dinsdag 15 december 2009

Cucina Maria

Vorig jaar heb ik met kerst een gerecht klaar gemaakt uit het boek Cucina Maria, een prachtig sober kookboek met gerechten uit de Italiaanse keuken.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Van menu 17 maakte ik het hoofdgerecht “Filetto di maiale con rosmarino”…dat klinkt geweldig en in al mijn bescheidenheid…het was ook erg lekker! Je kunt indien nodig al eerder de varkenshaasjes aanbraden en het sausje klaarmaken. Dat scheelt zowel in tijd als in rommel in de keuken op het moment dat de gasten er zijn. Vooraf had ik een rundercarpaccio en als nagerecht  was er ijs.

Home & Lifestyle
Mocht je verlegen zitten om het recept, op onderstaande foto vind je de beschrijving.

Home & Lifestyle

Als je het gerecht gaat maken, laat je dan even weten wat je er van vond?

11 opmerkingen:

Bizzy @ home zei

Dat klinkt verrukkelijk! Wat een mooie foto's heb je ervan gemaakt. Ik heb nog geen idee wat ik ga maken of dat we naar de familie gaan, maar ik onthoud dit wel even.
Groetjes Renny

Irma zei

leuk leuk leuk ik krijg steeds meer en meer zin in de feestdagen, heerlijk recept.

lieve groet irma

Mayflower zei

Mmmmm, Ingrid dat klinkt erg lekker. Ga je dit de komende Kerst ook weer maken of heb je al een ander menu in gedachten? Ik ben er nog niet uit, maar waarschijnlijk ga ik op de traditionele toer, stoofpeertjes en rosbief en de nodige bijgerechten. Wel leuk dat je dit recept met ons wil delen, ik neem het graag over, want ik vind het leuk om recepten uit te proberen.
Je heb er mooie foto's van gemaakt en ook zo'n mooi kralensnoer.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

lia zei

Lijkt me wel lekker, maar heb nog geen idee wat te doen met de kerst.
groetjes Lia

Karin zei

Ach, ik ben dol op de Italiaanse keuken, maar ik moet altijd van hele goede huize komen want mijn man zit een aantal maanden per jaar voor zijn werk in Italie. Is dus het "echte" gewend en dus heeeeeeel kieskeurig. Maar het gaat goed, ik krijg zo af en toe al complimenten ;-)
Groetjes Karin

PS ennuh, wat staat er voor dit jaar op het menu?

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat ziet het kookboek er mooi uit. Ik heb heel wat kookboeken staan, maar deze ken ik niet. Van het weekend ga ik een kijkje nemen bij de boekwinkel. Het recept met de varkenshaasjes klinkt heerlijk. Jammergenoeg heb ik nog geen tijd gehad om mij in het kerstdiner te verdiepen. Volgende week heb ik gelukkig meer tijd!

Fijne avond,

Lieve groet, Madelief

Antonia zei

Hoi Ingrid,
hier krijg ik echt honger van. Wij zijn dol op de Italiaanse keuken. Ik ga dit gerecht zeker een keertje maken! Prachtige foto's weer,
fijne week gewenst, groetjes Anja

Anoniem zei

Ow wat heb je dat mooi gefotgraveerd en helaas eet ik niet graag vlees en ben geen keukenprinses en Bart al helemaal geen chef kok haha,dus word de gourmet pan weer,bah zwak eigenlijk,ik moet gewoon is iets proberen,ik heb niet meegedaan om iets te maken voor je give-away omdat het me gewoon niet lukte,maar toch ben ik ernog mee bezig,gewoon omdat ik het leuk vind en plaats het nog op mijn blog dan,gewoon om te laten zien,want ik vond het echt een geweldig idee,lieve groet Joke.

Les Cotrions zei

Hello Ingrid! Filetto al rosmarino??? It sounds familiar! Was it good???
A nice Wednesday to you!
Vale

Sylvia zei

Dat ziet er een mooi boek uit en ik hou wel van Italiaanse gerechten.
Bedankt om ons mee te laten genieten !

Groetjes,
Sylvia

kienkele zei

Hallo lieve Ingrid, dank je wel voor je berichtje, heel lief van je. Het gaat hier goed hoor, maar ben de laatste weken even heel druk geweest met ziekenhuisbezoekjes. Ik moest naar de reumatoloog, oogarts, diabetesverpleegkundige, internist, alles binnen een week, dus dat heeft heel veel tijd opgeslokt. Bovendien waren er even zaken binnen de familie die mijn aandacht vroegen (niks ernstigs hoor!), dus het is er gewoon even niet van gekomen. Heb alleen af en toe even bijgelezen, en dan komt er zoveel voorbij.... Maar vandaag of morgen komt er een post hoor, heb al foto's gemaakt van de kerstdecoraties in huis, dus hij zit er aan te komen. lieve groetjes, Tineke