zaterdag 14 september 2013

New York - Brooklyn Bridge, China Town en Little Italy

Vandaag - op de dag dat mijn blog precies 4 jaar bestaat - neem ik jullie voor de laatste keer mee naar New York. We hadden een druk programma voor de boeg, daarom pakten we al vroeg de metro richting Brooklyn. Deze wijk ligt buiten het eiland Manhattan, aan de andere kant van het water. Wanneer je vervolgens vanuit Brooklyn over de Brooklyn bridge terug wandelt richting Manhattan, word je op een prachtig uitzicht getrakteerd.

Deze beroemde brug in New York wordt beschouwd als een van de mooiste bruggen in de wereld. Hoogtepunten van de Brooklyn Bridge zijn twee prachtige gotische torens, duizenden stalen kabels en een loopbrug voor voetgangers.

Home & Lifestyle
Brooklyn Bridge


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Wanneer je naar rechts kijkt, zie je de naastgelegen Manhattan Bridge.


Home & Lifestyle

Aan de linkerzijde is dit het beeld, op de foto zie je rechts
het nieuwe in aanbouw zijnde One World Trade Center.


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Voor iemand die graag fotografeert, is de brug bijzonder fotogeniek…
de vele kabels zijn een uitdaging op zich.


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Eenmaal aan de overzijde van de brug en gearriveerd in Lower Manhattan liepen we door een prachtige wijk. Om bij te komen van de hitte zochten we in het park de schaduw van de bomen op.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Na een korte lunch liepen we verder richting Chinatown, waar deze dames ons tegemoet kwamen. Chinatown is een wijk op het eiland Manhattan met 300.000 inwoners, waarvan de meesten van Chinese afkomst zijn. Het is één van de populairste toeristenattracties in New York en heeft veel eetgelegenheden en winkeltjes waar Chinese waar aangeboden wordt.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Naast Chinatown ligt de wijk Little Italy, met de vele pizzeria’s wordt de Italiaanse sfeer meteen zichtbaar. Grappig om te ervaren dat je met de overgang van de ene wijk naar de andere ook meteen in een compleet andere wereld terecht komt.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Net als alle andere dagen was ook deze dag in New York de moeite waard. Ik vond het bijzonder om in NYC te zijn, het is een gave stad, die mij echt heeft geraakt (ik krijg zelfs acute heimwee wanneer ik op televisie beelden van New York of van andere delen van Amerika zie, ik wil graag terug!).

Een dag later haalden we onze huurauto op en verlieten we New York. Na een overnachting in Philadelphia reden we door naar Washington, de stad die ons aangenaam zou gaan verrassen.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend! 

Liefs, Ingrid
 
* Het zal jullie niet verbazen dat ik ontzettend blij ben dat ik vandaag vier jaar geleden met mijn blog ben gestart!! Mijn leven is daardoor zó veranderd ook! Naast de dagelijkse uurtjes die ik aan mijn grote hobby bloggen besteed, heb ik van jullie zoveel lieve reacties, warme woorden, vriendschappen, foto’s en verhalen vol inspiratie en ontroerende e-mails van stille volgers mogen ontvangen! Ook is mijn huis nu dankzij jullie zoals het is, omdat jullie zoveel ideeën hebben willen delen! Voor dit alles wil ik jullie allemaal héél hartelijk bedanken en uiteraard knoop ik er heel graag een vijfde jaar aan vast!

60 opmerkingen:

lien zei

Hallo Ingrid,
Wat een mooie foto's wer, vooral ook die uit Chinatown, lekker kleurrijk. Oh ik zou er ook zo graag een keertje heen willen, kan me voorstellen dat je heimwee hebt. Dat heb ik altijd als ik foto's van London zie.
Vier jaar al aan het bloggen, wat lang! Proficiat met je jubileum en ik hoop nog lang van je mooie posten te genieten!
Liefs Carolien

G-STYLE zei

Fijn dat je zo graag blogt en dat je lekker doorgaat met ons trakteren op mooie foto's.

Ik heb genoten ook van je fotoserie over New York.

Je hebt volgens mij ook een andere banner ?
Hij is in elk geval heel mooi !

Ik wens je een fijn weekend , liefs van Gea


Berna zei

Mooie reportage weer.
Fijn weekend!

ida zei

Allereerst gefeliciteerd met 4 jarig bestaan van je blog en ben dan ook blij dat ik je mag volgen met alles wat je ons laat zien ! Zo ook deze foto reportage wat is het toch een fantastisch land hè Amerika, kan me je heimwee wel voorstellen !
Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten .
Fijn weekend !
Liefs Ida

Corine(THUIS) zei

Wat een geweldig mooie foto's! Er zullen veel mensen daar rondlopen die het moois wat jij gevangen hebt niet eens zien..

Corine(THUIS) zei

O en heel fijn dat je gewoon lekker blijft bloggen :-))

Indruk zei

Gefeliciteerd Ingrid met je vierde blogjaar! Fijn te lezen dat je doorgaat met bloggen, zou je blogjes anders missen hoor. Ik kom pas kijken in blogland, half jaartje, maar heb ook al mogen ervaren dat het alleen maar leuke dingen brengt. Wat heb je mooie detailfoto's gemaakt, denk dat niet iedereen als hij/zij daar loopt ziet. Gezellige dag, liefs Pascale

inge van der sanden zei

Ik zit hier toch weer te genieten op Zaterdagmorgen met een bakje koffie van je post...wauw...wat een super vakantie hebben jullie gehad, en je foto's zo mooi.
Mijn buurtjes zijn nu in New York, ik heb ze je vorige posten laten zien, ze waren ook helemaal weg van je foto's en het reisverslag.
4 jaar bloggen alweer...wat een tijd, ik beleef er ook veel plezier aan, ik hoop dat je nog wel een tijdje doorgaat, want ik geniet van je posten

Fijn Weekend Ingrid
Inge, my choice

Alie zei

Wat een mooie foto's weer en wat gaaf om dat allemaal zelf eens te zien, vooral ook na 11 september. Ja, dat bloggen brengt heel wat te weeg hè??

Wonen aan boord zei

Leuk om zo nog een keer mee te kijken tijdens je vakantie! Van harte, 4 jaar alweer... wat vliegt de tijd he. Ik zou zeggen, ga zo door want geniet altijd ontzettend van je posts!

Lieve groet en goed weekend,
Alberta

Ingrid zei

Prachtige reportage weer Ingrid en nog vele jaartjes bloggen hoor met al je mooie foto's.....geniezt van een zalig weekend.....liefs

Janny zei

Nou Ingrid, idem dito, hoor. Jij inspireert ook veel mensen met je blog vol prachtige foto's en de mooie inrichting van je huis. Dus ook onze dank retour!
Wat een mooi verslag is dit weer. Ik was van plan met een vriendin naar NY te gaan aan het eind van het jaar, maar er is bij haar een kink in de kabel gekomen, dus doen we het wellicht volgend jaar. Ik zal dan zeker weer even terugblikken naar deze reportage (want zo kun je het wel noemen) op je blog.
Die foto's van die kabels, die kunnen toch zo op een kunstpagina?
Liefs,
Janny

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Van harte gefeliciteerd met het vierjarig bestaan van je blog!!!

Op naar de volgende vier of meerdere jaren zodat wij allemaal kunnen genieten van je prachtige foto's.

Heel fijn weekend en lieve groet,

Loes

Anoniem zei

Het is voor mij ook weer genieten en herkenning, wanneer ik deze foto's zie. Ja, daar wil ik ook nog wel een keer naar toe.
Proficiat met 4 jaar bloggen. Ook wij genieten van je blogjes, dus op naar het 5e jaar. Fijn weekend en groetjes van Wilma

Nely zei

Dear Ingrid,
Happy blog birthday,and thanks to the wonderful walks to New York:)
Have a nice weekend!
Nely

Anita zei

Hi lief mens, ik ben de laatste tijd niet tot nauwelijks in blogland geweest. En wat heb ik veel posten van je gemist en wat heb je veel gepost! hahah Ik heb terug gebladerd en gelezen. Weet niet waar ik het eerste of het laatste moet beginnen. Wat een prachtige en overweldigende vakantiefoto's. Zo mooi en indrukwekkend hoe je alle mooie aspecten hebt weten te vangen en vast te leggen!

Een felicitatie voor 4 jaar bloggen én blogplezier. Dank je wel voor al je mooie posten, voor al je lieve, meelevende en hartelijke berichtjes. We gaan gewoon door ;-)

Fijn weekend! Groetjezz lfs mij xxx

Anneke zei

Wat een prachtige foto's het leek even of ik er zelf liep zucht.
Gelukkig dat je nog steeds zoveel plezier aan het bloggen beleefd.
Want ik geniet van je mooie blogs.
Fijn weekend
Liefs Anneke

'Inga' zei

Blog vooral lekker door!
Prachtige foto's heb je -zoals altijd- gemaakt in New York, nu al benieuwd naar Washington; 'DC' hier in de volksmond.

Fijn weekend!

Hanna zei

fantastiska bilder.
Ha en fin lördag!
Kram
Hanna

Franse Lelie zei

Ik krijg gewoon heimwee als ik je mooie foto's zie, wat is het er heerlijk he. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van jullie reis dus kom maar op! En natuurlijk gefeliciteerd met 4 jaar bloggen, de leukste hobby die er is. Fijn weekend en lieve groet

Mayflower zei

Van harte met het 4-jarig bestaan van je ronduit prachtige Blog Ingrid. Het is telkens weer dat ik met plezier je posten lees en bekijk. Zo ook deze post met de prachtige foto's die je tijdens je verblijf in Amerika heb genomen. Een genot om te bekijken.
Ik hoop nog heel lang van je Blog en van jou, als warm en betrokken mens te kunnen genieten.
Fijn weekend en liefs, Mea

Marjon zei

Hallo Ingrid, ik heb van de week de beelden weer gezien van 11 september en het blijft onvoorstelbaar...daardoor verloor New York voor mij een beetje haar schoonheid. Bij het zien van jouw fotoreportages, deel 1 en 2 etc....heb ik weer een heel ander idee gekregen en zie ik hoe mooi deze stad eigenlijk is en kan het liedje
New York van Alicia Keys uit volle borst gezongen worden.
Proficiat met het 4-jarig jubileum van je blog, ik geniet er nog steeds van en hopelijk nog heel lang....lieve groet Marjon

Bizzy @ home zei

Mooie reportage van NYC, ik heb er van genoten!
Van harte gefeliciteerd met 4 jaar bloggen. Het blijft leuk hé, geldt voor mij ook, al heb ik wel eens mijn ups en downs.
Lieve groet, Renny

Pure & White zei

Wat trakteer je ons weer op prachtige foto's!
Heel heel erg mooi! Ik wil dolgraag een keer naar NY en de kinderen met mij, dus dat gaat er vast nog een keer van komen..;-))

Blog jij nog maar een poosje door Ingrid< jij bent voor mij 1 van de velen die me over de streep hebben getrokken ook te gaan bloggen, heel hartelijk dank daarvoor!

Lieve groet!

Dineke

Janny zei

Wat indrukwekkend allemaal wat jullie gezien hebben!En gefeliciteerd met de 4 jaren op blogspot, het blijft leuk!

Fijn weekend,

Janny.
Rozen van Papier.

Colin zei

Blijf vooral lekker bloggen want wat mij betreft mag er na dat vijfde jaar nog wel vervolg komen.

Een bezoek aan NY is zo'n reis die je niet gauw meer zult vergeten. Ik heb weer even genoten van je foto's! Fijn weekend Ingrid.

WEERspiegeling zei

Hoi Ingrid, gefeliciteerd met je blogjubileum. Goed om te horen dat je voorlopige nog lekker doorgaat. Ik blijf je fijn volgen!
Prettig weekend nog.
Lieve groet, Anita

lia zei

Wat een geweldig mooie foto's heb je op die brug gemaakt. Maar roepen jouw medereizigers nu nooit "kom op"...
Want ik denk dat je overal wel een hele tijd stil kunt blijven staan om alles vast te leggen.
En in die vier jaar zijn je foto's ook zo veel mooier geworden.
Op naar het vijfde jaar.

Fijn weekend, liefs lia

My name is Riet zei

Wat heb je weer prachtige foto's gemaakt Ingrid . New York is zo prachtig met al zijn verschillende wereldjes en je hebt het schitterend weergegeven. *Ik krijg ook acuut heimwee als ik dit weer zie.
Gefeliciteerd met je blog jubileum. Wat gaat de tijd hard he. Net als bij jou is er voor mij ook een heel nieuwe wereld open gegaan.

Fijne Zondag!
Lieve groet van Riet

Moments by Dani zei

Eine ganz tolle Reportage...New York ist eine ganz besonders reizvolle Stadt....VG Dani

Anoniem zei

Lieve Ingrid,
Al vier jaren, je blog, wat een eind! Gefeliciteerd!
Ik lees je blog altijd met heel veel plezier, dus fijn dat je nog doorgaat!
En van je reportage over New York heb ik enorm genoten! Heel indrukwekkend. Met ontzag en aan dacht bekeken.!

Ik zeg maar gewoon tot blogs!
Liefs,
Gerry

Anoniem zei

Lieve Ingrid,
Al vier jaren het blog, wat een tijd!
Gefeliciteerd!
Ik lees met veel plezier je blog, fijn dat je verder gaat!
En je reportage over New York heb ik bijzonder indrukwekkend gevonden. Heb ik met ontzag en aandacht gelezen. Zo groots, zo bijzonder!

Nou ik zeg maar tot voortgaand blogcontact!
Liefs,
Gerry

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Een heel jubileum hoor, 4 jaar bloggen, en dan neem je ons mee op nog een tocht door het prachtige New York. Net een feestje, wat een prachtige foto's. Dit is zo heerlijk om door jouw ogen te zien, met jouw 'oog' voor detail... Prachtig.
Fijn dat je ons nog een keer meenam en ook fijn dat je doorgaat met bloggen.
Ik wens je een fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Van Harte Gefeliciteerd me je vier jarig blog jubileum! Wat ben ik blij dat je destijds met bloggen begonnen bent, anders hadden wij elkaar nooit ontmoet!

Je foto's van Brooklyn & China Town zijn geweldig. Vooral die oude pakhuizen....en de lampions..

Ik verheug mij op de rest van je foto's!

Fijne zondag & liefs,

Madelief x

What's in a day zei

Hoi Ingrid, allereerst van harte met je vier jarig blogbestaan.
Wat leuk dat je nog steeds zo geniet, ik geniet enorm van jouw posten, maar dat weet je inmiddels wel. Jij inspireert mensen, ik kijk graag naar je leuke ideetjes en hoop dan ook dat je nog heel wat haartjes doorgaat!
Je post is ontzettend mooi, wat een techniek in bruggen en gebouwen, een geschiedenis van een land met veel nationaliteiten dat zeker in China Town tot uitdrukking komt.

Fijn weekend en een lieve groet,
Eefie

het Moonhuis Monica zei

Heerlijk om te lezen weer deze post en natuurlijk weer veel prachtige foto's. Als fotograferen je hobby is, leer je ook heel anders naar je omgeving te kijken, je hebt het prachtig vastgelegd. Ik volg je blog graag, dus op naar het vijfde jaar!!
Een fijne zondag!!

Liefs Monica

Miranda zei

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je blogjubileum en ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen!!

Opnieuw een prachtige post met heel veel bijzondere foto's.

Fijn weekend. Liefs, Miranda

carla van der kwaak zei

Prachtige foto's Ingrid, van harte gefeliciteerd met je vier jarig bestaan , ik ben blij dat ik in de blogwereld terecht gekomen bent.
Vandaag precies twee weken geleden dat je bij ESATTO was, je bramentakken staan prachtig op je foto's, het was leuk je te ontmoeten!

Lieve groet
Carla

Maia zei

Proficiat met je 4 jarig blo bestaan!
Ik lees ook altijd met plezier je verhalen met schitterende foto's!
De tijd vliegt toch he...al 4 jaar!
Prachtige foto's ook weer van de brug , zo mooi de details en de uitzichten vanaf de brug!
De mensen in china town , joh dat je die ook zo mooi op de foto kreeg!
Ik heb genoten van de laatste wandeling, jullie hebben prachtige herinneringen met deze mooie fotoreportages!
Fijn weekend
Lieve groet Maia

It's me zei

Wowwww Ingrid wat een superrrr foto's !!prachtig hoor !!!...enne gefeliciteerd 4 jaar alweer.....leuk hoor...liefs Ria...x !

Le Style zei

Wat is je blog elke keer genieten, je mooie foto's, je fijne schrijfstijl ..... Zo fijn om te lezen dat je er ook nog steeds zo van geniet en het je zoveel heeft gebracht! Zo fijn om ook altijd je enthousiaste reacties te lezen .....

& weer een schitterende post, geniet zo van je reportage over New York

Veel blogplezier!

Liefs,
Yet

Claudia zei

Niet al jouw 4 jaren heb ik meegemaakt maar jij bent voor mij wel een vaste pijler in blogwereld. Iedere keer geniet ik weer van je mooie posten!!!

Marie-José zei

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd Ingrid met het 4-jarig bestaan van je blog. Wat mooi dat je blog je tot zoveel inspiratie heeft gebracht. Goed te horen, want ik dacht dat ook al te merken, ben zo bezig in huis en eromheen, al die ideetjes die ik zie en meekrijg, fantastisch!
Hoop nog lang van je te kunnen meegenieten en leren.
Ook je foto's van NY zijn weer TOP!
Die chinese dames, zo kleurig, mooi, en die brug zo prachtig op de foto gezet! Net of ik er ook op liep!
Ik heb weer genoten en kijk uit naar Washington.

Lieve groet,MJ

Huis in de Provence zei

Prachtige fotos weer van NY. Ik heb genoten van je serie...!! Ik ben benieuwd naar jullie andere avonturen in de VS...volgens mij heb je super veel foto's gemaakt!! Ga je er nog een boek van maken??
Gr. Mirjam

Roelie Steinmann zei

Gefeliciteerd met het vier-jarig bestaan van je blog. Je hebt elke keer van die ontzettend prachtige foto's. Ik bekijk ze met heel veel plezier.

Fijne zondag, Roelie

Annet Huistuinentollerblog zei

Wat heerlijk dat je me op deze zondagmiddag weer hebt meegenomen naar New York. Prachtige foto's weer, zo professioneel. Ik hoor meer dat New York wat dóet met mensen en ik hoop dat ooit eens te mogen ervaren. Gefeliciteerd met je 4e blogverjaardag. En jij dank je wel voor al je mooie inspirerende foto's en verhalen. Ik kom hier graag! Groetjes, Annet

Dorine zei

Wat een mooie post weer, lees ze altijd graag dus ga maar lekker door hoor!!
Liefs, Dorine

Lemons and blue zei

Wat een mooie foto's weer, leuk al die verschillende wijken met hun eigen sfeer. En wat een prachtige dames liepen daar in Chinatown, ik heb genoten van je reisverslag!

La Blomst-Living zei

Gefeliciteerd met je 4 jaren in blogland! Je was vast een van de eersten die daarmee begon? Meestal zie je berichten staan vanaf 2009.
Wat heb je toch veel gezien in NY, prachtige foto's heb je er gemaakt!
Lieve groet, Linda

Beatriz zei

Wonderful pictures!!!Beatriz

Ingrid zei

Van harte proficiat met je vierjarig blogjubileum. En ik ben blij en gerustgesteld dat je al beloofd hebt om er een vijfde jaar aan vast te knopen. Jippie, nog meer van die prachtige posten! Net als deze, indrukwekkend al dat stoere strakke staal en dan weer een sierlijke lantaarnpaal.
Groetjes, Ingrid.

Anoniem zei

Jij gaat ons een heel groot plezier doen: we mogen nog steeds van je blog genieten! Volgens mij ben je één van de pioniers qua bloggen. Bedenk eens hoeveel mensen je geinspireerd hebt om ook te gaan bloggen (inclusief mij)? Van harte proficiat met je 4 jaar en dankjewel dat je ons een kijkje geeft in jouw wereld.
En eh, je New York reportage: geweldig! Heerlijk om die smeltkroes van verschillende nationaliteiten te zien. Zeker omdat je het zo prachtig vastgelegd hebt. Mooi.
liefs, Peetje

Lida zei

Gefeliciteerd Ingrid! Wat geweldig alweer vier jaar en ik geniet daarvan al heel lang mee! Ook vandaag genoten van jouw wandeling door New York een stad die mij niet trekt, maar door jouw foto's toch aantrekkelijk wordt! Bedankt voor al die mooie plaatjes, knuffel
Lida

Linda zei

What great photos! Our son and GF just visited NY, and we have not seen his photos yet. But yours are spectacular! Aren't blogs great! Linda @Wetcreek Blog

Huize Kip Kakel zei

Opmerking nr 55..dat zegt wel wat hé,Ingrid!
We zijn ook zo blij met jou, altijd lieve en attente reactie's!

Wat een bijzondere foto's laat je in deze post zien, die met die kabels vind ik wel erg bijzonder.

Zelf zou ik niet snel een reis naar dit land boeken, maar je beelden zijn wel heel mooi!

Fijne week,
Hannie

Shabby soul zei

I LOVE your reportage, with the corners of town and pieces of life you have been able to catch! I had the impression to be there with you =)
Hugs my darling
Silvia

Marjonel M zei

Prachtige post weer met hele mooie foto`s die ik alleen van films of tv ken..Ik lees je posten graag dus ga maar lekker door.

Liefs, Marjonel

Els zei

Nog van harte gefeliciteerd met je blogjubileum!
Ik word altijd heel blij van je prachtige foto's en verhalen en hoop daarom ook dat je nog lang zult blijven bloggen :-)

X Els

A place for my home zei

Allereerst alsnog van harte met je vier blogjaren! Ik lees je posts graag, dus ga vooral zo door!

Net zoals bij je vorige NY posts heb ik ook nu genoten van je prachtige foto's. Ik krijg steeds meer zin om die kant op te gaan, zelfs met vliegangst. De enige twijfel die ik dan nog heb is of ik dan voor NY of LA ga. En hoewel dit je laatste NY post is, hoop ik dat er van de andere steden ook nog posts komen. Ik kan me voorstellen dat je heimwee hebt, Amerika is een prachtig land.

Groetjes, Cynthia

Pauline zei

Gefeliciteerd met je 4e blog "verjaardag". Dat is al een hele tijd.
Ik ben blij dat ik jou in deze tijd ook heb "ontmoet". Je hebt vast al volgers sinds het begin en wat een band kun je dan hebben.
Op naar het 5e jaar !
Liefs, Pauline