woensdag 18 september 2013

Loslaten…

Had ik in het voorjaar heel goed nieuws omdat onze oudste dochter geslaagd was voor haar VWO examen, inmiddels hoort ze al een aantal weken thuis in de categorie student. Voor haar maar ook voor ons een nieuwe fase in ons leven. Ineens praten we over hoor- en werkcolleges en raken we gewend aan hele andere lestijden en zelfs vrije dagen, waarvan zij uiteraard de voordelen wel ziet!

Home & Lifestyle

Het studiejaar begon met een introweek van de universiteit, met als doel de groep onderling te binden. Dat bleek gelukt, want op de laatste dag van de intro was er blijkbaar zo’n hechte band ontstaan dat het afscheid zwaar viel. Ze vindt het tot nu toe helemaal geweldig en omdat veel van haar medestudenten de afgelopen zomer op zichzelf zijn gaan wonen, groeide haar wens om ook op kamers te gaan met de dag.

Home & Lifestyle

Hadden we eerst nog het advies om niet te hard van stapel te lopen (tenslotte is de afstand goed te bereizen) en eerst eens te kijken of de studierichting wel écht beviel, al snel lieten we het varen, want we zagen zichtbaar dat ze erg naar het studentenleven mét de daarbij horende zelfstandigheid (en feestjes ;-)) verlangde.

Home & Lifestyle

Natuurlijk was dat voor ons even slikken, want tja…als ouder heb je het liefst onder elke vleugel een kuiken, maar aan de andere kant snap ik haar zó goed

Home & Lifestyle

Dus gaat ze vanaf nu actief op zoek naar een plekje, waar zij een nieuw thuis voor haarzelf kan creëren. In de hoop dat zij die vindt en een heerlijke studententijd tegemoet gaat, maar ook in de hoop dat ze indien nodig haar plekje onder de vleugels van paps en mams altijd weer weet te vinden…

Liefs, Ingrid

76 opmerkingen:

inge van der sanden zei

Ja..Ingrid dat is een heel ander leven..het studentenleven.
Mijn dochter studeert in Leiden, dat was echt niet om te doen, op en neer reizen, haar eerste kamer was maar 10 vierkante meter, maar ze had een kamer, en ze was van het reizen af. Ze is in die tussentijd gaan zoeken naar een andere kamer, nu deelt ze met 2 vriendinnen een verdieping, en heeft ze een kamer van 25 vierkante meter.Het dispuut waar ze bij hoort, is een grote familie, ik heb ze hier ook allemaal eens te eten gehad, harstikke gezellig.
Ik kan begrijpen dat je dochter nu een plekje voor haar eigen aan het zoeken is,het hoort erbij.
Maar ik kan ook begrijpen dat het moeilijk voor je is..dat had ik ook hoor in het begin.
Veel succes met het zoeken naar een kamer...
Ik zit weer te genieten van je mooie foto´s.

Fijne Dag,
Inge, my choice

lien zei

Oh dit is echt het GROTE loslaten. Ik ben er heel slecht in en moet er nog niet aan denken! Hopelijk vindt ze een fijne kamer en dan zal ze ongetwijfeld toch heel vaak thuiskomen in jullie warme , gezellige huis. Dat wil je toch ook niet missen? Sterkte!

Berna zei

Oh Ingrid, weer een nieuwe fase in je leven. Ik kan het me zo voorstellen hoe je je voelt. Maar het went echt hoor en het is dan heerlijk als ze af en toe weer eens binnenvallen en het is ook goed dat je niet alles meer hoort en ziet.
Elk nadeel heb z'n voordeel toch?
Voor je dochter succes met zoeken naar een eigen plekje en voor jullie "sterkte" en een fijne dag.

Wonen aan boord zei

Nou met zo'n warm thuisnest zal het vast goedkomen. En hoe graag ze nu weg wil, als ze eenmaal zit zal je zien hoe graag ze weer heerlijk af en toe bij mams onder d'r vleugels kruipt!

Lieve groet,
Alberta

Pure & White zei

Tja Ingrid, kleine meisjes worden groot....Ik kan me voorstellen dat haar loslaten best wat moeite kost!

Jullie thuis is de basis waaruit ze vliegen kán, dat hebben jullie haar namelijk vast geleerd..wees er maar trots op!

Fijne week!

Dineke

Corine(THUIS) zei

Dit komt me zo bekend voor!
Rianne wilde ook graag op kamers.. en zo kwam ze terecht in de stad hier, hier zo'n 7 km vandaan. Alhoewel het financieel wel pittig is, is het voor een kind dat er aan toe is echt een mooie ervaring!
Dat het loslaten voor de ouders dan wel heel snel gaat, is bijzaak ;-)
En juist het feit dat er een warm THUIS is waar ze altijd terecht kunnen maakt de stap minder moeilijk voor ze..

THORNWOODS AT HOME zei

Los laten inderdaad niet altijd simpel. Maar op de achtergrond ben je er altijd en dan is het ook oké, als ze weer hun eigen kant op gaan.

Succes.

Groetjes Monique

Els zei

Wat heb je dit mooi verwoord! Je kunt zo geweldig schrijven!!
Loslaten is idd niet altijd makkelijk maar zo te lezen gaat dat bij jullie helemaal goedkomen. Je dochter zal vast een leuke eigen thuis vinden om van het studentenleven te gaan genieten!

Fijne dag
X Els

Ger zei

Ja.....zo gaat dat met (sommige)kinderen,de een gaat al op jonge leeftijd de deur uit om haar/zijn vleugels uit te slaan en op eigen benen te staan, gaat in een andere stad studeren en zit op een bepaalde leeftijd niet zó te wachten op moeders vleugels en bespiedende oog;-)
Reuze spannend en interessant klinkt/lijkt/is het toch om op die leeftijd op kamers te gaan of je intrek in studentenhuis te nemen.

Gelukkig begrijp jij de beweegredenen van je dochter.Lekker laten gaan,ze kan er alleen maar van leren.

Succes met alles!!
Lieve groet,
Ger

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Hoi Ingrid,

Zoooo.... herkenbaar.
Het is ook weer een hele leuke tijd samen met je dochter als ze straks haar plekje heeft gevonden, kamer inrichten, spulletjes kopen.
Dan zie je ook weer uit als ze gezellig thuis even aan komt.

Mijn zoon is aan het kijken voor een woning voor zichzelf, nu is hij drie weken op vakantie, wel een beetje stil hoor!
Maar ook dat gaat wennen, dan komen de gezellige uurtjes als hij weer op bezoek komt.

Ik wens je een hele fijne dag en een lieve groet,

Loes

Beatriz zei

Very nice!Hugs! Beatriz

Lemons and blue zei

Wat heerlijk dat ze gelijk al zo haar draai heeft gevonden tussen de studenten. Op kamers gaan hoort er natuurlijk een beetje bij :) Hopelijk vind ze een leuke kamer, en het is een fijn gevoel voor haar dat ze een warm nest heeft om in terug vallen.
Groetjes Joke

ida zei

Ja het is niet makkelijk om ze los te laten ,maar die verantwoordelijkheid kan ze aan daar hebben jullie aan mee gewerkt dus wees trots op je meisje en dat je haar een beetje zult missen hoort er bij,op naar zelfstandigheid !
Liefs Ida

Thuis bij Tjits zei

Oh ja dat is één en al herkenning voor mij.. onze dochter was net een week 18 en toen vertrok ze 140 km verderop om in Utrecht aan de universiteit te gaan studeren, inmiddels zijn we 6 jaar verder en is ze afgestudeerd, maar ze woont daar nog steeds met heel veel plezier en wat heeft ze ontzettend leuke en leerzame studentenjaren gehad, dat gun ik haar zo. Net zoals jij jouw dochter dit gunt en zo belangrijk en waardevol dat ze altijd op haar oude, warme nest terug kan vallen.
Succes met loslaten, want dat blijft moeilijk..

We zijn net terug van vakantie, heb dus wat posten van je gemist zag ik, wow wat een mooie Amerika foto's!!

Lieve groet, Tjits

A place for my home zei

Mooie post hoor Ingrid. Ikzelf heb nooit de behoefte gehad om op kamers te gaan maar ik hoefde dan ook niet ver te reizen. Wel erg leuk voor je dochter, zo'n eigen plekje!

Groetjes, Cynthia

Janny zei

Ja tuurlijk, dat hoort er ook bij. Als ze studeren is het ook goed dat ze wonen op de plek waar hun medestudenten ook wonen. Dat bevordert een goed sociaal studentenleven. En ja hoor, al is het voor mij allemaal al lang geleden: het is best pittig om je kinderen de deur uit te zien gaan, want je weet dat er dan een periode is afgesloten. Thuis wonen doen ze dan waarschijnlijk nooit meer. Maar er komt ook iets anders voor in de plaats: het zien dat je kind werkt aan een goede toekomst en het merken dat ze inzicht, wijsheid en talent ontwikkelen.
En inderdaad: als ze een warm thuis hebben, komen ze nog graag naar je toe!
Succes voor je dochter met het zoeken en succes voor jou met wennen aan die nieuwe periode in je leven!
Janny

Claudia zei

Bodine is alweer 2 jaar weg, leuk vind ik het nog steeds niet maar zij heeft het prima naar haar zin en daar gaat het om...

faire un songe zei

Kleintjes worden inderdaad groot en dat valt niet altijd voor ons moeders mee...
Belangrijkste is dat je kinderen lekker in hun vel zitten e gelukkig zijn.. en waar dat is.. dat maakt dan niet uit.
Als ze het maar fijn vinden om thuis te komen..!
Succes met het loslaten... al zul ja af en toe nog wel moeten slikken.. je kunt het.. ;-)
Lieve groet Hetty

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Tja ook al hoort het erbij en begrijp je het zo goed het is allemaal een dubbel gevoel loslaten is degene de kans geven op eigen benen te leren staan ... ene tuurlijk weet ze het thuisfront wel te vinden hoor let maar eens op hihihih ...lieve groet rosita

Indruk zei

Tja dat is weer een hele nieuwe fase voor moeder en dochter. In de eerste plaats is het natuurlijk fijn voor haar dat ze haar nieuwe studie en het studentenleven zo leuk vindt en zich er thuis voelt. Met zo'n moeder als jij zal je dochter straks ook vast en zeker een heerlijke en sfeervolle eigen plek krijgen. Maar goed, loslaten is niet makkelijk, dat geloof ik graag hoor Ingrid. Mijn oudste gaat volgend jaar naar de middelbare school. Kan me er nog helemaal niets bij voorstellen, ze is nog zo speels en klein van stuk. . Pascale X

G-STYLE zei

Dat is een hele stap voor zowel je dochter als jullie maar wel een hele logische .

Onze oudste zou dat ook best willen maar met een afstand van 10 km van huis naar school , vindt ze het eigenlijk zonde van het geld.

Af en toe verlang ik best wel eens naar een beetje meer leegte en rust in huis maar dat ze nog thuis woont is toch ook wel heel erg gezellig hoor ;-))

Succes met zoeken in elk geval en we horen het vast even van je als dit gelukt is .

Fijne dag verder ! xx Gea

Roelie Steinmann zei

Het is zo herkenbaar, dat ze op eigen benen willen gaan staan. Maar het is ook een teken dat je het als ouder goed hebt gedaan. Dat ze sterk genoeg zijn om hun eigen leven te gaan leiden. Maar loslaten is oh zo moeilijk.

Toch went het ook wel weer snel genoeg, vindt ik. Wij missen onze dochter behoorlijk, nog steeds. Maar we kunnen ook gaan en staan waar en wanneer we willen. Dat is uiteindelijk toch ook wel weer fijn.

Lieve groet, Roelie

THE BLACK BARN zei

KLEINE MEISJES WORDEN GROOT.
HET IS ALTIJD EVEN SLIKKEN ALS ZE INEENS WEER EEN STAP VERDER WILLEN ZETTEN IN HUN LEVEN.
MAAR ZE ZAL ALTIJD TERUG KOMEN BIJ JULLIE.

FIJNE DAG,

MIRANDA

Het witte huis met de zwarte deur zei

Hoi Ingrid, kan me goed voorstellen dat het loslaten niet altijd meevalt! Moet er eigenlijk nog even niet aan denken. Je hebt mooie toepasselijke foto's gemaakt in deze post en ik heb genoten van de foto's van je vakantie, echt ontzettend mooi!!

Fijne dag!
Groetjes Patries

Anoniem zei

Eigenlijk Ingrid, vind ik het wel mooi dat ze op kamers wil. Het is ook kiezen voor zelfstandigheid met alles wat daarbij hoort, nieuwe vrienden maken,verantwoordelijkheid dragen voor je geld, je studie, je tijd, enz. En daar leer je veel van. Meer dan altijd thuis blijven hangen.
Maar voor jou en je man is het een stap van loslaten en op afstand meekijken.
Maar ze zal ongetwijfeld veel weekenden thuiskomen.
Ik wens jullie allemaal veel succes!

Liefs, Gerry

All Seasons zei

Oohw wat spannend allemaal en ik geloof dat dit voor jou Ingrid niet even makkelijk zal zijn. Ik laat mijn kinderen ook graag los, maar op kamers... tja. Ik geloof graag hoe jij je nu voelt. We hebben onze kinderen te leen, om ze op te laten groeien in een warm nest en ze te sturen naar waar ze nu heen gaan en ze daarin te begeleiden en soms kan dit hele moeilijke momenten zijn. Maar je dochter weet altijd haar weg terug te vinden waar ze weer even kan opwarmen in haar ouderlijk nest..
Mijn oudste wordt as dinsdag 18 jaar, ook zo'n verandering. Maar ik merk wel, heel langzaam aan groeien wij daar ook in mee en laten we ze beetje bij beetje los..
Succes met op zoek naar een mooie plek voor haar? Waar gaat ze haar 'studenten leventje' vieren?

Ik stuur je een warme groet,
Patricia

Bonjade zei

Oh zeg....tjee.....een hele nieuwe fase!

Dat zal wennen zijn maar ook wel weer super bijzonder!

Fijne dag

Liefs

Linda zei

Hi Ingrid,
Empty Nest Syndrome? Or do you still have other "kuikentjes thuis"? In any case, cutting the apron strings is difficult. When our Dutch-American son (almost 30 now) chose to study in Houston, Texas instead of Delft, we had a huge adjustment. My Dutch husband actually physically suffered from the experience. Back ailments that you can't imagine. All nerves! But all that went away as he saw how our only child blossomed and became a great adult. (And he works for a Dutch oil company.) ;)) Linda@Wetcreek Blog

My name is Riet zei

Tja Ingrid,dat is weer even wennen en slikken. Je zou ze zo graag vast willen houden . Mijn vier zonen hebben allemaal vanuit thuis gestudeerd want ze gingen naar Delft en Rotterdam. Naar Delft werd mijn auto'tje gebruikt en al gauw hadden ze er zelf een.Na hun studie gingen ze één voor één de deur uit en alleen na de laatste werd het wel stil. Toen kwamen al die kamers leeg en gingen we maar in een appartement wonen. Dat gaf weer de nodige afleiding hihi.
Lieve groet van Riet

Joke zei

Kleine meisjes worden groot en willen op eigen benen staan en als het goed is hoort het ook zo.

Groetjes Joke

Anoniem zei

Dat lijkt me ook heel moeilijk, loslaten. Maar blijkbaar is ze er aan toe, wat op zich, alleen maar een voordeel is voor haar zelfstandigheid. Ikzelf heb nooit een 'studentenleven' gehad, maar wat ik er zo van hoor, is het een van de mooiste tijden uit het leven. Dus dat gun je haar toch! En ze weet dat ze altijd een vangnet heeft, thuis!
Liefs, Peetje

What's in a day zei

Gelukkig krijg je steun van je blogfamilie:) we herkennen het allemaal, wat vond ik het erg dat oudste op haar 18e naar België vertrok, nu na 4 jaar zijn we het gewend dat ze overal in de wereld rondzwerft, maar ze weet waar haar thuis is en dat is het belangrijkste.
Jongste vertoeft 225 kilometer verderop, maar ook zij komt met grote regelmaat thuis.
Wens je dochter veel succes met haar jacht op een kamer en veel plezier als student!!!

Lieve groet,
Eefie

Alie zei

Ik voel met je mee hoor. Lijkt me best heel wat allemaal. Onze kinderen zijn allemaal nog thuis en reizen op en neer (gelukkig). Maar aan de andere kant moeten we ze toch een keer loslaten. Hoop dat het hier nog een tijdje duurt (erg ben ik hè?).

Huize Kip Kakel zei

Dat is wel even slikken, Ingrid, zo snel!
Maar natuurlijk komt ze vaak thuis.. wie moet haar was anders doen:)

Ook wel weer een uitdaging: een eigen stekkie voor je dochter maken!

Sterkte met het loslaten, ik vind het moeilijk.. bij mij is middelste vandaag op schoolkamp gegaan(als brugger) pff..:)
Lieve groet

lia zei

Loslaten kost altijd moeite, ook al zegt je verstand dat het goed is. Je bent immers moeder voor het leven. Maar je zult zien dat het ook goed is zoals het gaat, en na enige tijd beseft dat je het zelfs fijn vind. En zolang ze de weg naar huis maar weet te vinden.
Mijn jongste is ook aan het kijken om het ouderlijk huis te verlaten, maar alleen valt het ook niet mee.
Succes met de zoektocht naar een mooie kamer;-)

Anneke zei

Ja Ingrid je gevoelens zijn heel herkenbaar. Loslaten is zo moeilijk. We willen die fase zo lang mogelijk uitstellen. Maar ze worden volwassen. Zeker weten dat het goed komt hoor.
Iiefs Anneke

Le Style zei

Een lastig, bijzonder proces het loslaten. Elke keer weer een stukje meer ..... Mooi om uit je woorden te lezen hoe lastig ook, jullie haar haar weg en keuzes laten nemen. Succes voor haar en jullie bij het vinden van een mooi eigen plekje. Maar ook Sterkte .....

Liefs,
Yet

Ingrid zei

Veel oud studenten kijken met plezier terug op hun studententijd. En daarmee bedoelen ze niet het studeren op de eerste plaats. Maar het leven er omheen. En dat trekt jullie dochter natuurlijk ook. Maar in weekenden en vakanties zal ze regelmatig thuiskomen. Het leuke is wel dat jullie dan bij haar op visite kunnen gaan. Daar geniet ik altijd van. Na de zomer zijn ze hier ook weer naar de studentensteden vertrokken.
Succes met deze nieuwe fase! Groetjes, Ingrid.

Nely zei

Dear Ingrid,
It must be difficult when a child leaves home,but it s wonderful that you still have to return to parents.

I wish her luck!
Hugs
Nely

Ingrid zei

Life is a balance between......heel passende spreuk op mijn blog voor je mooie post Ingrid.....en home sweet home een heel belangrijk warm plaatsje voor de kinderen die groot worden....veel succes met het zoeken naar een tweede warm nestje.....liefs

Marjonel M zei

Loslaten is moeilijk, zolang ze de weg naar huis maar kunnen vinden.
Bij mij zij er ook al 2 uitgevlogen al een hele tijd geleden, maar ik mis nog steeds de gezelligheid aan tafel met hun verhalen.

Fijne avond, Marjonel

Room Seventeen zei

Loslaten...wat kan het soms moeilijk zijn. Voor je dochter is het een mooie nieuwe spannende stap, voor jullie als ouder is het een moeilijk moment. Maar het komt goed, straks heeft ze haar eigen stekje en de warme plek bij jullie blijft natuurlijk intact!

Sonja- Sezoentje zei

Oh, wat schrijf je het mooi neer, ik vind dit een beetje aangrijpend, je laat haar niet graag gaan maar gunt haar ook zo hard haar eigen leven. Wat een heerlijke mam heeft jouw dochter!
Veel succes met loslaten,
liefs, Sonja

Annet Huistuinentollerblog zei

Fijn dat je dochter het zo naar haar zin heeft en ik kan me voorstellen dat op zichzelf wonen aantrekkelijker en leuker is zo tussen de medestudenten. Groetjes, Annet

Nancy B. zei

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het wel een beetje moeilijk vind om haar los te laten. Maar je zult zien dat het allemaal goed komt. Het zou mooi zijn als ze snel een plekje vindt. En wat een toepasselijke foto's heb je weer gemaakt.
Groetjes, Nancy

Blomkje en Wenje zei

Wat spannend, Ingrid! En wat fijn dat ze het zo naar haar zin heeft als student!

Fijne avond

Groetjes, Pietrik

It's me zei

Tja mama kleine meisjes worden groot !!...moeilijk hoor lijkt me.....om ze los te laten...liefs van mij...x !

La Blomst-Living zei

Ha Ingrid, nee loslaten is niet makkelijk, je wilt het het liefste nog een poosje uitstellen. Ik heb het ook al een keer meegemaakt en ik zie dat mijn dochter gelukkig is en dat vind ik het belangrijkste. Dat doet mij goed en gelukkig komt ze nog vaak thuis en dat zal jouw dochter ook vast en zeker regelmatig doen als ze een fijne thuisbasis heeft. Succes hoor!
Liefs Linda

Colin zei

"Loslaten is anders vasthouden" en dat gaat jou vast lukken Ingrid, hoewel je vast even 3x hebt moeten slikken. Wat een geweldige stap voor je dochter!

Puberdame gooide ook al een balletje op met gelukkig daar nog achteraan "nu nog niet hoor, over 2 jaar ofzo" ... gelukkig :)

Miranda zei

Kleine meisjes worden groot ;) Kan mij voorstellen dat het niet mee zal vallen om haar te laten gaan (gelukkig is dochterlief hier nog maar 10 jaar ;))

Liefs, Miranda

het Moonhuis Monica zei

Mijn kinderen zijn nog klein, dus voor mij duurt dat nog wel even.
Ik heb ook 3 jaar op kamers gewoond met 3 vriendinnen en ik had het nooit willen missen, zo'n geweldige tijd gehad, we hebben samen gelachen en gehuild. Ik denk er met een grote glimlach aan terug!!

Liefs Monica

More Than Living zei

Lijkt me best moeilijk.. Ik ben blij dat het bij ons nog even duurt. Wel een hele leuke tijd voor je dochter! Mijn jongste gaat nu naar de peuterspeelzaal, ook dat was 'loslaten';).
Groetjes Cindy

Things and Thoughts zei

So good news and sweet thoughts from a lovely mother...It's a very important age this for your daughter, she must now realize her dreams and "fly" from the warm arms of daddy and mum...Wish her luck and strengh in all she wants to do.
Love
Olympia

MODERN COUNTRY zei

Hallo Ingrid,

Ik hoop dat je een geweldige zomer heb gehad. Wij hadden in ieder geval allemaal prachtig weer. En nu gaan wij nog een seizoen tegemoet ook. Ik wens jou en je dochter een leuke tijd. Het is altijd spannend met nieuwe veranderingen.

Lieve groet ~ Aina

Lida zei

Ja meis, de volgende stap in haar leven en het is een hele grote! Ik wens haar succes met haar zoektocht naar een eigen plekje en jou sterkte met het leger wordende nest! Groetjes
Lida

Anna Marie zei

Wat ik vooral heel leuk vind om te lezen is dat ze het zo goed naar haar zin heeft. En dat ze nu een plek voor zichzelf gaat zoeken, tsja dat is wel lastig inderdaad, maar ik hoop voor jou dat ze iedere vrijdag op de stoep staat met een tas vol wasgoed en op maandag weer vertrekt met schone was en met medeneming van allerlei lekkers uit je provisiekast.

Anna Marie.

Oude lappen zei

Als je ziet dat je kinderen gelukkig zijn ben je dat zelf ook automatisch ook al is het moeilijk.
Ze worden groot hé
Liefs Liliane

Our photos zei

Kleine meisjes worden te snel groot!
Maar je heb mooie foto's op je blog staan.
Groetjes, RW & SK

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een spannende tijd breekt er dan aan voor jullie dochter. En voor jullie ook natuurlijk. Voor mij is het al heel lang geleden dat mijn kinderen op zichzelf gingen wonen. Ik weet al niet meer beter. Maar wat inderdaad heel belangrijk is: ze weten dat de deur van ons altijd open staat voor hen...
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Lynda zei

oooo écht loslaten.....pfoe.....je weet dat het er eens van gaat komen maar tjee....das toch wel even een dingetje he! voor haar natuurlijk een superleuke tijd, een stap in de goede richting en uiteindelijk....zij blij...jij blij (soort van ;))

liefs
lynda

Linda zei

Tja .... kleine meisjes worden groot en dan is los laten best moeilijk kan ik me zo voor stellen ( ik ben helaas geen moeder ). Maar het is spannend en wennen voor jullie allemaal.

Fijne avond nog en alvast een heerlijk zonnig weekend.
Ik ga de DAM tot DAM loop doen met vriendinnen ... zin in !

Liefs , Linda

flowersandhome zei

Wat herken ik dit Ingrid. Doet vreemd hé? Nooit gedacht dat het dit gevoel zou geven, dat is dus loslaten. We wisten altijd al dat onze oudste vanaf dit schooljaar 'op kot' zou gaan(zo noemen we hier 'op kamers gaan') want dat is ook logisch en evident en kan ook niet anders als je in een uithoek van het land woont, zoals wij, en de dichtste universiteit te ver af is om elke dag naar huis te kunnen komen. En ja, wat kijken de studenten daar naar uit natuurlijk. Als ouders is het net even anders, al kan ik hun enthousiasme heel goed begrijpen. En goed dat ze enthousiast zijn natuurlijk. Doet me een beetje terugdenken aan de eerste dag dat ik ze ooit aan de schoolpoort moest achterlaten, wat was dat ook moeilijk, voor mij dan toch. Eigenlijk was dat al de eerste stap in het loslaten.
Lieve groet,
Marian

Willy zei

Hej Ingrid, dat is een hele verandering, maar zal ook weer snel wennen. Voor je dochter is het super leuk. Mijn dochter heeft het eerste jaar thuis gewoond, maar als er 's avonds iets te doen was, vond ik het ook niet fijn dat ze nog zo laat alleen naar huis kwam en dan bleef ze weer ergens slapen. Ook was er heel vaak vertraging met de trein, zelfs wel een paar keer per week. Ik hoop dat je dochter snel een fijne plek naar haar zin vindt.
Fijn weekend, lieve groet

Dorine zei

Bij mij duurt dat nog wel even, maar ik snap dat het een hele verandering is..voor jullie allebei.
Liefs, Dorine

Janny zei

Ja het loslaten valt niet mee voor ouders, weer een andere phase,maar als het niet bevalt kan ze gelukkig altijd weer terugkomen bij jullie. En toch hebben ze het nodig om verder te komen in het leven, sterkte!

Fijn weekend,

Janny

Hanna zei

Ville bara titta in och önska dig en trevlig helg.
Kram
Hanna

Life is like a pie zei

Kleine kinderen worden groot dus dat wordt even wennen. Positief punt is dat je nu weer een stekje hebt om gezellig voor haar (of beter nog, met haar) in te richten. Succes!

Hann¥ zei

Hier ook een studente in huis....zo totaal anders dan het VWO merk ook ik....
Loslaten is moeilijk he?
Ik vind van wel hoor....Laura is nu naar Vietnam geweest en zei toen ze weer thuis was....Ik wil er gaan wonen....
SLIK!!! Maar zei ze....als jij allang dood bent hoor dus dat duurt nog wel een eeuwigheid....kan jou toch niet missen mam?
Nou kind ik jou ook niet hoor....
Maar eens zullen ze op eigen benen gaan staan en het nest verlaten...laat het dan maar in Nederland zijn waar ze haar plekje gaat vinden....
Ingrid ik weet zeker dat als ze haar plekje heeft gevonden ze nog heel vaak bij jullie thuis te vinden zal zijn....maar dat haar eigen plekje ook een thuis voor haar mag worden....
Liefs Hanny

bij ELZ zei

Hoi Ingrid
Als ik dat zo lees kan ik me helemaal voorstellen hoe je dochter dat voelt.
Maar ik kan me ook jou gevoel zo goed voorstellen, lijkt me zo moeilijk.
En ook al zal het vast wennen, het is toch een moeilijke periode waar je doorheen moet.
Wat heb je trouwens een prachtig posten over New York gemaakt!
Zoveel mooie foto's, ik heb enorm zitten genieten!
Heel fijn weekend, liefs Lindy

MODERN COUNTRY zei

Ik wens jou ook een fijn weekend Ingrid ! Ik hoop dat het weer heerlijk is.

~ Aina ~

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ontzettend leuk & spannend allemaal! Ik hoop dat ze snel een huisje of etage vindt. Het zal best moeilijk zijn. Fijn dat de studie en het daarbij behorende studentenleven haar zo bevallen.

Annebelle is dit jaar gaan roeien en al net zo enthousiast als jullie dochter :-).

Het zal inderdaad stil worden in huis, maar gezellig dat je straks een adresje hebt om een kopje koffie te gaan drinken of een hapje te eten!

Een fijn weekend Ingrid! De foto op mijn blog is trouwens van onze middelste dochter :-)

Liefs, Madelief X

Pauline zei

Voor de tweede keer. Reactie geven leek niet te gaan. Maar wat is dit herkenbaar. Het begint al als ze buiten de poort willen gaan spelen, jaren voor dit echte uitvliegen.
Maar dan denk ik weer aan mezelf; ik wilde dit ook, het is een natuurlijk proces en het is ook goed zo.
Als de band maar goed is en blijft dat is zo belangrijk. Dan ben je gelukkig als je het geluk van je kinderen ziet.
Bedankt voor je snelle reactie na mijn vakantie. Ik heb hier ook nog veel in te halen; zoveel foto's van New York !!
Wens je een fijn weekend.
Liefs, Pauline

Anita zei

Loslaten is op een andere manier vasthouden!
Komt vast goed ...
Hier is het precies andersom. En dat is ook niet wat je wenst ;-)
Laat dochterlief haar leven maar LEVEN als student.
Genieten, groeien en bloeien: heerlijk toch hahah
Fijn weekend! Groetjezz en liefs voor haar mama xxx

Petra zei

O ja ik snap het helemaal. Heb er ook 3 op kamers, nou ja 2,5 zeg ik altijd maar wat die ene komt wel heel veel thuis eten en douchen..
Je bent er zo aan gewend en dan heeft het ook z'n voordelen. Als ze maar gelukkig zijn daar gaat het om.Fijne week,
liefs Petra

P.s de luiken op mijn blog hebben ze laten maken door een timmermannetje, precies op maat.
2 andere mensen hebben ze ook op mijn aanraden laten maken door andere timmermannetjes..

Maia zei

Wat heb je al vreselijk veel lieve reakties gehad!
Lijkt me inderdaad ook erg moeilijk om een kind het huis uit zien te trekken.
Hier is daar nog geen zicht op maar het kan zomaar opeens anders zijn natuurlijk.
Je hebt er wel symbolisch prachtige foto's van sleutels bij geplaatst!
Veel sterkte met het loslaten maar ze zal zeker vaak terug keren onder jullie vleugels en in jullie mooie home!
Fijne week
Liefs Maia

Tricia zei

Oh, how exciting for you all! Perhaps it's bittersweet though...happiness for her and sadness for you at the thought of her leaving. I wish her lots of luck...I hope everything goes well and she has lots of fun :)