vrijdag 6 december 2013

Kruik in de verf…

Al een tijd was ik op zoek naar een mooie pot om het idee van Monica van Het Moonhuis op uit te kunnen proberen. De daarvoor nodige muurvuller had ik al in huis.

Vorige week had ik het geluk om tegen een mooie kruik aan te lopen, bij de kringloop gevonden voor enkele euro's. Het model was helemaal naar mijn zin, alleen de groene kleur wilde ik graag anders.

Home & LifestyleHome & Lifestyle
Eenmaal thuis begon ik te twijfelen of ik deze kruik nu wel zo geschikt vond voor dit project. De ringen die heel licht over de kruik heen lopen, zouden door de muurvuller verdwijnen en dat vond ik eigenlijk wel jammer.

Aangezien de metamorfose van de cloche mij heel goed bevallen was, besloot ik de kruik niet met muurvuller te bewerken, maar op dezelfde manier te behandelen als de cloche. De kruik is drie keer in de krijtverf gezet en daarna ben ik weer met bakmeel aan de slag gegaan. Dat laatste ging deze keer iets lastiger, maar aangezien je er toch elke keer weer overheen kunt gaan met een dun laagje verf en daarna weer een nieuwe poging kunt wagen op de plekken waar dat nodig is, bleef ik volledig zen ;-).

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Ik ben ook nu weer heel tevreden met het resultaat, de kruik heeft een mooi plekje in de kamer gekregen.

Een fijn weekend allemaal!

Liefs, Ingrid

* Ben je nog op zoek naar bijzondere kerstkaarten? Neem een kijkje in mijn kaartenwebshop (klik)! Ook voor kaarten in een andere categorie kun je hier heel goed slagen!

70 opmerkingen:

Bizzy @ home zei

Prachtig resultaat, dat heb je goed gedaan! En dan heb je voor een paar euro's weer een mooie aanwinst voor je interieur.
Fijn weekend,
Lieve groet, Renny

Tanja zei

Heel mooi Ingrid, eerlijk gezegd vind ik dat je de goede belsissing hebt genomen om de vaas te laten zoals hij is qua structuur, heel mooi resultaat.

Fijn weekend
Liefs
Tanja

van alles wat in huis en tuin. zei

hoi Ingrid
Wat is ie mooi geworden! Ik denk ook dat het mooier is met alleen verf er op. Ik heb ook met bakmeel gewerkt op de voet van een lamp. Nu vroeg mijn man of het ook in de loop van de tijd gaat stinken!! Tja dat ruiken we dan wel weer maar ik geloof er niks van.
geniet van het resultaat.

fijn weekend
groet Trijnie

Unknown zei

Tja.... er valt weer weinig te zeggen!!
Prachtig!!!

Groetjes Willeke

Dineke@esatto zei

Mooi geworden Ingrid, je hebt het precies goed gedaan!
Liefs dineke

It Is The way of life zei

Jeetje wat is mooi geworden dat is een goeie beslissing geweest Ingrid gewoon je eigen gevoel volgen !
Veel plezier met je mooie kruik !
Fijn weekend !
Liefs Ida

Ger zei

Het wachten op een geschikt model kruik is zeer de moeite waard geweest.En het resultaat mag er wezen,echt heel mooi geworden en helemaal van deze tijd van sober,stoer en landelijk.
Weet je wat ik nou zo leuk vind aan deze rage van muurvuller en allerlei potten.....wanneer je het beu bent of weer iets anders wilt hoef je er geen hartzeer van te hebben en doe je er gemakkelijk afstand van, voor die paar euro's heb je veel plezier gehad.
Hier in de woonkamer staan 'n partijtje van dit model oude kruiken in verschillende maten,ze zijn van steengoed,beter bekend als Keuls aardewerk,maar dat is eigenlijk niet de goeie benaming "Rijnlands" zou een beter begrip zijn,omdat het vroeger in het hele stroomgebied van de Rijn werd vervaardigd,in die tijd strooiden ze niet met bloem om de potten en kannen een mooie uitstraling te laten krijgen maar met zout,door de hoge temperatuur in de oven en het zout ontstond er een proces waardoor er een prachtige zoutglazuurlaag op het steengoed kwam wat ook nog eens de functie had ondoordringbaar te zijn voor de meeste vloeistoffen en het is goed bestand tegen zuren,het waren per slot van rekening gebruiksvoorwerpen voor wijn,olie inmaak enz.
Heb vele jaren geleden bij een veilinghuis zitten bieden als 'n bezetene omdat ik die kruiken zó graag wilde hebben.....tja...moest wel ff in de buidel tasten, maar heb er nog geen dag spijt van gehad.

Fijn weekeind en lieve groet!!
Ger

Pauline zei

Wat is dit geweldig! Ik weet niet hoe het resultaat zou zijn geworden met muurvuller, maar dit is echt zo mooi geworden dat ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen. De bessen passen er ook prachtig bij.
Fijn weekend Ingrid.
Liefs, Pauline

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat is de kruik mooi geworden zo en wat een goed besluit om niet met de muurvuller aan de gang te gaan. De kruik is sober en stoer en toch heel elegant gebleven.
Ik vind het prachtig staan zo met die simpele takken er in...
Ik wens je een heerlijke dag,
Lieve groet,
Mirjam

Anneke zei

Hoi Ingrid, In de eerste plaats wat een geluk dat je zo'n mooi model hebt gevonden. (In het verzorgingshuis waar ik werk staat zo'n mooi model op de gang en niemand weet van wie die is zo jammer joh, want ik had hem graag willen hebben. Maar wat is die mooi geworden zo mooi met die tak en die krans erachter. Een heel mooi plaatje zo.
Liefs Anneke

Hann¥ zei

Wat is je kruik mooi geworden Ingrid.
Je hebt er weer een heel mooi sfeerplaatje van gemaakt ;-)
Fijn weekend!

Liefs Hanny

Krek wak wou zei

Wow schitterend! Dat heb je mooi gedaan, Ingrid!
Fijn weekend!
X Nicole

Unknown zei

Wat een prachtige laatste foto zo alles bij elkaar! De kruik is echt een succes geworden, mooi gedaan! En nu genieten van zo'n prachtige hoek in de kamer.
Fijn weekend, groetjes Ingrid.

La Blomst-Living zei

Gaaf zeg, het is goed dat je het reliëf niet met muurvuller weggewerkt hebt, dit is heel mooi!
Geniet van het weekend, liefs Linda

Bauke zei

Heel mooi gelukt, je kruik is echt prachtig geworden. Ik ga dit zeker ook eens proberen.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

Huiz&zo zei

Hij is mooi geworden! Het is een erg leuk modelletje! Ik denk dat je de juiste keuze hebt gemaakt!!

Fijne weekend!

lia zei

Je hebt een goede beslissing genomen, want hij is prachtig...

Fijn weekend
Liefs Lia

A fresh start of me zei

Gaaf Ingrid...echt heel mooi gedaan zo..
Groetjes Chris

Met Brocant Label zei

Super gedaan, altijd je gevoel volgen en het resultaat zal positief zijn.

Lieve Groet,
Yvonne

Rozen van papier zei

Wat is hij mooi geworden zeg! leuk om te doen lijkt me!

Groetjes janny

Corine(THUIS) zei

Prachtig zo zonder muurvuller ;-)
Maar nu moet je wel weer op zoek naar een echt lelijk model waarbij die muurvuller toch nog van pas komt!

Anoniem zei

Mooi dat je de kringen in de pot bewaard hebt. Hij is zo heel mooi geworden.
Met de takken en de mooie krans is het een plaatje!

Liefs, Gerry

Berna zei

Prachtig resultaat! Wat knap.
Fijn weekend.

What's in a day zei

Wat goed dat je, je gevoel hebt gevold en de muurvuller niet gebruikt hebt, hij is heel mooi geworden Ingrid, nu zie je de details nog, prachtig!

Ik wens je ene mooi weekend,

Liefs, Eefie

It's me zei

Wat is ie mooi geworden zeg !! superrrrrr...liefs van mij...x !

Unknown zei

Er komen steeds meer varianten op het idee van Monica...deze is ook weer heel mooi.
Je hebt er een sfeervol geheel van gemaakt...mooi met die tak erin.
Fijn Weekend Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

Stella zei

Super mooi geworden !
Gezellig weekend en lieve groet,Stella

Alie zei

Hij is toch prachtig geworden. Ik vind die tegellijm en muurvuller ook teveel werk. Doe ook bijna alles met krijtverf, daar krijg je zulke mooie resultaten mee. Je hebt er een hele mooie kruik bij!

Linda zei

Super mooi geworden , toch.
Fijn weekend.
Lieve groetjessss, Linda

Sanny zei

Hoi Ingrid,
Goede beslissing om 'm met verf te behandelen en niet met muurvuller. Hij is prachtig geworden. De rode besjes steken er mooi bij af.
En nu kun je weer op zoek naar pot of vaas die je met muurvuller kunt bewerken. Blijf je toch lekker bezig..... :)

Heel fijn weekend,
Sanny

Anoniem zei

Wauw dat heb je echt prachtig gedaan Ingrid,fijn weekend,lieve groet Musje.

Bij Guusje Thuis zei

Juiste beslissing om niet met muurvuller aan de slag te gaan want was is die kruik even opgeknapt zeg! Nou weer op zoek naar een nieuw exemplaar want je wil vast toch eens oefenen met muurvuller. Fijn weekend!

Athomebymy zei

Héél mooi geworden zo !

Liefs Petra

Pierelantijntjes zei

Echt prachtig geworden Ingrid! Heel anders is ie zo.
fijn weekend,
liefs Ester

Jolanda zei

Heel mooi geworden, leuk als je op zo'n manier weer wat nieuws toe kunt voegen. Fijn weekend en lieve groet

het moonhuis zei

Nee die had je zeker niet met muurvuller moeten behandelen, want het materiaal is prima, dan is een laagje verf echt genoeg.
Dat had ik toen met die kruik van chamotte, ook met zo'n oor eraan en idd is het echt zonde om daar een laag vuller op te doen, dat doet dat oortje zeker geen goed, ik heb er toen ook alleen maar een laagje verf opgedaan.

Wat een gelukstreffer zeg, deze kruik, echt een mooie en na de behandeling is ie echt heel gaaf geworden, zo zie je maar.... de aanhouder wint!!
Ik had vandaag ook iets leuks bij de kringloop, ik hoop dat ik dit weekend tijd heb om een blogpost te maken.

Een fijn weekend!!!

Liefs Monica

eigen thuis zei

De kruik is heel mooi geworden, staat erg mooi zo met die bessen takken erin. Leuk dat je voor een paar euro zoiets leuks kan maken. Dat maakt het altijd nog leuker!
Fijn weekend, liefs Gonda

my way of living zei

Wat een geweldige kruik is het geworden.

gr. Anita

ilona zei

Echt een hele gave kruik geworden. Is toch altijd extra genieten als je iets van jezelf hebt kunnen toevoegen aan een product. Fijn weekend, Ilona.

flowersandhome zei

Vind deze techniek sowieso mooier dan die andere en wat is het je weer mooi gelukt! Ben er nog altijd niet toe gekomen de pot die ik al jaren in de garage staan heb te behandelen. Vind geen krijtverf en om nu een pot verf te bestellen via internet en nog een hoop verzendingskosten te betalen én ook nog eens de kans te lopen dat 't nooit toekomt want ja hoor, weer gebeurd, dochterlief had wat in Engeland besteld via internet, weer niet toegekomen, vind het nog erger dan die keer dat het mij eerder dit jaar overkwam toen ik in Nederland iets bestelde. Neen, dat kopen via 't net, heb het er nu wel helemaal mee gehad, pffff. Volgens mij moet hier wat verkeerd lopen bij de post maar o wat werd ik daar hartelijk ontvangen gisteren toen ik heel beleefd en voorzichtig ging vragen wat we daarmee konden aanvangen. Maar ik dwaal helemaal af, komt er dus op neer dat ik me afvraag of je met 'gewone' matte acrylverf en eventueel een primer voor de hechting ook aan de slag kan ipv met de krijtverf want aan acrylverf op waterbasis keus genoeg in heel mooie kleuren. Had enkele staaltjes gekocht, oa in de kleur basalt, even uitgeprobeerd en ja, heel mooi, misschien eerst eens op een stukje pot uitproberen... of op een kleiner potteke dat er toch maar staat te staan.... Ben je nog aan 't lezen?.... wellicht niet, en zo ja, dankjewel en proficiat, amaai, wat een epistel heb ik hier geschreven ;)
Fijn weekend,
Marian

Peet zei

Wauw, wat is die kruik mooi geworden! Lekker stoer.
Fijn weekend en lieve groetjes, Peet.

La Maison zei

je hebt er weer een plaaatje van gemaakt.
Geweldig!

Geniet van het weekend en lieve groetjes

Hermine

Bonjade zei

Groots resultaat....enne je zit de ringen er toch ook nog mooi in....
Prachtige aanwinst!

Fijn weekend

Liefs

Things and Thoughts zei

Yes, this pot is so unique! I wouldn't mind to keep it in that olive color but I understand that this shade of grey matches pretty well with your house Ingrid!Well done once again!
Happy 2 Advent!
Olympia

Maia zei

Groot gelijk dat je die mooie vaas op deze manier bewerkt hebt!
Past het ook beter bij elkaar toch enne....wat jammer nou, nu moet je weer op zoek naar een nieuwe pot of vaas om de muurvuller op uit te proberen haha.
Fijn weekend!
Lieve groet Maia

Greet Lefèvre zei

Prachtig gewoon! Less is more!
Prettig weekend Ingrid!
xx
Greet

Housebythewaterhole zei

Ingrid, wat heb jij een prachtige vaas op de kop kunnen tikken bij de kringloop, gewoonweg prachtig !! Stiekem hoop ik er ook eens zo ééntje tegen te komen, ik kan je helemaal gelijk geven dat je op dit
geen muurvuller hebt gezet, ze is zo prachtig !!!!
geniet ervan
lieve groeten en fijn weekend
kathy

Indruk zei

Zie ik ook eens een kringloopvondst van jou Ingrid, wat leuk! Ik zie al die prachtige metamorfoses voorbij komen op de blogs van vazen en kruiken. Het geeft echt een mooi effect he? Bijzonder wat bakpoeder al niet kan doen in combinatie met verf en eventueel tegellijm. Ik zag dat Tanja zelfs cacaopoeder had gebruikt. Hij staat daar prachtig bij je.
Liefs Pascale

Housebythewaterhole zei

Hoi Ingrid,
dank voor je super leuke reactie…. had trouwens deze morgen al op je prachtige kringloopvondst
gereageerd….. ja mijn huis is nu in de enkele maanden al veel veranderd… je leert andere dingen kennen hé….dadeltakken had ik nog nooit van gehoord ene bij ons hier niet gekend hoor als je ernaar vraagt….rozenbotteltakken…ook al zoiets…
steeneik…toefjes…noem maar op….
fijn weekend hé
liefs
kathy

lien zei

wow, die is mooi geworden Ingrid! Prachtig met die rode bessen erin. Geniet van het weekend. Liefs!

Le Style zei

Wat is dit een super stoere kruik geworden, super mooi resultaat!

Fijn weekend!!

Liefs,
Yet

Hanna zei

Ha en fortsatt fin lördag.
Kram
Hanna

Paintings by Louise, Maison Louise zei

De kruik is heel erg mooi geworden.

Hier staat ook nog zo'n traject te wachten, verf en muurvuller al in huis, maar....eerst de kerstversiering.

Heel fijn weekend en lieve groet,

Loes

Unknown zei

De kruik is prachtig geworden zeg. Heel mooi. Nu kun je hem mooi bij de cloche zetten. Ik las al een paar keer dat je ook met muurvuller bezig wilde, maar nog niet de spirit had. Hier gaat het net zo. Heb genoeg plannen, maar uitvoeren ho maar. Fijn weekend ingrid. Groetjes, Nancy

SOBERenSTIJL zei

De kruik is mooi geworden, en heeft inderdaad geen muurvuller nodig!

Fijne Weekend verder.

Liefs, Dorine

Huis in de Provence zei

Zo die is mooi geworden!! Echt super zeg. Vooral die verschillende kleuren.....ik ga van het voorjaar ook eens zo'n projectje proberen....lijkt me echt geweldig!!
Fijne weekend
Lieve gr. Mirjam

hokje zei

Wat heb je er een prachtige kruik van gemaakt!

Fijn weekend. X

G-STYLE zei

Hallo Ingrid,

hopelijk had je een gezellige sinterklaaslunch maar dat is vast wel gelukt. Het is nu dus goed plannen om iedereen bij elkaar te krijgen, zo gaat dat op een gegeven moment met uitvliegende kroost hè.

Je vaas is trouwens prachtig geworden, zo is het een mooie aanvulling in jullie interieur.

Ik wens je een fijn weekend verder,
succes met het optuigen van de boom.

lieve groet Gea

Janny zei

Heel mooi geworden, hoor. Groot gelijk om dit niet met muurvuller te doen. Dit is echt veel mooier.
Ik heb ook een vaas gescoord die ik mooi van model vind, maar ik denk erover hem zwart of heel donkergrijs te maken.
Veel plezier van je mooie kruik.
Janny

Saskia ♥ Stipje ♥ zei

De kruik ziet er geweldig mooi uit.
Wat zal je daar blij mee zijn en die takken maken haar nog mooier.
Staat bij jou de kerstboom al?
Hele fijne en mooie zondag.
Liefs Margarita

Het witte huis met de zwarte deur zei

Hoi Ingrid, hij is echt heel mooi geworden! Mooi met zo'n tak!

Fijne zondag!
Groetjes Patries

Landelijk at Home zei

Nou Ingrid die is mooi geworden hoor. En met verf alleen kan je ook al heel veel bereiken hoor.

Groetjes Wilianne

Marjonel M zei

Hij is prachtig geworden.

Liefs, Marjonel

Jeanette zei

Een supervaas is het geworden, ik begin steeds meer van deze stijl te houden.

Groet,
Jeanette

Housebythewaterhole zei

Hoi Ingrid, ….doorslaan…..allée gij….haha maar ik begrijp je wel hoor, maar ik moet wel beamen wat je zegt je gaat héél anders naar de dingen kijken in de kringloop, ik heb zonet een bod gedaan op kapaza op een …..ja….kruik(vaas) zoals de jouwe hier in je laatste post….ik was er gewoon weg van…die vorm ….ze stond er al op van 21/10 …. je kon bieden vanaf 20euro en heb 20euro geboden en kreeg mail dat het bod aanvaard was….de kruik is wel van eind 1800 …..kan ze ophalen is hier op een 5tal km….jammer om ze te schilderen zeker als ze zo oud is…..??? of niet ???
nog eventjes over nadenken…want…heb ze nog niet hé…
fijne zondag nog
lieve groeten kathy

Thuis bij Tjits zei

Wat goed dat je je eigen gevoel hierin volgde, want de kruik is echt supermooi geworden!!
Ik heb hier ook nog zo'n soortgelijke kruik staan, nog van mijn ouders geweest.. ik weet niet of ik dat aandurf.. maar wie weet..

Fijne week Ingrid,
liefs Tjits

Willy zei

Al weer zo'n mooi resultaat. Je zult de smaak nu wel helemaal te pakken hebben. Fijne maandag, lieve groet

A place for my home zei

Wow Ingrid, wat een prachtig resultaat!! Echt heel erg mooi geworden. Heerlijk zulke projectjes.

Fijne week!

Liefs, Cynthia

Marie-José zei

Supermooi gelukt Ingrid! En inderdaad goed dat je het alleen geverfd hebt, deze kruik had niet meer nodig.
Ik heb nu een klein kruikje gevonden bij de kringloop en ga het ook weer zo doen, vind het mooi om er ook een paar bij elkaar te zetten.
Wat bijzonder trouwens dat je zo'n oud woordenboek in je bezit hebt...ook iets om te koesteren :)

Lieve groet, MJ

Yes We Are Open zei

Hij is mooi geworden!