donderdag 7 januari 2010

Mijn vitrinekast…

In mijn vorige post vertelde ik over het woordenboekje van mijn opa. Dit boekje staat in onze vitrinekast en ik realiseerde mij dat ik deze kast helemaal nog niet op mijn blog heb laten zien! Het leuke is dat we de kast onverwacht hebben gekocht op het moment dat we op zoek waren naar een salontafel...

We waren bij Rio Stores in Zutphen, eerlijk gezegd weet ik niet of die winkel nog bestaat, maar het was een zaak waar je stoere meubels en hele mooie woonaccessoires kon scoren.  Terwijl ons oog was gevallen op een houten maar roomwit gelakte salontafel, wees Martin mij op een vitrinekast….of ik die ook niet mooi vond voor in de kamer?? Ik heb hem allicht de vraag  nog eens laten herhalen, want al vind ie een heleboel aan mijn woon-afwijking goed en ook wel leuk…dat hij mij vraagt of ik een kast mooi vind en vervolgens ook nog voorstelt om de kast te kopen…heel bijzonder!!!

Ik was er helemaal blij mee en je snapt dat ik die kans met twee handen en tien vingers aangreep, dus om een lang verhaal kort te houden hi hi…zo is deze vitrinekast in onze kamer terecht gekomen. En ik ben er nu nog steeds heel blij mee, want er staan een aantal bezittingen in (alleen van emotionele waarde, maar dat is juist zo waardevol)  die hier fraai maar toch veilig achter glas getoond kunnen worden.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Mijn liefde voor kransen blijkt geloof ik ook wel uit de foto’s, aan beide kanten van de kast hangt er één.

Home & Lifestyle
Nu we het toch over mijn kasten in de woonkamer hebben…er staat er  nog één.

Home & Lifestyle
Deze broodkast heeft voor mij ook een emotionele waarde, aangezien de kast van mijn overleden moeder is geweest. De kast was voorzien van een grenen laklaag…ik vond de kleur niet mooi, maar het model van de kast geweldig, dus ik wilde deze herinnering heel graag mee naar huis. Mijn vriendin Helga en ik hebben de kast geschilderd, nadat manlief eerst uren heeft geschuurd. Dat vind ik nog steeds super van hem, want het was een megaklus terwijl hij helemaal geen klusser is. En dat Helga mij hielp, vond ik natuurlijk ook heel lief én gezellig!!

Home & Lifestyle

Mocht je mijn blog al langer volgen, dan komt het verhaal over de broodkast je misschien wel bekend voor. Dat kan kloppen, want daar heb ik in een eerdere post al eens aandacht aan besteed. Mocht je het hele verhaal willen lezen, klik dan hier op “Een bijzondere kast”.

Ik wens je een fijne dag!

32 opmerkingen:

Mitt hvite hus zei

Hello..
thank you so much for visiting my blog...
Lovely photoes..

Hugs Kerstin

Irma zei

Hoi Ingrid,

Mooie post met een mooi verhaal en mooie kasten en mooie spullen.
Bijzonder de kast van jouw moeder, en met zoveel liefde is huis gehaald.
Weet je dat het volgens mij extra leuk is als je gaat kijken voor bijv. een salon tafel en je koopt heel spontaan iets anders, helemaal leuk als je er beide helemaal op valt.
De kast van je moeder en de vitrine kast zijn echt gemaakt voor elkaar en staan prachtig en tja kransen weet jij een grootere sfeermaker??;-)

lieve groet Irma

Karin zei

Prachtig, die kasten. Ze komen ook zo mooi uit tegen de kleur op de muur. Voor ons nieuwe huis ben ik ook op zoek naar een vitrinekast (voor in de keuken). Ik denk dat ik maar in Nederland ga rondkijken voor zo'n kast.

Antonia zei

Goedemorgen Ingrid,
wat een heerlijk herkenbaar verhaal. Kan me voorstellen dat je je oren niet geloofde! Wat een prachtige kast is het, heerlijk met al die laatjes. Zie dat je ook een mand met wijnflessen hebt staan. Daar hebben wij al heel veel zogenaamd grappige opmerkingen over gekregen. Terwijl ik nooit alcohol drink. Maurice wel hoor, die moet nog een heleboel relatiegeschenken wegwerken :-) Is het bij jullie ook zo slecht? Ik ben net even lopend naar de kapper geweest. Kom verder de deur niet uit. Wil eigenlijk nog heel graag naar een tuincentrum, maar durf het niet aan. Dadelijk ga ik ramen zemen, is dit weer toch nog ergens goed voor! Fijne dag verder, groetjes Anja

Anoniem zei

De kasten zijn allebei prachtig. En idd lief van je man. Schuren is nog steeds geen echt leuk werkje!

Maar de dichte kast is echt helemaal geweldig!!!

Bizzy @ home zei

Wat een mooie kasten heb je. En een kostbaar aandenken aan je moeder.
En lief, die spontane momenten van die mannen. Die moet je idd. met beide handen aangrijpen en koesteren.
Fijne dag,
Groetjes Renny

Jootje zei

kasten met een verhaal! ze zijn allebei heel mooi, en wat is het grappig dat die mannen van ons op een gegeven moment helemaal mee gaan in die gekte van ons! ik herken het helemaal!
groetjes van jootje.

Anoniem zei

Prachtige kasten!
Ooit, ooit hoop ik nog eens een plek te kunnen realiseren om ook een vitrinekast/apothekerskast te kunnen plaatsen. Jouw broodkast is heel mooi geworden in wit...
Prachtig, tegen de grijze muur!
Inspirerende foto's weer :) Bedankt.

lia zei

Mooi hoor die kast. Staat erg leuk bij die andere bijzondere kast. Leuk om dingen die je dierbaar zijn achter het glas te zetten.
En mannen kunnen je soms ineens verbazen hé.

groetjes Lia

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Wat een aparte verhalen over bijzondere kasten. Mooi dat die broodkast zo;n mooi aandenken aan je moeder is. En dat je zo leuk geklust hebt met hulp om die kast prachtig wit te krijgen. Het zijn beide plaatjes hoor!

Een heel fijn 2010 Ingrid!

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat een prachtige kast en wat leuk dat je man het voorstel om hem te kopen deed! Dat hoor je niet vaak! Zo'n kast als die van jou is ook nog een van mijn wensen!

Fijne avond!

Lieve groet, Madelief

kienkele zei

Hoi Ingrid, je kast is heel mooi en ook die kast die je van je moeder hebt geerfd: prachtig hoor (heb het bijbehorende verhaal nog even gelezen) en ik kan me zo goed voorstellen dat je die niet weg kon doen: koesteren willen we dit soort dingen, toch?
lieve groetjes, Tineke

Bonjade zei

Wat toch allemaal sfeervol. Je kasten, je kransen, je hart echt een huis vol liefde.
Fijne avond

Hannekie(Sisterly) zei

tjonge wat prachtig zeg jouw kasten. ik heb er ooit ook bijna een gekocht op een veiling maar hij was toch net te duur. en die kast van je moeder...daar kan ik me zeker bij voorstellen dat je daar gewoon heel veel van houd.
gr hannie

Room Seventeen zei

Hoi Ingrid, wat een prachtige kasten! Ze bijven mooi hé? Mijn eigen witte vitrinekast is al weer tien jaar oud maar hij verveelt nog steeds niet. Mooie grijze kleur heb je op de muur!
Groetjes Hennie.

casa nostra zei

prachtige kasten! meestal vind je pas iets naar je gading als je er juist niet naar op zoek bent. ben trouwens wel benieuwd of je toen toch ook nog een salontafel hebt gekocht.

Mayflower zei

Hoi Ingrid, Wat een prachtige kasten en ook de verhalen erachter zijn bijzonder. Wat leuk dat je man je attent maakte op deze mooie kast en je kan er heel veel dingen in kwijt, hij staat super tegen je donkere wand (mag ik weten wat voor kleur je op de wand heb gebruikt?) en de andere kast kende ik al uit een vorige post, een prachtige kast met een mooie herinnering aan je moeder.
Lieve groet, Mea

marga zei

Prachtige kasten zijn dit!!!
Liefs Marga

Mayflower zei

Dank je voor je snelle reactie, ik ben nog niet toe om onze woonkamer op te knappen, maar ik bewaar nu al allerlei kleurnummers van kleuren die ik zie en mooi vindt in mijn woonmap. En wat die Snert betreft, de pan is nog lang niet leeg hoor hihi.
Groetjes Mea

Meertje zei

supermooi je kasten!
Groetjes Miriam

love lives in the kitchen zei

hello ingrid! i love hiacynthus in your header and these beautiful furniture!
happy new year my dear friend!
with love,
justyna

Yvonne zei

Prachtig die kasten van jou, het verhaal van de broodkast, die weet ik nog ja, en nu weer een mooi verhaal, over deze prachtkast, wat hebben we toch lieve personen om ons heen die ons zo lekker helpen he hihi
ik heb ook nog een computerkast te doen, moet ik Bram ook maar eens liefjes aan kijken hihihi
Groetjes Yvon

le ciel flamand zei

Dit zijn twee heel mooie kasten. Een vitrinekast vind ik altijd leuk omdat je vlug even van sfeer kunt veranderen door alles eens anders te schikken, met iets erbij, en iets anders wordt dan weer een tijdje opgeborgen. Je hebt gelijk dat je geen nee zei toen je man voorstelde om die kast te kopen ;o)
Fijn weekend,
Annelies

Anoniem zei

Ingrid je kast is prachtig en je verhaal erachter is geweldig,het maakt de kast toch wat specialer,ik wil in de toekomst ook graag zo`n kast en dan kan ik ook servies enzo gaan sparen en ja je andere kast herkende ik gelijk,dat is helemaal speciaal en waardevol en het is een schatje,de hartjes eraan trouwens ook,ik wens je een fijn weekend,lieve groet Joke.

Home No.1 zei

Hi Ingrid! what nice pics you are showing us!
Hugs from Annica.

Unknown zei

Prachtige kasten!!
Dat is nu altijd zo leuk je bent op zoek naar iets en komt met geheel iets anders thuis :)
En dat zijn meestal de beste aankopen,soort liefde op het eerste gezicht.

Millygarden zei

Hi Ingrid,

Thanks for your visit and lovely coments. Like your blog an specily your white furnitures.

Many Hugs Marina

vosgesparis zei

super dat de kast van je dromen dan ineens ook door je ega leuk gevonden blijkt te worden ;) je broodkast is ook super en ik kan me wel iets voorstellen bij t schuren van dit gevaarte. Zelf heb ik ooit een kast uit de school van mijn kinderen gekregen voor t symboolische bedrag van een gulden ;) ik heb daar ook uren op staan zwoegen , drie weken heeft deze in de tuin gestaan en later jaren mooi in de was in de kamer.... tot ik genoeg had van die grenen troep haha... als ik de mooie afgebladdrde verf van de binnenkant van de deur (waar ik geen puf meer voor had) zie dan heb ik nog wel eens spijt van t feit dat ik al die verflaagjes eraf heb gehaald... maar wie weet als ik ooit nog eens overal witte vloeren heb , vind ie weer een plekje binnen in huis ipv als rommelkast in de berging ;)
fijn weekend, desiree

Yvonne - Frl. Klein zei

Your vitrinekasten looks like so wonderful!!!!
I love your decoration!
Have a nice weekend, Yvonne

Anoniem zei

Hoi Ingrid even een reactie terug op je vraag,ik heb bij een honnywinkel kant en klare lontjes gekocht die ik daarna nog kan afknippen,het waren er 6 voor 1,50,het lont wat uit die ene kaars kwam heb ik uiteraard ook bewaard,want met 1 kaars kon ik 3 kopjes vullen,het is echt heel leuk om te doen,fijne avond,lieve groet Joke en voor morge een fijne zondag.

Unknown zei

Hallo Ingrid,

Wat leuk dat je bij elke post een leuk verhaaltje hebt geschreven (heel lief) En nu ik bij jou weer kijk zie ik de vitrinekast...deze heb ik onlangs ook gekregen van mijn lieve moeder en daar ben ik superblij mee. We hebben hem laten maken, omdat ik graag een van 2.40 breed wou en met 2 schuiframen. De meeste hebben bij die breedte 3 schuiframen. Sinds enkele weken staat hij hier te pronken en ook hier staat er mooi servies en voor mij waardevolle spullen in (een pronkkast zeg maar) Binnenkort zal ik hem wel op mijn blog zetten.
Liefs en nogmaals fijn weekend! Het werkt wel verslavend dit hoor..maar ik zal niet dagelijks een post plaatsen (in het begin nog wel denk ik..haha)

Unknown zei

p.s. wat een mooi hart hangt er in je krans!! Nog nooit gezien..