maandag 27 september 2010

St. Tropez…

De voorspellingen voor vandaag geven een regenachtige dag...een mooi moment om jullie nog een keer mee te nemen naar de Provence, waar we uiteraard ook een bezoek brachten aan het zonnige St. Tropez, gelegen aan de Côte d'Azur. Deze havenplaats is al jaren een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en favoriet bij beroemde en rijke wereldburgers. St. Tropez heeft 6000 inwoners, maar in de zomer komen er jaarlijks 5 miljoen mensen. In de winter schijnt het er uitgestorven te zijn.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Jaren geleden zijn we er al eens geweest en terwijl het toen hoog zomer was, was er niet veel te beleven. Hoewel de Franse sfeer in die tijd al nadrukkelijk aanwezig was, liet het plaatsje verder een saaie indruk achter.
  Home & Lifestyle
Home & Lifestyle 

Nu was het er een drukte van belang…gelukkig met behoud van die Franse sfeer! Mooie luiken, Franse balconnetjes…het is een wonder dat ik geen nekklachten aan onze vakantie over gehouden heb.

Home & Lifestyle            Home & Lifestyle    Home & Lifestyle

De sfeer op bovenstaande foto vind ik prachtig. Het plein…de bomen…de terrasjes…zucht…ik zou er zo weer willen lopen…met de zonnestralen, voelend op mijn huid!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
  

We troffen er ook enkele woonwinkels aan, over het algemeen vond ik woonwinkels in deze streek sowieso behoorlijk duur. Eén winkel maakte het hier wel erg bont, een plaid voor € 3.200,=…geen typefout en geen nul teveel hoor!!

Home & Lifestyle

Wij hebben ons geld maar besteed aan ijs en een verkoelend drankje…!

Ik wens je een fijne week!

Lieve groet, Ingrid


37 opmerkingen:

Bij Guusje Thuis zei

Het is nog vroeg zo op maandagmorgen en vooral koud buiten ... heb daarom extra genoten van je foto's. Zou zo de auto in willen springen en even een weekje er tussenuit richting La France.

Groetjes,
Colinda

THE BLACK BARN zei

Ja, dat weer kunnen we nu beter gebruiken. Wat jij op de foto's laat zien.

Ik ben daar nog nooit geweest.

Miranda

Claudia Leertouwer zei

Je foto's doen me goed vandaag, het beloofd hier kwa weer niet veel soeps te worden en dan klik ik gewoon af en toe op je post!

Liefs Claudia

Irma zei

kijk Igrid daar knapt een mens van op ;-)) groetjes irma en een heerlijke nieuwe week

't ouwe posthuys zei

leuk om die foto,s te zien. mijn zwager en schoonzus zijn op dit moment daar. vrijdag zijn ze weer in nederland. door jouw foto,s ben ik even samen met ze in frankrijk. Ben benieuwd naar hun foto,s van st tropez. hermina

Fluitenkruid zei

Nog even genieten van die mooie bloemen en dat groen, dat zou ik ook nog wel even willen doen :-)

Alle mooie dingen zei

mooie foto's en je waant je in frankrijk wat heerlijk
bedankt en een prettige week
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Willy zei

Ik hoop dat ik vandaag op de blogs meer van zulke mooie zonnige foto's tegenkom. Het is hier brrrr.
Al is het daar buiten het seizoen saai, ik zou er ook dan best wel even een kijkje willen nemen.
Lieve groet

Room Seventeen zei

De regen valt hier met bakken uit de lucht, dus je foto's zijn een heerlijke afleiding. Zit net zelf een post over de herfst in New England te schrijven, toch wel een prettige plek om eens rond te struinen ;-)
Groetjes Hennie

Ger zei

Ja Ingrid zet mij maar even op een zonnig terras, ik moest vanmorgen al vroeg de deur uit en toen was het droog maar ook heel fris.

De jetset die met hun luxe jachten in de haven van St.Tropez liggen kopen gewoon 2 van die plaids......eentje op het voordek en eentje op het achterdek;-)

Het blauw van de Ipomea wat in vakantie landen zo rijkelijk bloeit vind ik zo mooi,maar naar de blauwe slush kijk ik niet al te lang......krijg ik het koud van!!!

Ook voor jou lieve Ingrid een fijne week!!
Lieve groet,
Ger

All Seasons zei

Wat fijn om met dit saaie weer hier nog even te kunnen vertoeven in de mooie Provence. Ooh die blauwe lucht, geweldig het doet me een hoop goeds.
Dank je wel voor deze foto's, Ingrid. Ik denk dat ik hier ook nog maar eens tussen de vakantie foto's ga neuzen...
Fijne en vooral zonnige dag ☼
Lieve groet,
Patricia

Michaja zei

Je bent net als ik even terug gegaan naar het warme weemoed van toen :)
Misschien getroost maar er waait hier nu een harde mistral wind (ik weet alleen niet of die ook in St Tropez waait).
Fijne maandag Ingrid
Liefs Michaja

lia zei

Inmiddels is het hier begonnen met motregen. Dus zijn die foto's van jouw wel extra fijn om te zien. Want regen en ik gaan niet samen.
Maar goed, ook daar kom ik wel weer overheen.

fijne week
lieve groet Lia

Bonjade zei

Haha heerlijk....ik met mijn herfstgevoel.
Krijg bijna weer zin in de zomer zo...;0)
Liefs

Berna zei

Prachtige zonnige foto's laat je ons weer zien. Heb nu al heimwee naar de zon als ik naar buiten kijk. Het blauwe goedje zal wel verfrissend zijn maar was het ook lekker?? ;)

It's me zei

Heerlijk uitje op deze maandag.......vooral omdat ik me nu zit voor te bereiden om de ramen te gaan zemen.......de glazenwasser staat in de stromende regen de buiten kant te doen...dus ik sta gelukkig droog straks......wel een werk hoor......we hebben er heeeeeel veeeeellllll....dus ik vind jouw post een goede voorbereiding.......hahahhahaha!! fijne week ik heb genoten......liefs Ria......

Mayflower zei

Pfff.......wat een geld voor een plaid....haak ik dan toch liever zelf hihi.
Heerlijk je zonnige plaatjes Ingrid, kunnen we nu goed gebruiken met al die regen.
Fijne week en een lieve groet, Mea

Yvonne - Frl. Klein zei

Oh, St.Tropez, what a dream vacation!!!!!!
Have a great new week,
Yvonne

Jeanette zei

Na een drukke werkdag en veel regen is het heerlijk toeven op jouw blog. Dani voor de zonnenschijn.

Groet,
Jeanette

Antonia zei

Hallo Ingrid, de Woonbeurs is echt een aanrader. Wij wonen bijna tegen de Belgische grens, reden om half 10 weg en waren er al om 10 voor 11. Goed te doen dus in het weekend. Maurice is dol op techniek, als het te lang duurde, dook ik een stand met accessoires in
:-) Maar in grote lijnen zijn we het qua interieur wel eens. Heerlijk je foto's van St. Tropez zeker nu het hier weer zoveel regent. Kom straks nog een keertje kijken! Jij ook een hele fijne week, groetjes Anja

Carla zei

Ja...lekker dan...begin ik net een beetje aan de herfst te wennen...kom jij met die heerlijke foto's....en weg is mijn gevoel weer...pffff.
Wat is het daar mooi!!

En wilde al zeggen(en dat deed Ger al) dat als je zo'n bootje kunt betalen, je ook wel 3200 euries aan een kleedje kunt neer tellen...hihi

fijne avond...kruip wel onder mijn dekentje straks ;-)

liefs Carla.

Een sneller kloppend hart zei

St Tropez is prachtig, je hebt er echt geweldig mooie foto's van gemaakt, heerlijk he, zo af en toe terug in je gedachten naar deze mooie plek :)

Groetjes, Veronique

Inspiration i vitt zei

Ooh what lovely photos, I enjoy watching them. have it so great and enjoy life. Many warm hugs to you / Ingela

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Ik zou zo willen afreizen. Herfst in St Tropez....klinkt niet slecht!! Heel lang geleden ben ik er met mijn ouders geweest, maar ik kan het mij niet meer echt goed herinneren. Als ik jouw foto's zo zie weet ik dat ik er in iedergeval graag naar terugwil. Misschien inderdaad een keer in de herfst of meivakantie wanneer het niet zo druk is.

Fijne avond!

Lieve groet, Madelief

Bizzy @ home zei

Na zo'n @#@$dag als vandaag kan ik dit wel gebruiken. Prachtige foto's. Ik ga zo onder de wol, voel me grieperig worden....en ga dan heerlijk dromen van dit heerlijke oord.
Lieve groet, Renny

Stina zei

We zijn nog even terug in de zomer bij jou hé.
Echt mooi ingrid kan me voorstellen dat je wel voor';eventjes; terug wil maar helaas!

Balen joh kan niets op mijn blog beginnen. Doe nu even op de laptop, van de week komt er even iemand langs, bah je wordt er niet goed van.

Fijne avond liefs Stina

Anoniem zei

Ohh prachtig Ingrid en zo lekker warm,ff een vraagje,wil je de volgende keer een schroevendraaier set meenemen,zodat je wat van die prachtige luiken mee kunt nemen haha,ik reserveer er vast 2,die blauwe vind ik wel erg mooi,lieve groetjes Joke en het is idd regenachtig en grauw,hier weer de kachel aan een poosje.

Pierelantijntjes zei

Ooh wat heerlijk om het zonnetje te zien op je blog. Vandaag was wel erg somber en nat moet ik zeggen.
Kan me voorstellen dat je nekklachten had na de vakantie, maar de foto's zijn wel prachtig geworden.
Fijne week,
liefs Ester

alma zei

Ooooh Ingrid wat een heerlijke foto's op deze troosteloze dag! Het vakantiegevoel spat er van af!

Ach het is bijna herfstvakantie.... Laat de herfstzon maar komen!

Groetjes
Alma

Emmy zei

Ja dan moet je wel centen hebben wil je daar vakantie vieren. Maar zo met een sluspuppie of zoiets en een foto camera kom je ook een heel eind. Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er mooi uit en de zon schijnt nu wat wil je nog meer. Fijne dag en denk er maar lekker aan terug dan krijg je vast weer dat lekkere warme gevoel van de zon op je huid weer even terug. Groet Emmy

Yvonne zei

Ik ben een dag te laat, maar vandaag is het hier nog even somber helaas, alleen wel wat zachter qua temperatuur
ik geniet lekker mee van jou mooie foto's Ingrid! Prachtig !
wil zo nog wat foto's voor mp maken, maar het is hier zo donker dat ik dat moet gaan uitstellen denk ik...
Fijne dag gewenst!
Lieve groetjes Yvonne

Bizzy @ home zei

Bedankt voor je beterschapswensen...het heeft zeker geholpen, samen met een goeie nachtrust. Ik voel me alweer stukken beter dan gisteren. Maar zo'n virusaanval is bij mij vaak een voorbode van griep...ik hoop dat ik het maar mis heb.
Lieve groet, Renny

kralenqueen zei

Hoi Ingrid, bdankt voor je lieve berichtje op me blog. En ja dat is de reden dat ik weinig op de blog zit of reageer op berichtjes van anderen. Het is gewoon heel zwaar. We zijn al 3 keer bij elkaar geroepen omdat ze dachten dat ze heen zou gaan. maar ze is gewoon heel erg sterk. En ondanks dat ze weet dat ze gaat heeft ze echt in de gaten wie er allemaal bij haar zijn. Continue is er iemand bij haar om te waken.
Op een rustig tijdstip heb ik wel jou blog aan me vader laten zien met de mooie fotoos van de cactussen. Hij zal ze als alles achter de rug is nog eens jou blog gaan bezoeken zei hij.

Liefs Rianne

Passione Helena zei

Heerlijke post weer Ingrid! Ik heb deze niet in mijn leeslijst terug kunnen vinden.

Oooh je bent vast bij Blanc d'Ivoire geweest.
Prachtige zaak helemaal onze stijl! Hi, niet verwonderlijk natuurlijk, als je al 18 euro betaald voor 4 blikjes drinken op een terras, toevallig recht tegenover de schilderijen.

Maar het plein vind ik ook het mooist. De mooie boomstammen met holletjes, waar de duifen in huizen. Daar kan ik ook wel uren op een bankje doorbrengen...ga je mee?! Ze hebben daar ook een prachtige antiekmarkt;-)

Bedankt voor het meegenieten,
Fijne dag, liefs Helena

Villa König zei

Oh St. Tropez a dream! Fantastic pics! Thanks for sharing! Have still a wonderful time! Hugs Yvonne

Jolanda zei

Het was inderdaad een rustige spannende film, maar met hele mooie beelden. Vond het een verademing, er was ook niet teveel geluid en herrie, anders dan anders dus...

Inspiration i vitt zei

hello dear friend, I've never been there but would love to go there to the atmosphere and heat. Hugs to you / Ingela.