vrijdag 17 september 2010

Le Jardin Exotique…

Allereerst wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor alle lieve en hartverwarmende reacties die jullie hebben gestuurd naar aanleiding van de 1e verjaardag van mijn blog. Geweldig ook dat er een aantal stille lezeressen van zich hebben laten horen, daar heb ik zó van genoten...dus voor jullie hier nog een extra bedankje! Ik denk dat ik namens veel medeblogsters spreek als ik zeg dat reacties altijd erg leuk zijn om te krijgen...uitgesproken waardering motiveert mij in ieder geval enorm om mooie posten te blijven plaatsen!

De animo voor de give away is groot -  blijkbaar roept lavendel bij de meesten iets aangenaams op - dus dat zal straks lastig worden, want ik gun het jullie allemaal. Gelukkig duurt het nog even voordat de trekking plaatsvindt, als je nog geen reaktie bij de betreffende post hebt achtergelaten, dan kun je dat nog doen tot 5 oktober aanstaande.

Genoeg hierover...vandaag neem ik jullie mee naar het zonnige Monaco, naar een prachtige tuin.

Jaren geleden was ik er al eens geweest en met de mooie herinneringen van toen in mijn hoofd, wilde ik er graag naar terug….Le Jardin Exotique in Monaco. Deze prachtige botanische tuin is in een hoger deel van de stad gelegen, waardoor je een wijds uitzicht hebt over de Middellandse Zee.
  Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

De tuin staat vol cactussen…de één nog mooier dan de ander. Ik bleef foto’s maken…!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Home & Lifestyle  Home & Lifestyle
Home & Lifestyle Home & Lifestyle


Home & Lifestyle 
 
In de tuin bevindt zich tevens een grot, waarvan bewijs is gevonden dat er in de prehistorie mensen leefden. We daalden er af…300 treden naar beneden en dus ook weer 300 treden naar boven!! Je snapt wel hoe de meeste bezoekers de grot weer uit kwamen (en een dag later - net als manlief en ik - waarschijnlijk ook flinke spierpijn in de kuiten hadden)!

De foto’s van de grot zijn niet zo scherp, maar geven toch een goed beeld van wat wij er zagen.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle   
 Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Volgens mij spreken de foto’s verder voor zich, ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als wij. De mooie herinneringen van toen kan ik vanaf nu elke dag hier weer terughalen!

Lieve groet, Ingrid

45 opmerkingen:

Bij Guusje Thuis zei

Goedemorgen,

Het is jou gelukt met je mooie foto's dat ik toch eens anders naar cactussen kijk. Dat was namelijk vroeger het enige plantje wat een heel jaar op mijn tafeltje in de kleuterschool stond en waardoor ik regelmatig een arm vol met "naaldjes" had. Sindsdien loop ik er met een grote boog omheen. Toch zitten er hele mooie exemplaren bij ... mijn bocht dus maar eens afsnijden en ze beter gaan bekijken.

Groetjes en fijn weekend,
Colinda

alma zei

Goedemorgen Ingrid,

Jouw give away roept gewoon het vakantiegevoel weer op en dat hebben we wel nodig met deze druilerige dagen. Wat een heerlijke tuin en prachtige foto's heb je geplaats. Halen het vakantiegevoel ook weer even boven.

Groetjes en ik duim voor de give away!!

Alma

kralenqueen zei

Hoi Ingrid,

Ik ga van het weekend gelijk je fotoos aan mijn vader laten zien. Hij is helemaal lyrisch van cactussen. Vele soorten grote/kleintjes heeft hij al in een kas buiten staan. Zo mooi ook om de verschillen te zien. En hier groeien ze gewoon in het wild,prachtig zeg !
En de foto van de grot komt ook prima over. je ziet rechts gewoon dat het er vochtig is. Fijn weekend alvast.
Groetjes Rianne

Room Seventeen zei

O wat heerlijk deze zonnige azuurblauwe foto's. Hier is het druilerig, fris en nat. Dus een beetje vakantiegeveoel kunnen we wel gebruiken.
Groetjes Hennie

Carla zei

Wat een prachtige foto's zeg!!
Wat is het daar mooi!!

In Spanje heb je ook zo´n soort tuin...die staat in Elche.
Tja...de meeste plantjes zouden het hier niet overleven !!

Ik had een héle grote Agave ooit...die haalden we met de winter naar binnen, maar hij groeide en groeide tot hij de deur niet meer in kon.
Hij is een koude dood gewstorven...zo zonde.

Meis...ik wens je een héél fijn weekend!!

liefs Carla.

Passione Helena zei

Goedemorgen lieve Ingrid.

Wat een heerlijke post zo vroeg in de ochtend. Daar word ik helemaal vrolijk van!
Wat heb je vele lieve recties gekregen op je verjaardagsblog! Dat is zeker een motivatie!

Ik was hier bij jou, ook even weer terug. Wat een paradijs is het daar toch! Wij hebben menig trouwdagen tijdens onze vakantie, gevierd in Monaco.
Fijn om even weer met je mee te genieten!
Overweldigend zijn de cactussen hé?!

Hebben jullie het paleis ook bezocht?

Fijn weekend, liefs Helena

Fines-Cottage zei

Vielen Dank,für die wunderschönen Bilder! So ist man auch ein bischen in Monaco :-))

LG Renate

Willy zei

Ik ben net ook even bij je in Nice geweest en na het bekijken van de logjes is er hier in een mooie blauwe lucht te zien met hier en daar een wolkje. De buienradar verwacht toch nog wat buien vandaag.
Leuke combinatie die prachtige cactus- en palmen tuin en een tochtje door de grotten. Wat zijn er veel mooie plekken op aarde.
Fijn weekend, lieve groet

Bizzy @ home zei

Nou, mijn dag wordt direct een stuk aangenamer na het zien van deze post. Wat een prachtige foto's van een hele bijzondere tuin. En de druipgrot is ook prachtig. Ik hou deze plaatjes even op mijn netvlies vandaag....bedankt Ingrid.
Lieve groet, Renny

Unknown zei

GOEDEMORREGUHHHHHH:)...als ik mn ogen dichtdoe dan kan ik de zon voelen en de zee horen...hmm....en die cactussen he....zijn gweldig in zo'n tuin, heel indrukwekkend....
300 treden??? Wist je dat vooraf??? Had je dan de camera aan manlief meegegeven en boven lekker gewacht??;))
een DOEvakantie!

Groetjes
Lynda

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, wat mooi allemaal, ik geniet zo van het intense blauw van de lucht en het water.
Die grot lijkt me wat griezelig, stoer dat je erin bent geweest zeg.
Fijn weekend!

Jolanda zei

Wat een heerlijk vakantiegevoel geef je me hiermee, en dat terwijl de regen buiten klettert!
Mooie foto's, wat heerlijk om hier rond te wandelen en ik ga het zeker in gedachten houden voor als we weer eens naar Zuid Frankrijk gaan,lieve groetjes Jolanda

Margot zei

Hallo,
Wij zijn er een keer langs gereden, maar hebben niet de moeite gedaan om ook naar binnen te gaan.
Helaas zie ik nu.
Maar wij hadden niet zo'n strak blauwe lucht op de achtergrond, dus de foto's zouden lang niet zo mooi zijn.
Dit is dus het leuke van blogland: ook al ben je er bijna, maar niet echt geweest, toch krijg je er een prachtig en persoonlijk beeld van.
Dus weer bedankt...
Groetjes, Margot

love lives in the kitchen zei

dear ingrid,
when i watch these pictures i dream about my summer holiday again and i miss the coté so much... i know the place you are writing about and i find it beautiful...
what a great holiday that you had...
by the way, whenever you are in milan (or i somewhere in italy), indipendently if i have or not my own flower atelier, it will always be a huge pleasure for me to meet you :)
have a very sweet weekend,
justyna

Vosje zei

Hoi Ingrid

Leuk dat er zoveel aanmeldingen zijn voor je give away maar ja het is ook een onderwerp dat velen van ons aanspreekt denk ik "Vakantie" wie wil daar nu niet aan herrinnerd worden!!
En wat een prachtige foto's vandaag wij zijn een paar jaar geleden in Monaco geweest maar dit hebben we toen gemist, dat kwam misschien ook doordat we wel tien rondjes door Monaco moesten rijden met de camper omdat ze die daar niet willen en je dus ook bijna nergens mag parkeren maar joe foto's brengen het moois weer terug Bedankt!! Groetjes

Emmy zei

Zulke foto's wil ik niet zien hoor als het hier zo regenachtig is, alhoewel nu schijnt het zonnetje. Het moet wel een fantastische ervaring voor jullie zijn geweest al die mooie plaatjes en dan die grot zo indrukwekkend als die is. Geniet nog maar even lekker na. Fijn weekend, groet Emmy

Kaatje zei

Heerlijke vakantiesfeer. Van die laatste plant heb ik ook veel foto's. Die staan in Spanje ook overal in het wild...Op Madaira ben ik ook in zo'n mooie tuin geweest, heel veel herinneringen dus! Heb nog "ouderwetse" foto's die ik eens zal inscannen, bedenk ik nu.
Reacties zijn altijd fijn, ook al is het maar een korte groet ofzo. Voor mij is het weer een goed excuus om weer even te kletsen, haha..

groetjes, Karin

flowing moments zei

Wat een prachtige vakantie foto's , lekker nagenieten nu het buiten wat Herfstiger word!!

Groetjes Joke

It's me zei

Wowwww...Ingrid wat een mooie foto's !!.........echt geweldig........die grot prachtig....fijn dat je zulke leuke reacties hebt gekregen.....maarja jij bent gewoon een prachtmens !! mensen komen graag een kijkje nemen op je blog......ik geniet er elke keer weer van.......fijn weekend liefs Ria....

Ger zei

Och...wat heerlijk om tijdens je vakantie zo'n prachtige tuin te mogen bezoeken.
En dat het daar mooi was bewijzen je prachtige foto's!!!

Ik denk precies te weten hoe jij je voelde lieve Ingrid....als een kind voor de etalage van 'n speelgoedwinkel....
....je ziet zoveel mooi's dat je wel elk bloemetje,stekeltje,blaadje etc. zou willen fotograferen tot in detail.

Uit het analoge tijdperk heb ik ook vele foto albums vol met foto's over de botanische tuinen die wij bezochten tijdens de vakantie's, die nooit gaan vervelen.

En ik hoop dat er straks bij het verloten van jou geurige give away iemand uit de lange rij reactie's heel blij gaat worden!

Bedankt dat ik even mocht meegenieten van je sfeervolle foto's die bij mij heerlijke vakantie herinneringen oproepen uit het verleden.

Lieve groet,
Ger

lia zei

Nou Ingrid, je hebt je ogen vast uitgekeken daar. Wat een prachtige beelden, en die foto van de grot is ook zo mooi. En die laatste superrrr... met zo'n blauwe achtergrond die je alleen in het buitenland ziet.

fijn weekend
lieve groet Lia

THE BLACK BARN zei

Goedemiddag,
Hoe was het op je werk?
Je had me vanochtend gemaild dat je op moest schieten om naar je werk te gaan.
Ik vind je foto's prachtig.
Vooral die drupstenen grot.
Mooi genomen met fototoestel.

groetjes,

Miranda

by kuzz zei

Wat een prachtige foto's! Ik kijk plotseling met ander ogen naar cactussen geloof ik...! En wat een uitzicht daar...zucht...droom....
En die grot lijkt me ook heel indrukwekkend zeg!
Leuk dat we even mee mochten genieten van deze heerlijke sfeer!
fijn weekend, lieve groet Erna

Ingrid zei

Hi Ingrid mooi hoor je natuurfoto's en de tuin ziet er nog altijd prachtig uit en dat na zeker 20 jaar geleden....want dan zijn daar ook geweest en zeker de moeite waard!

fijn weekend
Ingrid

Hannekie(Sisterly) zei

wat ongelofelijk mooi daar zeg. doet me bijna denken aan de prehistorische film van Sissi. dan heeft ze vanaf haar ziekbed ook zo een soort uitzicht. prachtig. bedankt voor de mooie fotos
gr hannie

Madelief zei

Hoi Ingrid,

De tuin ziet er prachtig uit! Het lijkt mij alleen al de moeite waard om doorheen te lopen vanwege het prachtige uitzicht dat je hebt. Het roept bij mij ook goede herinneringen op aan een vakantie lang geleden met mijn ouders en mijn oma. We zijn destijds niet naar de tuin geweest, maar hebben wel door Monte Carlo gestruind langs de jachthaven. Zo indrukwekken allemaal. Ik kan mij nog herinneren dat er toen een schip lag van Onassis!

Ik kan trouwens het linkje van de winkel in Arnhem niet vinden, maar ga zo zoeken op google!

Fijn weekend!

Lieve groet, Madelief

atelier nanda zei

Ik heb van je foto's genoten. Weer prachtig!
Prettig weekend.
groetjes,
Nanda

Judith zei

Beeldig!
Net als je blog, wow!
Groetjes van Judith

Michaja zei

Lieve Ingrid
Ja waar haal ik de tijd vandaan? Geen idee maar het geeft me zo veel positieve energie, zowel het naaien als bloggen dat ik er gewoon al mijn vrije tijd aan besteed.
Prachtige foto's van een prachtige tuin. Ik ga deze tuin onthouden. Wie weet kan ik daar in de herfst vakantie met de kinderen en mijn moeder heen?
Fijn weekend
Liefs Michaja

Irma zei

prachtig net of ik er ben geweest zo voelt het, ja dat is eens wat anders dan de kleine cactussen in potjes hier in Nederland, ik wens je een heerlijk weekend en je post is super ja ik ben toch meer van deze plaatjes dan van de herfst;-))
liefs Irma

Anoniem zei

Ik waande me even in een andere wereld en dat is het leuke van bloggen, dus bedankt voor het meegenieten!

fijn weekend en liefs Marjo

Mitt hvite hus zei

Nydelige bilder fra Monica...
har aldri vært der men sdet står på ønskelisten min over steder jeg vil besøke..

Nyt turen og god helg =))=)
klemmer =)

Jeanette zei

Heerlijk dit soort zomerplaatjes, even de ogen dicht en je waant je weer terug in de zomer.

Fijn weekend,
Jeanette

Stina zei

Wauw hé wat een grote cactussen , lijkt me idd geweldig om zoiets moois te zien.
En wat een mooie heldere blauwe lucht daar!
Heb je mail ontvangen hoor.
Dat van picasa dat ken ik wel, maar dat downloaden daar ben ik niet zo in thuis, bewaar je mail en vraag even aan iemand die even over mijn schouder mee kijkt of ik het goed doe, snap je?
Bedankt trouwens voor je duidelijke uitleg. lief van je.
goed weekend groetjes Stina

kienkele zei

Dat was een goed begin van de ochtend Ingrid, want ook al reageer ik nu pas, ik had jouw prachtige foto´s vanochtend al vroeg op mijn beeldscherm. Wat een prachtige tuin, en die foto´s van de grot vind ik helemaal top!
Heel fijn weekend, lieve groet, Tineke

Tilly zei

Wat een heerlijke zonnige foto's en wat een pracht van een tuin. Extra genieten met deze regenachtige dagen,
Lieve groetjes Tilly en een heel fijn weekend.

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Wat een prachtige foto's!
Grotten bezoeken deden wij vroeger ook met het gezin als we op vakantie waren, daar heb ik leuke herinneringen aan, toen vond ik het al prachtig!
Groetjes Hilde

G-STYLE zei

Hoi Ingrid,
wat een reacties op je give-away , geweldig joh ! Leuk om inderdaad ook even een aantal "stille" bezoekers uit hun tent te lokken .....

Ik vind de foto's van je vakantie ook zo mooi , wat een prachtige tuin .En dan nog die blauwe lucht en die zee , ohhh daar zou je toch zo weer heen willen .....

Nou , laten we hopen dat we dit weekend ook nog een beetje blauw in de lucht krijgen te zien , tot nu toe hier veel regen vanochtend.
Ik ga zo werken dus voor mij maakt het niet uit maar voor diegenen die vrij zijn, zou het natuurlijk wel lekker zijn .

Fijn weekend gewenst , liefs van Gea

Een sneller kloppend hart zei

WAT een prachtige foto's zeg....ben er helemaal weg van!
Wat je net zei bij mij vond ik eigenlijk wel een goeie! Jammer dat we geen verzoek in kunnen dienen he...4 maanden zomer en 4 maanden lente en de resterende maanden herfst en winter..graag ;)
Daar voel ik namelijk ook wel wat voor! :)

Groetjes en een fijn weekend

~ Veronique ~

Splashes of Pink and Mint zei

Kan me voorstellen dat je nog heerlijk zit na te genieten bij het zien van deze foto's! Waanzinnig lekker vakantiesfeertje! Van zo'n stralende blauwe lucht kunnen wij alleen nog maar dromen voorlopig, ben ik bang! Heel fijn weekend!

Mayflower zei

Ohhh....ik zit hier nu even te genieten van die prachtige zonnige foto's. Wat een verschil met nu ik naar buiten kijk. Ik vind de foto's van de grot ook prachtig, wat bijzonder als je daar dan loopt, dat is die hele klim wel waard hihi.
Wat fijn dat je al zoveel reacties heb gehad op je give away en wat leuk hè dat ook de stille lezers van zich laten horen.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea.

Yvonne - Frl. Klein zei

Dear Ingrid,
what a beautiful vacation!
Thank you for sharing this pictures!
Have a great new week,
Warm regards,
Yvonne

Claudia Leertouwer zei

Wat een schitterende foto's Ingrid!

Liefs Claudia

Helena, The Swenglish Home zei

Dear Ingrid,
Just as autumn wraps itself around us here in the UK, and we have been raking brown leaves from the ground today, it was especially nice to visit your blog and be offered warm and summery vibes.. even if a little cactus-prickly... ;-D

Thank you for your always so sweet words on my blog - they are so wonderfully encouraging, especially when I feel I am struggling to find the time to blog "properly".

Love from
Helena, The Swenglish Home

Anoniem zei

Ohh ik voel gewoon de warmte van je zonnige foto`s af komen,schitterend daar,alleen door de grotten kreeg ik het ff koud,in Belgie ging ik er in en bijna in Australie,maar nooit meer,dat is niets voor mij en waarom weet ik ook niet precies,lieve groet Joke.