zondag 5 oktober 2014

Een slag gedraaid…

In al die jaren dat wij hier wonen, heeft de eettafel altijd met de korte kant tegen de muur gestaan. Er was weinig ruimte voor andere opties, omdat de computer zijn intrede deed en er tegen het muurtje tussen de keuken en de woonkamer al die tijd een bureau stond, met beeldscherm, printer en computerkast…een minikantoortje dus (maar mooi vond ik dat al lang niet meer). 


Home & Lifestyle

Het bureau wilde ik gaan verven en daardoor aanpassen aan de kleuren in de kamer, maar eigenlijk wilde ik nog veel liever dat het bureau met de hele reutemeteut naar zolder zou verhuizen. Met twee laptops en twee iPads in de woonkamer werd tenslotte inmiddels ruim genoeg in werkplekken voorzien. 

Home & Lifestyle

Zo gewenst, zo gedaan en toen gekeken of de eettafel een slag gedraaid ook mooi zou staan en uiteraard, of het ook praktisch zou zijn. 

Home & Lifestyle

Moesten de anderen er in het begin nog aan wennen, inmiddels vinden ze het prima zo. Ik was eigenlijk meteen al enthousiast, het is weer eens een keer iets anders. Nu ik ook al enkele keren aan de eettafel heb staan klussen, merk ik ook hoe handig het is om helemaal om de tafel heen te kunnen lopen ;-). Zo kun je goed zien – zoals ook bij onderstaande pot – of je niets vergeten bent en of alles helemaal naar wens is aangebracht. 

Home & Lifestyle

Nu de nieuwe opstelling de testfase heeft doorstaan, kan ik op zoek naar een andere lamp, want deze twee exemplaren hangen nu niet meer goed in verhouding tot de tafel en hangen er bovendien al jaren. Wordt vervolgd. 

Ik wens jullie allemaal een fijne week!

Liefs, Ingrid

61 opmerkingen:

It's me zei

Staat mooi zo...!...ben heel benieuwd wat voor lamp het gaat worden...!?...liefs fijne zondag x!

Home is where the heart is zei

SUPER!! En blijft leuk dat verkassn he
Succes met t zoeken naar nieuwe lampen/lamp
fijne zondag
grtzz Brigitte

Unknown zei

Staat goed deze optie. Wel logisch dat de overige gezinsleden moesten wennen, want wij hebben het voorwerk al in ons hoofd gedaan. Jammer dat de lampen niet gedraaid kunnen worden. Maar op zoek gaan naar een nieuwe is natuurlijk ook leuk.
Fijne zondag verder, groetjes Ingrid.

La Blomst-Living zei

Altijd weer leuk om iets te verzetten, dan kijk je er met een nieuwe blik tegenaan en het blijkt dus ook nog praktisch te zijn!
Liefs, Linda

Marie-José zei

Ja wat heerlijk hè Ingrid, hoe zoiets simpels, als het draaien van een tafel, je zo enthousiast kan maken.
Tja en dan rol je vaak wel van het één in het ander, moet er straks ook nog een plafonnetje gesaust worden(?) en jaaa die lampen...maar dat vinden wij vrouwen dan op de één of andere manier nooit zo vervelend ;-P
Succes met het zoeken naar nieuwe lampen...ben benieuwd.

Fijne zondag nog en lieve groet, MJ

My name is Riet zei

Ja dat staat erg mooi Ingrid en inderdaad heerlijk dat je er omheen kan lopen. Ik zag dat ik je vorige Madrid post gemist had.Wat is dat toch een mooie stad met zulke mooie gebouwen. De kathedraal vind ik prachtig en het paleis natuurlijk ook.
Lieve groet van Riet

Unknown zei

Staat heel mooi zo Ingrid! Denk dat het ook ruimtelijker voelt misschien? Onze tafel staat ook tegen muur maar bij ons is dat helaas de enige optie!;) Ben benieuwd voor wat voor lampen je nu gaat! Vind dit ook mooi staan. Fijne zondag! Liefs Daniëlle

G-STYLE zei

Ik vind het in elk geval erg goed staan Ingrid, heerlijk ook dat de computer met alle ballast nu uit de kamer is.

Succes met het zoeken naar DE juiste lamp.
We zien het graag weer…

Liefs Gea

Anneke zei

Ik vind het leuk staan zo. Het lijkt me veel ruimtelijker en heerlijk om nu weer te kijken wat voor een lamp er mooi boven hangt.
Fijne zondág, liefs Anneke

Unknown zei

Succes met het zoeken naar de juiste lamp...
Staat leuk zo...altijd fijn als je om je tafel heen kunt lopen.
Fijne Zondag nog Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

van alles wat in huis en tuin. zei

Heerlijk toch om toto de ontdekking te komen dat je gevoel over wat mooi is juist is! Het staat waarschijnlijk een stuk ruimtelijker! Genieten!
Succes met het zoeken naar DE lampen: weer een leuk projectje toch?

groet Trijnie

lia zei

Het geeft meteen een heel ander gezicht in huis.
Ik heb hem na jaren los in de ruimte nu eens tegen de muur aan staan.
En van het een komt dan weer het ander... Succes met de zoektocht naar een lamp.

Fijne zondag
Liefs lia

Anita zei

Mooi hoor! zo op de foto lijkt je woonkamer ook meteen groter. En meteen een goed excuus voor een paar nieuwe lampen ;-) Die computers zijn inderdaad geen sieraden. Wij hebben een computerkamertje / kantoortje (vroeger speelkamer) vast aan onze woonkamer. En daar kan ik heerlijk "rommelen". Alles uit het zicht!
Een hele fijne zondag! Groetjezz lfs mij

Ger zei

Zo kan het verplaatsen of draaien van een meubelstuk je interieur een heel andere uitstraling geven.En als het dan ook nog praktisch blijkt te zijn is het helemaal geweldig.Jij staat aan de eettafel en kan met je creativiteiten die je onderhanden hebt alle kanten op met als resultaat een stoere pot die het in combinatie met Dadeltak erg goed blijft doen in menig interieur,en ik verplaats me indien nodig bij gebrek aan keukenruimte naar de eetkamertafel in de serre waar ik aan drie kanten de ruimte heb om voorbereidingen te treffen.
Jij wil niet weten hoeveel woorden ik er destijds aan vuil gemaakt heb toen hier de eerste PC in huis kwam die manlief op zijn werk voor een prikkie kon kopen met kantoormeubel en al.Het had er alles mee te maken dat ik dat ding absoluut niet voor altijd in de kamer wilde hebben staan,nou heeft onderhandelen in de privésfeer weinig zin wanneer het in je karakter zit dat je de ander(je huisgenoten) veel,heel veel gunt,om een lang verhaal kort te maken,de pc staat na jaaaaaaaren nog altijd in de kamer,ik ben degene die er het meeste gebruik van maakt,we zitten niet apart de een boven de ander beneden(wat in de loop der jaren menig huwelijk de kop gekost heeft)wel zo gezellig wanneer je over en weer kan communiceren o.a. over wat er op TV,in de krant en op blogs te zien en lezen is.De laptop,iPad en veegtelefoon gebruik ik binnenshuis stuk minder dan pc.

Rest mij nog jou veel inspiratie te wensen bij het zoeken naar ander (goed)licht boven de tafel want dat is vaak net zo handig en praktisch als de juiste lamp kiezen die past bij de rest van de inrichting.
Fijne zondag verder en lieve groet,
Ger

Hann¥ zei

Heerlijk als je kan schuiven Ingrid.
De tafel staat mooi zo en je pot blijft prachtig!
Succes met je zoektocht naar de lamp ;-)
Liefs,Hanny

Anoniem zei

Het is ruimtelijker om je tafel in de lengte te hebben. Hij komt nu ook mooi uit.
Ja, en dat heb je meestal, komt het een dan moet het ander ook.
Succes met het zoeken naar een mooie lamp.

Liefs, Gerry

Housebythewaterhole zei

Héél mooi staat je tafel Ingrid en inderdaad héél handig als je rond de ganse tafel kan lopen... je pot
is trouwens héél mooi...héél benieuwd wat voor lamp er komt...:-)
fijne zondag nog
liefs Kathy

Hillary'sHome zei

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je het bureau de kamer uit wilde hebben. Geeft meer ruimte zo.
De pot met dadeltak is prachtig en staat mooi zo op je tafel.
Door drukte niet de tijd gehad op je vorige post te reageren. Maar je hebt weer prachtige foto's gemaakt van deze stad.

Al vast een fijne week gewenst.

Lieve groet,Hilgonda

Marjonel M zei

Hier staat de tafel ook tegen de muur....Ik ben benieuwd naar je lamp.

Liefs, marjonel

Bij Guusje Thuis zei

Er moet hier eerst een kast verdwijnen, wil ik kunnen schuiven met de eethoek. Leuk als schuiven wel lukt en je weer op zoek kunt naar nieuwe spullen zoals een lamp!

Berna zei

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Heerlijk om de kamer af en toe eens te "verbouwen" zodat het lijkt of alles weer een beetje nieuw is.
Fijne zondag verder!

Unknown zei

Leuk je tafel zo los in de woonkamer , hoe een ruimte kan veranderen door iets van plaats te veranderen .
Ben benieuwd wat je er boven gaat hangen....
Lieve groet
Christel

Unknown zei

Hoi Ingrid, ik heb je vandaag bij Lila Blu ontmoet en ben natuurlijk meteen naar je blog gegaan. Wat zie ik daar mooie foto's! moet er echt eens tijd voor nemen om ze allemaal te gaan bekijken......hartelijke groet Tanja

Things and Thoughts zei

I like changes so much. I'm always so happy when I do some makeover and yours seems good and more convenient.And I would like to add that your photos from Spain continue to take my breath away, awesome, really!!!!!!!
Happy new week!
Olympia

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Ik vind deze opstelling heerlijk. Hier staat ook de tafel los in het midden van de kamer. Je kunt er inderdaad van alle kanten bij. En ik vind het zo uitnodigender om aan te schuiven...
Ik dacht nog even; nu moet je alleen de lampen nog omhangen, maar je gaat lekker voor een nieuw exemplaar. Ook heel fijn, om eens wat nieuws voor boven de tafel te zoeken...
Ik wens je een fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
Liefs,
Mirjam

Huize Vizzini zei

Het is altijd weer anders als je iets verplaatst. Net of je weer iets nieuws hebt in huis. Staat leuk zo!
Liefs Patricia.

lien zei

Een kleine verandering heeft vaak al een groot effect he! En je hebt weer reden om iets nieuws te kopen. Ook altijd leuk, haha!

het moonhuis zei

Ooh leuk Ingrid , je hele kamer krijgt zo een hele andere uitstraling. Alleen die lampen dan nog, maar dat is ook leuk, op zoek naar nieuwe lampen ;-)

Liefs Monica

Unknown zei

Hoe simpel kan het soms zijn!
De tafel staat mooi het geeft gelijk weer een andere uitstraling. Ben benieuwd welke lamp het gaat worden....

Groetjes Anita

Petra zei

Fijn die printer enz. de kamer uit!

Je zou de lampen nog mat zwart ( busje Action)kunnen maken en op een ( oude ) plank of balk tegen de zolder. Voor dat geld is het dan misschien leuk om stoelhoezen te ( laten) maken. Niet tot op de grond. Lijkt me nog gezelliger staan bij je.

Groetjes Petra

MARIANNE zei

En zo verval je van het één in het ander hé...ha,ha!
Maar wel mooi zo, en vast een stuk rustiger ook, nu al de laptops etc naar boven is verhuisd!

Fijne avond en groetjes!

Unknown zei

Wat kun je dan genieten als de boel weer anders staat, weer een nieuwe boost voor je huis. En met die lampen komt het vast wel goed. Daar ben ik niet bang voor. Groetjes, Nancy

Ús hûs ús thús zei

De tafel staat mooi zo! Gezellig. Je pot met dadeltak maken het plaatje compleet!
Fijne week. Groetjes Aleta

Indruk zei

Heerlijk dat het computerspul naar boven kan. Wij hebben er hier geen extra kamer voor helaas vandaar dat mijn bureau beneden staat. Fijn dat je tafel nu anders kan staan! Het staat erg mooi zo. Een lamp vind ik ook zo ontzettend moeilijk! Ben erg benieuwd watvoor lamp het wordt, zal vast mooi zijn jou kennende. Fijne week, Liefs Pascale

Huize Kip Kakel zei

Heel mooi, Ingrid..een tafel in de lengte geeft ruimte in je kamer!
En tja..op lampenjacht is geen straf toch, je hebt zulke mooie in warme kleuren!
Succes ermee!
Fijne week♥

Anoniem zei

Altijd leuk dat door deze kleine verandering je kamer er opeens weer helemaal anders uitziet. Met nieuwe mogelijkheden...Ben benieuwd naar je oplossing voor de lampen. Veel plezier met uitzoeken!
Liefs, Peetje

Margo van Schaick zei

Goede zet van jou om de computer en bureau naar zolder te verhuizen. Met de komst van de I-pad of laptop is de pc geen noodzakelijk apparaat meer (en dan zeker niet meer in de woonkamer ;-) ). Nieuwe opstelling oogt ruimtelijk. Ik ben net de anderen benieuwd naar de keuze vd nieuwe lamp.

Lida zei

Dat is dus verhuizen in eigen huis! Gaaf en wat staat het gezellig! Ben benieuwd met wat voor lampen je thuis komt en of je zo laat als ze zijn! Groetjes
Lida

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Heel gezellig en het ziet er goed uit. Wij hebben nu ook de eettafel los staan, ik vind het mooier als zo strak tegen de muur (alleen als het niet anders kan is het anders). Geniet ervan.

Lieve-Groetjes, Verie

Judith zei

Ik zag inderdaad de twee lampen nu een beetje onhandig 'boven' je tafel hangen hihi... Weer een goed excuus voor nieuwe exemplaren!

Fijn dat je computerbureau plaats heeft kunnen maken voor wat extra leefruimte... ik ben benieuwd naar de nieuwe lamp die gaat komen!

Thuis bij Tjits zei

De pc met beeldscherm en al de woonkamer uit geeft rust, hebben wij hier een paar jaar geleden ook gedaan, heerlijk!
De nieuwe opstelling vind ik heel mooi zo! Wel lastig als je de tafel verplaatst de lampen meteen in de weg hangen;)

Fijne week Ingrid!
liefs, Tjits

Claudia Leertouwer zei

In een eerder huis heb ik ook deze opstelling gehad, beviel mij toen ook goed!

Alie zei

Heerlijk toch dat prutsen in huis, dat maakt je toch gewoon blij. Staat heel mooi zo!

eigen thuis zei

Staat mooi zo hoor Ingrid! En fijn dat je nu om de tafel heen kunt lopen, geeft zo'n ruimtelijk gevoel. En een lamp boven de tafel komt vanzelf toch? Daar moet je gewoon tegenaan lopen hihi

Liefs Gonda

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Een beetje verhuizen in je eigen huis, blijft leuk. Ziet er weer heel anders uit en het leuke is dat je er zo van kan genieten.

liefs Pauline

oma leentje zei

Heerlijk dat verhuizen in eigen huis.Nu nog de lampen Vind ik altijd een opgaven Zag bij de Praxis een hele stoere voor 99 euro. Maar geen idee of het in jou stijltje past...

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ik kan mij zo voorstellen dat je ontzettend blij bent dat het bureau en de computer eindelijk de huiskamer uit zijn. Dat was ik ook! Heerlijk die extra ruimte die je erbij hebt gekregen. De tafel staat prachtig zo. Alsof het altijd al zo is geweest....en dat is een goed teken!

Nog bedankt voor je lieve berichtjes op mijn blog en Whats App!

Kus en knuffel terug!

Madelief x

Bonjade zei

Prachtig.....als het ineens anders staat.
Net of je weer nieuw woont......
Is het weer extra genieten thuis.
Ben benieuwd naar je vervolg.

Fijne week

Liefs

Room Seventeen zei

Staat leuk Ingrid! Benieuwd welke lamp(en) er straks komen te hangen!

Janny zei

IK vind het ook fijn als je om een tafel heen kunt lopen. De onze (een behoorlijk grote) staat midden in het eetgedeelte van onze huiskamer. Neemt veel ruimte in, maar is ook zo fijn. Wij hebben hier gelukkig onze eigen werkkamers. Dus alle spullen kunnen daar blijven. Inderdaad: alleen onze i-pads en telefoons slingeren ook wel vaak hier rond (op die grote eettafel:-)
Succes bij het kiezen van een lamp. Best lastig, toch?
Liefs,
Janny

Nely zei

Dear Ingrid!
Delightful ambience,I really like,a especially because we have the same chandelier!
I send you many hugs
Nely

flowersandhome zei

Ben nu al benieuwd naar je nieuwe lamp! De nieuwe opstelling vind ik heel geslaagd. Een tafel die tegen de muur moet staan omdat er anders niet genoeg ruimte is, dat herken ik. In onze eerste woning was dat ook zo en dat wou ik zeker niet meer. Inmiddels doen we wel al al die jaren met dezelfde verlichting en die zou ik ook al lang graag veranderen maar er zijn andere dingen die prioritair zijn en zelfs die moeten nog een tijd wachten. Intussen ben ik de keukentafel weer eens aan 't veranderen ;) Verf afschuren en -krabben, onderstel herschilderen en tafelblad andere behandeling geven. Haha, zo blijven we bezig hé.
Lieve groet,
Marian

Tineke zei

Leuk om steeds wat te veranderen in je huis hè? Ik doe dat ook graag. Fijn dat het zo goed lukte met je tafel. Fijne zoektocht naar nieuwe lampen :-)

my way of living zei

Leuk je tafel zo.
En je pot is ook heel mooi geworden.
Ik kan ook om de tafel heen lopen .
Hartstikke handig.

gr. Anita

Bizzy @ home zei

Eerlijk gezegd vind ik dit veel mooier dan tegen de muur. Goed gelukt zo, hier staat de tafel ook in het middelpunt, we leven het meest aan de tafel. Je moet vaak tegen een lamp aanlopen i.p.v. er naar te zoeken is mijn ervaring :) Succes alvast.

Lieve groet, Renny

La Blomst-Living zei

Dank je wel voor je reactie op mijn blog, Ingrid. Het klopt helemaal wat je schrijft: je plakt en smeert met het gel medium!
Liefs, Linda

Onder de rieten kap zei

Heerlijk he al die computerrommel uit het zicht! Ik vind een eettafel los ook mooier ook al kan het niet in ieder huis, het komt beter tot zijn recht zo! groetjes, Yvonne

Els zei

Staat erg mooi Ingrid...en af en toe veranderen is leuk hé, zegt de vrouw die bijna wekelijks de boel omgooit ;-)

Succes met het vinden van een passende lamp!

X Els

Maia zei

Leuk om meubels eens te verzetten, biedt weer nieuwe mogelijkheden.
De pot staat echt mooi op jullie tafel en de lampen vind ik eigenlijk ook nog mooi hoor......kun je ze ook niet veranderen met muurvuller? Haha
Ik reis weer verder.....

Maia zei

Zooooo dat is nog eens een appartement met uitzicht al zou ik er voor geen goud willen wonen hoor, mij niet gezien in zo'n groot gebouw!
Wat een super gave foto's heb je gemaakt van het geheel!
Hier zullen jullie wel heerlijk genoten hebben van de over heerlijke pasta gemaakt door de dochters!
Geniet van een fijne week, hier vanmiddag nog lekker 22 graden, niet te geloven hè!
Lieve groet Maia

A place for my home zei

Wat een tafel al niet kan doen he voor een ruimte. Erg leuk! Bij ons is het helaas geen optie, anders had ik het ook gedaan. :-) Benieuwd wat voor nieuwe lampen er gaan komen!

Liefs, Cynthia