woensdag 1 oktober 2014

España (6)…

Koninklijk paleis

Op ons wensenlijstje stond een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Madrid. Aangezien onze dochters vonden dat zij nog te weinig hadden geshopt (kuch…neem dat maar met een korrel zout), splitsten wij ons op en spraken we af op welke plek en op welk tijdstip wij elkaar in het centrum van de stad weer zouden treffen. 
 Home & Lifestyle

Een sfeervol straatje leidde ons richting het paleis, zoals zichtbaar op de achtergrond.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Bewoners van deze huizen hebben dagelijks een prachtig uitzicht. Aangezien Madrid niet zo toeristisch is, heb ik het vermoeden dat het hier met de drukte voor de deur nog wel meevalt.

Home & Lifestyle

Ons bezoek aan het Koninklijk Paleis was erg de moeite waard. Hoewel er veel goud en bling bling in de vertrekken te vinden was, oogde het heel stijlvol. Elke ruimte werd streng bewaakt en het maken van foto’s was verboden. Vooral in de eetzaal vond ik het erg jammer dat ik geen foto’s mocht maken, de immense tafel was gedekt met mooi servies en prachtig bestek. In de gangen van het paleis mocht wel worden gefotografeerd. 

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Zo mooi als het aan de binnenzijde van het paleis was, zo slecht onderhouden waren de luiken aan de buitenzijde. Ik vond dat overigens niet erg, ik was juist blij eindelijk iets brocants in Spanje aan te treffen ;-).

Home & Lifestyle
Uitzicht aan de achterzijde van het paleis

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

 Santa María la Real de La Almudena

Aan de andere kant van het plein bevindt zich de Santa María la Real de La Almudena, de katholieke kathedraal van Madrid.

Ondanks dat de plannen voor een kathedraal in de Spaanse hoofdstad stammen uit de 16e eeuw, begon de bouw van deze kerk pas in 1883. De kathedraal werd door Paus Johannes Paulus II gewijd op 15 juni 1993. 

De kathedraal zou eerst in een gotische stijl worden gebouwd, maar om het gebouw beter te laten aansluiten bij het Koninklijk Paleis is later besloten de neoclassicistische stijl te gebruiken. 

Home & Lifestyle

Omdat het ook deze dag weer erg warm was, liepen we even een straatje in om een flesje drinken en een ijsje te scoren. Je ziet aan de ‘drukte’ op de terrassen dat de Spanjaarden massaal voor een siësta hadden gekozen. 

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Omdat we nog tijd over hadden voordat we op de afgesproken lokatie moesten zijn, hebben we in dit parkje aan de overzijde van het paleis nog even nagenoten van al het moois dat we deze dag weer hadden gezien. 

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Stoere lampen bij de metrostations


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Zoals afgesproken troffen we onze dochters op het Puerta del Sol. Nog een paar uurtjes konden we hier blijven, een dag later zouden we op doorreis gaan richting de kust, naar de stad Valencia.

Voor mij staat vast dat ik heel graag nog een keer terug zou willen gaan naar Madrid. Zelfs tijdens het maken van deze post voelde ik de vlinders weer in mijn buik en dat zegt genoeg. Leuk dat een aantal van jullie al helemaal enthousiast zijn geworden en een stedentrip naar Madrid op het wensenlijstje hebben gezet!

Ik wens je een fijne dag!

Liefs, Ingrid

33 opmerkingen:

Verie - Vestywo zei

Heel mooi, Ingrid! Vooral de straatjes en de mooie gebouwen! Fijne dag nog..

Lieve-Groetjes, Verie

It's me zei

Wowwww Madrid is zo mooi....die bankjes....prachtig...krijgen we nog meer....?...leuk !...fijne dag liefs Ria ...x!

G-STYLE zei

Prachtige foto's van het paleis, al sprongen de luiken er voor mij ook wel uit ;-)

En dat shoppen van de dames herken ik, het is nooit genoeg en als er maar een H&M is dan zijn die van ons uren zoet …

Madrid lijkt inderdaad erg mooi zo op de foto's , leuk dat het je zo goed bevallen is, deze rondreis..

Wens je een fijne dag verder, lieve groet Gea

Ingrid B zei

Indrukwekkend en imposant het paleis maar ook de Santa Maria. Heerlijk om daar rond te lopen lijkt me.
Ik verheug me op de foto's van Valencia, want daar ben ik wel geweest en trof daar een gezellige sfeer, een beetje "dorps" a la Amsterdam.
Een fijne dag, groetjes Ingrid.

lien zei

Wat een prachtig paleis! En weet je wat ik dan weer zo leuk vind bij jou? Dat je bij al dat moois dan toch ook nog oog hebt voor dat ene blaadje dat daar ligt. Haha, ik zou er zo overheen kijken. Mooie reportage!

Barbara zei

Wat een prachtige impressie van Spanje en... met een paar mooie herfst foto's. Madrid staat nog steeds op mijn verlanglijst van te bezoeken steden, door jouw post begint het toch te kriebelen.

Lieve groet,
B.

Marion van de Sande zei

Onze dochter werkt vaak in Madrid en woont er dan ook een paar maanden, ook heeft ze drie maanden gestudeerd aan de universiteit van Madrid. Dus wij zijn al heel vaak in Madrid op vakantie geweest, het is een geweldige stad. De volgende keer in ieder geval gaan eten bij Lateral aan de Plaza Sn Ana, superlekker en erg goedkoop, een wat luxere en fijnere manier om tapas te eten. En we hebben nog meer restauranttips mocht je willen. Verder huren wij altijd met de kinderen een appartement, ook voor een paar nachten blijft dat goedkoper en je hebt prachtige appartementen midden in het centrum, wij zitten meestal in de hoek tussen Sol en Plaza Major, super centraal dus.

Ik vind Madrid geweldig, we hebben er ook vaak in februari prachtig weer gehad.

Liefs
Marion

Ger zei

Geloof meteen dat je graag nog eens terug gaat naar die heerlijke stad Madrid.De tijd is altijd veels te kort dat je er bent tijdens vakantie waarin je meerdere dingen op het programma hebt staan.
Kan me herinneren toen wij er meerdere dagen verbleven tijdens onze Spanje rondreis dat we buiten het vastgestelde programma ruim een halve dag hadden om vrij te besteden,toen de buschauffeur ons afzette bij het Prado Museum hebben wij besloten om eerst naar het Koninklijk Paleis te lopen,we begaven ons door een lange brede staat waar geen eind aan leek te komen,en zeker niet als je hongerig bent en je langs al die zaakjes komt met de lekkere uitgestalde jambon en daar naar binnen gaat om een bord tapas te eten van de vele soorten ham.
In het paleis mochten wij niet vrij rondlopen maar met gids,de prachtige ingelegde houten plafonds deden mij steeds omhoog kijken,maar je moest wel uitkijken je nek dan niet te breken omdat de tapijten in de vertrekken van de route waar we liepen aan de randen opgerold waren zodat niet al die toeristenvoeten er op zouden lopen,had nou niet echt de indruk dat ze van een slechte goedkope kwaliteit waren;-)
Toen we uitgekeken waren en weer richting Prado liepen hadden we geen tijd meer om in dat museum binnen te gaan,helaas.
Zoon en schoondochter gaan meerdere keren per jaar naar Madrid,ze boekten vorige week nog snel voordat ze naar Thailand vertrokken 'n paar tickets voor half januari,volgende keer vraag ik of ik mee mag;-)

En na het bekijken van jou prachtige foto's krijg ik daar nóg meer zin in!!!

Hoor manlief net zeggen:niet mekkeren jij,je bent net terug van najaarsvakantie....

Lieve groet en geniet maar lekker na van jullie mooie reis!!!!

Ger


lia zei

Het ziet er allemaal heel mooi en indrukwekkend uit.
Groot, en je had door die siësta ruimte genoeg om mooie foto's te maken.

Liefs lia

Anoniem zei

Oh, hier kan ik zo van genieten, van deze mooie statige gebouwen. Maar ook dat 'brocante' luik is zeker een foto waard. Daar gaat ons hartje toch sneller van kloppen...Je hebt een prachtige impressie van Madrid gegeven. Je hebt gelijk: zo wordt mijn to-do lijstje alleen maar langer en dan moet Valencia nog komen....
Liefs, Peetje

La Blomst-Living zei

Indrukwekkend paleis, jammer dat je binnen geen foto's mocht maken, dan hadden we daar ook van mee kunnen genieten!
Liefs, Linda

Indruk zei

Wat maak je toch mooie foto's Ingrid, vooral die detailfoto's zijn favoriet. Je hebt er echt een oog voor.
Heerlijk dat het er niet te druk was lijkt me. Je dochters zullen vast lekker geshopt hebben daar terwijl jullie wat cultuur konden 'snuiven'. liefs Pascale

Madelief zei

Mooie foto's Ingrid! De foto's van de gevels met de bladeren en de bloemen op de voorgrond zijn bij mij favoriet.

Slim dat jullie je opgesplitst hebben :-) Wij deden dat ook regelmatig. Werkt veel beter!

Fijne week verder!

Liefs, Madselief x

Jilly Garcy zei

Hoewel mijn man verre Spaanse roots heeft , hebben wij de Spaanse hoofdstad nog nooit gezien . Erg hè.
Maar door jou kan ik het mij een beetje inbeelden ...
Ik kan zien dat je ook een beetje van brocante houd, luiken , ornamenten , oud ijzerwerk , mooi hoor.
En dochters die graag shoppen , dat ken ik maar al te goed haha
Lieve groet
Christel

eigen thuis zei

Prachtige foto's weer Ingrid! En wat heerlijk dat het er niet zo druk was.
Slim om je op te splitsen, die dames krijgen geen genoeg van shoppen. Zo herkenbaar, toevallig zei onze oudste dochter net nog aan tafel dat ze nodig moest shoppen (vorige week is ze nog naar de stad geweest hihi) Heerlijk toch van die dochters :-)

Liefs Gonda

Hann¥ zei

Wat maak je toch prachtige foto,s Ingrid.
Je hebt de sfeer mooi vastgelegd in je posten!
Heerlijk dat je dochters kunnen shoppen terwijl jullie de sfeer van Madrid kunnen opsnuiven.
Liefs,Hanny

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Toen ik al die jaren geleden in Madrid was hebben we wel om het paleis heen gewandeld, maar we zijn er toen niet binnen geweest. Waar de straatjes me wel meteen aan doen denken is de heerlijke Churros die we daar op een terrasje aten... verrukkelijk...
Het is fijn dat Madrid niet zo toeristisch is, zo kun je veel meer genieten van al het moois...
Ik snap dat je nog een keer terug wilt gaan...
Ik wens je een heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

inge van der sanden zei

Ik zit weer te genieten van je super mooie foto's...
Wat een mooie stad...
Fijne Week nog Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

Anoniem zei

Hoi Ingrid,
Ik heb weer heerlijk met je meegelopen.
Het is wel mooi zeg!
En imposant, het paleis. Jammer dat je niet mocht fotograferen, hoewel ik me er wel iets bij kan voorstellen.
Al die prachtige gebouwen brengt toch wel iets teweeg.

Liefs, Gerry

June zei

The Royal Palace is so extraordinary Ingrid. It is immense too. I love the photos of the inside that you were allowed to take and can only imagine what the interior of the rooms would be like.
The streets of Madrid are less crowded then I thought they would be and I loved seeing the mime. How fun it would be to see him do his act.
Your photos are absolutely wonderful of this beautiful city my dear!
I can tell by your post that you are already planning your next trip :)
hugs from here...

het Moonhuis Monica zei

Prachtig!! Ik snap heel goed dat je weer vlinders voelde, je kunt altijd weer gaan, dat geeft een fijn gevoel!!

Liefs Monica

Anneke zei

Wat hebben jullie veel prachtigs gezien. Echt mooie foto's om nog heerlijk na te genieten
Liefs Anneke

Claudia Leertouwer zei

Oh wat worden je meiden dan groot he om op te splitsen, maar ook zo bijzonder om dan weer samen op pad te gaan!

Berna zei

Volgens mij heb ik het al eens gezegd dat Spanje me niet trekt als vakantieland maar als ik de foto's van Madrid zie moet ik zeggen dat het me een erg mooie stad lijkt.
Dank voor de mooie foto's en alvast een goed weekend.

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Volgens mij val ik in herhaling, je weet wel wat ik bedoel :)

Hanna zei

fantastiska bilder
Ha en fin kväll
Hanna

Hanna zei

fantastiska bilder
Ha en fin kväll
Hanna

Thuis bij Tjits zei

Je bent een goede ambassadrice voor Madrid Ingrid, vele harten doe je met je mooie foto's van deze prachtige stad sneller kloppen!

Liefs, Tjits

Nancy Blaauwgeers zei

Wat een prachtige stad is Madrid. Ik ben er nog nooit geweest. Aan de foto's te zien hebben jullie heel veel gezien deze vakantie. Ik kijk uit naar Valencia. Ik wens je alvast een fijn weekend. Groetjes, Nancy

Sober en Stijl zei

Heerlijk genieten van zo`n virtuele stedentrip! mooie foto`s weer.

Fijn weekend verder.

Liefs, Dorine

Jolanda zei

Prachtige post weer, ik heb er van genoten. Wij gaan in de voorjaarsvakantie naar Barcelona met het gezin. Daar hebben we zin in!Lieve groet

Maia zei

Hoewel ik helemaal geen stadsmens ben en dus liever tussen de koeien door bos en heide of langs de zee loop vind ik deze super gave reportage van Madrid erg indrukwekkend!
Wat zul je je daar een klein mensje voelen tussen al die grote prachtige gebouwen!
Erg mooi de foto's ook van het parkje en de mooie lantaarn en niet te vergeten de Charlie Chaplin!
Echt genieten deze reportage!
Ik heb de volgende post al gelezen maar ga nu even voor een reactie.
Tot zo.
Groetjes Maia

Willy zei

Er straalt een heerlijke sfeer van je foto's af en het ziet er ook heel mooi uit. Van al te veel drukte houd ik ook niet, dus Madrid ziet er voor mij ook aangenaam uit.