vrijdag 24 oktober 2014

España (slot)…

Nadat jullie in mijn vorige Spaanse post hebben kunnen zien dat we in V.alencia in een prachtig appartement verbleven, bij deze de afsluiter van mijn serie over onze reis door Spanje. 

Vanuit ons appartement keken we uit op de S.tad van de Kunst en de Wetenschap, waar zich ook L'Oceanogràfic bevond, een aquarium dat zich richt op zee- en kustdieren. Het staat bekend als het grootste aquariumcomplex van Europa met 40.000 dieren behorend tot 500 soorten. 


Home & Lifestyle
Bougainvilles…prachtig van kleur en vol in bloei



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Bovenstaande foto’s heb ik genomen toen we er naar toe op weg waren, de gebouwen van de S.tad van de Kunst en Wetenschap zijn prachtig en bijzonder fotogeniek. 

Ik vind zo'n aquarium altijd heel indrukwekkend: hier kun je pijlstaartroggen en nog veel meer kleurrijke en exotische vissen en dieren van heel dichtbij bekijken, terwijl ze achter dik glas over je heen of langs je op zwemmen. In het gebouw zelf was het te donker en was het glas te dik om mooie foto’s te maken, maar buiten waren ook veel mooie dieren te bewonderen, waarvan de meesten heel gewillig poseerden. 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
We woonden er ook een dolfijnenshow bij.


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Een dag later brachten we een bezoek aan het oude centrum van V.alencia. We volgden een wandeling uit een boekje, maar vonden het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Mogelijk dat dit beeld niet helemaal klopt met de werkelijkheid, want we hebben slechts een deel van het centrum gezien (misschien het verkeerde deel, maar dan zou je die wandelroute niet in het boekje verwachten) en misschien speelde de verliefdheid op M.adrid bij mij ook wel een rol en maakte die liefde blind ;-). Desondanks heb ik op diverse plekken in het centrum toch nog een aantal mooie plaatjes kunnen maken. 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Het smalste huis van V.alencia



Home & Lifestyle
Een buitentuin, maar dan anders…



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

De dag voor ons vertrek richting Nederland hebben we afgesloten met een middag naar het strand. Mocht je naar mooie en brede stranden op zoek zijn, dan zit je in V.alencia helemaal goed. We hadden wel pech, want na heel veel warme en zonovergoten dagen was het deze dag onverwacht bewolkt en regende het zelfs een heel klein beetje. 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Onze reis door het mooie Spanje is ons heel goed bevallen, ik vond het ook erg leuk om er een serie posten aan te wijden. Uit de reacties kwam regelmatig naar voren dat de foto’s jullie ook hebben verrast en dit verslag een aantal van jullie een ander beeld van het Spaanse land heeft gegeven. Terecht, want dit land is veel meer dan overvolle stranden en foto’s van zon, strand en zee. Het zal jullie niet verbazen dat een terugkeer naar de stad M.adrid inmiddels op mijn wensenlijstje staat bijgeschreven ;-). 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

39 opmerkingen:

Unknown zei

Wauw jullie hebben veel mooie dingen gezien. Dat Spanje mooi is wist ik al. Jij hebt het prachtig vastgelegd.
Ik wens je alvast een heel fijn weekend. Groetjes, Nancy

La Blomst-Living zei

Valencia heeft indrukwekkende moderne en oude gebouwen, zo te zien. Zeker de moeite waard geweest om te fotograferen, net als de dieren die er zo helder op staan.
Mooie foto's Ingrid!
Liefs en een fijn weekend, Linda

Thuis bij Tjits zei

Je hebt inderdaad goede promotie voor dit mooie land gemaakt Ingrid, vele harten heb je hierdoor sneller doen kloppen, erg leuk!!

Fijn weekend!
Liefs, Tjits

Unknown zei

Ja, bijzonder het grote aquarium ik ben er ook geweest.
Mooie foto's heb je kunnen maken van de dieren. Het oranje van de flamingo's spat er vanaf.
Jammer van de laatste strandmiddag maar jullie kunnen zoals je ervaart terugkijken op een hele mooi reis.
Fijn weekend, groetjes Ingrid.

Anoniem zei

Ja! Het lukt deze keer. Het gaat bij de ene wel en de andere niet. Ik heb soms bijna het gevoel dat er iemand achter de schermen aan mijn blog zit te rommelen. Gisteravond zag ik dat er zomaar die lastige woordverificatie bij mijn reacties staat. Terwijl ik daar een hele erge hekel aan heb en zelf niet aanzet. En later op de avond stonden mijn reacties allemaal onder elkaar direct op het log, terwijl ik een pop-up venster heb.
We wachten af en houden het in de gaten.

Lieve Ingrid, wat een prachtige reportage heb je gemaakt over jullie vakantie naar Spanje. Ik heb er van genoten! Prachtige steden hebben jullie bezocht, hele mooie foto's heb ik gezien en ik wandelde en genoot steeds even mee!
Volgens mij mag jij wel eens een hele lange vakantie nemen (samen met je man) om een volgens mij heel lang wensenlijstje te doen slinken, zowel binnen- als buitenlands.
Maar ja, wensen kun je tegenaan kijken, wat je hebt gehad moet je voor achterom kijken. En deze vakantie zal in je herinnering blijven!

Mooi weekend en liefs,
Gerry

It's me zei

Wat een mooie afsluiter is deze post zeg...schitterend....ik heb er van genoten al je vakantie foto's ...liefs fijn weekend van mij...x!

Things and Thoughts zei

I'm speechless Ingrid... never seen so beautiful photos again....!!!!!
Wish you the happiest weekend and sending you my sweetest thoughts
Olympia

Marie-José zei

Wederom een prachtige post van Spanje Ingrid, echt fantastisch!
Ik heb inderdaad genoten van al je spanje posten en ik zie dit inderdaad veel liever dan wat ik ken van Spanje.
Wat hebben de dieren mooi voor je geposeerd zeg.
Echt schitterende heldere foto's.

Bedankt voor de rondleiding en een fijn weekend.

Lieve groet, MJ

Bij Guusje Thuis zei

Ik heb van heel je serie genoten hoor Ingrid. Spanje is duidelijk zoveel meer dan alleen een appartement aan zee aan de Costa. Staat dus op mijn lijstje dankzij je blogjes. Fijn weekend!

Unknown zei

Ik dacht eerst zonder naar de tekst te kijken dat jouw post over chrysanten zou gaan , haha. Een foto van een hele grote bougainville . Wat mooi hè. Ik heb ook genoten van jouw prachtige reeks over de Spaanse steden en heb ook nog een paar dingen bijgeleerd .
Een mooie afsluiter van een bijzondere vakantie.
Lieve groet Christel

lien zei

Zo'n aquarium is altijd lastig te fotograferen (vind ik), maar daar heb jij geen last van. Leuk zo'n detailfoto er tussendoor. Mooie stad, bedankt dat we konden meegenieten!

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ik heb genoten van je Spaanse posten. Je hebt het allemaal prachtig vastgelegd! Leuke slippers ook :-)

Ik wens jullie een fijn weekend toe. Hopelijk blijft het een beetje droog.

Liefs, Madelief x

angie zei

danke für die wunderschönen bilder und einen schönen freitag wünscht angie aus deutschland

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat weer een heerlijke post om te lezen op deze donkere dag!
Die tuin: wat een vondst is dat hè! En wat zijn het prachtige foto's geworden van dat gebouw: heel apart!
Nu ga je natuurlijk heerlijk nagenieten van al die foto's: voor de tweede keer een beetje vakantie!

groet Trijnie

Willy zei

Prachtige serie foto's Ingrid. Van mij mag je meteen weer op reis. Ik hoop niet dat je liefde voor Parijs nu bekoeld is ;)
Fijn weekend, lieve groet

Hann¥ zei

En zo is de serie compleet Ingrid.
Wat een prachtige foto's en inderdaad meer dan zee en strand.
Mijn dochter zat mee te kijken en te lezen en zei dit zet ik op mijn wishlist voor landen waar ik nog geen wil....de stad Madrid heeft dankzij jou haar belangstelling getrokken.
Dank je wel voor deze prachtige serie Ingrid, ik heb genoten van je supermooie foto's!
Fijn weekend.
Liefs,Hanny

Unknown zei

Een mooie afsluiter van je reisverslag....en ik heb er van genoten hoor...prachtige foto's weer.
Fijn Weekend.

Groetjes,
Inge, my choice

Anneke zei

Wat heb ik genoten van je prachtige reportage. Dat is dan nog even nagenieten he? Een fijn weekend, liefs Anneke

Blomkje en Wenje zei

Ooohhh, wat een mooie foto's Ingrid! Fijne afwisseling met het weer buiten :). Jullie hebben aan de foto's te zien, vast erg genoten!

Fijn weekend

Groetjes, Pietrik

het moonhuis zei

Je hebt je hart dus duidelijk verloren aan Madrid. Mijn vriendin roept altijd zo over Valancia, ik zal haar eens zeggen dat ze eens een keer naar Madrid moet gaan. Ik wil ook eigenlijk wel hoor, jij bent er zo enthousiast over!!

Liefs Monica

Ooh mooie foto's weer zeg, echt prachtig!!

Mirjam zei

Oh Ingrid, wat heb je weer een prachtige serie foto's voor ons. Ook al weer zo'n mooie Spaanse stad. En al vond jij het een beetje tegenvallen, het centrum, je foto's zeggen mij heel wat anders hoor... ik vind het super mooi. Al die rieten tassen aan dat balkon vind ik trouwens een super leuk idee voor planten... kan hier ook gewoon op het terras natuurlijk...
Ik heb weer genoten van je post, net als van je hele Spanje-serie...
Ik wens jou ook een heerlijk weekend,
Liefs,
Mirjam

Margo van Schaick zei

Hoi Ingrid
Ik heb weer genoten van je reisverslag. Ik begrijp heel goed dat Valencia tegenvalt als je eerst in Madrid bent geweest. Valencia is een meer moderne stad en jij houdt blijkbaar meer van oude steden. Je volgende bezoek aan Madrid zou je kunnen combineren met de zuidelijke steden en bezienswaardigheden zoals Sevilla. Dan kunnen wij weer genieten van je reisverslag inclusief foto's! Ik denk dat ik Italie toch maar eens moet omruilen voor een vakantie in Spanje. Maar ja, ik heb mijn hart verpand aan dit andere mediterane land!
Bedankt voor het prachtige reisverslag en foto's!

Marjon zei


Jij hebt ons precies de kant van Spanje laten zien, die bijzonder mooi is....geen overvolle stranden voor mij...afschuwelijk...mag ik je complementeren over de fantastische foto's wat jij gemaakt heb...ik zit nu zelf op een cursus en weet dat dit niet allemaal vanzelf gaat, af en toe krijg ik er grijze haren van...(die heb ik eigenlijk al een beetje hihi)...nee Ingrid zonder flauwekul echt heel mooi.
Ik wens je een heel fijn weekend en een lieve groet van Marjon

What's in a day zei

Je hebt inderdaad een heel ander Spanje laten zien dan dat we vaak voorgeschoteld krijgen via de media.
Er zijn zoveel plekjes die als je goed kijkt de moeite waard zijn, jullie hebben er echt van genoten en dat is overduidelijk te zien aan al je reportages.

Mooi weekend Ingrid!
Liefs, Eefie

Janny zei

Leuk hoor. Een rondreis door Spanje staat ook nog op onze verlanglijst.
Mooie foto's heb je gemaakt, je kunt er aan af zien dat je ervan genoten hebt!
Liefs,
Janny

lia zei

Net zoals de foto's van America mij destijds verraste, zo gebeurde dat ook hier met de foto's uit Spanje.
En je bent echt heerlijk enthousiast over jullie reis.
Fijn dat je door het plaatsen op het blog de reis nog eens een beetje herbeleefd.

Fijn weekend
liefs Lia

Bizzy @ home zei

Leuk Spaans tripje zo bij jou gehad. Hoef ik zelf niet meer, hihi..want ook mijn wensenlijstje is te lang.
lieve groet, Renny

SOBERenSTIJL zei

Ik heb genoten van je posten over Spanje, en je foto`s zijn ook weer zo top!

Fijn weekend.

Liefs Dorine

La Maison zei

Ha lieve Ingrid, ik ben er weer, en kon direct een uitstapje maken naar Spanje dankzij jouw prachtige foto's. De foto met de tassen aan het balkon sprak me aan, een grappig idee van de bewoners.
Je verteld heel leuk over je reis, het was of ik er ook was.

lieve groet
Hermine

Home is where the heart is zei

Dat is genieten geweest en de moeite waard om er ook eens heen te gaan, wie weet :))
Schitterende foto's
Fijne avond
lieve groet Brigitte

Anita zei

Wow wát een prachtige foto's. Dat is écht GENIETEN hoor. Ik ben niet écht een vakantieganger maar hier gaat mijn hart wel een tikkie sneller van kloppen :-) Zo mooi! Lief dat je dit allemaal met ons hebt willen delen.
Een hele fijne avond! Groetjezz lfs mij

Ingrid zei

Wat een mooi rondleiding weer Ingrid en zoals altijd zijn je foto's super en stralen de sfeer echt uit hoor....iefs

Rozen van papier zei

Wat een prachtige vakantie foto's. Wat zullen jullie genoten hebben. Prachtig die zuidelijke landen!

Groeten Janny

Ger zei

Snap niet dat mensen in de veronderstelling zijn dat vakanties in Spanje alleen uit costa's bestaan.
Ook al ben je er nooit geweest dan nog kun je je er in verdiepen dat er heel veel meer is dan dat.
En een aantal mooie steden bezochten jullie en je deelde het in meerdere blogposten met prachtige foto's en informatie.
Denk dat er nog veel meer steden zijn waar jij verliefd op zou kunnen worden,zoals Granada,Cordoba,Toledo,Sevilla om er maar eens een paar te noemen uit de reeks die wij jaren geleden bezochten en waar hier dikke fotoalbums van liggen.

Ga nog eens langs je foto's want kan er geen genoeg van krijgen.

Lieve groet,Ger

Cora M. zei

ooo wat een heerlijkheid..alleen al om je foto's te bekijken...kwijl...hahah jij kan er weer even tegen aan!! Lekker hoor..bedankt voor het delen!
Groetjes Cora

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Ohhh wat heerlijk weer om bloggen langs te gaan , ligt vaak aan de drukte dat het me gewoon niet lukt , soms kijk ik wel maar reageert ik niet ... genoten van je prachtige foto,s ... Fotograferen is bij mij net zo passie als bij jou ... heb de zelfde camera en doet alles handmatig invoeren op m stand omdat je dan gewoon het beste uit je camera haald .. net als je al een voorbeeld gaf van de witbalans ... scherpdiepte ook er belangrijk ... heb zelf een 24 70 mm lens 2.8 en een 70 200 mm 2.8 daar doe ik bijna alles mee heb nog nooit met een tussenring gewerkt lijkt me ook wel wat heb daar geen ervaring mee dus moet ik dat eens uitvogelen of misschien kan jij eens een postje plaatsen erover lijkt me leuk ... heb ook nog een 50 mm dus denk dat ik die dan kan gebruiken ervoor ...iedereen heeft een eigen stijl van fotograferen is altijd wel mooi om te zien en daar herken je soms de fotograaf aan ... in mij foto,s doe ik vaak 1 tot 2 stops onderbelichten puur om een sfeer neer te zetten ... oeps al weer een heel stuk weg getypt tja dat komt door de passie ervoor ... genoten van je mooie plaatjes zijn superrr ... ga zeker proberen wat vaker te buurten want zie dat ik veel gemist heb in blogland ... fijne week en geniet lekker van de mooie dingen om je heen ...Lieve groet Rosita

Alie zei

Hoi Ingrid, wil toch graag even reageren op jouw berichtje op mijn blog over kalkverf. Hier is erg veel onwetendheid over, terwijl het zulk mooi spul is. Op meubels doe je meestal krijtverf en eventueel kun je daarover nog een sealer doen. Dat doe ik nooit, omdat ik krijtverf echt geweldig spul vind en bovendien is het ook heel sterk. Ik heb het zelfs op het bed van onze jongste. Kalkverf doe je (meestal) op de muren en ook daarover kun je een sealer zetten. Ik doe dat ook niet, omdat ik er gewoon weer een kwast verf overheen haal, mocht het smerig worden. Heel veel mensen zijn onzeker over deze verven, maar dat is beslist ongegrond. Is echt topverf!!

MARIANNE zei

Volgens mij was het een hele nare, niet mooie vakantie!...ha,ha...nee grapje hoor, prachtige foto's heb je er ook van geplaatst, bij verschillende spatten bij mij, de kleuren bijna door m'n scherm heen!!!
Mooie herinneringen heb je er zo ervan.

Groetjes van Marianne.

Onder de rieten kap zei

Wat een ontzettend mooie foto's, vooral die van de dieren zijn schitternd gelukt, ze kunnen zo in een tijdschrift! Groetjes, Yvonne