zondag 7 februari 2010

Toscane...

Toen de kinderen klein waren, gingen we vaak in Nederland op vakantie, maar op de een of andere manier lukte het ons altijd om heel veel regen in de koffer te stoppen! Diverse vrienden vroegen voordat ze gingen boeken zelfs eerst wanneer wij waar op vakantie naar toe gingen, dan gingen zij de andere kant op ha ha! Dat slechte weer waren wij op een gegeven moment zo zat... we besloten naar Italië op vakantie te gaan! Heerlijk....prachtig weer, bijna geen regen....voor ons het ideale land.

De onderstaande foto’s zijn van onze vakantie in 2007. Het is nog niet eens zo lang geleden, maar wat zijn de meiden veranderd zeg! We zaten toen in de buurt van Reggello, in de provincie Florence in de regio Toscane. Het was een prachtige locatie...!

Een impressie...

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Er zat een manege bij en aangezien Lisanne en Marcella allebei op paardrijden hebben gezeten, mochten ze een paar lessen nemen. Dat hebben we geweten…door een communicatie-fout waardoor de instructeur dacht dat Lisanne in Nederland al gesprongen had, nam ze in galop een hindernis…ze viel ervan af, bleef vervolgens urenlang overgeven en werd uiteindelijk opgenomen in een ziekenhuis. Met z’n tweeën hebben we daar een nacht doorgebracht, gelukkig mocht ze de volgende dag naar huis toen uit een hersenscan en andere onderzoeken bleek dat er niets ernstigs was. Je begrijpt dat de opluchting groot was.

Home & Lifestyle

Bovenstaande foto vind ik super… het is zo sfeervol, op en top Italiaans en genomen tijdens ons bezoek aan Arezzo, net als onderstaande foto!!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Omdat we nu vijf jaar achter elkaar naar Italië zijn geweest, denken we er over om deze zomer eens naar een ander land te gaan. Toch kriebelt het weer als ik deze foto’s zie …

Ik wens je een fijne week!

Lieve groet, Ingrid

29 opmerkingen:

Claudia B. zei

De foto's van Arezzo herken ik wel! Ook wij zijn nu 3x naar Toscane geweest, heerlijk land, mooie omgeving, zalig eten en de wijn mmmmmm.... Wij zijn altijd naar een camping geweest (daar een caravan of huisje gehuurd) maar ik zie dat jullie een huis (of gedeelte van) hadden gehuurd. Bevalt dat met de kinderen, waren er genoeg anderen om zich mee te vermaken? Ook wij twijfelen dit jaar, nog een keer naar Italie maar misschien ander gedeelte of toch naar een ander land, maar welke dan :-)

Ben benieuwd waar jullie uiteindelijk naar toe gaan!

groetjes Claudia b

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat een lieve foto's van je meiden! Wat moet dat afschuwelijk zijn geweest, met je dochter in een vreemd ziekenhuis. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Ik ben nog nooit in Toscane geweest, maar het lijkt mij geweldig! Met mijn ouders ging ik vaak naar de Dolomieten (Bolzano, Merano, Ortisei) en met mijn man en de meiden naar Lago Maggiore. Ook zo mooi!! Ben benieuwd waar jullie dit jaar naar toe gaan.

Fijne zondag!

Lieve groet, Madelief

Loveforpiemonte zei

Ik had dat ook altijd en dan een man en 5 kinderen op de camping in de stomende regen, werd weleens knettergek!!!!!
Weet nog dat ik een keer mijn zus 2 weken in de caravan liet en zij had schitterend weer! hahah.
Toscane lijkt me prachtig wil ik ook nog wel een keer naartoe;
Groetjes Madelon

Mayflower zei

Hoi Ingrid, wat een heerlijke zonnige foto's, dat is genieten nu het hier zo somber en grijs is. Wat een spannende tijd was dat voor jullie toen julie dochter van het paard afgevallen was, gelukkig is alles goed afgelopen, je moet er toch niet aan denken wat ze er aan over had kunnen houden. Je heb twee prachtmeiden en op die leeftijd veranderen ze idd snel, ik zag dat wel bij onze zoon.
Ik geniet nog even van je mooie foto's.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Fröken Vit i Madickenhuset zei

Hey Ingrid!

Here comes a comment from Sweden! :-)

How nice to find your wonderful blog!
They are so lovely, your daughter´s!
I also have two daughter´s but they are two and five years old.
The pictures from Italy looked so nice!

Hugs

♥♥♥Fröken Vit i Madickenhuset♥♥♥
(Miss White in the Madickenhouse)

le ciel flamand zei

Deze mooie foto's doen me ook weer naar de zomer verlangen! Italië staat ook nog op ons verlanglijstje, maar met een voorliefde voor Frankrijk en een broer die in Berlijn woont is het moeilijk om dan een andere bestemming te kiezen...
Groetjes, Annelies

Anoniem zei

Prachtige foto`s,al die mooie bloemen in de bloei,ik verlang naar de warmte en oh wat naar dat je dochter van het paard afviel,gelukkig niets ernstigs,want je kunt behoorlijke smakken maken met paardrijden,weet er alles van,ben nog nooit daar geweest,maar zou mij daar wel kunnen vermaken heb ik al gezien,ben nu wel benieuwd waar je reis dit jaar heen gaat,fijne zondag,lieve groet Joke.

La Maison zei

Mooie foto's,ik krijg meteen zin in mooi en zonnig weer. Paarden, spreek me er niet van.
Mijn oudste dochter rijdt nog steeds ondanks dat ze 3 keer in het ziekenhuis heeft gekegen na een val van haar paard.
Maar ja, oud en wijs????? genoeg.
Groetjes
Hermine

Hannekie(Sisterly) zei

ooo wat heerlijk. daar wil ik ook nog wel eens naar toe. dit jaar gaan we naar kreta. kan nu al niet wachten tot het zover is
gr hannie

vosgesparis zei

heerlijk he ik zou zo even een weekendje naar het buitenland willen gaan... hoewel het in Italie nu ook geen pretje is. Zelf ben ik wel 30 jaar achter elkaar naar Italie geweest , we gingen dan naar de Italiaanse oma van mijn kinderen. Heerlijk om dan even zes schoolweken het gewone italiaanse leven te proeven... we deden niet super veel uitsapjes oid maar leefdn gewoon lekker elke vakantie in een ander land en de zee was natuurlijk (bijna) elke dag favoriet .. Maar misschien moet je griekenland of frankrijk nu eens proberen, het is toch leuk om iets van de wereld te zien ;)

G-STYLE zei

Prachtige foto's !! Maar wat een belevenis zeg met die val van
het paard ........griezelig gewoon........
Onze jongste heeft al jaren paardrijles en ook ik vond dat in het begin spannend want er af vallen kan natuurlijk altijd .

Ben benieuwd waar jullie de komende vakantie heen gaan , Italië is wel heel mooi zo op de foto's te zien.

fijne dag , lieve groet Gea

Rianne zei

Heerlijk, wij waren de laatste jaren ook in Toscane te vinden. Maar helaas afgelopen jaar niet door mijn ziekte en voorlopig zal ik die warmte nog niet kunnen hebben. Maar bij die foto's droom ik zo weer weg. Wij genoten al gewoon van op een stoepje/terrasje zitten en mensen en gebouwen kijken, heerlijk!
Fijne zondag nog!

lia zei

Wij waren ook altijd in Nederland, maar echt slecht weer hadden wij nooit, alleen als we een vakantie boekten bij een strand. En dan baalde ik ook. Toen jaren thuis omdat de kinderen zelf gingen en vorig jaar naar Egypte. Heerlijk warm en nietsdoen. Dit jaar is nog een groot vraagteken. Maar jouw foto's zien er prachtig uit. Heerlijk.... En kan me voorstellen dat je erg ongerust was over je dochter toen.
Ben benieuwd wat je dit jaar gaat doen.
Voor nu een fijne zondag, lia

It's me zei

Wauwww Toscane..............ik ben er weg van !

Heb er heel veel boeken van enzo....nu er nog heen ....eens ..eens komt de dag !

Blijven dromen toch?

Heb je die film gezien? under the tuscane sun??

(hoe schrijf je dat?)

Heb ik wel een speciale ervaring mee ,ga ik zeker eens op terugkomen in een blog.....zo bijzonder...............

Groetjes fijne zondag ria

Jootje zei

hoi ingrid, ik herken je verhaal van die vakanties wel. eerst altijd in nederland, altijd regen en joyce (toen nog ons enige kind) altijd wel ziek, dus altijd doktersbezoek en eerder naar huis moeten :(
nu gaan we alweer wat jaartjes naar frankrijk, dat is dus mijn favoriete land. tegenwoordig gaan we naar kleine campings, vaak gerund door nederlandse stellen. weinig luxe, maar heel veel gastvrijheid en gezelligheid. dit jaar willen we ook een weekje italie in, dus ga ik proeven van jouw favo-vakantieland!
groetjes van jootje.

Patricia zei

Heerlijk al die vakantiefoto's...
Ik daarentegen ben zelf nog nooit niet verder geweest dan duitsland... mijn ouders wilde nooit naar het buitenland dus het is er ook nog niet van gekomen!!

Ik hoop dat je een keuze kunt maken met je vakantie...

Liefs Patricia

Nieneke zei

Oo, wij zijn niet de enigen met alleen maar regen! Voordat we kinderen kregen zijn we in Italie geweest en hebben we ontzettend genoten! we hebben toen gezegd dat we nog zeker eens terug zouden gaan! Ik heb alleen de laatste jaren op vakantie echt heimwee naar mijn eigen huis. Stom, he?
Als ik jouw foto's zie denk ik dat het toch een idee is om een vakantie te boeken naar een lekker warm land!
Zal het dan toch lukken dit jaar?
Fijn weekend, Nieneke

Jolanda zei

Afgelopen jaar voor het eerst in Italie en ook Toscane geweest, een heerlijk land. Maar overal is het mooi, als je de juiste plekjes maar vindt!
groetjes Jolanda

Michaja zei

Wij zijn twee keer in Italie geweest en het is inderdaad een prachtig land. Kan me voorstellen dat je er graag wil terug wilt. Zeker als je zo'n fijn plekje hebt om naar toe te gaan.
Wij zoeken een bestemming voor onze vakantie begin april. Maar dat wordt toch waarschijnlijk Spanje. Daar wil mijn man zo graag heen. En van de zomer wordt het Griekenland omdat we daar een trouwerij hebben!
Ik had je give away op mijn blog gezet maar had er geen link aan verbonden. Nu wel!
Groetjes Michaja

LillaFlisan zei

Georgeous summer pictures!

Just what I need right now. I'm so fed up with the winter!!!

Have a great week!

Hugs

Flisan

The Old and the Beautiful zei

Zo...je brengt ons meteen in vakantie stemming met deze heerlijke foto's.
En die ene foto is inderdaad een plaatje!
Fijne week.
Groetjes,
Gonda

kienkele zei

Het ziet er prachtig uit Ingrid, alleen voor mij hoeft het niet, sowieso hou ik niet van op vakantie gaan, blijf het liefste thuis....
Wat een verhaal zeg, van je dochter op dat paard, gelukkig dat het zo goed afgelopen is, je zult wel even de zenuwen hebben gehad!
Fijne dag, lieve groetjes, Tineke

MODERN COUNTRY zei

Oh how I love Italy, even though I have never been there. Every image seems to tempt the senses. Just the thought of the warm climate, the interesting surroundings and the lovely culture, how could anyone resist exploring this country? You were very lucky to do so!

Thank you for leaving me lovely notes, I love them :)

Aina

love lives in the kitchen zei

i like tuscany too but even if it's quite close to milan i never go there... the last time i went to tuscany was in 2001... i guess i need some tuscany holiday soon! thank you for sharing and wish you a great weekend!
justyna

VITA NYANSER zei

Sååå fina bilder!!!

Ha en skön dag!
Kram L-L

Hanna zei

Hello Ingrid!
What a lovely blog you have!
Beautiful pictures!

Thanks for joining my giveaway :)
Hugs, Hanna

Les Cotrions zei

Ciao Ingrid! What a pleasure a post dedicated to Tuscany where I live! Sorry for the bad adventure with your daughter! They both are very beautiful! Next time you come to Tuscany...I'd like to meet you and Lucca is a very nice town to visit!
Big hugs!
Vale

Antonia zei

Wat een heerlijke foto's Ingrid. Verlang zo naar de zomer! Ben benieuwd voor welk land jullie uiteindelijk kiezen. Toch weer Toscane misschien?
Groetjes Anja

Irene b zei

so nice to find you in tuscany!