maandag 26 mei 2014

Een geslaagd project…

Een paar posten terug liet ik jullie een pot zien die door mij met muurvuller en verf was bewerkt (klik). Super leuk om te doen en ook best wel verslavend was mijn ervaring. Ik waarschuwde jullie toen al dat ik de smaak te pakken had, ik keek bij de kringloop dan ook telkens uit naar een volgend 'slachtoffer'.

Home & Lifestyle
Toen dat even op zich liet wachten (lees: mij dat tot heden toe niet lukte), gaf ik mijn ogen in huis goed de kost en moest onderstaande pot het ontgelden.

Home & Lifestyle
foto van februari 2013

Eigenlijk was het de bedoeling dat het na de grijze variant van de vorige keer nu een licht exemplaar zou worden.  Na de witte muurvuller heb ik er een roomkleurige verf op aangebracht, maar daar zie je nu nog maar weinig van terug. Mijn ervaring is inmiddels wel dat er gaandeweg iets ontstaat en het lastig is om vooraf al precies te weten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Zelfs de voor- en de achterkant verschillen van elkaar. Op de eerste foto zie je nog duidelijk de lijnen van de oorspronkelijke pot, op bovenstaande foto zijn deze lijnen veel minder goed zichtbaar en is ook de kleurschakering anders.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

De (donker)bruine kleur op de pot komt net als de vorige keer van koffieprut, daarnaast heb ik ook grijze en donkergrijze verf gebruikt. Hoewel ik een lichte variant voor ogen had, ben ik met het eindresultaat meer dan tevreden. Het was best een geklieder (mijn handen zagen er op een gegeven moment niet meer uit) maar wat was het weer leuk om te doen! Ik wil niet alles in huis op deze manier bewerken, maar ik sluit niet uit dat ik weer overstag ga als ik bij de kringloop een mooi model tegen kom. In de keuken heb ik als alternatief trouwens ook nog wel iets staan, dat heel goed voor een metamorfose in aanmerking zou kunnen komen ;-).

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

P.S. Ik krijg de laatste tijd regelmatig reacties van volgers, die ik zelf niet kan bereiken, omdat ze geen blog hebben. Ik wil hen deze keer in het bijzonder bedanken voor het feit dat ze elke keer de moeite nemen een reactie achterlaten: super leuk! Elke reactie van wie dan ook wordt sowieso erg gewaardeerd!

67 opmerkingen:

Dineke@esatto zei

Prachtig Ingrid! De kleuren op de pot vindt ik erg goed geslaagd!
Liefs Dineke

My name is Riet zei

Wat vind ik die potten leuk Ingrid. En zo gezellig dat je er door wat te "kleuren" iets zo speciaals van kan maken. De koffieprut vind ik helemaal een uitvinding;))) je moet er maar opkomen.
Ik wens je een fijne dag
Lieve groet. Van Riet

My Home Sweet Homemade zei

Winkelen in je eigen huis, dat is toch helemaal geweldig! Wat is die pot gaaf geworden zeg! Jeetje, dat je dat zelf zo voor elkaar gekregen hebt, super! )en dat projekten vaak anders verlopen dan je in je hoofd hebt, daar kan ik over meepraten!'
Fijne maandag,
Lieve groetjes Elly

Unknown zei

Hoi Ingrid,
Het is weer een prachtige pot geworden!!! En je foto's zijn zoals altijd super!!! Volgens mij moet ik het recept ook maar eens gaan proberen, gezien al die mooie resultaten. Nog een fijne week en groetjes,
Silvia.

Housebythewaterhole zei

Ingrid wat is die pot super geworden, best leuk dat voor en achterkant verschillen zo heb je 2 potten-in-één :-):-) ik weet het mag niet allemaal hetzelfde zijn in huis maar het blijft gewoon superleuk om doen hé...en hoe verschillend de eind resultaten zijn van
iedereen en nochtans met de zelfde ingrediënten ..
voor jouw ook een héél fijne week
geniet van je prachtige pot,
Liefs Kathy

Room Seventeen zei

Supermooi geworden Ingrid!

Villa Zeezicht zei

Oh, wat een mooi resultaat, echt prachtig! Ik heb naar aanleiding van je vorige experiment mijn plastic klokje bewerkt, en al ben ik nog niet helemaal tevreden, het is nu veel mooier geworden! Bedankt voor het delen en complimenten met deze prachtige pot!

Anneke zei

Mooie kleur heeft de pot gekregen. Leuk om te zien dat je zo gezellig bezig bent.
Liefs anneke

Stella zei

Hi Ingrid,
Ik ben je posten over potten,muurvuller en verf nog lang niet zat hoor ;) Zo als je zelf ook al zegt, iedere pot wordt toch weer anders !
Fijn begin van een nieuwe week en lieve groet,
Stella

Home fourteen zei

Nou, dat is zeker een geslaagd project!! Ziet er top uit!! Hier staan dus ook nog van die projecten in de wacht! Maar ik dacht dat je het ook met tegellijm kon doen. Heb ik nl nog staan dus....als ik zover ben, zal ik ze ook showen;)) Succes met verdere aankopen!! Gr. Jac....

Verie www.vvestywo.blogspot.com zei

Super leuk! Ik ga ook op zoek naar `oude` potten om ze een `nieuw` jasje te gaan geven. Bedankt voor je tips..

Lieve-Groetjes, Verie

Berna zei

Ook deze pot is weer zeer goed geslaagd en ziet er mooi uit zo met die dadeltak erop.
Wat (of wie) is je volgende slachtoffer?

THE BLACK BARN zei

MOOIE POT INGRID!!
OOK WEL GRAPPIG DAT DE POT TWEE GEZICHTEN HEEFT. DAN KUN JE NOG IS WISSELEN WELKE JE NAAR JE TOE DRAAIT.

FIJNE DAG,

MIRANDA

Janny zei

Heel goed geslaagd, Ingrid! Och, en dan kun je de volgende keer een lichte pot maken, toch? En dan wel melk bij de koffie doen, he :-)?
Liefs,
Janny

Lida zei

Kijk iedere keer weer met bewondering naar jouw creaties, wat staan deze twee potten er weer mooie geleurd op!

Unknown zei

Nou, Ingrid...jij hebt het ook in je vingers...mooi is je pot geworden zeg!
Fijne Week.

Groetjes,
Inge, my choice

Unknown zei

Deze is ook al weer zo mooi geworden. Je hebt er wel talent voor. Ik ben benieuwd naar je volgende creatie. Ik wens je een fijne week. Groetjes, Nancy

Ger zei

Hoi Ingrid,

Je vorige post met zelf bewerkte pot bewonderde ik al tijdens mijn vakantie toen ik midden tussen de oude olijfoliepotten zat op een zonovergoten eiland.
Heb af en toe na het ontbijt wat blogberichten gezien vanaf mijn iPad maar van reageren kwam het meestal niet omdat de dagen daar een geheel andere invulling hebben dan thuis,meer gevuld zijn met gemaakte plannen uitwerken en avonturieren en ik zoals gewoonlijk tijdens vakantie's tijd tekort kwam.Ben nu weer thuis en kan uitrusten achter mijn pc-tje;-)

Veel plezier van je stoere pot die perfect past in je interieur.

Fijne dag en lieve groet,
Ger

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauwie Ingrid, ik vind het uiteindelijke resultaat erg mooi, warm door de verschillende kleurschakeringen en leuk dat je nu toch een "nieuwe" pot hebt, lieve groetjes Miranda

Martine zei

Wat zijn die potten prachtig geworden. Ik ga komend weekend de garage opruimen, daar komen vast ook nog wel enkele potten te voorschijn die voor zo'n behandeling in aanmerking komen!
groetjes, Martine

Huiz&zo zei

Wat een mooie pot is het geworden! Vind de kleur ook erg goed gelukt!

Fijne dag!

La Blomst-Living zei

Wow, deze is echt fraai geworden; een goed geslaagd project. Dat stimuleert om het volgende aan te pakken. Ik heb een voorraadje latex handschoentjes (W*ibra) voor zulke klussen, heel handig...
Lieve groet, Linda

Anoniem zei

Je hebt het helemaal in de vingers gekregen, Ingrid.
Ik vind dit ook weer een prachtige pot geworden!
En ik vind het altijd onvoorstelbaar hoeveel sfeer een dadeltak geeft. En dan de krans op de achtergrond is het een prachtig geheel geworden!

Liefs, Gerry

Anoniem zei

Dit is een zeer geslaagde missie. Ik vind die kleurschakering prachtig! Maar als ik het zo lees, weet je van te voren eigenlijk niet hoe het eindresultaat wordt? Spannend! Ook leuk dat, hoe je de pot neerzet er een andere versie te zien is. In ieder geval zijn de foto's weer schitterend geworden, zeker met 'de' sfeermaker, de dadeltak. Heel mooi!!
Liefs, Peetje

Barbara zei

Met recht een geslaagd project! Dat een beetje muur vuller zoveel sfeer aan een pot kan geven en helemaal prachtig met die dadeltak.

Lieve groet,
B.

Corine zei

Weer een mooi project! Ik vind het ook leuk om te doen en heb ook al verschillende potten en lampenvoet(workshop) gemaakt!
Ik vind ze allebei erg mooi!

Groet, Corine

van alles wat in huis en tuin. zei

Die is weer mooi geworden!
Ik vind deze donkere kleuren juist zo mooi.
Ik denk dat ook maar weer eens aan de gang ga, er staat nog wat in de wacht.....maar de tuin vroeg aandacht.
Nu regent het en morgen ook dus doe je in huis dan wat meer.
maar het mooie weer mag van mij snel weer terugkomen hoor!

groet Trijnie

It's me zei

Ingrid is om.....hihihihi....mooi gedaan hoor !!....geniet er maar lekker van.....hele fijne week liefs Ria...x !

Sanny zei

Hoi Ingrid,
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het weer een prachtig resultaat vind.
Leuk toch dat je vantevoren niet precies weet hoe het eindresultaat zal uitpakken?
Dat biedt alleen maar steeds weer nieuwe uitdagingen.
Ik de ultieme pot van de kringloop hier vast nog wel een keer voorbij komen. Lekker doorgaan zou ik zeggen.

Fijne week nog.
Lieve groetjes,
Sanny

Alie zei

Nou, die is weer goed gelukt hoor Ingrid. Ik kom er op dit moment niet aan toe. We hebben de schilders buiten en ik ben een "boatjen" voor onze oudste zoon aan het maken (het gestreepte bovenstuk van de urker klederdracht). Maar het komt wel weer.

Mirjam zei

Oh Ingrid, deze is ook al zo mooi geworden. Ik vind het ook prachtig dat er zoveel verschillende kleuren in je pot terug te vinden zijn. Dat maakt de pot heerlijk warm en doorleefd... echt weer een super mooi resultaat. Ik ga het nu echt heel binnenkort een keer proberen hoor... Ik lees mooi je vorige post nog een keer goed door en dan moet het lukken... de pot en schaal staan al heel geduldig te wachten hier...
Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

What's in a day zei

Jij hebt de slag te pakken hoor Ingrid, heel mooi zo de pot, wat kun je dan ineens een ander pot maken door lekker te smeren:)
Leuk juist die kleurnuances, hij lijkt zo te horen.

Fijne week en liefs,
Eefie

Athomebymy zei

Héél mooi !!! De kleur op jou tafeltje is ook héél mooi had ik precies nog niet gezien !

Liefs Petra

Nely zei

Looks so great dear Ingrid,
beautiful details for home,I like it!
Hugs
Nely

eigen thuis zei

Nou Ingrid, je hebt de slag te pakken hoor! De pot is prachtig geworden, zo mooi van kleur. Heerlijk toch, om zo lekker te kliederen! Ik zou zeggen, op naar het volgende project. Fijne week nog.

Liefs Gonda

Unknown zei

Wat 'n geweldige stoere pot heb je ervan gemaakt! Knap hoor, ik heb zelf ook n grote pot voor een paar euro op de kop getikt, moet m alleen nog gaan bewerken met muurvuller ed.....
Ik heb zelf geen blog, krijg het niet voor elkaar om er 1 te maken, dikwijls geprobeerd maar ik kom er niet verder mee :(
Gelukkig kan ik jullie blogs wel lezen en ervan mee genieten :-)

Fijne week, groetjes Diane

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Deze verfmethode is een prachtige manier om van een bestaande moderne pot een fraai nieuw exemplaar te maken dat er eeuwenoud uit ziet :-) Het resultaat mag er zijn! Het staat prachtig in je interieur. Mooi met de olijventak (ja toch ?) erin :-)

Ik wens jou ook een fijne dag toe. Ga straks je app beantwoorden. Ik ben er door alle drukte hier nog niet aan toegekomen.

Veel liefs,

Madelief xoxo

Thuis bij Tjits zei

Zodra ik weer bij de A kom neem ik muurvuller mee, want ik raak ook helemaal enthousiast door jouw stoere potten, zo leuk!
Juist doordat je van te voren niet weet hoe de pot er uiteindelijk uit zal gaan zien, maakt dit het extra spannend om weer aan een nieuwe te beginnen.

Liefs, Tjits

Corine(THUIS) zei

Juist doordat de voorkant en de achterkant verschillen zie je dat het geen fabriekswerk is ;-) Projekt weer geslaagd!

lien zei

Oh wat heb je dat toch weer mooi gedaan, het ziet er super gaaf uit! Echt eer van je werk, he? Liefs carolien

het moonhuis zei

Die is ook weer heel mooi geworden Ingrid, echt gaaf hoor!!

Liefs Monica

Easyliving zei

Super mooi gelukt Ingrid, kan zo uit de woonwinkel komen.!

Groetjes Dinka

Unknown zei

Deze pot is ook weer prachtig geworden. Wat grappig dat die verschillend is aan twee kanten. Nu kun je hem om de paar dagen omdraaien (ohhh, heb jij alweer een nieuwe pot ;-) ?)
Het virus heeft hier ook al toegeslagen. Ik heb twee potten aan weerszijde van de voordeur behandeld. Gewoon van die zwarte plastic potten waar de planten in verkocht worden.
Groetjes, Ingrid.

fleur zei

-Hoi Ingrid! De potten zien er mooi oud uit; Goed gelukt!
Je tuin heb je ook mooi gemaakt, hoor! Natuurlijk in jouw stijl met verweerde en sobere materialen.

Zelf blog ik niet meer zoveel; ik weet niet meer zoveel te zeggen en heb het idee dat ik met de foto's in herhaling val...

Ik verheug mij op Morgen, want dan komen Madelief/Desiree en Anita hier op visite! Duimen maar voor mooi weer.
Groetjes Fleur

Unknown zei

You made a real good job! The result is great!! I think i will try this method one day too... Thanks a lot for this demonstration!
Have a good day. Coquelicot.

Marie-José zei

Ja geweldig goed gelukt Ingrid!
En ja ik ben zelf ook nog regelmatig in de weer met verf en muurvuller :)
Het is toch een soort van verslaving, haha...
Succes met je zoektocht en we zien vast binnenkort je keukenexemplaar ;)
Lieve groet en fijne week, MJ

Dinah zei

Wat gaaf Ingrid!!! Leuk idee om daar een pot mee te bewerken,, dat moet ik ook eens proberen...
Lieve groet, dinah

Marjonel M zei

Zeer geslaagd project zou ik zeggen, ik heb het nog niet uitgeprobeerd ik ben nog steeds op zoek naar een mooie pot.

Liefs, Marjonel

Unknown zei

Ik heb ook een zwak voor mooie vormen van potten. Maar ik moet nu echt stoppen met het bewerken van de potten. Ik ben vandaag naar de kringloop geweest en ben bewust de potten voorbij gelopen. Was moeilijk....hi..hi...
Jouw pot is ook weer mooi geworden.

Groetjes Anita

Unknown zei

Jij hebt naast groene vingers duidelijk ook bruine vingers haha. Erg mooi gelukt. Ik heb zand gebruikt maar ga dit ook eens zeker proberen. Liefs Nathalie

lia zei

Het is je weer goed gelukt Ingrid. En voor weinig heb je weer iets heel nieuws in je huis.
Ben benieuwd wat je straks nog meer gaat doen.

Liefs lia

flowersandhome zei

Prachtig resultaat weer Ingrid! Die kleurschakeringen vind ik zo mooi.
Lieve groet,
Marian

Unknown zei

Haha nog een verslaafde erbij! ;) Leuk dat je de smaak te pakken hebt, ik gok zo dat we nog wel meer van je zullen zien. En ik ben het met je eens, dit is een mooi geslaagd project hoor!

Liefs Marieke

Mirjam zei

Beterschap Ingrid, en als het goed is wordt het morgen al veel beter! Dat moet ook wel want ik ga morgen bij Zevenaar wandelen met schoonzus en zwager...
Liefs,
Mirjam

SOBERenSTIJL zei

Super gedaan weer Ingrid, ook het kleurtje is helemaal goed.

Liefs, Dorine

Unknown zei

Hoi Ingrid,

Niets aan de hand hoor, alleen eventjes heel druk met mijn zoon, intake gesprekken voor een andere school, een hele papierwinkel, omdat hij van speciaal onderwijs afkomt, en nu naar regulier onderwijs gaat.

Leuk Ingrid dat je aan je mede blogsters denkt.
Ik wens jou ook een heel fijn lang weekend.

Ik laat snel wat van me horen...
Groetjes,
Inge, my choice

Marjon zei


Hallo Ingrid, nou deze pot is ook weer bijzonder mooi gelukt. Ik vind deze kleur prachtig, iets lichter...super
Nou...ik heb 2 kandelaars bewerkt en dat ging goed...dus nu ook een pot...hij was donkerblauw graniet gekleurd. Ik heb de muurvuller met de kwast opgebracht en daarna geverfd en toen met paste wax ingesmeerd...De stukjes muurvuller vallen er zo vanaf...Heb jij dit ook of heb ik hier eens heel erg verkeerd gedaan. Heb ik het soms te dik erop gedaan?...Bewerk je de pot eerst met een ontvetter of dergelijks?...fijne dag morgen en lieve groet Marjon

Unknown zei

Jouw pot is echt super mooi geworden ! Moeten wij ook eens proberen met koffieprut.
Als je het niet weet , komt hij zo uit een dure interieurzaak
Nog een fijne avond
Jilly

Jolanda zei

Weer heel erg mooi geworden, wat leuk iets zo kan veranderen! Lieve groet

Unknown zei

Prachtig is je pot geworden !!
Ben jalours op je hoor ik krijg het niet voor elkaar heb de moed maar opgegeven met de muurvuller Pfff....
Zo creer je van een simpele pot/vaas echt iets moois geniet ervan !
Liefs Johanna Elfies home

Rozen van papier zei

Wat is je pot mooi geworden! Echt leuk om te doen en helemaal iets van jezelf. Zo heb ik in de tuin verscilklende potjes/vazen bewerkt. Ik houd veel van provencaals blauw, niet te veek, hier en daar een dingetje,

Groetjes Janny

Petra zei

Mooi geworden, moet er ook nog een doen maar zit nu te lekker bij de open haard..

Groetjes en een fijne dag!

Huize Vizzini zei

Ik vind de pot heel goed gelukt. De kleur vind ik ook mooi!
Liefs Patricia.

Anna Marie zei

Leuk idee! Ik ga even zoeken naar je andere post waarin je beschrijft wat je hebt gedaan. Zelf heb ik nog een prachtige, hele grote witte pot, waar de verflaag vanaf rolt. Hij staat nu uit frustratie buiten. (Mijn frustratie) Misschien is hij nog te redden.

Marion van de Sande zei

Hallo Ingrid,

Alweer een mooie pot, goed gelukt,ik heb er de laatste maanden ook al een paar gemaakt, kan niet is gaan eigenlijk he?

Ik ben waarschijnlijk één van de stille volgers, heb nog geen eigen blog, vandaar dat ik je een maand geleden ook even gemaild hebt zodat je ook een klein beetje van mij weet.

Liefs,
Marion

Little Train zei

SUPER MOOI! Ik heb zelf ook eea staan wat ik graag zo wil bewerken, maar ik durf niet. 1 vaas is helemaal glad geglazuurd en ik ben bang dat het allemaal niets wordt...

Maar jij maakt ze prachtig! Je laat so wie so altijd veel moois zien.

Groetjes Trijntje

Groetjes Trijntje

Unknown zei

Prachtige pot geworden! Zal dit toch ook eens moeten proberen ... Grtjes Mien