maandag 5 januari 2015

Een nieuwe eettafel…

Voordat ik met mijn eerste post van het nieuwe jaar begin, wil ik jullie allemaal eerst een heel gezond en liefdevol 2015 toewensen. We hebben gezellige feestdagen en vrije dagen achter de rug, maar zelf vind ik het ook wel weer fijn om in het normale ritme te komen. Het zijn hier toch vaak dagen dat we niet veel doen en wat mij betreft is enige actie wel weer welkom. 

In deze post lees je het vervolg van het verhaal over de bank. Toen we bij Woon-land terug mochten komen voor het ruilen van de aangekochte bank en de stoelen (lees hier), moest wel het volledige bedrag worden besteed…kortom, er werd - heel begrijpelijk ook - geen (deel van het) geld teruggegeven. 

Home & Lifestyle

Omdat na het maken van een andere keus er aardig wat over bleef, besloten we voor een nieuwe eettafel te gaan. Onze vorige tafel verkeerde nog in een goede staat, maar het was ook geen optie om het openstaande bedrag aan woonaccessoires te besteden…daar was het verschil gewoonweg te groot voor. 

Home & Lifestyle

Hadden we voorheen een vrij strakke tafel, nu wilde ik (uiteraard) graag gaan voor een andere look. Ons oog viel op deze boeren eettafel (teak), die ook de mogelijkheid heeft om de tafel met 50 cm per kant uit te breiden.  

Home & Lifestyle

Hoewel de tafel op de foto een beetje oranje oogt, is dat in het echt niet zo. Wilde ik toen wij de vorige eettafel een kwartslag draaiden graag andere lampen, bij deze vind ik de huidige lampen eigenlijk nog prima combineren. De lampen hangen inmiddels goed boven de tafel. Ik wilde daar gisteren bij daglicht nog een paar foto's van maken, maar er kwam weinig van omdat onze oudste dochter een paar dagen gezellig thuis was en aan tafel zat te werken. Die foto's volgen vast nog wel een keer. 

Was het met de bank allemaal nog best spannend (en moest er door de aankoop van de tafel nog wel extra worden gelapt), we hebben er op deze manier wel een hele mooie eettafel bij! 

Home & Lifestyle

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

66 opmerkingen:

Marijke zei

Allereerst beste wensen voor 2015!
Goh wat een verhaal en wat een super mooie tafel en de tweede banken!
Wat ik wel zou willen weten is... je hebt de lampen in de breedte gehangen zo te zien niet in de lengte richting hoe is dat, stoot een persoon die eronder zit niet met opstaan tegen de lamp en heb je dan ook genoeg licht aan de uiteinden van de tafel? Of heb ik het verkeerd gezien? Lijkt me leuk om te lezen hoe dit werkt!
groetjes van Marijke

Muggensteekjes zei

Wens je alle goeds voor 2015! Wat een prachtige tafel Ingrid, onze wens is ook een grotere tafel want onze vier-persoons is nu echt te klein aan het worden.
Veel plezier van je nieuwe aanwinst, liefs Ingridx.

Unknown zei

Nu heb je voor bijna dezelfde prijs nog een grote , mooie tafel erbij.
Als je ze een beetje grijzer wil , zet ze dan eens een maandje buiten , heb ik gezien bij de buren , hun tafel is nu al helemaal vergrijsd .
Lieve groetjes
Christel

Berna zei

Ook voor jullie de allerbeste wensen voor 2015!
Jullie heben een mooie stoere tafel uitgekozen. Ik hoop dat jullie er heel wat gezellige uurtjes aan doorbrengen. Zal vast wel lukken.
Lieve groeten
Berna

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Dag Inge,
Ook voor jullie de allerbeste wensen voor 2015 en een heel leuk blogjaar. Wat leuk om het jaar te beginnen in een gedeeltelijk nieuw ingericht huis. Dan krijg je altijd de kriebels he? Hier gaat het soms net zo, lampen boven de tafel zijn hier om verschillende redenen al 3 keer verhangen, en dat is altijd een hele klus ivm. het gewicht. De tafel is mooi, dat ruwere hout vind ik vooral mooi. Fijne week, groet Pauline

Unknown zei

Mooie stoere tafel! Fijn dat je de tafel ook nog groter kan maken.
Gelukkig ....zo is alles toch goed gekomen! Geniet ervan!

Groetjes Anita

My name is Riet zei

Nogmaals een heel gelukkig en gezond 2015 Ingrid.
Wat een mooie tafel heb je gekocht en de stoelen staan er erg mooi bij. Trouwens de lampen ook. Goeie keus. Lieve groet van Riet

Margo van Schaick zei

Beste wensen voor het nieuwe jaar. De nieuwe tafel ziet er mooi uit. Al met al is de situatie met de bank goed opgelost. Veel plezier met de nieuwe tafel.
Gr, Margo

Unknown zei

Wat een mooie tafel Ingrid!
Toch mooi dat je voor bijna hetzelfde geld niet alleen een nieuwe zithoek maar ook een tafel hebt! Geniet ervan!

Liefs Daniëlle

Unknown zei

P.s. ook nog de allerbeste wensen voor 2015!!

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Gezellig, Ingrid! Mooie stoelen heb je ook bij de eetkamertafel.

Lieve-Groetjes,
Verie

Home is where the heart is zei

Jij ook de beste wensen in alle gezondheid. Mooie tafel. Nu lekker genieten. Altijd weer lekker om regelmaat te hebben, alhoewel ik de wekker wel weer verfoei :))
Fijne week
Lieve groet Brigitte

Ger zei

Wens je alle goeds in het nieuwe jaar!!
En je bent weer een mooie aanwinst rijker.
Altijd makkelijk wanneer er de ruimte en mogelijkheid is om lange tafel in woonkamer te plaatsen en in jou geval ook nog een tafel die verlengbaar is.

Hier is dat niet mogelijk dus moet er nog wel eens 'n tafel bijgezet worden wanneer het hier de gezellige zoete inval is.
Aan activiteiten binnen en buitenshuis had ik de laatste weken geen gebrek en ze waren allemaal erg leuk om mee te maken.
Vanavond nog 'n huis vol en dan is het voorlopig echt gedaan met de pret en zal het wat rustiger worden.

Fijne dag en lieve groet,
Ger

Thuis bij Tjits zei

Ook voor jou alle goeds voor dit nieuwe jaar Ingrid en ik hoop weer op een mooi blogjaar!
Prachtige tafel, wat zul je hier een plezier van hebben! Onze eettafel is ook van teakhout, stoer en warm!

Fijne nieuwe week!
Liefs, Tjits

Onder de rieten kap zei

Voor jou ook nog de allerbeste wensen en een heel mooi 2015 toegewenst!
Ik vind je tafel prachtig, de lampen staan er inderdaad hartstikke mooi bij, zo zie je maar!
Veel liefs, Yvonne

Janny zei

Uiteraard ook eerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Ik heb net pas het verhaal van de nieuwe zithoek gelezen, ik lig nog steeds wat achter in het bijlezen van blogs.
Een bijzonder verhaal. Inderdaad een mooie service van de woonwinkel. Het is wel jammer dat je eerste liefde het toch niet geworden is, maar ook de tweede is heel mooi.
Je tafel is prachtig hoor. Heerlijke tafel om mooie tafereeltjes op te maken, denk ik.
Heel veel plezier van alle nieuwe items in je huis!
Liefs,
Janny

Things and Thoughts zei

Happy, healthy, sparkling new year to you and your family Ingrid!The new dining table is simply wonderful, wood in its nature shades matches beautifully with all modern items like your chairs and lamps, I think.And it's also very practical if you can extend it. Wish you many happy moments to share with family and friends, enjoying great food!
Olympia

La Blomst-Living zei

Jullie hebben een mooie stoere tafel uitgezocht! Handig dat je 'm ook uit kan breiden. En je oude tafel kan je wellicht nog verkopen? Uiteraard voor jou ook een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst, Ingrid!
Liefs, Linda

Anoniem zei

Prachtige tafel, Ingrid. En dan heb je maar zo een gedeeltelijk nieuw interieur, al was dat in beginsel niet de bedoeling.
Ik hoop ook wat veranderingen in mijn huis aan te brengen, maar daar moet ik even een goed moment voor kiezen en zeker weten wat ik wil. Maar het is leuk om mee bezig te zijn.
Ik wens jullie heel veel plezier met de nieuwe dingen, je hebt de tafel mooi en sober gestyled!

Liefs, Gerry

Athomebymy zei

Oh ja wat een mooie tafel erbij ... hier komt de kleur ook altijd anders over op foto ..

Liefs Petra

crochetcookingandmore zei

Leuk! Hij is heel mooi Ingrid! Veel plezier ermee.

Unknown zei

Allereerst de beste wensen voor 2015 Ingrid...
Gave tafel heb je gekocht...super mooi.
Fijne dag nog.

Groetjes,
Inge, my choice

Anoniem zei

Je hebt een mooie keus gemaakt.Leuk dat stoere hout. En wat een geluk dat je lampen er nu weer mooi bijpassen. Iedereen weer tevreden het nieuwe jaar in! Nog de beste wensen en een mooi blogjaar!
Liefs, Peetje

Huize Kip Kakel zei

Wat een verhaal bij je banken en tafel..een voordeel dat je lampen nu mogen blijven:)
Heerlijk weer een 'schoon'huis en je tafel is wel heel erg mooi!

Alie zei

Ik vind het een hele mooie stoere tafel, prachtig!

Unknown zei

Ik wens je nog de beste wenssen voor 2015, dat het maar een mooi blogjaar mag worden!
En wat is je tafel mooi zeg, geniet ervan :)
Lieve groet, Michelle
www.wonendromen.blogspot.nl

It's me zei

Mooie tafel hoor !!! super....nog bedankt voor je mooie kaart !! liefff !!...wij gaan deze week onze bank bestellen...ook bij woonland denk dat wij jou bank nemen die je eerst had uitgezocht de Bodhi....spannend...alleen nog wel twijfel omdat Iris op de bank ligt ...en dat is natuurlijk niet handig met een nieuwe bank.....sjuchttt....moeilijk...liefs van mij fijne week !! x !

Jolanda zei

Alle goeds voor 2015 natuurlijk! Wat een nooie oplossing zo. Bijna helemaal in t nieuw! Lieve groet

MARIANNE zei

Dankjewel voor je lieve berichtje Ingrid!

Ben er weer een tijdje uit geweest, door allerlei vervelende omstandigheden...maar een nieuw jaar, met ook weer nieuwe kansen, zullen we maar denken.

Wat een verhaal zeg van de nieuwe mooie zithoek die te groot bleek, en wat een super geweldige service van de woonzaak...zodat jullie nu niet alleen een nieuwe zithoek, maar ook nog eens een prachtige (weliswaar niet geplande) boeren eettafel hebben!!
Kan me voorstellen dat jullie super blij met die service waren...en ook lief dat jullie de banketbakker iets lekkers hebben laten bezorgen!!

Groetjes en een fijne avond!
Marianne.

eigen thuis zei

Allereerst de beste wensen voor 2015! Je hebt een prachtige tafel zeg. Wat zul jij lekker zitten of op je nieuwe banken of aan je nieuwe tafel. Das pas genieten.

Liefs Gonda

Unknown zei

Heel veel goeds en gezondheid voor dit nieuwe jaar.
Je begint het jaar goed op woongebied met een halve nieuwe inrichting. Wij zijn nog in afwachting van ons bankstel.
Van zo'n lange tafel heb je echt veel plezier. In de kerstvakantie kon een winterpuzzel van 1500 stukjes hier ook makkelijk dagen blijven liggen.
Jullie hebben een mooie houtsoort uitgekozen. Veel plezier er mee en ook met de bank.
Groetjes, Ingrid.

What's in a day zei

Op deze manier is de koop van de bank ook nog eens goed geweest voor de aanschaf van een tafel, fijn dat jullie ook een mooie keus hebben kunnen maken die behalve praktisch ook nog eens heel stoer is.
Heerlijk om zo in je huis van alles te veranderen, het is dan net weer even anders en nodigt uit tot nieuwe stijlideetjes.

Fijne week en liefs,
Eefie

Bizzy @ home zei

Alle goeds voor het nieuwe jaar Ingrid! Mooie eettafel en zo heb je ineens een hele nieuwe kamerlook! Wat voelt dat fijn hé. Ik ben nog dagelijks zo blij met onze eethoek, voelt nog steeds als nieuw.
Lekker van genieten.
lieve groet, Renny

van alles wat in huis en tuin. zei

Héle mooie tafel!! Geweldig mooi! Prachtig! Haha....grapje: maar wij hebben dezelfde tafel vorig jaar bij Woonland gekocht dus.....natuurlijk is ie mooi!
Heerlijk om nu een nieuwe tafel en een nieuwe bank te hebben/krijgen (geloof ik)
Zo is je huis ineens volledig in de metamorfose gegaan!
e tafel bevalt prima, die van ons is 2 meter....reuze handig wanneer we eten met 2: je schuift wat zaken opzij en je dekt de tafel....klaar is kees.
Veel plezier er van!

groet Trijnie

Secondhand & Sober zei

mooie tafel heb je er nu bij!!
Toch een geluk bij een ongelukje :)

Liefs,
Mandy

Bonjade zei

Prachtige stoere tafel.....zo zeg
een heerlijke nieuwe start voor het nieuwe jaar....mooie bank, mooie tafel.......
Voorspelt veel moois in het nieuwe jaar.....

Fijne avond

Liefs

Marjonel M zei

Jij ook de allerbeste wensen van 2015...Prachtige stoere tafel heb, en mooi opgelost zo.

Liefs, Marjonel

Unknown zei

De allerbeste wensen in dit nieuwe jaar xxx
Wat heb je daar toch een heerlijk plekje, prachtig!
Liefs, Sonja

Joke zei

Goede keuze de tafel groot en stoer aan de eettafel gebeurd altijd van alles dan is het fijn als je de ruimte hebt.

Groetjes Joke.

het moonhuis zei

Ook de allerbeste wensen voor jou! Je nieuwe jaar begint echt supergoed voor je met de nieuwe bank en ook nog zo'n mooie grote stoere eetafel en hij kan ook langer gemaakt worden? Echt ideaal!! Wat kun je dan blij zijn he ;-)

Liefs Monica

Maia zei

Voor jullie ook een heel gelukkig, gezond en creatief 2015!
Dat we nog heel lang van elkaars blogs mogen genieten!
Ik blijf genieten van je mooie verhalen en nog mooiere foto's!
Wat een prachtige nieuwe tafel hebben jullie gekozen en de lampen staan er inderdaad prachtig bij!
Ik zou zeggen niks aan doen behalve dan verhangen haha.
Ja weer een gewone werkweek, eerliijk gezegd hhad ik me voorgenomen vel te doen in de vakantie en daar is vrij weinig van terecht gekomen...met die feestdagen ertussen ben je toch uit je ritme.
Geniet van weer een gewone week in het nieuwe jaar!
Lieve groet Maia

ida zei

Nog de beste wensen voor 2015 Ingrid , je hebt een goeie keuze gedaan hoor met de tafel lekker stoer !
Liefs ida

Anita zei

Hi lieverd, allereerst de aller-beste wensen voor 2015 X
En zo heb je toch ineens een hele stoere eettafel: mooi is ie!
Hier "leven" we aan een 2 1/2 meter lange teak eettafel.
Heerlijk robuust daar krijg je enorm veel plezier van!
Fijn zo'n normale week. Rudi heeft deze week nog vrij.
Vandaag heeft hij (uit het zicht) zonnepanelen geplaatst.
Ik vindt het 3 x niks maar zolang ik ze maar niet zie ;-)
Trusten! Groetjezz lfs mij

Julia zei


En arribar a aquest dia, no puc deixar de pensar en la infantesa, aquells moments plens de màgia, que tots hem viscut en la nostra infància

Feliç Nit de Reis ♕ ♕ ♕

✿•*¨`*•. (¯`v´¯) (¯`v´¯) .•*¨`*•✿
. . . ✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸.•´*¨`*•✿ . . .
……...…♥ •.¸.•´♥……………
Elracodeldetall.blogspot.com (^‿^)✿ petons

Housebythewaterhole zei

Ingrid, zo zie je maar wat er allemaal in je interieur
kan veranderen als je een nieuwe bank koopt...haha
hééél mooie tafel ....
fijne week
liefs Kathy

Thuis Thuis zei

Ook voor jullie de allerbeste wensen!
Wat een verhaal. Maar het is allemaal wel heel mooi geworden.
Geniet er maar van!
Liefs,Annette

Linda zei

Ingrid , de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Nou een prachtige stoere tafel en een mooi combi zo alles met elkaar toch. Dus daar kan je nu lekker van gaan genieten.

Helaas zijn bij ons de feestdagen heel anders verlopen. Mijn mama is toch best plotseling op kerstavond overleden, 64 was ze. Dus ja dan gaan alle feestdagen en alles aan je voor bij. 30 dec hebben we haar een hele mooie en warme crematie dienst gegeven , dus ja ook die feestdagen zijn voorbij gegaan. Maar nu .. naar omstandigheden gaat het goed, maar ooo wat mis ik haar ...

Lieve groet, Linda

SOBERenSTIJL zei

Ook voor jou de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar hoor! lekker weer de normale gang te pakken, heerlijk is dat he?
Prachtige tafel, en super handig dat je hem kan uitbreiden.
Fijne week.
Liefs, Dorine

Unknown zei

Lange tijd jouw mooie blog stilletjes gevolgd,
Maar nu ik zelf aan t bloggen geslagen ben ik beter up to date!!

Groetjes
Helena

lien zei

Helemaal mijn smaak die tafel, daar ga je nog veel plezier aan beleven. Staat mooi!

Room Seventeen zei

Mooie tafel Ingrid! Strak, stoer en tijdloos.
Ik wil je nog bedanken voor de mooie kerstkaart!
Liefs Hennie

Inge R. zei

toch nog een soort happy end:)
hij is inderdaad heel stoer!
groetjes, Inge

La Maison zei

Eind goed al goed zou ik haast zeggen. In ieder geval begin je met een gelukkig nieuw jaar en een heel mooi interieur.
Wat een service van Woonland, die toonkamers zijn zo groot, daar verkijkt men zich wel vaker in, ben ik bang.

lieve groet
Hermine

Earlier zei

Die lampen heb ik ook nog steeds, maar ik heb ze geverfd met donkergrijze krijtverf, wel eerst een primer. Ze zijn super geworden! Idee misschien :)

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Jij, en je gezin, ook nog een heel erg mooi, gelukkig en gezond nieuw jaar gewenst... ben er een beetje laat mee, maar het is niet minder gemeend hoor.
Wat een super mooie tafel hebben jullie uitgezocht. Dat is een beste aanwinst. En heb je nu de oude tafel ergens boven neer kunnen zetten, om dienst te doen als werktafel of als bureau? Ja, dan moet je daar natuurlijk wel plek voor hebben, maar als werktafel zou hij helemaal geweldig zijn natuurlijk...
Het complete plaatje zo bij je in de woonkamer zal nu heerlijk warm en gezellig zijn, dat weet ik zeker...
Ik wens je nog een heerlijke rest van de week,
Liefs,
Mirjam

Roelie Steinmann Photography zei

Wat een prachtige tafel zeg. Wij zijn ook al eens bij hen gaan kijken. Uiteindelijk ga ik miscchien toch mijn eigen tafel verven. Met zwart of grijs van CC. Maar wie weet verander ik nog wel van gedachten, dat gebeurd nog weleens :).

groetjes Roelie

Indruk zei

Lieve Ingrid, Allereerst nog heel erg bedankt voor je mooie kerstkaart, wat ontzettend lief en attent van je. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen kaarten heb gestuurd maar het blijft eigenlijk wel erg leuk om te krijgen in plaats van de appjes en smsjes die men tegenwoordig stuurt.
Wat fijn dat jullie zo goed geslaagd voor een tafel, hij staat ook prachtig bij je stoelen. De lampen kunnen inderdaad prima bij deze tafel, dat scheelt weer. Op een nieuw mooi blogjaar Ingrid, Liefs Pascale

Bloom in Passion zei

Hai Ingrid. Prachtig die tafel erbij! Heel stoer en landelijk.Veel plezier ervan, liefs Pauline

Unknown zei

Beetje laat maar jij ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Die begin je al goed met zo'n robuuste mooie tafel!

Liefs Marieke

Le Style zei

Mooi! Heerlijk zo'n nieuwe start lijkt mij met en een nieuwe bank en een mooie stoere tafel! Geniet van je weekend!

Liefs!
Yet

Ingrid zei

Hey Ingrid,eerst en vooral wens ik jou en je familie een prachtig nieuw jaar toe met heel veel mooie momenten en weer een jaartje heerlijk bloggen....genieten doe ik weer van al je moois hoor....mooie tafel,mooi sfeertje....hioer branden de kaarsjes ook hoor!
veel liefs...x

Hanna zei

Ha en fin kväll!
Hanna

IS Interieur Styling zei

Hoi Ingrid

Wat een mooie tafel, staat erg stoer. En de accessoires zijn mooi rustig. Mooie combinatie.

Lieve groet Ingrid

Unknown zei

Beter laat dan nooit, ook voor jullie de allerbeste wensen.
Een prachtige tafel heb je gekocht. Staat gelijk heel anders zo. Is het zo helemaal naar je zin? Lijkt mij wel.
Groetjes, Nancy

Claudia Leertouwer zei

Zo ga je ineens snel met de veranderingen in je huis. Een gezellig thuis!!!

June zei

This table is beautiful Ingrid! You will have many happy meals sitting around it. I love it when I get to come into your lovely home.
much love...