donderdag 15 januari 2015

Open Tuinendag (2)…

Terwijl de wind om het huis raast en de regen de laatste dagen met bakken uit de lucht komt, wil ik jullie een aantal vervolgfoto's laten zien van de Open Tuinendag te Utrecht, die ik vorig jaar heb bezocht. Als ik de foto's bekijk, krijg ik zo'n zin in groen en in het voorjaar! Ik vind de lente een heerlijk seizoen en kan dan ook helemaal blij worden van de wetenschap dat het eerstvolgende seizoen ook daadwerkelijk de lente is ;-)! 

Ik plaatste er al eerder een post over, mocht je deze gemist hebben of je geheugen op willen frissen, klik dan hier. Het was een heerlijke dag en de gesprekken met de eigenaren c.q. bewoners waren vaak bijzonder. Het is echt een aanrader om te doen, er zijn diverse Open Tuinendagen in het hele land zodat je ook naar een lokatie kunt zoeken bij jou in de buurt. 

De tuinen waren divers, van klein tot groot, van strak tot cottage. Al wandelend van de ene naar de andere tuin was het overigens ook genieten, de stijl van dit deel van de binnenstad sprak mij erg aan. 

Home & Lifestyle
Foto 1

Onderweg naar een volgende tuin viel mijn oog op de vormgeving van de boom op bovenstaande foto, waarbij het groen ook nog eens mooi afstak tegen de witte muren van het achterliggende pand (foto 1).


Home & Lifestyle
Foto 2


Home & Lifestyle
Foto 3


Home & Lifestyle
Foto 4

Home & Lifestyle
Foto 5

Home & Lifestyle
Foto 6

De foto’s 2 t/m 6 horen bij twee panden aan twee verschillende straten die aan de achterzijde met elkaar verbonden zijn via twee bescheiden binnentuinen. De tuin wordt onder andere gebruikt voor het tonen van beeldhouwwerken en in één van de panden werden ook schilderijen tentoongesteld. Het is een strakke tuin, maar ondanks het feit dat een groot deel betegeld was, oogde het toch groen.

Home & Lifestyle
Foto 7


Home & Lifestyle
Foto 8


Home & Lifestyle
Foto 9


Home & Lifestyle
Foto 10


Home & Lifestyle
Foto 11


Home & Lifestyle
Foto 12

De foto’s 11 t/m 14 zijn genomen in de omgeving of in de tuin van de  voormalige burgemeesterswoning. Ik vond de ligging van deze panden aan de gracht helemaal geweldig: wat een chique opgang wanneer je via een brug over het water je woning kunt bereiken.

Ik hoop dat de foto's je alvast de nodige inspiratie hebben gegeven. Het winterweer houden we niet tegen, maar het weerhoudt mij er gelukkig niet van om alvast (tuin)plannen te maken voor het nieuwe seizoen.  

Home & Lifestyle
Foto 13


Home & Lifestyle
Foto 14

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs, Ingrid

51 opmerkingen:

La Blomst-Living zei

Dat was genieten, Ingrid. En heel leuk om daar rond te lopen, de stad met andere ogen te bekijken...staat op mijn lijstje...
Liefs en een mooi weekend, Linda

It's me zei

Wat een mooie foto's zeg ...!!....fijn weekend liefs Ria...x!

Onder de rieten kap zei

Oh wat een prachtige foto's Ingrid! Ook mijn favoriete seizoen hoor de lente, ik kan niet wachten!
Groetjes, yvonne

De Meidenmuts zei

Ik hou ook zo van stadswoningen en de daarbij behorende tuinen. Ze zijn soms prachtig , zo ingesloten, met oude muren enz...
Je hebt er mooie foto's van gemaakt!

Groetjes Anita

Room Seventeen zei

Mooie post op deze natte sombere januaridag!
Ik heb net een aantal zomerfoto' s (Frankrijk) van Pimterest geplukt , en krijg met jou tuinfoto' s erbij extra veel zin in de zon en de lente.

Bizzy @ home zei

Nou, dat hadden we echt even nodig met dit grijze weer. Heerlijk al dat groen, je kunt het je bijna niet meer voorstellen. Mooie plaatjes!
Lieve groet, Renny

Berna zei

Ooohh heerlijk voorjaar! Daar heb ik zin in, zeker bij het zien van je mooie foto's. Wij waren vorig jaar in Amsterdam maar Utrecht staat zeker ook nog op het verlanglijstje.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Een prachtige genietpost, Ingrid!
Bij die oude grachthuizen, of zo wie zo bij oude huizen, heb ik altijd het gevoel om mijn boeltje op te pakken en daarheen te verhuizen. Helaas zit het niet zo gemakkelijk.
Ik kan niet veel doen komende zomer op mijn balkon. Hij wordt opgeknapt en dan moet alles eraf. Dan heb ik al genoeg moeite om de vaste planten een andere bewaarplek te geven. Maar voor daarna heb ik wel plannen, eens kijken of ik het uit kan voeren.
Het is wel fijn om weer uit te zien naar de lente en naar groei en bloei.

Liefs, Gerry

Het Moonhuis zei

Heerlijk om al dat groen en die bloemen te zien, het is vandaag alleen maar grijs en nat. Ik snap niet waarom ik mijn haar nog goed doe s'ochtends, want het heeft totaal geen zin. Ik zie er nu weer uit of ik net uit mijn bed kom.
Het heeft nu echt lang genoeg geregend en gewaaid hoor, deze post doet me goed en gelukkig gaan we de goede kant op!!

Liefs Monica

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Niets teveel gezegd, oh wat verlang ik naar lente en zomer, als ik deze foto's zie.. Zeker als het zoals nu, al zo lang stormachtig en nat is buiten... al dat grijs... ik hou best van grijs hoor, maar dan in wol en muren en meubels en zo, maar niet buiten... bah... komt me de neus uit.
Dus nog even lekker een keertje extra kijken naar deze prachtige foto's van de open tuinen dag...
Liefs,
Mirjam

Anoniem zei

Dit is een echte opkikker-post! Wat kun je weer verlangen naar al dat groen als het buiten zo grijs is en het alleen maar waait en regent.
Utrecht is zo heerlijk sfeervol met z'n grachten en prachtige statige huizen. En van die mooie stadstuinen. Prachtige oude muren eromheen...sfeer zit 'm niet in de grootte, maar in de aankleding.
Liefs, Peetje

Verie - Vestywo zei

Prachtige foto`s, Ingrid! Super om dit te zien met deze donkere dagen, een soort van lichtje zullen we maar zegggen!

Lieve-Groetjes,
Verie

van alles wat in huis en tuin. zei

Oh....wat krijg ik daar ook weer zin in!! Je foto's maken een lentegevoel in me wakker: heerlijk met dit snertweer!Bedankt!
Ik ga zelf ieder jaar naar een aantal open tuinen: de Betuwe route is ook prachtig!
Het leuke is dat je, met zoals met huizen, ideeën opdoet. Er zijn ook altijd mensen die gezellig aan de koffietafel met elkaar aan het kletsen zijn en over hun tuin/ planten vertellen....echt genieten!

groet Trijnie

My name is Riet zei

Wat een mooie foto's Ingrid en wat doet het me verlangen naar weer een beetje beter weer. Ik word zo naar van al die regen en dat sombere grijze weer. Maar goed, het zal wel weer eens beter worden.
Lieve groet van Riet

Marjan zei

Mooie foto's. Ik krijgt helemaal zin in de lente!

Liefs, Marjan

lia zei

Prachtige foto's Ingrid. En wat heerlijk dat we straks weer de lente tegemoet gaan.
Want ik ben de regen en wind nu ook wel zat hoor.
Dankliederen wat vorst met overdag een zonnetje. Maar gelukkig hebben we het ook weer niet voor het zeggen.

En ik ben er we om de posten te lezen hoor ;-))
Je eethoek is trouwens ook mooi.

Liefs lia

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Ik waaide vandaag bijna van de snelweg af en dan is zo'n tuinpost precies wat ik nodig heb na een saaie, grauwe en vooral natte januaridag!

eigen thuis zei

Nou dat was genieten Ingrid! Heerlijke mooie foto's, dat maakt deze grijze saaie dagen net een beetje vrolijker. Laat de lente maar komen haha maar dat zal nog wel eventjes duren. Dus nog maar een beetje geduld en ondertussen genieten van jouw foto's.

Liefs Gonda

Ingrid B zei

Fijne post zo na een dag vol wind en regen.
De foto's kunnen zo wel in het stadsmagazine van Utrecht. Ik bezoek ook graag stadstuinen. In A'dam al eens gedaan.
En de stokroos probeer ik ook te kweken, ik dacht dat ze al snel een behoorlijke hoogte zouden hebben. Dus hopen dat ze de komende zomer mooi staan te zwieren.
Groetjes, Ingrid.

Jilly Garcy zei

Af en toe ,lees ik dat mensen snakken naar een echte winter.
Wel,ik niet hoor , ik verlang echt naar de lente , mijn lievelingsseizoen .
Wat een mooie wegdroom plaatjes .
Alvast een klein voorsmaakje voor wat komen gaat.
Fijne avond nog
Groetjes
Christel

Sonja- Sezoentje zei

Wat zal het heerlijk zijn als de natuur weer kleur gaat bekennen maar voorlopig lijkt dit er nog niet in te zitten , helaas ;)
Fijne avond x

Passione Helena zei

Hi, je kunt niet vroeg genoeg zijn met tuinplannen, daarvoor is het een uitstekende tijd om je alvast te oriënteren ;-) Heerlijke post, geweldige foto’s en een mooi vooruitzicht! Haha, met de laatste zinnen van mijn post, wist ik bijna dat jij hier op zou reageren! Liefs van je! Wie weet hoeveel inspiratie ik nog krijg..ik ga uit van een positief jaar!

En wat een mooie tafel Ingrid! Ik hoop dat je inmiddels aan de bank gewend bent. Ondanks de pech heb je toch een mooie metamorfose in je huis aan kunnen brengen. Een prachtige robuuste tafel waaraan je heel wat gezellige uurtjes met je familie door kan brengen. Geniet er maar lekker van!

Fijne avond!
Lieve groetjes, Helena

inge van der sanden zei

Mooie foto's op deze natte Donderdag.
Ik ben nog niet met tuinplannen bezig...eerst binnen alles eens afmaken...maar als ik nou deze foto's zie...verlang ik toch stiekem weer naar de Lente.
Fijne Avond.

Groetjes,
Inge, my choice

Blomkje en Wenje zei

Mooie foto's...krijg ook zin in het voorjaar. Hier plannen om alle planten een andere plek te geven....het wordt wat te rommelig...krijg wel weer inspiratie zo.

Fijne avond!

Groetjes, Pietrik

Marian zei

OOohhh wat mooi...ik ga in de gaten houden of ze dit jaar weer open zijn, dan ga ik zeker kijken...dank je voor de foto's...

Marjonel M zei

Na het zien van die mooie foto`s heb ik weer zin in het voorjaar.

Liefs, Marjonel

Housebythewaterhole zei

Als je nog niet aan het voorjaar dacht...dan doe je
het beslist na het lezen, maar vooral bekijken van je post....wat mooi !!!!!!
héél fijn weekend alvast
liefs Kathy

Joke zei

Prachtige stadstuinen.was het maar al voorjaar.

Groetjes Joke.

Ingrid zei

Mooi je foto's weer Ingrid...zeker genieten na zo'n natte en winderige dag....ik kijk weeral uit naar je volgende post...

veel liefs

Thuis bij Tjits zei

Heerlijk om terwijl de wind om het huis giert en de regen tegen de ramen klettert alvast vooruit te kijken naar het nieuwe tuinseizoen, ook wij zijn alweer tuinplannen aan het maken en voor we het weten is het alweer zover!

Liefs, Tjits

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Wat een mooie fleurige post ... prachtg al die tuinen elke keer weer genieten van je mooie plaatjes ....wens je vast een fijn weekend ..lieve groet rosita

Diane van Duuren zei

Prachtige foto's! Ik hou zelf ook erg van groen, buiten dan.
Liefs, Diane

Loraine Living zei

Super! En dat in ons stadje ;)
Je hebt mooie foto's gemaakt.
Lieve groetjes Diana

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

woorden kom ik tekort, want wat een prachtige foto,s. je laat ons verlangen naar weer wat bloei in de tuin. Het ziet er echt fantastisch uit, groet Pauline

Muggensteekjes zei

Wat een prachtige foto's Ingrid! Ik ben de kou en het donkere natte weer al lang zat dus laat de lente maar vroeg beginnen dit jaar. En nogmaals, je foto's zijn prachtig.
Liefs, Ingridx.

lien zei

Ik dacht al: een tuinfair in januari? :-) Mooie foto's! Ik krijg ook zin in het voorjaar! Maar volgens mij krijgen we dit weekend nog sneeuw? Nou ja, hoort ook wel bij de tijd van het jaar. Wat het weer ook wordt, ik wens je een gezellig weekend!

A place for my home zei

Wat heerlijk om al dat groen te zien bij prachtige oude panden. Ik kan niet wachten tot de groene blaadjes weer komen!

Janny zei

Leuk idee en prachtige foto's! Zie ik Amersfoort ook voorbij komen? Grachtentuinen? Heel mooi.

Groeten Janny

Madelief zei

Ontzettend leuk om zo'n tuinentoch door Utrecht te doen. Je moet mij er volgende week maar alles over vertellen! Je foto's zien er zoals altijd prachtig uit. Een bijzondere tuin ook.

Ik wens je een fijn weekend toe. Hopelijk is het morgen net zo mooi als vandaag!

Liefs,

Madelief

(die aan het aftellen is :-)

Maia zei

Ooooo ik krijg helemaal zin in de lente bij het zien van al die mooie groene en kleurige foto's!
Wat een goed idee om dit op je blog te zetten dit seizoen!
Even wat anders heerlijk om te bekijken en te lezen.
Wat een mooi initiatief zo'n open tuinen dagen en ook zulke mooie verschillende tuinen die je in beeld hebt gebracht.
Ik zeg...laat die lente maar komen hoor, ook mijn favoriete seizoen!
Voor jullie ook een gezellig weekend!
Lieve groet Maia

inro soor zei

ja! zo krijg je wel zin in de zomer:)
prachtige foto,s!
groetjes, inge

Le Style zei

Oh Ingrid! Genieten deze post! Wat maak jij toch mooie foto's! Ook ik verlang naar de Lente.

Fijn weekend!

Liefs,
Yet

What's in a day zei

Alhoewel ik Utrecht wel ken, heb ik me nooit in de tuinen verdiept, een tekortkoming als ik jouw foto's zie, wat een mooie tuinen zeg, het lijkt me heerlijk om in de stad ook een mooi en ruime tuin te hebben.
De burgemeesterswoning had in ieder geval een blikvanger door de prachtige entourage.
Ik zou zo zin in de lente krijgen, helaas verlang ik nog best naar een beetje winter:)

Mooi weekend en liefs, Eefie

Indruk zei

Wat heb je dat prachtig gefotografeerd Ingrid. Wel hele andere plaatjes als we nu naar buiten kijken :-(. Je zou ook niet verwachten dat die panden in de stad van die prachtige tuinen hebben. Fijne nieuwe week, Liefs Pascale

Nely zei

Dear Ingrid..
Thank you for this wonderful picture,it felt good walk in this wonderful little town!
Many hugs my dear friend
Nely

Sober en Stijl zei

Heerlijke plaatjes op een grijze dag!, ik krijg zin in het voorjaar:-)
Liefs, Dorine

June zei

I love the bridge across the river(canal) just smothered in leaves! I am always taken by the beautiful architecture in your country. So beautiful. Just going down the streets would be like visiting an art gallery every day to me. I think if I ever visited there I would probably be hit by a car or something because I would always be looking up.
sending love...

Marjon zei


Heerlijke foto's Ingrid...dan begint het zeker te kriebelen en kan het voorjaar niet vroeg genoeg beginnen. Ik vind de foto van die boom bij het witte pand...zo mooi...maar de andere natuurlijk ook wat een mooie huizen daar zou ik direct willen wonen...ik heb genoten, dank je...lieve groet Marjon

Marie-José zei

Oh ja heerlijk Ingrid, zo'n post in de winter!
Wat een plaatjes en idd die brug naar de ingang van de burgemeesterswoning, ge-wel-dig!
En ik ben er nu helemaal uit!
In mijn tuin komen van de zomer afrikaanse lelies!
Ik was al verliefd op die bloem na onze vakantie in Frankrijk, maar nu helemaal!
Wat een prachtige foto heb je daarvan gemaakt!

Lieve groet, MJ

Bloom in Passion zei

Prachtig Ingrid! helemaal mijn smaak. Ik kan ook niet wachten op t voorjaar en omring mezelf met bloemen. Maar die muurtjes ook! Hele fijne inspiratiefoto's. Ik laat ze ook gelijk aan mijn man zien, want hij heeft het steeds over muurtjes bouwen ( in de tuin dan he;) Fijn weekend, Pauline

Willy zei

Met een vers gezet kop koffie heb ik hier genoten van je prachtige verslag. Van mij mag het ook snel weer voorjaar en zomer worden. Lieve groet,