maandag 5 oktober 2009

Appeltaart

Zaterdagmorgen doken mijn oudste dochter en ik de keuken in om appeltaart te maken. Zij bakt ook wel eens uit haarzelf muffins en vindt dat hartstikke leuk om te doen. Het schillen van de appels en het goed lezen van de werkbeschrijving was mijn taak, mijn dochter heeft daarna de bakvorm gevuld en de taart klaar gemaakt waarna het de oven in kon.

Spannend…..hoe ziet ie er straks uit en ook heel belangrijk, hoe smaakt ie!! We zetten de gebaksschoteltjes al vast klaar….!

IMG_1742a

Ohhh…dat ziet er goed uit…alleen denk ik dat de taart de volgende keer wel iets korter in de oven moet of dat we de ovenstand iets lager moeten zetten, want er zitten een paar zwarte plekjes!

IMG_1736
IMG_1731
Gisteren hebben we onze appeltaart aan een proeftest onderworpen…..!

2009-10-04-1106-20a

Gelukkig, in de keuken staat nog meer……!!

15 opmerkingen:

G-style zei

Zier er heerlijk uit !!!!!
Ik krijg er gewoon weer zin in ...........
groetjes Gea

le ciel flamand zei

Die taart ziet er wel erg lekker uit!
Ik vind het heel leuk dat je je als 100ste volger hebt aangemeld! Ik maak gelijk ook een link naar jouw blog.
Groetjes, Annelies

Les Cotrions zei

Ciao Ingrid! There are lots af antique markets in Italy, but they're not very convenient! For instance in Lucca we have antique market every third Sunday of the month, in Arezzo every first week end of the month...take a look at this web-site: http://www.tuscany.net/tourist/tour3.htm! Anyway let me know if you decide to come and I'll find some markets for you!
Your apple pie looks delicious and I like your plates!
Happy new week!
Vale

lia zei

Lekker hé. Mijn taart was ook goed gelukt. Gisteren nog een klein stukje ervan op. De rest.... mijn man en zoon. Erg he, voortaan begin ik stiekem eerst.

groetjes Lia

Meertje zei

Hmmmmmm Lekker!
Groetjes Miriam

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Jullie appeltaart ziet er heerlijk uit! Mooi ook dat servies van Emma Bridgewater. Het is ook een van mijn favorieten. Mijn dochter Annebelle heeft gisteren ook meegeholpen met de scones. Gezellig is dat toch, zo samen in de keuken aan het werk! Ook leuk om te zien dat ze onze hobbies delen.

Fijne avond!

groetjes Madelief

Irma zei

ja net nu het koffietijd is kom ik bij jouw blog en wat zie ik daar heeeerlijke appeltaart, nou heb ik daar helemaal zin in maar niet in huis natuurlijk ik moet het doen met een rose koek, je weet wel van die kantine koeken;-))

Antonia zei

Goedemorgen Ingrid,
ik krijg nu ook meteen trek in appeltaart. Complimenten hoor, ook aan Lisanne, ziet er erg lekker uit!
Groetjes Anja

Lilla Blanka zei

Hi Ingrid!

Ohh the cake looks delicious!!! ♥

And the plates are really lovley.

Have a nice day!
Mia

Oma Nijn's Country Huis zei

wat is dat toch??? iedereen bakt maar appeltaart,komt dat door de winter.hij ziet er in ieder geval heerlijk uit.ik doe het wel met een koekje hoor,voor mij is een taart tegroot.
Zo en wat zie ik,nog slagroom erbij,mmmmmm,
smullen maar.


groetjes oma nijn

Anoniem zei

Dat ziet er heel smakelijk uit,valt toch wel mee de zwarte plekjes,ik heb het ook weleens en dan zijn het de rozijnen die bovenop liggen,ik lust ook wel een stukje hoor,want nu zien we de taart wel maar kunnen niet keuren of die ook zo lekker smaakt ;-) fijne dag,groetjes Joke.

Mayflower zei

Mmmm...Ingrid, dat ziet er heerlijk uit, gezellig zo samen met je dochter aan het kokkerellen. Ik krijg me toch weer een trek in appeltaart pfffff arme lijn hihi. Je heb er mooie foto's van gemaakt.
Fijne dag en groetjes, Mea

Louise zei

You have a beautiful blog and I will come back to have a look at it again. Delicious applepie!
Have a nice week!

Tineke zei

Dat ziet er lekker uit zeg! Gezellig om met je dochter te bakken! Het is lang geleden dat ik dat deed.....

Romantiska Hem zei

What a nice site you got here! possible so much inspiration there is here in the blogosphere, as one big super fine furnishings Journal, it is so fun to blog but sometimes it feels too stressful I'm probably one of those blogs depending ... hihi but I tend to be most look around at all and really not comment so often ... which bore I am huh! I've already blogged for four years now .... oopppsss, this is my third blog and I still feel as if the mkt. Kram Petra