maandag 8 augustus 2016

Metamorfose meterkast…

Het is voor mijn doen lang geleden dat ik een post op mijn blog heb geplaatst, ik heb zelfs een maand overgeslagen en dat is volgens mij nog nooit gebeurd. Gebrek aan inspiratie was daar toch wel de grootste oorzaak van, maar de komende maanden gaat dat vast beter want ik heb de nodige plannen voor in huis. 

Sinds een paar weken staat het huis op mijn naam en dat geeft mij de ruimte om er mee aan de slag te gaan, geheel naar eigen smaak. Als een soort proefexperiment besloot ik allereerst de meterkast in de hal een metamorfose te geven. De uitstraling daarvan was zo standaard, dat ik eigenlijk niet eens van uitstraling zou willen spreken. 

Home & Lifestyle

Ik had al wel duidelijk voor ogen wat ik wilde gaan doen. Dus op naar de bouwmarkt om het materiaal te halen dat ik nodig had. 

Home & Lifestyle

Volgens plan plaatste ik stijllijsten op de deuren, na eerst de deuren licht opgeschuurd te hebben en te hebben schoongemaakt met een ontvetter. De vorige zin is overigens een stuk sneller getypt dan dat de daadwerkelijke uitvoering verliep, want het was nog een beste klus. Allereerst moest ik precies uitmeten waar de lijsten geplaatst moesten worden, het was tenslotte wel de bedoeling om alles zo recht mogelijk op de deuren aan te brengen. De lijsten werden vervolgens door mij verstek gezaagd, het leek in de woonkamer net een kleine houtzagerij ;-). En al ging er tijdens het zagen hier en daar wel een keer iets fout, uiteindelijk heb ik het best netjes op de deuren gekregen. 

Ik koos voor een doorlopende stijllijst, omdat het mij te druk leek om op elke deur aparte rechthoeken te plaatsen. Ik ben nog altijd blij dat ik deze keus heb gemaakt. Aangezien het verstek zagen in de hoeken niet honderd procent voor aansluiting zorgde, vulde ik die ruimtes op met acrylkit. De stijllijsten bracht ik aan met montagekit. Na een dag drogen bracht ik een laag witte grondverf aan, als basis voor een goede hechting. 

Home & Lifestyle

Ik koos vervolgens voor de lak van Le Noir & Blanc in de kleur Charleston Grey. Nadat ik deze kleur in drie lagen had aangebracht, was ik tevreden met het eindresultaat. 

Home & Lifestyle

Op de contactdoos na heb ik alles meegeschilderd. De contactdoos zag er nog uit als nieuw en ik vroeg mij af of de verf daar wel goed op zou blijven zitten, aangezien ik de dimmer elke avond gebruik om het buitenlicht bij de voordeur op de juiste lichtstand te zetten. Bovendien wil ik er wel weer een gordijn voor en aangezien de gordijnrail in een bocht doorloopt en het gordijn dus voor de contactdoos komt te hangen, zie je daar straks toch niets meer van. 

Home & Lifestyle
Ik ben echt super tevreden over het resultaat en ook best een beetje trots op mijzelf, omdat ik deze klus helemaal alleen heb uitgevoerd. Ik heb de smaak te pakken en denk dat ik de saaie opdekdeuren op de eerste verdieping op soortgelijke wijze ga aanpakken. De leermomenten die ik bij de metamorfose van de meterkast heb opgedaan, kan ik dan mooi toepassen…voor een nog beter resultaat. In het najaar wil ik verder met de hal, het is de bedoeling dat alle wanden gestuct worden en dat er kalkverf op de muren komt! 

Maar eerst ga ik binnenkort op vakantie…heerlijk met mijn dochters naar de Cote d’Azur, genieten van de warmte en de zon. Daar heb ik enorm veel zin in! 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week!

Liefs, Ingrid

49 opmerkingen:

Geraldine zei

Wat een prachtig resultaat! Dat is een voordeel van alleen wonen, je kunt precies doen wat je zelf wilt.
Ik heb op diverse blogs gelezen dat schakelmateriaal mee geschilderd wordt (en volgens mij gaat het ook bij iedereen goed), maar toch wordt het door installatiebedrijven altijd afgeraden. Zeker in nieuwbouwwoningen, dan is de garantie gelijk verdwenen.
Fijne vakantie!
Groet, Geraldine

Margo van Schaick zei

Hoi Ingrid,
Wat een goed gelukte metamorfose. Mooie kleur ook. Je mag reuze trots zijn op jezelf met dit eindresultaat. Geniet van de vakantie met je dochters in Frankrijk. Die heb je zeker verdiend.
Gr, Margo

Ger zei

........Best netjes.......ik vind het héél netjes en vooral knap Ingrid dat je in de voor jou vast ook moeilijke tijd eraan begonnen bent.
Lees dat je moeite had met het verstekzagen van de sierlijsten en zit me af te vragen of jij dat uit de losse pols gedaan hebt.Want wanneer je daar een speciale verstekbak en kapzaag voor gebruikt die ook voor weinig te koop zijn bij bouwmarkten kan het bijna niet mis gaan volgens mijn man die ik jou post liet zien(maar dat is ook een handige Harry)
Heb er al helemaal beelden bij hoe mooi het er straks uit zal zien na totale metamorfose.

Maar eerst lekker niks doen dan enkel vakantie vieren en genieten samen met dochters.

Fijne vakantie en lieve groet,
Ger

Anoniem zei

Dat is een echte metamorfose, Ingrid!
Mooi geworden!
Ook wel fijn dat je nu zelf je huis kunt inrichten zodat je er nu voor jezelf een thuis van kunt maken.!
Ik denk dat je je komend najaar en winter niet hoeft te vervelen.
Maar eerst nog een heerlijke vakantie met je dochters. Ik wens je en heel fijne tijd!

Liefs, Gerry

Unknown zei

Dat heb je heel mooi gedaan Ingrid...zo maak je van een standaard deur, toch een hele mooie deur.
De kleur is ook mooi.
Ik heb mijn stopcontacten wel geverfd, en die geverfd zijn met 'de gewone verf' dat blijft heel goed zitten, terwijl die met krijtverf heel snel beschadigen...
Alvast een hele fijne vakantie Ingrid, geniet ervan.

Groetjes,
Inge...my choice

kienkele zei

Complimenten Ingrid, dat heb je super gedaan. Je wordt nog een volleerde klusvrouw. Zo knap van je dat je je leven weer aan het oppakken bent! Ik wens je en hele fijne welverdiende vakantie met je dochters! Liefs, Tineke

It's me zei

Wowww Ingrid mooi geworden.....goed gedaan hoor !....ik wens je een hele fijne vakantie...liefs fijne week Ria x

Stella zei

Knap gedaan hoor, verstek zagen is niet zomaar wat vind ik !!
De kleur is ook erg mooi geworden :) , kan mij indenken dat je er erg blij mee bent.
Lieve groet,
Stella

Stella zei

PS : alvast een heel fijne en gezellige vakantie met je kids !!
XXStella

Mirjam zei

Oh Ingrid wat heb je dat mooi gedaan. En wat een metamorfose zeg. Echt een heel andere uitstraling. Prachtig uitgevoerd, je mag echt wel heel trots op jezelf zijn hoor. Wat een geweldig idee trouwens om zo je deuren op de bovenverdieping aan te pakken. Zou voor hier ook een goed idee zijn. Die saaie opdekdeuren hebben we hier ook. Afijn, bij jou ziet het er in je hal alvast heel erg mooi uit. Fijn ook dat je het huis hebt geregeld. Last van je schouders mag ik aannemen.
Ik wens je een heerlijke vakantie, geniet lekker van al die quality time met je dochters.
Veel liefs,
Mirjam

My name is Riet zei

Wat goed gedaan Ingrid. En meteen zo,n ander gezicht. Kan me voorstellen dat je er blij mee bent. Je hebt stoere plannen voor je huis, leuk hoor. Maar nu eerst op vakantie met je dochters. Ik wens je een geweldige tijd
Liefs van Riet die net terug is van een cruise door het prachtige Noorwegen. :))

Unknown zei

Hoi,

Wat een verschil zeg, het is prachtig geworden! Die verf van Le noir & Blanc gebruikt ik ook graag.

Geniet van je vakantie!

Groetjes Marieke,
rustiekbijmariek.blogspot.nl

Claudia Leertouwer zei

Je mag meer dan supertrots op jezelf zijn Ingrid!

Marian zei

Geweldig..en je ziet, dat je meer kan dan je denkt...
Ik heb met hetzelfde materiaal en ook op dezelfde manier als jij zo'n 15 jaar geleden de saaie deuren hier zo opgeleukt als jij nu gedaan hebt...en heb er nog ssteeds geen spijt van, dus voor die saaie opdek deuren zou ik zeggen DOEN...en je mag zeker trots zijn op jezelf...en zo herkenbaar, dat niet goed verstek krijgen en bijwerken met acrylkit..ha ha, ik lees gewoon een dajavu....
Je meterkast is echt heel mooi geworden..prachtige kleur en een heel andere uitstraling...ga zo door..

Room Seventeen zei

Heel mooi Ingrid! Fijn dat je na alle toestanden z' on positive drive hebt en lekker je ding kunt doen.

Bonjade zei

Foei een maand overgeslagen met bloggen.......tsss...;)

Gelukkig ben je er weer....en hoe.....Tjonge zei al dat je een stoere dame was maar nu ga je nog meer bewijs leveren ook......
Knap staaltje werk en ik ben benieuwd naar het vervolg.
Ik mag hier dan wel een man hebben....maar klussen.....geen tijd.....dus ha....ga ik toch straks ook gewoon zelf aan de gang.
Met jou als voorbeeld moet ik ver komen ;)

Ga je ook zelf stucen.....? Want dat moet hier ook nog.


Fijne vakantie.....geniet ze


Liefs

lia zei

Dat heb je heel mooi opgelost en uitgevoerd!
Jij gaat je de komende maanden niet vervelen. Maar geniet eerst maar van de vakantie, en stiekem ben ik een beetje jaloers... en je weet dat ik dat niet gauw zeg, maar deze trieste zomer ben ik zo beu!!

Unknown zei

De deur ziet er prachtig uit , wat een sierlijst kan doen . Ook de kleur is prachtig gekozen .
Top , hoor Ingrid , dat je dit helemaal zelf hebt gedaan . Zo te horen heb je nog heel wat plannen met jouw huis maar eerst echt heel hard genieten van die vakantie .
Fijne avond,
Christel , Garcya's place

Brenda zei

De kast is er goed van opgeknapt.
Erg mooi met die latjes erop en de donkere kleur.
Geniet van je vakantie.
Groetjes Brenda

het moonhuis zei

Wauw Ingrid, dat is heel mooi geworden! Trots ben je dan hè, als zoiets ook nog eens goed uitpakt! Leuk hoor plannen maken voor je huis. Wat heerlijk dat je met je dochters op vakantie gaat, geniet er lekker van en ik hoop natuurlijk mooie foto's te zien straks op jouw blog!!

Liefs Monica

Jolanda zei

Lieve Ingrid, wat ziet er top uit. en een goed gevoel dat je helemaal zelf hebt gedaan, ondanks de tegenslagen. Een hele fijne vakantie en lieve groetjes

Greet Lefèvre zei

Heel goed gedaan Ingrid!! Inspiratie heb je duidelijk terug gevonden! Goed zo! xx

Anoniem zei

Knap hoor en mooi is het geworden. Daarmee breng je mij ook op een idee. Het ziet meteen zo heel anders uit. Succes met de rest in het najaar. Groetjes Wilma

G-STYLE zei

Super goed gedaan, is erg mooi geworden Ingrid !
Zo kun je dus veel meer dan je denkt maar dat heb je zelf natuurlijk al
wel ondervonden en dan denk ik niet alleen op dit gebied.

Hele fijne vakantie met je dochters !!
Liefs Gea

my way of living zei

Ingrid mooi gedaan.
Veel en veel beter zo.
je mag trots zijn op je werk.
Verstek zagen lukt mij ook niet echt ;-).

gr. anita

Unknown zei

Heel knap gedaan, het ziet er netjes uit hoor. En gelijk de boel geschilderd, ook dat is goed gelukt zo te zien. Je kan trots zijn op jezelf.
Groeten van Marion

Tussen Wal en Schip zei

Wat heb je dat goed gedaan Ingrid.. je kan met recht en zeker trots zijn op jezelf!

Het is echt een plaatje geworden.. en gelijk een sfeervolle binnenkomer.
Ik kijk uit naar de rest van je metamorfoses!

Fijne vakantie.

liefs,
Alberta

Marjon zei


Hallo Ingrid, ook in ben zo weinig in blogland geweest....dus even naar jouw prachtige meterkast kast kijken. Super mooi geworden, prachtige kleur en leuke details....ben benieuwd naar al jouw ideeën...lieve groet Marjon

Unknown zei

Dat heb je heel mooi gedaan, de kleur is prachtig en de sierlijstjes heel goed gekozen.
Alvast een hele fijne vakantie gewenst.
Groetjes Gea

Coby Breitner zei

Hai Ingrid, ik vind het superstoer van je dat je er uberhaupt aan begonnen bent. Heel mooi geworden en je mag trots op jezelf zijn. Groetjes en liefs Coby

Marijke zei

Wat een mooie metamorfose echt geweldig!
fijne dag,
groetjes van Marijke

Thuis bij Tjits zei

Wauw Ingrid wat stoer!! En niet alleen de deuren maar ook jijzelf, wat zal je dit een kick geven en een heel voldaan gevoel, je mag zeker trots zijn op jezelf!! Iedere keer als je je huis binnenkomt geniet je weer opnieuw:) Fijn dat het huis nu ook geregeld is, geeft vast een hoop rust. En dan na de vakantie lekker verder met klussen, helemaal zoals jij het zelf voor ogen hebt.
Wat heerlijk dat je met je dochters op vakantie gaat, dat wordt genieten!

Liefs, Tjits

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat super gedaan Ingrid!! Je mag trots zijn op het resultaat maar ook op jezelf: dat heb je toch maar mooi gefikst!!
Ik wens je een fijne vakantie met je dochters, geniet van de zon ( die hebben we hier toch te weinig) en als je uitgerust thuiskomt heb je vast genoeg inspiratie om aan je volgende project te beginnen!

groetjes Trijnie

lien zei

Ik had je al gemist hier! De deur is prachtig geworden. Ik kan goed voorstellen dat je de smaak te pakken hebt, zeker nu het huis op jouw naam staat. Een nieuwe start!!

Willy zei

Dat project ziet er zeer geslaagd uit. Zo krijg je de smaak te pakken voor een volgend project, maar eerst op vakantie. Veel plezier in Frankrijk!
Lieve groet,

Berna zei

Wat is dit mooi geworden. Idd meer jouw stijl voor zover ik daar iets van weet.
Op naar de volgende deuren maar eerst lekker genieten van je vakantie. Dat hebben jullie wel verdiend.
Heel veel plezier.
Lieve groeten
Berna

Unknown zei

Super mooi geworden Ingrid! Wij hebben het er ook al vaak over gehad dat de deur van de meterkast nodig aangepast moet worden. Je geeft me een zetje in de goede richting! En alles zelf gerealiseerd, top!!

groetjes Marry

Home is where the heart is zei

schitterend!! Ik heb de deuren hier ook in de planning. Paar maanden geleden de man al op de hoogte gebracht. Bij mij wil ik er jaren 30-deuren van maken. (bijna) alle deuren zijn opdek deuren en zien er niet uit. Ben nog steeds aan t bedenken hoe ik t precies ga doen. Daarna idd een lap verf erover. En andere deurklinken. 1 set heb ik vorige week bij een kringloper gevonden. En ongeduldige die ik ben, die klinken zitten al op de deur hahaha
Het ziet er super uit. Heerlijk om van iets 'simpels' zo'n resultaat te boeken, petje af.
Succes met de rest maar dat komt helemaal goed :))
Goed weekend en een hele fijne vakantie. Wij vertrekken as maandag voor een paar dagen naar Normandie
liefs Brigitte

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid..♥
Ja kan me wel voorstellen dat je minder inspiratie hebt na zo'n heftige tijd..ik hoop dat het nu goed met je gaat!..een maand is snel om merk ik zelf ook poehhh..;)
en wat de meterkast betreft prachtige♥ kleur..het past ook bij jou stijl..en stoere♥ binnenkomst..;)
Lieverd♥ nog veel plezier♥ met je nieuwe inrichting♥ en fijn weekend Liefs♥ Gaby..♥x♥

Marijke zei

Ingrid wat een super mooi blog! En wat super dat je dat allemaal zelf doet.
Respect! En ja het is jammer dat steeds meer mooie blog's verdwijnen of niet ge-update worden. Het moet tegenwoordig allemaal snel. Maar vergeet niet de echte liefhebbers blijven je volgen. En ik nu ook. Ik heb helaas helemaal geen
gevoel om iets moois neer te zetten in huis.
Ik wens je een heerlijke vakantie samen met je dochters.
Liefs Marijke

Muggensteekjes zei

Wat een mooie metamorfose Ingrid, dat heb je echt knap gedaan. Leuk dat je zoveel plannen hebt voor je huis en het helemaal naar je eigen smaak kunt veranderen.Fijne week lieverd.
Liefs, Ingridx.

Unknown zei

Dat heb je heel mooi gedaan! Ziet er top uit! Wat een verschil!

Groetjes Anita

Secondhand & Sober zei

Super mooi geworden! Ik heb toevallig dezelfde verf gekocht voor op zolder voor de bergingplaten.. maar ik krijg dit gewoon echt niet effen mat?! Lijkt net of het nuance verf is.. is die van jou wel helemaal gaaf geworden?

Liefs, mandy

Janny zei

Zo zeg, knap gedaan, hoor. Gelijk een heel andere sfeer.
Zal zeker mooi zijn als je de rest er ook bij aanpast.
Maar eerst lekker op vakantie.
Dat zal je vast en zeker goed doen in zo'n moeilijke tijd.
Heel veel plezier!
Liefs,
Janny

Madelief zei

Jeetje Ingrid wat een verschil! Het ziet er prachtig uit. Ik ben benieuwd naar je plannen voor de rest van het huis. Goed om te horen dat je de energie hebt om het aan te pakken.

Ik hoop dat je inmiddels op het strand ligt aan de Cote! Heel veel plezier daar! Geniet ervan!

Liefs, Madelief x

Roelie Steinmann Photography zei

De metamorfose is goed gelukt, het is prachtig geworden. Veel plezier in Frankrijk.


Groetjes Roelie

La Maison zei

Je bent heel goed bezig en maakt een petit chateau van je eigen huis.
Top, ja, je bent top.
Liefs
Hermine

La Blomst-Living zei

Ik denk ik ga eens bij jou op je blog kijken. Deze post heb ik dus gemist. Ik vind het echt stoer van je dat je dit zelf hebt aangepakt en met een prachtig resultaat als gevolg. Gaaf geworden zeg! Waarschijnlijk ben je inmiddels terug van vakantie? Ik hoop dat jullie het super gezellig hebben gehad!
Liefs, Linda

Maia zei

Weer een tijd geleden dat ik op je blog was op onze vakantie adresjes hadden we slechte of geen WiFi.
Gelukkig kwam je bij mij langs, gezellig!
Wat een toppertje ben jij toch zeg!
Zo knap alles zelf in verstek gezaagd en zo'n mooie meerkast metamorfose!
Voor onze vakantie hebben de kids met pa de muren gewit van de overloop en de spiegel in de hoek van de trap is donker grijs geverfd ongeveer jouw kleur.
Onze opdek deuren beneden en boven hebben al van die lafjes maar de kleur vinden we na 20 jaar ook niet meer mooi.
Ik liet mijn man deze foto's zien, die zei meteen...sla die foto's eens een op mooi gedaan!
Complimenten dus van een grote klusser haha.
Veel plezier met je dochters in het warme zuiden, geniet er van samen!
Lieve groet Maia