maandag 29 juni 2015

Open Tuinendag Utrecht…

Afgelopen zaterdag heb ik net als vorig jaar deelgenomen aan de Open Tuinendag te Utrecht. Ook deze keer boften we met het mooie weer. Nadat ik bij de VVV mijn vooraf gereserveerde passe-partout had opgehaald, ging ik op pad. De tuinen die ik vorig jaar had bezocht, had ik aan het begin van mijn wandeling in het nieuwe boekje weggestreept.  

Home & LifestyleTuin van de Romaanse Mariakerk, met 300 aan Maria gewijde en/of vernoemde planten


Home & Lifestyle


Home & LifestyleTuin van de Romaanse Mariakerk, met 300 aan Maria gewijde en/of vernoemde planten


Home & LifestyleJe komt ze onderweg overal tegen…


Home & LifestyleOfficierstuin van de voormalige Ridderlijke Duitsche Orde (nu Grand Hotel Karel V), waar zeer oude bomen staan.


Home & LifestyleOfficierstuin van de voormalige Ridderlijke Duitsche Orde


Home & LifestyleOfficierstuin van de voormalige Ridderlijke Duitsche Orde


Home & LifestyleBassin met fontein en beelden van Karel V, zijn zus Maria van Hongarije, koning Lodewijk Napoleon (broer van keizer Napoleon Bonaparte), landcommandeur van de Ridderlijke Duitsche Orde Unico van Wassenaer en een onbekende gewonde soldaat


Home & LifestyleOfficierstuin van de voormalige Ridderlijke Duitsche Orde


Home & LifestyleDaar heb je ze weer… ;-)


Home & LifestyleUitzicht vanuit een tuin aan de Oudegracht


Home & LifestyleVingerhoedskruid 


Home & LifestylePassiebloem 


Home & LifestyleAanwezige bezoekster die op tafel aan het nagenieten was van lege kopjes koffie ;-)


Home & LifestyleSfeerplaatje in tuin


Home & LifestyleVoorzijde Bruntenhof, een rij woningen die mr. Frederick Brunt in 1621 voor armlastige katholieke burgers liet bouwen


Home & LifestyleStadstuin achter de Bruntenhof, een siertuin met een 17e eeuws karakterHome & Lifestyle
Het leukste aan het bezoeken van de tuinen vind ik de inspiratie en de gesprekken met de eigenaren ervan. Ook kom je op deze manier op mooie, historische plekjes waar je anders aan voorbij gelopen zou zijn. In Nederland hoort Utrecht tot mijn favoriete steden, ik kom er graag…niet alleen om een Open Tuinendag te bezoeken maar ook om te shoppen. Gelukkig had ik daar na mijn wandeling nog de nodige energie voor, al duurde dat deze keer minder lang dan gemiddeld ;-). 

Ik wens je een fijne, zomerse week!

Liefs, Ingrid

36 opmerkingen:

marieke nolsen zei

Wat een leuke post, zo te zien heb je een heerlijke dag gehad. De combinatie is zo leuk, mooie oude pandjes met tuinen.

Ger zei

Heb zo het idee dat je met de camera in de aanslag rond kunt blijven lopen om vast te leggen wat er allemaal te zien is tijdens de open tuinen dag.

Het is jou weer uitstekend gelukt om prachtige sfeerfoto's te maken,hihi......die bezoekster was er als de kippen bij,dat gedrag verwacht ik eigenlijk alleen van brutale mus;-)

Prachtig die hoge Franse vaas met enkel wat Sedum.

Fijne dag en lieve groet,Ger

Berna zei

Prachtige tuinen! Helaas valt dit meestal in het weekend dat mijn dochter haar verjaardag viert, maar het staat nog wel op mijn wensenlijstje.
Vorig jaar wel in amsterdam geweest. Was ook leuk!
Dank je wel voor de foto's. Zo kon ik toch even meegenieten.
Fijne week!

Huize Vizzini zei

Prachtig, vooral het eerste plaatje!
Liefs Patricia

Sandra zei

Hoi Ingrid,
Leuk he, tuinen kijken! Vooral in Nederland zijn er pareltjes te vinden achter sommige gevels. Ik heb jaren geleden een tuinenroute in Amsterdam gedaan, prachig.
Je foto's zijn weer heel sfeervol, genieten!
Fijne week,
Liefs,Sandra

Marijke zei

Wat een leuke wandeling prachtig het vingerhoedskruid!
fijne zonnige zomerdag,
groetjes van Marijke

Margo van Schaick zei

Wat een mooie sfeerplaatjes. Een wandeling langs mooie tuinen tijdens een open tuinendag is zeker de moeite waard. Het weer werkte ook nog mee en alles bij elkaar heeft, zo te lezen, ervoor gezorgd dat het een leuke dag was.
Groeten, Margo
(casadinarda.blogspot.nl)

Onder de rieten kap zei

Wat een prachtige route, ik doe dat soort dingen ook heel graag, zo leuk om inspiratie op te doen en overal te kunnen kijken, ik vind je foto's weer schitterend!
Liefs,Yvonne

It's me zei

Wat een mooie foto's...prachtige tuinen en zo dichtbij....ik kom weinig in Utrecht...en dat terwijl ik aan de rand woon....liefs Ria...x!...geniet van het heerlijke weer!...x!

Thuis bij Tjits zei

Ha Ingrid, ben ik eindelijk ook even weer:) Wat leuk dat je deelgenomen hebt aan deze Open Tuinendag, lijkt mij ook heel erg leuk!
Gelukkig kan ik meegenieten van je prachtige foto's. En Utrecht is zo mooi!!

Liefs, Tjits

Mirjam zei

Je hebt weer prachtige tuinen bezocht Ingrid. Leuk ook om zo nieuwe inspiratie op te doen voor je eigen tuin... Enne die kip vind ik natuurlijk helemaal geweldig...
Heel fijne nieuwe zonnige week,
Liefs,
Mirjam

Jilly Garcy zei

Hier in België word dit ook georganiseerd , per provincie kan je dan een route uitkiezen of gewoon een tuin bezoeken naar believen.
Ik doe dit ook zo graag , vooral wat er schuilt achter die gevels .
Er zijn zo veel verschillende stijlen . Er is ons ook eens gevraagd om mee te doen aan open-tuindag , maar ik zag er tegen op , je tuin moet dan echt i.o. zijn.
Jouw foto's zijn dan ook prachtig .
Fijne week nog , lekker zweten .
Groetjes
Christel , Garcyasplace

Anoniem zei

Altijd een leuk initiatief zo'n open tuindagen. Heerlijk rondneuzen en inspiratie op doen achter poorten die normaal gesloten blijven. En te kijken hoe ieder zijn eigen invulling geeft met wat ze zoeken in een tuin: veel bloemen, veel groen, strak, weelderig, rust, kunst, waterpartijen of juist geen geklater, met dieren of zonder...Zoveel keuzes en mogelijkheden. Echt genieten om zo met je mee te kijken!
Liefs, Peetje

lien zei

Wat leuk zo'n tuindagen, ik kan goed voorstellen dat je daar veel inspiratie opdoet! Mooie foto s! Ik moest glimlachen toen je schreef zo blij te zijn als je dochter thuis komt in het weekend.....volgens mij zijn er niet veel moeders die loslaten fijn vinden! Fijne avond nog!

Jolanda zei

Dat Utrecht een gezellige winkelstad is, dat wist ik wel. Maar dat je er ook zulke mooie tuinen hebt is een verrassing. Ik heb de opentuinen in Amsterdamse grachtenpanden wel eens bekeken, ook van die verborgen pareltjes. Maar Utrecht staat nu ook op mijn lijstje! Lieve groetjes

My name is Riet zei

Prachtige foto,s weer Ingrid. Wat is het toch fijn dat je zulke mooie tuin kan gaan zien. Dat is echt genieten.
Ik wens je een fijne week.
Lieve groet van Riet.

Bonjade zei

Echt een geniet dag....ontspanningsdag.....
Heerlijk heb even mee genoten.....

Fijne avond

Liefs

Ús hûs ús thús zei

Wouw wat prachtig al de "verstopte" stadstuinen. Wat een leuk uitje was dit. ik ken Utrecht alleen van het shoppen. Maar deze kant van Utrecht zou ik ook graag eens zien.
Je hebt het ook weer erg mooi in beeld gebracht. Prachtige foto's!
Groetjes van Aleta

Inge van der velden zei

Heerlijk, open tuinen kijken. Inspiratie opdoen. Ik ga in Augustus ook weer met mijn moeder een dagje open tuinen kijken. We gaan dan met haar tuinclub een georganiseerde dag weg. Kan ik me ook al weer helemaal op verheugen.

Groetjes, Inge
de knotwilg

All Seasons zei

Wat is dit genieten, met deze prachtige foto's. Lijkt me geweldig om daar eens heen te gaan, al deze pracht tuinen te mogen bezoeken! Helaas had ik zaterdag andere superleuke bezig heden :-)
Leuk dat je dit met ons weer deelt Ingrid!

Fijne week, geniet van het pracht mooie weer
Lieve groet
Patricia

Indruk zei

Leuk die huisjes aan de Bruntenhof! Wat een leuk initiatief zo'n Tuinendag. Je had heerlijk weer en Utrecht is ook een geweldige stad. Aan de mooie foto's te zien was het een geslaagde dag. Prachtige foto's hoor! Liefs Pascale

Things and Thoughts zei

What a beautiful photo reportage during the open garden's day. It's always a delight to look at your pictures Ingrid. I have never been in Utrecht but after all this description I would like to. I have only visited Amsterdam and Volendam.
Wishing you a happy day
Olympia

Thuis Thuis zei

Gezellig zo'n tuinen dag. Het ziet er allemaal heel mooi uit.
Geniet van het mooie weer.
Liefs, Annette

Janny zei

Vanuit een zeer warm Frankrijk even een reactie. Ik vind het jammer dat ik dit mis.
Hoewel: Karel de Vijfde is zowat het huisrestaurant van mijn jongste en haar geliefde. Ze nemen ons vaak mee. Heerlijke omgeving.
Hopelijk valt er nog wat te zien aan mooie tuinen als we weer terug zijn. Maar met dit weer vrees ik eigenlijk het ergste.
Warme groetjes,
Janny

What's in a day zei

Wat een heerlijke wandeling is dit Ingrid, zo binnenkijken in al die tuinen en prachtige plekjes in Utrecht.
Als je de tijd er voor neemt dan is er zoveel moois in ieder hoekje te zien, jij hebt daar echt oog voor.
Je zult zeker genieten nu de zomer helemaal in het land is:) denk goed aan de zonnebrand en drink voldoende!!!
Ik wens je nog een heerlijke zomerse week.

Liefs, Eefie

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Zo jammer dat ik niet met je meekon! Ik had het erg leuk gevonden om samen tuinen te bekijken en bij te praten! Gaan jullie al snel weg? Voor ons nog twee weken voordat we afreizen. Ik verheug mij er enorm op. Heerlijk om er even uit te zijn.

Een fijne week verder & stay cool :-)!

Liefs, Madelief x

Room Seventeen zei

Prachtig Ingrid! Wat is juni toch een geweldige tuinmaand. Geniet momenteel ook erg van mijn eigen tuin, alles ziet er zo heerlijk fris en groen uit.

Het Moonhuis zei

Prachtig weer en mooie foto's heb je toch weer gemaakt.
Ik was ook in de stad zaterdag, wij hadden onze jaarlijkse vriendendag en dan gaan we altijd varen in een sloep met z'n allen. Vanaf het water is de stad Utrecht ook altijd genieten hoor en we troffen het zeker met het weer. Dit weekend ontwijk ik de stad, het zal een gekkenhuis zijn met de Grand Départ ;-)

Liefs Monica

Secondhand & Sober zei

Fijn zeg dat jullie het getroffen hebben met het weer!
Je hebt er weer prachtige plaatjes van geschoten.

Liefs,
Mandy

Claudia Leertouwer zei

Moest ineens weer aan je denk Ingrid. Het bloggen in mijn nieuwe leven lukt nog niet echt, stuit ik hier gelijk weer op zo'n heerlijke post van je!

Willy zei

Prachtig Ingrid. Dit wil ik ook nog steeds een keer doen, het is idd de gelegenheid om ook eens verder te kijken dan de voorgevels. Jij bofte met het weer. Ik had vandaag een tuin willen bezoeken, maar zie er toch maar vanaf.
Fijn weekend, lieve groet

Lida zei

Heel Nederland heeft mee mogen genieten van de schoonheid van Utrecht en ook de rest van de wereld mocht het gisteren en vandaag allemaal eens goed bekijken, dus ik snap wel dat jij daar hebt lopen genieten! Prachtige foto's laat je weer zien! Nu de week was meer dan zomers, gewoonweg tropisch, maar er komen betere tijden! LOL!
Fijne week,
Lida

Marie-José zei

Ja erg leuk om te doen Ingrid, ik ga dat ook zeker een keer met een tuinvriendin ondernemen.
Je hebt ook inderdaad vaak van die leuk gesprekken.
Het was weer mooi om met je mee te mogen kijken.
Naast de Tour de France is dit ook wel leuke reclame voor Utrecht ;-)

Fijne zomer en lieve groet, MJ

Le Style zei

Wat een geniet pos, mooie foto's!! Naast deze schitterende tuinen is Utrecht een mooie stad!

X Yet

June zei

I loved this beautiful tour Ingrid!!!! What a joy to pop in and see all your amazing photos,and I can certainly see why you like to visit there.
I hope all is well and I also hope you have a wonderful week my dear!
sending hugs...

Marjon zei

OOk Utrecht heb je weer van een bijzondere kant laten zien...ik ben er zelf ook al geweest maar heb niet alle bijzondere plekken gezien...prachtig allemaal en ook de fotografie....lieve groet Marjon