dinsdag 16 juni 2015

Een fleurig feestje…

De afgelopen dagen was er alle reden tot een fleurig feestje, want onze jongste dochter is geslaagd! Hoewel ze de weg er naar toe met vallen en opstaan heeft bewandeld, heeft ze een prachtige eindlijst waar we heel trots op zijn.  

Home & Lifestyle

En terwijl ze wat voorbereidingen betreft niet eens zoveel hoefde te doen omdat ze de stof goed beheerste, bleek ze haar HAVO-examens heel goed te hebben gemaakt, waardoor vijf van de zeven examencijfers tussen een 8 en een 9.1 uitvielen. Daar begin je als ouder echt wel van te glimmen hoor!  

We zijn dezelfde avond met z’n viertjes uit eten gegaan, dat wilde ze graag. Nu lekker genieten van een paar maanden vakantie en dan een nieuwe start maken met haar vervolgopleiding. Ze wil later graag veel naar het buitenland (snif…daar ben ik nu nog echt niet zo héél blij mee) en gaat daarom de opleiding I.nternational B.usiness and M.anagement Studies doen, een Engelstalige opleiding waar ze enorm veel zin in heeft.   

Home & Lifestyle

Zelf had ik zin om de tuin in te duiken en het feestje fleurig op te leuken met mooie foto’s uit de tuin. Wat is het op dit moment toch genieten buiten! Heerlijk ook dat de zon zich regelmatig laat zien!   

Home & LifestyleHome & Lifestyle

Op bovenstaande foto volgde ik een hele beweeglijk bij, die het voor elkaar heeft gekregen om precies op het moment dat ik de foto nam, zich te verschuilen achter het ijzer. Links en rechts zijn de vleugeltjes nog wel zichtbaar ;-).  

Home & LifestyleHome & Lifestyle
Deze twee mooie tuinvazen komen bij Hennie van Room17 vandaan.


Home & Lifestyle

Persoonlijk vind ik de maand juni één van de mooiste maanden van het jaar. De tuin oogt nog fris en heeft nog weinig last gehad van de hitte, terwijl we toch nog een naar ik hoop warme zomer in het vooruitzicht hebben. Heerlijk dat er zoveel is om van te genieten! 

Home & Lifestyle
When life is sweet, say thank you and celebrate!

Liefs, Ingrid

54 opmerkingen:

Huize Kip Kakel zei

Van harte gefeliciteerd voor je dochter en voor jullie, als trotse ouders.
Wow, wat een mooie lijst!

Dat zal nog wel eens slikken zijn dan, als ze regelmatig ver weg zal gaan, wel een leuke opleiding, lekker afwisselend en uitdagend...

Je tuin staat er prachtig bij, is dat het Zeeuwse Knopje, die mooie roze bloemetjes??

Fijne dag

Indruk zei

Gefeliciteerd met je dochter! Wat een mooie cijfers heeft ze op haar eindlijst staan. Ikzelf ben ook een jaartje naar het buitenland gegaan toen ik jonger was, Rome om precies te zijn. Nu ik zelf moeder van twee dochters ben hoop ik eerlijk gezegd nooit dat ze ook maar het buitenland willen ...... Moet er niet aan denken, erg hè? Dat loslaten is zo lastig. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt Ingrid, mooi met dat onscherpe op de achtergrond. Wat kun je dat toch goed. Liefs Pascale

Corine(THUIS) zei

Gefeliciteerd! Naar het buitenland.. Lekker avontuurlijk :-) Maar blijft ze voorlopig onder jouw vleugels of gaat ze op kamers net als haar zus? Ja Ingrid, kleine meisjes worden echte vrouwen!

Verie - Vestywo zei

Een heerlijke blogpost, Ingrid! Echt genieten..

Lieve-Groetjes,
Verie

Roelie Steinmann zei

Van harte gefeliciteerd met je dochter. Ik kan me voorstellen dat je trots bent. Prachtige bloemen foto's weer.

Groetjes Roelie

Lynda Hovens zei

gefelicteerd zeg! dat klinkt inderdaad als een zéér geslaagd examen :).
zie het zo, gaat ze naar het buitenland heb jij er een logeeradres bij (sprak zij omdat het voor haar nog de ver van mn bed show is ;))

liefs
lynda

Lida zei

Gefeliciteerd wat een heerlijk nieuws voor jullie! Ik wens haar een heerlijke vakantie en natuurlijk een geweldige tijd met haar studie! Groetjes
Lida

Things and Thoughts zei

Congratulations on your daughter's successful exams Ingrid! So happy news!I understand a mother concerning about the challenges of a brillant career but we can't and musn't stop our children's ambitions,dreams,targets.
How beautiful looks your garden in june!
Happy days ahead!
Olympia

Marjonel M zei

Gefeliciteerd prachtige cijferlijst heeft ze, daar mogen jullie met recht trots op zijn.

Mooie foto's van prachtige bloemen.
Liefs,Marjonel

What's in a day zei

Natuurlijk van harte gefeliciteerd met het succes van je dochter, dan mag je ook best een feestje vieren hoor!
Haar vervolgkeuze is leuk, onze oudste heeft dit ook gedaan gecombineerd met een dubbel diploma met inderdaad veel reizen en jaren in het buitenland verder studeren:) dus hou je vast Ingrid!!!
Geniet lekker van de junimaand vol kleur en geur in je tuin, het is inderdaad heerlijk om zo met je mee te kijken.

Fijne week nog en liefs, Eefie

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Van harte gefeliciteerd met je geslaagde dochter. Wat heerlijk zeg... En dan gaat ze straks aan een vervolgopleiding beginnen. In de buurt, of gaat ze dan ook op kamers...?
Heerlijk is het in de tuin. Ik ging daarnet ook even een rondje foto's maken buiten. Alles groeit zo hard, ook de tomaten, bieten en aardappels groeien hier als kool... Nou ja, de planten dan... de opbrengst is nog een verrassing.
En dan al die mooie bloemetjes, ik blijf mijn ogen uitkijken...
Ja, dit is zeker de mooiste tijd wat betreft de tuin...
Ik wens je een heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Margo van Schaick zei

Van harte gefeliciteerd met het slagen van je dochter. Dat is zeker een etentje waard. Mijn dochter heeft vandaag een herexamen gemaakt. We wachten de uitslag af. En mocht het toch niet gelukt zijn dan komt daar ook weer een oplossing voor.
Je hebt prachtige foto's gemaakt van de tuin. Ik ben het helemaal met je eens dat een tuin in de maand juni op zijn mooist is.
Groet, Margo
(casadinarda.blogspot.nl)

Janny zei

Van harte proficiat met je dochter. Heerlijk als die spanning weer weg is, he?
En een leuke vervolgopleiding, hoor. Een paar vriendinnen van onze dochter deden destijds ook een dergelijke opleiding. Grappig is wel dat juist die meiden een baan in Nederland vonden en weinig in het buitenland waren. Onze dochters die heel andere opleidingen volgden, waren meer in het buitenland dan in Nederland. Niet altijd leuk voor ouders, maar heel goed voor de karaktervorming en zelfstandigheid van het kind. Die ervaring nemen ze hun hele leven mee!
Je tuin is prachtig, zo te zien. Ik vind juni ook de mooiste maand, hoor. Alles zo groen en vers....vanaf hier wordt het langzaam minder!
Liefs,
Janny

Secondhand & Sober zei

Gefeliciteerd met het slagen van je dochter! En dan ook nog met zo'n mooie lijst. Ze gaat een pittige opleiding tegemoet, maar dat gaat haar zeker lukken. En wat een zomerse plaatjes, heerlijk!

Liefs
Mandy

Sandra zei

Hoi Ingrid,
Proficiat met het slagen van je dochter! Nu lekker ontspannen...
Ja mooi, he, de tuin.ik geniet ook volop van mijn rozen nu.
Had er een post over klaarstaan,en toen zag ik een andere post voorbijkomen daarover. Ga dus nu nog maar even wachten,haha!
Mooie foto's heb je gemaakt, je kunt zien dat je les hebt gehad!

Lieve groetjes,Sandra

Anoniem zei

Hallo Ingrid,
Hartelijk gefeliciteerd met het succes van je dochter! Daar mag je als ouders trots op zijn!
En met veel motivatie een nieuwe opleiding. Nog even en dan zijn beide dochters uit huis!
Prachtige foto's uit je tuin. En je hebt gelijk: Juni is een hele mooie maand.
Iets meer zon of iets warmer en het zou helemaal goed zijn.

Liefs, Gerry

lia zei

Gefeliciteerd met het slagen van je dochter. Oh, nAr het buitenland...., daar zit denk ik geen een moeder op te wachten. Maar voorlopig is ze nog bij jullie, dus geniet er maar van. Want het kan opeens heel hard gaan.

Liefs lia

van alles wat in huis en tuin. zei

Van harte gefeliciteerd met jullie dochter! En natuurlijk ben je dan reuze trots als ze geslaagd is met zulke cijfers! Knap hoor!
En dan begint straks het grote loslaten.....moeilijk hè! Onze dochter deed ook een buitenlandse opleiding met stages in Macao en Israël!
Ach.....zo leer je als ouders ook weer wat, nl. dat loslaten want ze komen zo volwassen terug!
Maar daar komen ook weer mooie dingen voor terug hoor.
En wat weer een paar prachtige foto's heb je gemaakt: deze maand is ook echt het grote genieten!!
Veel plezier er van!

groet Trijnie

Joke zei

Gefeliciteerd daar mag je als ouders heel erg trots op zijn.

Groetjes Joke.

kienkele zei

Ha Ingrid, gefeliciteerd met de fantastische resultaten van je dochter. Lijkt me een leuke opleiding die ze gaat doen, maar ik begrijp jouw snifjes ook wel hoor... Prachtige tuinfoto's heb je gemaakt. Dat zeeuws knoopje, ja, die had ik ook toen ik nog woonde waar jij woont, maar hier op de zandgrond doet ie het niet. Van alles geprobeerd, en tenslotte maar opgegeven. We hebben nu trouwens de hele tuin gerenoveerd, nou ja, we...., mijn lief dus, en het is allemaal een stuk strakker en vooral onderhoudsvriendelijker geworden, want ik kon het niet meer bijhouden i.v.m. gewrichtsproblemen. Nu is het weer genieten!
Lieve groeten, Tineke

It Is The way of life zei

Gefeliciteerd met jullie dochter , wat een mooie cijfers ...wat ben je dan trots hè als ouders ...nu mag ze lekker genieten van een fijne vakantie ! En wat je tuin betreft ...heel mooi geniet ervan !
Liefs Ida

Marian zei

Jij mag best 'glimmen' gefeliciteerd !!!..en wat een prachtige cijfers..vreselijk trots moet je daar op zijn....
Ook prachtige foto's uit/van je tuin..genieten is dat voor mij...

It's me zei

Mooie foto's Ingrid...gefeliciteerd met je dochter liefs Ria...x!

Maia zei

Proficiat met je knappe dochter Ingrid!
Ik kan me voorstellen dat de nieuwe studie jou een dubbel gevoel geeft hoor!
Het brengt jullie misschien wel op mooie plekken nog zodat wij weer mee kunnen genieten van de mooie foto's.
Heerlijk de fleurige bloemen in je tuin!
Ik vind deze tijd ook het mooist qua bloemen en nog fris groen hoor.
Lekker nog even van genieten.
Fijne week
Lieve groet Maia

Berna zei

Hartelijk gefeliciteerd met jullie dochter, mooie prestatie.
Ik wens haar, en jullie natuurlijk ook, een fijne vakantie en veel succes met haar vervolgopleiding!

June zei

Amazing photos of your beautiful garden blooms Ingrid! I went through every photo, taking in everything! Such a sweet bouquet with one of my own favorite flowers, the perennial geranium! Don't you love that plant in a garden?
How wonderful that your daughter did so well on her exams! My son-in-law majored in international business and it has given him many amazing experiences. He travels all over the world for his job, and sometimes my daughter is able to go with him. This mom is even a wee bit jealous :))))
Have a lovely week my dear, and enjoy your gorgeous garden blooms.
sending hugs from here...

Willy zei

Hej Ingrid. Van harte gefeliciteerd met het mooie behaalde diploma van je dochter. Fijn dat ze een leuke studie heeft gevonden. Eerst nog saampjes genieten van de zomer en vakantie. Lieve groet,

Onder de rieten kap zei

Van harte gefeliciteerd, fijn voor je dochter om met een diploma op zak de zomervakantie in te gaan!
Liefs,Yvonne

Het Moonhuis zei

Echt geweldig dat nu ook je jongste dochter geslaagd is, natuurlijk ben je dan supertrots. Gefeliciteerd!!
Juni is de mooiste maand voor de tuin, nou ja, bij mij bloeit er niet zoveel. De blauwe regen is inmiddels uitgebloeid, zo jammer altijd :-(
Prachtige foto's heb je gemaakt, zul je net zien hè, gaat die bij precies achter dat ijzer vliegen, maar inderdaad, ik kon nog net zijn vleugeltjes zien haha ;-)

Liefs Monica

Mayflower zei

Gefeliciteerd met jullie dochter, een prachtige cijferlijst.
Ik vind deze tijd ook de mooiste tijd in de tuin, alles is nog zo fris en groen en je heb er weer mooie foto's gemaakt Ingrid.

Lieve groet Mea

Marijke zei

Gefeliciteerd met je dochter heerlijk als het lukt!
Prachtig het veldboeketje en zomerbloeiers!
groetjes van Marijke

My name is Riet zei

Hartelijk gefeliciteerd Ingrid. Je dochter geslaagd en wat een mooie cijferlijst. Weer een mijlpaal in het leven voor je dochter en jullie ook natuurlijk. Nu gaat ze studeren en wat een mooie keus. Geweldig . Nu even afstand nemen en genieten van de zomer.
Lieve groet van Riet

Thuis Thuis zei

Hoi, Ingrid. Wat kun je dan trots zijn op je kind.
En ja, dat reizen......zucht ik heb er ook een die niet stil kan zitten.
Maar het altijd wel weer leuk als ze thuiskomt. In Wageningen bij haar lief dan. Ze is in ieder geval weer in het land.
Heerlijk de tuin. Hier begint het ook allemaal weer te komen.
Lekker genieten.
Liefs, Annette

Anoniem zei

Proficiat met dit prachtige resultaat van je dochter! Ja hoor, daar hoort 'glimmem' bij, met zo'n mooie cijfers. En dat sniffen herken ik ook, terwijl mijn zoon (voorlopig) in Nederland blijft studeren. Maar het buitenland lonkt ook bij hem...niet bij mij, nee...
Het is nu echt genieten in de tuin, in deze tijd. Alles ziet er hier nog fris uit (op de bladeren van de Hosta na, die een verschroeide rand laten zien, door die paar hitte-dagen). Hihi, een echte "blog-bij" heb je trouwens gefotografeerd: laat alleen zijn vleugels zien en niet z'n snoetje!
Nu nog een constantere temperatuur, minder wind, veel zon...klaar voor de zomer!
Liefs, Peetje

SOBERenSTIJL zei

Super zeg! Gefeliciteerd! Wat een leuk fleurig boeketje.
Liefs Dorine

Marie-José zei

Proficiat met je dochter, met recht trots!
Een fleurig boeketje is altijd gezellig, en inderdaad vind ik juni ook de mooiste maand, precies om de redenen die jij omschrijft.

Fijne dag en lieve groet, MJ

inge van der sanden zei

Hartelijk Gefeliciteerd met het mooie resultaat van je Dochter.

Groetjes,
Inge, my choice

lien zei

Proficiat met je dochter, wat een mooi resultaat! Ik kan me voorstellen dat je tegenop ziet dat ze naar het buitenland ( Engeland?) gaat. Een goed excuus om vaak op bezoek te gaan, dat wel. Geniet eerst nog van een lange zomer samen!

De Meidenmuts zei

Proficiat met je dochter! Daar kun je trots op zijn!
Prachtige foto's heb je weer gemaakt....echt genieten nu in de tuin hé....

Fijne dag maar dat zal wel lukken met het zonnetje!

Groetjes Anita

Marjan zei

Gefeliciteerd!! Tuurlijk ben je trots als ze met zo'n cijferlijst thuiskomen.

Ik moet er ook niet aan denken dat één van mijn meiden naar het buitenland gaat. Nu eerst maar de vervolgopleiding doorkomen en dan verder kijken, toch.

Je tuin staat er weer mooi bij.

liefs, Marjan

lien zei

Haha, suf... ik begin al goed met een verkeerde datum! Bedankt voor je oplettende oog, heb het aangepast!

G-STYLE zei

Wat goed van je dochter !! Van harte gefeliciteerd en nu kan ze lekker even
achterover leunen en genieten. Hoe heerlijk is dat ;-)

Groetjes Gea

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Wat een mijlpaal! Van Harte Gefeliciteerd met het afstuderen van je jongste dochter! Ik hoop dat jullie niet al te zeer in spanning hebben gezeten. Ook al weten ze van tevoren vaak al welke kant het opgaat, de zenuwen gieren toch door je lijf :-) En nu....Barcelona?!

Je tuin staat er prachtig bij! Fijn dat het weer langzaamaan steeds warmer wordt en we er vaker van kunnen genieten!

Fijne avond!

Liefs, Madelief x

Diane van Duuren zei

Gefeliciteerd met je dochter! Veel succes voor haar met haar ver olgopleiding! Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt! :)

Liefs, Diane

Anneke zei

Ingrid van harte gefeliciteerd met je dochter. Mijn nichtje heeft een herexamen gehad en ze denkt dat ze het niet heeft gehaald. Zo kan het helaas ook. Maar jij bent een trotse moeder, weer een fase in haar leven voorbij. En dan de mooie foto's die je weer laat zien. Prachtige hoekjes in de tuin. En mei juni vind ik ook de mooiste maand hoor.
Liefs Anneke

Greet Lefèvre zei

Gefeliciteerd met je dochter Ingrid!!!
Ik wou je even zeggen dat ik je prachtige blogposts blijf volgen hoor, maar ik vind zo weinig tijd om te reageren op de posts van al mijn blogger collega's!
Heel veel liefs! En een mooie zomer gewenst!
xx
Greet

flowersandhome zei

Proficiat!!! Wat ben je als ouders dan trots he?

Prachtige kleine blommekes, zo mooi op de foto gezet alweer! Hier is de tuin nu één roze geranium bloemenzee, zowat het enige dat het hier echt goed doet, naast de Akeleien die nu uitgebloeid zijn en met nog groene zaaddozen tussen het roze geweld staan. De Zeeuwse Knoopjes (zo heet toch Astrantia he?) vind ik ook zoooo mooi!!!

Lieve groet,
Marian

PS Fantastisch jullie Parijs uitstap! Wou dat manlief ook eens naar Parijs wilde maar het zegt hem allemaal niets, is er nog nooit geweest en er helemaal niet in geïnteresseerd. Volgend weekend fietst hij dan wel weer van Brussel naar Parijs en terug maar dat is iets helemaal anders, zegt hij. Ik begrijp er niets van.... mannen ;)

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Hoe fijn, weer een (school)hoofdstuk afgesloten. Gefeliciteerd met jongste, ga je toch net lekkerder de zomer in!

Marjon zei


Van harte gefeliciteerd met je dochter Ingrid...dat is toch zeker een reden voor een feestje en daar mag je terecht trots op zijn. Soms hebben kinderen een moeilijke start maar zij heeft zich toch echt bewezen met zulke goede punten. Mijn zoon heeft deze week zijn eindscriptie ingeleverd en we moeten nog een maandje wachten voordat alles afgerond. Je foto's zijn weer super mooi en je hebt ook een heerlijke tuin en ik ben het helemaal met je eens...juni is een echte tuinmaand waar we echt van moeten genieten....een heel fijn weekend en veel liefs van Marjon

Home is where the heart is zei

proficiat met en voor je dochter. Toch weer een mijlpaal he.
Dochter hier heeft bijna haar eerste jaar afgerond op de luchtvaartdienstverlening tot stewardess en wil het liefst werken bij Emirates, Dubai*slik*
Nog 2 jaar studie en hopelijk blijft ze toch dichterbij huis. Loslaten is zo niet makkelijk. Hopelijk groeien we er in mee he
Fijne zondag

Lieve groet Brigitte

La Blomst-Living zei

Logisch dat je trots bent op je dochter, geslaagd met zulke mooie cijfers!
Denk maar niet te veel aan het buitenland, het is nog niet zover (schrijf ik zo lekker makkelijk...). Je hebt er prachtige foto's bij gemaakt; ik vind juni ook de mooiste tijd in de tuin, echt genieten!
Liefs, Linda

Judith zei

Allereerst gefeliciteerd met je dochter: Chapeau voor haar!

En wat een heerlijk reisverslag... Sommige foto's brengen meteen herinneringen boven en andere zijn weer compleet nieuw voor mij.

Liefs Judith

Linda zei

Hoi ,
Ik loop een beetje achter, wat een mooie post. Heerlijk om te lezen en de prachtige foto's te bekijken.
Super leuk.
Groetjes, Linda

Ingrid Adam zei

Alhoewel myn reactie een paar weken laat is, I also want to say thanks and celebrate with you, it is always sweet when things go well with one's kids.
Jou foto's zyn prachtig, Ingrid, en ja, de zomer is altyd heel lekker!

And I wanted to extend an invitation to your daughter, if she ever wanted to visit Canada, she is more than welcome... I know from experience that it is not easy to let your kids 'fly the coop', but I can assure you we would look after her well...

Prettige zomer, hoor!

Ingrid uit Kanada