donderdag 6 november 2014

Open huis De Potstal…

Wanneer mijn favoriete woonwinkel De Potstal in Valburg in het voorjaar en in het najaar open huis houdt, probeer ik er altijd wel even naar toe te gaan. Ik ga er sowieso al graag naar toe, maar tijdens deze dagen is de winkel met nog meer zorg aangekleed, deze keer al helemaal in kerstsfeer gehuld. 

Home & Lifestyle

Net als eerdere keren hadden Lia (klik) en ik afgesproken elkaar daar te treffen. Het was er behoorlijk druk (en foto’s maken viel dus niet mee), maar desondanks vonden we een plekje aan de tafel in de woonkeuken, waar we onder het genot van een kop koffie en een kop thee eerst gezellig hebben bijgepraat en natuurlijk ook samen een paar rondjes door de winkel hebben gedaan. Bij elke ronde zie je wel weer iets nieuws! 

Home & Lifestyle

De woonruimte van de eigenaresse - aan de achterzijde van de winkel - is nu permanent bij de winkel aangetrokken, waardoor het aantal vierkante meters met mooie spullen alleen maar is toegenomen. 

Home & Lifestyle

Op enkele kleine aankopen na heb ik mij aardig weten te beheersen, al was er genoeg moois te zien. Maar op een gegeven moment is het ook goed, ik probeer thuis altijd nog voor ‘less is more’ te gaan en dat houd ik mij daar met al die mooie spullen om mij heen ook altijd goed voor ogen ;-).  

Home & Lifestyle

Na die tijd zijn we ook nog even naar de overkant gewandeld, waar Nouveau Vivre een woonwinkel heeft (vlak naast het benzinestation, dat kan niet missen). Ook daar heb ik een mooie aankoop gedaan. 

Omdat ik gisteren op de terugweg ook nog een bezoek aan het tuincentrum bracht, was het eenmaal thuis te donker om de aankopen te fotograferen. De aanwinsten komen vast nog wel een keer op mijn blog voorbij. 

Het was weer een heerlijke middag (bedankt Lia!), ik kijk er zoals altijd met veel plezier op terug! 

Liefs, Ingrid

****

* Regelmatig krijg ik reacties van volgers (zonder blog), die geen e-mail adres aan hun reactie gekoppeld hebben, waardoor ik hen nooit persoonlijk kan benaderen. Volgens mij moet die koppeling aan een account wel mogelijk zijn. Los daarvan wil ik hen bij deze laten weten dat ik hun reacties altijd met heel veel plezier lees! Mocht je je kenbaar willen maken, dan kun je mij ook een keer eenmalig mailen…dan heb ik in ieder geval je mailadres, zodat ik ook eens een reactie terug kan sturen ;-). 

58 opmerkingen:

Unknown zei

Wat leuk om weer eens bij de Potstal binnen te kijken. Ik ben er vorig jaar een keer geweest, en vond het er ook zo mooi. Helaas is het voor mij erg ver rijden om er zo een keer naar toe te gaan, maar door jouw foto's kan ik toch meegenieten. Ik vind de engel onder de stolp op de laatste foto zo leuk. Leuk ook dat je samen met Lia was.
Groetjes, Nancy

THE BLACK BARN zei

Mooie sfeerfoto's!
Ik woon helaas te ver van de potstal.
dus kijk ik graag naar jou foto's!
Ik ben heel benieuw naar jou nieuwe aankopen.

Fijne dag,
Miranda

It's me zei

Ziet er mooi uit...!!...wij gaan straks !...liefs Ria...x!

Bizzy @ home zei

Het ziet er prachtig uit, jammer dat het zover is voor mij. Maar ik kan mooi even bij jou genieten en een rondje doen.
Lieve groet, Renny

La Blomst-Living zei

Ik zie je al genietend rondlopen daar! Het werkt inderdaad wel goed om een paar rondjes te doen, want in 1 keer zie je nou eenmaal niet alles. Ben benieuwd naar wat je gekocht hebt!
Liefs, Linda

het moonhuis zei

Ooh leuk Ingrid, het is er altijd prachtig! Helaas heb ik deze week geen auto, maar binnenkort ga ik er ook weer eens naar toe. Je hebt zeker een gezellige dag gehad zeg, leuk hoor. Natuurlijk ben ik benieuwd naar je aankopen. Tegenwoordig kan ik me ook aardig inhouden hoor, ik weet gewoon niet meer waar ik iets nieuws neer moet zetten, dus dat houd ik mij ook altijd voor ogen, ook al vind ik het nog zo mooi!
Ik zie prachtige spullen op de foto's ;-)

Liefs Monica

Bauke zei

Wat een sfeervolle plaatjes, en ik ben het helemaal met je eens. Soms moet je je inhouden, want er is zoveel moois, maar dan dreigt het eigen interieur bijna een woonwinkel te worden ;-)

Heb ook even al je vorige posts gelezen van je reisbelevenissen. Wat heb je er prachtige sfeerreportages van gemaakt, genieten...

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

Anoniem zei

Inderdaad een mooie winkel. Knap van je, dat je je dan kunt beheersen. Hoewel ik het ook wel steeds beter onder de knie krijg, want ik moet dan in gedachten precies weten waar ik het plaats. En soms denk ik ook: hoeveel waxine-lichthoudertjes kan een mens hebben...? Genoeg is genoeg. Maar soms heb je winkels die je deze regel spontaan laten vergeten....Ook wel eens heerlijk, toch?
Liefs, Peetje

Bonjade zei

Oh zeg wat een mooie beelden...en je dan zo goed beheersen.....knap zeg...
Wil natuurlijk wel je aanwinsten zien hoor......snap je wel......zie hier zoveel moois.....
En wat leuk gezellig zo met Lia.....

Fijne dag en fijn weekend

Liefs

All Seasons zei

Wat leuk dat je daar samen met Lia heen bent geweest. Even bijkletsen op z'n tijd is goed voor de mens :-)
Het is soms moeilijk om je te beheersen niets te kopen. Maarja, vol=vol, in huis. Maar af en toe schuiven en wat veranderen is ook wel een leuke bezigheid.
Weet je, ik ben er nog nooit geweest, De Porstal, misschien toch maar eens een bezoekje aan brengen. Eens even googlen..

Fijne dag
warme groet
Patricia

van alles wat in huis en tuin. zei

Haha....ik dacht al: wie zal er het eerste zijn die een post zal maken over de Potstal? Ik was er dinsdag en wat was het mooi!
Heb natuurlijk wat gekocht terwijl ik het niet van plan was!!
En in de woonkamer werden we heerlijk verwend met koffie en iets lekkers: zelfs een broodje werd er aangeboden.
Elke keer is het weer genieten om daar rond te lopen dus geniet ik nog na met jouw foto's er bij! Bedankt.

groet Trijnie

lia zei

Het was super gezellig om weer even lekker te kletsen met elkaar.
En mijn aankoop staat gewoon nog even in de kelder, wacht nog even op het goede kerstmoment.

Liefs lia

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een sfeervolle winkel moet dat toch zijn. Ik ben er nooit geweest en het is me eigenlijk ook wel veel te ver weg. Maar je weet maar nooit, wie weet kom ik er toch een keertje... het zijn in ieder geval heel mooie spullen die er te vinden zijn... leuk dat je dit samen met Lia deed, gezellig!
Ik ben ook heel benieuwd naar je aankopen hoor...
Ik wens je een heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

eigen thuis zei

Gisteren was in nog in Valburg, moest met mijn zoon naar fysiotherapie daar. Hij had er alleen geen oren naar om met z'n moeder naar de Potstal te gaan haha. Geef m eens ongelijk. Maar ik wil zeker nog wel even langs gaan en voor ons is het lekker dichtbij. Het ziet er zo te zien weer erg gezellig en mooi uit, ben benieuwd. Leuk dat je samen met Lia bent geweest. Ben benieuwd wat je gekocht hebt. Fijne avond Ingrid.

Liefs Gonda

Janny zei

Ik kom er net vandaan! Samen met een vriendin naar de Open Dagen geweest. Zo'n heerlijke winkel, veruit mijn grootste favoriet. Ik kom er vaak en zie steeds weer andere mooi dingen. Omdat ik pas enkele aankopen had gedaan hier, heb ik het nu rustig gehouden. Enkel twee mooie ballen en een asparaguskrans.
Mijn vriendin had een heerlijk royale cadeaubon, dus die is moment heel wat meer vertrokken:-)
Liefs,
Janny

Unknown zei

Wat zal dat een heerlijke dag geweest zijn inderdaad! Met veel gezelligheid en mooi spullen! Ben ook erg benieuwd naar je aankopen!! Liefs Daniëlle

Unknown zei

Hoi Ingrid,
Wat een mooie plaatjes! Ik heb toevallig gisteren naar de Potstal geweest, wat was het gezellig en druk hè.
Gelukkig heb ik wat andere foto's gemaakt als die jij laat zien, dus ik kan er ook nog een stukje over schrijven.
Ik ben benieuwd naar je aankopen, ik ben met de mijne erg blij!
Fijne avond.
Lieve groet Michelle

Unknown zei

Dat ziet er wel heel sfeervol uit zeg...
De potstal staat ook nog op mijn lijstje, waar ik graag een keer naar toe zou willen.
Fijne Avond nog,

Groetjes,
Inge, my choice

crochetcookingandmore zei

Erg leuk altijd de Potstal. Het was ook mijn plan om te gaan, maar momenteel nog steeds te weinig energie en lichamelijke klachten. Leuk om zó toch mee te genieten...en wie weet, misschien zaterdag nog ...

Marian zei

Kan wel snappen dat het een favoriet is van je, hele sfeervolle foto's heb je gemaakt, en mooie spullen verkopen ze, alleen voor mij een beetje ver weg, en ook door het mooie weer, ben/was ik nog niet zo toe aan het weer 'sfeervol' maken in huis...maar dat gaat nog wel goed komen..
en ik wil je ook nog bedanken voor het bijna altijd lief en attent reageren op mijn blogpostjes...schiet er bij mij wel eens over..

Unknown zei

Wat een geweldige sfeer straalt de winkel uit. En ik lees dat degene die er alleenstaande geweest zijn heel enthousiast zijn. Dus ik ga maar eens opzoeken waar ergens in ons land Valburg ligt en wie weet dan......
Fijne avond en groetjes, Ingrid.

Marie-José zei

Mooie winkel inderdaad...stoer...als ik ooit in de buurt ben...
Ben benieuwd naar je aankopen.

Lieve groet, MJ

Madelief zei

Lieve Mirjam,

Leuk om samen met Lia naar de Potstal te gaan. Wat een prachtige winkel is het. Het ziet er heel stijlvol uit! Knap dat je er met slechts een paar kleine aankopen bent uitgekomen :-)

Een gezellige avond toegewenst!

Madelief x

Huize Kip Kakel zei

Oh..de Potstal..ik ben er nog nooit geweest, maar de sfeer ziet er heel mooi uit daar!
Jullie zullen vast genoten hebben samen!
Wat leuk dat er via via een berichtje van Gerry komt..smile...
Fijn weekend alvast ♥

Henny zei

Wat leuk dat je er bent geweest en ook Lia nog heb gezien altijd leuk daar in de keuken! Voor mij is het is de weg oversteken dus ja ik kan gaan wanneer ik wil. Geniet van je aankopen, Valburgse groet, Henny

angie zei

danke für die schönen bilder und inspirationen!!! einen schönen abend wünscht angie aus deutschland

Room Seventeen zei

Altijd leuk om rond te neuzen bij de Potstal, heerlijke winkel. Hoe is het afgelopen maandag gegaan Ingrid? Is het je een beetje meegevallen?

Unknown zei

Wat hebben jullie toch de mooiste woonwinkels , ik geniet van op een afstand van de mooiste spullen en ook ik weet op de duur niet meer waar ik alles nog moet neerzetten .
Nu is het , iets nieuws ,iets weg .
Toch benieuwd wat je nog hebt gekocht,
Lieve groet ,christel

Anneke zei

Wat leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad. En dat je je kon bedwingen. Ja ik heb dat ook hoor ik zou niet weten wat ik nog nodig heb. Maar toch koop je wat hi hi.
Liefs Anneke

Berna zei

De eerstvolgende keer dat ik weer eens naar mijn vriendin in Nijmegen ga, ga ik weer eens bij de Potstal langs. Ik ben er in 1998 een keer geweest en toen was het al een leuke winkel. Ook nu ziet het er weer mooi uit. Ben benieuwd naar je aankopen.
Fijn weekend.

Marjon zei


Prachtige winkel Ingrid en het lijkt me echt moeilijk om me hier te beheersen....ik word er altijd zo hebberig van...maar gelijk heb je op een gegeven moment staat er echt genoeg en te veel is ook niet mooi....maar toch heel benieuwd naar je nieuwe aankopen...fijn weekend en lieve groet Marjon

lien zei

Een mooie winkel! Ik kan me voorstellen dat het echt een heerlijk uitje voor je is, twee keer per jaar! Fijn weekend!!

Onder de rieten kap zei

Wat een mooie winkel, zo leuk om via de foto's mee te kunnen genieten, want helaas te ver weg voor mij. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar je aankopen, altijd zo leuk om te zien! Groetjes, yvonne

Thuis bij Tjits zei

Jouw mooie posten over de potstal maken mij wel heel nieuwsgierig om daar eens in het echt een kijkje te gaan nemen, wat een heerlijk sfeertje!

Ik wens je een heel fijn weekend Ingrid,
liefs Tjits

Unknown zei

Prachtige winkel he! Ik ben er ook al een keer geweest, we waren een dagje woonwinkels aan t bekijken, sfeer proeven enz... Gewoon kijken vind ik ook al leuk, soms doe je ook ideetjes op.

Uhhhmmm....ik denk dat ik zo'n "niet blogster" ben die dikwijls reageert op jullie mooie posten 😉
Ik geniet er altijd van maar krijg het Bloggen zelf niet voor elkaar.
Ik zal nog eens uit gaan vinden hoe ik mijn emailadres kan koppelen.

Liefs, Diane
dianevd1967@gmail.com 😉

Unknown zei

Dit is toch elke keer weer zalig meegenieten :) fijn weekend x

Indruk zei

Het ziet er allemaal erg sfeervol uit Ingrid, dat moet heerlijk zijn om daar rond te lopen. Zo te lezen is het ook een heel uitstapje geworden. Ben erg benieuwd naar je nieuwe aankopen. Fijn weekend, liefs Pascale

What's in a day zei

Leuk die ontmoeting in de Potstal met Lia, jullie terugkerende uitje!! Leuk dat je dit samen doet.
Ik was laatst bij de Potstal met een buurvrouw die er nog nooit geweest was, ze was er niet weg te slaan:)het is er dan ook altijd puur genieten.

Fijn weekend en liefs,
Eefie

Hann¥ zei

Ik ben er een keer geweest met Monica en vind het een prachtige woonwinkel.
Mooie foto,s zo kan ik nu toch genieten van hun styling ;-)
Liefs,Hanny

Alie zei

Lijkt me echt zo'n gave winkel, maar is hier, net als bijna alle mooie winkels, te ver vandaan. Jammer!

Loraine Living zei

Mooi om te zien Ingrid, wat een gezellig uitstapje zo.
Met dit weer moet je zeker deze sfeer binnen hebben, zo warm ;)

Housebythewaterhole zei

Wat een gezellige foto's... ik wou dat ik zoveel mooie
woonwinkels in mijn buurt had en daarmee bedoel ik wel waar ze de stoere en sobere spullen verkopen, natuurlijk zijn er wel meubelzaken met decoratiespullen maar niet wat ik zoek...hier is echt niet veel te vinden hoor dus haal ik héél veel van verkoopsite's en meestal in Nederland !!
Ik heb enkel Slots Décoration dichtbij maar dat is ook alles !
Héél fijn weekend
liefs Kathy

Margo van Schaick zei

Ik ben 1 keer bij de Potstal geweest en vind het een prachtige winkel. Maar voor mij geldt ook dat ik meer dan genoeg decoratie in huis heb. Ik probeer nog afstand te doen van spullen. Deze week heel veel spullen naar de kringloop gebracht. Mijn nieuwe regel is: iets nieuws er in, iets ouds er uit!
Wel lastig hoor, zeker in de kerstperiode!

Anneke zei

Wat gezellig om samen af te spreken in de Potstal. Dat is moeilijk om daar met lege handen terug te komen he?Mooie foto's van de sfeer daar, kunnen we er allemaal van genieten.
Fijn weekend, liefs Anneke

Athomebymy zei

Dat ziet er wel een mooie winkel uit !

Liefs Petra

Bij Guusje Thuis zei

Wat leuk, een gezellige blogafspraak en dan ook nog eens in een hele sfeervolle omgeving!

SOBERenSTIJL zei

Dat is dubbel gezellig! heerlijk hoor :-).. lekker rondneuzen in de Potstal.
Fijn weekend verder, Liefs Dorine

Rozen van papier zei

Heerlijk zo even tussen al die mooie spullen kijken! Sfeervol ziet het eruit!

Groetjes Janny

Marjonel M zei

Dat ziet er wel heel gezellig uit, ben er nog nooit geweest. Rond de kerst maar eens kijken en dan ook even naar seizoen en Stijl..Ben benieuwd wat voor moois je gekocht hebt.

Fijne zondag!
Liefs, marjonel

Shabby soul zei

A lot of beautiful things really my darling friend! In these days I'm helping a dear friend to make a few handmade small objects for a Christmas market that will be in a few days... crazy woman I am! =)
Hugs!Silvia

Jolanda zei

Wat gezellig m zo samen naar De Potstal te gaan, zo te zie helemaal jullie stijl. Prachtige plaatjes heb je gemaakt. Lieve groetjes

Petra zei

Jammergenoeg heb ik het gemist, mijn vriendin was donderdag ziek en ik had zaterdag vreselijke hoofdpijn. Maar we gaan binnekort gewoon nog, het is er altijd mooi. Ook buiten de open dagen om.
Leuk dat je foto's hebt gemaakt, zie ik het toch nog een beetje.

Groetjes Petra

Things and Thoughts zei

I would like to visit a shop like this, I have to move in Athens if I want something particular or precious...And catch up with friends, this sounds perfect Ingrid!

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Prachtige foto's en wat heerlijk dat je genoten heb .. kan ook niet anders als ik al die mooie spulletjes zie ... benieuwd wat dan toch je aankopen is geweest ? wens je een fijne week ...lieve groet rosita

Unknown zei

I wish il could go to this shop one time, it's marvellous!

Unknown zei

Wat een prachtige sfeerplaatjes heb je geschoten.. ben benieuwd naar je aankopen.. ik kijk uit naar je volgende post. Groetjes roos

Stacey zei

Such beautiful tablescapes!

Anita zei

Wow dit is wel heel erg GENIETEN
Prachtige spullen en dan ook nog eens gezellig daten met Lia :-)
Heerlijk zo'n dagje! Trusten voor straks.
Groetjezz lfs mij