donderdag 6 maart 2014

Hoekje in de keuken…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Op een - extra - vrije dag zoals vandaag (dat heb ik goed gepland met dit mooie weer) maak ik ‘s morgens graag een ontbijt met een gekookt ei. Voor dat laatste kun je mij echt wakker maken! Het liefst eet ik vier eieren per dag hoewel dat dan waarschijnlijk ook wel een keer tegen zou gaan staan. Dus hou ik het op maximaal vier gekookte eieren per week.

Voor een vers ei begeef ik mij graag naar dit hoekje van de keuken, waar de eierdopjes mij altijd van een vriendelijk welkom voorzien.

De dennenappels horen niet zo bij deze tijd van het jaar, maar ik vind ze nog zo gezellig liggen dat ik er nog niet toe over ben gegaan de dennenappels naar de zolder te verhuizen.

De broodplanken staan er al een tijd, maar blijven blikvangers in de keuken. Ze decoreren mooi tegen de achterwand, die ik nu overigens niet meer gekozen zou hebben. De keuken is inmiddels veertien jaar oud, maar verkeert nog in een prima staat - geen reden dus om er maar zo een andere in te plaatsen. Een 'renovatie' van de huidige keuken zou dan misschien een betere optie zijn.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Maar dat terzijde…mijn eitje is inmiddels klaar ;-)!

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs, Ingrid

63 opmerkingen:

lien zei

Als ik in de buurt woonde, bracht ik je wat verse eitjes. Onze kippen hebben het voorjaar al in de bol en leggen goed! Wat een enige eierdopjes!! Fijne vrije dag!

Lida zei

Ik beperk mij meestal tot eitjes in het weekend en dan bepaalt DH gebakken of gekookt, maar ik ben er dol op en zou net als jij wel iedere dag eieren willen eten!
Daarom vanavond, sla met eieren!
Groetjes
Lida

Unknown zei

O, ik dacht juist bij het zien van je foto...mooie donkere achterkant...maar ja...ik begrijp dat je eens wat anders wil...maar toch vind ik het mooi.
Wat een leuk stijlvol hoekje...ik ben ook gek op eieren...maar tegenwoordig heb ik van die rare eieren, die je met het afpellen helemaal kapot trekt...weet ook niet waar het aan ligt.
Nou, geniet jij maar van je eitje...ik geniet van mijn koffie.
Fijne extra vrije dag Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

All Seasons zei

Oooh lekker een gekookt eitje, maar een koud voor in de middag vind ik ook wel erg lekker. Weet je, wij nemen altijd een treetje mee voor onderweg als we op vakantie gaan. Lekker voor bij de picknick-lunch.

Heel herkenbaar wat je verteld over je keuken, onze keuken is net zo oud. Een tweetal jaren geleden hebben we de deurtjes vervangen in een nieuwe kleur, nieuwe handvaten en dat doet veel goeds in een keuken. Hij oogt weer als nieuw!! Misschien ook een optie?
Ga maar gauw naar je eitje, geniet ervan!!

Ik ga naar buiten, geniet van de zon, maar dat zal jij vandaag ook wel doen ;-)

Lieve groet,
Patricia

Dineke@esatto zei

Heerlijk, een gekookt eitje! Kun je mij ook voor wakker maken hoor!
Mooie foto's! Die donkere achtergrond zou je dan nu misschien niet meer kiezen, maar op de foto's geeft het een prachtig effect..;-) En je hebt helemaal gelijk: zomaar iets vervangen wat nog goed is, gaat wel erg ver!

Fijne vrije dag!

Dineke

ilona zei

Heerlijk, een gekookt eitje. Bij ons hoort dat echt bij de zondagochtend, maar dat is dan ook eigenlijk de enige ochtend waar we tijd hebben voor een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Gezellig, die hoekjes in je keuken. Groetjes, Ilona.

Els zei

Wat een leuke eierdopjes!!
Hier thuis zijn we alle 3 ook gek op eieren :-)

Geniet van je vrije dag
X Els

Anoniem zei

Geniet van je eitje! Vind ik ook heerlijk!!

Leuk hoekje zo, ik heb ook zo'n achterplaat in de keuken, wil het ooit veranderen in tegeltjes en een ander blad, dan lijkt het al heel anders!

Liefs Saskia

It's me zei

Grappig ik dacht liggen er nou bramen...maar het waren denneappels....ik hou ook wel van een eitje maar eet ze veel te weinig...ga het toch weer eens wat vaker doen....lekker gekookt op brood.....met lemonpeper.....fijne dag liefs Ria...x !

Ger zei

Ook een goedemorgen!!
Tok,tok,tok......al weer 'n ei;-)
Je dag beginnen met een goed ontbijt dat is het hele eieren eten.

En terwijl jij je eitje in het kokende water laat glijden maak je in die paar minuten zo'n mooie foto's.
Dat noem ik nog eens perfect!!!
Ik kakel nog even verder en wens jou een fijne zonnige vrije dag!!!

Liefs,Ger

My name is Riet zei

Wat een gezellige eierdopjes heb je Ingrid. Ik ben ook gek op eieren gekookt en gebakken. 'Smorgens eet ik ook vaak een gekookt eitje op mijn boterham. Mmmmm heerlijk.
Lieve groet van Riet

Hann¥ zei

Heerlijk een extra vrije dag Ingrid....
Wat een prachtige foto's....je eierdopjes vind ik superleuk...
Hmmm eieren ik hou er ook van....spaanse omelet of een uitsmijter of gewoon een gekookt eitje....
Broodplanken staan hier ook.....vind het mooi staan in de keuken...en het is gewoon handig om zo te pakken...
Geniet nog even van je vrije dag ;-)
Al vind ik het buiten momenteel maar koud :-|

Liefs,Hanny

It Is The way of life zei

Ik ben ook gek op eieren ,maar beperkt mij tot 2 per week het liefst gekookte met een snuf zout heerlijk !
Gezellige hoekje van je keuken !
Liefs ida

Housebythewaterhole zei

Ingrid wat een prachtige sfeerplaatjes…..eitjes vind ik ook héél lekker !!! Bij jullie ook zo'n stralend zonnetje….wil graag het overdekt terras gaan opengooien maar manlief wil nog enkele weken afwachten…..:-(:-( wat is het zaaalig buiten …..
Ik ken perfect het gevoel dat je bij je keuken hebt… heb ook dat gevoel maar voor meerdere plaatsen in mijn huis ….haha…. het oogt nochtans héél gezellig in je keuken …
fijne dag nog
en alvast een fijn weekend
liefs Kathy

Bij Guusje Thuis zei

Heerlijk zo'n gekookt eitje in een eierdop; toch wel het echte ontbijt-idee. En nu ik toch aan het bankhangen ben, stonden er opeens deze week ook gekookte eitjes op mijn menuutje samen met een geroosterd boterhammetje, jammie :)

Groetjes,
Colin

Linda zei

Your photos make even an egg a beautiful thing! Keep that beautiful weather. We are coming to The Netherlands in two weeks! Linda@Wetcreek Blog

Bizzy @ home zei

Mooi sfeerhoekje! Ik ben niet zo van de eitjes, maar ik krijg er bijna zin in bij jou..
Lieve groet, Renny

Anoniem zei

Een lekker gekookt eitje, ja graag! Hier gebeurt dat alleen op zondagmorgen, met verse broodjes, hmmm, lekker.
Je keukenhoekje ziet er gezellig uit. Ach, hier zouden wij ook sommige dingen anders kiezen dan 11 jaar geleden. Maar het stoort me nog niet, nog niet...hihi
Liefs, Peetje.

lia zei

Heerlijk een vers eitje. Zondag eet ik altijd een eitje, en soms wil ik er tussen de middag nog weleens een klaarmaken.

En het was een super lekkere dag.

Indruk zei

Je hebt een sfeervol hoekje gemaakt in je keuken Ingrid, met die leuke eierdopjes is het wel heel verleidelijk om een lekker eitje te nemen. Pascale x

Unknown zei

GEzellig sfeerhoekje. Een eitje meestal op zondag en soms een gebakken eitje tussendoor. Ik ken je gevoel wel over veranderingen. Eigenlijk nog goed, maar toch...
Groet, Annet

Bonjade zei

Ennne.....hoeveel minuten is ie dan gekookt voordat ie perfect is....?
Heerlijk zo'n eitje....ha straks met pasen mag je helemaal los ;)

Fijne avond

Liefs

Alie zei

Gezellig hoor! Onze keuken is ook al 21 jaar en wil ik ook wel graag renoveren, omdat hij nog zo mooi is. Maar ja.....

What's in a day zei

Je eitje zal al wel op zijn, maar toch kan ik nog genieten van je post:) je keuken is nog steeds mooi, maar soms kriebelt het dan toch, dat begrijp ik best hoor, hier denken we ook al heel lang erover na, maar de ruimte is klein en we weten niet goed wat we willen...alles is nog in goede staat, maar ja de kleur:)
Ik wens je een fijne avond en wie weet morgen weer een eitje?

Liefs, Eefie

Athomebymy zei

Mooi hoekje ! En leuke eierdopjes , ik lust ook wel graag een eitje !

Liefs Petra

eigen thuis zei

Ja, bij een extra vrije dag hoort natuurlijk een gekookt eitje. Hier staan ze s'zondags altijd op het menu bij een uitgebreid ontbijtje. Je hebt lekker kunnen genieten vandaag van het mooie weer, wat was het lekker. Hier hebben we morgen een extra vrije dag en dan gaan we maar eens lekker de tuin in. Alvast een fijn weekend. Liefs Gonda

Corine(THUIS) zei

Tot voor kort at ik eigenlijk alleen een gekookt ei op zondag, maar sinds ik koolhydraatbeperkt eet, zijn de eieren weer helemaal in beeld ;-) Lekker hoor! Vooral met een plakje rookvlees erbij.. mmm!
Je hebt er een leuke serie van gemaakt!

Huize Kip Kakel zei

Zo leuk..helemaal in stijl een eitje tikken...mooie eierdopjes!

Ik ben niet zo van de gekookte eitjes bij het ontbijt..moet er soms echt aan denken dat mijn gezin het wel kan waarderen..
Maar daar hebben ze bij jou dus geen klagen over, begrijp ik:)

Hier zijn de dennenappels deze week naar zolder verhuisd..en is de roze wolk in huis neer gedaald:)

Blomkje en Wenje zei

Bij het lezen van je post dacht ik: 'ik moet mezelf morgen ook maar eens verwennen met een eitje'! Wat een heerlijk hoekje in de keuken, krijg er honger van ;) Mooie foto's ook trouwens

Fijne avond

X Pietrik

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

ja heerlijk en dan lekker een zacht eitje hahaha heerlijk ben gek op ontbijtjes ... heerlijke sfeerplaatjes geniet daarvan ... wens je vast een fijn weekend met een heerlijk lang ontbijtmoment ...lieve groet rosita

Bauke zei

Mooi sfeervol "eierhoekje" heb je in je keuken gemaakt. Wij hebben onze eigen eierenmachine in de tuin, onze kippen. Ze leggen van die kleine witte eieren. Daar kun je wel verantwoord vier van opeten op een dag ;-)

Had ik bij je in de buurt gewoond, dan kon je wekelijks wel wat van me krijgen.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

Homemade Home zei

Gezellige post Ingrid, ik krijg ook trek in een lekker eitje. Je hoekje is heel sfeervol.
Ik wens je een gezellig weekend met een heerlijk ontbijtje met een.....
Lieve groet Nelly

Clarieke zei

Wat een leuke eierdopjes :)

La Blomst-Living zei

Mooie verschillende foto's! Ik vind eitjes ook heerlijk, of het nou 's ochtends, 's middags of 's avonds is. Dat eierdorpje met 'just perfect' vind ik wel een hele mooie vorm hebben; het eitje daarin smaakt vast nog beter! Ik hoop dat je genoten hebt op je extra vrije dag!
Liefs, Linda

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Je hoekje in de keuken ziet er fantastisch uit hoor. Ik zou hier voorlopig nog niets aan veranderen, zelfs de dennenappels mogen blijven liggen (zo gezellig). Okee, soms wil je wel eens wat anders, dus een make-over misschien? Maar een heel nieuwe keuken dat doe je niet zo gauw, als de oude nog zo mooi is als die van jullie... Leuke eierdoppen trouwens, vooral die met 'just perfect'...
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Mayflower zei

Just perfect.....weer een mooie post en prachtige foto's. Ik vind alles zo mooi tegen die donkere achterwand uitkomen. Heerlijk een eitje, ik mag ze ook graag, zowel gekookt als gebakken, eten.
Fijne avond Ingrid.
Liefs, Mea

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Een goed idee om een extra vrije dag te nemen. Ik zou het ook graag doen, om wat extra werk te kunnen verrichten op de tuin, maar bij mij zit het er vanwege de drukte helaas niet in. Goed om te horen dat jij van je dag genoten hebt.

Mooie sfeervolle foto's uit je keuken!

Alvast een fijn weekend toegewenst!

Liefs van Madelief x

Roelie Steinmann Photography zei

Heerlijk, lekker een vrije dag, lekker ontbijtje en lente weer.

Gewoon genieten toch?

Fijn weekend, Roelie

SOBERenSTIJL zei

Was je eitje lekker? en heerlijk genoten van je vrije dag? je hebt er weer mooie foto`s van gemaakt.
Fijn weekend alvast hoor!
Liefs, Dorine

Huis in de Provence zei

wow...4 eieren per week...ik eet misschien 1 gekookt ei per maand....
Maar ieder zo z'n smaak ;-)
Enne je hoekje in de keuken is zeker erg gezellig.
Lieve gr. Mirjam

het moonhuis zei

Een vers gekookt eitje vind ik ook heerlijk, ik haal ze daarom niet bij de supermarkt, maar bij de boerderijwinkel.
Ik heb alleen in het weekend tijd om eieren te koken, morgen weer een nieuw doosje halen.
Ik hoop dat je hebt genoten van je vrije dag!!

Liefs Monica

Anneke zei

Ik lees dat iedereen wel en gekookt eitje lust. Nou ik ook hoor heerlijk op een verse boterham. Mooie sfeerplaatjes dan je keuken.
Liefs Anneke

Lory zei

Dear Ingrid,thanks for your comment on my blog. I love your photographs, your colours and your entire blog!
A warm greeting, Loretta

Marie-José zei

Heerlijk hoekje heb je daar in je keuken.
En een ei hoort erbij...ik mag ze ook graag een paar per week koken.
Onze keuken is ook 15 jaar oud en ik zou ook best weer wat anders willen maar een renovatie is ook bij ons de beste oplossing, keuken is nog prima...maar...eerst maar de trappen en overloop afmaken ;) en dan zien we wel weer...
Geniet van het mooie weer :)

lieve groet, MJ

Ús hûs ús thús zei

Breek de dag, tik een eitje. Heerlijk om zo de dag te beginnen. En als je er dan ook nog zulke mooie eierdopjes bij hebt, word je toch helemaal blij!
Je hebt een heerlijk gezellig hoekje zo in je keuken!
Alvast fijn weekend. Groetjes van Aleta

Maia zei

Leuke tekst op die eierdopjes daar ga je spontaan blij van worden en een eitje van eten toch haha.
Het lijkt al wel een beetje pasen hier op je blog gezellig!
Lekker de tijd om rustig te ontbijten en een eitje te eten hebben wij ook deze week, genieten!
Succes met de dromen over je keuken en geniet van het lekkere weer dat nog komt.
Lieve groet Maia

flowersandhome zei

Wat een leuke eierdopjes heb je! Enne... ook hier staan jaar in, jaar uit dennenappels hoor. Slechts sporadisch neem ik die eens weg en gaan ze voor een tijdje naar zolder. Wel verhuizen ze nogal eens van plek in huis natuurlijk. Blijkbaar 'vervelen' dennenappels als decoratie niet zo gauw ;)
Lieve groet en geniet van het mooie weer,
Marian

Room Seventeen zei

Gewoon............just perfect :-)
Fijn weekend, en neem gerust een extra eitje ;-)

Joke zei

Grappig de eierdopjes met tekst.
Zo wil ook ook wel mijn ontbijt.

Groetjes Joke.

Thuis bij Tjits zei

Wat een gezellig post Ingrid en zo heerlijk om je vrije dag te beginnen met een lekker ontbijtje! Ik hou ook erg van eieren alleen niet op mijn nuchtere maag, ik heb vanmiddag lekker een eitje op mijn rookvlees gegeten bij de lunch:)

Ik wens je een heerlijk lenteweekend!
Liefs, Tjits

Fuchsiaantje zei

hallo ingrid, allereerst bedankt voor je reactie op mijn gebroken pols. het valt niet mee als je nu niets kan doen en nog veel pijn heb, maar ik moet nog even geduld hebben het is niet anders. maar ik kan gelukkig wel blogs bekijken, en die van jou is heel mooi en leuk met die eitjes. ook die andere foto`s van je blog daarvoor met die plantjes zijn prachtig, ik geniet nu dubbel nu ik niet zoveel kan doen. lieve groetjes, riet.

Hanna zei

Ha en fin helg!
Hanna

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Prachtig hoekje, vooral de eierdopjes met tekst vind ik super!

Heel fijn weekend en lieve groet,

Loes

Marjon zei


Hallo Ingrid...mooie foto's....jouw eierdopjes zijn enig....en de broodplanken super....ik ben hier ook naar op zoek maar ik vind ze zo prijzig en dan bedenk ik me steeds weer....
Gezamenlijk ontbijt op zondag en dan kwam er een eitje bij....nu zitten we echter niet meer samen aan het ontbijt....erg jammer de kids gaan nu hun eigen weg....dus alleen nog maar een gekookt eitje op bijzondere dagen...fijn weekend en lieve groet Marjon

Home fourteen zei

Ja, dit zijn ook weer van die mooie foto's!! Maar ik heb mijn eitje het liefst gebakken op brood!! Maar door de sla vind ik een gekookt eitje ook heel lekker!! Ga nu de zon in!! Geniet er ook van!! Gr Jac...

Willy zei

Vier per week, dan heb je inmiddels al weer een eitje gegeten. Mooie post rondom het eitje. Fijne week, lieve groet

Unknown zei

Ik loop weer eens achter met reakties plaatsen. Ik heb de rare gewoonte om blogs te lezen, niet te reageren en dan in een keer moet het gebeuren.
Ik ben ook gek op eitjes. Een omelet vind ik altijd heerlijk en een hard gekookt ei op een pistoletje met een gesnipperd uitje doet het ook altijd goed bij mij. Hmmm. Ik hoop dat jouw eitje ook goed heeft gesmaakt. Enne straks hebben we de chocolade eitjes weer Ingrid haha! Ik wens je een fijne zonnige week toe. Groetjes, Nancy

Things and Thoughts zei

Without transaction today, I don't know why but I'm here to admire your amazing pictures and wish you a good morning dear Ingrid!
Hugs, Olympia

Tussen Wal en Schip zei

En zo heeft iedereen wel iets waar ie helemaal gek van is toch.. Leuk om daar zo achter te komen. En het ziet er gezellig uit! Al snap ik best dat je na 14 jaar soms iets wilt.. maarja.. wat nog goed is. Ongetwijfeld.. jou stijl kennende, ziet het er helemaal niet zo gek uit als jij nu ons doet vermoeden ;-)

Lieve groet,
Alberta
Ps: ik tast volkomen in het duister waarom jouw reactie bij mij is verwijderd.. nogmaals sorry!

Beatriz zei

Dear Ingrid, thank you very much for your comment!!! You have a wonderful gallery! I love your pictures! I love your style!Hugs, Beatriz

Pauline zei

Schattige eierdopjes Ingrid. En het is inderdaad heerlijk om met een gekookt eitje de dag te beginnen. Dat is hier meestal alleen weggelegd voor vakanties en/of feest/en verjaardagen. Simpelweg omdat we er de tijd niet voor nemen zo 's morgensvroeg.
Liefs, Pauline

Inge R. zei

mooie plaatjes!
wordt het geen tijd voor jou voor eigen kippen:)

groetjes, Inge

Anita zei

Hi lief mens wát een gezellig hoekje! :-)
Ik ben ook dol op eitjes ...
en ik zal je eerlijk bekennen, ik neem er altijd twee hihi
Een warme knuffel X Groetjezz lfs mij