vrijdag 10 januari 2014

Oude Franse mand…

Eens in de paar maanden vind ik het heerlijk om richting D.oetinchem te rijden om daar een bezoek te brengen aan kringloopwinkel De Opslag. Deze winkel doet haar naam echt eer aan, want er staat ontzettend veel. Net als in andere kringloopwinkels staan er vaak items waar je niets mee hebt, maar toch kom ik er zelden met lege handen vandaan.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Meestal slaag ik bij kringloopwinkel De Opslag zelf, maar dit keer was het raak bij Djé-Dé Brocante, een winkel die in de kringloopwinkel zelf in een eigen ruimte te vinden is. Bij Djé-Dé Brocante staan mooie brocante spullen en eigenaresse Cindy reist regelmatig naar het buitenland om nieuwe aanwinsten voor haar winkel te scoren.

Home & Lifestyle

Toen ik er de laatste keer was, viel mijn oog op deze oude Franse mand. Ik was al een tijd naar iets soortgelijks op zoek en deze viel helemaal in de smaak. Inmiddels staat de mand al een aantal weken bijzonder sfeervol…op ons toilet :-).

Home & Lifestyle
Misschien vind je het wel zonde dat we zo’n mooie mand in de WC-ruimte hebben geplaatst, maar ik kan je verzekeren dat de mand voldoende aandacht krijgt. Tenslotte moet je op de WC toch de tijd uitzitten tot het zover is en dan is het bekijken van deze fraaie mand écht leuk tijdverdrijf ;-).  Bovendien kunnen in de mand veel wc-rollen worden opgeborgen, wat de kans sterk verminderd dat je een keer zonder zit. De mand is dus niet alleen mooi maar ook nog eens heel praktisch.

Omdat het daar lastig fotograferen is, heb ik de mand even naar de woonkamer gehaald, maar inmiddels staat ie uiteraard alweer op het vertrouwde plekje in het kleinste kamertje in huis.

Een fijn weekend gewenst!

Liefs, Ingrid

71 opmerkingen:

It Is The way of life zei

Mooie aanwinst en inderdaad een goeie opberg plek voor toilet papier , je kan er zoveel kanten mee op met zo,n mooie mand !
Fijn weekend !
Liefs ida

Passione Helena zei

Bofkont, wat een super mooie mand heb je weten te bemachtigen! Klinkt leuk zo'n winkeltje, waarvan de eigenaresse zelfs naar het buitenland afreist voor leuke spullen. Ik kom bijna nooit meer bij de kringloopwinkel. Toen ik er ruim 10 jaar geleden voor het eerst kwam, scoorde ik het één na het andere, vooral zink voor in de tuin. Maar de grap is er nu een beetje af. De leuke spullen zijn vaak voor eigen gebruik en de prijzen zijn waanzinnig gestegen sinds ze op de hoogte zijn dat brocante hot is.

Natuurlijk is het kleinste kamertje ook belangrijk, daar moet het ook gezellig toeven zijn ;-) Met zoveel rollen op voorraad zal dat zeker gaan lukken! Mooie foto's!

Fijn weekend!!
Liefs Helena

Nicole Orriëns zei

Doetinchem! Daar woon ik! Ik ken de Opslag ook, en is het net een grot van Alladdin. Het gaat maar door, en door. Echt superleuk.

Je toiletpapier op die manier opbrengen vind ik een geweldig idee.

Huisvlijt

Berna zei

Goed geslaagd! Die mand wordt heel effectief gebruikt. Altijd voorraad bij de hand.
Fijn weekend!

Unknown zei

Prachtige aanwinst, de mand is prachtig.
Ik vind het juist leuk dat je hem in het toilet hebt staan, tenslotte hoort het toilet ook gewoon bij het huis dus dat plekje verdiend het ook om super ingericht te zijn met mooie spullen ;-).
Lieve groet,
Henny

It's me zei

Hij is prachtig........heb ook net een post gemaakt over een oude mand....grappig.....maar nog niet geplaatst hoor...komt goed....maak altijd wat posten vooruit nl....liefs fijne dag !!..x !

Anna Marie zei

Zeker een mooie mand. Wel een stuk leukere opbergmogelijkheid dan een standaard toiletrolhouder.

Hier in de kringloop alleen stinkende, vaak nog kapotte spullen ook.

Anna Marie

lien zei

Oh, ik dacht even dat je ging picknicken, haha! Wat een leuke opslagplaats voor wc-rollen! Ik kan me voorstellen dat ie mooi tot zijn recht komt op het kleinste kamertje! Fijn weekend!

Krek wak wou zei

Schitterende vondst, Ingrid! Zo jammer dat ik niet in de buurt van De Opslag woon...anders zat ik er elke week..haha!
Fijn weekend alvast!
X Nicole

Miss M zei

Wat een mooie vondst Ingrid! Een superidee om daar pleepapier in op te bergen :-)
Moet ook maar eens gauw naar de Opslag gaan zeg... klinkt goed!
Je toffe ladder komt daar toch ook vandaan?
Fijn weekend, liefs, Marjolijn

Anoniem zei

Ik dacht dat je ging picknicken hihi! Nou ja je zit er iig wel bij ;-) Ik vind onze WC niet mooi en niks tot zn recht komen in dat hokje, maar moeten maar even hard sparen voordat dat aangepakt wordt want dan komt er meer ;-)

Als ik ooit in de buurt van Doetinchem ben..

Fijn weekend!

Liefs Saskia

Huiz&zo zei

Zo wordt ook het kleinste kamertje van het huis heel gezellig gemaakt! Leuk en ook heel praktisch!!

Groetjes!

Bizzy @ home zei

Prachtig en praktische mand dus.
Fijn weekend,
Lieve groet, Renny

Claudia Leertouwer zei

Eerlijk = eerlijk! daar breng je aardig wat tijd door!

Unknown zei

Een hele mooie mand Ingrid. Helemaal mijn smaak! En een goede plek hoor op het toilet. Heb ik ook al eens bij kennissen gezien. Jammer dat het bij ons niet past.
Fijn weekend, Groetjes, Ingrid.

Indruk zei

Mooie mand Ingrid, vooral omdat er nog zo'n mooi slotje aan hangt. Ik ben nu ook wel reuze nieuwsgierig naar die kringloop geworden hoor! Jammer dat het zo ver bij mij vandaan is. Je hebt een uitstekende plek gevonden om al die toiletrollen op een mooie manier te herbergen. Fijn weekend alvast, Liefs Pascale

La Blomst-Living zei

Niet voor niets naar Doetinchem afgereisd dus! Je mand is echt mooi, het slot maakt 'm ook wel extra gaaf. En je toilet is zo'n mand zeker wel waard, we zitten er toch zeer regelmatig?
Fijn weekend! Liefs, Linda

Unknown zei

Wat een super mand!! Het is ook nog een super leuk om daar rond te kijken, omdat het altijd super prijsjes zijn!
Fijn weekend Ingrid!
Bisou, Wendy
(http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

Anoniem zei

Tja, daar ga je eens echt voor zitten hé! Hij is heel mooi, tikje vergrijsd met een mooi slotje.
Klinkt goed die kringloopwinkel. Ik ga ook steeds vaker in andere plaatsen eens kijken naar hun kringloopwinkels, maar ja , Doetinchem is toch wat te ver...Maar wie weet...
Liefs, Peetje

Marjon zei


Ha ha leuke post Ingrid...en bij mij op het kleinste kamertje staat ook een rieten mand voor de toiletrollen, weliswaar niet zo'n mooie.....en dan komt het...dan denk ik....kan ik ook eens voor kijken...ga morgen naar de kringloop hihi...niets tegen manlief zeggen....ik vind het een prachtige mand....fijn weekend en lieve groet Marjon

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk post..
Ik zie je helemaal zitten, starend naar de MAND..haha!
Bij mij zitten die wc rollen ook in een bijzonder item..in een zinken emmer (buiten vandaan..)!

Maar je aanwinst is PRACHTIG!
fijn weekend♥

Ger zei

Lieve Ingrid,het is absoluut niet mijn bedoeling om hier de pret te komen drukken,kan me voorstellen hoe blij jij bent met je mooie mand.
Ingrid ik weet niet welke afmeting jou kleinste kamertje heeft,maar wanneer je daar dan toch rustig zit en alle tijd neemt wil ik je aanraden om eens met je neus boven die mand te gaan hangen en hem eens goed te inspecteren op houtworm gaatjes.
Ook al zijn m'n ogen nog niet in orde,(jou foto's zijn wel heel scherp) toch ben ik er haast zeker van dat ik kleine ronde gaatjes zie die kunnen wijzen op de houtworm kever......en wanneer die nog actief is oei,oei...moet er toch niet aan denken dat jou andere mooie meubels ook aangevreten worden door dit kevertje.

Fijn weekeind en lieve groet.
Ger

Marie-José zei

Supermooi is je mand Ingrid!
En ik vind het toilet ook een mooie plek, net wat je zegt...nuttig en tijd zat om te bewonderen.
En ik vind dat het toilet ook wel leuk aangekleed mag zijn, toch?
Goede score en ik ga je adresje onthouden ;)

Fijn weekend en lieve groet, MJ

Anoniem zei

Wow, super koffer.

Als je de ruimte ervoor hebt in je wc maakt het toch niet uit dat er zo'n mooi koffertje staat. Ook in het kleinste kamertje moet je kunnen genieten... mmmm nou ja..

Fijn weekend
Pieternel

Joke zei

Leuk, en een leuk idee om hem te gebruiken voor de toiletrollen.

Groetjes Joke.

lia zei

Hij is leuk Ingrid, en heeft een goed doel gekregen daar op het kleinste kamertje...

Fijn weekend
Liefs Lia

Hann¥ zei

Oh die is leuk Ingrid en wat een leuk idee om hem daar voor te gebruiken....
Fijne avond..
Liefs,Hanny

Unknown zei

Je mand is heel mooi, ik ben gek op oude manden...dit is wel een pracht exemplaar.
Je mand heeft wel een mooie bestemming gekregen, aandacht genoeg denk ik hihi....

Fijn Weekend Ingrid,
Inge, my choice

Saskia ♥ Stipje ♥ zei

Wat een leukertje .
Ja manden heb je nooit genoeg.
Ik heb echt een manden tik .
Een heel mooi weekend.
Liefs Margarita

Janny zei

Mooie mand, zeg. En inderdaad een goede plek: de WC. Ik heb daar ook een mand met rollen etc. staan, zij het een veel kleinere.
Ja, ik heb ook van die kringloop gehoord. Ik zal er toch eens een keer gaan kijken. Tenslotte niet zo heel ver voor mij rijden.
Liefs,
Janny

My name is Riet zei

Prachtige mand Ingrid. Ik hou hier zo van. Ik heb er ook al jaren een alleen wel groter. Die heeft al overal gestaan, een hele poos als salontafel, was erg succesvol, en nou staat hij uiteindelijk on onze slaapkamer aan het einde van het bed. Een fijne bergplaats voor dekens en dekbedden. Er bovenop staat meestal een theeservies om op bed een kopje thee te drinken, zo gezellig. Voor de wc is hij te groot maar wel een erg goed idee van je.
Lieve groet van Riet

My name is Riet zei

Prachtige mand Ingrid. Ik hou hier zo van. Ik heb er ook al jaren een alleen wel groter. Die heeft al overal gestaan, een hele poos als salontafel, was erg succesvol, en nou staat hij uiteindelijk on onze slaapkamer aan het einde van het bed. Een fijne bergplaats voor dekens en dekbedden. Er bovenop staat meestal een theeservies om op bed een kopje thee te drinken, zo gezellig. Voor de wc is hij te groot maar wel een erg goed idee van je.
Lieve groet van Riet

My name is Riet zei

Prachtige mand Ingrid. Ik hou hier zo van. Ik heb er ook al jaren een alleen wel groter. Die heeft al overal gestaan, een hele poos als salontafel, was erg succesvol, en nou staat hij uiteindelijk on onze slaapkamer aan het einde van het bed. Een fijne bergplaats voor dekens en dekbedden. Er bovenop staat meestal een theeservies om op bed een kopje thee te drinken, zo gezellig. Voor de wc is hij te groot maar wel een erg goed idee van je.
Lieve groet van Riet

Anoniem zei

Een prachtige mand, Ingrid! Ik hou van deze manden!
En je hebt haar een bijzondere plaats gegeven, maar toch wel handig. Krijg zelf ook een idee.
Enne...je zou er ook nog een paar mooie woonbladen in kunnen leggen. Zeker voor jou een nuttige bezigheid!
Geniet ervan!

Liefs,Gerry

my way of living zei

Wat een leuke mooie mand.
En ik vind het een leuk plekje waar hij staat.
Zo kan de mand elke keer weer bewonderd worden.

fijn weekend.

gr. Anita

Kom Achterom zei

Deze is echt geweldig. Ik heb zelf een broodmand als schoenenbak onder de kapstok staan. Ze blijven mooi ook op toilet! hahaha je hebt helemaal gelijk.
Fijn weekend
Yolanda

Corine(THUIS) zei

Mooie mand Ingrid! En als het bij jullie net zo gaat als hier is het heel verstandig om een flinke voorraad rollen in je mand te hebben ;-)

What's in a day zei

Je maakt wat los met je mand hoor....behalve dat hij heel mooi is en heel functioneel, want die rollen vliegen er doorheen:) roept het ook vragen op, hoe groot is jouw kleinste kamer..bij ons zou ik met mijn voeten op de mand moeten zitten, hi, hi..
Je scoort hoge ogen met deze mand, dat is een ding dat zeker is.

Fijn weekend Ingrid.

Liefs, Eefie

het moonhuis zei

Mooi dat oude riet, dat blijft sfeervol. Leuk model!
Fijn weekend!!

Liefs Monica

Anneke zei

Wat een geweldige aanwinst. Het maakt je toilet alleen maar gezelliger toch. Ik ben gek op manden. Het staat zo warm. Ik wens je een heel fijn weekend,
Liefs Anneke

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ik heb hier hartelijk zitten lachen :-)! Zelf brocante in het toilet! De mand zou hier ook veel aandacht krijgen :-) Wat een mooie vondst trouwens.

Ik wens jou, Martin en de meiden ook een fijn weekend toe. Ik mail je morgen of zondag over een datum. Het was weer een drukke week.

Veel liefs,

Madelief x

hokje zei

Een mooie vondst! En zo is ook het kleinste kamertje bij jullie thuis helemaal in stijl.

Fijn weekend. X

Bij Guusje Thuis zei

Ik dacht even dat je ging melden dat je er tijdschriften in ging bewaren voor die "zit" in dat kleinste kamertje, maar gelukkig een mooie mand voor de wc-rollen. Want lezen en een bezoek daar, blijf ik een rare combi vinden. Fijn weekend!

Unknown zei

Wat een prachtige aanwinst, ik vind de kleur van de mand prachtig!!
Fijn weekend, liefs, Sonja

Rozen van papier zei

Wat een mooie mand! Zo kan je hem goed bekijken!

Groetjes Janny

Room Seventeen zei

Mooie mand, en nog lekker handig ook in het kleinste kamertje van het huis ;-)

Housebythewaterhole zei

Prachtige mand heb je Ingrid en ook mooie foto's prachtig !!!
Leuk hé zo tegen aan lopen….staat vast prachtig …
ja de ram is voor mij nieuw, zoals héél veel dingen sedert het bloggen, soms tot spijt van manlief…hihi
je zou net zeggen of we komen een beetje achter hier :-(
lieve groeten fijn weekend
kathy

Greet Lefèvre zei

Echt heel mooi die mand Ingrid! Daar zou ik ook voor gevallen zijn!
Prettig weekend ook voor jou!
Liefs,
Greet

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een mooie mand heb je gevonden zeg. Die zou op elke plek in huis prachtig staan. Maar ook je rollen toiletpapier wil je graag mooi opgeborgen hebben en dan komt zo'n mand heel goed van pas. Dus maar een klein beetje zonde dat hij in het kleinste kamertje staat... Goed idee dus!
Ik wens je een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Blomkje en Wenje zei

Wauw Ingrid! Wat een prachtige mand!
Mooi dat hij ook nog zo functioneel is ;)

Ik wens je een heel fijn weekend

X Pietrik

Willy zei

Dat is een hele mooie mand en je hebt er een goede plek voor gevonden. Die kringloop staat al een tijdje op mijn lijstje. Fijn weekend, lieve groet

Thuis bij Tjits zei

Heerlijk om de tijd die je op het kleinste kamer uit moet zitten, dat ook plezierig te doen en met deze mand maak je je toilet toch een stuk gezelliger!

Fijn weekend Ingrid!
Liefs Tjits

Alie zei

Leuke mand hoor en ook nog praktisch zo! Wij hebben een houten laddertje in onze WC staan hahaha.

Jeanette zei

Ik ken die winkel, dat is heel dicht bij mijn woonplaats. En daar hebben ze zeker leuke spulletjes. Je brengt me op een idee, ik geloof dat ik binnenkort ook maar eens ga.

Groet,
Jeanette

SOBERenSTIJL zei

Wat een leuk idee om zo de toiletrollen op te bergen!
Staat ook nog eens stijvol:-)

Liefs, Dorine

Els zei

Die had ik ook niet laten staan!!
Leuk idee om er wcrollen in op te bergen.

Fijne zondag
X Els

Unknown zei

Een prachtexemplaar. Groet, Annet

June zei

It is a real beauty Ingrid. So lovely! I think you will really enjoy it their in the bathroom. Makes me think I need to find a beauty like this for my own :)
Thank you so much for the lovely comment you left me. You made my day so much brighter.
sending hugs...

G-STYLE zei

Haha, fijn dat de mand daar bij jullie in het kleinste hokje toch de nodige aandacht krijgt.

Mag ook wel want het is een heel mooi exemplaar en super handig voor een voorraadje toiletpapier.
Het mes snijdt aan twee kanten zo ...

Ik ben nu wel benieuwd naar die kringloopwinkel en brocante zaak. Misschien mag je er foto's maken en ons via je blog laten meegenieten ?

Voor nu een fijne zondag gewenst , lieve groet Gea

Le Style zei

Leuk idee! Handig en zo maakt dit leuke exemplaar ook het kleinste kamertje sfeervol.

Fijne zondag!

Liefs,
Yet

Miriam de Vries zei

Je kunt geen manden genoeg hebben! Ik heb er deze week ook weer twee 'gekringloopt'. :)
En mooi, je vorige post met je voorjaarsbloemen!

Fijne week alvast!
Groetjes, Miriam
('t Bezige Bijtje)

House of Seasons zei

Liefs van mij!

Ingrid zei

Hey Ingrid.....altijd weer genieten hier bij jou!!prachtige posten zijn hier weer verschenen....en je foto's worden altijd maar mooier....prachtige mand trouwens!
veel liefs van mij...x

Huis in de Provence zei

Een prachtige mand om nuttige dingen in op te bergen!! Heb ook heel lang een mand in de wc gehad, deze week net opgeruimd hij was helemaal kapot gegaan door het vele gebruik;-)
Fijne week.
mirjam

Shabby soul zei

Hello darling Ingrid!
I hope you had beautiful Christmas days, and wish you a stunning new year, my darling friend!
Hugs Silvia

Pierelantijntjes zei

wat een prachtige mand Ingrid! Echt een mooie vondst! Geweldig idee hoor om hem in het toilet te zetten met wc papier erin. Helaas heb ik zo'n ieniemienie wc, dat ik maar net een paar rolletjes kwijt kan, maar anders zou ik zeker ook zoiets willen hebben.
wens je nog een fijne avond,
liefs Ester

Liefde voor kransen ♡ zei

Hoi Ingrid, daar ben ik weer.
Wat heb je een prachtige mand gevonden! Ik hou ook zo van die kleur riet, toevallig afgelopen zomer 2 van die oude wasmanden gekocht. Geeft zoveel sfeer. Ook op het toilet, een echte blikvanger!
Liefs Lindy

Nely zei

Hi dear Ingrid,
I really like the basket,is very beautiful!
Hugs
Nely

Anita zei

Hahahaha ... wat een prachtige mand !!! en ik weet zeker dat ie nu meer aandacht krijgt dan dat hij in de woonkamer zou staan. Per slot van rekening zit je er bijna met je "snotje" boven op :-)
Groetjezz lfs mij X

Unknown zei

Hoi Ingrid,
Mooie mand hoor, wij hebben ook zo eentje en die staat eveneens in het toilet. Handig weggestoken wc-papier en vrouwelijke benodigdheden. Enkele jaren terug waren er 5 vrouwen in huis, met verschillende voorkeuren en merken dus was het handig om alles proper weg te bergen.
Groetjes MIen

Maia zei

hallo, hallo, ik kom nu eindelijk even bij lezen hoor...schaam..schaam!
Super deze mand en wat een vondst omdie op het toilet neer te zetten voor de rollen!
Inderdaad breng je daar ook soms best veel tijd door haha.
Bij ons liggen er tijdschriften.
Zo'n mand zal zeker ook nog eens andere plekken in jullie huis krijgen denk ik zo maar het is echt een prachtexemplaar dat overal past!
Ik lees evrn door.