woensdag 29 januari 2014

Een mooie vondst…

Ik mag hopen dat het jullie niet gaat vervelen, dat ik weer eens bij de kringloopwinkel ben geweest. Ik loop er regelmatig naar binnen en al tref ik er vaak niets aan, soms zie ik ook iets staan waar ik helemaal blij van word.

Home & Lifestyle
In eerste instantie was het vooral het uiterlijk van het doosje dat mij aantrok. Er stond aan de buitenzijde geen merk vermeld zodat ik het niet kan nakijken, maar gezien de vormgeving en de beschadigingen heb ik het gevoel dat dit doosje al tientallen jaren oud is.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

De beschadigingen aan het doosje vind ik juist mooi. Toen ik vervolgens zag dat er prachtige, geheel gave onderzetters in zaten, had ik het gevoel dat ik dubbel geluk had.

Home & Lifestyle 


Home & Lifestyle
Soms ben je op het juiste moment op de juiste plek. Aangezien ik dit jaar nog meer mijn best ga doen om het rustig te houden in het interieur, heb ik deze vondst vooralsnog in de broodkast opgeborgen. Maar ik wissel regelmatig af, dus binnen niet al te lange tijd ga ik voor deze aanwinst een mooi plekje in de woonkamer zoeken.

Liefs, Ingrid

74 opmerkingen:

het Moonhuis Monica zei

Heerlijk om regelmatig een kringloopwinkel binnen te lopen, ik tref ook maar zo heel af en toe wat leuks (en dat is maar goed ook, het blijft een sport hè?). Mijn huis zou anders op een uitdragerij gaan lijken en dat is ook niet de bedoeling, ik neem tegenwoordig alleen nog dingen mee waar mijn hart meteen een sprongetje van maakt.
Mooie vondst hoor en dit berg je ook makkelijk op in een kast, daar heb je altijd wel een plekje voor toch?

Liefs Monica

Pure & White zei

Wat een mooi doosje met inhoud!
We hadden vroeger thuis exact dezelfde onderzetters...ze waren toen al heel oud...dus je zou best wel eens gelijk kunnen hebben dat het idd echt oud/antiek is..;-)
Fijne dag!
Liefs Dineke

inge van der sanden zei

Ik zag gelijk wat het was, bij ons thuis hadden ze ook die doosjes, mijn moeder bewaarde haar zondagse bestek in dezelfde doosjes, ook wij hadden deze glazen onderzetters.
Maar waar het allemaal gebleven is...ik denk bij een van mijn zussen.
Je kwam op het juiste moment de kringloop binnen...mooi hoor!
Fijne Week Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

Naadjes en draadjes zei

Elke week ga ik met een vriendin kringwinkelen. We prikken een namiddagje, stippelen een route uit, en ontdekken nieuwe kringwinkels. Niks zo gezellig.

Sober en Stijl zei

Ik herkende het doosje meteen, mijn oma had er vroeger ook eentje...dus is inderdaad al een oud exemplaar:-)

Liefs, Dorine

Huize Kip Kakel zei

Een geluksdag voor jou, want het zit in de kleine mooie dingen!
Heel mooi én oud!
Alleen het doosje vind ik al GAAF!
Fijne dag♥

Linda zei

Nou super mooie aankoop zeg Ingrid !
Ik lees natuurlijk nog met veel plezier alle blogs van iedereen, maar het reageren staat op een laag pitje, druk met andere dingen. Niet dat je denk van haar hoor je ook nooit meer wat hihi.

Groetjessss en een fijne dag.
Linda

Ingrid B zei

Goed voor te stellen dat je hier meteen blij van werd. En meteen een hele doos vol. Ze komen mij ook wel bekend voor van de visites aan oma en opa vroeger.
En loop jij maar zo vaak je wilt de 'kringloop' binnen hoor! Het is een leuke tijdsbesteding en ik geniet wel mee van je vondsten.
Groetjes, Ingrid.

Els zei

Leuk dat je onverwacht weer een mooie vondst mee naar huis mocht nemen!

Fijne middag
X Els

Berna zei

Ooooooh wat leuk! Dit had mijn moeder vroeger ook maar waar het gebleven is???
Misschien wel bij jou in huis nu.
Veel plezier ermee.

It Is The way of life zei

Hihi ik heb precies de zelfde ook uit de kringloop 2 jaar geleden gevonden met een zilver olie en azijn ,peper en zout stel ....met ingegraveerde hotel uit Monaco .Staat nu in de kast !
Maar Ingrid het is een mooi onderzetter stel !
Liefs ida

Anoniem zei

Kringloopvondsten vervelen nooit!
Ik vind het een heerlijke bezigheid. Altijd spannend wat je nu misschien weer zult aantreffen.
Jij bent in ieder geval goed geslaagd. Mooi met dat oude doosje eromheen. En ik krijg nu een beetje spijt...Gisteren bij de kringloop liep ik ook tegen zo'n glazen onderzetters aan, maar dan in zo'n oud metalen rekje geplaatst...heb het niet meegenomen...stom hé...twijfelde...en je weet wat ze zeggen bij twijfel...toch stom...
Jouw doosje eromheen is mooier, dat wel. Dus geniet maar lekker van je vondst!
Liefs, Peetje

Homemade Home zei

Prachtige vondst Ingrid. De onderzetters heb ik ook maar dan zonder zo mooie doos.
Fijne dag lieve groet Nelly

Things and Thoughts zei

It certainly is a great find Ingrid!You don't believe it but I have the same coasters which come from my mother.They are cool,it is true!And the old box, yes, you have been lucky twice! Keep going!
Hugs from me
Olympia

Huiz&zo zei

De leukste spullen, zijn spullen waar je onverwachts tegenaan loopt. Een heel leuk doosjes! Met leuke inhoud!

Fijne dag!

Corine(THUIS) zei

Helemaal goed... om een bonbon op te presenteren bij mijn thee ;-)

Anita zei

Hahaha ... nee hoor het verveelt niets. En als ik dichterbij woonde ging ik gezellig een keer mee!

Wij hadden thuis precies dezelfde onderzetters en ik vond ze toen zo lelijk ;-)!!! maar intussen kijken we door een andere bril. Zo zonde dat ze bij het opruimen gewoon 'weg" zijn gekomen. Smaken veranderen nl mettertijd. Een mooie vondst.

ThnX voor je berichtje (mijn hoofd tolt) maar ik kom nog langs voordat we vrijdag op het vliegtuig stappen. De koffers staan klaar én ik vind het moeilijk om "los" te laten maar we gaan !!!!! #samen Blogje staat in de startblokken hihi

Een hele warme knuffel komtie XX
Groetjezz lfs mij

Bizzy @ home zei

Dat zijn leuke treffers. Je moet echt net op het juiste moment zijn. Mooi doosje met onderzetters.
Lieve groet, Renny

Indruk zei

Prachtig Ingrid! Ik kom ze vaak tegen op rommelmarkten maar zelden bij de kringloop! Wat een mooie vondst, die was gewoon voor jou daar neergezet denk ik :-). Liefs Pascale

Ger zei

Je las het natuurlijk al in verschillende reacties,bij velen zijn deze kristallen onderzetters bekend uit moeders of oma's kast.
Op zondag middag kwamen die onderzetters bij ons in de familie ook op tafel om het glaasje advocaat of boerenjongens op te zetten.
In de twintiger jaren waren deze cassettes met kristallen onderzetters heel populair met slijpsel in verschillende motieven in aantallen van 6/12/24 stuks.
Je komt ze nog regelmatig tegen op veilingen of te koop aangeboden,de prijzen variëren nog al en dat heeft natuurlijk alles te maken met het kristalslijpsel en de staat waarin het geheel zich bevindt.
Jou oog viel in eerste instantie op het doosje,zit me nu af te vragen of er op jou aanwinst ook metalen sluitinkjes zitten.

Denk dat het nog wel eens in een post van jou voorbij zal komen samen met de andere cassettedoosjes die jij geërfd hebt uit ouderlijk huis.

Lieve groet,Ger

Ingrid zei

Wat mooi Ingrid....dat zou ik ook niet laten staan hoor...ik hou van glas!!veel liefs

Housebythewaterhole zei

Ingrid, met een post over een kringloop-strooptocht ga je mij zeker niet vervelen hoor,prachtige onderzettertjes heb je, zo mooi in een doosje, kan je echt blij van worden hé ! Mijn vriendin van de "beton-post" en ik zijn gisteren ook naar de franse versie van eco-shop geweest, daar kunnen mensen hun spullen brengen en krijgen ze nog een percentage als het verkocht is, Troc noemt het !! Bijna 2u hebben we daar rondgelopen, alles wat we zeker wilden hebben we direct aan kassa gezet… :-) natuurlijk hebben we nu over bepaalde spullen spijt dat we ze niet mee hebben genomen, telkens er spullen uit de rekken waren vulden ze aan, dus ja….dan moet je toch terug gaan zien wat ze bijgezet hebben …haha !!!
Ik doe het gewoon graag, iedere zijn pleziertje zeg ik dan …
Geniet van je nieuwe vondst,
Nog een leuke dag
Liefs Kathy

Anoniem zei

Hoi Ingrid,
Dan heb je geluk als je zo'n vondst doet. Je zou ze ook gewoon kunnen gaan gebruiken.
Ik vermoed dat het echt kristal is.
Veel plezier ermee!

Liefs, Gerry

Anita r zei

Wat mooi om te vinden.
Een echte schat.

gr. Anita

De Meidenmuts zei

Nee, hoor kringloopvondsten vervelen mij nooit! Mooie vondst! Zo'n doosje kan je makkelijk even opbergen en weer iets anders er neer zetten. HEt wordt tijd dat ik ook weer eens naar de kringloop ga, maar dan voor wat grotere spullen voor in de woonkamer. Een kast bv. en een mooie bijzettafel......of gewoon even snuffelen.
Groetjes,
Anita

Judith zei

Oh, als ik de foto's zo zie, dan denk ik dat er iets soortgelijks nog in de kast bij mijn ouders staat. Eens kijken (-:

Marjon zei


Bij ons is de kringloop niet direct in de buurt dus als ik tijd dan ga ik langs...vroeger was er echt veel te krijgen maar het wordt steeds minder veel brocante winkeltjes in de buurt gaan 's morgens en kopen direct leuke spulletjes op....dan blijft er niet meer veel leuks over...ik vind je kist geweldig en ook de onderzetters...bofkont...super....fijne week en lieve groet Marjon

lien zei

Hoi Ingrid,
Je was echt op het juiste moment op de juiste plek! Mooi van buiten en dan komt er ook nog eens zo'n schat tevoorschijn. Mooi! Veel plezier ermee!

lia zei

Ik heb precies zo'n doosje van de kringloop. De onderzettend zijn iets anders, en bij mij staat het in de te-koop doos. Gebruik nooit onderzettend, en zet het ook niet meer zomaar neer.
Maar het is wel leuk om te zien...

Liefs lia

Alie zei

Jij ons vervelen met kringloopvondsten???? Hoe zou dat nu kunnen, heerlijk vind ik dat. Leuk hè die onderzetters. Wij verkopen ze ook in onze BOelschuur.

Willy zei

Mooie vondst Ingrid. Een heel herkenbaar doosje met onderzetters. Wij hadden het ook thuis. Misschien heeft mijn moeder het nog.
Lieve groet,

bij ELZ zei

Het verveelt echt niet hoor Ingrid! Geweldig om te zien wat je allemaal bij een kringloopwinkel kan vinden.
Dit is zeker weer een prachtige vondst! Wat een verrassing, zo'n mooi doosje en dan ook nog gevuld met prachtige onderzetters!
Fijne woensdag nog! Liefs Lindy

What's in a day zei

Kringloopbezoekjes zijn soms lucratief en dan ben je helemaal blij, zeker als je zoiets vindt.
Het doet me denken aan de verjaardagen bij mijn beide oma's als kind mochten we dan de onderzetters uit de kast halen en op tafel neerzetten....bij mijn moeder staat nog een doos met inhoud.
Heel mooi om die te vinden.

Fijne week nog en liefs,
Eefie

Marie-José zei

Je verveelt mij nooit hoor Ingrid met je vondsten van de kringloop :)ik ben er zelf ook vaste klant dus kom maar op...haha...
Mijn moeder heeft deze onderzetters nog steeds en ook in gebruik, leuk hè.
Ik vind het prachtig, al die oude spulletjes die weer een nieuw leven krijgen...toch héérlijk in deze consumptie- en wegwerp maatschappij!
Laat ons dan maar naar die kringloop gaan ;)

Lieve groet, MJ

Nancy B. zei

Ik heb nog nooit een bericht van jou gelezen wat me verveelt, dus daar ben ik niet bang voor. Wat een leuke vondst heb je gedaan. Hier in de kringloop kom ik ze ook wel eens tegen. Ben benieuwd of je ze ook gaat gebruiken. Groetjes, Nancy

Easyliving zei

Mooie vondst, mijn moeder had ze vroeger (of misschien nog steeds :-) ook in de kast staan.....even vragen,,,,,:-)

Groetjes Dinka

Anoniem zei

Zetten ze die vondsten niet voor jou neer als ze jou zien binnen komen? Ik tref zelden zoiets speciaals. Erg leuk! En als je weer es wat anders wilt kun je altijd wat verkopen!

Liefs saskia

Lynda zei

huppelend naar huis met je nieuwe schat! het blijft leuk om zoiets bijzonders op je pad te treffen......

groetjes
lynda

Judith zei

Leuk zo'n vondst! Ik gebruik zulke altijd als thee tipje.
Heel handig.
Fijne avond, Groet Judith.

It's me zei

Wowww ze zijn prachtig !!!...liefs van mij fijne avond...x !

Nely zei

So beautiful coasters,I love it,so nice to see them on the table!
Hugs
Nely

Athomebymy zei

Ik ken het niet .. wel héél leuk !

Liefs Petra

La Blomst-Living zei

Zulk soort posten vervelen me echt niet hoor, Ingrid! Die onderzetters komen nog steeds bij mijn schoonmoeder op de tafel, dus ook mij komen ze me bekend voor. Leuk dat jij ze gevonden hebt!
Fijne avond, liefs Linda

Janny zei

Ha...ik heb precies dezelfde! Zowel het doosje als de onderzetters lijken als twee druppels water! Ik heb ze al heel veel jaar en gebruik ze eigenlijk niet meer. Momenteel heb ik tinnen onderzetters omdat die wat beter in de sfeer passen. Maar het doosje met inhoud blijft mooi!
Janny

Passione Helena zei

Dit keer was het jouw geluksdag. Wat heerlijk als je iets je aandacht trekt en dan ook nog eens verrast word met de inhoud. Ik heb dezelfde glazen onderzetters van mijn moeder, alleen niet zo'n mooi doosje om ze te bewaren!! Ze staan bij mij op een Engels zilveren dienblaadje met een karafje en antieke borrelglaasjes van manlief zijn oma.

We gaan ze vast nog terug zien ;-)

Wens je nog een hele fijne avond!!
Lieve groetjes, Helena

fo miento zei

Ja, dat is inderdaad een mooie vondst. Zo leuk om lekker te snuffelen in de kringloop. Ik ben gisteren bij ons nog langs geweest maar niets gevonden, helaas!
Vele grtjes Mien

fo miento zei

Ja, dat is inderdaad een mooie vondst. Zo leuk om lekker te snuffelen in de kringloop. Ik ben gisteren bij ons nog langs geweest maar niets gevonden, helaas!
Vele grtjes Mien

Anneke zei

Ik durf het bijna niet te zeggen maar de onderzettertje liggen hier ook op tafel. Helaas alleen zonder doosje. Ik heb er een rekje bij. Maar dat is toch leuk dat je zo goed geslaagd bent.
Liefs Anneke

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een geweldige vondst. Ik heb wel al een aantal setjes van die prachtige glazen onderzetters, maar zo'n mooie doos erbij heb ik niet. Ik vind deze echt een juweeltje...
Ik denk dat ik maar eens vaker bij de kringloop naar binnen moet... En ook bij die in de omliggende dorpen... haha... Beter zoeken dus.
Ik wens je een heerlijke avond,
Lieve groet,
Mirjam

Sjonke's Kronkels zei

Wat een mooi kringloopjuweeltje heb je gevonden Ingrid!!!
Groetjes,
marion

Sjonke's Kronkels zei

Wat een mooi kringloopjuweeltje heb je gevonden Ingrid!!!
Groetjes,
marion

Hann¥ zei

Dat is nog eens een mooie vondst Ingrid....soms kan je het wel eens treffen in de kringloopwinkel ;-)
Liefs,Hanny

THE BLACK BARN zei

MOOI..MOOI..
IK VIND HET EEN HELE MOOI VONDST,

MIRANDA

My name is Riet zei

Wat heerlijk toch die kringloop. Leuk de doos met onderzeeërs. Hadden wij vroeger ook.
Lieve groet van Riet

Ús hûs ús thús zei

Heerlijk om zo nu en dan tegen zoiets leuks aan te lopen. Eenzelfde doosje met onderzetters heb ik vorig jaar op de rommelmarkt in Bakkeveen gekocht. Zit al te bedenken waar ik het doosje heb gelaten! Erg hè?
En je verveelt me echt niet hoor. Ik geniet iedere keer weer van je posten met je prachtige foto's! Groetjes van Aleta

Marjonel M zei

Leuk, ik heb ook nog zo`n doosje met onderzetters.

Liefs, Marjonel

Petra zei

Leuk hoor! Mijn moeder had dezelfde maar de mooie doos hadden we niet.. Bijzonder mooi op de foto gezet!

Geniet ervan,
groetjes Petra

Linda zei

Kringloopwinkels are so much fun! I always thank our charity shop ladies when I leave for letting me have such a good time. They think I am crazy for saying that, but I do have a ball! And I have been collecting those lovely glass coasters for 30 years. My visits to second hand stores all started in Berkel en Rodenrijs back in 1980. Such visits are soooo addictive ;) Linda @Wetcreek Museum Blog

eigen thuis zei

Dat is toch geweldig dat je zoiets moois gewoon bij de kringloopwinkel vindt. Je hebt gelijk, zo'n mooi doosje met inhoud moest gewoon met jou mee naar huis.

Liefs Gonda

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Altijd leuk als je in de kringloopwinkel iets tegen komt wat mee naar huis mag. Volgens mij is het hier de bedoeling dat ik toch weer een rondje opruiming ga houden dus zal maar even weg blijven bij de kringloop :)

Shabby soul zei

Love that image of christal against black, it's stunning!
Thank you for the apreciacion of my works, my darling friend!! Hope one day you will come to see everything in person!
Silvia

Tanja zei

Oh Ingrid, wat leuk om de foto te zien en zoveel te herkennen, mijn ouders hadden zon zelfde doosje met inhoud. Als kind kreeg ik vaak met een verjaardag een paar pinda's op een glazen schoteltje. Super leuk dat je dit gevonden hebt en super om weer even terug te gaan naar mijn verleden.
Dank je wel

Liefs
Tanja

Thuis bij Tjits zei

Oh wat mooi Ingrid, ik heb ook zulke glazen onderzetters nog van mijn moeder, maar dan zonder de doos.
Een mooie aanwinst!

Fijne avond,
liefs Tjits

Huis in de Provence zei

Nou dat is zeker geluk hebben!!
Geniet ervan.
Lieve gr. Mirjam

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Prachtige onderzetters en het doosje mag er ook wezen, schitterend!

Ik loop ook vaak genoeg met niets uit de Kringloopwinkel, maar heel af en toe valt mijn oog op iets bijzonders.

Heel fijn weekend en lieve groet,

Loes

Mayflower zei

Hier verveel je volgens mij niemand mee Ingrid, mij in ieder geval niet. Ik kijk steeds weer vol verbazing naar wat voor een mooie vondsten jij bij de kringloopwinkel doet. Dit is weer zo'n prachtvondst waar je vast en zeker een heel mooi plekje voor weet te vinden.
Alvast een fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Anita zei

Hi lieverd ik had nog even willen mailen maar ben niet zo ver gekomen. Ik heb mijn iPad bij me en als het lukt kom ik van daarginds wel ff buurten ;-)) Pfff wat een gedoe voordat je weg bent, ik ben niet goed in dit soort dingen. Wat dat betreft een echte muts !!!! Ik weet het LOS laten #zucht
Een warme knuffel van mij en ontzettend bedankt voor je lieve berichtjes XXX

"In de Boomgaard" zei

Mooi doosje Ingrid.

Groet,

Marieke.

Miranda zei

Altijd leuk een bezoekje aan de kringloop en vooral als je dan met een mooie vondst weer naar huis gaat.

Fijn weekend. X

G-STYLE zei

Neem nog even de tijd om bij jou te reageren.
Daarna douchen , boodschappen doen en naar de stad voor het verhuizen van Sharon.

Heeft jouw dochter haar draai gevonden op haar kamer inmiddels ?

Leuke post heb je trouwens gemaakt van de vlaaivormpjes Erg leuk gedaan en op de foto gezet, ze komen mooi uit zo.

Een fijn weekend gewenst !
liefs van GeaMaia zei

Jij hebt er wel een neus voor hoor, prachtig deze vondst!
Ik weet nog dat mijn oma zulke onderzetters had maar niet meer in een doosje dat is wel speciaal!
ik heb er zelf ook nog ooit een paar bij mijn moeder mee gekregen maar die bewaar ik om onder iets speciaals te zetten en niet als onderzetter voor zomaar glazen, zou jammer zijn als er stukjes uit zouden gaan.
Prachtige foto's heb je er van gemaakt, best lastig in de winter met dat vaak grijze weertje.
Geniet van het weekend!
Lieve groet Maia

June zei

This is such a wonderful find Ingrid! They will be such a beautiful addition to your lovely home. I'm so glad they came home to live with you!
hugs from here...

Janny zei

Wat een mooie vondst Ingrid, je gaat ze toch ook gebruiken hè? Altijd weer een verrassing wat je nu weer zult vinden hè?

Fijn weekend,

Janny

Patricia zei

Prachtig zijn ze, en het doosje hoort er ook helemaal bij. Het blijven leuke vondsten, vooral wanneer je ze voor een prikkie kunt krijgen.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info