maandag 20 januari 2014

Harspot met vlaaivormpjes…

Al is het inmiddels al weer een paar jaar geleden dat ik in de woonkamer meer dan 100 kaarsen of waxinelichtjes aan kon steken (maar slechts een beperkt deel hiervan daadwerkelijk gebruikte), nog altijd branden hier elke avond een aantal kaarsjes in huis.

Home & Lifestyle
Het aantal is geleidelijk aan teruggebracht naar veertien. Sommige kaarsen vind ik te mooi om aan te steken, maar waxinelichtjes worden veelvuldig gebruikt. De kaarsen en waxinelichtjes hoeven dan ook niet in de gebruikelijke kaarsenstandaards te staan, ik vind het juist leuk om daar andere voorwerpen voor te gebruiken.

Home & Lifestyle
Toen ik van Gea van de blog G-Style niet alleen een lieve kerstkaart kreeg, maar blij verrast ook een drietal vlaaivormpjes van haar ontving (nogmaals super bedankt lieve Gea), wist ik meteen waarvoor ik ze wilde gebruiken. In ieder geval één vormpje functioneert permanent als waxinelichthouder, de andere twee worden door mijn oudste dochter afwisselend ook als onderzetter voor haar drinkglas gebruikt.

Home & Lifestyle
Deze mooie harspot ging laatst in de opruiming mee, toen ik bij het tuincentrum was. Je ziet nog net een stukje lont boven de rand uitkomen, maar aangestoken heb ik deze pot nog niet…dat bewaar ik voor buiten, voor een warme zomeravond.

Home & Lifestyle
Geen probleem, want er zijn kaarsen genoeg op voorraad dus aan sfeervol licht zal het hier ‘s avonds (en op donkere dagen ook overdag) sowieso niet ontbreken. Los daarvan is de harspot ook zonder kaarslicht decoratief genoeg om binnen van te genieten.

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

54 opmerkingen:

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk.. de tijd van kaarsen branden kan niet lang genoeg duren..en dan gaan we gewoon buiten verder:)

Mooi je pot en je vlaaivormpjes..

Geniet van een fijne week♥

Kom Achterom zei

Ha ingrid
Wat zijn ze leuk zeg
Ik hoe ervan ook hier allemaal lichtjes verspreid over de kamer alhoewel ik op dit moment into de stompkaars ben zo lekker stoer.
Fijne week liefs Yolanda

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Hier staan ook de waxinelichtjes in twee oude bakvormpjes. De kaarsen staan op een oude tinnen schaal en dan branden er nog lichtjes in oude weckpotten en ik twee papieren zakjes. Bij die laatse ziiten er wel glazen tussen hoor... Je harspot is heel er mooi en wat lief dat je van Gea zulke mooie vlaaivormpjes kreeg...
Ik wens je een heerlijke nieuwe week toe,
Lieve groet,
Mirjam

Sjonke's Kronkels zei

Daar zijn die vormpjes toch voor....hihihi....
Ik brand niks, maar ik heb ook theelichtjes in bakvormpjes zitten.
Groetjes,
Marion

Nancy B. zei

Wat lief van Gea dat ze je een paar vormpjes meestuurde. Lijkt altijd mooi met een waxinelichtje erin, zo sfeervol. Je harspot is ook mooi. Ik hoop dat je hem gauw opgebrand hebt buiten, want dat zou betekenen dat we een boel mooie avonden in het verschiet hebben. Ik wens je een fijne week. Groetjes, Nancy

Miss M zei

Wat een leuke bakvormpjes om te gebruiken voor waxinelichtjes, en een superidee ook als onderzetter!
Die harspot hé... gekocht bij... ja...?? :-) Heb deze niet zien staan afgelopen zaterdag. Zullen wel weg zijn, want deze is ook erg leuk he!
En och... we genieten nog steeds van deze nazomer... dus de pot kan al nu alweer aangestoken worden, hihi.

Liefs, Marjolijn

Lida zei

Ook hier een bende kaarsen en zelfs een paar olielampen, maar ook hier worden steeds dezelfde theelichtjes aangestoken en wat leuk om die oude vormpjes ervoor te gebruiken en die stoere pot is echt gaaf!
Groetjes
Lida

inge van der sanden zei

Ik moet zeggen als het eenmaal weer Januari is, minder ik vanzelf altijd weer met kaarsjes.
Ik heb het terug gebracht tot 6 kaarsjes.
Ik vind jou vlaai vormen zo leuk, en zeker met een waxine lichtje.
Je harspot is sowieso een sfeervol object, ik zou hem ook laten staan tot een mooie zomeravond ( oef...dat klinkt nog ver weg )
Fijne Week Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

flowersandhome zei

Mooi die vormpjes én de harspot!
Fijne week,
Marian

Anoniem zei

Gezellig he...al die kaarsen!! Ik stook ook wat af! :)
En ook 's zomers buiten....erg leuk die oude pot!
Groetjes Sandra

Verie -Vestywo- zei

Heerlijk Ingrid, de kaarsjes aan! Bij ons in huis zijn het er ook heel wat. Het hele jaar door. Geniet ervan.

Lieve-Groetjes, Verie

Anoniem zei

Ze zijn heel leuk, ik heb er ook een stel van Gea gekocht en bij mij branden er ijverig grote waxinelichten in en ook wel eens als onderzetter of een bolletje erin leggen.
De harspot zijn ook heel leuk! Uitzien naar een mooie avond in de buitenlucht.!
Veel plezier ermee!

Liefs, Gerry

Ger zei

''wat'' kaarslicht in huis,ik ben niet zo van de aantallen en heb ze nooit geteld,manlief roept wel eens wanneer ik met de lange aansteker rondloop;jij hebt je roeping gemist,je had koster moeten worden,geeft altijd de juiste sfeer en kan vele doeleinde dienen, in donkere dagen,op gezellige avonden,bij zwoele en romantische zomernachten,diner bij kaarslicht,noodoplossing bij stroomstoring,theelicht,om voorspraak te vragen aan Onze Lieve Vrouwke,stilletocht,tijdens doopplechtigheden en bij uitvaarten etc.etc.

Kom laat ik nog eens wat kaarsen aansteken in de kroon op deze grijze dag.

Lieve Ingrid veel plezier met alle lichtjes...
wees als een kaars, geef licht en verlichting zal je ten deel vallen.

Liefs,Ger

BizzyChrissy zei

zelf ik ik ooit ook eens een harspot gekocht in een smeed ijzeren houder heb ik hem bij de voordeur. hij brand bijna elk weekend.
met kaarsresten en een nieuwe lont is hij zo weer gevuld.

lieve groet Christien

Els zei

Ook hier thuis worden nog steeds kaarsen gebrand. Ik moet wel toegeven dat het aantal sinds kerst behoorlijk gedaald is nadat ik de ramen lapte en het zwarte water zag ;-)

Fijne middag
X Els

La Blomst-Living zei

Mooi Ingrid, de vlaaivormpjes zijn dus voor veel dingen inzetbaar. Je harspot is ook gaaf, heb er twee van staan, ik geloof op het moment in de opslag, maar zat word ik ze nooit!
Liefs, Linda

It's me zei

Mooi Ingrid...die harspot is ook een buitenkaars toch ???..gaat anders teveel walmen hoor in huis....maar in huis ie ie ook erg mooi zo...fijne week liefs Ria...x

Anoniem zei

Wat leuk zo in die vlaaivormpjes Ingrid! Je dochter went zo langzaam aan 'mooie' producten en wil straks nooit meer anders ;-)
Dat wordt een dure uitzet hihi.

Kijk zo nu en dan wel weer uit naar de zomer hoor, heerlijk op een zwoele avond lekker buiten borrelen... ik droom even weg ;-)

Fijne dag!

Liefs Saskia

Marjonel M zei

Kaarsjes branden brengt zo veel gezelligheid mee dat ik er ook altijd wel een paar heb branden.

Fijne week!
Liefs, Marjonel

Indruk zei

Nou Ingrid ala ik het zo lees brandde jij wel heel veel kaarsjes! Ik brand ook veel waxinelichtjes, eigenlijk de hele dag door en gewone kaarsen. Alle kamdelaars voor dikke stompkaarsen heb ik de deur uit gedaan omdat ik de meeste stompkaarsen niet mooi vond branden. Die vormpjes van Gea zijn erg leuk met een kaarsje erin. Je dochter heeft ook een goed stylingsgevoel door hem als onderzetter te gebruiken! Pascale X

Corine(THUIS) zei

Kaarsen, ik heb net vanmiddag een nieuwe doos gehaald. Het gaat best hard als je een groepje bij elkaar zet, maar gezellig is het wel :-)

eigen thuis zei

Wat staat dat leuk die vlaaivormpjes! Altijd gezellig, kaarsjes aan. Op zo'n dag als vandaag is het nog eens extra sfeervol. Als het zo donker en somber is, hebben we wel een beetje gezelligheid nodig.

Lieve groet Gonda

het Moonhuis Monica zei

Die vlaaivormpjes van Gea zijn bij jou goed terecht gekomen.
Ik gebruik ook heel veel waxinelichtjes, maar dat heb ik al eerder verteld.
Rond kerst waren dat er nog meer, omdat ze toen ook brandden in die waxinehoudertjes in de perenboom en er ook nog enkele op de trap stonden, toen waren ze helemaal niet aan te slepen.
Ik heb ze net geteld, nu branden er 14 hier in huis, zo gezellig!!
Een fijne week!!

Liefs Monica

Passione Helena zei

Wat ontzettend lief van Gea om drie bakwormpjes mee te sturen, wat zijn ze leuk! En dochterlief heeft er ook meteen een nieuw idee aan gegeven door het als onderzetter te gebruiken. Hier gaat ook geen dag voorbij zonder kaarslicht, zakken vol gaan er door... o, ik vind het zo gezellig! Nog even wachten met de stoere harspot dan. Maar inderdaad het is zo al een mooie aanwinst, die je ook nog voor een prikkie op de kop hebt weten te tikken! En leuke items om te fotograferen ;-)

Bedankt voor je lieve reactie! Dito!

Wens je nog een hele fijne dag!
Liefs HelenaLa Maison zei

Wat lief van Gea om je zo'n leuk cadeau te sturen.
Hier staan waxinelichtjes te branden in een glazen vaas en in een huisje,heel gezellig die lichtjes. Trouwens het is 17 uur en het is alweer lichter aan het worden hoera!

lieve groet
Hermine

Jolanda zei

Gezellig, zeker op deze grauwe dagen. Wat een mooie harspot, ik hoop dat je m gauw aan kunt doen. Lieve groet

Anoniem zei

Dat ziet er leuk uit, zo kun je heel simpel hele sfeervolle lichtpuntjes creëren ! Leuk gedaan.

Lieke

It Is The way of life zei

Wat een leuke vlaaivormpjes heel goed geschikt voor waxinelichtje , en de harspot is straks weer een leuke buiten decoratie!
Liefs ida

Alie zei

Dat is het gezellige van deze donkere dagen, heerlijk de kaarsjes aan!

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

kaarsen vrachtwagens vol hier brand ze hele dag door ... ook ik vlaaivormpjes in de keuken .... prachtige foto's geniet er lekker van en tja kan nog even niet van je harspot buiten dan moet je nog even wachten maar komt vanzelf dus nog even er zo van genieten .... lieve groet rosita

fo miento zei

Hoi Ingrid,
Oh, zo'n leuk cadeautje en zeker wanneer je ze kan gebruiken als theelichthoudertje (zo noemen wij dat hier in België) en als onderzettertjes.
Grtjes Mien

Ingrid B zei

Prachtig zijn de vlaaivormpjes en leuk met een waxinelichtje erin. Goh, dat je ooit wel honderd kaarsen kon branden, zoveel heb ik er niet staan hoor. Maar sfeervol is het wel. Zeker op zo'n dag als vandaag wat dan ook nog de meest deprimerende dag van het jaar is, las ik in de krant. Maar daar heb ik gelukkig geen last van zo tussen het kaarslicht.
Geniet van alle vlammetjes, groetjes Ingrid.

Marie-José zei

Ja heerlijk hè Ingrid al die kaarsjes. Erg mooi met die oude taartvormpjes :)
Ik zag de taartvormpjes ook al met wat losse bolletjes van de muscari...was óók heel mooi...
Zo'n harspot doet het altijd goed, mooi voor de sier en straks buiten op een lange zomeravond...
Je hebt er weer mooie foto's van gemaakt :)

Fijne week en lieve groet, MJ

Nely zei

I love candels,I rally liked what he looks your decoration with candels!
Hugs
Nely

Hann¥ zei

Hier branden nu ook heel veel waxinelichtjes.....je vormpjes die je van Gea kreeg zijn gaaf zeg!
Je harspot is inderdaad leuk voor buiten als we straks weer heerlijk de tuin in kunnen....
Fijne avond Ingrid
Liefs,Hanny

Claudia zei

Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder kaarsjes. Zelfs bij het ontbijt steek ik er eentje (of twee) aan.

inro soor zei

staat prachtig!
ja,ben ook heel gek op waxientjes....en van de zomer gaan we gewoon door:)

groetjess, Inge

Sober en Stijl zei

O ja kaarsen branden er hier volop...ik vind de wax pot erg stoer , mooi hoor!

Liefs, Dorine

Janny zei

Ik brand ook veel kaarsen en waxinelichten. Maar altijd in glazen potten of houders, nooit in iets "opens". Sinds ik ooit een brand meemaakte waarin een jong meisje voor de rest van haar leven verminkt is geworden, zorg ik ervoor dat er nooit iets bij de vlam kan komen. En ik zet ze niet in lage vormpjes (ik heb ze wel hoor, maar ze zitten in een glazen pot in de keuken), want de betreffende moeder had ook lage kandelaars staan! Ik ben echt als de dood voor brand geworden.
Je harspot deed me eraan herinneren dat ik ook nog zo een heb. Al een tijd lang opgeborgen en nooit meer aan gedacht. Ga hem meteen weer zoeken en zet hem buiten neer. Leuk!
Liefs,
Janny

All Seasons zei

Wat zijn je vlaaivormpjes leuk en zo lief van Gea.
Hier gaat ook geen dag voorbij zonder lichtjes aan en vooral met het grijze weer van gisteren en vandaag. Gisteren een drukke dag gehad, dus dan merk je het niet eens, maar nu vandaag m'n thuisdingen doen en dan merk je pas hoe grijs het is. Tja, we hebben het niet in de hand en maar goed ook!
Overigens is je harspot ook super!

Fijne dag vandaag
warme groet,
Patricia

Cora M. zei

Wat een lief en mooi cadeau. Ze staan prachtig. Die kleuren zijn zo mooi vind je ook niet?
Groetjes Cora

Jeanette zei

Kaarsjes zijn altijd gezellig, ik ben ook fan van geurkaarsjes. Zelfs mijn zoon van 11 vraagt regelmatig, mam zullen we de kaarsjes aan doen dat is zo gezellig. Voorlopig kunnen we ze nog wel aandoen. Het is nog zo somber buiten.

Groet,
Jeanette

Hélène zei

Wat een mooie Blog!!Dat idee met die vlaaivormpjes vind ik ontzettend leuk!!
Gr.Hélène

Pure & White zei

Mooi gedaan, ik hou hier ook van!
Liefs Dineke

Ingrid zei

je hebt mijn lievelingslichtjes weer knap op de foto gezet hoor Ingrid!en je harspot staat er heel mooi bij zeg!!.....liefs

Maia zei

Oeps zoveel kaarsjes!
Hier branden er ook elke avond hoor maar eenstuk of 5 ze vliegen er door heen die waxinelichtjes in de winter.
Wat lief zo'n cadeautje erbij met kerst en wat zal ze het leuk vinden dat je de vormpjes zo mooi gefotografeerd hebt.
De waxpot is ook heerlijk stoer, ik heb er ook twee binnen op de vensterbank liggen maar zonder vet er in.
Mooi dat verweerde van die potten!
Geniet van een fijne week, was weer gezellig even genieten hier op je blog.
Lieve groet Maia

Huis in de Provence zei

Wat een mooie bakvormpjes heb je!! Enne het wordt van zelf mooi weer voor de harspot tegen die tijd zijn we deze winterse dagen vergeten;-)
Fijne week

Mirjam

THE BLACK BARN zei

DIE VORMPJES ZIJN MOOI ZEG!!

MAAR DIE HARS POT OOK INGRID.

IK HOU OOK ZO VAN KAARSEN HET GEEFT ZOVEEL SFEERVOL LICHT EN WARMTE.

FIJNE DAG,
MIRANDA

Shabby soul zei

Me too love so much candels, their light make special every thing around. Love your display =)
Hugs darling friend!
Silvia

Thuis bij Tjits zei

Wat lief dat Gea je bakvormpjes stuurde, zo sfeervol met een lichtje erin. Hier branden ook elke avond waxinelichtjes en stompkaarsen, zonder kaarslicht vind ik het zo saai..

Liefs, Tjits

Lilablu Brocante / Tina zei

Oh Ingrid, heerlijk een warme zomeravond.........de gedachte alleen al..........ook bij mij branden zowel thuis als in de winkel veel kaarsen en waxinelichtjes.......echte sfeerbrengers......liefs, tina

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Heb net voor de kerst de glazen pot met bakvormpjes verhuisd naar een doos op zolder, maar wel eerst een aantal vormpjes eruit gehaald waar ik theelichtjes in kan doen. Het aantal is inmiddels wel iets minder als met de feestdagen, maar hier dus ook dezelfde vormpjes als bij jou met daarin gezellig 'de kaarsjes aan'. Helemaal leuk, net als je harspot trouwens!

Madelief zei

Ontzettend lief van Gea om je die mooie vormpjes te sturen! Het staat sfeervol met het kaarsje erin.

Ik wens je een fijne avond toe. Hier branden de kaarsjes ook :-)

Madelief x

Miranda zei

Gezellig de kaarsjes aan en altijd leuk om alternatieve houdertjes te gebruiken!

Fijne avond. X