donderdag 15 augustus 2013

Contrasten in New York…

De volgende dag besloten we de taxi te nemen naar Downtown Manhattan, naar het zuidelijke deel van dit eiland in de stad. We wilden een wandeling uit een boekje gaan volgen om zo op diverse plekken te komen en veel te zien. Tijdens de wandeling werd tussendoor ook wel wat gewinkeld. Daar ontkom je bijna niet aan wanneer je met drie vrouwen op stap gaat (manlief heeft in de vakantie héél wat uurtjes staan wachten, ik was overigens wel de minst erge van de drie ;-)), maar aangezien alle winkels voorzien zijn van airco, was het ook een welkome plek om op temperatuur te komen…het was zó warm in de stad.

Wanneer je naar dit zuidelijke deel van Manhattan trekt, moet je tegen drukte kunnen. Vooral in Times Square, één van de bekendste straten/wijken van de wereld, kun je over de hoofden lopen. Maar de stad kent ook contrasten, waardoor je het ene moment door een drukke straat wandelt en om de hoek onverwacht een relatief rustig park aantreft. Het contrast vind je ook terug in de gebouwen. Moderne, glanzende wolkenkrabbers met veel glas wisselen zich af met historische gebouwen.

Home & Lifestyle
Mijn favoriet...de Amerikaanse schoolbus


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Times Square


Home & Lifestyle

Wanneer je deze stad verkent, herken je veel van televisie en films en dat maakt het ook zo leuk om er te zijn. Gelukkig hadden we nog een paar dagen New York te gaan…

Liefs, Ingrid

44 opmerkingen:

Dineke@esatto zei

Mooi Ingrid!
Prachtige foto's! Het plezier om daar te zijn spat eraf!

Lieve groet!

Dineke

Unknown zei

Wauw..Wat laat je een mooie reportage zien, heel gevarieerd.
Leuk, de schoolbus, je ziet het op de t.v. om dat in het echt te zien lijkt me zo leuk.

Fijne Dag,
Inge, my choice

flowersandhome zei

Wat een prachtige foto's heb je van New York gemaakt Ingrid. Toen ik alles bekeek, bedacht ik zelf al dat jullie ahw in een film rondliepen en toen schreef je dat zelf op het einde van je fotoreeks, grappig was dat ;)
Fantastisch, die typische schoolbussen en taxi's, ja zelfs de verkeerslichten, en dan de wolkenkrabbers natuurlijk. Moet er héérlijk shoppen zijn ook!
Lieve groet,
Marian

Passione Helena zei

Nou inderdaad, dit zijn de beelden die we kennen van TV of uit bladen. Fantastische foto's heb je gemaakt Ingrid! Wat een imposante gebouwen, ongelofelijk. Het contrast zoals je beschrijft moet jullie een bijzonder gevoel hebben geven tijdens de verkenning van deze mooie stad. Prachtig de oude schoolbus die we uit films kennen, net als de details van de oude gebouwen die ook erg mijn indruk wekken. Kan me voorstellen dat je meerdere dagen de tijd nodig hebt om zoveel mogelijk in je op te nemen. Het is zoveel, zo groot..en zo druk.

Jullie hebben in de vakantie ieder geval als diva's geshopt begrijp ik uit je verhaal, jullie hadden je eigen bodyguard mee ;-) hihi


Bedankt voor het delen van je mooie reportage!

Fijne dag!

Lieve groetjes, Helena




Willy zei

Hej Ingrid, wat een mooie fotoreportage. Dat moet heel indrukwekkend zijn om daar zo in die drukke wereldstad te staan. Als die schoolbussen geen dienst meer doen dan gaan ze o.a. naar Guatemala, daar wordt er dan nog volop mee gereden en worden het chickenbussen genoemd. Ze zitten dan afgeladen vol met mensen en de spullen die ze mee vervoeren. Gelukkig is mijn dochter tijdens haar verblijf daar niet met zo'n bus meegereden.
Lieve groet,

Bizzy @ home zei

Mooie foto's, kunnen zo in een stedengids o.i.d. Wat lijkt het me gaaf om daar zo rond te lopen, zo imposant al die gebouwen als je omhoog kijkt. De schoolbus is echt een NY symbool, super om allemaal te zien.
Lieve groet, Renny

My name is Riet zei

Goeie morgen Ingrid. Wat is het toch een prachtige stad he, begrijp je dat het mijn favoriete stad is nog VOOR Londen . Als ik je foto''s zie krijg ik heimwee en ik ga nu direct meteen mijn foto's nog eens bekijken. Denk niet dat ik er ooit nog zal komen maar ik zeg nooit nooit natuurlijk. Je foto's zijn prachtig en geven alles zo mooi weer. Haha je man die in iedere winkel moest wachten, ja daar heeft mijn man ook altijd last van en die heeft maar 1 vrouw om op te wachten, haha..
Lieve groet van Riet

It's me zei

Echt GEWELDIG !!! Ingrid...leuk om te zien...mooie foto's,.....bedankt voor het delen...liefs Ria...x !

ida zei

Inderdaad je herkend het van de TV en van de films .Maar in het echt is het bijzonder om dit mee te maken ! Je hebt er weer een mooi post van gemaakt en met plezier om naar te kijken !
Liefs Ida

Le Style zei

O, wat is dit genieten, deze mooie foto's die de sfeer en de bekende beelden zo mooi weergeven! En er komt nog meer!? I stay in touch ;-)!!

Fijne dag!

Yet

Anita zei

Wat een machtige foto's!! Lijkt me erg indrukwekkend - the city that never sleeps!
Ooit wil ik er nog eens naar toe. Onze oudste dochter (van 14) droomt er ook van, dus misschien gaan we wel eens samen (manlief gaat liever niet zo ver vliegen).
Bedankt voor 't delen.
Groetjes, Anita

Twinstyle zei

Wow Ingrid,

je foto's zijn prachtig!
Ik ben zelf 2 keer in de USA geweest, maar dan helemaal aan de andere kant. New York staat hoog op het verlanglijstje voor de volgende reis naar Amerika dus je verslag is echt inspirerend voor me!

Liefs Wendy

Maia zei

Heel aparte foto's heb je van de stad, niet echt de doorsnee toeristen foto's prachtig!
Die gele schoolbus is wel super he, mooier dan al die nieuwe torenhoge gebouwen, wat een contrast en daarom ook leuk!
Fijne dag
Lieve groet Maia

Tanja zei

Mooie foto's Ingrid, en als een keer in New York bent geweest vergeet je dat nooit meer.
Bijzondere en aparte stad, met buiten de hoofdstraten ook zoveel armoede. Heel veel tegenstellingen.

Lieve groet
Tanja

Muggensteekjes zei

Hoi Ingrid,
wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt, ik ben nu helemaal bijgelezen en wacht geduldig op je volgende verhaal. Zo'n 25 jaar geleden (pffft... zo lang geleden alweer) maakten mijn man en ik een rondreis door Florida en daarna nog een weekje Bahama's, echt onvergetelijk. Je foto's zijn prachtig!
Liefs, Ingrid.

lien zei

Mooi om de contrasten in gebouwen te zien. En de foto's 'by night' zijn erg goed gelukt! wow!
Liefs Carolien

Ingrid zei

Prachtige foto's weer! Bijzonder zo'n rustpunt/parkje tussen de wolkenkrabbers en de weerspiegeling van de oude gebouwen in de moderne van glas.
Je hoofd gonst 's avonds van de indrukken die je op zo'n dag op doet hè?
Groetjes, Ingrid.

Lida zei

Wat een heerlijke trip en wat een lef om die stad te gaan verkennen, het trekt mij niet, maar zou dolgraag New England eens verkennen in de herfst! Groetjes en bedankt voor de gave foto´s!
Lida

Bij Guusje Thuis zei

Zucht ... NY staat al sinds '90 op mijn verlanglijstje en staat daar nog altijd een beetje zielig in de wacht te staan. Extra genoten van jouw foto's dus!

La Blomst-Living zei

Wat zal jij veel foto's hebben gemaakt! Die avondfoto met reclames is trouwens helder. Ik ben benieuwd naar de volgende serie!
Lieve groet, Linda

Mayflower zei

Wat een prachtige foto's Ingrid. Zo'n Amerikaanse schoolbus zag ik ook in Maastricht.
Het lijkt me ook heel bijzonder dat je dingen herkende die je ooit op tv heb gezien.
Leuk om zo mee te kunnen genieten van jullie vakantie.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Anoniem zei

Met heel veel interesse en plezier ben ik met je meegegaan op deze trip. Geweldig, zo groot, zoveel contrast en dan die indrukwekkende gebouwen.
De foto's bij nacht zijn ook heel mooi!
Ruim 30 jaar geleden ben ik bij familie geweest in West-Canada, toen had je de gele schoolbussen ook al.
Zie uit naar de volgende reportage.
Je maakt prachtige foto's!

Liefs, Gerry

June zei

I hope you are having the loveliest of times Ingrid. Your photos are so beautiful. I have never been to NY. As close as I have come to it is Washing D.C. several times.
sending hugs...

Unknown zei

Genoten van je post. Wat een stad! Ik zou er graag eens naar toe. Groetjes, Annet

Marjonel M zei

Prachtige foto`s Ingrid....Indrukwekkend.

Groet, Marjonel

Els zei

Inderdaad precies zoals in de films!!
Onzettend leuk!

Fijn weekend
Liefs Els

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Zo te zien hebben jullie alles wat New York te bieden heeft, wel gezien. Nou ja, niet alles natuurlijk, dan zou je er zeker een jaar moeten gaan wonen. Maar toch wel de meest bekende dingen... Ik ben helemaal weg van die gele schoolbus...
En ik ben benieuwd naar het vervolg.
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

lia zei

Ik zeg maar een woord.. WAUW!!!!

Liefs Lia

Ger zei

Mooi die contrasten van oud en nieuw...
je begrijpt natuurlijk wel bij welke foto's ik wat langer blijf hangen;-)
Hé....die gele schoolbus ken ik ook....niet dat ik er ooit inzat,niet van Amerikaanse TV series, ook dat kan me niet boeien,maar wel het model op schaal van die bekende gele schoolbus tussen de grote verzameling oude Dinky Toys van mijn grote hobbyist.

Lieve groet en fijn weekeind!!
Ger

het moonhuis zei

Ooh Ingrid, echt zo geweldig dit!!!
Ik stond vanmiddag, met mijn oudste zoon, in de rij bij de Pyton (Efteling, maar dat snap je natuurlijk wel ;-))toen heb ik deze post even staan lezen en de prachtige foto's gezien, maar ik wilde ze natuurlijk ook nog even op mijn laptop bekijken, echt heel indrukwekkend, superfoto's!!
Ik wil nog veel meer foto's zien hoor, ik kijk alweer uit naar je volgende post!!

Liefs Monica

Marie-José zei

Prachtige foto's Ingrid, oog voor detail, en echt gaaf om New York op deze manier te verkennen, ik heb alleen 3 mannen...dat winkelen kan ik wel vergeten...haha...ja...naar de Apple store ;)
lieve groet, MJ

G-STYLE zei

Ik geniet hoor, kom maar op met al die vakantiefoto's !

Fijn weekend Ingrid .. en tot de volgende post.
Lieve groet Gea

G-STYLE zei

Ik geniet hoor, kom maar op met al die vakantiefoto's !

Fijn weekend Ingrid .. en tot de volgende post.
Lieve groet Gea

Nely zei

Just beautiful dear Ingrid,wonderful pictures and post:)
Have a nice weekend
Nely

A place for my home zei

Wederom prachtige foto's. Ik waan me zo in een of andere tvshow ;)

Groetjes, Cynthia

Janny zei

Wat een mooi verslag van jullie verblijf in The Big Apple. Arme hubby, op pad met drie dames in een stad vol verlokkingen. Een vriendin heeft me gevraagd om mee te gaan naar N.Y., maar ik moet er wel over nadenken of het is wat ik ook graag wil.
O ja...en je foto's zijn ook weer zo fantastisch!
Liefs,
Janny

Lemons and blue zei

Het lijkt mij echt fantastisch om New-York eens te bezoeken, leuk om door middel van je foto's een kijkje daar te nemen :)
Groetjes Joke

Thuis bij Tjits zei

Prachtige foto's Ingrid en die oude schoolbus is ook mijn favoriet!

Ik wens je nog een fijn weekend,
lieve groet Tjits

Unknown zei

Prachtig! New York staat ook op ons lijstje. We hebben er 2 eurostukken voor gespaard en zouden afgelopen voorjaar. Toen ik zwanger bleek te zijn en we nog voor de verjaardag van mijn moeder op vakantie naar het buitenland gingen hebben we besloten het uit te stellen. Maar als ik jouw foto's zie krijg ik nog meer zin en weet ik dat uitstel geen afstel moet worden.
Leuk dat je nog aan mij moest denken ivm de woonwinkeladresjes. We hebben genoten en inderdaad de Potstal gaf ons veel inspiratie.
De Espeterhoeve lijkt me inderdaad ook zeer de moeite waard rond de kerst. Wie weet is het leuk om met een aantal blogdames daar af te spreken onder het genot van een high tea ;-)
Nog een fijn weekend en geniet maar lekker na van jullie mooie reis.
Lieve groet,
Karin

Claudia Leertouwer zei

Vorig jaar in Londen had manlief heel toevallig een boek bij zich. Tipje voor jouw lief?

Indruk zei

Ingrid wat een prachtige foto's! je zou denken dat ze zo uit een boek kwamen. Zo te lezen hebben jullie genoten van de vakantie, wat heerlijk om te lezen en de vakantiefoto's van je te bekijken. Liefs Pascale

SOBERenSTIJL zei

Ik ben net terug van vakantie en ben bij gelezen op je blog.
Super allemaal, kan me voorstellen dat jullie genoten hebben!
Groetjes, Dorine

Daniela zei

So lovely the contrast between the old and new city ;)
Wonderful photos !!

Anoniem zei

Wauw wat gaaf! je foto`s zijn echt geweldig,lieve groet Musje.