vrijdag 30 augustus 2013

Tussenringen…

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat ik graag fotografeer. Deze hobby is door het bloggen ontstaan, want voorheen kwam ik eigenlijk niet veel verder dan de welbekende vakantiekiekjes, waar overigens helemaal niets mis mee is. Maar door het bloggen zag ik bij anderen mooie posten met hele fraaie foto’s voorbij komen en dat inspireerde mij om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Home & Lifestyle

Twee jaar geleden kocht ik een spiegelreflexcamera, een mooi toestel (Canon EOS 60D) maar in het begin voelde ik mij er wat verloren mee want er zijn zoveel mogelijkheden en leer dan zo’n camera maar eens goed kennen! En ondanks een cursus en het feit dat ik regelmatig complimenten over mijn  foto’s krijg, heb ik nog steeds het gevoel dat ik nog maar het topje van de ijsberg aan kennis heb vergaard. Het kost bovendien ook enorm veel tijd om alles uit te zoeken!

Home & Lifestyle

Macrofotografie vind ik prachtig, maar ik had er niet de juiste lenzen voor. Goede macrolenzen zijn aardig aan de prijs, maar al lezende op internet zag ik dat tussenringen een leuk alternatief kunnen zijn. Ik had nog wat geld over van wat ik voor mijn verjaardag had gekregen, dus deze niet al te dure bestelling werd gedaan.

De tussenringen (merk K.ernel, drie stuks van 31, 21 en 13 mm) kwamen binnen en toen kwam de uitvoering! Het beste is oefenen, oefenen en nog eens oefenen, maar ja…na de zoveelste foto wist ik natuurlijk niet meer wat ik wanneer met welke instellingen had gedaan! Gelukkig bieden dan zowel de camera als de computer uitkomst, bij beiden wordt mij bij elke foto (precies of deels) verteld wat ik allemaal heb uitgespookt.

Home & Lifestyle
De afgelopen weekend vers geplukte versie, nog groen van kleur


Home & Lifestyle
Nu ingedroogd, maar minstens net zo fotogeniek!

Het is leuk te ervaren dat ik nu ineens veel dichter met mijn camera bij een voorwerp kan komen. Maar het scherpstellen valt nog niet mee en het resultaat lijkt op het kleine lcd-scherm vaak beter dan wanneer ik de foto vol op de computer zie staan. Maar oefening baart kunst, dus de komende tijd zal er vast nog wel eens een close-up op mijn blog verschijnen.

Home & Lifestyle

Vorig weekend plukte ik uit de berm de wilde peen (daucus carota). Op dat moment had ik totaal geen benul van wat ik in handen had, maar Bonjade maakte er bij toeval een hele mooie post over, waardoor ik achter deze informatie kwam

Home & Lifestyle

De zaden vormen een vogelnestje, heel fotogeniek en dus bijzonder geschikt om de tussenringen uit te proberen. Ik ben er nog lang niet hoor, maar het begin is er…nu de rest van de kennis nog ;-).

Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

51 opmerkingen:

lien zei

Kan echt jaloers zijn (in positieve zin)op mensen die zo'n mooie foto's maken en daar hoor jij ook bij! Lijkt me zo gaaf als je dat kunt. Niet meer twijfelen aan jezelf hoor :) Fijn weekend!

Corine(THUIS) zei

Het resultaat mag er al zijn Ingrid! Het kost veel tijd en energie om je er echt in te verdiepen, maar wat kun je trots zijn op deze foto's.

Martine zei

Het zijn prachtige foto's !
Nog een fijn weekend,
Martine

La Blomst-Living zei

Wow, prachtige foto's hoor, je hebt niet voor niets geoefend. Het scheelt inderdaad als je een blog hebt, ik doe ook mijn best om alles zo mooi mogelijk in beeld te krijgen, al doe ik dat nog met mijn compacte cameraatje. Maar wie weet...ik word door mooie foto's echt geïnspireerd!
Ik wens je een gezellig weekend,
Linda

Passione Helena zei

Zo herkenbaar lieve Ingrid. De hunk naar meer word steeds groter naarmate je bepaalde dingen onder de knie hebt gekregen, je probeert steeds weer je grenzen te verleggen maar het kost ook een hoop tijd en geduld om er achter te komen hoe je het precies moet doen om dat ene resultaat te krijgen wat je voor ogen hebt;-) Ben het helemaal met je eens het is een dure hobby, maar ooooo...het is zo leuk om te doen!!

Je hebt fantastische foto's gemaakt. Met deze tussenringen heb je de nodige kosten mooi uit weten te sparen en heb je even genoeg te doen om het allemaal te ontdekken en uit te vogelen, dat zal resulteren in nog veel meer mooie foto's van jouw!

Leuk zeg het oefenobject..staat erg leuk in de Keulse pot.

Fijn weekend!!

Liefs X

My name is Riet zei

Wat goed van je om die ringen uit te proberen Ingrid. Je foto's zijn schitterend geworden . Je bent weer een stukje verder in het fotografie vak.
Fijn weekend!

Jeanette zei

Hoi Ingrid,
wat komt mij jouw verhaal bekend voor, niet bij mij zelf maar bij mijn man. Hij is ook een groot liefhebber van fotograferen, in de vakantie is hij er regelmatig opuit getrokken en probeert dan de mooiste plaatjes te maken. Ook hij doet "investeringen" om met een goede lens mooie foto's te maken, zo ook met macrolenzen. Hij wordt steeds beter en heeft er erg veel plezier in. Dat blijft ook niet onopgemerkt, inmiddels wordt hij ook gevraagd om mooie familieportretten te maken. Als je het leuk vind, kijk maar eens op petapixel.com. Ook op Zoom is hij actief en van de reacties die hij krijgt leert hij veel.

Groet,
Jeanette

amy zei

Waanzinnig !
Wat n mooie fotos
dus ik zou met tussenringen moeten gaan werken?
IK heb ook een canon maar dan de 500D maar kan er nog niet mee overweg ,moet idd andere lenzen erop doen voor het mooiste resultaat ,ik moet me er es in verdiepen ,toevallig zag ik dat de buurman er ook zn hobby van heeft gemaakt ,ik ga hem maar es raadplegen ,is al een oudere man die heeft wel tijd voor zulke dingen :)

Michelle zei

Ik vind macro foto's ook altijd zo mooi, ik kan alleen maar dromen van zo'n mooie spiegelreflexcamera.
Mooie foto's heb je gemaakt!

Dorine zei

Ik vind de foto`s echt prachtig! ik heb zelf een Canon eos 20D, en ook een macro lens erbij, alleen ontbreek mij momenteel de tijd om me er in te verdiepen..maar als ik dit bij jouw zo ziet, krijg ik er helemaal zin!
Fijn weekend alvast.

Liefs, Dorine

het Moonhuis Monica zei

Grappig dat jij zo ook net had staan he, ze zijn mooi hoor en idd. heel mooi om te fotograferen, dat heb je weer prachtig gedaan!!
Zoals atijd ;-)

Liefs Monica

inge van der sanden zei

Ik ben echt een leek op het gebied van fotografie, heb nog nooit naar een fototoestel om gekeken, maar nu ik blog...zit ik er toch aan te denken om er eens wat meer over te gaan lezen, en misschien als ik er voor gespaard heb er eens eentje te kopen, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan heb ik al gezien.
Je foto's zijn prachtig, zo mooi in detail, dat zie ik dan weer wel hihi...

Ik wens je een fijn Weekend Ingrid
Inge, my choice

Alie zei

Nou, ik vind dat je nu al geweldig kan fotograferen. Ik heb voor m'n verjaardag ook een camera gekregen (Samsung).Ook voor het bloggen. Dat was in oktober en ik moet nog steeds de instructies goed doorlezen. Ik weet het, slap van mezelf, maar ik heb zo weinig geduld. Als ik dan jouw foto's bekijk..... Ja, ik moet me er toch maar eens in gaan verdiepen. Fijn weekend!

A place for my home zei

Herkenbaar hoor! Maar volgens mij heb jij al heel veel geleerd, want je foto's zijn stuk voor stuk prachtig. Ik ben nog druk aan het puzzelen, maar heb totaal geen spijt van mijn aankoop. Echt een wereld van verschil!

Alvast een fijn weekend.

Groetjes, Cynthia

Things and Thoughts zei

Yes, I know this wild plant I think it's called queens Mary lace and its strangely beautiful buds. You always take such wonderful photos Ingrid! Love your vase with them!
Happy end of week!

Indruk zei

Waar bloggen al niet toe kan leiden he? Ikzelf ben ook overgestapt op een betere camera omdat mooie foto's toch een belangrijke plaats op je blog innemen. Daarnaast zijn m'n dochtertjes natuurlijk ook een favoriet onderwerp om te fotograferen. Een macrolens staat ook nog op mijn verlanglijstje hoor. gelukkig zijn die voor het systeem dat ik heb (Panasonic Lumix DMC-FZ200) wel heel erg betaalbaar vandaar dat ik voor deze camera heb gekozen. Ik zou willen dat ik zulke prachtige foto's zoals jij kon maken. Ze zijn werkelijk iedere keer zo mooi, wat je ook op de foto zet. Maar ik blijf oefenen en oefenen hoor, en misschien toch maar een leuke cursus gaan volgen. Veel plezier met je nieuwe lensen, voor je volgers ook erg leuk om straks nog meer mooie foto's op je blog te zien. Liefs Pascale

Indruk zei

Suf, ik bedoel natuurlijk lenZen :-) Pascale X

Colin zei

Echt mooie foto's Ingrid! Ik start deze week dan toch echt met een cursus, benieuwd of er dan ook meer foto's op mijn blog gaan komen :) Fijn weekend!

It's me zei

Heel mooi hoor Ingrid....zowel de bloem als de foto,s ....!fijn weekend liefs Ria....x!

Betty Manousos zei

hi there!
i love your blog and photography!

just beautiful!!
have a great weekend~

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Heb zelf een Canon 450D, ook zo'n heerlijke camera. Maar ook daar moet veel meer mee kunnen dan ik tot nu toe doe. Daar moet ik dus ook nog veel meer tijd insteken (of een paar lessen krijgen van Sanne). Maar met een goede camera alleen ben je er natuurlijk niet. Je moet ook een flinke dosis fotografisch inzicht hebben en daar ontbreekt het jou helemaal niet aan....!
Geniet zoals altijd weer van jouw foto's..
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Ger zei

Fotograferen en bloggen zijn twee leuke bezigheden die heel goed bij elkaar passen en die je ook nog eens kunt delen met andere.

Ik als leek op fotografie gebied vind ook dat jij altijd mooie foto's maakt, zoals nu weer van de wilde peen.
Fotografie is zo breed,hoe komt iemand tot zijn of haar beoordeling, waarom de foto hem aanspreekt,mooi portretje van kindje,groene weide,blauwe lucht met bloemkoolwolken,leuke bloem,schattig huisdier etc.etc.
Laat je die zelfde foto beoordelen door een professional zal je een hele andere beoordeling krijgen want die kijkt niet enkel naar het mooie plaatje maar ziet ook meteen waar het fototechnisch wel of niet goed zit met die foto.

Ook ik maak graag foto's al vele jaren voordat ik ging bloggen.
Had altijd hele goede camera's in handen gehad,maar weet wel dat ik heel veel moeite had en nog heb, na overschakeling van analoog naar digitaal.

Weet ook dat je niet enkel de prachtigste foto's kan maken met de duurdere professionele camera's,dat de juiste objectieven belangrijker zijn dan de camerabody en een groter effect hebben op de eindkwaliteit van het beeld.
Maar dat er ook een grote dosis creativiteit bij komt kijken zullen met mij velen beamen.

Voor mij persoonlijk hecht ik er niet zoveel waarde aan of mijn foto's technisch gezien perfect zijn of mooi gevonden worden,het plezier wat ik er aan beleef is voor mij duizend keer belangrijker,maar welgemeende complimenten vind ik altijd fijn maar ga er niet van naast mijn schoenen lopen.

Er is op dit moment voor mij maar één ding belangrijk:dat de lens die gistermiddag operatief door specialist in oogkliniek in mijn rechteroog geplaatst is, mij weer een heldere kijk op de wereld zal geven(merk tot nog toe geen verbetering)moet zo dadelijk op controle en zal dan te horen krijgen wanneer het andere oog met troebele lens geopereerd gaat worden.
Aan pee-ceetje is nu ook niet echt helder en prettig,zie een ''beetje''dubbel en wazig.

Veel plezier met fotograferen,
daar plukken wij de vruchten weer van in je blogposten!!1
Fijn weekeind en lieve groet,
Ger

ida zei

Schitterende foto's Ingrid en wat zijn ze toch mooi hè de bloemen , ze staan bij ook al ingedroogd en ook dan zijn nog mooi !
Liefs Ida

Bizzy @ home zei

Nou, je bent al stukken verder dan mij. Hele mooie close-up foto's!
Fijn weekend,
Lieve groet, Renny

Anoniem zei

Het resultaat van je oefenen is prachtig, Ingrid!
Volgens mij moet je ook wel wat wiskundig/natuurkundig inzicht hebben om zo'n camera te bedienen. En vervolgens het creatieve inzicht om iets mooi op de foto te krijgen.
En mooi is die wilde peen he?
Ik wens je veel succes!

Lieve groet,
Gerry

Mayflower zei

Ik ben ook dol op close-upfoto's, je kan zo iets mooi in beeld brengen. Alleen heb ik niet zo'n geavanceerde camera.
Ik vind je foto's prachtig gelukt en wat een mooie gedroogde bermbloemen. Ze staan prachtig in die stoere pot Ingrid.
Ik ben benieuwd wat voor moois we nog allemaal van je te zien krijgen.
Fijn weekend en een lieve groet, Mea

Anneke zei

Zelf heb ik helaas maar een eenvoudig toestel Een Sony dsc-s700. Als ik dan die prachtige foto,s van je ziet. Dan zou ik ook zo graag een foto cursus willen volgen. Maar als ik een ding niet heb dan is het geduld. Maar nogmaals wat een geweldige foto,s heb je gemaakt.
Liefs anneke

Nely zei

Hi dear Ingrid,
You have so beautiful felleng for good pictures,practic is key for good photography:)
This is wonderful flower,I like it!
Have a nice weekend!

So pure by me zei

WOW INgrid,wat een mooie foto's heb je gemaakt...
Wat een prachtig plantje is het ook zeg,jeetje..jammer alleen dat ik bijna overal allergisch voor ben..
Maar nogmaals mijn complimenten voor je foto's..
Lieve groet Chris

'Inga' zei

Schitterend!

Dat zo iets moois gewoon in de berm groeit!

Oefen lekker door!

Fijn weekend!

lia zei

Nou Ingrid, hier mag je trots op zijn hoor. Wat een mooie foto's zijn het.
Ik snap wat je bedoelt, je kunt dan toch niet echt dichtbij komen, zal dit eens onthouden....

We zullen vast nog meer te zien krijgen.

Fijn weekend
Liefs Lia

Van het Witte Huis zei

Wow, nou als dit alleen nog maar het begin is, dan ben ik benieuwd hoe je foto's worden na nog meer oefening. Ik vind deze al prachtig!

Groetjes José

What's in a day zei

Leuk om jouw verhaal hierbij te lezen, wij zien de mooie foto's en weten niet dat jij zwoegt om ze hier in je posten te krijgen:) Hi, hi...maar twijfel niet hoor, ik geniet iedere keer weer!!!!

Lieve groetjes en fijn weekend Ingrid,
Eefei

Ús hûs ús thús zei

Nou ik vind je foto's echt prachtig! Niks van te zien dat je aan het oefenen bent. Leuke tip van die tussenringen. Ik zoek zelf nl. ook een betaalbare macrolens. Maar zoals je al zegt: dat valt niet mee!
Fijn weekend!
Groetjes van Aleta

Athomebymy zei

Ik vraag me ook altijd af hoe ze zo een mooie foto's maken , ik doe het maar met een gewoon kodakske ...
Je foto's zijn prachtig !

Liefs Petra

Henny van der Wal zei

Je maakt echt prachtige foto´s. Echt heel erg mooi. Lijkt me erg fijn om zo´n fijne, goede camera te hebben.
Lieve groet,
Henny

Petra zei

Een beetje investeren is in jou geval geen weggegooid geld. Je doet er veel mee en je hebt talent!!
Ik vind het ook superleuk om te doen maar ook het typje dat de gebruiksaanwijzing niet leest, zo heb ik pas wel zelf ontdekt dat het ook in het nederlands kan, hehe is toch iets makkelijker ;-) Ik ben altijd bezig om minder fel licht op mijn foto's te krijgen. En in de verte zou ik weleens wat beter in willen zoomen. Een cursus lijkt me ook wel een keer leuk, ben wel bang dat ik het allemaal moeilijk kan onthouden op mijn leeftijd, haha.
Blijf lekker oefenen, wij genieten wel mee. Prachtig zijn deze weer en een leuk plantje ook!

Heel fijn weekend,
groetjes Petra

Mooi Homestyling zei

oh wat heb je dat mooi op de foto gezet zeg! Daar mag je trots op zijn dat dat zo goed is gelukt.
Fijn weekend,
groetjes Karin

Shabby soul zei

Darling friend it's incredible to hear from you that YOU are still learning how to take photos. I think you are one of the most talented photographs in all blogland and your images are always absolutely stunning! Look at this dacus carota: it's like a sculpture! Love love your photos my friend!
Hugs
Silvia

Gerreke zei

Wow Ingrid dat is je goed gelukt zeg. Wat mooi!!! Ja daar houd ik van hé dat weet je! Fijn weekend!

Claudia zei

Ik snap werkelijk helemaal niets van ons toestel, best jammer want als ik dan zulke mooie foto's voorbij zie komen....

Janny zei

Oefening baart kunst! Dat kun je wel zeggen, vooral die ene foto met de zaad en het spnneweb, zo mooi!wens je nog veel plezier met het fotograferen,

Groetjes Janny

cindy 'wonenmeteenhart" zei

wat een prachtige foto's
gr cindy

Sanny zei

Jij zegt dat je er nog lang niet bent?? Ik vind t prachtig!!!
Zelf maak ik ook graag foto's van stillevens of macro. Maar ik heb maar een gewone digitale Fugi finepix s met een 18x optische zoom (als dat jou iets zegt. Mij dus niet).
Maar evengoed een geweldig leuke bezigheid. Tip: probeer ns met een statief. Dat helpt mij ook bij het scherpstellen bij macro-foto's.
Lieve groetjes en ik hoop nog vele mooie foto's van je te zien langskomen.
Sanny

Pure & White zei

Heel erg mooi!!
Ik nam altijd al aan dat je allerlei lenzen en toepassingen gebruikten, zo mooi zijn je foto's..
maar deze zijn echt geweldig!

Fijn weekend!

Dineke

Janny zei

O wat een prachtige foto's. Geweldig wat je met de camera kunt doen. Ik breng niet veel van fotograferen terecht, heb er geloof ik ook niet zo'n oog voor.
Mijn compliment, echt klasse!
Janny

Ingrid zei

Oh, ik als leek (iemand zonder het bezit van tussenringen) vind je foto's altijd al prachtig! Ook deze post weer. Wat is het trouwens een ingewikkelde bloem. Maar zo mooi om die fijne draden te zien dat zal vast het werk van de ringen zijn. Veel plezier met de verdere ontwikkelingen in de fotografie.
Fijne zondag, groetjes Ingrid.

Lemons and blue zei

Prachtige foto's en je hebt een mooie lens erbij. Ik fotografeer al jaren met een Canon spiegelreflex camera maar ook ik weet nog steeds niet hoe alles werkt :)Ik kan niet zonder mijn 50mm lens omdat ik daar zowel close ups met veel dof / bokeh mee kan maken en ook gewone foto's. Ben benieuwd wat je nog meer gaat fotograferen met je nieuwe aanwinst.

Groetjes Joke

fleur zei

Jeetje, ingrid! Wat een mooie fotos van zo'n eenvoudige bloem...
Jij gaat vast veel plezier hebben met je nieuwe ringen!!!
En wij ook!
groetjes Fleur

Nanda zei

Ik vind dat je AARDIG op weg bent. Prachtige foto's en volgens mij heel duidelijk en heel scherp. Echt mooi gedaan maar je zoekt altijd naar het perfecte plaatje, dat houdt je ook scherp. Ik heb in ieder geval genoten van deze foto's.
lieve groetjes,
nanda

Marie-José zei

Hoi Ingrid, ik zag je berichtje tijdens mijn 'weekendjewegmetvriendin'en vond het prachtig!
Je maakt al zulke mooie foto's...kom ik aan met mijn panasonic lumix volautomatisch...mijn grote volgende wens is inderdaad een spiegelreflex te kopen...èn een cursusje...en idd dat komt óók door het bloggen, maar fotografie was al langer mijn hobby, en merk nu dat dit toestel grenzen heeft...
Ik vind het prachtig wat je gedaan hebt!
Ga zo door!
lieve groet, MJ