dinsdag 1 juni 2010

Onze kronkelwilg…

Dit is onze kronkelwilg…een mooie boom, maar aangezien dit soort groeit als kool, was ie de tuin een beetje ontgroeid. In de loop van de jaren was het ook een geliefde plek voor een verliefd duivenstelletje geworden…heel romantisch, maar je wil niet weten hoe de plek onder hun vaste standplaats (lees ons vlonderterras) er uit zag… bah, wat was dat vies!!!

Ook vielen er altijd veel kleine takjes en blaadjes uit de boom en gaf onze buurvrouw terecht aan dat zij op bepaalde delen van de dag geen plekje zon meer in haar tuin kon vinden…kortom, de boom moest flink gesnoeid worden.

Home & Lifestyle

Aangezien je zoiets echt niet zelf kunt, werd een bedrijf ingehuurd. Toen manlief de boomsnoeier in de boom zag hangen, was hij daar met zijn hoogtevrees maar wat blij mee…!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Ohh…wat een afval gaf die boom! Ik hield mijn hart vast, want elk plantje en bloempje in de tuin is mij lief…! Omdat ik tegen het licht in niet zo mooi kon fotograferen, ben ik naar zolder gegaan om daar vanuit het raam het snoeiproces te volgen. Ik mag graag naar vakwerk kijken…en dit valt zeker weten ook onder die categorie.

Home & Lifestyle 
Wat zat hij hoog in de boom… en lenig was hij ook!!

 Home & Lifestyle      

Binnen een paar uur was dit het resultaat…nog een enkele keer met de motorzaag er door heen…

Home & Lifestyle
      Home & Lifestyle

  Home & Lifestyle
…en klaar was de klus!!

Ze waren met vier man en alles werd netjes afgevoerd en opgeruimd. Ze gingen zelfs nog even met de bladblazer door de tuin…dat scheelde ons heel veel werk want wat lag er veel klein tuinafval!!

Het is wel even wennen hoor, want het oogt heel kaal, maar de kronkelwilg zal binnen een paar maanden al weer uitlopen. Het is de bedoeling dat we het nu zelf elk jaar of elke twee jaar gaan terugsnoeien, zodat het voor de buurvrouw leuk en voor ons beheersbaar blijft!

En nu een bak koffie met wat lekkers erbij…dat hebben ze wel verdiend!

37 opmerkingen:

with love zei

Oei...dat is echt vakwerk ja...en zeker niks als je hoogtevrees hebt!
Het is nu wel kaal maar ja soms ontkom je niet meer aan zulke rigoreuze ingrepen!
Ach en het is maar even!
fijne dag, lieve groet Erna

Carla zei

Oh....dat komt me bekend voor!!
Ooit had ik zo'n kronkelwilgje(van een paastak) in de voortuin gezet.
Binnen een paar jaar was het ook zo'n grote boom geworden....wij hebben hem er toen helemaal uit laten halen.
Daar trap ik dus niet meer in.

Maar goed...jouw buuf kan ook weer lekker van de zon genieten!!

fijne dag..liefs Carla.

All Seasons zei

goede morgen, ik zit hier samen met een ontbijtje je post te lezen :)
je boom is echt rigoreus aangepakt, maar dat komt goed hoor, geen twijfels aan. Ik heb dat zelf eens met een Rododendoron gedaan en nu, ze staat er prachtig mooi bij. Mooier dan ooit daarvoor.
Je verleifde duifjes zullen hier niet echt blij mee zijn, maar jij vast wel. Ik kan me erg indenken wat daar allemaal onder ligt :)
Geniet van deze mooie zonnige dag
Lieve groet,
Patricia

Anoniem zei

Dat is zeker een klus voor een vakman. Wel zonde maar noodzakelijk. Ook wij hebben een veel te grote boom in de tuin..maar kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem te snoeien...alhoewel in de herfst de verleiding groot is.
Een hele fijne dinsdag. Lieve groet Tilly.

Corine zei

Mooi hè om te zien hoe de vaklui zoiets aanpakken, daar heb ik ook bewondering voor! De boom is nu eigenlijk alleen stam, maar ook mooi om te zien is dat dat toch weer helemaal uit gaat lopen..
Leuke post!
Groeten, Corine(THUIS)

Bizzy@Home zei

Oeh, ik met mijn hoogtevrees vind dit toch minder leuke foto's hoor....;)
Ja, soms moet dit gebeuren, vooral je buurvrouw zal er blij mee zijn. Het oogt eerst zo kaal, maar ach, je hebt nu zelf ook wel weer meer lichtinval, minder rommel en meer uitzicht. Ieder nadeel heb zijn voordeel.
Lieve groet, Renny

Angelique zei

Ja, dat spul groeit echt als een tierelier!! Nu gewoon elk jaar met Pasen flink knippen.....en het isnatuurlijk wel fijn dat het gebeurd is. Een blije buurvrouw is ook wat waard!!

willy zei

Hoi Ingrid, dat was een behoorlijke klus. Leuk dat je het hebt vastgelegd. Hier staan de paastakken nog in een (emaille)kan buiten. Die zet ik dus maar niet in de grond.
Fijne dag, groetjes

It's me zei

Wauwwwww..wat een geweldige foto's.....en wat een licht weer!!!

Fijne dag.................lieve groetjes Ria...

English style zei

Als je hoogtevrees hebt is het niet alles om zo'n klusje te doen nee, Bram heeft het bij mijn vader ooit gedaan, die boom moest helemaal weg, dus dat kwam niet zo precies hihi
Bram hangt vaak in die hoge gsm masten, dus hoogte vind hij niet erg, en een klimgordel is ook altijd bij de hand, zelf moet ik niet aan denken, brrrrr
Fijn dat jullie weer allemaal van de zonnestraaltjes kunnen genieten (mits de zon er is natuurlijk, hier is het nu hartstikke mistig en koud !)
lieve groetjes Yvon

Margot zei

Wat ben jij lief voor de buurtjes.
Die boomchirurg, had hij een "sixpack"ofzo, je beschrijft hem met liefde, ahum (coca cola reclame waardig). Zelfs vanaf de zolder gefotografeerd!!
Alle gekheid op een stokje, takje, kronkelwilg:
Zelf kun je dit inderdaad niet doen.
Manlief had tijdens project 265 ofzo ook gesnoeid. Resultaat; WEG BOOM.Helemmal kapot gesnoeid.
Dus dit is vakwerk en hij is zo weer prachtig.
Vind buuf vast ook.
Groetjes, Margot

Emmy zei

Zo die is wel erg drastisch gekort wiekt, hij is bijna helemaal weg. Dat is altijd even een raar gezicht, maar hij zal vast wel weer gaan uitlopen . En vakwerk is dat zeker je moet wel weten wat je doet. Hiernaast hebben ze ook een keer een boom omver gehaald en dat is toen niet helemaal goed gegaan. Groeten Emmy

Berna zei

Ziet er mooi opgeruimd uit al is het wat kaal. Hebben de andere bloemetjes het overleefd?

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, dat soort dingen kun je maar beter door een professional laten doen. Wij hebben twee bomen in de volkstuin die erg hoog worden, dit jaar moeten wij ook eraan geloven.
Fijn dat ook het afval netjes opgeruimd is!
groetjes Jannet

Sanneke Panneke zei

OOOOHHHHHH, wat eng zo. Maar, wij hebben er ook zo een gehad, en werd ook veeeeeeel te groot. Na een flinke snoeiparty zag die eruit als een Totempaal, ik kon wel huilen, wist ik veel. Maar daarna werd hij mooier dan ooit, en ook veel voller.
Groetjes Monique

Lynda zei

had je dit niet net voor pasen kunnen doen???:)

het ziet er inderdaad wel HEEL kaal uit nu, maar jij zegt dat het goed komt???....wat een klus he, daar moet je niet zelf aan beginnen, ken je beperkingen he ;)!
Vaklui......ik heb er respect voor!!!

groetjes
Lynda

Granny's Place zei

Jeetje dat ziet er allemaal gevaarlijk uit zeg, maar wel een stuk overzichtelijker zo he!
Groetjes en fijne week, Madelon

Susan zei

Hoi Ingrid,

Tjonge, jonge, wat een werk zeg! Wat zullen jullie veel licht krijgen in de tuin...en de buurvrouw ook, haha. Voor je het weet gaat hij weer uitlopen en kunnen jullie genieten van het nieuwe frisse groen.
Hier is gelukkig de zon weer gaan schijnen dus vanmiddag lekker naar buiten!

Gr. Susan.
p.s. Bedankt voor de felicitaties voor mijn man, dat vond hij zelf ook leuk om te lezen!

almay`s home zei

Hoi Ingrid,
Het lijkt zo aantrekkelijk om een paastak in de grond te zetten. Ik ben daar ook een keer ingetrapt! Het lijkt wel onkruid! Wat zal het licht zijn in je tuin. En zo op de foto's te zien heb je niet echt inkijk van de achterkant! Je zal zien dat het zo weer groen is hoor!

Groetjes
Alma

Stina zei

Wauw hé, wat een mega boom, maar goed dat je vakmensen hebt gevraagd.
En je buurvrouw is weer blij, toch.

fijne dag nog, gr Stina

*Ingrid* zei

Hey Ingrid,spijtig maar je tuin en bloemen gaan je wel dankbaar zijn met terug wat meer licht want ik denk dat dat zeker het geval zal zijn en groeien doet hij zeker terug hoor!!!

Fijne dag nog
Ingrid

lia zei

Ja dat is toch eigenlijk een werkje voor de professionals. En als ze de troep ook meteen meenemen helemaal, want daar gaat ook zoveel tijd inzitten. En kan me ook de buurvrouw wel voorstellen hoor. En straks loopt hij weer mooi uit.

lieve groet Lia

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hallo Ingrid, jeetje wat was die boom grooooot geworden. Je zal nu wel veel meer licht in huis en tuin hebben. Maakt een groot verschil wanneer zo'n grote boom een kopje kleiner wordt gemaakt. ;-)

Fijne dag nog,

Yolanda

Pierelantijntjes zei

Haha, ik lees dat ik niet de enige ben die gelijk aan die coca cola reclame moest denken. Met z'n allen door het zolderraam naar die stoere mannen kijken..........
Maar even serieus, wat een grote boom was dat. Ik kan goed begrijpen dat je dat aan vakmensen overlaat. Het zal inderdaad even wennen zijn maar ik denk dat dat ook zo weer gewoon is.
Liefs van Ester

Hannekie zei

tjee wat een klus zeg. dat kun je ook nooit zelf. je went er trouwens snel genoeg aan hoor. mijn buuf had ook zo een boom en ik mis hem echt niet. heerlijk licht zo
gr hannie

Passione Helena zei

Hi Ingrid, wat een operatie!!
Jeeetje...wat een enorme kronkelwilg!!
Wel stoer deze mannen op je blog haha.
Het is eens wat anders...;-)

Ik geloof graag, dat het heel vreemd oogt.Het zal even wennen zijn. Maar voor je het weet loopt het aan alle kanten weer uit! De buurvrouw zal je enorm dankbaar zijn.

Hi, schiet me net te binnen.. Bij ons vorig huis stonden lijsterbessen..manlief moest deze in opdracht van mij snoeien, ook i.v.m zonlicht. Maar dat zoiets doen we maar niet weer... Hij begon zomaar in het midden te snoeien, totaal geen gevoel voor vorm. Je raad het al de hele boom was misvormd;-) En stond daar ineens een gedrochtje haha. We hebben er vreselijk om gelachen.


Fijne avond!
Lieve groetjes, Helena

Mayflower zei

Hoi Ingrid, zo, die zijn rigoreus te werk gegaan. Wat zal dat moeten wennen dat ineens die grote en toch gezichtsbepalende boom helemaal is ingekort. Het zijn idd snelle groeiers. Je kan ze door een tak in de grond te steken al laten uitgroeien tot een boom. In ons vorige huis hadden wij dat ook gedaan en binnen een aantal jaren hadden wij ook een tè grote boom in een tè kleine tuin, die moest er toen ook aan geloven.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Flowing moments zei

Ja wat een vakwerk, ik was vanochtend even bij mijn ouders die een tuinhuisje hebben. Daar werden ook twee bomen neergehaald een spectaculair gezicht hoe ze in de bomen klimmen, toen een boom om was was het gelijk een stuk lichter , ook even wennen aan de kale plekken maar wel veel meer zon :)

kienkele zei

Hallo Ingrid, dit is voor mij een heel bekend plaatje, ook wij hebben er een, en ook de onze is op verzoek van de buren (niet terecht hoor, maar die man WIL ZEUREN) teruggesnoeid, maar dan bijna helemaal tot op de grond. Ik was er toen verdrietig van, want ben net als jij dol op alles in de tuin groeit en bloeit, maar hij is intussen al weer een paar meter hoog, en weer helemaal fris, want op een gegeven moment komt er ook wel een boel oud hout in. Dus.... even geduld, en je ziet de groene sprietjes alweer verschijnen! Fijne avond, lieve groet, Tineke

Sofies Haus zei

Dear Ingrid!Thanks so much for your kind comments I am always very happy about!!!
That looks like a big adventure what this guy is doing up there...:-)...warm regards Anja

Sonja zei

Tjonge wat een klus! En hoog.. bedenk me ineens dat ik ooit wel eens een vriendin een stekje heb gegeven, leuk voor rond de pasen. Je snapt al hoe die er binnen een paar jaar uit zag.. Die moest toen ook 'geruimd' worden..

Zal wel extra veel licht geven..

Groetjes, Sonja

net als toen zei

Een prachtig fotoverslag. Bij zo'n grote boom heb je inderdaad wel vakmensen nodig. Toch blijft het allemaal spannend. En weer even wennen aan het andere gezicht in je tuin.
Geniet van de mooie dag.
Groetjes, Pauline

Petra zei

Ik wilde ook zo'n boom maar daar ga ik nog even serieus over nadenken. Goeie post.

En nu gauw naar buiten,
groetjes Petra

It's me zei

Dag lieve Ingrid.............ik mis je nu al...............en nu?? planten water geven.,....hond wegbrengen.....auto halen...koffer pakken....was erin was eruit...douchen..even slapen...en weg !! dag lieverd..ga je missen !!! kus van mij......

Barnyard Country Gifts zei

Inderdaad heel drastisch, maar zoals je zelf al zegt is hij met een paar maanden alweer behoorlijk uitgelopen. Aan de reportage te zien is het maar goed dat je vakmensen hebt ingehuurd.
Geniet nog maar even van al dat extra licht, voordat de wilg weer zn normale postuur heeft aangenomen.
Lieve groet, Annemieke

Les Cotrions zei

Ohh Ingrid! I suffer by vertigo! What a hard work! Your tree was faboulous but I think it's good pruning it sometimes! I've to do the same with a big tree of my garden and with the wisteria too!
Big hugs!
Vale

Anoniem zei

Ja dat is nog eens een dapper werkje,ik vind het heel knap van ze,je boom ziet er weer netjes uit en de snoeibeurt zal de boom ook zeker goed doen,je hebt er trouwens prachtige foto`s van gemaakt,ik heb al hoogtevrees als ik ze alleen al ziet hangen haha,lieve groet Joke.