donderdag 10 juni 2010

Musseninvasie…en een liefdesnestje!

Kunnen jullie je nog herinneren dat we een paar weekenden terug een hele natte zondag hadden met veel plensbuien? De regen was niet aangenaam, maar we werden hier wel op een ware musseninvasie getrakteerd, wat een mooi schouwspel opleverde.

Ik vermoed dat het hout van de tafel na de regen door de zon lekker werd opgewarmd, zodat dit voor de mussen een warm thuis werd. Met de camera legde ik heel voorzichtig van binnen uit een aantal musjes tijdens hun bedrijvigheid vast.

Home & Lifestyle     Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
 
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
We vinden het dit jaar trouwens opvallend hoeveel mussen we telkens in de tuin hebben! Gisteren zaten er wel 20...dat hebben we andere jaren nooit zo gehad!

Het kan in ieder niet van 17 jaar geleden komen...want toen was 10 juni een hele, hele warme dag en vielen de mussen van het dak! Dat was onze trouwdag en o...wat hebben we het warm gehad zeg! Ruim 35 graden en deze - toen nog jonge - dame wilde zo graag een jurk met een lange mouw en blote schouders...ik kreeg 's avonds na het feest mijn jurk bijna niet uit, alles was helemaal vastgeplakt! Maar ondanks de hitte zat er tijdens de feestavond op een gegeven moment niemand meer op zijn stoel, wat was dat gaaf zeg! Zelfs de aanwezige "bejaarden" stonden op de dansvloer! Een prachtige dag, maar ook prachtige jaren om op terug te kijken, waarin naast lief ook leed werd gedeeld en de komst van twee prachtige dochters nog steeds als een bekroning wordt ervaren!


Ik hoop dat we dit weekend een gaatje kunnen vinden om even lekker met z'n viertjes uit eten te gaan!

Een fijne dag gewenst!

Lieve groet, Ingrid

55 opmerkingen:

kienkele zei

Goedemorgen Ingrid, allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag, en ik hoop dat er nog heel veel gelukkige jaren bij gaan komen!
Die foto's van die musjes zijn mooi zeg, wij hebben er ook een heleboel in de tuin, volgens mij zit in de "grote boom" een nest, want af en toe zie ik zo'n heel kleintje rondhuppen!
Een hele fijne dag vandaag en mochten jullie nog wat gaan doen dit weekend, alvast veel plezier en gezelligheid gewenst, lieve groet, Tineke

Nanda Palinckx zei

Hoi Ingrid,
Gefeliciteerd met je trouwdag. Een mooie trouwfoto. Ik wens jullie nog mooie jaren toe samen met jullie dochters. En een fijne dag nog. Ook wij hebben veel mussen in de tuin. Zo gezellig al dat gefladder en getjielip. Ik zeg altijd tegen mijn man wij zorgen er wel voor dat de mussen niet uitsterven en dat is bij jullie ook zo.
groetjes,
Nanda

Anoniem zei

Van Harte Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Wat leuk al die mussen die je zo mooi hebt weten vast te leggen en idd wat zijn het er veel. De laatste jaren zag je steeds minder en het lijkt nu wel haast of ze terug van weg geweest zijn.
Een hele fijne trouwdag.
Lieve groetjes Tilly.

Susan zei

Hoi Ingrid,

Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Geniet er van vandaag en eet smakelijk met z'n viertjes!

Gr. Susan.
p.s. Ook de foto's zijn weer prachtig natuurlijk!!

Mayflower zei

Hoi lieve Ingrid,

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Ja.....dan is het vandaag heel ander weer dan 17 jaar geleden, maar de temperatuur is nu hier ook wat plakkerig hihi.
Wat een mooie laatste foto, zijn jullie dat of is dit zomaar een plaatje (nieuwsgierig hè hihi) want ik kan mij niet herinneren een foto van je te hebben gezien.

Wat heb je prachtige foto's van al die musjes gemaakt. Ik probeer ook weleens wat vogeltjes in beeld te brengen, maar op een toevalstreffers na mislukken er ook veel foto's. Hier hebben we eigenlijk niet zoveel mussen, maar dat komt ws omdat ik in een nieuwbouwwijk woon.

Ik wens je een hele fijne dag toe en hoop dat er nog veel gelukkige jaren bij mogen komen. En voor het weekend een etentje als mooi vooruitzicht.

Lieve groet, Mea

Carla zei

Allereerst...Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Wat een mooi bruidje was je!!

En dan die musjes...ik vind ze zo schattig...hier zitten er dit jaar ook veel meer in de tuin dan andere jaren.

Maak er een leuke dag van...liefs Carla.

Carla zei

Allereerst....Gefeliciteerd met jullie trouwdag!!
Wat een mooi bruidje was je...kan me voorstellen dat je het erg warm gehad hebt...maar...mooi was hij wel de jurk!!

Musjes...die zitten hier dit jaar ook veel meer in de tuin dan andere jaren hoor....enig vind ik ze.

fijne dag vandaag....liefs Carla.

Welkom bij De sfeer van Toen zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Fijn dat je terug kan kijken op fijne jaren...op naar de volgende 17! En wat een mooie foto`s van de mussen, hier zitten er ook gelukkig wat, maar sinds de braamstruiken weg zijn uit de spoorsloot heb ik er wel minder :-( Maar ik treur niet, er zitten al weer heel veel uitlopers van de braamstruik in de grond :-) Ik wens je een fijne dag, en alvast eet smakelijk ;-)

Groetjes van petra

English style zei

Van harte gefeliciteerd met jullie 17 jarig jubileum !!!
nog vele gelukkige jaartjes samen voor jullie gewenst!!
wat een leuke foto's van die musjes, hier hebben we ook heel veel mussen in de tuin, soms wel meer dan 30, ze zitten zowel bij zomerdag(lekker koel) als bij winterdag (ter bescherming van de buizerd en de sperwer die hier regelmatig zit in die hele dikke ligusterheg in de achtertuin, het is een getsjilp dat het een lieve lust is
gisteren hebben we ook voor het eerst weer een egel op bezoek gehad, vind al dat beestenspul zo gezellig in de tuin, kan ik echt van genieten :-)
Nou een fijne dag gewenst en voor als je uit eten gaat, lekker smullen !!
lieve groetjes Yvonne

marga zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag, dat er nog maar héél veel mogen volgen!
Leuk zeg......die foto's van de mussen, dat is toch genieten!

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, wat een lieve mussenplaatjes, enig om er zoveel in je tuin te hebben.
Gefeliciteerd met jullie trouwdag, mooie foto onder die reusachtige boom. groetjes Jannet

net als toen zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Wens je een hele fijne dag.

Lieve foto's ook van die musjes. Ja, schattig zijn ze.
Groetjes, Pauline

with love zei

Hoi Ingrid,
Van harte met jullie trouwdag! En hopenlijk komen er nog veel mooie jaren bij!
Ga lekker genieten dit weekend, hopenlijk een beetje goed weer....
Wat heb je prachtige foto's gemaakt van die musjes!
Fijne dag, lieve groet Erna

willy zei

Hoi Ingrid Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Leuk om even op die dag terug te kijken. Vandaag geen 35 graden maar broeierig is het wel. Leuke foto van jullie onder die enorme boom.
Mooie foto's van de mussen. Op die laatste is het net of het musje even wegdommelt.
Fijne dag, lieve groet

Lynda zei

dat gaatje moet je dan maar maken want dat MOET gevierd!! Van harte meid!!!

Wat zijn die musjes schattig he.......je kunt beter zo'n musseninvasie hebben na de regen dan wat wij afgelopen zondag na de regen hadden....een SLAKKENinvasie!!!!!YEK!
Ze viellen letterlijk uit de buxus omlaag...we hebben er een emmertje bijgepakt en dochter 1 heeft er welgeteld(dat vinden kinderen dan weer uiterst boeiend he ;))57 weggehaald!!!!!!!!!!!!Werkelijk griezelig man!!!
Dus nu liggen er blauwe korrels(sorry Pvdd).....want DAT vindt ik tcoh wel smerig hoor......

Groetjes
Lynda

Emmy zei

Wat een prachtige foto's van de musjes, ik vind het ook altijd zo gezellig als er vogeltjes in de tuin komen. Nu zit ik even hier binnen met de deur open en het is een heel gekwetter buiten. Heerlijk om naar te luisteren daar kan geen radiozender tegenop. Groeten Emmy

Stina zei

Dat is je goed gelukt om de mussen familie vast te leggen. Ze zaten vanmorgen ook met z'n allen in de bruidssluier bij ons.

En nog van harte met jullie trouwdag.

Groetjes Stina

brocaatje zei

Ohhh Ingrid,wat een prachtig schouwspel om te zien,en daar wordt je dan door de natuur zomaar op getracteerd,echt geweldig!
Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag,maak er een gezellige dag van.
groetjes karin

Berna zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Ga het maar lekker vieren met een etentje. De foto's van de mussen zijn heel leuk. Het is mij ook al opgevallen dat er dit jaar zoveel mussen zijn. Leuk hoor. Ik zie ze liever dan spreeuwen.

Bonjade zei

Van harte met je trouwdag....wat ben je dan rijk niet..? Zo bijzonder.....
Trouwens kun je wat mussen deze kant op sturen...hier zie ik ze nog maar zelden....
Je hebt ze echt prachtig close in beeld gebracht.....
Fijne dag

Bo Butiek zei

Gefeliciteerd meid!

Wat heb je weer schitterende foto's gemaakt, een genot om naar te kijken.

Groeten,
Claudia

G-style zei

Hoi Ingrid , gefeliciteerd met je trouwdag , hopelijk kunnen jullie het dit weekend nog heerlijk samen na-vieren .

Je foto's van de musjes zijn werkelijk prachtig , ik had er hier laatst ook een aantal op de pergola zitten maar zodra ik dichter bij het raam kwam om foto's te maken , vlogen ze weg .......zo jammer .

Nou ja geniet ik gewoon van jouw foto's .
fijne dag vandaag ! Lieve groet Gea

Tureluur-Bellemietje zei

Gefeliciteerd!!
wat een ontzettende mooie trouwfoto!
Heel veel plezier met wat jullie gaan doen!

Ger zei

Goedemorgen lieve Ingrid,

~~~~ Hartelijk Gefeliciteerd ~~~~

.....En nu na 17 jaar zal jullie trouwdag weer wat broeierig aanvoelen.....

Wat heb je super mooie foto's gemaakt van de musjes!

Paar jaar geleden las ik een bezorgd bericht dat de mussen populatie in de steden gehalveerd is, oorzaak weinig groen in tuinen en dakpannen in nieuwbouwhuizen waar het mussenpaar geen nest kan bouwen in onderste richel van dakpannen.
Vroeger pikten de mussen hun voedsel uit paardenvijgen maar die sieren(de paarden bedoel ik) het straatbeeld al heel lang niet meer.
De vraag was of mensen hun tafelkleed met kruimels weer buiten wilden uitkloppen....dat zou kunnen helpen om de mus weer terug te krijgen in de stadstuinen.

Onze buren hebben een wilde wingerd tegen het huis en tegen de avond is het daarin een GROTE invasie van mussen, maar als in de herfst het blad verdwenen is komen al die mussen in mijn voortuintje en vermaken zich met elkaar in de groenblijvende klimop boven de voordeur en dat is dan ook heel goed te zien op het stoepje.....

Dus bij ons geen gebrek aan mussen.

Fijn weekeind en gezellig etentje samen!
Lieve groet,
Ger

Margot zei

Zo zijn dieren zo leuk!!!
Prachtige trouwfoto, hoeveel jaar geleden???
Of is er voor elk jaar een musje bijgekomen?

Groetjes, Margot

di bianco e d'azzurro zei

Dear Ingrid, happy anniversary!!!!
The sparrow are more lovely, also in my garden there are many!!!
This spring a sparrow made its nest on the tree in my garden!!!!
Have a nice day, kisses Annamaria ;)

Room Seventeen zei

Ah, ik zie het al..... mussen en......... tortelduifjes (-; (-;
Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Wij hebben onze trouwdag vorig weekend gevierd met een gezellige High Tea, misschien een ideetje?
Groetjes Hennie

almay`s home zei

Hoi Ingrid,

Prachtige foto's van die musjes en wat heb je een leuke link gelegd naar je trouwdag! Gisteren was het heel wat minder warm....
Genieten van je etentje...of is dat nog niet geweest!

Groetjes
Alma

It's me zei

Hoi Ingrid....we zijn er weer !! wat een prachtig land Denemarken !! we hebben genoten................wat leuk,nou weet ik waar alle musjes zijn !! bij jouw in de tuin !! hahahhaah!! wat een mooie tuin heb je !! en die vaticaan foto's heerlijk ! wat mooi !! en dat dienblad.............ook leuk !! ik heb dat sjabloom ook ! leuk leuk.heerlijk even alles weer gelezen bij je !! fijne dag !! lieve groetjes Ria

Dreams Come True zei

Liebe Ingrid,
auch von mir herzlichen Glückwunsch zum Hochzeit Tag! ich wunsche euch weiter hin so viel Glück in der Liebe und ganz viele Spatzen jedes Jahr dazu.-)

Allerliebste Grüße, Angie

It's me zei

Vergeet je te feliciteren.....dikke smakkerd !!! 17 jaar !! wij ook..............daag !

Elly-My Everyday Things zei

13 Jaar geleden was het ook een prachtige dag! Toen stapten wij nl in het huwelijksbootje!
Gefeliciteerd met, alweer, 17 jaar!!!! Hier geen lekker etentje of iets, m'n man is voor z'n studie een paar dagen weg en de kids lopen mee in de avond 4-daagse (arme kindertjes, de regen komt met bakken uit de lucht!)
Leuke foto's trouwens van alle musjes!

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Van Harte Gefeliciteerd! Wat leuk de trouwfoto onder de boom. Jammer dat je zo ver weg staat, anders had ik je jurk kunnen bewonderen ;-)!

Wij hebben helaas niet zoveel mussen als jullie. Wel veel koolmeesjes, maar die schijnen beter tegen het lawaai van de stad te kunnen. Wat een schattige foto's trouwens. Vooral van de jonge musjes!!

Fijne avond!

lieve groet, Madelief

jootje zei

gefeliciteerd met jullie trouwdag! en wat een mooie trouwfoto! de musjes zijn ook schattig, mooie foto´s heb je ervan gemaakt. fijne avond nog, groetjes van jootje.

Hannekie zei

van harte gefeliciteerd meis. heerlijk als je er zo fijn op terug kan kijken. wat een prachtige fotos heb je gemaakt zeg. ik vind trouwens je trouwfoto ook geweldig
gr hannie

Bizzy @ home zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Mooie trouwfoto! En die musjes, ach, hoe lief is dat. Je hebt ze mooi gespot!
Liefs, Renny

Corine zei

Gefeliciteerd met je gelukkige huwelijk! Een gaatje vinden om dit te vieren?? Daar zet je gewoon iets anders voor aan de kant hoor.. een goeie relatie moet je koesteren!!
Je mussen zijn fantastisch!
Groeten, Corine(THUIS)

lia zei

Gefeliciteerd met je trouwdag. En maak maar even tijd om lekker te gaan eten. Wat leuk al die musjes op de tafel.

lieve groet Lia

Michaja zei

Ingrid van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Leuk he die herinneringen aan die mooie dag? Alsof het gisteren was. 10 jaar mooi getal. Blijf het raar vinden dat dit geen bijzonder jaartal is. Het doet mij meer iets als 12.5 jaar getrouwd zijn!
Gewoon doen even tijd maken om met zijn 4-en iets leuks te gaan doen. Daar is de dag gewoon te speciaal voor.
Een heel fijn weekend alvast voor jou en je gezin.
Lieve groetjes Michaja

Passione Helena zei

Lieve Ingrid,

Als ik snel typ..kan ik je nog net op tijd feliciteren met jullie trouwdag!!

Van harte gefeliciteerd meid!

Wat heb je prachtige foto's gemaakt van de mussen..super!!

Het was vandaag dan wel niet zo warm als je beschrijft maar het was wel een klamme dag!

Wat een een bijzonder mooie trouwfoto..wat een boom!

Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad en toch nog en gaatje hebben gevonden..Zodat jullie toch nog uit eten zijn geweest!

Snel, snel...Ik wens jullie nog velen jaren in goede gezondheid en geluk samen!

Liefs Helena...pff

Yvonne zei

Dear Ingrid, what lovely photos! this little birds are so cute!
Have a nice weekend,
Yvonne

Mitt hvite hus zei

Gratulerer med brylupsdagen ... nydelig par dere er...

og måtte dere få mange lykkelieg år fremover..

så utrolig flotte bilder av spurvene..ønsker deg en fin helg..

Klem Kerstin

Passione Helena zei

Goedemorgen lieve Ingrid,

Dank u voor het commentaar... hahahaha

Ik had natuurlijk ook kunnen feliciteren, en je opnieuw een bericht kunnen sturen over de mussen;-) Hé, ik dacht het net te halen..maar toen moest ik nog een woordverificatie intypen. Hij sprong
op dat moment net een seconde over 00.00 heen. ECHT!!!hihi

Hé jammer nou...ik heb zo mijn best gedaan;-)
Gelukkig mocht het ook een dag later van je....1 seconde!!!!

Ik heb net nog even naar jullie trouwfoto gekeken..Ik had een beeld van een blond koppie van je haha.
Maar wat een prachtige foto! Ook de mussen zo lief!

Fijn weekend!
Liefs

Anita zei

Van harte met je trouwdag!En wat een verschil in temperatuur het ene of het andere jaar.Mooie trouwfoto ook met die boom.Wij waren onlangs 20jaar getrouwd en kijkend naar de trouwfoto's denk je dan wat is er ondertussen veel gebeurd,maar dat zal iedereen wel hebben!En die musjes wat een prachtig gezicht en goed om te horen dat ze toch in aantal toenemen.Bij ons zitten er ook heel wat maar jammer genoeg geen nestje.Je hebt ze er ook lekker wazig en dromerig op gezet!
Fijn weekend en groetjes,Anita

Birgitte zei

Lovely pictures. !
Have a nice weekend
Hugs Birgitte

Granny's Place zei

Nou inderdaad he een hele eer, ben er zo blij mee. Ben benieuwd of je het een leuk artikel vind.. Enne ik heb weer genoten van je foto's, leuk om een musje te zien, helaas zien we ze niet zo vaak meer als een jaar of 20 geleden!
Groetjes en fijn weekend,
Madelon

Karin zei

O jee, ik ben te laat, maar alsnog VAN HARTE met jullie trouwdag!
Wij hebben bijna nooit geen mussen meer in de tuin, had het er laatst nog over, maar ik weet nu waar ze zijn :)
Fijn weekend

Les Cotrions zei

Happy anniversary Ingrid!!! What a sweet and romantic post!!! I'll show you my neighbor's garden in my next post!
Enjoy a nice week end!
Vale

Flowing moments zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag, de tijd vliegt inderdaad!! Wat een mooie foto's van de mussen ik zie er hier steeds minder, er komen wel spreeuwen en andere vogels maar de mussen heb ik niet zoveel gezien.
Een heel fijn weekend, groetjes Joke

Anoniem zei

Ohhhh wat prachtig al de musjes,wat heb je dat goed vast kunnen leggen,ik vind dit echt zo waanzinnig,wat zijn het er veel,dit hoop ik ook nog eens mee te maken.

VAN HARTE GEFELICITEERD met de zoveelste trouwdag,sorry ik weet even niet meer hoeveel jaar,dat komt door de foto`s van de musjes,ik vind het zo bijzonder,fijn weekend,lieve groetjes Joke.

fleur zei

Wat een mooie foto's van die musjes...Die met de gele snavels zijn de jongen...lief hoor!
Gefeliciteerd!
De musjes voelen zich vast thuis in jullie
liefdesnestje!!!
groetjes Fleur

Bo Butiek zei

Dank je wel Ingrid voor je lieve woorden als reactie op mijn post zussen, dat doet me echt goed. Bijzonder om te horen dat het bij anderen eigenlijk hetzelfde gaat.

Liefs Claudia

Maleviks Rosenträdgård zei

Nice Little Birds :)
Nice Blog :)
Håkan

Helena zei

Wow! You offer some truly beautiful photos in your blog here, and the ones of the sparrow are so lovely!

Thank you so much for your kind words on my blog!

Kind regards, Helena, The Swenglish Home

All Seasons zei

Toch nog even gauw deze post gelezen, wat leuk met die mussen. Geweldig die 'dingen'. Het krioelde echt op je tafel :D
Patricia