dinsdag 18 mei 2010

Tuin aan het water…

De foto's van Rome laten nog even op zich wachten, want in een eerdere post had ik ook al beloofd  jullie mee te nemen naar het water aan de achterzijde van onze tuin. Ik wissel de komende tijd de posten over Rome gewoon lekker af met posten over huis en tuin...zo hou ik er ook een beetje variatie in...

Zoals ik al eens eerder aangegeven heb, wonen we in een normale hoekwoning, maar geeft onze tuin aan het water het huis iets extra’s…daarom ben ik er ook zo aan gehecht!  Deze foto’s zijn eind april genomen, toen de tuin nog vrij groen was en ik nog geen zomerbloeiers had gekocht!

Home & Lifestyle
Zie je achter onze tuintafel het lichte tegelpad naar het vlonderterras lopen? Als je goed kijkt, zie je dat je vóór de betonnen bielzen en het vlonderterras rechts naar beneden kan…! Dat doen we straks…eerst lopen we rechtdoor!

Home & Lifestyle

Als ik het "hoge" vlonderterras op wandel en naar links kijk, is dit het uitzicht…

Home & Lifestyle
en als ik naar rechts kijk, word ik hier op getrakteerd. Er is nu weinig leven te bekennen, maar er zwemmen vaak eenden en waterhoentjes…!

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
 

Zo, nu nemen we de trap naar het lage vlonderterras dat zich beneden bij het water bevindt! Dit terras is niet zo groot maar wel knus…de bakken met buxusbollen zorgen voor een natuurlijke scheiding tussen water en land!

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
 

Beneden op het terras zie je links het hoger gelegen vlonderterras liggen waar we zojuist stonden…aan het oranje koord dat je vaag aan de boom vast ziet zitten, zit ons bootje vastgesnoerd! Mijn dochters wilden zó graag een boot, maar toen ie er eenmaal was, was na de eerste zomer  het nieuwe eraf.  Nu ligt de boot er meestal voor de sier…en vol met water...

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
De tuin hebben we in 2001 aan laten leggen en het was een rib uit ons lijf, maar we hebben er nooit spijt van gehad! Elk jaar en elke keer is het volop…

…genieten!

Een fijne dag...de volgende post gaat over Rome!

40 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Tjonge wat een pracht, zo aan je achtertuin. Ik vind je vlonderterrassen ook schitterend. Leuk dat het zo afgescheiden wordt door de buxusbollen. Wat zullen jullie hier genieten met mooi weer zeg. Volgens mij is zo'n locatie best uniek.
Fijne dag hoor, hier schijnt het zonnetje al lekker.
Groetjes van Ester

Rozmeen zei

Goedemorgen,

Wat een prachtige achtertuin. Je kan nog even een glimps opvangen naar je tegels die naar de achtertuin lopen. Mooie gefotografeerd..beetje dromerig...

Ik ben zelf van de week ook een blog begonnen en merj nu al dat het verslavend is. Al die mooie blogs en lieve mensen. Ik ga je in mijn volgers lijst opnemen en zeker tot een volgende keer.

Fijne dag.

Groetjes,
Rozmeen

Bizzy @ home zei

Wat een heerlijkheid zo achter in je tuin, een klein paradijsje. Wie wil dat nou niet! Ik wens je veel mooie zomerse avonden op jullie terras toe. Dat moet heerlijk genieten zijn!
Liefs, Renny

Claudia Leertouwer zei

Wat een prachtige tuin, mijn complimenten!

Ik ben nog niet bezig geweest met het fotobewerkingsprogramma (dank je wel) maar als ik deze foto's zie moet ik daar toch echt tijd voor vrijmaken.

Liefs Claudia

Anoniem zei

Wat een heerlijk tuin dan zo aan het water...heerlijk. Wat zullen jullie genieten in de zomer tijdens de warme dagen langs de waterkant. Prachtige foto's heb je ervan gemaakt, het lijkt me heerlijk vertoefen daar bij jullie in de tuin.
Hele fijne dinsdag,groetjes Tilly.

Loveforpiemonte zei

Ja dat zijn vaak enorme kosten, maar in jouw geval ..... Tjee wat een heerlijke plek heb je daar kan geen geld tegenop hoor.
Wens je een mooie dag!
Groetjes Madelon

Mayflower zei

Goeiemorgen lieve Ingrid, ik hoopte al dat je ons weer een keer zou verwennen met een post van jullie prachtige tuin aan het water. Ik weet nog goed de eerste post hiervan en wat was ik onder de indruk. Je woont er echt prachtig en de tuin is iedere cent meer dan waard. Jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen, want dan kwam ik zeker een keer bij je langs om te genieten van al dat moois.
Je heb mooie beplanting en de trap naar de lagere vlonder vind ik ook een plaatje, ik hou wel van die niveauverschillen.
Ik heb genoten van deze wandeling.
Fijne dag en een lieve groet, Mea

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, wat heerlijk zo'n tuin aan het water. Er is altijd zoveel moois te zien aan de waterkant. En die boot, heerlijk als het straks warm weer is met een volle picknick mand!
groetjes Jannet

love lives in the kitchen zei

oh ingrid! your living space is so beautiful! i just adore it! would love to have a walk in your beautiful garden and around your lovely house!
wish you a sweet day and a great week :)
many hugs,
justyna

Ingrid zei

Wauw....wat een pracht van een tuin, zo prachtig aangelegd; je mag er fier op zijn. Bedankt voor de mooie foto's het is genieten :-))
liefs Ingrid

Stina zei

Wat woon jij mooi zeg, daar ga je toch zeker nooit meer weg, schitterend.
Mooie foto's hoor;]

G-STYLE zei

Lieve Ingrid ,
ik heb het al veel vaker geschreven maar je hebt werkelijk een prachtige tuin !
Dat water doet het hem wel hoor , je zult maar zo'n mooi uitzicht hebben , wij helaas op de huizen achter ons ................
Maar goed , daarom onze achertuin ook maar een zo gezellige mogelijke sfeer gegeven , dan vallen de huizen erachter gewoon veel minder op.

Nou meid, geniet van die heerlijke tuin , de dagen worden vol zon als we de berichten mogen geloven.
lieve groet Gea

Petra zei

Wat zou dat heerlijk zijn, met je voeten in het water, in het zonnetje...Je hebt een prachtige tuin. Mooie foto`s!

Groetjes van Petra

Monique zei

Wat moet dat heerlijk zijn, zo te mogen wonen aan het water. Er is naar mijn idee altijd wel wat te beleven en geen dag is daar vast hetzelfde? Het ziet er prachtig uit.

Zal nog even een kijkje nemen bij je give away. Ik ben werkelijk verzot op Seasons én op Frankrijk, dus ga snel zien of ik me nog in kan schrijven.

Fijne week!

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Heerlijke tuin joh! Wat heb ik vroeger veel met broers en zussen en buurtkinderen in bootjes gevaren, op de vaart voor ons huis.
Heb ik hele leuke herinneringen aan!
Jammer dat het bootje zo weinig gebruikt wordt.
Groetjes Hilde

Room Seventeen zei

Heerlijk plekje aan het water hebben jullie!
Groetjes Hennie

Jootje zei

wat is dat genieten zeg, zo mooi aan het water! ik zie je al helemaal zitten in dat bootje, met een parasolletje, je man aan het roeien.... ; )
groetjes van jootje.

kienkele zei

Ooh Ingrid, wat heb je dat schitterend gefotografeerd zeg. Je tuin is prachtig. En nu ben ik vanochtend net een hele tijd bezig geweest met fotograferen en een post plaatsen over mijn (sorry onze) tuin en nu zie ik dat jij dit vanochtend al geplaatst had, hoezo telepathie.... Geniet van al het moois, het is er vandaag weer voor, lieve groetjes, Tineke

di bianco e d'azzurro zei

Hallò Ingrid, thanks for your visit!!!
Your garden is very very beautiful, I love so much the house near the water and, the landscape you see from your house is very relaxing!!!!
Hugs from me Annamaria ;)

Hannekie(Sisterly) zei

wat ziet dit er geweldig uit zeg. ik ga dit even aan mijn zus laten zien. ze heeft ook een terras aan het water maar het is niet zo naar haar zin. hier kan ze vast inspiratie aan op doen
gr hannie

Karin zei

Wat een plaatje Ingrid, ik kan me voorstellen dat je hier van geniet!

It's me zei

Oooooo Ingrid wat geweldig mooi...............ik kan hier zo van genieten............straks als de bouw hier af is zeg maar krijgen we een binnen vecht voor de deur.........met aanleg plaatsen voor bootjes...............zo leuk !! ik kijk er nu al naar uit.................als ik dit zo zie................hele fijne avond meis.............lieve groetjes Ria

Bonjade zei

Oh ook al zo mooi aan het water......
Was net bij Tineke....die zit ook al met de voetjes in het water.........
Wat een heerlijke tuin en wat mooi ingericht. Je hebt echt groene vingers zeg......genieten......
Fijne avond

lia zei

Ja, eigenlijk hoef je helemaal niet naar Rome. Het is hier ook mooi. En je zult hier enorm genieten, als het weer nu weer eens iets mooier word.

lieve groet Lia

Splashes of Pink and Mint zei

Wat een heerlijk plekje, echt een paradijsje! Zalig zo aan het water. Het ziet er allemaal piekfijn en verzorgd uit, wat zul je daar van genieten!

fleur zei

Lijkt mij een heerlijk plekje daar aan het water...je waant je dan niet in de stad.
Fijn zo'n hoekhuis bij zo'n park; mag je gratis meegenieten, maar hoef je het niet te onderhouden!
groetjes Fleur uit de polder

Tierlantijn zei

Tierlantijn als startpagina... Ik kleur er van! Dat is super om te horen! :)

Ook leuk dat je mijn blog heb gevonden én toegevoegd. Ik zag al wat prachtige plaatjes voorbij komen en ga je blog nu even op m'n gemakkie bekijken. Leuk!!!

Groetjes! Ilona

kralenqueen zei

Mooi uitzicht heb je. En wat een heerlijke tuin en zo aan het water. Mijn broer heeft ook een boot maar daar zitten regelmatig van die grote zwarte...enge beestjes en daar zie je mij echt niet in gaan. Hopelijk kan je snel in de tuin zitten met mooie weer en nog meer genieten. Groetje Rianne

Emmy zei

Wat woon je daar prachtig in al dat groen en water. Het stuk op je tuintafel staat ook heel gezellig. Groeten Emmy

Ingrid zei

Wow Ingrid wat een gezelligheid met je tuin aan het water,jullie hebben daar iets mooi van gemaakt hoor!!

Liefs Ingrid

Nieneke zei

Wat een super mooi stekkie! (en prachtige foto's ervan)
Lieve groet, Nieneke

Les Cotrions zei

Waw! what a gorgeous and romantic garden you have Ingrid!!! I could spend all my time there!!! Enjoy it...it's a paradise!!!
Vale

Vosje zei

Wat heerlijk om zo te mogen wonen aan het water wij wonen hier met de bossen bijna in onze achtertuin ook heel mooi maar dit is weer eens heel iets anders.
Groetjes Truus

Willy zei

Hoi Ingrid Dat ziet er prachtig uit. Heerlijk plek zo aan het water. Dat geeft toch elke dag een beetje het vakantiegevoel.
Fijne dag, groetjes

by kuzz zei

Wat een schitterende tuin!! Heerlijk om daar de zomer door te brengen lijkt me! En dat uitzicht....zucht....of maak je de foto's mooier dan het is haha, het ziet er zo dromerig en romantisch uit!!
Geniet er van en erg leuk dat we mee mochten kijken! Wat een super leuke creatie op de eerste foto!
Nog een fijne dag en zonnige groetjes, Erna

Auntie Cake zei

Ingrid~
How do you get any work done at home? I would just be sitting outside by your beautiful waterway! That is beautiful! What a wonderful place to live!
Kate

Anoniem zei

Je tuin aan het water is prachtig,gaaf het trapje,ik hoop dat er veel tuin weer aankomt,ik heb vandaag ook zitten genieten in de tuin,fijne avond,lieve groetjes Joke.

Anoniem zei

Buiten ziet al net zo mooi uit als binnen!
Dat is dubbelop genieten lijkt me...

Het Hoogerhuys zei

Hoi,
Goh wat woon je mooi zeg en wat een mooie foto's heb je van de tuin gemaakt

Groetjes Sandra

Corine(THUIS) zei

Ik heb net op een ander blog een rondje tuin gedaan en nu bij jou ook.. heerlijk om met dit zonnige weer zo lekker buiten rond te lopen!
Jullie hebben een prachtige, heerlijke tuin!
Kan me voorstellen dat dat de rib wel waard is geweest :)
Groeten, Corine(THUIS)