vrijdag 21 mei 2010

De schutting…

Onze schutting verdiende een flinke opknapbeurt. We wilden de schutting eigenlijk vervangen, maar daar was onze buurvrouw niet zo voor. En begrijpelijk, want doordat zij haar schutting aan de schaduwzijde heeft, ziet het er in haar tuin nog best goed uit. Dus werd het beitsen, waarbij we kozen voor een grijze variant. Ook al zijn op deze foto een aantal planken al geschuurd…neem van mij maar aan dat ie er voor die tijd echt niet uit zag!

Home & Lifestyle
 Aan de hand van kleurstalen van Histor bepaalden we welke kleur beits we op de schutting wilden, maar dat was best lastig. In de woonkamer ziet een kleurstaal er heel anders uit dan buiten bij zonlicht en ook al hadden we de kleurstaal tegen de schutting aangehouden…na de eerste laag en een nachtje slapen, werd ik er niet blij van. Zonde van twee en een halve liter beits, maar er jaren tegen aankijken terwijl ik mij er aan stoor, is ook niets…dat ging hem dus niet worden!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

De tweede laag  (Histor Graaf beits S 8502 B) werd een stuk donkerder en daar was ik dik tevreden mee! De planken van de schutting verspringen, maar gelukkig konden we de meeste planken aan onze kant los schroeven, waardoor het geen probleem was om de achterste planken te beitsen. Aan de zijde van de buurvrouw is geen spatje grijs te bekennen…dus klop, klop, schouderklop hi hi…dat hebben we netjes gedaan.
  Home & Lifestyle
 En dit is na de derde laag beits het eindresultaat…een heel verschil met de eerste foto!  De wit-paarse petunia’s staan er mooi bij en geven de schutting wat extra kleur!
   Home & Lifestyle
Nu kunnen we verder met de kleine overkapping naast het huis…die willen we ook in deze kleur beitsen, zodat het een mooi geheel wordt.

Een heel fijnPinksterweekend gewenst!

Lieve groet, Ingrid

37 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow wat gaaf geworden Ingrid,grijs ie echt een rustige kleur vind ik voor de tuin en toch sjiek als je snapt wat ik bedoel en je petunia`s erbij,echt helemaal super,ik wens je ook hele fijne pinksterdagen,lieve groetjes Joke.

It's me zei

O Ingrid wat mooi allemaal.......en meid wat ben je druk !!!

Geniet van het lange weekend..ik hoop met veel zon.........ik ga morgen nog maar een dagje werken.........lieve groetjes Ria

Yvonne zei

Heerlijk zo'n opknapbeurt !!
Tis supermooi geworden !!
Schuttingen hebben wij bij dit huis niet echt, hier staat als erfscheiding en ligusterheg van bijna 50 jaar oud !!
Lieve grotejes en geniet van de mooie dagen die beloofd zijn !
Yvon

G-STYLE zei

Hè hè, daar is dan eindelijk DE SCHUTTING...........ik durfde al niet meer te vragen maar werd steeds nieuwsgieriger hoor .
Ik vind het trouwens prachtig geworden, echt mooi zo'n donkere tint grijs . Hier zat ook eerst een naar mijn idee te lichte grijze kleur op en ook ik wilde me daar niet aan storen dus je hebt gelijk , beter direct maar zeggen dan dat je je ergert .
Nou meid , ik wens jullie fijne pinksterdagen toe , lieve groet Gea

Pierelantijntjes zei

Je schutting is prachtig geworden hoor. Ik vind het ook altijd zo moeilijk om een kleur te kiezen, want je ziet pas echt hoe het wordt als het erop zit. Dit is ieder geval heel erg mooi.
FIjne zonnige dagen toegewenst,
Groetjes van Ester

Pink Princess zei

MOOI is tie geworden!! Mijn schutting wil ik ook een gezellig kleurtje geven...NA de vakantie :) Die ziet er echt nog heel mooi uit na drie jaar, maar vind het een beetje saai. Heb alleen nog geen idee welke kleur ik wil. Lekker KNALLEN of wat minder fel.....nou ja, gewoon wat kleurstalen meenemen en dan maar kijken wat ik het leukste vind :)

Maar die van jou is echt mooi die kleur, mmmm ;)

Nieneke zei

Hoi Ingrid,
wat een klus...Maar het is prachtig geworden! (en heel slim dat je het meteen veranderd hebt! anders kijk je er inderdaad nog jaren tegenaan!) Fijn dat het kleurnummer er meteen bijstaat( jij dacht ook, anders krijgen we dat weer...)
Het is zeker een kleurtje dat ik ga onthoden!
Fijn weekend! Nieneke

Petra zei

Wat kan je daar toch van genieten hè? Wij zijn ook met van alles in de tuin bezig, het geeft veel voldoening (én spierpijn haha)Maar echt ontzettend opgeknapt hoor, prachtig!

Fijne dagen hè?
Liefs Petra

G-STYLE zei

Laat ik nou toevallig net als de meeste meiden hier
(en jij ook ) gezegend zijn met heeel veeel geduld (ahum !!)

We hebben een oud regaal gekocht en het liefst zou ik hebben dat Erwin hem morgen , wat zeg ik vandaag al had opgehangen maar helaas moet ie eerst nog even wat lichter geverfd worden.
Ik zie het al helemaal voor me en ben niet eerder rustig dan dat ie hangt en de spulletjes er opstaan zoals ik dat in m'n gedachten heb .
Ik dacht altijd dat ik enige was met zo'n afwijking maar gelukkig zijn er vele bloggers hier met hetzelfde "probleem"

ach als we er maar gelukkig mee zijn , vind je niet ?
Nou , nogmaals fijne dagen
doeiiiiiiii

by kuzz zei

sooo die is MOOI geworden! Kijk dat wil ik nu ook maar idd...je buren moeten het ook willen he! Wij hebben nu nog een coniferenhaag staan maar die gaat helaas dood en moet er dus ook iets van een schutting komen...ach...ik zal blij zijn als er ooit iets staat..ahum want dan kan die schutting van jullie er misschien niet meer fraai uitgezien hebben...een bruine coniferen haag wordt je ook niet vrolijk van!
Maar jullie hebben absoluut eer van je werk, prachtige kleur!
fijn pinksterweekend, lieve groet Erna

Tierlantijn zei

Een geslaagde metamorfose! Erg mooi geworden!

Groetjes! Ilona

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, ik vind het erg mooi geworden. Iedereen is blij, zelfs de buurvrouw is blij dat haar hek mocht blijven staan. Veel tuinplezier dit weekend. groetjes Jannet

Bizzy @ home zei

Het is echt heel mooi geworden. Wel een hele klus..maar dan heb je ook wat. En zelfs geen spatje op de andere zijde, netjes hoor.
Fijn weekend,
Liefs Renny

Michaja zei

Jij bent ook weer vroeg aan het computeren zag ik :)
Ik vind je grijze kleur geweldig! Wat mooi! Echt een super verandering.
Geniet van de extra vrije dag.
Lieve groet Michaja

Passione Helena zei

Hoi Ingrid,

Wat ziet het er allemaal weer mooi uit! Wat kan je soms balen van iets hé, als het je niet aan staat.
De kleur van de schutting is erg mooi geworden..chique uitstraling. En het staat zeker erg mooi met de petunia's.

Ga nu maar lekker genieten van het mooie weer.

Een heel fijn weekend,
Lieve groetjes, Helena

Willy zei

Die klus hebben jullie mooi geklaard. Je hebt nu een schutting die naar jullie zin is.
Fijn Pinksterweekend.

Romelia's Cottage zei

Jeetje, echt mooi. Heel stijlvol die kleur! Bij mij neemt de nieuwe tuin ook eindelijk wat vorm aan........geduld is een schone zaak he.

Fijn weekend, gr. Wendy

Ingrid zei

Wat een mooi resultaat daar gaan jullie zeker van genieten,hele mooie kleur heb je gekozen hoor Ingrid!

Geniet van dit mooie weekend
Ingrid

Irma zei

WAUW mooi dat paars van de bloemen met het grijs van de schutting, heel goed dat je er toch ondanks het werk en de twee en half liter die er al op zaten toch voor een andere kleur hebt gekozen want het zou je altijd blijven storen.
Geniet van de tuin de zon en je schutting want het word een prachtig weekend.

een heel gezellig Pinkster weekend lieve groetjes Irma

kralenqueen zei

Mooi geworden Ingrid. Wat een likje verf al niet kan doen zeg. Je bloemen en planten komen zo ook weer anders tot zijn recht.Geniet vna je resultaat ! Fijne daagjes groetje Rianne

Ingrid zei

Dat werkje hebben jullie prima opgeknapt, het resultaat mag er best wezen :-)) Mooie kleur heb je gekozen, prachtig
ik wens jou een heel fijn weekend
Ingrid

Claudia Leertouwer zei

Wat een mooie combinatie dat grijs met groen. Je moet er wel wat voor doen maar dan heb je ook wat!

Liefs Claudia

Mayflower zei

Wat is de schutting prachtig geworden met die donkergrijze kleur Ingrid.
Alles komt er heel mooi op uit. Ik kijk nu met lichte tegenzin naar onze schutting hihi.
Gelukkig is hier het grootste gedeelte begroeid met hedera.
Geniet van al jullie werk, je schutting is weer als nieuw.
Fijne dagen en een lieve groet, Mea

di bianco e d'azzurro zei

Hallò Ingrid, you made a beautiful work with the enclosure!!!!
The gray is very cool!!!and the basket with petunia is so nice!!!!
You have a nice weenend and a good Pentecost!!!
Hugs and kisse from me, Annamaria

lia zei

Hé dit is echt heel mooi geworden hoor. En uiteindelijk is twee keer verf kopen toch nog goedkoper dan een nieuwe schutting.
Maar hier ga je de hele zomer van genieten.

fijne pinksterdagen
lieve groet Lia

Carla zei

Zo...dat ziet er gaaf uit!!!
Zo'n schutting ziet er toch gelijk héél andes uit met een kleurtje hoor....veel beter.
Wij moeten hier ook nog aan de gang...we zitten alleen een beetje met de buren....die hebben er verleden jaar een schutting in gezet en donkerbruin gebeitst...echt spuug lelijk!!
Maar ja...misschien kan ik hem aan deze kant een ander kleurtje geven...denk niet dat ze erin trappen als ik vraag of ik er een andere schutting in mag zetten.
Mijn buren zijn ook Anti-plant...alles wat er aan hun kant door groeit hakt ze weg....dus een mooie plant of klimop tegen die kant is niet mogelijk.
Elke grasspriet die door de tegels komt word daar direkt geëlimineerd...dat is dan van de Bijlmer hier komen wonen voor het groen...whahahaa

Nou ja...anyway...ik wens je een héél fijn weekend.

liefs Carla.

Hannekie(Sisterly) zei

wat prachtig zeg. en wat een klus. maar nu het af is zal je er wel dubbel van genieten. ik vind het heel erg mooi geworden
gr hannie

Room Seventeen zei

Wat een herkenbaar verhaal, ik had hetzelfde gehannes met onze luiken, twee keer een pot verf á 50 euro gekocht, en iedere keer was het de verkeerde kleur. Grijs is ontzettend lastig, het ziet er buiten heel anders uit dan binnen, en met die piepkleine kleurstaaltjes schiet het ook niet op. Heb nu een grijze kleur op de luiken die ik niet echt je-van-het vind, maar pfff, ik ga niet weer opnieuw beginnen met die klus.
Groetjes Hennie

La Maison zei

Wat een mooie schutting is het geworden Ingrid. Grappig ik zou nooit aan een grijze schutting denken, maar ja, ik heb er dan ook geen. Planten kleuren er allemaal mooi bij en je zit nu met plezier naar je schutting te kijken denk ik. Geniet van deze mooie pinksterdagen en groetjes,

Hermine

Stina zei

De schutting is opgeknapt zeg, daar kun je inderdaad wel weer tegen aan kijken.
Die witte plantjes er tegen aan staat mooi.

Fijn weekend, gr Stina

kienkele zei

Hoi Ingrid, dat ziet er weer helemaal spic en span uit joh! Wel zonde van die eerste ronde verf, maar ja, het kan soms heel moeilijk zijn om in te schatten hoe het er uit komt te zien, en je dagelijks ergeren aan de verkeerde kleur, dat moeten we niet hebben!
Zo ziet het er prachtig uit, en die petunia´s kleuren er inderdaad heel mooi bij.
Fijn weekend, met heel veel zonneschijn, lieve groet, Tineke

basiclabelSweden zei

Ziet er weer super mooi uit, zo zie je maar soms een klein detail verschil! Genieten.

lieve groet

Les Cotrions zei

You truly made a great job Ingrid!!! I love your grey and it's just perfect with green, white and purple!!! Beautiful photos from your vacations in Rome!!!
Happy Sunday!!!
Vale

Loveforpiemonte zei

Ik heb het net achter de rug, even een klusje maar ik geniet er dagelijks van.. Erg mooi zo in die grijstint.
Groetjes Madelon

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat een mooi resultaat! Het hard werken wordt zonder meer beloond!! Jullie hebben ook een mooie kleur gekozen.....een echte 'Ingrid kleur' :-)! Het is vandaag prachtig weer om in de tuin te genieten!

Fijne dag!

Lieve groet, Madelief

cuori e perline zei

Hi, Ingrid!
Your blog is beautiful!!!!
Kisses from Italy
Annamaria

Unknown zei

Prachtige foto's!! en je schutting super,ik moet hem ook nog doen maar het ontbreekt me gewoon aan tijd :-)
Dus zo gauw het bootje TIJD langs komt varen ga ik ook aan de slag de verf is al in huis nu het nog doen :-)
fijne dag groetjes Karin