maandag 16 mei 2016

Een dagje uit…

Jullie zijn er inmiddels wel van op de hoogte dat ik een paar keer per jaar afspreek met mijn blogvriendin Madelief. We hebben elkaar door het bloggen leren kennen en vinden het elke keer weer een feest om elkaar te zien. Deze keer werd ik uitgenodigd om naar Rotterdam te komen, de stad waar zij woont. Aangezien ik het centrum van Rotterdam voor het laatst in mijn puberjaren had bezocht, vond ik dit een heel goed plan. Vandaar dat ik vorige week (met een ideaal goedkoop treinkaartje) de trein richting het westen nam en een paar uur later op de plaats van bestemming uitstapte. Vanuit het centrum namen we de metro richting Katendrecht en de Kop van Zuid. Madelief was mijn stadsgids en al wandelend door de stad informeerde zij mij regelmatig over de highlights om ons heen. 

Home & Lifestyle

Eenmaal in voornoemd stadsgebied aangekomen valt je blik vanzelf op de Erasmusbrug. De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in de Haven van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. 

Home & Lifestyle

Op de Wilhelminapier bevindt zich het alom bekende Hotel New York. Hoewel dit hotel er pas sinds 1993 is gevestigd, kent het gebouw een rijke en langdurige historie. Al in 1620 vertrokken hier een aantal gelukzoekers, op weg naar het verre Amerika. 

Home & Lifestyle

Op bovenstaande foto een impressie van de Fenix Food Factory, een stoere en hippe lokatie waar je dagelijks - bij diverse kleine winkeltjes die zich in dit pand bevinden - terecht kunt voor verse producten.

Home & Lifestyle

Op het terras van winkelcafé De Zeeuwse Meisje streken we neer voor een kop thee, want naast het genieten van de stad moest er natuurlijk ook flink worden bijgepraat!  

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Dat deden we een tijd later nog eens 'dunnetjes' over op het achterdek van de SS Rotterdam. Hoewel het op de foto’s niet duidelijk zichtbaar is, was de temperatuur heerlijk en stond er een aangenaam briesje. Met uitzicht op het havengebied ook weer een hele mooie lokatie. 

Home & Lifestyle

Toen we weer terugliepen richting de metro reed er vlak voor onze neus een toeristenbus voorbij. Ik schrok mij het ongans toen de bus vanaf een schuine kade zo de Maas inreed, ik was duidelijk niet bekend met dit fenomeen ;-). Vol verbazing zag ik hoe toeristen zowel over land als over het water een mooi beeld gepresenteerd kregen over de in en outs van de stad.  

Home & Lifestyle

Madelief woont al jaren met veel plezier in Rotterdam (overigens niet in bovenstaand pand) en daar heb ik nu wel beelden bij.  Het is een stad dat de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd en internationaal gezien ook steeds meer aandacht krijgt.

Iets na achten in de avond nam ik afscheid van Madelief, om vervolgens de trein te nemen richting huis. Moe maar zeker ook voldaan want het leek net of ik even op vakantie was geweest! Een heerlijke dag om op terug te kijken….dank je wel Madelief en tot gauw!!

Liefs, Ingrid

35 opmerkingen:

lien zei

Zo'n dagje uit kun je wel gebruiken denk ik! Even nieuwe energie opdoen, alleen maar leuke dingen! Fijn! En dan ook nog een give away gewonnen lees ik net. het is je gegund!!

Unknown zei

Dat leek inderdaad op een kleine citytrip . Ja , die bus dat in het water reed, ik zou ook schrikken hoor.
Maar fijn te horen dat je met volle teugen hebt genoten .
Groetjes , christel , Garcya's place

Unknown zei

Wat een leuk dagje uit en wat heb je veel gezien.
Ik kan me voorstellen dat het een korte vakantie leek!
En het is natuurlijk altijd wel handig om een rondleiding te krijgen van een fijne vriendin.
Groetjes Gea

Marian zei

Wauw...wat een leuke dag heb e gehad...Rotterdam is voor mij redelijk kortbij, maar ben er eigenlijk nog nooit geweest, nu ik jou foto's zo eens zie moet ik daar maar eens snel verandering in brengen.
Prachtige stad lijkt het me...

It's me zei

Zo leuk!...fijn hoor...heerlijk zo'n gezellig dagje...geniet er maar jekker van .....liefs fijne week van mij x

Unknown zei

Rotterdam is voor mijn een Wereldstad...en zeker als je uit een dorp komt...als ik naar mijn dochter in Leiden ga...kijk ik meer om me heen dan op de weg...want vanaf de weg zie je ...als je heel goed kijkt de erasmusbrug...en de hoge gebouwen.
Ik ben een paar keer met mijn nichtje naar de kappersakademie geweest...en als je dan langs de maas rijdt...en vooral in de Winter met al de lichtjes aan...dat is zo mooi.
Binnenkort ga ik eens naar de Markthal...lijkt me zo gaaf.
Goed dat je er even tussenuit geweest bent Ingrid... Dat doet je goed.
En zo als altijd prachtige foto's.

Fijne avond nog,
Inge

Jolanda zei

Wat leuk dat je in mijn stad bent geweest! En dat samen met Madelief die je mooie plekjes heeft laten zien. Ik zie aan je foto's dat jullie een heerlijke wandeling hebben gehad. En fijn om er even uit te zijn. Lieve groetjes

het moonhuis zei

Ooh ik zit hier echt te genieten hoor van deze post, ik kan me voorstellen dat je heel erg van dit dagje genoten hebt. Leuk hoor zo'n vriendschap ontstaan door het bloggen!! Ik wil binnenkort weer eens een dagje Rotterdam doen met de kinderen, even varen en de Euromast op (zelf ook nog nooit gedaan trouwens).
Erg mooie foto's weer zeg!!

Liefs Monica

Coby Breitner zei

Heerlijk zo'n dagje voor jezelf, dat heeft een mens af en toe nodig. Ik woon niet ver van Rotterdam maar kom er ook nooit, misschien toch maar eens doen.
Gr. Coby

My name is Riet zei

Wat een heerlijke dag zal dat geweest zijn Ingrid. Mooi is Rotterdam he en met zo'n fijne gids als Madelief zie je beslist de mooiste plekjes.
Lieve groet van Riet

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid♥
Wauw wat een mooie♥ foto´s van Rotterdam♥ ..je gaat het zo heel anders zien echt leuk gedaan.♥
Vooral dat je♥ ook een leuke dag hebt gehad samen met Madelief♥..ik ken haar ook beetje uit blogland♥..zelf was ik ook pas in Rotterdam in de Laurentius kerk♥ daar was een brocante fair♥..je♥ komt ook tijd te kort om alles te zien hihi..het was weer genieten♥ ook dat je het leuk♥ hebt gehad!! Liefs♥ en knuf Gaby..x♥x

Unknown zei

Wat heerlijk om een gids bij de hand te hebben als je een grote stad verkent. Ik ben altijd eerst een beetje doelloos aan het dwalen, zonde van die tijd. Mooie foto's heb je gemaakt! Toch maar eens naar Rotterdam.....

groet Marry

Villa Zeezicht zei

Wat heerlijk zo'n dag met een gelijkgestemde ziel, en dan alleen maar genieten, alles ontdekken en je voor even wanen in een compleet andere wereld! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger altijd wat moeite had met deze stad, maar de laatste jaren er écht heel erg van kan genieten! En, fotogeniek is de stad zeker ;o)!!

Margo van Schaick zei

Wat leuk dat je Rotterdam bezocht hebt. Dat is mijn hometown sinds vele jaren, ondanks dat ik in een "dorp" ten zuiden ervan woon.
Ik hou van de hectiek van deze stad en van de vele prachtige plekken. Jarenlang heb ik via mijn werk mogen meewerken aan de bouwkundige ontwikkeling vd stad.
Ik lees dat je ook hebt genoten van een drankje op het dek van de SS-Rotterdam. Als je daar zit met mooi weer dan heb je echt het gevoel dat je op vakantie bent. Heerlijk. Jammer dat je er maar 1 dag was want in Rotterdam is nog zoveel meer te zien. Een goede reden om nog eens terug te komen. Je bent van harte welkom.
Groet, Margo

lia zei

Wat fijn dat je door het bloggen zo'n leuke vriendschap hebt gekregen. En zie jullie al samen met camera door de stad lopen. Trouwens heel handig zo'n privé gids.
Mooie foto's heb je genomen.

Huize Kip Kakel zei

Zo te lezen en te zien hebben jullie een topdag gehad!
Mooie beelden van Rotterdam maakte je..

Ger zei

Dat moet een gezellige en interessante dag geweest zijn daar in het Rotterdamse.
Wat fijn om een lieve blogvriendin aan je zijde te hebben die de stad op haar duimpje kent en de juiste plekjes weet te vinden.
Ook je foto's geven weer een goede indruk,mooi!!!


Manlief en kleinzoon bezochten in 2009 Rotterdam om naar de Queen Mary 2 gaan te kijken die toen een dag in de haven lag,kan me nog herinneren dat opa als oud Marine man en kleinzoon niet uitgepraat kwamen bij thuiskomst over wat ze allemaal gezien hadden op één dag.
Zat net de foto's die Niels die dag gemaakt heeft nog eens te bekijken en zie dat hij toen als bijna 15 jarige er zeker wel oog voor had om mooie plaatjes te schieten en vanaf de Euromast had hij natuurlijk een groots uitzicht.

Lieve groet,Ger

Anneke zei

Wat fijn zo'n dagje uit , wat lijkt me dat gezellig. En dat je door het bloggen zo'n leuke vriendin hebt ontmoet. Jullie hebben heel wat gezien en foto's van gemaakt. Leuk om met zo'n goede gids op stap te gaan.
Liefs Anneke

Thuis bij Tjits zei

Wat heerlijk zo'n dag uit met een lieve blogvriendin en ook nog je persoonlijke gids is helemaal geweldig! Een dag om te relaxen en je weer op te laden.. zo'n dag kon jij wel even gebruiken!

Fijne dag Ingrid,
liefs Tjits

Bij Sandra Thuis zei

Gezellig hoor,zo samen drentelen door de stad.....en opgeschrikt worden door een bus die het water in rijdt..haha
Ik ken ik de stad niet , maar Je laat mooie foto's zien, dus wie weet komt het er nog van!
Hotel New York heb ik wel eens van gehoord, goede berichten in ieder geval.
En wat leuk dat je met een blogster erop uit bent geweest, zo zie je maar wat een contacten je hier nog aan overhoudt!

Fijne week Ingrid!
Groet van Sandra

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Het heeft even geduurd, maar nu even de tijd genomen om achter de PC te kruipen en je blogpost te lezen. Fijn dat je, net als ik, zo genoten hebt van de dag. We hadden ook het perfecte weer ervoor. De foto's zijn prachtig geworden! Heerlijk om zo nog even na te genieten!

Geniet van je week verder!

Veel liefs,

Madelief x

atelier nanda zei

Lieve Ingrid,
het is al weer een tijdje geleden dat ik op blogger zat. Zit veel op facebook. Toen ik jouw berichtje las van jouw scheiding. Heftig hoor! Heel veel sterkte voor de toekomst. Gelukkig gaat alles in goed overleg zoals ik uit jouw berichtje begrijp. Maar dan nog is het een enorme stap. Gelukkig kan je de positieve dingen in het leven zien en kom je er wel. ik wil je bij deze sterkte voor de toekomst wensen maar met jouw instelling komt dat helemaal goed. Ik ga je vaker volgen want je maakt zulke mooie foto's om van te genieten. Dank je wel!

Mirjam zei

Jullie hebben duidelijk samen een heerlijk dagje gehad. Lekker kunnen bijpraten en kunnen genieten van heel veel moois van Rotterdam. Prima combinatie.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam

Unknown zei

Wat een leuk uitje zeg! Heerlijk om deze mooie plekjes eens op te zoeken, het zijn prachtige plaatjes geworden.. meestal zoek je al snel winkels op in zo'n grote stad als Rotterdam, maar deze post bewijst maar weer dat dit helemaal niet nodig is voor een dagje genieten ;)
Groet, leonie

Onder de rieten kap zei

Ja Rotterdam is een fijne stad, ik kom er ook altijd erg graag, prachtige foto's trouwens gemaakt, heel erg treffend!
Liefs,Yvonne

Hanna zei

Ha en fin helg!
Hanna

Home is where the heart is zei

Heerlijk dagje geweest. Dan was je ook redelijk in de buurt van Zjietjes Place hihihi. 20 minuutjes met de auto en je bent bij mij. Met de metro ietsjes meer.
Nu lekker nagenieten. Fijne zondag Ingrid
lieve groet Brigitte

Unknown zei

prachtige plaatjes heb je vast gelegd!
Fijn dat je zo'n leuke vriendschap heb gekregen 👍🏽

Liefs, Diane

La Blomst-Living zei

Leuk dat je weer afgesproken hebt met Madelief; heerlijk even er een dagje tussenuit om bij te praten en afleiding te hebben! Een aantal bekende plaatjes voor mij, ik woon niet ver van Rotterdam...Soms hoef je ook niet lang weg te zijn van huis en toch het gevoel hebben dat je vakantie hebt gehad, mooi toch!
Liefs, Linda

June zei

I am more than thrilled that you had this time with your friend Daisy, dear Ingrid! Your photos are so gorgeous and it looks like it was wonderful. Your photography is just so amazing and so it is like seeing these places myself.

I have missed you and thinking of you so much. I hope you are well my dearest and hope that you are enjoying beautiful spring days there too.
It has rained and rained here, something we have needed so badly. As you know I live in the northwestern part of the US and parts of my state have been in drought. What a blessing this rain has been even though some of the blooming trees look rather sorry now :))) It's been the perfect May weather!
sending love your way...

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat leuk om zo'n dagje uit te gaan met een blogvriendin! Ik denk dat ik nodig eens naar Rotterdam moet gaan....dat is al wel 20 jaar geleden dat ik daar was en ik zie af en toe zulke mooie foto's langskomen!
Dat zal je goed hebben gedaan....zo'n uitje!

groetjes Trijnie

Janny zei

Wat gezellig dat je een dagje uit had gepland met een blogvriendin. Kan me zo voorstellen dat jullie heel wat te bespreken hadden. Ik denk dat het goed doet er af en toe eens uit te zijn en even van je af te praten.
Rotterdam ken ik eigenlijk niet zo goed maar aan jouw foto's te zien best de moeitewaard.
Liefs,
Janny

Unknown zei

Wat fijn dat je zo afspreekt met een vriendin en dan heerlijk kan bijkletsen en genieten van al het moois rondom, je foto's zijn weer heel mooi gemaakt!
Ik hou wel van het interieur bij de fenix food factory, super!

Lieve groetjes Michelle

decorayadora zei

hi ,Ingrid ,,,ilove you house and you blog ,, you have a new follower
Angelica

Marie-José zei

Wat leuk Ingrid om samen met Madelief in haar stad rond te dwalen.
Ik zie ook vaak via Jolanda foto's van Rotterdam en het is toch ook wel een hele mooie stylische stad geworden de laatste jaren.
Voor mij is het ook lang geleden dus ik moet er ook maar weer es een bezoekje aan brengen denk ik...
Mooie impressie zo.

Lieve groet, MJ