maandag 7 december 2015

Eucalyptus…

Door mijn bezoekjes in de afgelopen weken aan diverse woonwinkels kreeg ik inspiratie om iets meer groen in huis te halen. Er staan wel een paar magnolia- en rozenbotteltakken in de woonkamer, maar daar is weinig groen bij te bekennen. 

Home & Lifestyle

Bij het tuincentrum haalde ik een paar bossen eucalyptus. De geur van eucalyptus vind ik altijd heerlijk ruiken, jammer dat dat na een paar dagen al een heel stuk minder wordt.  

Home & Lifestyle

Omdat ik de takken niet meteen wilde laten indrogen, haalde ik de jonge twijgjes aan de onderzijde weg, aangezien anders het water zo snel vies wordt. Zonde om de twijgjes weg te gooien, dus al had ik niet het mooiste en stoerste touw in huis, een toefje was zo gemaakt. En toen mijn jongste dochter kort daarna de kamer binnenkwam en riep dat het bij ons naar woonwinkels stonk, wist ik dat ik mijn doel had bereikt ;-). Want die geur vind ik juist heerlijk!  

Home & Lifestyle

Ik zie op diverse blogs al mooie kerstversieringen voorbij komen. Ik ben er nog niet echt mee bezig, maar door jullie posten begint het toch wel een beetje te kriebelen. Ik denk dat ik de komende week langzaamaan wel wat kerstversieringen in huis zal gaan aanbrengen en uiteraard een boom. Vorig jaar haalden we voor het eerst sinds tijden een echte kerstboom (na jarenlang onze kunstboom te hebben opgezet), eens kijken wat het dit jaar gaat worden.  

Ik wens jullie een hele fijne week! 

Liefs, Ingrid

44 opmerkingen:

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Heel mooi gemaakt, Ingrid! Geniet ervan..

Lieve-Groetjes,
Verie

Unknown zei

Hay Ingrid,
Zalig he wat eucalyptusvin huis.
Nu alle mutsen nog snel zijn gehaakt voor de sint zit ik hier ook lekker bij e haard te genieten.
Ook nog ff wat groen halen vandaag.

Fijne dag hoor leuk straks je kersthuis te zien.

Groetjes karin

Unknown zei

Hihi...moest lachen om de opmerking van je Dochter...dan heb je zeker je doel bereikt....het geurt ook ontzettend lekker hoor.
Fijne week Ingrid.

Groetjes,
Inge, my choice

Judith zei

Wij hebben jaren geleden ook een kunstboom gekocht, na heel lang aandringen van Bas. Maar ik heb het ding altijd verafschuwd! Ik probeer het recht op een echt exemplaar terug toe te eigenen hoor;-)

Toen ik een krans van eucalyptus gemaakt hadden, vonden de pubers het hier ook stinken, terwijl ik het zo lekker vond haha. Staat mooi, zo simpel in een prachtige kruikvaas! Her en der wat groen in huis maakt het net wat huiselijker en gezelliger, vind je niet?

En hier ook nog geen kerst... En eigenlijk hebben we ook niet zoveel plaats, dus het zal bescheiden blijven.

Fijne dag

Things and Thoughts zei

I also love eucacylptus very much, its scent is marvelous. Your vase in front of the mirror looks so beautiful and the hanging bucnh is a lovely idea. We used to have a real tree, since I remember myself. Last year, we bought an artificial one but something went wrong...Haha, so this year we have returned to our old habits with a real Christmas tree.Looking forward to see yours ...
Olympia

Ivy zei

Best raar, maar ik heb nog nooit eucalyptus gekocht, terwijl ik het heel mooi vind. Jouw kruik en toef zijn goed gelukt.
Je zult je wel vereerd gevoeld hebben toen je dochter die opmerking over woonwinkels maakte. Grappig!
Succes met je kerstboom en -versierselen. Ik houd er wel van.
Warme groet, Gerda

Hillary'sHome zei

Ik moest wel lachen om de reactie van je dochter, maar dan heb je inderdaad je doel bereikt. Ik vind het ook altijd heerlijk ruiken.
Eucalyptus is fijn materiaal om overal in te verwerken. Maar gewoon zo nonchalant in een stoere pot of als toefje ook heel mooi.
De vergrijsde kleur van eucalyptus vind ik ook erg mooi.
Hier ook nog geen kerst in huis, maar heb al wel een leuk idee.

Fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

het moonhuis zei

Groen in huis staat altijd gezellig en ik vind dat eucalyptus ook heel lekker ruiken. Hier is ook nog niks aan kerstdecoratie te bekennen hoor, ik heb daar nooit zo'n haast mee.
Ik ben benieuwd waar je dit jaar voor gaat kiezen!

Liefs Monica

My name is Riet zei

Heerlijk eucalyptus Ingrid. Ik heb het in deze tijd van het jaar altijd wel ergens staan. Het staat prachtig in de grijze pot bij je.
Ik ben ook nog niet echt met Kerst bezig. Alleen twee dagen gasten vraagt voorbereiding dus daar ben ik nou mee bezig.
Fijne week!
Lieve groet van Riet

Indruk zei

Ik hou van eucalyptus, zo'n mooie kleur groen! prachtig staat het in die grote pot. Ik ben ook helemaal om hoor voor groen, druppelt hier ook steeds meer binnen. Langzaamaan komen hier ook wat kerstversieringen het huis in. Geen kerstboom maar genoeg andere sfeervolle spulletjes. benieuwd of er bij jullie nog een kerstboom komt. Liefs Pascale

Anoniem zei

Ik herken die geur bij tuincentra's en woonwinkels wel en ik hou er ook wel van. Maar ik denk dat het meer de associatie met een gezellige winkelmiddag is...net zoals de geur van chloor je aan een zwembad doet denken (nou dan ruik ik toch liever zo'n woonwinkel, hihi). Of als je 's avonds door de straten wandelt en her en der de houtkachel ruikt, hmmmm. Meteen die associatie met gezelligheid.
Hier staat de kale kerstboom te wachten tot ik genoeg moed heb verzamelt om aan de lichtjes te beginnen. Maar daarna geniet ik met volle teugen...
Toch wel leuk een echt boompje in huis...alleen al voor de geur...associatie:kerstmis!
Liefs, Peetje

Roelie Steinmann Photography zei

Mooie foto's weer, eucalyptus ruikt zo lekker. Leuk je kleine boeketje ook.

Groetjes Roelie

It's me zei

Mooi hoor ...prachtig en zo eenvoudig heb er de hele dag mee gewerkt...plakt aan mijn handen hihihihihi....liefs van mij.....hier ook niet veel kerst hoor...doe het rustig aan dit jaar...liefs Ria x❤️

lia zei

Hier is ook nog niet veel van kerstversiering te zien hoor. Ik wil het helemaal niet zo vroeg, want dan ben ik het met de kerst alweer spuugzat. Heb wel al wat kransen gemaakt, maar och dat kan eigenlijk altijd wel.
Eucalyptus ruikt idd heel erg lekker, en is ook heel mooi. En zelfs gedroogd is het mooi.

Liefs lia

Bonjade zei

Nu een echte dan toch.....als je de geur van de woonwinkels wilt houden ;)
of plantenwinkels...;)
Er gaat dan niets boven een echte......
Hier ook langzaam een beginnetje gemaakt.....maar ik wil summier..dus maar een beetje......anders ben ik het zo zat ;)
Ben benieuwd naar jouw versieringen....

Fijne avond

Liefs

Unknown zei

Eucalyptus ruikt heerlijk , de grotere bladeren toch .ik heb onlangs een toefje gemaakt met de kleinere soort en ik moet zeggen dat het toch wel anders ruikt ( een urinegeur )
Mijn man zegt steeds , wat ruikt er hier haha, het hangt achter hem aan de kast .
Hier nog geen kerstversieringen omdat ik mijn familieleden probeer te overtuigen geen traditionele boom te zetten.
Wie gaat winnen , zien jullie nog
Groetjes
Christel , Garcya's place

Marjonel M zei

Ik hou ook van de geur van eucalyptus heerlijk. Kerstversiering is hier ook nog niet veel aanwezig al heb wel een grote pot gevuld met stoere takken,dennengroen,steeneik en lampjes.

Liefs, Marjonel

Anoniem zei

Oh, dit is heel grappig, Ingrid.
Ik stond vorige week met één van mijn oude potten in de hand en toen dacht ik: "Daar gaat eucalyptus in". Ik ben er alleen nog niet aan toe gekomen.
Maar het staat zo mooi bij je dat ik alleen maar in mijn idee versterkt ben. Dus één dezer dagen richting tuincentrum.
Je hebt er ook een prachtige foto van gemaakt, zo'n mooie uitgewaaierde bos.

Liefs, Gerry

Anneke zei

Heerlijk die geur van eucalyptus . Zelf heb ik van cc een proefpotje in de kleur eucalyptus gekocht. Ik zag het bij de Stamkamer. En ik hou van de geur en de kleur hihi.
Liefs Anneke

Bij Sandra Thuis zei

Staat heel mooi, je vaas met Eucalyptus.
Ik had van de zomer ook een bos gehaald, om er kransjes van te maken. maar ik vond het helemaal niet lekker ruiken! Heb denk ik de andere , niet lekkere variant gehad.....

Bij mij staan ook niet veel planten, alleen een vetplant in de keuken, en een asparagus in de slaapkamer. Ik mis het ook niet eigenijk! Vind een mooie tak,of een bos bloemen net zo bijzonder.
Ik heb nog niet veel kerstversiering hangen, het ligt wel klaar boven.Wil nog eventjes wachten!

Groetjes,Sandra

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk eucalyptus in huis!
Alleen heb ik pas het halve bos aan dennengroen en sparrengroen meegenomen, dus die vullen nu mijn potten en woonkamer al, op de één of andere manier vind ik eucalyptus daar weer niet mooi bij staan, nou ja:)

Er hangt nog wel een toef met eucalyptus maar die ruikt niet meer, toch maar een spray voor de geur gebruiken..hihi!

Heel mooi jouw gevulde pot!!
Fijne dag ❤

Thuis bij Tjits zei

Eucalyptus is zo mooi door zijn eenvoud, ik hou er ook zo van net als van de heerlijke geur! Haha die reactie van je dochter;))
En dan nu de kerstboom, manlief neemt vanavond traditiegetrouw een echte voor ons mee, ik ben benieuwd of het dit jaar voor jullie ook weer een echte gaat worden hihi..

Liefs, Tjits

Lida zei

Oh wat een goed idee, ik vind de geur ook zo heerlijk en ik denk dat het prima zal staan in mijn Keulse pot! Het ziet er weer prachtig uit bij jou en ik heb genoten van al het moois dat je laat zien! Liefs
Lida

Marijke zei

Ja heerlijk de eucalyptusgeur, mooie foto's en prachtig gestyled!
fijne dag,
groetjes van Marijke

Marjan zei

Heerlijk is dat als je huis naar eucalyptus ruikt he. Het heeft ook zo'n mooie kleur. Beetje groen, een beetje grijs. Zo mooi.
Hier geen kerstboom. Dochterlief is allergisch en heel eerlijk wordt ik van een boom in huis ook erg onrustig ;)
Maar bij andere mensen vind ik het juist altijd heel gezellig staan. Wat kan een mens toch raar zijn hè.

liefs, Marjan

lien zei

Wat staat dat mooi die eucalyptus in die vaas! Ik probeer ook weer wat meer groen in huis te halen, toch wel erg mooi!

Room Seventeen zei

Ha Ingrid, ik heb ook een grote vaas met eucalyptus gevuld en hier en daar wat toefjes conifeer/eucalyptus opgehangen.
Toch wel mooi hoor een beetje groen in huis. Nu de boom nog optuigen.

La Maison zei

Wat een mooie foto's weer van dit blog en je vorige. Heerlijk die kerstgeuren en kleuren in huis.
Geniet ervan lieve Ingrid.
XXHermine

Unknown zei

Een beetje groen in huis vind ik inderdaad toch ook wel fijn. En behalve dat eucalyptus lekker ruikt heeft het ook een mooie rustige groene kleur! Toefje is leuk geworden!

La Blomst-Living zei

Ik vind de geur ook heerlijk! En altijd mooi, deze eucalyptus met z'n vergrijsde blad...Mijn kerstboom staat sinds zondag, gezellig weer met de lichtjes! Op naar de Kerst en succes met je boom!
Liefs, Linda

Tussen Wal en Schip zei

Die geur.. heerlijk!
Je bos staat prachtig, en weelderig.
Bij mij blijft het lekker sober.. hier en daar wat.. maar zeker niet overdadig ;-)
Alhoewel ik dat bij andere altijd prachtig vind, als echt werkelijk alles in de sfeer is..!

lieve groet,
Alberta

Rozen van papier zei

Oh ja de ecalyptus vind ik ook heerlijk ruiken. In het zuiden heb je er bomen van en vooral als het een beetje geregend heeft ruik je die boom met de andere franse kruiden, dat geeft voor mij zo het speciale provençaalse gevoel!
Wat mooi zo'n bosje opgehangen van de ecalytus, is ook mooi voor de Kerst.

Groeten Janny

Le Style zei

Mooi wat groen! Klopt, het ruikt heerlijk, vind ik ook. Ook hier kwam het er toch op de één of andere manier niet van om wat kerstgroen in huis te halen. Die echte boom ruikt ook heerlijk ;-) Ben benieuwd waar jullie uiteindelijk voor kiezen. Fijn weekend!

Liefs!
Yet

IS Interieur Styling zei

Hoi Ingrid

Ik heb weer even heerlijk op je blog rond gekeken.
Nog van harte gefeliciteerd met jouw 6 jarig bestaan van jouw blog.
Wat een leuke berichten van de VT wonen beurs, en dat je in Barneveld was. Mooie foto's gemaakt ter inspiratie.
Ik heb mijn huis al in kerstsfeer gebracht maar moet het nog even fotograferen. En dan op mijn blog zetten, ik heb helaas niet meer zo vaak tijd om te bloggen, tot blogs.

Lieve groet Ingrid

Marjon zei


Eucalyptus heeft niet veel nodig....staat prachtig in die mooie vaas en ik vind het zelf ook heerlijk ruiken. Je toef is ook zo leuk....heb ik zelf ook met wat overgebleven groen gemaakt. Ben benieuwd naar je kerstdecoratie.....fijne avond en lieve groet Marjon

crochetcookingandmore zei

Heerlijk de geur van eucalyptus. Mijn ervaring is wel dat je in de winkel goed moet ruiken of hij wel echt ruikt. De ene bos ruikt nl. veel meer dan de andere.
Staat erg mooi zo!

House of Seasons zei

Just want to say............Ha lieve Ingrid, liefs van mij! XX Lia

What's in a day zei

Ha ha hier krijg ik ook zulke reacties hoor! Ik heb net een paar toefjes gemaakt waar ook Eucalyptus bij zit, ik vind het heerlijk!
Lukt de kerstsfeer al???
Sorry dat ik zo laat reageer ik kom er niet aan toe, deze week wil ik wel eenn post maken...het wordt weer eens tijd!

Liefs Eefie

Le Patiné zei

Dank je wel voor je berichtje. Het is inderdaad heerlijk om zo'n handige man te hebben.
Maar ook bij jouw zie ik heerlijke creaties voorbij komen.

xxx Natasja

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid♥
Nog nooit zo.n plantje♥ in huis gehad ..weet helaas ook niet hoe ze ruiken ..maar het ziet er prachtig♥ uit ..ik ken ze wel soms in bloemen verwerkt..;)
Ook je andere posten zijn prachtig♥ vooral je mooie♥ foto's .;)
Het was weer genieten ♥Liefsss♥ en fijne♥ dagen Gaby x♥x

It Is The way of life zei

Heerlijk die Eucalyptus in huis , hier niet te veel kerstversiering rustig en toch sfeervol !
Jullie ook fijne feestdagen!
Liefs Ida

Ingrid zei

Mooie post weer Ingrid met zoals gewoonlijk weer prachtige foto's,ik ben benieuwd naar je volgende post met de gezellige kerstsfeer....geniet ook nog van de komende mooie dagen.....liefs

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ik zie dat jij het ook wat rustiger aandoet met posten. Groot gelijk heb je! Je eucalyptus takken staan prachtig in de oude pot. Ik kan ook zo van de geur genieten. Het is inderdaad jammer dat ze vaak al na een paar dagen uitgedroogd zijn.Gaan jullie nog iets leuks doen met de kerst?

Ik wens jou, Martin en de meiden fijne feestdagen toe! Gezellig dat wij elkaar al snel zien!

Veel liefs,

Madelief x

Onder de rieten kap zei

Oh dat heb ik ook zo graag in huis, dat ruikt ZO lekker!!
Liefs, Yvonne