donderdag 12 november 2015

Herfst…

Het was hier de laatste weken een beetje stil op mijn blog, maar we hadden een pc waar geen land meer mee te bezeilen was, waardoor het maken van een nieuwe post nagenoeg onmogelijk bleek. Na dagen en uren een poging te hebben gewaagd het euvel zelf te herstellen, heb ik om hulp gevraagd bij een deskundige bekende en ik kan je vertellen…die persoon is goud waard want het loopt weer als een tierelier! 

Hoewel ik geen fan van de herfst ben, heb ik tot nu toe totaal niet te klagen. Gisteren veegde ik zelfs zonder een jas aan te hebben het blad in de tuin bij elkaar, ik kan mij niet herinneren dat ik dat ooit eerder zo laat in het jaar heb gedaan. 

Home & Lifestyle

In huis vind ik het toch wel leuk om hier en daar subtiel wat aan te brengen dat aan de herfst of aan herfstkleuren doet denken. 

Home & Lifestyle

Deze houten schaal stond laatst bij de kringloop voor een euro, dat aanbod kon ik uiteraard niet weerstaan. Bij het tuincentrum haalde ik een paar amaryllisbollen en samen met enkele dennenappels zorgt het voor een herfstnoot op de eettafel. 

Home & LifestyleHome & Lifestyle

Dit hoekje liet ik al eerder aan jullie zien, maar nu staat er een rozenbotteltak in de kruik. Je zult hier niet vaak een rode of oranje tint aantreffen, maar deze takken zijn daar een uitzondering op. 

Home & Lifestyle

Op de salontafel staat een mooie betonnen schaal (ook van de kringloop) waar een dadeltak en twee cyclaambollen in liggen. Er schijnen roze bloempjes uit te komen, ik weet niet of ik dat mooi vind maar dat zie ik dan wel weer. Het gaat mij vooral om het sobere uiterlijk van deze bollen. 

Home & LifestyleHome & Lifestyle

In de grespot naast de vitrinekast staan tussen magnoliatakken nu ook een paar rozenbotteltakken, ook met een rood – oranje tint.

Wat ben ik blij dat ik weer een post heb kunnen maken, ik heb het echt gemist! Ik wil mijn nieuwe volgers alsnog van harte welkom heten, op GFC is de teller inmiddels over 1100 volgers heen. De laatste tijd komt er af en toe een nieuwe volger bij dus het zal nog wel héél lang duren voordat ik de 1200e volger welkom kan heten, maar op meer dan 1100 volgers ben ik ook al megatrots. 

Ik ben er een beetje vroeg mee, maar ik wil jullie bij deze toch alvast een heel fijn weekend toewensen! 
 
Liefs, Ingrid

44 opmerkingen:

inge van der sanden zei

Het is November en ik loop nog steeds met korte mouwen rond...ik ben van nature toch al geen koukleum, maar dit is wel heel uitzonderlijk.
De Herfst is samen met de Lente mijn favoriete Seizoen...heerlijk....
Fijn dat je p.c. Weer gemaakt is...kunnen we weer van je mooie posten en foto's genieten.
Mooie sobere plaatjes laat je zien...leuk die bollen in je schaal.
Jij ook alvast een fijn Weekend.

Groetjes,
Inge, my choice

Spijshuisje Lyd zei

Wat liggen je amaryllis er mooi bij, prachtige foto!
Liefs, Lydia

My name is Riet zei

Wat heb jij toch een goeie kringloopwinkel Ingrid. Jij haalt er zulke mooie dingen weg. Wij hebben er hier drie maar dit soort dingen zie ik niet of ik kijk niet goed dat kan natuurlijk ook, hihi. Mooie composities heb je weer gemaakt, mijn complimenten.
Lieve groet van R iet en voor jou ook fijn weekend.

Home is where the heart is zei

Techniek is leuk maar dan moet het het ook wel doen. In zo' n geval merk je pas hoe we gewend zijn eraan. Fijn dat je weer kunt posten :)) En wat een leuke post. Wat een kleine rozebotteltjes, schattig. En idd, het is erg zacht voor de tijd van het jaar. Afgelopen weekend vond ik t best wel benauwd buiten. Herfst is wel mn mn jaargetijde, net als de lente. Hele fijne donderdag

lieve groet Brigitte

Anoniem zei

Een blogger zonder computer is als een vis op het droge...we gaan spartelen en happen naar lucht eh...foto's! Daar willen we een mooie post van maken! Ideeën borrelen op en je kunt er niks mee...frustrerend!! Gelukkig kon die bekende je uit de brand helpen. Ook wij zijn 'm dankbaar!!
Je laat een mooie ingetogen herfst zien. Mooi die takken met besjes, terwijl ik daar ook nooit zo'n fan van ben geweest, maar nu ook een paar takken heb liggen (wel met de donkerste rode besjes die ik kon vinden, hihi).
En (over) 1100 volgers!!!! Wow, daar mag je supertrots op zijn. Maar het is te begrijpen...je maakt mooie sfeervolle posten én je geeft (vaak als een van de eerste) een lieve en oprechte reactie. Het is een over-en weer bloggen, geen éénrichtingsverkeer. En dat wordt enorm gewaardeerd! Op naar de 1200!
Liefs, Peetje

Karin Brocaatje zei

Wat heb je het gezellig in huis!
Ik houd wel van de herfst en nu is het echt genieten wel het herfst gevoel alleen niet de nattigheid en kou maar goed ook dat hoort erbij :-)
Wens je ook alvast een fijn weekend, wij gaan met de kleinkinderen naar sinterklaas dus super leuk :-)

groetjes Karin

Gerda - M'n Woonstek en Leven zei

Gelukkig maar dat je pc het weer doet. Je bent toch een soort onthand zonder dit apparaat, niet?
Hier ook een zo nu en dan onwillige laptop. Ik denk er al maanden over een nieuwe te kopen, maar hij doet het nog net goed genoeg om te blijven twijfelen.....

Mooi, al die schaaltjes en bakken van de kringloop. Ik heb er ook al vele weggehaald en ze (al dan niet bewerkt) zelf in gebruik of verkocht.
Ik vind een gekleurde tak of een ander opvallende accessoire prachtig staan in een verder sober interieur.

Jij ook alvast een fijn weekeinde.
Warme groet, Gerda

Bonjade zei

Heerlijk deze dagen....zo is de herfst echt ook en top genieten. Goh cyclaambollen...die heb ik hier nog niet ontdekt....ze zijn echt super.
Lijken een beetje op platte bietjes ;)

Fijne dag

Liefs

Tussen Wal en Schip zei

Heerlijk he die zachte herfst!
Prachtig die bollen..
Jij ook een heel fijn weekend

Liefs

Ger zei

Wanneer de pc je al weken in de steek laat kan ik me voorstellen dat je onthand bent, maar gelukkig is het euvel weer verholpen en kan jij vol trots je natuurlijke herfst decoraties laten zien.
Zag vorige week twee dames in het tuincentrum bij een krat vol dadeltakken staan en op de tafel lagen cyclameknollen en ze bekeken de takken aan alle kanten en vroegen zich af wat het zou zijn.
Moest wel een beetje lachen in mezelf met de gedachte dat die dames vast niet op (woon)blogs lezen want dan hadden ze het zeker wel geweten.
Wanneer jij deze sobere knollen van cyclaam nu al een sierraad in huis vindt kan ik me moeilijk voorstellen dat je wanneer de bloemetjes elegant en lieflijk op hun dunne steeltjes uit de knol groeien jij het niet met verwondering zal volgen.
Zag poos geleden een foto van grote wit bloeiende cyclame knol in oude glazen taartschaal op voet en ik vond het een ware lust voor het oog.
Maar smaken verschillen natuurlijk.

Fijn weekeind en lieve groet,Ger

Anoniem zei

Fijn dat we weer wat van je horen, Ingrid. begon al te twijfelen of je inspiratie misschien begon op te drogen. Maar je trakteert ons weer op mooie sfeervolle foto's. Gelukkig!
Hoewel het ellendig is als de computer niet doet wat je wilt.

Zulke leuke bakjes vind ik nou nooit in de kringloop. Het is vooral heel veel soorten servies en glaswerk. Maar het is een prachtig bakje voor je bollen.
De cyclaambol krijgt inderdaad kleine heel lichtroze bloemen en daarna komen de blaadjes. Twee jaar geleden heb ik er een log aan gewijd. Het is een mini-cyclaam. Ik vond het erg leuk om de ontwikkeling te volgen.
Als ze uitgebloeid is kun je haar in de tuin planten en dan komt ze ieder jaar weer op. Die van mij heeft nu voor het het derde jaar net gebloeid en staat in het blad, buiten in een pot.
Ik wens je veel plezier van de inhoud van je mooie bak!

Liefs, Gerry

Roelie Steinmann zei

Mooie sfeervolle foto's heb je gemaakt. Ik geniet dit jaar zelfs van het najaar. Met deze temperaturen zitten we soms nog lekker buiten met de hort kachel aan. Heerlijk, nog geen wanten en sjalen. Maar wel de kaarsjes aan!

Groetjes Roelie

It Is The way of life zei

Ja het ongelooflijk dat weer ,loopt soms te puffen met een jas aan . Ingrid je hebt er weer wat moois van gemaakt en fijn dat de pc het weer doet !
Wens jou ook fijn weekend!
Liefs Ida

Janny zei

Ja, die cyclaambolletjes zijn leuk, he? Tenminste zolang ze niet bloeien, ha,ha.
Hier ook niet te veel decoratie, hoor. Wij hebben rondom ons heen grote ramen, zodat we midden in de herfst zitten, zeg maar. Dan hoeft er binnen niet zo heel veel meer.
Het ziet er weer erg gezellig uit bij je, hoor.
Liefs,
Janny

Hilgonda Mons zei

Wat kun je dan onthand zitten hé! Fijn dat het verholpen is.
En ja, het is nog heerlijk zacht buiten en de natuur kleurt prachtig.
Je cyclaambollen vind ik erg mooi. Ik heb ze al vaker in de winkels gezien, maar nog nooit zelf gehad. Dus ben ook wel benieuwd hoe ze uitkomen. En mocht je het niet mooi vinden, kun je ze er altijd gewoon afknippen. Dat doe ik met de amaryllis ook vaak.

En je mag zeker trots zijn op 1100 volgers. Tjonge, daar ben ik nog lang niet.

Ook alvast een fijn weekend gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

Marian zei

Ik weet niet waar jij woont, maar ' jou' kringloop is beter dan die van hier...daar hebben ze bijna niets fatsoenlijks meer...
Ja, pannen en bestek voor Polen..enz...
Je hebt het weer heel mooi gedecoreerd zo met die knollen, die cyclaampjes zijn denk ik indd roze, maar met een beetje geluk zijn ze wit.
De blaadjes van die cyclaampjes zijn wel heel mooi, je zou de bloemetjes eventueel weg kunnen knippen....
Mooie foto's heb je ervan gemaakt...altijd genieten van jou foto's

Indruk zei

Heel vervelend en frustrerend vind ik problemen met computer, fijn dat het euvel is verholpen voor je. Je hebt de herfstsfeer op een hele mooie manier doorgevoerd vind ik. Helemaal passend bij je interieur. Ik ben gek op takken, staat prachtig en je hebt er lang plezier van. Die cyclaambollen heb ik ook wel eens zien liggen, zou niet weten hoe ze er bloeiend uitzien. Geniet van je weekend! Ik heb morgenavond een bloggerdiner in plaats van bloggerslunch. We gaan kaasfonduen, lekker! Denk dat er weinig van foto's maken komt omdat het daar in het fort wel erg donker is. Heb er in ieder geval zin in en ben benieuwd welke bloggers er zijn. Liefs Pascale

It's me zei

Ik dacht al waar ben je nou?...mooi weer je post heerlijk het najaar seizoen...liefs Ria x

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Ik wilde je eigenlijk al een berichtje sturen om te horen of alles goed ging met je. Maar gelukkig daar ben je weer met een post. En gelukkig ook dat er niets aan de hand is, behalve een pc met kuren.
Wat een mooie houten bak heb je. En hoe mooi is dat met Amaryllisbollen er in. Ook die Cyclaambollen zijn prachtig. Ik denk dat je die bloemetjes wel mooi gaat vinden, volgens mij zijn ze heel subtiel. Maar ik kan me vergissen natuurlijk. De bollen zijn in ieder geval prachtig.
Fijn hoor, die herfsttonen in huis. Hier ook in de vorm van dennenappels en wat kastanjes tussen de kaarsen.
Fijne avond, en ook alvast een mooi weekend,
liefs,
Mirjam

Room Seventeen zei

Grrr...pc ergernissen, zo vervelend! Fijn dat het weer is opgelost. Ook niet mijn favoriete seizoen de herfst, maar gelukkig is het heerlijk zacht. Je hebt weer leuke spullen bij de kringloop gevonden!

Het Moonhuis zei

Toevallig dacht ik afgelopen week nog dat het lang geleden is dat ik hier een post van jou gelezen heb.
Ja, wat een ellende hè geen laptop hebben, ik kan ook echt niet zonder hoor,fijn dat ie z'n werk weer goed doet. Je kunt weer blogjes maken met mooie foto's. Ook deze zijn weer heel sfeervol en iets moois vinden bij de kringloop voor weinig is geweldig. Zo leuk altijd!!

Liefs Monica

van alles wat in huis en tuin. zei

Je had je dat jaren geleden toch niet in kunnen denken dat je zo onthand zou kunnen zijn zonder je computer.....ik tenminste niet! Maar ik moet er ook niet aan denken dat het gevalletje het niet meer doet!
Fijn dat je weer een post kunt sturen want je hebt weer prachtige foto's!
Leuk om zo aan de gang te gaan met goedkope kringloopspulletjes.....daar houd ik ook van! En wat zijn die cyclaambollen apart: ik denk dat daar kleine bloemetjes uitkomen, niet die grote uit de vensterbank.....die zijn zo lelijk! In de tuin heb ik kleine cyclamen en die zijn heel mooi!

groetjes Trijnie

Bij Sandra Thuis zei

Mooie foto's weer,Ingrid. Fijn dat je weer een post kunt maken he?
Zou ook vreselijk balen als mijn laptop ermee ophield. Heb op zolder nog wel een echte PC staan,maar denk niet dat ik daar nog mee uit de voeten kan...

Je hebt weer goede aankopen gedaan bij de Kringloop , wat een gelukje, die schalen! En met die bollen erin maakt het het plaatje compleet.

Gefeliciteerd met zoveel volgers, is zeker iets om trots op te zijn!

Liefs,Sandra

lien zei

Mooi dat beetje kleur toch! Ik had je inderdaad gemist....het volgersaantal loopt inderdaad maar mondjesmaat toe en soms ook weer af, denk echt dat de meesten op instagram zitten! Jammer!

Lydia Kant zei

Fijn dat je pc weer gemaakt is en je weer kunt bloggen. Wat een prachtige foto's weer!

lia zei

Het is prachtig weer, en je bent het vaak snel vergeten, maar vorig jaar waren wij de eerste week van november nog een stoep aan het leggen in het zonnetje. En toen hadden we ook prachtig weer, maar toen het eenmaal omsloeg was het ook echt om.
Daarom geniet zolang het kan.
Je hebt een mooi herfstsfeertje, en fijn dat je pc het weer doet.

Liefs lia

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Gelukkig ben je er weer! Af en toe neus ik nog wat in blogland en als "oude bekenden" er dan niet zijn, valt het gelijk op. Jij ook een fijn weekend!

Sonja- Sezoentje zei

Fijn dat we weer kunnen genieten van je mooie posten en prachtige foto's.
Alvast een fijn weekend, liefs, Sonja

Diane van Duuren zei

Wat een mooie plaatjes heb je weer gemaakt, fijn dat je PC het weer doet.
Ik heb verder ook geen kleur in huis op zo'n rozenbottel tak na, ik kan er niet aan wennen, en toch vind ik het bij een ander wel mooi hoor maar voor mezwlf niet.......
Het zijn onnatuurlijke warme dagen he? Afgelopen zaterdag nog ruim 20 gr.
Goed weekend hoor, geniet ervan!

Liefs, Diane

Marijke zei

Mooi al je foto's, fijn als het allemaal vlot werkt hè we kunnen bijna niet meer zonder...
fijne dag,
groetjes van Marijke

Corine(THUIS) zei

Gelukkig kon je wel gewoon foto's blijven maken in de tijd dat je pc haperde. Mooi post Ingrid!

De Meidenmuts zei

Geef mij ook maar de lente en de zomer. Maar inderdaad wij hebben nu niets te klagen. Ik geniet natuurlijk wel dat we al vroeg de kaarsjes aan kunnen doen.
Wat heb je mooie schalen gevonden bij de kringloop!
Daar kun je dan zo leuk mee stylen....:))
Nou zeg al 1100 volgers? Dat is heeel veeel...die heb ik nog lang niet.
Ben blij dat jullie pc het weer doet want ik geniet altijd van je sfeervolle foto's!!
Fijn weekend!

Groetjes Anita

Joke zei

Wat zijn ze toch leuk de bollen ,ze zijn nu heel decoratief en altijd weer een verassing als ze gaan bloeien.

Groetjes Joke.

Margo van Schaick zei

Ik ben blij dat je pc weer gemaakt is zodat we weer kunnen genieten van je foto's en verhalen.
Wat ben je weer goed geslaagd bij de kringloopwinkel. ZIet er allemaal weer gezellig uit.
Fijn weekend, Margo
(casadinarda.blogspot.nl)

La Blomst-Living zei

Ja, bijzonder hè dat het nog steeds zo warm is (was). Ik ben geneigd me steeds te warm aan te kleden...
Fijn dat je weer met de pc aan de slag kon, wat kan je 'm dan soms missen!
Mooi gestyled: de takken, de bollen...heel leuk ook die cyclaambollen, nooit (bewust) gezien geloof ik!
Gezellig weekend Ingrid! Liefs, Linda

Housebythewaterhole zei

Ingrid, wat je zegt...zo zacht en warm voor de tijd van het jaar ... enerzijds leuk maar
anderzijds niet normaal... héél vervelend als je pc je in de steek laat, ik kom ook niet
toe aan het plaatsen van een nieuwe post ... moet er echt eens werk van maken !
Héél mooie houten schaal heb je gescoord, heb er ook zo één héél leuk om vanalles
mee te doen en de betonnen schaal is ook mooi... !!
Héérlijke sfeerfoto's ....
Fijn weekend
Liefs kathy

Anneke zei

Het ging mij opvallen dat we niets meer van je hoorde ik miste je al. Maar gelukkig is je pc weer in orde. Het is inderdaad abnormaal warm weer. Ik liep van de week in mijn winterjas en het was gewoon warm. Mooie foto laat je ons zien. De bollen vind ik zo creatief. En leve de kringloopwinkel al moet ok zeggen hier is maar heel weinig leuks te vinden hoor.
Liefs Anneke

WEERspiegeling zei

He Ingrid, wat fijn dat je pc t weer doet! Mooie foto's, ik hou van alle seizoenen en hou er ook van als je ze terug ziet in n interieur.
Wat vind jij gave spullen bij de kringloop!!
Het is nu echt herfst, je zult nu wel binnen bezig zijn ;-) die blaadjes moeten maar even wachten.
Fijn weekend.

What's in a day zei

Fijn om weer te lezen bij je!! Je hebt goed gescoord hoor,
dat is zo leuk aan kringloop bezoekjes!! Je hebt er weer iets bijzonders
van gemaakt, wat kun je dan genieten van pure materialen!
Maak er een mooi weekend van, ook al lijkt de wereld nuweer helemaal
in de war door wat er vannacht gebeurde!

Liefs, Eefie

Lida zei

Ook hier problemen met de pc, de desktop is overleden en nu werk ik dus op de laptop, wel een stuk langzamer, maar ik kan gelukkig weer wat doen en daar gaat het toch om! Ik geniet weer van je mooie spulletjes en de foto's die jij er van maakt! Die rozenbottels zijn prachtig en ook hier staan er genoeg, maar met Tara's staart laat ik ze liever buiten, want ze brengt al genoeg herfst mee naar binnen! Groetjes
Lida

Jilly Garcy zei

Zonder pc zijn we werkelijk niks meer . En als het dan niet behoorlijk werkt , grrr , daar kan ik ook van balen .
Gelukkig is alles weer gerepareerd .
Wat een meevaller zeg , dat schaaltje voor één euro .
Ook ik vind rozebotteltakken zo mooi .
Fijne zondag
Christel , Garcya's place

Thuis bij Tjits zei

Fijn weer een post van je te lezen Ingrid!! November was tot nu toe qua temperatuur vrij mild, maar het is vandaag echt geen dag om zonder jas naar buiten te gaan, brr.. een echte herfstdag, maar dat heeft ook wel weer wat, gezellig de kaarsjes aan.
Ik ben heel benieuwd wat er uit je cyclaambollen komt, ik had ze nog nooit gezien, ze zien er zo al heel decoratief uit.

Fijne zondag,
liefs Tjits

Marjon zei


Dat is echt vervelend Ingrid, zonder pc wordt echt al moeilijk voor ons hihi....nooit gedacht. Je herfststyling is super mooi en wat vind ik die houten schaal prachtig...kom ik nooit tegen zoiets. De rozenbotteltjes in de vazen zijn ook zo mooi en dat rood mag eigenlijk echt niet ontbreken tijdens de herfst of kerst.....proficiat met zoveel volgers...die heb ik nog lang niet.....fijne zondag en lieve groet Marjon

Marie-José zei

Bij jou ook wat rustiger op je blog Ingrid...drukke tijden of minder inspiratie?
Deze post ziet er in ieder geval weer lekker herfstachtig uit.
Ik ben zelf (ook) nogal druk met vanalles en nog wat en merk dat (wekelijks) bloggen er even bij inschiet. Komt wel weer want ik kan het, net als jij niet meer missen ;-)
Fijn dat je pc het weer doet, onmisbaar als fervent blogster toch?

Fijne week en lieve groet, MJ