dinsdag 28 april 2015

Ready for summer…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Hoewel ons huis aan de buitenzijde een doorsnee hoekwoning is, is onze tuin altijd nog een heel mooi en bijzonder plekje. Door de ligging aan het water heeft de tuin sowieso al iets extra’s maar nadat onze tuin veertien jaar geleden door een hovenier van een metamorfose werd voorzien, is het nog veel meer genieten. Bestond de tuin voorheen vooral uit gras en grote bomen, nu is er een mooi lijnenspel met als kers op de taart een vlonderterras bij het water (zie foto 1).  

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Niet alleen op het hogere vlonderterras in de tuin kunnen we genieten, via een betonnen trap kunnen we ook naar beneden waar direct bij het water nog een vlonderterras te vinden is.

Elk jaar spuit manlief het terras met de hogedrukreiniger schoon en dan lijkt de tuin weer als nieuw. Ik ben er elke keer weer zó blij mee. In plaats van een terras vol groene aanslag en vuil, komt er een schoon en lichtkleurig terras tevoorschijn, waarvan je het idee zou kunnen hebben dat het nog helemaal niet zo lang geleden  is aangelegd.  

Home & Lifestyle
Vogelhuisje – jaren geleden gekocht en inmiddels compleet verroest


Home & Lifestyle

De houten tuintafel heb ik een paar weken terug geboend met water en schoonmaakazijn. Wat kwam daar ook veel vuil en groene aanslag vanaf! De daarop volgende nacht wel bijna twee uur wakker gelegen omdat ik van de pijn niet wist hoe ik mijn rsi-arm neer moest leggen, maar een dag later was dat alweer nagenoeg  over en was het hier nadien heerlijk zitten met een hapje en een drankje. Ik moet de tafelpoten aan de onderzijde nog wel van een sopbeurt voorzien, je kunt daar goed zien hoe groen het grootste deel van de tafel was.  

Home & Lifestyle

Over een paar maanden ken je de tuin wat groen betreft overigens bijna niet meer terug, vergeleken bij de foto's is het de afgelopen dagen zelfs al weer hard gegaan. Ik ben benieuwd welke planten hun kopjes weer boven de grond uit gaan steken en ons van weelderige bloemen gaan voorzien. Het hoeft van mij overigens niet zo hard te gaan, anders gaat de tijd ook te snel. Van mij mogen de lente en de zomer namelijk heel lang duren!! 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Ik wens je een fijne week! 

Liefs, Ingrid

51 opmerkingen:

La Blomst-Living zei

Heerlijke tuinfoto's, Ingrid! Het lijkt me een fijne tuin om in te vertoeven. Ik wil je graag een tip geven over het verwijderen van groene aanslag. Ik doe schoonmaakazijn in een flacon en spray dat op mijn teakhouten meubelen; een paar dagen later is het groen verdwenen. Kost je veel minder moeite en stijve spieren!
Liefs en een fijne dag, Linda

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Heerlijk, Ingrid, wat ziet je tuin er weer netjes uit! Je hebt een mooie tuinset ook, heel sfeervol! Geniet ervan,..

Lieve-Groetjes,
Verie

Unknown zei

Hoi Ingrid, je tuin ziet er prachtig uit. Wat woon je mooi zo aan het water. Als ik jou een tip mag geven. ...Doe pure schoonmaakazijn in een rug of plantenspuit. Spuit daarmee de poten vd tafel in en als sneeuw voor de zon verdwijnt de groene aanslag. Je moet dit wel doen als het een paar dagen droog blijft. Zo doe ik altijd de vlonders op mijn balkon in het voorjaar. Scheelt je een hoop boenwerk en zeker als je rsi hebt. Je kunt dit op alles toepassen om van de groene aanslag af te komen en onkruid blijft daardoor ook weg. Groetjes Renata

Things and Thoughts zei

I was thrilled to discover your beautiful outdoor space Ingrid!I really loved it!I remember how impressed I was, seeing the quite Dutch landscape bisected by canals.You have the luxury to have a property near the water, how special it must be!
Wishing you a happy Tuesday!
Olympia

het moonhuis zei

De tuin ziet er nu al heel verzorgd uit, wat heerlijk dat ie nu zomerklaar is. Laat de groei en bloei maar komen hoor, daar kun je straks heerlijk van gaan genieten.
Je bent bevoorrecht om zo mooi aan het water te wonen, lijkt me echt heerlijk!!

Liefs Monica

Unknown zei

Wat is dat toch een gezellig plekje om te zitten zo aan het water.
Het tuinseizoen is weer begonnen, alhoewel ik hier de boel nog moet opruimen, ik wacht nog even totdat het blad van de beuk er helemaal af is, anders blijf ik bezig.
Jij kunt weer lekker van je schone tuin genieten...
Fijne Week.

Groetjes,
Inge, my choice

Unknown zei

Ik kan me voorstellen dat het hier goed toeven is. En die groene aanslag brr praat me er niet over, maar als dat klusje weer geklaard is ziet alles er meteen ook weer veel mooier uit. Heerlijke tuin hebben jullie. Groetjes, Nancy

Sanny zei

Wat een prachtige tuin heb je. En wat zal het heerlijk zijn op het vlonderterras. Gewoon lekker zitten en kijken en luisteren naar alles om je heen. Mmmmmm
Hier zie ik ook iedere dag de planten weer een beetje meer groen of bloemetjes vertonen. Heerlijk he, na die lange winterslaap dat alles weer ontwaakt. Ik geniet met je mee.

Fijne dag nog! (hier schijnt t zinnetje nu lekker en de buitendeur staat open, heeeeerlijk)
Groetjes,
Sanny

Anoniem zei

Heerlijk om zo'n beschutte tuin te hebben.
En als het warm is lekker aan het water vertoeven.
Hij is mooi ingericht.
Misschien een tip: Ik spuit regelmatig schoonmaakazijn op de galerij en balkon om groene aanslag te voorkomen. Dat scheelt 1 x per jaar heel hard boenen.
Geniet er weer heerlijk van!

Liefs, Gerry

Huize Kip Kakel zei

Wat heerlijk om weer naar een lange zomer toe te werken...je tuin is prachtig!
Een hovenier weet altijd net wat extra's van een tuin te maken.
Ik vind je vlonder geweldig, een vakantie gevoel in eigen tuin.
Ik hoop dat je heerlijke dagen in je tuin kunt door brengen..dan doe ik het ook;)

Onder de rieten kap zei

Heerlijk he om alles zo mooi uit te zien lopen he! Deze tijd van het jaar is het echt genieten, je hebt inderdaad een prachtige tuin!
Veel liefs, yvonne

Unknown zei

Dat is heerlijk genieten hè als alles er weer netjes bij ligt.
Wat een mooi plekje daar aan het water , dat zou mijn lievelingsplekje kunnen zijn , het geluid van het water...zalig.
Het enige water hier in onze tuin is onze vijver waar momenteel de kikkers om ter hardst brullen haha.
Hier is het ook op enkele dagen groen geworden .
Geniet nog van jullie héél mooie tuin
Lieve groetjes
Christel

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat is het nog ruim zo bij je in de tuin. Ik kan me van jouw foto's van voorbije zomers herinneren dat het aan de overkant van de vlonder een en al groen was. Nu is het nog transparant..
Maar wat gaat het allemaal snel hè, hier komt ook het ene na het andere boven de grond uit.
Geniet ervan, het is zo weer zomer...
Liefs,
Mirjam

Willy zei

Prachtig plekje aan het water heb je daar Ingrid. Het geeft een beetje een vakantiegevoel lijkt mij. Laat het zonnetje maar schijnen dan kun je er genieten. Misschien had je man de tafel ook even met de hogedruk kunnen doen, of anders de tip van Linda. Hier gaat er aan het eind van de zomer een zeil over. In de zomer neem ik één keer in de week de tafel af met een sopje van groene zeep, dat beschermd meteen.
Fijne week, lieve groet

Unknown zei

Wat een zalige tuin Ingrid, echt een geniet plek en dat plekje langs de waterkant super .
Het water horen en je gedachten maken plaats voor rust.
Geniet ervan!

(Had al eerder gepost maar met mijn iphone ging het dus niet goed 😄)

Fijne dag groetjes Karin

Thuis bij Tjits zei

Wat heb je een heerlijke tuin Ingrid en zo lekker aan het water is het helemaal genieten!!
Wat een klus altijd weer hè om alles weer schoon te maken, wij moeten dit nog doen...
Zo'n vogelhuisje had ik ook, maar heeft na veel roestige jaren de winter niet overleeft... één vogeltje heb ik nog bewaard en zit ergens tussen de bloemetjes:)

Fijne week!
Liefs, Tjits


Unknown zei

Genieten he zo lekker buiten, al het groen dat weer lekker uitloopt. Heerlijk!

Groetjes Inge
deknotwilg.blogspot.com

crochetcookingandmore zei

Genieten zo van jouw tuin! Prachtige tuin en foto's!! Ik houd ook zo van het voorjaar, waarin je alles zo heerlijk groen ziet kleuren...Geniet ervan Ingrid!

lien zei

Wat een fijne plek zo aan het water, heb je volgens mij continu een vakantiegevoel :) Je tuin ziet er heel mooi en geordend uit, daar kan ik nog wat van leren, haha. Nu nog wat meer zon en dan kunnen we lekker buiten genieten zonder jas!

What's in a day zei

Wat is het genieten bij jou in de tuin, heerlijk als alles schoon is, hier moet de hogedrukspuit nog een rondje maken...ha, ha, een klusje voor mij als het weer even iets warmer is.
Je hebt een tuin waarin je kunt wonen...een mooi verlengstuk van je huis.

Liefs, Eefie

Room Seventeen zei

Hoi Ingrid, wat een heerlijk plekje hebben jullie daar toch aan het water! Jammer dat de lente zo traag op gang komt, ook hier heeft het vannacht flink gevroren, brrrrr.
Wat een gedoe met je tuintafel, ik heb precies hetzelfde zodra ik ga schuren, boenen of ramen lappen is het helemaal mis mijn rsi armpjes. Hoop dat de pijn weer gezakt is bij jou!
Liefs Hennie

My name is Riet zei

Wat een prachtige tuin heb je en heerlijk aan het water. Ja een tuin laten aanleggen is het beste wat je kan doen. Daar heb je jarenlang plezier van tot te bomen alle zon buiten houden, dat overkwam ons jaren geleden, haha.
Ik wens je een fijne week, lieve groet van Riet

Anoniem zei

Wat heb je toch een heerlijke tuin, zeker dat plekje aan het water is zo bijzonder. Hier moeten we ook nog met de hoge-druk-spuit aan de gang (we slaan meestal een of twee jaartjes over) maar dit jaar is het toch echt wel nodig. En de tips die ik hierboven lees over schoonmaakazijn in een sprayflacon, sla ik op!
Het is nu nog frisjes in de tuin, maar het zonnetje schijnt, dus we mogen niet klagen. Andere jaren was het erg warm in de meivakantie, maar toen kregen we een natte zomer. Dus ik heb hoop dat het nu een prachtige zomer wordt...
Liefs, Peetje

Joke zei

Een geweldige tuin, wat een heerlijke plek met al die leuke sfeer hoekjes.

Groetjes Joke.

SOBERenSTIJL zei

Mooie tuinplaatjes, jullie wonen ook heerlijk aan het water, genieten is dat hè?...hopelijk knapt het weer wat op!

Liefs Dorine

lia zei

Wat heb je het er allemaal weer verzorgd bijliggen Ingrid.
En dat plekje aan het water lijkt me toch zo heerlijk bij warme zomeravonden.
Ik zie het ook iedere dag steeds groener worden in de tuin, heerlijk!!

Veel tuin plezier
Liefs lia

Marjonel M zei

Heerlijk een plekje aan het water en wat heb je de tuin er mooi bij liggen, het is wel genieten dat alles begint te groeien en te bloeien.

Als het goed is dsn loopt de temperatuur achter in de week op.

Liefs Marjonel

Unknown zei

Prachtig plekje zeg! Hopelijk kun je er veel in & van genieten de komende maanden!
Liefs, Lydia

It's me zei

Wat een heerlijke tuin zeg...mooi de tafel zo..hier ben ik nog niet zover hoor.....weet echt niet waar ik de tijd vandaan moet halen..misschien ooit ,...hihihihihi....liefs van mij...Ria...x!

Maia zei

Vakantie dus tijd om te bloggen tot middernacht haha.
Weer een tijd geleden maar ik heb alles weer bij gelezen.
Prachtig je hortensia post en wat gaaf die metamorfose van je lampenkap!
Wat boffen jullie toch met de tuin aan het water!
Niet teveel muggen hoop ik?
Prachtig hoe alles er nu bij ligt en heerlijk genieten inderdaad als alles weer schoon is met hogedruk...ook hier heeft mijn man ook alles weer afgespoten.
Heerlijk genieten, nu het weer nog!
Fijne week
Lieve groet Maia

Roelie Steinmann Photography zei

Wat een prachtige tuin hebben jullie, zo aan het water. Ik kan me voorstellen dat je daar heerlijk van kunt genieten.

Groetjes Roelie

Marie-José zei

Heerlijk zo'n tuin aan het water en je hebt het allemaal zo keurig netjes, om jaloers op te worden.
Hier op de klei groeit alles zo verschrikkelijk hard dat er niet tegenop te werken is.
Ik heb het weekend wel 40 paardenbloemen uit de voortuin gestoken...pfew...
Daarbij hou ik wel een beetje van het verwilderde maar dan neem je dus het risico dat het uit de hand loopt, haha...
Geniet jij maar lekker van je tuin die tot leven komt, wat een heerlijke tijd is dit, toch?

Lieve groet, MJ

Anoniem zei

Prachtige, smaakvolle tuin hebben jullie. Groetjes Wilma

Anneke zei

Wat heb je toch een heerlijk verzorgde tuin. Heerlijk om van de zomer aan het water te kunnen zitten. En je tafel, wat schoonmaakazijn al niet kan doen, zo mooi.
Liefs Anneke

Jolanda zei

Heerlijk dat alles weer groen wordt, als de temperatuur ook nog mee gaat doen kunnen we er nog meer van genieten. Wat een goede schoonmaaktips trouwens hierboven. Lieve groet

Marjan zei

Wat wonen jullie mooi aan het water, en door de terrassen kan je er ook echt dichtbij van genieten. Altijd leuk om alles weer op te zien komen. Genieten is dat.....

liefs, Marjan

Alie zei

Wat is dat weer genieten hè, alles weer lekker netjes en aan kant voor de mooie dagen. Ziet er nu al prachtig uit allemaal.

Athomebymy zei

Oh waaw , aan dat water .. zalig .. ook je terras is prachtig !!!

Liefs Petra

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat lijkt me dat een heerlijk plekje zo aan het water! En er is altijd wel iets te zien....
En ja.....genieten van alles wat nu opkomt: telkens weer een verrassing hè!
Geniet er van!

groet Trijnie

eigen thuis zei

Heerlijk lijkt me dat, om aan het water te wonen. Je tuin ziet er prachtig uit en dat wordt vast nog mooier. Zo mooi hè, dat alles zo snel boven komt. Ik geniet er ook met volle teugen van...

Liefs Gonda

Janny zei

Wat een heerlijke plek, zo aan het water. Daar houdt je het wel een tijdje uit, schat ik zo in.....:-)
Ha, ha, ik moest wel lachen om de tips om de azijn in een flacon te doen en te spuiten....dat had je eerder moeten weten, he?
Liefs,
Janny

Unknown zei

Wat een mooie foto's Ingrid, prachtige tuin hebben jullie. Water zorgt altijd voor rust he, wanneer je dat om je heen ziet of hoort! Jammer dat het hier nu weer met bakken uit de lucht komt, het was zo mooi! Bedankt nog voor je lieve berichtje op mijn blog, erg leuk. Fijne avond nog, liefs Nathalie

Tussen Wal en Schip zei

Lekker dat alles weer is opgefrist! Nu hopen op warme dagen met lange avonden, dan kan je van je rust gaan genieten.

Liefs,
Alberta

Indruk zei

Jullie hebben een prachtige tuin Ingrid. Dat er een hovenier naar heeft gekeken werpt altijd zijn vruchten af. Fijn ook dat je verschillende plekken hebt om te zitten, zo bij het water lijkt me heerlijk. Jullie hebben ook zo'n representatieve schuur! Hier moeten we ook nog de tuintafel schoonmaken, heb er nu maar even een kleed over gedaan. Er schijnen weer mooie dagen aan te komen dus dan kun je weer lekker genieten van de tuin.
Liefs Pascale

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Jullie tuin ligt er prachtig bij! Zo te zien hebben jullie ook heel wat werk verricht. Fijn dat Martin degene is die de algen van de meubels en het terras afspoelt. Dat is altijd zo'n vervelende klus. Ik doe het zelf met de hand, maar ook dan is het noodzakelijk om een overall aan te trekken. Je ziet anders echt groen :-)

Ik hoop dat het de komende dagen wat warmer wordt, zodat we lekker de tuin in kunnen. Alvast een heel goed weekend!

Liefs, Madelief x

Ger zei

Heerlijk Ingrid dat de tuin bij jullie al op orde is en van groene aanslag ontdaan.
Aan het water wonen klinkt in mijn oren als prettig wonen en aan jou mooie foto's te zien is dat ook zo.
Mooie viooltjes op tafel!!

Hier in mijn kleine tuintje vind ik het ook prettig zitten maar er moet nog wel het een en ander gedaan worden aan tuinmeubels en terras schrobben.
Jaarlijks terug kerende klus voor manlief en die mag van mij niet met de hogedrukspuit in de weer want dan gaat al het mos tussen de oude klinkers uit en dat vind ik er juist goed bij passen.

Geniet van het voorjaar en je tuin aan het water!!
Lieve groet,Ger

Marian zei

Wat een leuke tuin heb je...nou las ik ergens anders op een blog dat in een antwoord van jou, dat je niet zoveel plaats had voor bloemen...maar waarom zet je geen leuke voorjaarsbloeiers bij die hortensia, of bolletjes of vergeet-me nietjes...bolletjes sterven in de loop van het voorjaar toch af...

Muggensteekjes zei

Wat een prachtige tuin Ingrid, het terras aan het water lijkt me ook zo heerlijk, zeker op bloedhete dagen zo verkoelend. Van zo'n mooie tuintafel (liefst met zes stoelen) droom ik nog altijd maar op een dag gaan we die zeker aanschaffen. Ik geniet van je rondje door de tuin maar besef ook dat hier nog veel moet gebeuren. Alles op z'n tijd, eerst binnen en dan buiten.
Wens je een heerlijk weekend, liefs Ingrid.

Unknown zei

Wat een sfeervolle tuin en wat woon je mooi!
Fijne zondag!

Liefs, Diane

Passione Helena zei

He lieve Ingrid, wat hebben jullie toch een prachtige woonplek. Heerlijk met zo’n mooie vrije tuin aan het water! Ons favoriete seizoen is er weer en inderdaad je ziet de natuur per dag groeien. Laat de mooie dagen maar komen, anders gaat het veel te snel voorbij. De tafel is er in ieder geval op voorbereid;-) Wat een klus hé om de groene aanslag te verwijderen, eigenlijk geen vrouwenwerk hihi…maar als wij iets in ons hoofd hebben moet dat ten koste van alles ook meteen gebeuren. Gelukkig heeft de pijn niet lang aangehouden. De tuin ligt er prachtig bij, geniet van de verassende groei en bloei ontwikkelingen.

Wens je een hele fijne week!
Liefs, Helena

Marijke zei

Prachtige consoles heb je omgetoverd en ja vind het verroeste vogelhuis erg leuk en je hebt een pracht van een tuin!
fijn weekend,
groetjes van Marijke