vrijdag 6 maart 2015

Sfeervolle hoekjes bij de eettafel…

Jarenlang stond er tegen de scheidingswand tussen onze keuken en de woonkamer een computermeubel. Toen computers net een beetje opkwamen en de tablets en laptops nog niet in beeld waren, hadden veel mensen een computer met printer, beeldscherm en toetsenbord  in de woonkamer staan, in en op een computermeubel. Zo kon iedereen erbij en een bijkomend voordeel was ook nog eens dat we konden zien wat onze dochters op de computer deden....deze digitale opvoeding vonden wij ook belangrijk. 

Home & LifestyleHome & Lifestyle

Inmiddels hebben we laptops en iPads in huis, waardoor de noodzaak van het computermeubel in de woonkamer verdween.

Aangezien ik die hoek op een gegeven moment ook echt niet meer mooi vond, hebben we vorig jaar de zaak naar zolder verhuisd. Dat is absoluut geen gezellige ruimte om te zitten, maar voor computerwerkzaamheden prima te doen. 

Ik heb absoluut geen spijt van deze verhuizing. Nu we ook de telefoon met snoer richting de televisie hebben verplaatst, zit er helemaal geen snoer meer in deze hoek, terwijl het er voorheen een warboel van snoeren was. Weliswaar zoveel mogelijk verstopt, maar desondanks geen verfraaiing van de woonkamer.  

Home & LifestyleHome & Lifestyle

In de ene hoek staat nu naast de eettafel een laag steigerhouten tafeltje met daarop de door mij bewerkte cloche, een krans en een paar kandelaren. Het luik kocht ik een paar maanden terug via mp. Aan de andere kant van de eettafel staat links van de witte vitrinekast nu de broodplank tegen de muur. De zinken kandelaar trof ik een hele tijd geleden bij de kringloop en staat er mooi voor.  

Home & Lifestyle

Dankzij enkele aanpassingen is dit een hoekje geworden waar ik nu met veel plezier langs op loop (en dat is toch wat we allemaal in onze huizen heel graag doen). 

Ik wens je een heel fijn lenteweekend!

Liefs, Ingrid

53 opmerkingen:

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk geen lelijke computer meer in het zicht.
Je hoekje heb je heel sfeervol ingericht..
Mooi het luik en steigerhouten tafeltje..
Geniet van een mooi weekend, lekker buiten aan de slag;)

My name is Riet zei

Wat ziet dat er mooi uit Ingrid. Ja wat kan iets je ineens storen in je huis hè en dan moet het veranderd worden. Wij wonen al jaren gelijkvloers dus hebben altijd een computerkamer gehad maar mij stoorde altijd die kolossale TV. Eerst een mooie kast eromheen gekocht maar uiteindelijk hebben we gelukkig met de laatste verhuizing zo'n platte TV gekocht en wat een verbetering.
Ik wens je een fijn weekend
Liefs van Riet

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid♥..ik moest lachen heb zelf nog te veel kabels in huis liggen ik loop nog achter..lijkt me handig om mijn pc weg te doen want kuren heeft die zeker zo traag dat ik bijna niks meer kan posten♥..;(
Je♥ hebt het weer prachtig♥ gedaan en ook je vorige post♥ sfeervolle♥ foto`s!!!..het was weer genieten♥ nu op naar de Lente♥ wens je een prachtig♥ lente♥ Weekend♥ Liefs♥ Gaby..♥x♥

De Meidenmuts zei

Schei uit over de kabels!! We hebben onze tuinkamer voorzien van een ander kleurtje en even alle aansluitingen weggehaald van de tv en laptops en muziek installatie en....
Er is nog niets terug meer aangesloten...nog niet....ik moet eerst even genieten van de lege hoek die normaal vol kabels ligt :))
Dat moet anders kunnen...weet alleen nog niet hoe?
Jij hebt een sfeervolle hoek gekregen zonder computer enz.
Mooi gestyled! Geniet ervan!!

Groetjes Anita

Sonja- Sezoentje zei

Heerlijk dat we diegrote pc kasten niet meer nodig hebben. Die kabels zijn altijd een crime, ik vind de opladersvan tegenwoordig zelfs nog rampzalig ;)
Je hoek heb je prachtig ingevuld, helemaal in jouw mooie stijl.
Fijn lenteweekend,
Liefs, Sonja

Huys 50 zei

Fijn hé geen grote computers meer ;-)
Nu schuif je de laptop gewoon onder de bank.....tenminste ik schuif 'm altijd onder de bank...
Nu heb je lekker weer een plekje om in/op te vullen met mooie spullen.
Geniet er van !!

Fijn weekend

Groetjes
Dicky Marie

HUYS 50

inge van der sanden zei

Mooi hoekje geworden Ingrid...

Tijden veranderen, ook wij hadden zo'n tafel met van alles en nog wat erop in de huiskamer...een doorn in het oog...maar ik wilde onze kinderen in de gaten houden, bij mijn zoon doe ik dat nog steeds, ook al is hij bijna 18.
Je leest zoveel rare dingen.

Ik snap dat je nu blij wordt als je door je huiskamer loopt, het ziet er ook zo mooi uit.
Fijn Zonnig Weekend.

Groetjes,
Inge, my choice

Verie - Vestywo zei

Gezellig, Ingrid! Een echte uitkomst de laptops e.d. Fijn weekend,..

Lieve-groetjes,
Verie

Brenda Schneider zei

Groot gelijk dat je de computer naar zolder hebt verhuisd, nu heb je weer een prachtig hoekje om mooie spullen neer te zetten.
Dat geeft toch ook meteen veel meer sfeer.
Fijn weekend, groetjes Brenda

Het Moonhuis zei

Wat een verbetering hè, ik moet er niet aan denken om nu nog zo'n gevaarte in de huiskamer te hebben. Tablets leg je zo in de kast en de laptop (waar ikzelf het allerliefst mee werk) schuif ik hier onder de klepbank. Gezellige sfeerplaatjes weer Ingrid.
Een heel fijn weekend!!

Liefs Monica

lia zei

Wij hebben ook nog een pc in de kamer gehad, maar gelukkig had die een plaats waar die eigenlijk niet echt opviel.
Maar het gemak van tablets en laptops is wel heel fijn.

Leuk hoekje heb je er nu bij.
Fijn weekend
Liefs lia

Ger zei

Loop graag even met je langs het mooie en sfeervol gestijlde hoekje waar jij zo blij mee bent omdat de computer met alle andere apparaten die eraan vast hingen naar zolder verhuist zijn.
Wanneer ik dit zo lees krijg ik het gevoel nog in een ander tijdperk te leven want bij ons staat dit alles gewoon nog in de kamer en ik moet er niet aan denken dat ik mijn grote beeldscherm voor altijd in zou moeten ruilen voor het stuk kleinere beeld op mijn laptop en nog kleiner van iPad en nog kleiner op veegtelefoon.Wil al die moeite die jullie als bloggers steken in je blogposten en al die mooie foto's ook écht goed in vol ornaat willen bekijken.
Het verschil zit hem denk ik daarin dat ik altijd zeg en vind dat het huis met interieur en alle huishoudelijke snufjes mij moeten dienen en niet andersom.Hier liggen ook kabels en stekkerdozen maar liggen niet in het zicht en zolang we er onze nek niet over breken zal het mij aan m'n derriére oxideren;-)
Zolang ik maar genoeg andere mooie, gezellige en knusse hoekjes in huis weet te creëren zal ik de laatste zijn die zich stoort aan PC en meubel.

Fijn voorjaarsweekeind en lieve groet,
Ger

Diane van Duuren zei

Hier ging het precies t zelfde, nu zitten ze allemaal met een iPad. Nu moet ik wel eens zeggen, doe dat ding zachter of oordoppen in, hier zijn ze al jaren weg van auto's, vooral Audi's, het is echt hun passie dus hoor ik ze nogal eens racen in de kamer 😝😝
Mooie plaatjes heb je weer, gezellige hoekjes.
Fijn weekend!

Liefs, Diane

A place for my home zei

Oh wat lekker als je die "rommel" allemaal naar boven kunt doen he. Alle snoeren weg en weer ruimte voor een sfeervol hoekje wat goed is gelukt!

Hier staat de laptop nu ook boven in m'n nieuwe kamertje. Niet dat gedoe telkens met opladers beneden. Alleen de tablet hebben we beneden en dat bevalt prima. Lekker opgeruimd!

Fijn weekend Ingrid!

Liefs, Cynthia

Things and Thoughts zei

This corner doesn't remind anymore of the computer uses.It's really cool and clever Ingrid!Ipads and laptops help a lot and leave the space free.
Wishing you a happy weekend,
Olympia

lien zei

Inderdaad een opgeruimd hoekje! Mooi! Lang leve de iPad inderdaad, want al die kabels vind ik ook maar niks. Fijn weekend!

Anoniem zei

Heerlijk om weer mooie hoekjes te kunnen maken omdat de techniek weer ver vordert.
Ik gebruik ook alleen nog een laptop waarmee ik alles kan, ook muziek, ook tv of een film. En geen rare gedrochten meer.
Ik vind je broodplank ook heel mooi en zo'n mooi luikje is toch ook veelzijdig!
Geniet van je hoekjes, Ingrid en van een heel mooi lenteweekend! Je bent er een fan van!

Liefs, Gerry

Athomebymy zei

Héél mooi Ingrid ,
Ik heb toch ook nog een laptop in de keuken , af en toe kijk ik op mijn smartphone maar een tablet dat heb ik nog niet ....
Ik vind je nieuwe hoekje prachtig !!!

Liefs Petra

Thuis bij Tjits zei

Ik was het bijna vergeten, maar inderdaad wij hadden ook een bureautje met computer en alle toeters en bellen die daar bij horen in de woonkamer, iets wat ik me nu bijna niet meer kan voorstellen! Dan is dit hoekje bij jou nu toch veel aangenamer om te zien Ingrid, heerlijk die rust!

Heel fijn lenteweekend!
Liefs, Tjits

Roelie Steinmann zei

Mooi sfeervol hoekje is het geworden. Snoeren ,pc's en tv's. Het zijn geen mooie dingen om te zien ja. Maar helaas kunnen we ook weer niet zonder.

Groetjes Roelie

Indruk zei

Ik vind die televisies, wii's en computers, boxen ook niet fraai voor het interieur. Omdat we geen kamer meer vrij hebben en ik ook nog wel eens vanuit huis werk hebben we hier in de huiskamer nog wel een computer staan. Maar nu vind ik een iMac ook niet zo heel erg lelijk voor het oog, daarom heb ik die uitgekozen :-). Erg sfeervol die hoekjes Ingrid, mooi ook die houten kandelaars. Het wordt heerlijk weer dit weekend dus geniet er van. Lekker weer in je tuin werken! Liefs Pascale

Janny zei

Wat kan je soms blij zijn met een ander hoekje in huis, he? Staat heel leuk, zo allemaal bij elkaar. Je kandelaar vind ik super. Leuk dat je die in de kringloop vond.
Ik heb hier van de week enorm met de meubels geschoven. Kijken hoe het gaat staan als zo meteen de verbouwing van de kastenwand en open haard klaar is. Leuk om daar alvast mee bezig te zijn.
Fijn weekend,
Janny

What's in a day zei

Zo lekker om hoekjes in huis te veranderen en weer je eigen sfeer mee te geven.
Hier is nog één computer met toebehoren in huis, die gaat binnenkort weg, maar de tafel met alles erop en eraan is gelukkig al lang geleden verdwenen..

Mooi weekend Ingrid.

Liefs, Eefie

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een heerlijk hoekje is het geworden zo... echt heel mooi ingericht.
Ja, dat zijn zo van die dingen in een woonkamer, computer hoeken... Bij mij nooit gebeurd, de computer heeft altijd een hoekje in de logeerkamer gehad.
Ik heb het altijd van die lelijke dingen gevonden voor in de woonkamer... maar tegenwoordig zit ik wel regelmatig met de ipad op de bank of aan de eettafel...
Maar je hebt er een heel leuk hoekje voor in de plaats gemaakt zo...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Liefs,
Mirjam

eigen thuis zei

Dat is een mooi hoekje geworden zo en veeeel beter dan zo'n grote computer met kabels:-) Hier hebben we geen computer meer, we gebruiken allemaal het liefst de laptop. En zo ondertussen hebben de meiden er allebei één voor zichzelf. Moet ook wel met al die schoolzaken, dat gaat allemaal digitaal. Een pen komt er niet meer aan te pas:-)
Fijn weekend Ingrid.

Liefs Gonda

Bizzy @ home zei

Wat fijn zo zonder die grote computertafels in huis, zo lelijk, maar je kon niet zonder. Gelukkig nu tablets en laptops, maar idd. wel minder controle op mijn tieners op deze manier...
Mooie hoekjes Ingrid!
lieve groet, Renny

It's me zei

Geniet van een heerlijk weekend....liefs van mij...x!

Margo van Schaick zei

Soms heb je niet veel nodig om weer helemaal happy te zijn. Kleine aanpassingen zoals dit mooi gestylde hoekje zijn al genoeg.
Geniet van het mooie weekend.
Groet, Margo (casadinarda.blogspot.nl)

Anneke zei

Ja computers we. Kunnen er niet meer buiten. Fijn dat je het hoekje computervrij hebt kunnen maken. Wat dat zijn inderdaad niet de meest gezellige hoekjes. Ik heb een laptop waar aan ik veel mee werk en die ik als ik uitgewerkt ben onder mijn tafel schuif. Weg laptop. Het is een gezellig hoekje bij je geworden.
Ik wens je een fijn weekend, liefs Anneke

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

PC stond bij mij in een kast, maar deze is niet eens meer meeverhuisd. Lang leve de laptops en tablets :) levert veel leukere hoekjes op zonder die snoerenwarboel.

Loraine Living zei

wat fijn om weer een nieuw hoekje te maken, erg sfeervol zo.
Hier is het helaas nog niet zover...maar kan niet wachten ;)
fijn weekend,lieve groet Diana

La Blomst-Living zei

Fijn dat je die hoek in de kamer weer helemaal naar je hand kon zetten! Je hebt er mooie stoere spullen neergezet!
Gezellig weekend, Ingrid! Liefs, Linda

Spijshuisje Lyd zei

Mooie, sfeervolle hoekjes!
Geniet ervan & een fijn weekend!

Els zei

Kan me voorstellen dat je blij bent dat zo'n lelijk meubel met alle daarbij behorende kabels eindelijk weg zijn uit de woonkamer.
Je hebt er een sfeervol hoekje van gemaakt!

Fijn weekend
X Els

Spijshuisje Lyd zei

Ha, Ingrid, Nog even een berichtje! Dankje voor je leuke berichtje op m'n blog en dat je me wil volgen!
Zie het net pas.. ben nog een echte beginneling!;-)
Liefs!

Marjan zei

Heerlijk dat al die draden weg zijn. Zo heb je meteen een lekker opgeruimd hoekje..... En tablets en laptops zijn veel makkelijker om op te ruimen.

liefs, Marjan

Judith zei

Fijn dat een vaste computer niet meer nodig is... Wel minder handig met die opvoeding (hoe gaat het ooit nog goed komen met die nakomer van ons haha)

Dit hoekje is inderdaad erg sfeervol, dus ik snap dat je er bij het langslopen eventjes extra naar kijkt (en misschien wel eventjes stilstaat om te genieten?)

Groetjes

Marijke zei

Als je iets niet meer gebruikt is het tijd voor verandering mooi hoekje geworden.
Zelf heb ik nog geen moderne apparatuur maar heb een heerlijk plekje...
Fijn weekend,
groetjes van Marijke

Danielle van Heusden zei

Heerlijk hoekje heb je er van gemaakt!
Veeeel beter zo! ;) maar vroeger hoorde het erbij hè!
Geniet ervan.

Fijn lente weekend!

Liefs Daniëlle

Willy zei

Mooi hoekje is het geworden. Als je de pc toch niet vaak gebruikt is een plek op zolder een goede oplossing.
Fijn weekend, lieve groet

Jilly Garcy zei

Gelukkig is het reusachtige ding , computer genaamd, herleid tot een laptop of tablet.
Ook wij hadden zo'n groot ding , wat was ik blij er vanaf te zijn . De printer die staat boven en werkt snoerloos , wat een luxe .
Je hebt er nu een prachtig hoekje bij .
Mooie kandelaars trouwens
Geniet nog van het prachtige weekend
Groetjes
Christel , garcysplace

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik heb nooit een pc in de kamer gehad! Vond het vreselijk! Maar onze kinderen waren al wat ouder dus was het ook niet nodig.
heerlijk om nu een plekje te hebben gekregen waar je zo van kunt genieten!
Fijn weekend.

Groet Trijnie

Marjon zei


Hallo Ingrid, het is een super leuk en mooi gestyled hoekje geworden...De cloche vind ik prachtig, heb je weer mooi gemaakt...bij ons is ook zo'n hoekje geweest. Computer stond in de kamer zodat wij een oogje in het zeil konden houden met het computergebruik van de kinderen. Wij hebben inmiddels wel een nieuwe pc maar die staat nu in een leuke oudgemaakte kast en het kastje gaat lekker dicht en je ziet er niets van...fijne avond en lieve groet Marjon

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Hoi Ingrid,

Ik las van de week op een website dat je slakken ook met andere planten kunt weren.

Hierbij de link: http://www.tuinieren.nl/tuinnieuws/planten/anti-slakkenplanten.html

Misschien heb je er wat aan.

Fijne zondag en lieve groet,

Loes

Anoniem zei

Mooi dat al die kabels nu weg zijn. Dat is wel het handige van die laptops en tablets. Hier staat wel nog een oud bureau in de kamer met een all-in-one erop. Maar wel een witte. En we hebben een laptop. Manlief vind het nog prettig om een vaste computer te hebben voor al het zakelijke verkeer. Vroeger stond ie op zolder, maar dat vond ik altijd zeer ongezellig, als hij boven zat en ik onder. Ik gebruik 'm overdag ook om lekkere muziek te draaien via spotify. Het stoort me eigenlijk niet zoveel...hoewel...'t is toch wel mooi zo bij jou...geen apparatuur...geen kabels...Dus als deze ooit eens stuk gaat...weet ik het wel.
Liefs, Peetje

IS Interieur Styling zei

Hoi Ingrid

Wat hebben we een heerlijk lente weekend gehad hé. Wat is het een leuk sfeervol hoekje geworden.
Ik heb wat meerdere berichten gelezen. En las dat je met een blogvriendin een leuke dag had gehad. Wat heb je toen ook prachtige foto's gemaakt.
Ik kan wel zien dat jullie hebben genoten. Wat gezellig dat jullie dat doen.

Lieve groet Ingrid

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Prachtige sfeerhoekjes en heerlijk geen kabels of pc in de kamer ... gelukkig hier ook niet en tv ed allemaal in de grootte grijze kast ... deurtje dicht en je ziet er niets van ...prachtige kandelaars ... wens je een fijne week lieve groet rosita

Janny zei

Wij hebben de luxe van twee werkkamers voor ons beiden. Dus "moeilijke apparaten" staan daar. In de huiskamer slingeren alleen onze telefoons en tablets.
Voor jullie een hele verbetering dus, zo'n ding in je woonkamer is niet leuk.
Zo heb je weer plaats om leuke hoekjes te maken.
Liefs,
Janny

Sober en Stijl zei

Je moet er toch niet meer aan denken he, zo`n computer in de kamer, lang leve de laptop en tablet.
Zo heb je weer een heerlijk styling hoekje erbij :)
Liefs, Dorine

Ingrid zei

weer heel mooi gedaan Ingrid en je foto's zijn weer toppie!...liefs

Muggensteekjes zei

Ik vond het ook verschrikkelijk die lelijke computermeubels die je overal zag en ook wij hadden er één ja. Maar nu niet meer, lang leve de laptops. Het is erg sfeervol het hoekje wat je maakte, vind de cloche ook erg mooi.
Ben hier ook met van alles aan het schuiven, het is vast de lente die in de lucht hangt.
Liefs, Ingridx.

Maia zei

Super gezellig dat nieuwe hoekje met twee prachtige houten kandelaars!
Volgens mij veranderd het constant daar bij jullie en jij vindt of maakt ook altijd de mooiste spullen om te combineren.
Ik ben er weer bijna, nu nog je laatste post....
Tot zo

Anita zei

Psstt ... ik ben er nog hoor! wat een ontzettend knus hoekje. Hier ook nog teveel snoeren en draden maar wie weet en met beleid krijg ik die ook nog uit het oog ;-) Ik ga je vanavond even bijkletsen! X