donderdag 13 november 2014

Brocante stadswandeling…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Restanten van de oude stadsmuur



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Toen we half oktober op een zaterdag in de buurt van Z.utphen moesten zijn, besloten we die dag eerder te vertrekken en een stadswandeling door deze plaats te maken. Het was een hele mooie nazomerse dag, de zon scheen volop. 

Z.utphen is een heel mooi en historisch plaatsje. Het was jammer dat we niet al teveel tijd hadden en de stadswandeling daarom ook niet helemaal hebben kunnen doen, maar desondanks waren we blij dat we eerder waren gegaan. 

Bij de VVV kun je terecht voor een route. Mocht je er een keer zijn, breng dan ook een bezoek aan de twee winkels van Heerlyck Goed. Beiden gelegen in dezelfde straat, dus dat kan bijna niet missen. De ene winkel verkoopt onder de naam 'Landelijk brocante', de andere winkel onder de naam 'Parijs boudoir'. Dat laatste is totaal niet mijn stijl, maar ik was erg onder de indruk van de spullen die in deze winkel werden verkocht. 

Behalve deze twee winkels waren er meerdere brocante en bijzondere winkeltjes te vinden. Bovendien was er een markt, dat doet op zo’n oud plein ook altijd gezellig aan. 

Home & Lifestyle
Heerlyck Goed landelijk brocante



Home & Lifestyle
Heerlyck Goed landelijk brocante



Home & Lifestyle
Heerlyck Goed landelijk brocante



Home & Lifestyle
 Heerlyck Goed landelijk brocante



Home & Lifestyle



IMG_5405a

Dit was na D.oesburg en E.lburg de derde stadswandeling die we hebben gemaakt en zeker niet de laatste.

Liefs, Ingrid

63 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om zo een stad wat beter te leren kennen. Een stadswandeling is altijd leuk om te doen, zeker als je dan ook nog langs zo'n gezellige winkeltjes komt. En dat terras ziet er ook erg uitnodigend uit... Prachtige foto's!
Liefs, Peetje

Huize Kip Kakel zei

Wat een mooie stad!
Leuk dat jullie zo het hele land doorgaan:)
Lekker samen én genieten van mooie dingen

Unknown zei

Mooie stad, zoals jij het op de foto's laat zien! Als je soms echt op de details let kom je zoveel moois tegen.
Ook een leuke winkel met mooie spullen!
Ik heb genoten van je post met mooie foto's!

Groetjes Anita

crochetcookingandmore zei

Hoi Ingrid,
Bij zulke prachtige foto's probeer ik altijd voor mezelf te 'gokken' waar het is....deze x had ik het goed! Prachtig stadje is het en zeker de moeite waard om een x te bezoeken. Je foto's zijn super!

het moonhuis zei

Wat een gezellige post zo in de vroege ochtend. Ik ben nog nooit in Zutphen geweest, maar ik geloof graag dat de stad de moeite waard is. Leuk dat je ons weer van die mooie foto's laat zien!!

Liefs Monica

Bauke zei

Van mij mag je doorgaan met het maken van stadswandeingen, je weet het altijd zo mooi vast te leggen. Dat is een kunst op zich.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

La Blomst-Living zei

Prachtig Ingrid! Als kind ben ik eens in Zutphen geweest, we waren er vlakbij op vakantie, maar ik weet er zeg maar niets meer van. Ik wil Zutphen en dat zit al zo lang in mijn hoofd echt eens gaan bezoeken. Goed dat jij een voorzet hebt gegeven! Een stadswandeling is ideaal om 'alles' goed in je op te kunnen nemen. En het landelijk brocante in Heerlyck Goed vind ik te gek!
Liefs, Linda

Unknown zei

Wat een leuke plaats is Zutphen. En nog mooie winkels ook. Wat een prachtige kruiken hebben ze daar. Ik ben er gek op. Groetjes, Nancy

angie zei

hallo, ingrid, danke für die inspirationen!!! liebe grüße und einen schönen tag wünscht angie aus deutschland

Onder de rieten kap zei

Wat een prachtige stad en dito foto's, zeker een aanrader!
Groetjes, Yvonne

lia zei

Dat is zo genieten die stadswandelingen.
En er zijn heel veel mooie plaatsen, dus je kunt voorlopig vooruit hihi...
Mooie foto's..

Liefs lia

Anneke zei

Zutphen ken ik wel ik heb er eens eens cursus gehad. Enig oud plaatsje is het en Elburg ook zo mooi. Ik hou van die knusse oude plaatsjes. Mooie foto's Ingrid.
Liefs Anneke

Anneke zei

Zutphen ken ik wel ik heb er eens eens cursus gehad. Enig oud plaatsje is het en Elburg ook zo mooi. Ik hou van die knusse oude plaatsjes. Mooie foto's Ingrid.
Liefs Anneke

Janny zei

Leuk he, Zutphen? Ik kom er graag. Alleen al het rondwandelen in dat plaatsje met al die oude pandjes is een feest. Die twee winkeltjes ken ik echter niet, dus de volgende keer wat beter opletten.
Liefs,
Janny

Indruk zei

Nou Ingrid, steden mooi op de foto zetten is wel besteed aan jou, prachtige foto's heb je weer gemaakt. De fiets op de foto hebben wij toevallig voor onze oudste gekocht nu ze naar de Middelbare School moest, blijft wen mooie fiets. Jullie boften ook met het mooie weer. Liefs Pascale x

Thuis bij Tjits zei

Wat leuk Ingrid zo'n stadswandeling, daar hou ik ook zo van! Ik liep gisteren met mijn kleindochter te wandelen door Zeist en bedacht me toen om een volgende keer mijn fototoestel mee te nemen om leuke details vast te leggen, er valt zoveel moois te zien! Zutphen is ook een sfeervolle stad aan jouw foto's te zien, erg leuk!!

Liefs, Tjits

My name is Riet zei

Wat een mooie stad is Zutphen Ingrid en wat heb je weer schitterende foto's gemaakt. Wat is het leuk hè stadjes en dorpjes bekijken. Wij doen het ook erg graag, alleen, nu we wat ouder worden gaat het wat langzamer.Zutphen staat wel op mijn verlanglijstje maar vooral ook omdat er zo'n mooie quiltwinkel is, en dat is dan weer mijn hobby.
Ik wem\ns je een fijn weekend.
Lieve groet van Riet

Anoniem zei

Zutphen is zo leuk.
Mijn schoonzusje woonde er vroeger op kamers en toen kwam ik er al. Het heeft altijd een plekje in mijn hart gehouden.
Als het lukt probeer ik er nog wel eens heen te gaan. En als je je camera meeneemt moet je er zeker een tijd voor uittrekken.
Mooie foto's Ingrid!
En nog bedankt voor het berichtje dat je even wilde plaatsen tijdens mijn plotselinge afwezigheid.

Liefs, Gerry

Villa Zeezicht zei

Wat een prachtige foto's van mijn lievelingsstadje Zutphen! Echt genieten, hoog tijd om er ook weer eens heen te gaan :)

Jazz zei

Bedankt voor de mooie fotoos van de plaats waarin ik wonen mag.Als je het door de lens van een ander ziet, besef je dat weer.Eerder, voor de crises, waren er nog meer apartere winkels te zien.We hebben veel leegstand helaas in de stad.
Inderdaad de markt is erg gezellig, en het grote terras verderop altijd vol.Ik hoor het meer van buitenstaanders dat Zutphen de moeite waard is.
Iedere laatste zondag van de maand koopzondag en veel festiviteiten het hele jaar door.Als je er dan toch bent kom dan ook bij Woonboulevard Eijerkamp, waar ik werk.Altijd van harte welkom!!
Groeten van een stille volger,

Unknown zei

Ik vind het ook heerlijk om door een stadje te kuieren en dan leuke winkels, restaurantjes en mooie gevels te ontdekken .leuk dat je ons even meeneemt .
Lieve groet christel

Unknown zei

Wat een leuke stadswandeling...ik ben er nog nooit geweest...ziet er goed uit.
Fijne avond nog.

Groetjes,
Inge, my choice

Unknown zei

Een sfeervolle plaats is Zutphen. Heerlijk om daar rond te wandelen wat ik eens met collega's heb gedaan.
In de winkel zie ik veel moois.
Leuk deze stadswandeling met jouw foto's.
Groetjes, Ingrid.

June zei

Thanks dear Ingrid for transporting me to this lovely place. I really enjoyed reading this and the post before. The shop in this post is so alluring. All of the shots out of doors really showed the beauty of the city.
I also loved seeing your favorite furniture shop and the photos you managed to get while there. I can see why you love it. I totally understood when you said that you try to keep things less is more---but it is so hard isn't it when there are so many things that one finds beautiful? I'm still trying though :)
hugs from here...

Nely zei

Dear Ingrid,
Thank you for sharing this beautiful pictures of this city,I like it very much!
Many hugs
Nely

Rozen van papier zei

oh wat een mooi oud Hollandse stad! Heel leuk zo'n brocante uitje met zulke mooie winkels.Het komt er goed uit op de foto's.

Groeten Janny

Inge R. zei

toppie zeg! heerlijk lekker snuffelen:)
groetjes, Inge

Jolanda zei

Leuke wandeling, wat hebben we toch een mooie stadjes in ons land. En brocantewinkels zijn altijd een prachtig fotografieobject ook al is het niet je stijl. Lieve groet

Ger zei

Heerlijk zo'n wandeling door de Hanzestad Zutphen,je hebt er prachtige foto's gemaakt,Ingrid.

Poosje geleden hadden wij plannen om Zutphen aan te doen omdat we van dochterlief hoorde dat het er zo sfeervol was,ik had mijn oog al laten vallen op B&B de oude dorpsbakker in voormalige bakkerij aan de rand van de Veluwezoom in Ellecom , we wilde van daaruit de omgeving gaan verkennen,maar helaas ging het om gezondheidsredenen niet door.
Maar nou ik je enthousiaste post lees blijft het zeker op mijn verlanglijstje staan voor een volgende keer.
En wanneer wij dan toch daar zijn is een bezoek aan brocante winkels ook mooi meegenomen.
Ik las dat je in Zutphen ook met de fluisterboot en gids door de grachten kunt varen.
Dat deden we twee jaar geleden ook in Amersfoort en vanaf het water krijg je weer een heel ander zicht op de vele historische panden en onze gids kon prachtig vertellen(wij deden de westroute),later op de dag deden we die route ook nog eens wandelend,echt een aanrader omdat jij van oude steden met geschiedenis houdt.
Moet er eens een post over maken,heb honderden foto's gemaakt toen.

Bedankt voor het delen en fijn weekeind gewenst!!!
Liefs,Ger

Margo van Schaick zei

Leuk dat je ons via de camera laat meegenieten van de wandeltocht door Zutphen. Mooie foto's!

Greet Lefèvre zei

Dag Ingrid, wat ziet dat er allemaal mooi uit! Zo een gezellige winkeltjes! Ik wou dat ik daar ook een beetje meer tijd kon voor uittrekken.
Prettig weekend,
xx
Greet

Anna Marie zei

Die poort vind ik waanzinnig mooi! Wat leuk dat we in Nederland nog steeds van die mooie plekjes hebben waar je terug gaat in de geschiedenis. Dank je wel dat jullie eerder zijn vertrokken zodat wij ook van een stukje Zutphen kunnen meegenieten.

lien zei

Zou ik ook vaker moeten doen! Meestal ga ik de stad in voor de winkels, maar tijdens zo'n wandeling zie je veel meer! (En kom je blijkbaar bij de leukste winkels!)Fijn weekend!

eigen thuis zei

Leuk zeg, om zo'n stadswandeling te maken. En wat mooi is Zutphen zeg. Ik heb weer genoten van je mooie foto's. Fijn weekend.

Liefs Gonda

Conny's-blog zei

Ga het onthouden hoor.....heerlijk in zo,n oude plaats wandelen toch?...............liefs.Conny

Room Seventeen zei

Leuk zo'n wandeling op een mooie najaarsdag :-)
En wat een gave winkeltjes!

Room Seventeen zei

Leuk zo'n stadswandeling op een mooie najaarsdag.
En wat een gave winkeltjes!

Athomebymy zei

Die stadswandelingen zijn heerlijk .. ik hoop later als de kinderen groot zijn er met manlief ook nog veel te kunnen maken ...

Liefs Petra

What's in a day zei

Zutphen is erg mooi, het heeft van die mooie oude detail waar je zo lekker van kunt genieten. Jaren geleden gaf mijn broer in Zutphen concerten in zijn studentijd, ik heb toen vaak genoten van de sfeer.

Mooi weekend Ingrid, liefs, Eefie

Claudia Leertouwer zei

Wat heb je er weer een heerlijke post van gemaakt!

Madelief zei

Je hebt Zutphen prachtig vastgelegd Ingrid. Leuk om een stadwandeling te maken. De winkels die jullie hebben bezocht zien er heel sfeervol uit en zo te zien hadden jullie prachtig weer. Is nu helaas anders. Het valt in Rotterdam met bakken uit de lucht. Hopelijk is het morgen iets beter. Zo jammer als Sinterklaas een nat pak krijgt! Fijn weekend!

Liefs, Madelief x

It's me zei

Wat een mooie stad nog nooit geweest geloof ik...leuk die Brocante winkel....fijn weekend liefs Ria...x!

SOBERenSTIJL zei

Mooie stadswandeling gemaakt achter m`n laptop :-) bedankt weer een tip!

Liefs, Dorine

Home is where the heart is zei

Ik denk dat we daar ook maar eens heen gaan. Ik hou me wel zoet met die brocante winkeltjes, kan de man fijn foto's nemen van de historische details, ik zeg goeie deal ^^:))
Fijn weekend
lieve grot Brigitte

Housebythewaterhole zei

Ingrid, wat is het weer genieten van je post, prachtige
foto's en een mooie rondleiding in de mooie steden
daar bij jullie !! Wat is Nederland toch mooi....
Mooie winkel laat je ons zien....
héél fijn weekend
liefs kathy

Hann¥ zei

Wat een mooie foto's laat je ons zien van Zutphen!
Lijkt mij ook een heerlijke stad om door heen te lopen.
Heb in ieder geval al genoten van jouw foto's Ingrid!
Fijn weekend.
Liefs,Hanny

Zjietje zei

Hier zijn ze 18 en 20 en altijd alles kwijt. Herhaal al jaren om t dan zelf op te ruimen naar dat kwartje wil nog steeds niet vallen hahaha. Als t is opgeruimd geeft ook weer n goef gevoel :))
Het smaakte idd lekker. Buiten is nog niet gezien omdat t al donker was. Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen. Geniet vsn je weekenu lieve groet Brigitte

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat prachtig is het daar. Wat een leuke winkel. Die wil ik ook wel een keer bezichtigen.
Ik ben afgelopen zomer ook een keer in Zutphen geweest, samen met mijn broer, toen we weer eens een dag samen aan het fietsen waren. Alleen hebben we in Zutphen geen winkelstraatjes gezien, maar alleen een heerlijk terras. We waren aan het eind van onze fietstocht in Zutphen beland, nadat we eerder in Bronkhorst waren...
Ik denk dat ik nog eens met mijn broer moet afspreken dat we alleen naar Zutphen fietsen en dan daar deze standwandeling gaan doen... lijkt me een goed plan...
Ik wens je een heerlijk weekend, ondanks de regen...
Liefs,
Mirjam

Willy zei

Prachtige reportage. Hier ligt al jaren een hofjeswandeling van Zutphen. Toch maar eens gaan doen, want zo zie je veel meer mooie plekjes van de stad. Die winkels sla ik dan natuurlijk ook niet over. Fijn weekend, lieve groet

Corine(THUIS) zei

Wat een prachtige foto's! Wij hebben laatst iets opgehaald in Zutphen, helaas was er geen tijd om echt rond te kijken. We zagen in het voorbijgaan wel veel moois! Gelukkig hebben jullie je trip beter gepland :-)

Anita zei

Hi Ingrid wát een prachtige en sfeervolle plaatjes heb je "geschoten".
We zijn vorig jaar met onze broers en zussen dag in Zutphen beland.
Een mooi tochtje over het water gemaakt maar helaas, behalve een heel gezellig terras aan de markt, verder niet veel gezien ;-) Een goede reden om nog eens terug te gaan.
Een hele fijne zondag! Groetjezz lfs mij X

bijzonder-oud zei

Wat heb je een leuke foto's gemaakt! wij hebben het geluk heel dicht bij Zutphen te wonen en genieten dus regelmatig van deze leuke stad (net als Deventer trouwens, ook zo mooi). En de winkels van Heerlyck goed zijn super!

Lieve groet,
Yolanda

Roelie Steinmann Photography zei

Prachtige foto's van Zutphen. wij zijn er ook een keer geweest, het is zo'n gezellige stad. Zaterdags is er ook nog een leuke markt. Genieten hoor.

Gezellige zondag, Roelie

IS Interieur Styling zei

Hoi Naamgenootje

Wat heb je mij weer mooi meegenomen. Ik zal ook een keer naar Zutphen gaan, helemaal leuk.
En zo gezellig. En je vorige post vond ik ook erg mooi, zij hadden ook al een kerstsfeer in de winkel zag ik.
Ik heb weer erg genoten, dankjewel. Lieve groet Ingrid

Bij Guusje Thuis zei

Is het niet in Spanje dan wel gewoon in Nederland, maar je weet elke keer mooie stadswandelingen te vinden... en te fotograveren, leuk!

Bloom in Passion zei

Wat een mooie blog heb je en goede tip zo'n stadswandeling! gr.Pauline

Passione Helena zei

Wat leuk om zulke stadswandelingen te doen en wat laat je weer prachtige foto’s zien, lieve Ingrid! Ik zie je er van genieten! Tussendoor nog even genieten van gezellige winkeltjes…volgens mij kan je dag dan niet meer stuk. Ook het bezoekje aan je favoriete winkel hebben (ondanks de drukte) een mooie, sfeervolle indruk opgeleverd. Wat heerlijk om even mee te mogen genieten!

Wens je nog een hele fijne week!

Liefs, Helena

Things and Thoughts zei

Your photography makes everything beautiful Ingrid but I'm sure it's a lovely place to visit. Brocante shopping is also a great attraction and with good weather it makes the pefect pleasure !
Enjoy your evening
Hugs
Olympia

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve♥ Ingrid..nog bedankt♥ voor je lieve♥ berichtje..deed me goed..en hier valt mijn mond open van al het moois♥..ben nog niet in Zutphen geweest..wie weet..prachtige foto's♥..ook het brocante winkeltje♥..ook je vakantie foto's van Spanje geweldig♥ om te zien al dat mooi's..Het was genieten♥ hier Liefs♥ en fijne♥ dag Gaby..♥X♥..;)

Marie-José zei

Wat een prachtige wandeling zeg!
Er zijn zoveel mooie dingen te zien als je goed om je heen kijkt, en dat kost helemaal niets, gratis...gewoon een stukje geluk op de foto zetten... tenminste zo zie ik dat!
Ik heb wederom erg genoten van je prachtige foto's.
Erg mooi hoor Zutphen, al vaak gehoord maar nog niet geweest.
Ik heb er op dit moment echt te weinig tijd voor maar dat komt wel weer ;-)
Mijn lief en ik willen nog voor de kerst samen naar Deventer gaan.
En dan niet met het Charles Dickens festijn...das te druk...

Fijne week en lieve groet, MJ

Maia zei

Oooo wat was je weer snel met een reactie op mijn blog Ingrid!
Ik schaam me dat ik nog niet alles bij jou bij gelezen heb!
Wat een mooie stad is Zutphen!
Nog mooier met oog voor de prachtigste details zijn jouw foto's!
Wat is dit toch een cadeautje met zulk mooi weer om te zien hè!
De brocante winkels zien er ook al zo sfeervol en gezellig uit, jullie hebben zeker genoten....nu op naar de kerstmarkten haha.
Binnenkort lees ik de " vergeten" posten nog even bij maar nu zoek ik mijn bed eens op het is alweer bijna donderdag!
Heel veel liefs Maia

Maia zei

Hierben ik nog even, i wil dit zeker wel onthouden hoor!
Ik heb deze post dus ook gelinkt op mijn nieuwe pinterest bord " plaatsen die ik nog eens wil bezoeken"
Nu dan echt welterusten!

flowersandhome zei

Wat een mooie plek! Zutphen is genoteerd, daar wil ik graag eens heen, zo gezellig en mooi Hollands!
Lieve groet,
Marian