zondag 21 september 2014

España (5)…

Verliefd...

In Madrid verbleven we in een hotel in de buitenwijk van de stad en hadden we de pech dat het dichts bij zijnde metrostation vanwege herstelwerkzaamheden gesloten was. Gelukkig werd dit prima opgelost door gratis busvervoer, waardoor we een paar stations verderop alsnog de metro konden pakken. 

En dat laatste deed ik maar al te graag, want vanaf het eerste moment dat we in het centrum vanuit de ondergrondse metro de trap omhoog liepen en een blik om ons heen wierpen, was ik verliefd ;-).

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Madrid heeft mijn hart gestolen, ik vond het er zo mooi!

Barcelona is groot en heeft op verschillende plekken in de stad bezienswaardigheden, maar het centrum van Madrid is compact en is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Want waar je ook kijkt, (bijna) elke straat in het centrum heeft uitstraling. Een stad met allure dus. 

Home & Lifestyle
"



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

In het winkelgebied van Madrid is het Plaza Puerta del Sol een plek waar altijd iets te beleven is. Elke avond waren er optredens van straatmuzikanten en stonden er levende beelden.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Museo del Prado

De dag na aankomst bezochten we het Museo del Prado, één van 's werelds grootste en beroemdste kunstmusea. De collectie komt uit de 14e tot de 19e eeuw. Schilderijen van o.a. El Greco, Diego Velazquez, Francisco Goya, Rembrandt en Jeroen Bosch zijn hier te bewonderen. Gelukkig  hoefden we hier amper in de rij te staan om naar binnen te kunnen…dat was wel een verademing na het drukke Barcelona.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

San Jerónimo el real


Bovenstaande kerk heeft een rijke historie. De koningen en koninginnen van weleer waren hier ondergedoken, Spaanse regeringen zijn hier samengesteld, Alfonso XIII is er getrouwd en voormalig koning Juan Carlos I is hier tot koning gekroond.  De kerk ligt net achter het museum del Prado.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Na ons bezoek aan het Museo del Prado hebben we op bovenstaand terras genoten van een koel en verfrissend drankje, om vervolgens richting het El Retiro park te wandelen.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Zoals Central Park belangrijk is voor New York, zo is het El Retiro park belangrijk voor de stad Madrid. Het is een plek voor ontspanning, in de weekenden schijnt het hier erg druk te zijn met Spaanse families. 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Na ons bezoek aan het El Retiro park en het nuttigen van een heerlijke maaltijd gingen we terug naar ons hotel, om onze vermoeide benen weer wat rust te gunnen.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
De etalage van een café


Home & Lifestyle
Gelukkig zouden we nog een paar dagen blijven, want er was nog genoeg wat we wilden zien…

Ik wens jullie een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

* Ik wil heel graag even terugkomen op mijn vorige post. Wat hebben jullie lieve reacties, mails en felicitaties – ook van stille volgers – mij goed gedaan. Ik was zó blij te merken dat de meesten van jullie aangaven bloggen veel mooier te vinden. Dat geeft vertrouwen voor de komende jaren ;-)!!

42 opmerkingen:

Berna zei

Spanje, en dus ook haar steden, heeft me nooit zo getrokken. Ik ben meer van Italië of Frankrijk. Maar jouw mooie foto's hebben me geprikkeld dus wie weet ooit.....
Ik ben benieuwd naar de volgende foto's.
Fijne zondag en een goede week!
Liefs Berna

Housebythewaterhole zei

Ingrid, wij zijn dit jaar niet op reis geweest en dit is echt genieten van al dat moois.... wat een prachtige foto's....
Blij dat alle reacties je deugd gedaan hebben ...bloggen is en blijft leuk...
héél fijne zondag nog
Liefs Kathy

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Ik ben een jaar of 7 geleden een weekend in Madrid geweest. Eigenlijk maar anderhalve dag. In sneltreinvaart zijn we toen lopend door het centrum geloodsd, door een collega die in Madrid woonde. Werkte toen nog voor een Amerikaans bedrijf met kantoren door heel Europa... zo ook in Madrid. het plein met de vele levende beelden kan ik me nog goed herinneren en ook het koninklijke paleis... Maar vooral de gezellige straten met de terrasjes (terwijl het december was) en ik kan me nog goed herinneren dat het eten, voornamelijk de echte authentieke tapas, verrukkelijk was...
Ik geniet zoals altijd van jouw foto's en je post, daar kan facebook echt niet aan tippen hoor...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam

La Blomst-Living zei

Goedemorgen Ingrid!
Ruim 22 jaar geleden liep ik ook rond in Madrid, maar nu ik jouw foto's zie, zie ik pas hoe mooi de gebouwen en parken zijn. Ik was daar blijkbaar toen nog niet zo bewust van. Leuk om Madrid terug te zien door jouw ogen!
Fijne dag, liefs Linda

Unknown zei

Wat een verscheidenheid aan foto's en allemaal even mooi. Ik geloof dat ik voor/in 2015 maar voor een goed voornemen ga.... om Madrid te bezoeken;-)
Fijn dat je zoveel lieve reacties hebt gehad op je vorige post. Geeft wel aan hoe ieder geniet en je toch bijna niet kunt stoppen ;-)
Een fijne zondag, groetjes Ingrid.

lien zei

Mijn vorige bazin maakte vaak redactiereisjes en soms had ze helemaal geen tijd om de reisverhalen uit te schrijven en dan liet ze dat mij doen. Zo heb ik ook een heel stuk over Madrid geschreven. Dus ik heb er veel over gehoord/gelezen en foto's gezien. En nu weer denk ik: ik moet het toch ooit nog eens met eigen ogen gaan bekijken! Super mooi!

It's me zei

Nou bloggen is zeker leuker...ben op fb voor de winkel....maar vind het allemaal gauw gauw zeg maar..blogs lezen is ontspanning als een goed tijdschrift zeg maar....nou dat is fb echt niet hoor...fijne zondag ..heb genoten van je post weer ...!!....liefs Ria ....x!

Villa Zeezicht zei

Ohhhh.. wat een prachtige foto's!!! Ik ken Madrid niet, maar zit nu echt te genieten! Wat heb je alles mooi vastgelegd, je foto's zijn ware kunststukjes! Misschien moet ik de Stuurman maar eens voorstellen een paar dagen naar Madrid te gaan ;)! Dank voor het meegenieten en fijne zondagmiddag!

Unknown zei

Wat is Madrid een mooie stad , ik ben er nog nooit geweest .die gebouwen , de parken , allemaal even mooi.
Leuk dat je me even hebt meegenomen .
Dat maakt bloggen toch zo leuk , niet?
Lieve groet , christel

Anoniem zei

Schitterend Ingrid!
En die gebouwen, wat zijn ze mooi! Allemaal bewerkt, en een prachtig park.
Ik vroeg me zo gaandeweg het lezen af; er blijft van een vakantie altijd wel iets in je hart steken, maar als je nu moest kiezen tussen Frankrijk, Italie, Amerika en Spanje? Waar zou je dan volgend jaar nog een keer naar toe gaan?
Ik heb weer genoten van je reportage en ik ben ook blij dat er nog velen zijn die bloggen leuker vinden!!

Liefs, Gerry

Indruk zei

Wat een mooi verslag weer Ingrid, prachtige foto's van de gebouwen, parken en omgeving: alles is er ookw wel erg fotogeniek, zelfs de duif :-). Het valt me op dat het er op straat ook rustig is, fijn dat je niet wordt ondergelopen door de toeristen. Geweldig dat je zoveel reacties hebt gekregen op je vorige blogpost: volgens mij is het overduidelijk dat we allemaal voor geen goud jouw blogs willen missen. Het is zo'n mooie combinatie tussen schrijven en fotografie vind ik, daar kan niets tegen op. Fijne week Ingrid, liefs Pascale

het moonhuis zei

Wat ontzettend mooi is het daar zeg, ik hoop er ook ooit eens heen te gaan, prachtige foto's weer!!

Liefs Monica

Things and Thoughts zei

When we visited Madrid, five years ago, we stayed at Westin Palace just a few steps from Prado. We were able to see the queue from our balcony and we entered in the museum in the right moment! All your photos are breathtaking Ingrid, you are a top photographer!
Wish you a happy new week!
Olympia

Unknown zei

Ik ben ook meer van Italie....maar nu ik dit zie...
Wie weet?
Je hebt er weer mooie foto's van gemaakt. Ook prachtige gebouwen.

Groetjes Anita

My name is Riet zei

Wat een prachtige stad is dat Ingrid en je foto's zijn allemaal wonderschoon. Echt! Ik ben er nooit geweest en ik weet niet of ik er nog ooit zal komen maar ik zou het wel erg graag willen. Nou ja, zeg nooit, nooit.
Fijne week weer. Lieve groet van Riet

Unknown zei

Spanje...ik stelde me er niet zo veel van voor...alleen...zon, zee en strand....en ik ben totaal geen strandmens, dus het land trok me niet aan, Totdat ik jou posten las, en je schitterende foto's bekeek...en het hoeft helemaal geen zon, zee en strand te zijn...ik zou ook gaan om net als jullie heel veel te gaan bezichtigen.
Wat een mooie gebouwen, dat wist ik dus niet.
Nou, wie weet...ga ik het dankzij jou posten toch bezoeken.
Bedankt voor het delen Ingrid.

Fijne Week,
Inge, my choice

Marjon zei


Adembenemend mooi daar in Madrid en dat komt natuurlijk ook omdat jij zulke mooie details steeds weet vast te leggen me je fotocamera...prachtige foto's en wat een sfeer 's avonds. Het park is ook geweldig en het lijkt mij ook een heerlijke stad...fijne zondag en lieve groet Marjon

What's in a day zei

Madrid heeft jouw hart zeker gestolen je impressie is zo mooi dat je anderen hiermee enthousiast maakt.
Heerlijk als je zo terug kijkt op een prachtige vakantie, wat lijkt het al weer ver weg!
Bedankt voor je lieve woorden in je mail.

liefs Eefie

IS Interieur Styling zei

Lieve Ingrid

Ik las in je vorige bericht dat je al weer 5 jaar jouw Blog schrijft.
Van harte gefeliciteerd, en ga zeker door. Met je mooie foto's en alles wat je met ons deelt.
Het is en blijft heel speciaal, hoe wij met elkaar omgaan in Blogland zal ik maar zeggen.

Je bericht en foto's uit Spanje heerlijk om mee te mogen kijken.
Prachtig die foto met al die ornamenten, en de tuin.
Kortom een mooie stad, met cultuur.

Lieve groet Ingrid

Bij Guusje Thuis zei

Eigenlijk moet ik puberzoon jouw Spanje-blogjes laten lezen, wie weet wil hij dan ook wel naar Madrid ipv Barcelona. Ik moet misschien maar opschieten met het stedentripje voordat hij Spanje alleen leert kennen van de costa's :)

Anna Marie zei

Wat een rust op straat! Mooie plaatjes heb je gemaakt. Ik dacht overigens bij het zien van de foto's dat je in Italië was. Moest dus weer even naar boven scrollen om te zien dat het echt Spanje was. Mooi verzorgd ziet alles er uit! Geniet van je vakantie!!!!

Liefs Anna Marie

Unknown zei

Oh ingrid je krijgt gewoon zin om daar naartoe te gaan! Alle foto's stralen vakantie uit! Heerlijke post weer met prachtige foto's! Liefs danielle

( thofhuisje.blogspot.nl )

lia zei

Ik kan me voorstellen dat jullie 's avonds de benen wat moesten rusten. Want je hebt heel wat afgelopen, maar wel met een prachtig resultaat waar je nog heel lang met veel plezier op terug kunt kijken.

Liefs lia

van alles wat in huis en tuin. zei

Prachtige post met prachtige foto's weer! Ik ben in staat om zo het vliegtuig te pakken en er naar toe te gaan! Je weet ons wel van allerlei lekkers voor de neus te houden zeg!
Zo te zien hebben jullie weer genoten! En eh....je kunt niet meer terug met "nietmeerbloggen"hè, dat zie je idd wel aan de reacties! Wel leuk voor je en een reuze opsteker!

groet Trijnie

Judith zei

Bij de eerste reactie die er staat, schrijft iemand dat Spanje haar niet trekt... Wij zijn er juist DOL op! Barcelona vind ik een geweldige stad, maar andere steden zoals Malaga zijn ook erg leuk. Madrid heb ik nog nooit bezocht, maar dat komt omdat wij altijd aan de kust vertoeven... Maar aan jouw enthousiasme te zien is het wel echt de moeite waard? Leuk!

Dineke@esatto zei

Wat een mooie foto's Ingrid!
Mijn man was een poos geleden ook in Madrid en kwam met zeer enthousiaste verhalen terug...door jouw mooie foto's is het plaatje compleet..: wij gaan een keer naar Madrid, lijkt me heerlijk!

bedankt voor de inspiratie!

Liefs Dineke

eigen thuis zei

Wat een prachtige stad laat je ons weer zien!! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Madrid ook zo'n mooie stad is. In zo'n mooie stad kun je jezelf wel even vermaken. En zo te zien hebben jullie dat wel gedaan.

Liefs Gonda

Anoniem zei

Wat laat je ons toch weer genieten! Madrid is inderdaad zeer mooi. Die architectuur, schitterend. En wat een rust daar, heerlijk. Het heeft één nadeel: mijn lijstje to-do wordt weer langer....haha.
En wat fijn dat zoveel mensen het bloggen toch meer waarderen. Dat geeft hoop voor de toekomst, want niet alles hoeft snel, sneller of het snelst te gaan...een heerlijk rustmoment blijft het blogposten lezen...Daar is deze ook weer een bewijs van!
Liefs, Peetje

Madelief zei

Wat een mooie stijlvolle stad Ingrid! Ik begrijp nu waarom je er zo enthousiast over bent. Het oogt ook heel ruim en rustig. Zeker een stad om te onthouden.

Fijne week en nogmaals bedankt voor je lieve berichtje!

Madelief xox

Claudia Leertouwer zei

Wat een genietpost weer Ingrid, genieten van je prachtige foto's, je voelt gewoon het sfeertje!

Hillary'sHome zei

Hallo Ingrid,
Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. En wat een mooie architectuur heeft Madrid. Ik kan mij voorstellen dat je daar echt van geniet als je daar rond loopt. En met deze foto's kun je nog even nagenieten.
Nog een fijne week.
Lieve groet, Hilgonda

Unknown zei

Wat zul je hebben genoten Ingrid, erg mooie foto's, heb ik maar 1 ding over te zegen: Weer een item toegevoegd aan ons wensenlijstje.:) Fijne week, liefs Nathalie

Thuis bij Tjits zei

Mooie foto's Ingrid! Ik ben nog nooit in Madrid geweest, heel leuk om via jouw foto's een kijkje te mogen nemen!

Liefs, Tjits

Janny zei

Mooi is Madrid toch. Ik ben er zo'n twintig jaar geleden voor het laatst geweest.
Maar als ik die mooie foto's van je bekijk, moesten we maar weer eens zuidwaarts trekken!
Liefs,
Janny

flowersandhome zei

Wat een mooie stad Ingrid! Echt de moeite én ook nog eens minder druk dan het populaire Barcelona. Ik was nog nooit in Spanje maar na wat ik hier al zag wil ik er toch wel eens heen. Dat lijstje groeit maar aan ;)
Lieve groet,
Marian

Lida zei

Wat een prachtige stad, wist niet dat het er zo mooi was, misschien gauw eens die kant op en dan op een doordeweekse dag dat park in, wat schitterend! Groetjes
Lida

MARTINE'S BLOG zei

Hoi lieve Ingrid,

Dankjewel voor je reactie op mijn laatste blogpost.
Hier op blog en instagram kan ik heerlijk mijn inspiratie en passie kwijt.
En idd de lelijkste huizen gaan voorbij op Funda.
Begrijpen doe ik dat nog steeds niet.
Misschien toch maar eens in duiken;) Alleen het is natuurlijk een hele slechte tijd nu met de woningen.

Fijne middag!
X.

Hann¥ zei

Ik heb weer genoten van jouw foto's Ingrid, het lijkt zo wel alsof je er zelf een beetje bent.
Madrid daar zou ik nog wel eens heen willen, genoeg te zien ;-)
Dank je wel voor deze mooie reportage!
Liefs,Hanny

SOBERenSTIJL zei

Prachtig zeg! ik had het al van je vernomen :-) en heb geduldig op je post over Madrid gewacht:-)
Ik deel je mening, het is daar heel mooi.

Liefs, Dorine

Huis in de Provence zei

Madrid is prachtig!! Hoorde van anderen dat dit een wat "mindere"stad is tov Barcelona. Maar als ik de foto's zo zie en jou reacties , dan geloof ik er niks van! Ga je nog even een mailtje sturen over wat vragen over Barcelona, wij gaan nl. binnenkort :-)
Groetjes Mirjam

Rozen van papier zei

Mooie foto's Ingrid, mooie statige huizen, heel anders dan op het platteland denk ik met de hacienda's. Lijkt me ook zo mooi!

Groeten Janny

Maia zei

Beetje laat sorry!
Wat een prachtige foto's vanBarcelona!
Schitterende parken met al wat. Herfst kleurende bomen.
Erg mooie gebouwen.
De heerlijke sfeer van een terras en een prachtig levend standbeeld een heel mooi beeld van een wereldstad!
Jullie hebben echt genoten dat kun je wel zien.hu
Ik lees nog even door...