woensdag 16 juli 2014

Open Tuinendag…

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat ik de Open Tuinendag in Utrecht heb bezocht. Gezien de slechte voorspellingen voor die dag besloot ik ‘s morgens pas dat ik zou gaan. Uiteindelijk viel er rond het middaguur wat regen, de rest van de tijd scheen de zon volop en was het warm.

Home & Lifestyle

Mijn voornemen was om eerst de tuinen te bezoeken en daarna nog lekker te gaan shoppen. Dat laatste kon ik na drie uur sjouwen echter wel vergeten, want mijn benen hadden daar toen duidelijk geen oren meer naar. Ik heb dus maar snel een terrasje opgezocht, mensen kijken bij de grachten is tenslotte ook niet verkeerd. Het was heerlijk nagenieten van al die mooie tuinen en bijzondere gesprekken.

Nadat ik eenmaal thuis een selectie van mijn foto’s had gemaakt, hield ik meer dan 100 foto’s over. Teveel om allemaal te laten zien, maar een aantal wil ik jullie niet onthouden.

Home & LifestyleHome & LifestyleHome & LifestyleHome & LifestyleHome & Lifestyle

De tuinen waren erg divers, van een piepkleine postzegeltuin tot een behoorlijk aantal vierkante meters. Het leuke daarbij was dat elke tuin haar charmes had, bijna overal zag je er de passie van de bewoner of eigenaar terug. 

Bovenstaande stadstuin verraste mij door de grootte en door alle gemakken die het huis met tuin te bieden had in hartje stad. Op bovenstaande foto - waarop je de achterzijde van de tuin kunt zien -  staat achter een enorme vlinderstruik de garage verscholen waar de eigenaren hun voertuig konden parkeren. Een mooi huis, een grote tuin en nooit zoeken naar een plek voor je auto…een ideale situatie, die je in het centrum niet zo snel zou verwachten.

De muren rondom deze tuin zijn nog gedeeltelijk opgemetseld uit kloostermoppen, de leilinden zorgen voor privacy. Tijdens de Open Tuinen was hier een beeldenexpositie.

Later op de dag bezocht ik ook onderstaande tuin.

Home & LifestyleHome & LifestyleHome & Lifestyle

Deze tuin is in de loop van de jaren uitgebreid met aangrenzende tuinen, waardoor er een langgerekte tuin is ontstaan met een lange vijver en daarnaast een pergola. Er zijn verschillende priëlen, waarvan ik bovenstaand prieel toch wel erg bijzonder vond.  De stoelen lijken er al héél erg lang te staan!

De tuin had een gevarieerde beplanting en veel tuinbeelden en vazen. Eén van mijn favoriete tuinen van deze dag, al heeft het hoofdhuis met die prachtige luiken daar zeker ook aan bijgedragen. Ik waande mij er in het buitenland. 
 Home & LifestyleHome & Lifestyle 


Home & LifestyleHome & LifestyleHome & Lifestyle

Hoewel ik aan het eind van de dag mijn lijf volop voelde, was ik zó blij dat ik was gegaan! Er zijn nog genoeg foto’s over, dus ik zal er binnenkort nog wel een keer een post over schrijven. 

Ik wens je een fijne dag!

Liefs, Ingrid

* Bij deze wil ik jullie nog bedanken voor alle lieve felicitaties, die ik van jullie voor mijn 50e verjaardag kreeg. We hebben een hele gezellige verjaardag gehad en we zijn onwijs verwend. Van enkele cadeaus gaan jullie in de toekomst zeker nog iets horen, maar wat het is, houd ik nog even geheim. Ook werd ik kort voor mijn verjaardag nog enorm verrast. Het had niets met mijn verjaardag te maken, maar ik was er behoorlijk door geraakt...zo lief dat het was. 

Het kan alleen wel even duren voordat ik er op mijn blog over vertel, want ook hier nadert de vakantie, waardoor ik nog een enkele post zal plaatsen voordat ik een pauze in ga lassen. Maar jullie houden dit absoluut nog van mij tegoed!

38 opmerkingen:

Marieke Kromme zei

Oh heerlijk lijkt me dat, overal 'binnenkijken' en inspiratie opdoen. Wat je ons laat zien zijn echt prachtige tuinen. Jammer dat je niet meer aan shoppen toe kwam maar op een terrasje zitten met wat lekekrs en mensen kijken is ook helemaal niet verkeerd! ;)

Liefs Marieke

crochetcookingandmore zei

Heel benieuwd!! Prachtige post is dit overigens!
Geniet van de vakantie en tot snel!

Huize Kip Kakel zei

Hé..volgens mij heb ik een paar posten gemist:)
De vakantie modus staat hier al een beetje aan...
Wat een mooie dag heb je in Utrecht gehad, het is maar goed dat je erbij schrijft dat we 'gewoon' in Nederland zulke mooie huizen en tuinen hebben:)
Prachtig!
Ik geniet ook iedere dag in mijn tuin(tje)..heerlijk even relaxen in eigen tuin!
Alvast een hele fijne vakantie!

Corine(THUIS) zei

Ongelooflijk hè zulke mooie tuinen.. Verborgen achter trouwens ook prachtige panden!

Judith zei

Utrecht binnenstad is mooi, maar dat er zulke prachtige tuinen verschuilt gaan, kun je haast niet geloven. Vindt er elk jaar een Open Tuinendag plaats? Dat zou ik ook graag eens willen doen, van tuin naar tuin lopen en aansluitend aan de gracht genieten van iets lekkers en de sfeer van alles en iedereen.
Je verwent ons weer met geweldige foto's. Daar ben jij een kei in!
Fijn dat je bijna vakantie hebt, geniet ervan!

Anneke zei

Zelf kom ik uit utrecht en weet zo'n beetje welke tuinen je hebt bezocht. Utrecht heeft zoveel mooie plekjes . Ik kom er veel te weinig. Maar heerlijk he op een terrasje zitten langs de gracht en dan mijmeren over de prachtige tuinen het lijkt wel of de tijd heeft stil gestaan. Prachtige foto's ik heb er echt van genoten.
Liefs Anneke

Anita r zei

Wij zijn ook naar de open tuinen dag
geweest.
Maar ik denk als ik jou foto's zie toch volgend jaar maar naar Utrecht moeten gaan.

gr. Anita

Lida zei

Wow wat een heerlijke dag heb jij gehad! Zalig om door tuinen te slenteren en te genieten van al dat moois! Heb de foto's van dat prieel opgeslagen, zal als inspiratie voor ons prieel worden gebruikt! Vind het echt schitterend! Bedankt voor de rondleiding en a.u.b. nog meer van dat moois! Groetjes
Lida

What's in a day zei

Ik kijk graag in tuinen van anderen, maar dan blijft het bij de voortuin:) dit is een mooie manier om tuinen te bekijken en inspiratie op te doen, mooie tuinen zijn erbij.
Wat fijn dat je zo heerlijk verwend en verrast bent voor je verjaardag en om andere reden...geniet ervan Ingrid.
Maak er nog een mooie week van.

Lieve groetjes, Eefie

My name is Riet zei

Wat een schitterende tuinen heb je bezocht Ingrid, dat is te zien op je prachtige foto's. De verhalen erbij zijn ook zo fijn. Ik kan me voorstellen dat je ervan genoten hebt.
Lieve groet van Riet

Villa Zeezicht zei

M*O*O*I!!!
Zit helemaal te genieten! Wat een pracht, en dat in de stad ;)
Hoog tijd voor mijn eigen tuintje, dit inspireert :) Fijne vakantie en lieve groet!!

Ingrid B zei

Mooie tuinen achter de Utrechtse gevels. Dat zal ik eens onthouden. Heb een paar jaar geleden wel tuinen in A'dam gezien langs de grachten, ook heel mooi. Fijn dat je zo genoten hebt.
En je maakt het spannend met wat we nog op je blog te zien krijgen. Maar eerst een (bijna) welverdiende vakantie voor je. Groetjes, Ingrid.

La Blomst-Living zei

Open tuinen kijken in Utrecht staat al jaren op mijn wensenlijst. Tot nu toe heb ik dat wel gedaan in mijn eigen buurt. Dus ooit...
Ik heb nu alvast een indruk gekregen, bijzonder en onverwacht wat je treft achter de huizen. Wat zijn die stoelen apart zeg, nog nooit gezien!
Ben benieuwd wat je hebt gekregen!
Fijne avond nog, liefs Linda

Marjonel M zei

Geweldige mooie tuinen achter prachtige gevels, heel inspirerend.

Fijne vakantie Ingrid.
Liefs, Marjonel

Joke zei

Wat een sfeervolle stadstuinen .
Altijd leuk om opentuin dagen te bezoeken voor de sfeer en inspiratie op te doen.

Groetjes Joke.

Ús hûs ús thús zei

Prachtige tuinen! Zoals jij het al zo mooi zegt: je waant je even in het buitenland.
Ik heb weer genoten van je mooie foto's!
Groetjes van Aleta

Anoniem zei

Geweldig, Ingrid, wat mooi!
Prachtige foto's en ik heb er met plezier en liefde naar gekeken. Lijkt me heerlijk om even in te dwalen.

Wat de slakken betreft: volgens wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat als je de slakken uit je tuin 20 meter of verder weer loslaat, ze niet terugkomen. Dan zijn ze hun home kwijt.
"Bij de buurman over de schutting gooien" heeft geen zin om dat dat een te kleine afmeting is. En dan komen ze terug.
Ik weet niet of ik je hiermee help,maar je kunt de proef op de som nemen.

Liefs, Gerry

van alles wat in huis en tuin. zei

IK ga ook regelmatig op open tuinenroute maar ben nog nooit in Utrecht geweest. Moet ik ook maar eens onthouden. Het is zó leuk: je ontmoet ook altijd van die mensen die van tuinen houden en heel enthousiast over hun tuin vertellen.
Vaak een gratis plak eigengemaakte cake en koffie erbij: reuze gezellig.
Zo wil ik ook al jaren naar Amsterdam om de grachtentuinen te bekijken maar het komt er nooit van....volgend jaar misschien?

groet Trijnie

Janny zei

Wat een prachtige tuinen! Geen idee dat dit ook in Utrecht is. Ik ben veel en vaak in Utrecht maar dit wist ik niet. In Amsterdam ben ik een paar keer geweest en dat is ook zo spectaculair. Ik ga meteen opzoeken wanneer ik volgend jaar in Utrecht kan gaan kijken.
Je hebt mooie foto's gemaakt, Ingrid! Ik heb er echt van genoten en bedankt voor de tip.
Liefs,
Janny

lia zei

Ja zeg!! Ons lekker nieuwsgierig maken en dan gewoon een vakantiepauze nemen....
Maar goed we zullen wel moeten wachten. En de tuinfoto's zijn goed gelukt. De terrasjes in Utrecht zijn ook helemaal niet verkeerd om te zitten. Zo gezellig daar.

Liefs lia

It's me zei

Je weet de spanning er wel in te houden he ....?...hihihihihi.....mooi die luiken hebben ze hier bij de buren ook dan donkerblauw...en dan op een appartement 3 lagen zo mooi.....maargoed wij hebben een grote erker aan de voorkant van ons appartement ook mooi...een mens moet wel tevreden zijn soms toch...?...nou geniet van de. Komende zonnige dagen.....liefs Ria...x....!

Marjon zei


Hallo Ingrid...je verjaardag gemist .....vakantie'...ooohh wat jammer nu...ik wil je toch nog hartelijk feliciteren met je 50e jaar dat is toch een echte mijlpaal en fijn dat ze je zo lekker verwend hebben...
Je foto´s zijn prachtig en ik kan een beetje jaloers worden bij het zien van deze prachtige tuinen...zo mooi...fantastisch...en wat lijkt me dat leuk zo´n tuinendag.
Ik wens je een hele fijne dag, we krijgen mooi weer, dus geniet ze .....lieve groet Marjon

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat een prachtige huizen en prachtige tuinen! Wat heerlijk om dan overal even op je gemakje te mogen rondkijken. De tuin in je derde foto zou ik zo willen hebben, lekker ruimte voor zo'n grote tafel en dan heerlijk veel mooie planten... Maar vooral lekker ruim!
En dan het huis met de blauwe luiken, en het groene prieel... Dan waan je je toch ergens in het buitenland... Zo mooi...
Je hebt er weer prachtige foto's van gemaakt Ingrid, wat mij betreft mogen er nog meer posten volgen van deze tuinen hoor...heerlijk!
Ik wens je een heel fijne dag,
Liefs,
Mirjam

Ger zei

Heel leuk om via jou blog een kijkje te mogen nemen en te genieten van het verborgen groen achter historische gevels in Utrecht.
Ben de lijst met deelnemers die in de afgelopen jaren mee deden aan de opentuinendagen eens doorgelopen en het valt mij op dat de tuinen en panden vroeger al in handen waren van rijke lieden of de panden lieten bouwen voor opvang van de armlastige burgers zoals pestlijders en wezen,verder lees ik over kinderziekenhuis,tuchthuis,museumtuin,stichtingen,kloosters,kerken etc.
En dat heden ten dagen verschillende tuinen voor gezamenlijk gebruik zijn zoals ook het onderhoud.

Zo zou ik altijd nog graag een bezoek brengen aan de museumtuin De Oude Hortus.
Niet vreemd eigenlijk dat jij je tijdens die tuinbezoeken in het buitenland waande,waar je ook op de wereld komt overal op de buitens,binnenhoven,kasteel en paleistuinen vindt je bepaalde stijlen terug die geworteld zijn in de Italiaanse, Franse, Engelse en Duitse traditie.
Denk dat ik zo dadelijk maar eens een schaduwplekje ga zoeken op m'n eigen kleine binnenplaatsje waar ik me ook een rijk mens voel,alles mag met deze warme dagen en niks moet.

Ook ik zal het leuke en verrassende wat jij nog even voor je houdt wel eens lezen,belangrijkste is dat jij het weet omdat het jou aangaat,het voor jou bestemd is.
Ik als blogger en volger heb er denk ik verder geen voordeel van of ik het nu weet of straks,en ik gun het je van harte Ingrid dat jij iets hebt wat je veel plezier geeft.
Ga jij eerst maar lekker vakantie vieren en genieten van deze zomerse dagen waar jij dol op bent.

Fijn weekeind en lieve groet,
Ger

Willy zei

Prachtig Ingrid, ik geniet volop van je foto's. Amsterdam staat al op mijn lijstje, maar dit komt er nu ook nog bij. Ik kan mij voorstellen dat je geen puf meer had om te shoppen. Alvast een fijne vakantie gewenst, lieve groet

flowersandhome zei

Ingrid, eerst en vooral van harte gefeliciteerd met je verjaardag waar ik nu pas over lees. Wat fijn dat je die heerlijk hebt kunnen vieren en je prettig verrast werd op de koop toe. Zo lief als mensen zo aan je denken.

Fantastisch mooie tuinen die je bezocht! Zoiets zou ik ook wel eens willen doen, andere tuinen bezoeken en eens alles wat misloopt in eigen tuin vergeten ;) Gewoon genieten van alle werk van anderen en de pareltjes die er zo tevoorschijn komen. En foto's nemen natuurlijk ;)

Lieve groet en prettige vakantie. Hier wordt het thuisblijven en o wat vind ik dat jammer, want reizen is toch nog altijd onlosmakelijk met vakantie verbonden voor mij maar dit jaar lukte het niet. Kids hebben wel een vol en mooi programma en ook manlief trekt er met de fiets op uit maar om allemaal samen ergens naartoe te trekken ging niet. Tot nu toe voel ik me de was en plas mama, en ja, veel werk in tuin en op terras, dat wel. Denk dat ik toch eens enkele dagjes uit voor mezelf plan ;)

Marian

Room Seventeen zei

Wat een geweldige tuinen, je hebt vast veel inspiratie opgedaan. Ik wens je alvast een hele fijne vakantie!

The Snowdrop Project zei

Hello Ingrid,
I adore looking round other peoples gardens, and you have found some treasures here.
Hope you have a lovely summer break,
Liz x

Annet Huistuinentollerblog zei

Zo leuk, tuinen bezoeken. Vooral die ommuurde stadstuinen zijn heel bijzonder, de extra sfeer van de oude huizen. Heel mooi. Ooit eens een tuinendag in Amsterdam gedaan. Mooie sfeerimpressie. Fijne vakantie. Groet, Annet

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid♥..ook weer wat gemist bij jou ..snif snif ..maaaar alsnog van HARTE♥ Gefeliciteerd met je 50e verjaardag..dikke knuffel..xxx
Verder heb je prachtige♥ tuin foto's♥ gemaakt zo bijzonder apart zijn ze..;)
fijne zomerdagen♥ en geniet♥ van de vakantie ♫liefs♥..Gaby..X..;)

Huis in de Provence zei

Oh wat mooi die tuinen! Kan me voorstellen dat je genoten hebt!
Ik heb even terug gelezen op je blog, was wat afwezig in blogland ( en jij bent zo trouw iedere x dat waardeer ik enorm bedankt voor je leuke reacties!Maar nog gefeliciteerd met 50ste verjaardag! Hopelijk heb je genoten van het feest! Lieve gr uit Frankrijk
Mirjam

lien zei

Wat een gave tuinen heb je bezocht! Ik kan me voorstellen dat je geen puf meer had om te shoppen. We zijn geen 20 meer, haha. Ben benieuwd naar je verjaardagsverrassing! Fijne vakantie!!

het Moonhuis Monica zei

Wat mooi zeg, ik kan me heel goed voorstellen dat je heel veel foto's hebt gemaakt hoor.
Je hebt een heerlijke dag gehad, Utrecht is natuurlijk een superleuke stad!!
Hier is de vakantie ook begonnen vandaag, ik wens je een heerlijke vakantie toe met je gezin, geniet ervan!!

Liefs Monica

angie zei

danke für die wunderschönen bilder, alles liebe von angie aus deutschland

retriever zei

Prachtige tuinen, rustig plaatjes en mooie planten, bloemen.
Fyne zondag, de
http://retriever- juilly het is National dag voor Belgie

http://louisette.eklablog.com

Maison Beldecor zei

oh, just lovely...
Groetjes, Bine

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Wat een geweldige tuinen. Soms heb je echt geen idee wat er achter een huis tevoorschijn komt. Ik mocht tijdje terug met mijn fotoklasje fotograferen in een tuin waar ik dacht binnen uurtje alles wel gezien te hebben. Vergissing, want we hebben er heel de ochtend foto's kunnen maken omdat er zoveel verstopt lag. Geniet van een hele fijne zomervakantie!

Marie-José zei

Prachtige foto's Ingrid ècht werkelijk schitterende tuinen, en ja vooral die ene...smelt smelt...
Dit ga ik ook een keer doen, goeie tip!

Lieve groet,MJ