vrijdag 25 juli 2014

España (1)…


Spanje - BarcelonaBarcelona (foto: internet)


Spanje - ZaragozaZaragoza (foto: internet)

Onze vakantie is begonnen (als het mooi weer blijft: vijf weken lang, anders begin ik een week eerder weer met werken) en dit jaar zullen we onze vrije weken deels in Spanje door gaan brengen.

Doordat het rondreizen ons vorig jaar in Amerika zo goed is bevallen, gaan we dat deze keer ook doen, maar nu dus in Spanje. Tenslotte zijn de landen in Europa daar ook groot genoeg voor, zelfs in Nederland kun je dit concept prima toepassen. 

We vliegen naar Barcelona, daar blijven we een aantal dagen om vervolgens met een huurauto de steden Zaragoza, Madrid en Valencia aan te doen. Op alle lokaties hebben we de beschikking over een zwembad en in Barcelona en Valencia kunnen we ook naar het strand. Wel zo lekker op warme dagen en ook leuk voor onze dochters, die ook dit jaar weer gezellig met ons mee gaan.

Uiteraard gaat de camera mee want we willen veel gaan zien. Ik hoop jullie na onze vakantie in een aantal ‘Spaanse’ posten te laten meegenieten van deze reis. Al zal ik na terugkomst pas weer mijn eerstvolgende post plaatsen, het lezen van jullie posten gaat in Spanje gewoon door al kan het zijn dat ik minder reageer dan anders. Ik heb tenslotte vakantie ;-).

Spanje - MadridMadrid (foto: internet)


Spanje - ValenciaValencia (foto: internet)

Ik wens jullie allemaal hele fijne weken toe, thuis of elders in de wereld.
Maak er een mooie zomer van en kom veilig weer thuis!

Liefs, Ingrid

56 opmerkingen:

Unknown zei

Hi Ingrid!

Wat heerlijk zeg naar Spanje, en zo lekker lang vakantie!!

Geniet ervan en rust lekker uit!

Liefs Lieke
http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

G-STYLE zei

Dat klinkt weer erg leuk Ingrid.
Leuk dat beide meiden nog mee willen.

Geniet ervan en ik zie de foto's graag tegemoet na je vakantie.

Liefs van Gea

Passione Helena zei

Heerlijk Ingrid...én wat fijn dat je dochters nog mee gaan!! Twee jaar geleden hebben wij een reis door Spanje gemaakt richting het zuiden. Madrid is een prachtige stad, vergeet niet het Retiropark als je daar tijd voor hebt, een oase van rust! Salamanca is ook erg aan te bevelen..echt iets voor jouw ;-) Maar er staan al genoeg mooie steden bezoeken op de planning en in Barcelona zal het enorm genieten zijn. Ik wens jullie een fantastische vakantie toe, geniet met elkaar meid en heel veel plezier! Je zal weer met prachtige foto's thuis komen, ik kan me er nu al op verheugen!

Lieve groetjes, Helena

Ger zei

Heerlijk vakantie vieren in een land waar zoveel te zien en te beleven is.
36 jaar geleden hebben ook wij daar verschillende jaren onze vakanties doorgebracht,dat waren nog eens tijden,5/6 weken uit en thuis.
Daar we nooit echte strand en zwembadliggers geweest zijn maar actief bezig ook in vakantie hebben we veel gezien samen met de toen nog kleine kinderen.
Zoonlief heeft altijd 'n zwak voor Spanje gehouden en heeft samen met vriendin al menig keer een vlucht genomen om er een lang weekeind of zoals onlangs 2 weken Baskenland te gaan genieten,in het land zelf is reizen met de trein ook heel comfortabel met gereserveerde plaatsen.
15 jaar geleden maakten manlief en ik een rondreis door Spanje in het voorjaar wel te verstaan,omdat ik absoluut grote hitte en drukte in hoogseizoen wil vermijden en deden bijna alle grote steden aan waar we telkens meerdere dagen verbleven en zo van bezienswaardigheden konden genieten,het was een fantastische reis om nooit meer te vergeten,Madrid,Granada,Toledo en Sevilla sprongen er voor mij wat culturele steden betreft bovenuit.

Goede keuze die jullie gemaakt hebben en ik wens jullie dan ook een héle fijne en aangename vakantie!!!

Goede reis en tot blogs!!
Ger


Unknown zei

Fijne Vakantie Ingrid...

Groetjes,
Inge, my choice

lia zei

Zei jij nu 5 wk vakantie.... Wat een lekkere luxe., geniet er met volle teugen van meid.
En wij blijven lekker in ons kikkerlandje.

Fijne vakantie
Liefs lia

Unknown zei

Dat zal een heerlijke vakantie worden , lekker lang genieten van het mooie weer en de verrukkelijke tapas
Mooie steden en prachtige stranden .....
Fijne vakantie
Groetjes christel en jilly

Indruk zei

Wat een heerlijke lange vakantie heb je voor de boeg Ingrid. Ook leuk dat je dochters nog gezellig mee gaan. ik wens je een hele goede reis toe en natuurlijk vooral veel gezelligheid samen met je gezin. Voor ons is het na je vakantie vast weer genieten van je mooie foto's! Liefs Pascale

Unknown zei

Jullie voornemen ziet er goed uit Ingrid om deze steden aan te doen. De foto van Barcelona komt me al bekend voor met las Ramblas en het standbeeld van Columbus. En ook het plein in Valencia herken ik. En van alle andere plaatsen waar jullie komen laat ik me graag verrassen met je vast prachtige foto's.
Een hele fijne vakantie toegewenst. En het weer zal er best lekker zijn, want het heeft er al lang niet meer geregend.
Groetjes, Ingrid.

Cindy at her Country Home zei

Hallo lief schatteke van een "Sarah"! Dank voor je vrolijke reactie. Maar eerst wil ik jou van harte feliciteren jonge blom. Wat heerlijk om alles weer bij je te lezen, heb het zo gemist. Tijd gaat harder dan ik heel graag zou willen. Vakantieperiode breekt aan, dus spendeer ik weer dolgraag de tijd om blogs te lezen. Uuuhhh liever gezegd inhalen, hééél leuk! En wat lees ik je gaat lekker vakantie houden in het mooie Spaanse land, prachtige steden bezoeken. Benieuwd naar je reisverslag. Ik zal me vertoeven in de dolomieten Italië en nog een stad. Ook reuze zin in. Hele fijne vakantie met een fantastische mooie zomer wens ik jou toe, dank voor al je lieve woorden en reacties. Tot na de vakantie, dikke zoen van Cindy

Cindy at her Country Home zei

ps als je nu je overheerlijke aardbeitjes gaat klaarmaken dan ben ik erbij hoor hihi...xxx

Things and Thoughts zei

Dearest Ingrid
how nice to hear that you chose a Mediterrenean country to spent your holidays.Spain is so great, I have been three times there and I love this country so much.It's very atmospheric and keeps its our character and culture.The food is also delicious.My favourite city is Seville but I also love Barcelona and Madrid.I'm sure you are going to have an unforgettable stay and fun.
Enjoy precious days with your family.
Hugs
Olympia

Linda zei

Geniet er van! Veel plezier met vakantie! Have a splendid time and look forward to your photos. Linda@Wetcreek Blog

van alles wat in huis en tuin. zei

Dat klinkt heerlijk! Ik hoop dat jullie veel kunnen genieten en het niet te warm zal zijn! (lijkt mij nl een crime om dan in een stad te lopen!)
Veel vakantieplezier!

groet Trijnie

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Een heel fijne vakantie, Ingrid! Geniet ervan.

Lieve-Groetjes, Verie

It's me zei

5 weken......sjuchtttt...heerlijk hoor...kan ik mee ???...hihihihihi....geniet liefs van mij...x !

Thuis bij Tjits zei

Wat heerlijk Ingrid, lekker genieten samen met je gezin van elkaar, de zon en het mooie Spaanse land!
Ik verheug met nu al op je mooie posten als je weer terug bent:)

Liefs, Tjits

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Rondreizend zagen wij al heel veel landen. We weten niet anders dan van de ene plaats naar de andere te gaan en ogen en oren open te houden. Zelfs je neus, want de geuren zijn overal ook weer heel anders...
Ik wens jullie een fantastische vakantie, ik ga je missen... maar ik kijk wel uit naar heel veel mooie Spaanse platen...
Liefs,
Mirjam

My name is Riet zei

Dat klinkt als een geweldige vakantie Ingrid en zo,n goed Idee. Vliegen naar spanje en daar een auto huren. Heb je die Lange autorit niet.
Ik wens Jullie een heerlijke vakantie en dat Mooie weer, dat zit wel goed in Spanje.
Liefs van Riet

La Blomst-Living zei

Vijf weken is een hele tijd, maar wat heerlijk! Ik hoop dat het echt vijf weken wordt, dan hebben wij ook vast mooi weer! Van de plaatsen die jij noemt is Madrid de enige stad waar ik ben geweest.
Gezellig dat je dochters meegaan!
Geniet ervan en een hele fijne tijd toegewenst!
Liefs, Linda

Anoniem zei

Oh, vijf weken! Dat is de moeite waard om er lekker uit te zijn. Een warm land.Dochters mee.
Ik wens jullie heel veel plezier en een hele mooie tour!

Liefs, Gerry

Athomebymy zei

Fijne vakantie !!!!
Geniet ervan !!!

Liefs Petra

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Een hele fijne vakantie!

Dat wordt zeker genieten en veel cultuur snuiven in het prachtige land Spanje.

Geniet ervan!

Lieve groet,

Loes

Huis in de Provence zei

Oh wat leuk! Barcelona moet erg mooi zijn (staat ook nog op mijn lijstje) Geniet lekker van je vakantie. Wij maken dit jaar een tussen stop bij Pamplona ...
Veel plezier en geniet lekker van de warmte vd zon.
Lieve gr Mirjam

SOBERenSTIJL zei


Heerlijk !!

Ik wens je een hele fijne vakantie, geniet ervan samen met je gezin.

Liefs, Dorine

het moonhuis zei

Ooh leuk Ingrid, ik kijk nu al uit naar je Spanje posten.
Ik vond het vorig jaar ook zo leuk om al die mooie foto's van Amerika te zien.
Goede reis en heel veel plezier op de rondreis door Spanje!!

Liefs Monica

flowersandhome zei

Een heel mooie reis gewenst en een fijne tijd samen met jullie gezinnetje! Ik was nog nooit in Spanje dus kijk al uit naar de ongetwijfeld weer pareltjes van posts die je erna zal maken ;)
Lieve groet,
Marian

Unknown zei

Je ne connais pas les autres villes, mais Barcelone est superbe! Elle est d'une richesse architecturale particulière grâce à Gaudi! Bon voyage... Bises

Villa Zeezicht zei

Wat geweldig dit idee, ik hoop dat jullie ongelofelijk gaan genieten!! Heel veel plezier!!!

Jeanette zei

Hallo Ingrid,

door vele persoonlijke omstandigheden heb ik het laatste half jaar niet kunnen bloggen. Toch heb ik nog wel veel gelezen, bij deze wil ik je een hele fijne vakantie wensen en tot ziens in blogland na de vakantie. Dan hoop ik ook weer meer in blogland te kunnen toeven.

Groet,
Jeanette

lien zei

Wat heerlijk een rondreis door Spanje. Geniet ervan!, liefs Carolien

Hanna zei

så fint

Willy zei

Wat heerlijk Ingrid. Fijn dat de meiden nog mee gaan. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. Lieve groet,

Corine(THUIS) zei

Fijne vakantie! En niet TE veel ondernemen hė?! Je moet wel uitgerust terug komen :-)

Marjonel M zei

Heerlijk geniet er van!

Liefs, marjonel

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

heerlijk geniet ervan ...lieve groet rosita

Bonjade zei

Oh....als god in.....eh....Spanje.....;)
Geniet ze...enne......veilig thuiskomen idd....

Liefs

Maia zei

Sorry Ingrid ik ben zover achter op je blog en jij bent altijd zo'n snelle trouwe volger!
Wij zijn meteen vertrokken op vakantie na een druk einde schooljaar dus weinig tijd gehad maar ik lees je andere berichten snel nog na.
Onze kids zijn ook nog gezellig met ons mee gegaan, heerlijk genieten en vooral mooie herinneringen maken samen dat vind ik het belangrijkst!
Geniet van jullie Spanje reis, doe voorzichtig en kom gezond weer terug!
Heel veel liefs Maia

bijzonder-oud zei

Dat klinkt als een heerlijke vakantie en wat leuk dat jullie dochters nog gezellig mee gaan (ik hoop dat onze kinderen ook nog heel lang met ons mee gaan :-) ).
Fijne vakantie, geniet er van samen!

Lieve groet,
Yolanda

The Snowdrop Project zei

Super images.
Spain has so much to offer. It's always fun to visit a city by the sea.
Hope you have a lovely week, and continue to have a good summer,
Liz x

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Dank je wel voor je lieve berichtje van gisteren! Het is goed thuiskomen zo :-) Heerlijk dat jullie het nog voor de boeg hebben. Jullie hebben een prachtige bestemming gekozen. Leuk dat jullie gaan rondreizen.

Mijn vakantie zit er helaas weer op. Vandaag ben ik weer met werken begonnen, maar is ook weer goed.

Ik wens jou, Martin en de meiden heel veel plezier toe! Geniet ervan!

Liefs,

Madelief xox

June zei

I know you will have the most wonderful time dear Ingrid! I hope you and your family have a magical time in Spain. What a gorgeous country it will be to explore.
sending hugs...

Blomkje en Wenje zei

Leuk Ingrid! Geniet van jullie vakantie!!!

Groetjes, Pietrik

Ús hûs ús thús zei

Heerlijk zo'n lange vakantie! Ik wens je heel veel plezier!
Ps ik kijk nu al uit naar de foto's van je reis :).
Groetjes van Aleta

Unknown zei

Hoi Ingrid, wij zijn net terug uit Zuid Frankrijk, maar Spanje lijkt me ook werkelijk prachtig. Ik wens je een hele fijne vakantie samen en geniet ervan! Liefs Nathalie

Janny zei

Lieve Ingrid....vergat ik zo maar je goede vakantie te wensen! Lees wat minder blogs en blog zelf bijna niet met deze vakantieweken. In elk geval hoop ik dat je erg geniet (of genoten hebt)
Liefs,
Janny

Muggensteekjes zei

Hoi Ingrid,
geniet van je vakantie in Spanje en in eigen land, En zo lief dat je reageert op mijn blogpost tijdens je vakantie, thankx. Tot gauw, liefs Ingrid.

Claudia Leertouwer zei

Hele fijne vakantie Ingrid!!!

Marie-José zei

Klinkt goed Ingrid, ben benieuwd naar je foto's maar daar moet ik nog even op wachten ;-)
Ik heb net weer een begin gemaakt met een minipostje en ga eerst maar eens bij iedereen bijlezen.
Een hele fijne vakantie, geniet van de prachtige omgeving en alle nieuwe indrukken.

Lieve groet,MJ

Els zei

Fijne vakantie gewenst voor jou en je gezin!
Ik kijk nu al uit naar je berichten met een Spaans tintje :-)

Fijne avond
X Els

Marjon zei


Hallo Ingrid, als je nog in Spanje bent dan wens ik jullie nog een hele fijne vakantie. Ik verheug me al op de mooie foto's die nog gaan komen...deze zijn al weer super mooi....lieve groet Marjon

June zei

I do hope you are continuing to have a most wonderful time in Spain dear Ingrid. Soak up every little bit of it dear friend!
sending hugs...

Passione Helena zei

Lieve Ingrid, bedankt voor je reactie! Ik dacht even iets gemist te hebben, maar volgens mij genieten jullie nog steeds van het Spaanse. Ik wens jullie nog hele mooie, fijne dagen...geniet er van met elkaar!

Liefs Helena

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Lieve Ingrid..;)
Dankjewel voor je lieve♥ reactie♥ op mijn post..;)
Het doet me goed ..hopelijk ga ik mij snel beter voelen..ik lees dat jullie nu genieten♥van de heerlijke vakantie in Spanje en wij ook beetje mee mogen genieten van de prachtige♥ foto's van jou..;)
Volgend jaar hoop ik dat ik ook weer kan gaan.. eerst maar eens beter worden lieverd♥ geniet van de mooie tijd daar heel veel Liefs♥ Gaby..x♥x..;)

Anita zei

Pssst ... k word nieuwsgierig vanwege die spaanse vlag ;-) Lief!
Ooh-hoo je bent NL ontvlucht en nu een spaanse rondtrekkende señorita haha
Lieverd héél veel plezier GENIET en tot gauw!
Klets je binnenkort wel even bij ...
Een hele warme knuffel komtie XXX #zwaait

Pierelantijntjes zei

Hoi Ingrid,
Ben heel benieuwd naar je posten en foto's over de vakantie. Wij zijn gewoon thuis gebleven, maar ik kan ontzettend genieten van alle mooie foto's en verhalen die ik voorbij zie komen. Tot na de vakantie!
liefs Ester