maandag 23 juni 2014

Brocante…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Mocht je een keer verlegen zitten om een leuk adresje voor brocante, dan kan ik je een bezoek aan De Bosrand in Soest van harte aanbevelen. In dit tuincentrum aan de rand van het dorp zitten dertien winkeltjes van verschillende brocanteurs en in het voorjaar en de zomer kun je er ook terecht voor hele mooie en bijzondere hortensia’s.

Afgelopen zaterdag zijn wij er geweest. We kenden het niet, maar ik vond het echt de moeite waard. De prijzen waren heel acceptabel en het aanbod was behoorlijk groot. Ik was op zoek naar een tafeltje, maar daar ben ik niet voor geslaagd. En alhoewel ik vele interessante items voorbij zag komen, heb ik mij – zij het met moeite – aardig ingehouden.

Dat lag dus niet aan de mooie spullen die ik her en der zag staan. Na een aantal kringloopaankopen wordt het hier weer iets voller in huis en eigenlijk wil ik dat niet. Het zal voor mij altijd wel een worsteling blijven, want ik vind zoveel dingen mooi, maar voel mij ook goed bij een interieur waarbij niet elk plekje is gevuld.

Mijn aankoop is dus heel bescheiden maar ook veelzijdig in gebruik, uiteraard kom ik daar nog op terug.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Een botanische tas, (ik vermoed) voor mooie planten



Home & Lifestyle

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

54 opmerkingen:

Housebythewaterhole zei

Ingrid, wat een leuk adresje... zoveel mooie spulletjes bij één.... kan me best voorstellen dat het moeilijk was een keuze te maken, héél benieuwd wat je meegenomen hebt.... natuurlijk ga ik dan altijd eventjes googlen...2u40min rijden...weeral niet bij de deur....
héél fijne week
liefs
Kathy

My name is Riet zei

Wat een heerlijke winkel Ingrid. Ik word ook altijd hebberig met al die leuke dingetjes om me heen. Goed van je dat je je hebt ingehouden. In veel tuinen zie ik hier hortensia,s prachtig in bloei en gisteren in het arboretum was er geen een meer te zien. Allemaal al uitgebloeid. Dat vond ik zo jammer want daar ging ik eigenlijk toch wel voor.
Ik wens je een fijne week
Lieve groet van Riet

Berna zei

Oh wat leuk! En het is hier nog om de hoek ook. Dank je wel voor de tip. Ik ga er zeker gauw een keer kijken.
Fijne dag.

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Leuk, Ingrid! Ik woon niet zover van Soest vandaan, we gaan hier zeker eens aanwippen!

Lieve-Groetjes, Verie

Anneke zei

Ik ken het adresje wij zijn daar ook eens geweest. En inderdaad de moeite waard om te bezoeken. Knap dat je je hebt kunnen beheersen. Ik heb dat ook dat ik zoveel dingen leuk vind. En echt moeite moet doen om niet te kopen hi hi.
Ik wens je nog een fijne week. Liefs Anneke

Joke zei

Leuk tip ga er zeker een keertje snuffelen.

Groetjes Joke.

Marjan zei

Hoi Ingrid,

Wat grappig, ik was er zaterdag ook met mijn dochter en onze Jack Russell. Misschien heb je ons wel gezien...

Wij wonen er dichtbij en gaan dan ook regelmatig even snuffelen.
Ben benieuwd wat je hebt gekocht. ;)
Mijn dochter heeft deze keer een leuke oude tas meegenomen.

Liefs, Marjan

Unknown zei

Hé, je bent vlak bij mij in de buurt geweest!! Leuke winkel hè??
De hortensia's doen het dit jaar ook in onze tuin geweldig goed, brengt meteen weer heerlijk kleur in de tuin. Nog een fijne week en een zonnige groet,

Silvia.

Bloemerig Bloemen Blog / Marieke Nolsen zei

Ha, Ingrid,

bedankt voor je leuke adresje, ga er beslist een keertje naar toe, dichtbij.

Groet,

Marieke.

van alles wat in huis en tuin. zei

Zo...dat is helemaal niet ver weg voor mij! Bedankt voor het adres, ziet er leuk uit. Vast en zeker een plek om een keer naar toe te gaan, en zoals ik al zie: geen volle portemonnee meenemen want er zijn te veel leuke dingen. Precies de combinatie waar ik van hou: planten en brocante...wat wil je nog meer!

groet Trijnie

Unknown zei

Wat leuk zo al die winkeltjes bij elkaar. Zoveel meer keuze dan ook ineens en het is al vaak zo moeilijk om met lege handen weg te gaan haha.

Geen idee eigenlijk hoever Soest bij mij vandaan ligt, maar eens ff googlen.

Liefs Marieke

Corine(THUIS) zei

Wij zijn vorig jaar ook bij de Bosrand geweest, het adres stond al heel lang op ons lijstje. En misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen maar het viel ons iets tegen. Wel leuk maar toch net niet leuk genoeg om weer terug te gaan.. Bovendien is er voor al dat kleine spul ook hier in huis geen plek :-)

Ger zei

Jammer dat jij niet kon slagen voor 'n tafeltje,maar er zijn nog legio brocante adresjes en kom je het gezochte model snel tegen, het is alleen al leuk om op zulke adresjes rond te kijken en foto's te maken.
Het levert weer een mooie blogpost op voor de liefhebbers.
En wie weet gaat het binnenkort storm lopen bij De Bosrand want jij hebt veel volgers die jou blog echt volgen aan het grote aantal reacties te zien telkens weer,heel fijn voor jou,Ingrid én De Bosrand zal ook blij zijn dat hun naam vernoemd wordt op een druk bezocht blog....

Voor mij blijft het de laatste jaren meestal ook bij kijken,kijken niet kopen,niet omdat ik uitgekeken ben op echte oude spullen(namaak moet ik niet want dat kom ik genoeg tegen)maar ik heb in het verleden al te veel verzameld en kan voorlopig voorruit;-)ben er nog steeds heel erg blij mee en heb geen behoefte om telkens heel m'n huisraad om te gooien en alle nieuwe trends te volgen én te kopen op interieurgebied.
Denk als je zo kunt leven het al een stuk rustiger is in je hoofd.

Fijne week en lieve groet,
Ger

(heel lastig dat ik enkel het laatst geplaatste blogbericht van bloggers die in mijn leeslijst staan binnen krijg,zo moet ik zelf opzoek naar geplaatste berichten,weet niet hoe het komt)

Thuis bij Tjits zei

Wat een leuk adres, ik heb het al in mijn boekje geschreven voor als we daar eens in de buurt zijn, even lekker rondstruinen daar lijkt me heel leuk!

Fijne week Ingrid,
liefs, Tjits

Unknown zei

Alle leuke adresjes zijn ook altijd zo ver uit mijn buurt! Daarom ben ik ook een webshop begonnen haha.Voor iedereen bereikbaar. Het probleem wat Ger hierboven heeft, heb ik ook sinds een aantal dagen. Ik moet elke dag de hele lijst langs, erg vervelend en tijdrovend. Iemand een idee? Fijne week, liefs Nathalie

Huize Kip Kakel zei

Dit adresje staat al heel lang op mijn lijstje:)
Maar je maakt me nu wel heel lekker...om snel een keer te gaan kijken!
De sfeer ziet er mooi uit, zo te zien heb je genoten van een heerlijk uitje♥
Fijne week!

What's in a day zei

Het adres ken ik wel, ben er ook wel geweest, ogen tekort en de auto te klein....
Ik zie wel spullen die ik thuis zou willen hebben hoor.
De sfeer ziet er weer mooi uit.
Fijne week Ingrid,
Liefs Eefie

Wunderbares Zuhause zei

There are so many beautiful things.
And the hydrangea are also so lovely.
Love it.
Hugs,
Lucia

crochetcookingandmore zei

Hoi Ingrid,
Dank voor je antwoord; dacht al dat het aan mij lag....
Jouw post had ik dus ook niet gezien en de vorige dus ook niet. Waarschijnlijk is het dus al langer dan vandaag. Ik kon er niks over vinden, vandaar mijn 'help'.
Wat een leuke tip' Soest'! Geweldig leuke items op je foto's!! Ik ga er zeker een x kijken.

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Lijkt me een erg leuk adres om eens na toe te gaan als ik weer in Utrecht ben ziet er erg sfeervol uit...zie prachtige dingen voorbij komen maar tis wel zo het houd ook wel een keer op .... geniet lekker van je week ...lieve groet Rosita

Willy zei

Het ziet er leuk uit en staat nu ook op mijn lijstje genoteerd. Fijne week, lieve groet

eigen thuis zei

Dat ziet er erg leuk uit! Ik zet het gauw op m'n lijstje, we zullen er maar een lekker dagje uit van maken. Tegenwoordig kan ik me ook beter inhouden, wil ons huis ook niet te vol hebben. En alles wat te veel is in de woonkamer gaat de kelder in en daar is het onderhand ook aardig vol:-)
De hortensia's staan daar ook al zo prachtig in bloei, hier zitten er ook al zoveel bloemen in en ik zie het in meer tuinen. Zeker een goed hortensia jaar:-) Voor jou ook een hele fijne week, Ingrid.

Liefs Gonda

Ús hûs ús thús zei

Wat een heerlijk uitje! Ik zie allemaal leuke spulletjes voorbijkomen. Knap hoor dat je je zo goed kon beheersen :). Ik herken je worsteling. Het niet te vol willen in huis maar zoveel moois ook graag een plekje willengeven. Ik moet zo nu en dan echt even met de bezem door huis om het overbodige op te ruimen hi hi.
Ik ben wel benieuwd naar je aankoop.
Groetjes van Aleta

La Blomst-Living zei

Heel mooi adres met prachtige brocante. Ik zou zo wel even aan willen schuiven en een poosje in de rondte kijken en genieten van al het moois. Zelf ben ik er twee jaar geleden geweest en keek mijn ogen uit, heb toen niets (!) gekocht, maar goede ideeën opgedaan. Ben benieuwd wat jij aangeschaft hebt!
Liefs, Linda

All Seasons zei

Wat een leuk adresje, Ingrid. Je hebt het dan ook wel erg mooi op foto vast gelegd. Zoals ik de foto's bekijk zou ik daar ook wel graag even (nouja even..) binnen willen lopen.
Maar wat jij schrijft is voor vele brocante liefhebbers zo herkenbaar, het kopen en dan thuis komen en je huis wordt maar voller en voller. Op je foto's zie ik ook zoveel moois voorbij komen. Vandaar dat ik ook niet alle fairs mee afga. Want keer op keer sta ik weer met iets leuks in handen.. :-)
Ben benieuwd waar jij mee thuis bent gekomen!

Ik geniet nog even van je mooie foto's

Liefs
Patricia


het moonhuis zei

Ik heb er weleens van gehoord, maar ben er ook nog nooit geweest.
Net als jij kan ik me tegenwoordig goed inhouden, want hier wil ik het ook zeker niet te vol hebben.
Alles wat er staat vind ik nog leuk, dus iets vervangen doe ik ook niet, of mijn hart moet echt een sprongetje maken voor iets.
Daarom kwam ik ook met de pinksteren met lege handen thuis na een bezoek aan de Luikse Markt, ik zag genoeg leuks hoor, maar wist er geen plekje voor.
Al met al is een bezoekje aan zo'n winkel waar jij was altijd een belevenis!!

Liefs Monica

lia zei

Leuk, en ook ik had er weleens van gehoord. Maar nooit geweest, en wie weet.... altijd leuk om te weten.
En je hebt je tafeltje dus nog steeds niet gevonden.

Liefs Lia

It's me zei

Ja de bosrand is hier heel dichtbij hoor.....kom er best wel regelmatig !...aan de overkant zit een tuincentrum.....daar kun je heerlijk lunchen......en 15 min verder ligt Maarssen met een hele leuke bloemenwinkel...;-)))...liefs van mij...x !

Anoniem zei

Dit ziet er heel sfeervol uit. Een adresje om te onthouden. Knap dat je je hebt kunnen inhouden. Maar het is wel zo, dat als je nadenkt, waar je het allemaal moet neerzetten, de keuze snel is gemaakt (of je moet hét natuurlijk tegenkomen, hihi). En sinds ik vrij vaak in kringloopwinkels kom, vind ik het bij andere zaken al snel te duur. Ook wel handig shoppen zo, haha. Maar voor inspiratie is zo'n adresje altijd een feest!
Fijn dat we even met je mochten meekijken.
Liefs, Peetje

Sees Home Blog zei

Nou Ingrid het adresje staat al in mijn Brocante bestandje op mijn telefoon.
Ik woon niet echt in de buurt maar...je weet maar nooit ;-)
Je hebt het in ieder geval weer prachtig vastgelegd, schitterend...ik denk niet dat ik mezelf in had kunnen houden, haha...
Bedankt voor de tip en ben toch benieuwd naar je bescheiden aankoop.

Fijne week en lieve groet, MJ

Unknown zei

Wonderfull place! Unfortunatelly, too far form home...

Things and Thoughts zei

You are right not to fill every spot with items and decorative details which make the home "blown" ...You are modest,it's great Ingrid but of course those brocante fleas are a big temptation!
Have a nice day!
Olympia

Anoniem zei

Dat is de moeite waard om een keer langs te gaan. Mooie foto's heb je ervan gemaakt. En de mooie hortensia er bij tussen door.
Ben benieuwd wat je hebt meegenomen.
Die worsteling zal altijd wel blijven. Er zijn zoveel mooie dingen en op een gegeven moment is je huis verzadigd. Of je moet de regel hanteren, iets nieuws erin, iets anders eruit. Maar daarvoor ben ik te gehecht aan mijn spullen.
Veel succes!

Liefs, Gerry

Alie zei

Heb meegenoten van je rondje brocante!! Zal het onthouden.

Barbara zei

Wat een super adres voor brocante, zo jammer dat ik niet dichterbij woon. Heb je zelf leuke dingen gescoord? Oh en dan je foto's van de hortensia... beeldschoon!

Lieve groet,
B.

Unknown zei

Wat een leuk adres, zeker eentje om te onthouden. Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gekocht Ingrid.
Groetjes, Nancy

Lida zei

Leuk! Lijkt mij heerlijk om daar te neuzen, zag al meteen een gave lamp! Bedankt voor de tip! Groetjes
Lida

Bonjade zei

Ben altijd in voor een leuk brocante adres.....
Heb ook nog niets ja....;)

Enne...je pioenen hieronder....
Geweldig!
Genieten zo'n boeket.

Fijne avond

Liefs

Inge R. zei

dat is wel een bedankje waard:)
hoop er zeker eens heen te gaan, zoiets moet je echt weten he? en dat wist ik dus tnt niet:(
leuk!
groetjes, Inge

Jolanda zei

Wat een leuke plek en mooie plaatjes heb gemaakt, brocante is altijd dankbaar om te fotograferen. Ik probeer me ook altijd in te houden al zie ik wel leuke spulletjes. Lieve groet

lien zei

Wat een leuk adresje zo te zien! Ik vind vooral die oude koffers erg leuk! Mooie reportage heb je ervan gemaakt! Liefs Carolien

SOBERenSTIJL zei

Ik had er wel eens van gehoord, heb ook al wel leuks gespot op de foto`s, wie weet ga ik er eens langs!
Liefs, Dorine

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Prachtige foto's! Dat adresje moet ik onthouden! De spulletjes zien er allemaal even mooi uit. Net als jij moet ik mij een beetje inhouden. Te veel vind ik ook niet mooi.

Op dezelfde dag dat jij in Soest was ben ik in Bingerden geweest met twee vriendinnen. Wanneer je van planten houdt is het echt de moeite waard om een kijkje te nemen. Ik ben weer met meer planten thuisgekomen dan waar ik plaast voor heb :-). Fijne avond!

Liefs, Madelief x

Marjonel M zei

Het ziet er leuk uit daar, ben er nog niet geweest..Wie weet ga het onthouden.

Liefs, Marjonel

Anita zei

Hi lieverd ik ben er nog wel hoor maar het gaat niet zo lekker (zachtjes uitgedrukt) Probeer je een deze dagen te mailen! zie ook mijn reactie bij Corine.
Wat een ontzettend leuk adres. Dat ga ik even noteren voor het geval dat ;-)) En natuurlijk ben ik héél nieuwsgierig wat je hebt gekocht. Je weet het wel spannend te maken hihi
Ook voor jou een hele warme knuffel komtie XXX

Bij Guusje Thuis zei

Heb al vaker van dat adresje gehoord en gelezen dus toch maar eens onthouden. Alhoewel ... ook ik vind het al snel te vol in huis en als ik op dit soort adresjes rond snuffel, kan ik maar moeilijk met lege handen naar huis. Ik zie altijd wel wat leuks. Misschien eerst maar weer even 'ontrommelen' :)

The Snowdrop Project zei

Hi Ingrid,
What a great place to visit.
So many finds.
Have a lovely week,
Liz x

Anna Marie zei

Leuk idee om een tuincentrum te combineren met winkels in brocante. Die botanische tas vond ik heel bijzonder, Nog niet eerder gezien.

simon zei

Ja wow, wat een prachtige spullen !!! Het is er wel duidelijk enorm veranderd, ik ben er 2 jaar geleden geweest, en toen stond een deel van het Tuincentrum nog vol met honderden prachtige (levensgrote) kerkbeelden en heiligenbeelden.....inmiddels is vrij kortgeleden helaas de hele collectie verkocht...waarom ? Geen idee. Persoonlijk vind ik dit, als enorme heiligenbeelden liefhebber / verzamelaar, erg jammer ;) Nu is het de 2 en een half uur rijden helaas niet zo enorm meer waard. Maar het ziet er nog steeds super uit !! Ik heb ooit een blog gehad, maar die heb ik door omstandigheden niet meer in gebruik.....maar ben nog altijd een trouw volger van jou gebleven, het is en blijft altijd mooi jou blog ! Kon het nu toch niet laten om weer eens een reactie te plaatsen ;) Fijne dag nog ! Groetjes, Simon Griep (17 jaar )

Unknown zei

Wat een prachtige spulletjes, fijne avond x

A place for my home zei

Dat is iets om te onthouden. Misschien dat we er van de zomer eens een kijkje gaan nemen.

Ik moest gisteren nog aan je denken, want wij zitten eraan te denken naar New York te gaan voor een korte vakantie. Nu schrok ik in de maand augustus gigantisch van de prijzen haha. Wanneer waren jullie gegaan? In het voorjaar? Oktober lijkt me ook erg mooi met central park in herfstkleuren en dan is de prijs ook stukken gunstiger.

Liefs, Cynthia

June zei

Oh what a wonderful day you must have had shopping dear Ingrid. Your photos are always so beautiful and I can feel as though I am walking around seeing what you are seeing, smelling what you are smelling and feeling what you are feeling. I just love that!
hugs...

Maia zei

Lijkt me heerlijk rondscharrelen daar in Soest!
Vroeger heb ik in baarn jeugdvakantie werk gedaan erg mooi daar in de buurt, mooie theetuin ook destijds!
Weer zulke mooi plaatjes die jij daar dan schiet!
De hortensia's zijn ook prachtig!
Et voila ik ben er bijna......

Unknown zei

Zo'n leuke winkeltjes, jammer dat het zo ver weg is anders ... gevaarlijk voor mij om de boel leeg te kopen. Vele grtjes Mien