maandag 2 juni 2014

In the garden…

Nu de regen plaats heeft gemaakt voor zon, ben ik weer regelmatig in de tuin te vinden. Ik vind het heerlijk om er in te werken en er mijn plannen tot uitvoering te brengen.

Op de achtergrond zie je onze tuinstoelen op het vlonderterras bij het water staan. Ook op warme dagen is dit een ideale plek om te zitten, aangezien er voldoende schaduw is. Bovendien is er in en bij het water altijd iets te zien en te beleven.

Home & Lifestyle
Ik vertelde laatst al dat ik wat meer de hoogte in wil met de bloemen in de tuin. Op bovenstaande foto zie je de lange stelen van de verbena, die bij aanschaf al minstens een meter hoog was. In het tuincentrum werd ik aangesproken door een dame op leeftijd, die mij vertelde dat deze bloem prachtig bloeide en ook nog eens tot ver in het naseizoen. Ze vertelde er met zoveel passie over dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt en de plant mee naar huis ging.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Dit jaar heeft ook de hoge klokjesbloem (campanula) een plaats gekregen in de tuin. Op diverse plekken staat deze mooie plant in een witte of paarse kleur in bloei. Inmiddels ben ik er achter dat de naaktslak in de tuin er ook gek op is, sommige jonge planten bevatten nu alleen nog maar een steel…het blad en de bloemen zijn helaas helemaal weg gegeten. 

Home & Lifestyle
Gelukkig staan er nog wel een paar exemplaren die het prima doen. Uiteraard hoop ik dat deze mooie bloemen niet als maaltijd verorberd zullen gaan worden.

De afgelopen week was ik geveld door een pijnlijke blaas-ontsteking. Helaas had de eerste anti-biotica kuur niet veel effect en ben ik  inmiddels met een andere anti-biotica kuur gestart. Uiteraard hoop ik dat het deze keer wel aanslaat, want de pijn en de vele bezoeken aan het toilet waren bepaald geen pretje. Maar als ik kijk naar het leed waarmee mensen dicht om ons heen de afgelopen weken zijn getroffen, relativeer ik het maar snel. Ik wens hen veel sterkte en indien mogelijk een spoedig en volledig herstel.

Liefs, Ingrid

47 opmerkingen:

Housebythewaterhole zei

Dag Ingrid, prachtige foto's.... je tuin ziet er héél mooi en gezellig uit...ik ben niet zo van de tuin, daarmee bedoel ik dat wel van bloemen en planten hou maar de namen.....das iets anders, ook is de tuin bij ons het terrein van manlief.....doet ie héél graag !!!
geniet van je prachtige tuin want bij ons verspellen ze voor het volgende lang weekend super mooi weer ....
Fijne week
Liefs Kathy

Berna zei

Heerlijk dat wroeten in de tuin he? Volgens mij heb jij een hele mooie tuin. En water doet het natuurlijk altijd goed.
Beterschap voor jou en sterkte voor hen waarmee je je blog afsluit.

Le Style zei

Als eerste heel veel beterschap! Vervelend en pijnlijk een blaasontsteking, helemaal wanneer de kuur zijn werk niet lijkt te doen.

Je tuin is een plaatje! Heerlijk lijkt me zo'n plekje aan het water.

Liefs,
Yet

Marion van de Sande zei

Goeiemorgen Ingrid,

Ik wou dat ik jouw groene vingers had. Ik heb nauwelijks kennis van planten, laat staan dat ik een tuin kan indelen op hoogte en kleur en tijd van bloeien. Wel dit weekend Annabellen in de voortuin geplant (vind ik al heel wat).

Aan het water kunnen zitten in je eigen tuin lijkt me geweldig.

Beterschap in ieder geval en veel liefs,
Marion

eigen thuis zei

Heerlijk is het nu in de tuin hè? Sinds vorig jaar hebben wij ook verbena in de tuin en het is inderdaad een mooie, makkelijke plant. Lekker plekje hebben jullie daar om te relaxen en zo lekker aan het water.
Ik hoop dat deze kuur snel aan slaat , beterschap Ingrid! En geniet van het lekkere weer, volgens de berichten wordt het echt zomer eind van deze week.

Liefs Gonda

Nancy Blaauwgeers zei

Ik krijg ook verbena in de tuin Ingrid, voor het wuivende effect. Wat het ook altijd goed doet zijn verschillende grassen, die zijn ook erg leuk. Ze bewegen altijd en brengen ook hoogte aan.
Ik hoop dat je snel opknapt, niets vervelender dan dat je niet in orde bent. Gast het met je man inmiddels de goede kant al weer op? Groetjes, Nancy

Ger zei

Een hardnekkige blaasontsteking moet je zeker niet bagatelliseren vanwege het feit dat het leed bij de ander ernstiger is.De oorzaak vinden van boosdoener en gericht behandelen,hoop dat de tweede kuur die je inmiddels slikt snel aanslaat.

De hoge Verbena voegt door haar transparante gratie een dimensie aan de tuin toe: ze maakt alles extra ruimtelijk. En geloof maar dat wanneer de bloemetjes op de hoge sterke stelen staan,jij gezelschap gaat krijgen in je tuin van allerlei insecten die er op neerstrijken.

Campanula is ook zo'n lieflijk bloemetje,heb op dit moment een glazen flesje in de keuken staan met paar takjes blauwe die ik knipte in de brandgang achter het huis.
Gister liep ik door een tuin waar ik ook wel eens met het knipschaartje rond had willen gaan,maar helaas was het geen pluktuin maar ze hadden er wel heerlijke kaffee und kuchen.

Fijne week en pas goed op jezelf,Ingrid!!!
Liefs,Ger

Silvia Linders zei

Oei blaasontsteking, ik ken het en het is gewoon erg vervelend. Sterkte en hopenlijk slaat deze kuur aan!!
Die verbena's zijn prachtig en ze zaaien zich ook nog eens heel gemakkelijk uit. Binnen no time staan ze her en der in je tuin, maar ze zijn ook heel gemakkelijk weer te verwijderen.
Het zijn schitterende foto's die je laat zien. Nog een fijne week en een zonnige groet,
Silvia.

House of Seasons zei

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben de 1e!!!!
Beterschap!!!
en je tuin kan zo in de Seasons!
Bij een cappuccinootje even heerlijk bijgelezen bij een van mn favorieten!!!
En dat ben jij!
liefs
Lia

Anna Marie zei

En het ijzerhard (Verbena) gaat zijn eigen plek zoeken in je tuin. Op de meest vreemde plekken komt hij terug. Of soms slaat hij zomaar een jaar over. En er komen heel veel vlinders op af. Vorig jaar was hij bij ons opeens verdwenen en dat vond ik erg saai. Nu staat hij weer tussen de tegels, in de randen van de border, bij de tuindeuren. Hele mooie plant is het. Veel plezier er mee!

Joke zei

Vervelend blaas-ontsteking hoop maar dat het weer snel over is.
Mooie foto`s het is ook op dit moment zo mooi in de tuinen ik geniet ervan.

Groetjes Joke.

Huis in de Provence zei

Prachtige tuin heb je Ingrid!! Hopelijk knapt het nu wel snel op.
Lieve gr uit Frankrijk. Mirjam

Anoniem zei

Je laat een mooi stukje tuin zien, Ingrid.
De naaktslak lijkt welig en tierig aanwezig te zijn. Mijn vader zei pasgeleden:"Ik kan er wel bij blijven waken" als ik niet al mijn bloemen opgevreten wil hebben.
En je kunt ook niet overal koperdraad neerleggen.
Ik wens je veel beterschap, het is een pijnlijke aangelegenheid, ik hoop dat de 2e antibioticakuur beter aanslaat.

Liefs, Gerry

Marieke Kromme zei

Heerlijke tuinplaatjes weer hoor! Altijd leuk dat soort 'oma' praatjes. Vaak hebben ze nog gelijk ook! ;)

Liefs Marieke

De Meidenmuts zei

Mooi stukje tuin wat je ons laat zien!
Beterschap!

Groetjes Anita

It's me zei

Wat mooi je tuin Ingrid...prachtig,....en ja hier dus ook nog steeds slakken...yakkes.....zo zonde voor alle planten......beterschap met je blaasontsteking....liefs Ria...x !

Athomebymy zei

Wat een heerlijke tuin !
Veel beterschap !

Liefs Petra

Barbara zei

Het lijkt me heerlijk om in jouw tuin te vertoeven, heel sfeervol en prachtige beplanting... ik heb genoten van je foto's!

Lieve groet,
B.

lien zei

Die klokjesbloemen staan hier nu ook in de tuin in paars en wit! Ik werd er helemaal blij van vanochtend toen ik ze voor het eerst zag. Nu wet ik dus ook de naam.
He bah, een blaasontsteking is niet leuk. Hopelijk gaat het weer een beetje. En is je man inmiddels ook opgeknapt? Ik hoop het zo. Er gaat niks boven een goede gezondheid!
Liefs Carolien

lia zei

Lekker in de tuin bezig zijn.... En dan daarna weer heerlijk genieten met een kop koffie terwijl je naar al dat tuinwerk zit te kijken.
Vervelend, die blaasontsteking, gelukkig is het alweer lang geleden, maar ik weet hoe het voelt.
BETERSCHAP.

Liefs Lia

Sanny zei

Hoi Ingrid,

Bedankt dat je ons mee hebt laten genieten van deze prachtige foto's.

Lieve groetjes,
Sanny

Mijn Stijl zei

Mooie foto's van je tuin.
Ik heb helaas geen groene vingers dus de tuin laat ik aan mijn man over.
Ik zit liever in de tuin.
Beterschap met je blaasontsteking...hoop dat de 2e kuur wel zijn werk doet!

Liefs,
Anita

Ingrid B zei

Heerlijk een tuin aan het water. Misschien heb je wel al jonge eendjes langs zien gaan. Ik heb ze dit voorjaar gemist wel jonge zwanen en waterhoentjes gezien.
Leuk dat hoogte verschil in je tuin en dat je daar zo bewust mee bezig bent. Ik doe meestal maar wat en als het niet goed uit komt verplaats ik het weer.
Het hoekje met de ladder en de gieter is ook leuk. Die bloeiende plant daarbij heb ik ook enige tijd geleden aangeschaft. Maar ik had iets meer van de bloemen verwacht. Het is toch een soort geranium?
Ik hoop dat je snel weer opknapt en dat het met je man ook al beter gaat. Beide beterschap gewenst.
Groetjes, Ingrid.

Things and Thoughts zei

Dear Ingrid, so sorry to hear that you've been affected by an inflammation , hope you are doing fine now! Your garden hides so many delights and beauties. Wish you can fully enjoy it during summer time!
Wishing you a quick recovery and a lovely week...
Olympia

Sober en Stijl zei

Ah wat naar voor je, hoop dat de tweede kuur aanslaat, beterschap!

Jij kunt ook zo heerlijk aan t`water zitten! gezellig :-)

Liefs, Dorine

het Moonhuis Monica zei

Het ziet er prachtig uit Ingrid, wat heerlijk als je er ook zo van kunt genieten.
Een blaasontsteking is zeker geen pretje (heb t ooit een keer gehad) hopelijk slaat de antibiotica die je nu hebt gekregen wel aan.
Ga je ook weer naar de pinksterfair?

Liefs Monica

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat ziet je tuin er prachtig uit zeg. En dat in de hoogte gaan lukt goed op deze manier... heel erg mooi...
Leuk die gieter gewoon tussen de planten in. Ik heb hier ook nog een oudje met bolle onderkant. Op de tegels blijft hij niet eens goed staan. Die mag dan ook wel tussen de planten in, staat eigenlijk veel mooier zie ik nu bij jou...
Beterschap met je blaasontsteking, ik hoop dat deze kuur snel zal aanslaan. Ik heb dit nog nooit gehad, maar oudste dochter heeft er chronisch last van... heel vervelend en pijnlijk... Veel granberry's eten en granberry limonade drinken... dat schijnt heel goed te helpen...
Ik wens je een heel fijne, pijnvrije week,
Lieve groet,
Mirjam

van alles wat in huis en tuin. zei

En die Verbena zaait zichzelf ook nog uit! Een ideale plant dus.
De tuin staat er mooi bij zeg...lijkt me leuk zo bij het water.
Beterschap me je blaasontsteking.

groet Trijnie

The Snowdrop Project zei

Hi Ingrid - Your garden photos are truly inspirational and spur me on to keep going out in my own plot. The hidden chairs look like a perfect spot to stop for a drink.
I wish your health better.
Have a lovely day,
Liz x

inge van der sanden zei

Een terras aan het water, dat lijkt me zo gaaf, en dan nog wel in je eigen tuin.
Verbena is zeker een mooie plant, en daar krijg je absoluut hoogte mee in je tuin, en ook niet onbelangrijk, hij blijft lekker op z'n stevige benen staan, en ligt niet bij de eerste de beste regenbui op de grond.

Hoop dat je weer snel opknapt van je blaasontsteking...
Beterschap Ingrid.

Fijne Week nog,
Inge, my choice

Els zei

Je hebt zo'n geweldige mooie tuin!! Heel sfeervol!

Hoop voor je dat je snel opgeknapt bent.

Fijne dag
X Els

La Blomst-Living zei

De Verbena geeft zeker hoogte (ze past niet eens op de foto ;-))! Is een kringetje gebroken schelpen om de Campanula een idee tegen vraatzuchtige slakken, ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar las het pas ergens. Onlangs waren alle blaadjes van een hederaplantje afgeknabbeld, nou dan weet je het wel wie er langs is geweest. Soms ontdek ik 's ochtends een dikke naaktslak in het voerbakje bij de konijntjes!
Veel plezier met je tuin en beterschap, ik hoop dat het inmiddels een stukje beter gaat!
Liefs, Linda

Thuis bij Tjits zei

Blaasontsteking is zo naar en zo vervelend.. ik hoop dat je nu snel opknapt!
Leuke tuinfoto's Ingrid, wat zul je hiervan genieten nu het zulk heerlijk zomers weer is en ik denk dat je komend weekend wanneer de temperatuur richting of zelfs over de 30 graden beloofd te gaan wel lekker veel op je vlonderterras te vinden zult zijn:)

Fijne dag,
liefs, Tjits

Nathalie Zegeren zei

Bah, wat vervelend, die blaasontsteking. Gelukkig heb ik het zelf nooit gehad, maar mijn schoonmoeder heeft er ook regelmatig mee te maken, dus ik weet wel hoe pijnlijk het is. Hopelijk ben je snel weer opgeknapt! Je tuinplaatjes zijn echt heel erg mooi. Liefs Nathalie

fleur zei

Ha Ingrid; Allereerst BETERSCHAP!!
Verder is de Verbena inderdaad erg leuk; er komen ook heel veel vlinders op af en de hoge stelen staan zo grappig; als je het zaad laat zitten; zaaien ze zich goed uit...
Leuk hoor die paars witte kleurtjes! Groetjes Fleur

What's in a day zei

Hopelijk knap je op Ingrid, een blaasontsteking voelt nooit prettig en kan heel pijnlijk zijn.
Ik hoop dat je heerlijk in de tuin kunt genieten, met uitzicht op je mooie planten kom jij de dagen wel door, er komen nog een paar zomerse dagen, geniet ervan.

Lieve groetjes, Eefie

Nely zei

Dear Ingrid,
You have beautiful garden,lovely flower details,looks like paradise!
Hugs
Nely

Jilly Garcy zei

Allereerst veel beterschap, heel vervelend een blaasontsteking , ik weet wat het is pffff.
Heel mooi hé die hortensia in de tuin , ik hou ook van bloemen ,
Groetjes jilly

flowersandhome zei

Ingrid, wat vervelend dat je met een blaasontsteking zit. Ik hoop dat de nieuwe antibiotica-kuur wel aanslaat en je je gauw beter voelt. Wat ziet je tuin er als een plaatje uit. Ik herinner me Verbena nog van jaren geleden. Het was een bepaalde soort die echt heerlijk geurde die ik hier toen in een pot had. Ze is uiteindelijk verdwenen toen ze teveel verhout was maar nog kan ik me de geur herinneren, van de bloei daarentegen weet ik niets meer ;)
Lieve groet,
Marian

Anoniem zei

Wat zal dat heerlijk zijn om met dit weer lekker aan het water te zitten, in je eigen tuin nog wel! De Verbena is een heel mooie én makkelijke plant. Ik heb 'm nu voor het tweede jaar staan en hij groeit als kool. De vlinders zijn er ook al zo dol op!
Beterschap met je blaasontsteking, hopelijk doet deze kuur wél z'n werk en voel je je snel weer beter.
Liefs, Peetje

Marian zei

Beide planten die je gekocht hebt, zijn een goede keuze..mijn favoriet is die klokjes campanula, zo mooi en bloeit lekker lang en goed door..van de slakken is jammer, maar helaas..
Beterschap met je blaasontsteking, is geen pretje...
Ik wil je een tip geven, als je die niet wil, gooi hem dan maar aan de kant:)want misschien zit je niet te wachten op goedbedoelde 'adviezen" elke dag een handje gedroogde cranberries eten en veel echt veel drinken, daar is het bij mij van weggebleven...( had er eerst ook regelmatig last van)

Home is where the heart is zei

Vlonderterras aan het water, heerlijk he :))
Wij wonen ook aan het water en hebben ook een vlonderterras
Leuk vooral nu met al dat jonge grut
Beterschap met je blaasontsteking. Heb t zelf (gelukkig) nooit gehad maar mn moeder had daar wel regelmatig last van. Ik hoop dat de ab-kuur snel aanslaat dit keer
grtzz Brigitte

fo miento zei

Jullie tuin ziet er gezellig uit en dat je het zelf allemaal onderhoud maakt het extra leuk natuurlijk. Geniet ervan wanneer dit weekend het weer zomers gaat worden. Grtjes Mien

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Jullie tuin ziet er al even sfeervol uit als jullie huis! Leuk dat je meer bloemen in de tuin hebt gezet. Ik geniet er altijd ontzettend van.

Fijn dat de we de komende dagen buiten kunnen doorbrengen. Hopelijk valt de regen mee. Ik wens jou, Martin en de meisjes fijne Pinksterdagen toe! Geniet ervan!

Liefs,

Madelief xoxo

June zei

I'm so sorry that you have been ill dear Ingrid and hope that you will get over that infection soon. Those are awful and very painful too!

Your flowers are beautiful and I LOVE the photos them. I really love your watering can among the ivy! I love little unexpected details in a garden as well as beautiful blooms, don't you?
I want to wish you perfect week ahead my dear.
hugs from here...

Marjon zei


Dit zijn prachtige tuinplaatjes Ingrid en zo mooi de Verbena....Het ziet er allemaal zo sfeervol uit...heerlijk deze tijd van het jaar he....liefs Marjon

Maia zei

Jeetje ik ben echt heel ver achter op je blog maar heb net van nieuwste naar hier toe bij gelezen en genoten van al de mooie verhalen en foto's!
Heerlijk zulke mooie bloemen in de tuin en de campanula klokjes staan zo lekker lang ook.wij hebben er zelf nog uit de tuin van de oma van mijn man waarvan het huis al lang weer verkocht is, bloemen met een verleden dus erg mooi!
Je foto's zijn schitterend!
Ik ga door.....