woensdag 12 september 2012

Kasteel R.osendael…

Tijdens de Open Monumentendag hebben we een bezoek gebracht aan kasteel R.osendael. Dit kasteel is gelegen aan de rand van de Veluwe, tegen het bosrijke gebied van de Posbank aan. We waren er al wel eens eerder geweest, maar het is er zo mooi dat het telkens weer een feest is om door het park te wandelen en het kasteel te bezoeken.

Home & Lifestyle

In het kasteel werden we die dag verwelkomd door diverse kasteelvrouwen (zie hierboven in de deuropening, al is het moeilijk zichtbaar) en zelfs een kasteelheer, allemaal geheel in stijl gekleed.

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle

Het was verbazingwekkend om te zien hoe alles nog zo mooi in bloei stond, op het park en bij het kasteel was nog weinig te merken van de invallende herfst.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Helaas mochten er in het kasteel geen foto’s worden gemaakt. Dat was erg jammer want in de prachtige kamers en de ouderwetse keuken stond zoveel moois wat de aandacht trok! Gelukkig heb ik in de aangrenzende stal nog wel een paar plaatjes kunnen schieten.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle

Het park staat bekend om de B.edriegertjes. Dat is de naam van een fonteinsculptuur (zie hierboven) waarbij men over een vloer wandelt waarin zich kleine – nauwelijks zichtbare - waterfonteintjes bevinden, die op een willekeurig moment kunnen worden ingeschakeld. Dat leidt vaak tot hilarische momenten omdat vooraf niet iedereen dat in de gaten heeft.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Hier zie je de orangerie, dat ook deel uitmaakt van park R.osendael. De voor de orangerie gelegen tuinen staan er prachtig bij.

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
Binnen in de orangerie hingen hoog aan de wand immense posters waarop delen van de binnenzijde van het kasteel zichtbaar waren. De kans om dit wél te fotograferen liet ik uiteraard niet onbenut, ook niet om er samen een terrasje te pakken en met het uitzicht op de tuin en het kasteel te genieten van een verkoelend drankje.

Home & Lifestyle
Liefs, Ingrid

54 opmerkingen:

Blueberry zei

This place is amazing!;)
many hugs,
Ira

It's me zei

Wat is het daar prachtig !!!...liefs fijne dag van mij,....xxx...

lia zei

Jij hebt ook nog even tijd over om wat te plaatsen zie ik hihi...
Het ziet er mooi uit, en meestal moeten de camera's in de tas binnen in de kastelen. Dat had ik ook in Engeland, maar ja jij bent toch nog geslaagd om het mooie van het kasteel over te brengen.

Tot later...
Liefs Lia

Room Seventeen zei

Mooi zeg! En wow, die foto van die oude laarzen, prachtig!

Happy Living zei

wat een prachtige foto's!!!
lijkt een sprookjesachtige omgeving met al die pracht en praal!

fijne dag!
liefs,

Brabbels en Kiekjes zei

Wat hebben we toch een mooie plekken in Nederland.
Ben zelf nog nooit binnen geweest, maar kan me voorstellen dat het er prachtig is.
Jij hebt de sfeer van buiten prima weergegeven.

Liefs,

Het stokpaardje zei

Jullie waren bijna bij mij in de achtertuin ;) De foto van de laarzen is helemaal geweldig.
Groetjes Iris

flowersandhome zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kruimel zei

Wat een geweldige foto's. Dit kasteel bezoeken staat nu ook op mijn verlanglijstje. Lieve groet Petra

lien zei

Hallo Ingrid,
Wat jammer dat je binnen geen foto's mocht maken, maar de kasteeltuin is geweldig! Ik kan me voorstellen dat jullie van het bezoekje genoten hebben. Mooi! Fijne dag nog! Liefs Carolien

Hannekie zei

wat een prachtige plek weer. inderdaad jammer dat je binnen dan geen fotos mag maken...dat hadden wij in de kerk van valletta op malta..daar mocht je ook op sommige plekkern geen fotos maken..maar je buitenfotos zijn prachtig hoor
liefs hannie

Maison Louise, Paintings by Louise zei

Oh, wat is het daar mooi!

Ik heb genoten van je post, prachtige foto's heb je gemaakt.
Jammer dat je binnen geen foto's mocht maken, dat had ik zeker graag willen zien.


Hele fijne dag!

Lieve groet, Loes

Wonen aan boord zei

Mooie foto's weer! Wat een mooi kasteel.. jammer dat je binnen geen foto's mocht maken. Fijne week nog.

lieve groet,
Alberta

Willy zei

Hej Ingrid, zo dichtbij en ik moet bekennen dat ik er nog nooit ben geweest, zelfs niet bij de bedriegertjes. Dit komt nu meteen op de lijst voor volgend jaar.
Dank je wel voor de prachtige fotoreportage.
Lieve groet,

Ingrid zei

Wat een mooie post weer Ingrid met je prachtige foto's..........ik denk dat je een tof dagje achter de rug had............liefs

Thuis bij Tjits zei

het heeft altijd weer iets magisch hè zo'n kasteel.. ik bedenk me dan altijd wat zich daar allemaal afgespeeld zal hebben.. oh die geraniums zijn zo mooi en die kleuren.. echt prachtig!
die oude laarzen.. ook zo mooi!!

fijne dag Ingrid!
lieve groet, Tjits

Alie zei

Wat een geweldige foto's en wat een heerlijke dag was het zaterdag. Hier op Urk was ook heel veel te doen en dan zulk weer, genieten! Groetjes Alie

Pierelantijntjes zei

Ooh wat is dat schitterend Ingrid!!!
Heerlijk hoor zo'n monumentendag. De dag bij uitstek voor dit soort bezoekjes.
Fijne dag verder
liefs Ester

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Jammer dat je binnen geen foto's kan maken hahahah maar buiten zijn ze prachtigggg dus toch nog genoten van je mooie foto's...fijne week lieve groet rosita

wonen met brocante zei

Wat een mooie foto's. Kan me voorstellen dat je daar vaker heen gaat. Echt genieten. Groetjes Peggy

Ger zei

Hoi Igrid,

Ook al mogen bezoekers binnen dan geen foto's maken in het kasteel is het jou wel gelukt om buiten mooie foto's te maken.
Begrijp nooit zo goed waarom het op de ene plek wel geoorloofd is en op de andere weer niet.
Zolang de foto's die bezoekers maken niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden(maar ja....dat is moeilijk te controleren, trouwens ook voor niet commerciële doeleinden moet je nog oppassen bij wat je doet).
Dacht trouwens eerst dat jij de naam van je blog op de trappen van bordes gespoten had....maar bij nader inzien is het je kenmerk;-)

Tijdens onze vakantie in Ostfriesland ben ik in de 10 musea's of kastelen die wij bezochten geen enkele keer tegen gekomen waar fotograferen verboden was,enkel in Emden waar flitsen verboden was,maar dat is begrijpelijk met al die prachtige kunstwerken uit 15e/16e/en 17e eeuw aan de wand,ook veel van Nederlandse Meesters.

En de Bedriegertjes.....wat leuk dat ik er weer eens over lees...tot ver in de 20e eeuw waren de Bedriegertjes een populaire bestemming van schoolreisje op de basisschool, alle scholen met leerlingen uit mijn omgeving gingen daarheen in die tijd, enkel mijn school niet:-(
Nee, wij mochten met de nonnen op de fiets naar klooster in Sterksel en kregen ranja uit grote ketel geschonken in emaille kroesje wat wij bij buurvrouw tante Pieta leenden omdat buurman bij gemeente reiniging werkten had hij ze in vele soorten met blauwe emaille drinkfles voor onder de schaft en 'n slok drinken tijdens het werk.

Wat een post van jou bij mij toch allemaal teweeg kan brengen.....oude en nieuwe tijden herleven.

Fijne dag en lieve groeten!!
GerJudith zei

De wereld is mooi, zeker door de ogen van een fotograaf bekeken

Beatriz zei

Wonderful place!!!Hugs, Beatriz

Elly's kleine idylle zei

Ohh,wat prachtige foto's zeg !!!Vooral die foto van die laarzen vind ik echt super.maar wat staat er in die nog veel in bloei zeg,geweldig mooi hoor !!!
wij zijn er ook wel eens in die prachtige park geweest en vooral die bedriegertjes ben ik niet meer vergeten hoor !!!
Ik wens je nog een hele fijne dag en een lieve groet.ELLY

Franse Lelie zei

Wat een mooie post en heerlijk om er rond te wandelen. Inderdaad nog niet veel herfstsfeer, wordt vast heel goed onderhouden door de tuinman....de foto van de laarzen vind ik helemaal top! Lieve groetjes

MARIANNE zei

Wat een prachtige foto's heb je er van gemaakt...jammer niet van binnen...maar de tuinen, met de bedriegertjes fontein, de nog steeds, prachtige bloeiende planten, die leuke ronde perken, met roze bloem bedden, en die geweldig grote, oude zuil met planten...en alles zo strak, mooi onderhouden.
Gelukkig kon je nog wel wat foto's in de stal maken, ook van die oude laarsen...en in de orangerie, die foto van het oude fornuis met pannen en potten!
En daarna lekker op terras, nagenieten van het prachtige uitzicht...en je lekkere koele drankje natuurlijk!
Dat was een mooie dag, leuk dat we even mee mochten kijken.

Groetjes van Marianne.

The Snowdrop Project zei

Hi Ingrid,
Your photos show us a glimpse of a lovely old house.
Thank you again for sharing.
Have a lovely day,
Lizx

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's van de kasteeltuinen. En wat super verzorgd!
Jammer dat je binnen niet mag fotograferen, daar ben ik nu net zo nieuwsgierig naar.
Ik heb genoten van je foto's!

Lieve groet,
Gerry

Anoniem zei

Ja zo een optrekje zoek ik nou,voor al mijn stijlen haha,wat een prachtig kasteel,je foto`s zijn super! fijne avond,lieve groet Musje.

Riet zei

Wat is het daar mooi Ingrid. Fijn dat je toch nog iets van binnen uit het kasteel kon laten zien. EEn mooi park eromheen. En de bedriegertjes, ja dat was in mijn jeugd een hit. Iedereen had er zoveel lol. Leuke herinneringen.
Lieve groet van Riet

Anoniem zei

Wow,

Die laarzen...... Love them.

Hou ook van die oude kastelen. Vandaag naar een geweest met ook nog een beeldentuin erbij.

In heino staat het.

Groetjes Pieternel

Eefies day zei

O wat is het er nog mooi...de sfeer de mooie gebouwen de hele opzet, prachtig gewoon en ja de bedriegertjes daar moesten we toen ik klein was altijd wel een keer naar toe..prachtig om dit zo mooi terug te zien.
Ik geniet hiervan hoor, ben er dol op.

Een lieve groet,
♥Eefie

Corine(THUIS) zei

O dit heb je vanmorgen nog geplaatst.. wat een prachtige foto's! Ondanks het felle zonlicht heb je de kleuren mooi vast gelegd.
Groeten, Corine

Linnie's kaartjes zei

Wat is het daar ontzettend mooi!
Ik kan me goed voorstellen dat je daar genoten hebt....en wij genieten ook dankzij jouw super mooie foto's

Lieve groet,
Linda
(www.lindagboek.nl)

Claudia zei

Ik ben in een vorig leven vast kasteelvrouwe geweest...

ABACAXI and HORTELÂ zei

Hoi Ingrid,

Wat een mooie plek en wat een mooie foto's! Had helaas te laat in de gaten dat het Monumentendag was zondag, had al kaarten voor de KLM Open (golf, ook leuk!). Volgend jaar even goed in de agenda schrijven! En wat een prachtig weer voor een wandelng door het mooie park, genieten hoor!!
Fijne dag gewenst!
Liefs uit het zuiden,
Chantal

ida zei

Wat is het toch prachtig daar ik heb er van genoten .En die laarzen geweldig !
Liefs Ida

Bizzy @ home zei

Prachtig ziet het er uit. Ik krijg dan altijd zo'n sterk verlangen terug in de tijd. Zie mezelf in zo'n victoriaanse jurk voor het raam staan dromen.......dream on.

Mooie foto's heb je weer gemaakt.
Liefs, Renny

-Kruimel zei

Volgens mij had ik het nog niet gezegd maar ik wil ook wel een gokje wagen op je leuke give away? Kom je ook nog even langs op mijn blog ik heb je raad nodig want jij hebt zo een leuke smaak. liefs van Petra

Rozmeen zei

Wat maak je toch schitterende fotos! Alsof ik daar aan het wandelen ben..de foto van het balkon met een zee aan bloemen..schitterend!

Liefs,
Rozmeen

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

OOOhhhh wat is het daar prachtig♥ ik kijk mijn ogen uit van al dat mooie ♥ vooral die tuinen ♥ en die sier krullen♥ op het grasveld ...eigenlijk je hele Post straalt het uit ..;))
PrAchtig♥ !!!
Liefs en Fijn Weekend alvast Gaby..♥

Nely zei

Amazing place and your photos,beautiful post,
Many hugs,
Nely!

Stella zei

Wow, wat is het daar mooi !!!
Lieve groet,Stella

Loraine Living zei

Ik zit met verbazing te kijken...wat mooi!! Wat maak je toch mooie foto's.
Een heerlijke dag, dat kun je zien.
Fijn weekend, lieve groet Diana

bij ELZ zei

Het ziet er prachtig uit! Jammer dat je binnen geen foto's kon maken! Maar ik kan me helemaal voorstellen dat het er schitterend uit zag! Fijn weekend! liefs Lindy

Lemons and blue zei

Wat een mooie sfeer foto's weer. Jammer dat je in het kasteel niet mocht fotograferen maar de andere foto's die je daar hebt gemaakt zijn Prachtig!

Groetjes Joke

bij ELZ zei

Oh helemaal vergeten net! het is vandaag de 14e, dus...HOERA! je blog bestaat 3 jaar!! Ontzettend gefeliciteerd Ingrid! En ik hoop dat we nog héél lang van je prachtige posten met schitterende foto's kunnen genieten! Veel liefs Lindy

Hanna zei

Ha en fin helg!
Kram
Hanna

Yvonne zei

What a very beautiful place!
Wish you a wonderful weekend,
Hugs
Yvonne

Maaike zei

Hoi Ingrid, mooie foto's zeg!! Fijn weekend, groetjes, Maaike (frisse rommel)

Mirjam zei

Hallo Ingrid,
Wat moet het heerlijk geweest zijn om hier rond te lopen. En een bezichtiging van de binnenkant lijkt me ook zo mooi. Jammer dat je daar geen foto´s mocht maken. Maar dat zie je natuurlijk heel vaak zo... Wie de binnenkant wil zien moet er zelf een kijkje gaan nemen. Wel leuk dat er in de oranjerie zulke mooie posters hangen. Toch nog een glimpsje van de binnenkant kunnen zien...
En wat heb je alles weer mooi in beeld gebracht. Ik ben helemaal weg van het hekwerk langs die veranda...
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

All Seasons zei

Wat leuk dat je ons even mee hebt genomen met je pracht foto's.
Die weekenden zijn zo leuk om eens binnen te mogen kijken in huizen waar je normaal nooit een stap naar binnen kan zetten. Ook wij hebben dat zondag gedaan in ons mooie Nijmegen. Huizen bezocht waar ik regelmatig langs fiets en zelf op een ansichtkaart hebben deze oude woningen een plaatsje en nu zijn we binnen geweest en het hele verhaal uit het verleden aangehoord, zo leuk.
Nederland is zó mooi!

Ik wens je een heel mooi weekend ☼

Liefs,

Anita zei

Wow wat is het daar prachtig !!! en die oude laarzen in één woord: gewéldig. Iets voor op een kaart misschien ;-)
Groetjezz lfs mij

Miranda zei

Wat een prachtige locatie om rond te dwalen en mooie foto's te maken!

Fijne dag. Lieve groet, Miranda