maandag 28 november 2011

Mooie aankopen…

Zoals ik laatst al vertelde, kwam ik bij Nouveau Vivre en bij De Potstal niet met lege handen vandaan. Inmiddels zijn enkele aankopen verwerkt in een schaal, die ik op de eettafel heb neergezet.


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

De dadeltakken en het gekrulde decoratiemateriaal komen bij Nouveau Vivre vandaan, de lichtgrijze bolletjes (ik weet de naam niet meer) kocht ik bij de Potstal.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

De dadeltakken waren bij aankoop nog helemaal groen, maar de dadels zijn inmiddels al aardig aan het verkleuren. De witte kaarsen heb ik onlangs vervangen door grijze exemplaren, dat vond ik net iets mooier staan.

De andere aankopen laat ik een andere keer aan jullie zien.

Een fijne week!

Lieve groet, Ingrid
  
P.S. Er zijn nog een aantal prachtige kerstkaarten op voorraad! Mocht je nog een bestelling willen doen, klik dan hier!

vrijdag 25 november 2011

Vitrinekast…

Een aantal van jullie hebben deze kast al eens eerder voorbij zien komen, maar aangezien ik er nog dagelijks van geniet en er sinds die tijd een aantal nieuwe volgers bij zijn gekomen (van harte welkom allemaal!), laat ik onze vitrinekast graag nog een keer zien.

Home & Lifestyle

Toen ons oog op deze kast viel, waren we op zoek naar een mooie salontafel en helemaal niet naar een vitrinekast. Ik verbaas mij er altijd nog over dat manlief – die het interieur niet echt tot zijn hobby’s rekent – mij ineens vroeg of deze kast niet iets voor in onze woonkamer was!

Home & Lifestyle

Je snapt het…dat liet ik mij geen tweede keer zeggen! Alhoewel…ik kan het mij niet meer herinneren, maar ik zal vast nog wel een keer gevraagd hebben wat hij zei, in de veronderstelling dat ik dat toch écht verkeerd verstaan moest hebben .

Ik wens je een heel fijn weekend!

Lieve groet, Ingrid

maandag 21 november 2011

Dadeltak...

Vorige week woensdag ging ik met blogster Marjolijn (The Style of Miss M) gezellig samen richting Valburg. We brachten daar eerst een bezoek aan Nouveau Vivre, om kerstkaarten uit mijn kaartencollectie te brengen voor de verkoop, maar ook om te genieten van al het moois in de winkel.

Bij Nouveau Vivre ging ik niet met lege handen naar buiten, ik kocht er o.a. een dadeltak.

Home & Lifestyle

Daarna gingen we door naar De Potstal in Valburg, waar we Corine (Thuis), Hetty (Faire un songe) en Lia  (I found my home) voor het eerst zouden ontmoeten. Natuurlijk is dat spannend, maar aan de andere kant ook vertrouwd want je weet best al veel van elkaar. Omdat De Potstal open huis hield, konden we in de keuken aanschuiven voor een kop koffie of thee en zo kwamen de eerste gesprekken op gang.

Daarna hebben we in de buurt genoten van een lunch en genoten van elkaars gezelschap. Ik vond het heel bijzonder (bedankt meiden!) en wat mij betreft is het absoluut voor herhaling vatbaar!


Een fijne week allemaal!

Lieve groet, Ingrid

* Van 21 t/m 26 november 2011 geldt voor de gehele kaartencollectie: 6 kaarten halen = 5 betalen. Iemand een setje kaarten cadeau doen met Sinterklaas of met kerst is trouwens ook een (origineel en leuk) idee!! De link naar mijn kaartenwebshop vind je hier. *

donderdag 17 november 2011

Styling table...

Een tijd geleden zag ik op een buitenlandse blog (ik weet niet meer bij wie) een hele mooie foto van een mooi gedekte tafel. Daarbij lag op de borden een zelfgemaakt servet van stof, waarop  een tekst was afgedrukt. Dat vond ik zo’n leuk idee dat ik er zelf ook mee aan de slag ben gegaan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Omdat ik eerst het idee had om er een kaart van te maken, waarmee familie, vrienden etc. voor een etentje zouden kunnen worden uitgenodigd, heb ik er Invitation op gezet, maar een tekst zoals bijvoorbeeld "Bon appetit" kan uiteraard ook...de mogelijkheden zijn talrijk.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Je ziet dat ik de foto’s al een paar maanden geleden heb gemaakt, toen ik nog een hortensiabloem uit de tuin kon plukken.

Home & Lifestyle

Ik heb er voor gekozen om een klein stukje stof rechts onder het bord vandaan te laten komen, maar je kunt ook een servet maken, die je opgerold in een servetring verwerkt.

Home & Lifestyle

Tot een kaart is het niet gekomen, maar misschien is het voor één van jullie wel ter inspiratie (voor kerst), je kunt er tenslotte alle kanten mee op!

Ik wens je een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

Uitleg
Om de tekst op de stof te krijgen, heb ik eerst in een Word document het woord Invitation gezet. Vervolgens heb ik een stuk stof van A4-formaat met spuitlijm op een A4 papiervel geplakt. Daarbij is het belangrijk dat de stof op de hoeken van het papier goed vast zit en dat de stof glad op het papier wordt aangebracht. Misschien is het zelfs een goed idee om  de stof vooraf even te strijken. Nadat de lijm een paar minuten de tijd heeft gehad om stof en papier te hechten, kan het papiervel met stof in de printer worden gelegd en kan een printopdracht voor het eerder gemaakte Word- document worden gegeven. Na het printen trek je het papier direct voorzichtig los van de stof. Heel simpel en eenvoudig…maar eh…wel op eigen risico Glimlach!

maandag 14 november 2011

Kaarslicht…

Nu de dagen steeds korter worden en de kaarsjes al vroeg in de avond - en soms zelfs al ‘s middags - aangestoken worden, heb ik de salontafel in de stijl van het seizoen gebracht.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Op het windlicht staat ‘Most Welcome Home… mooie woorden voor deze tijd van het jaar  waarin we vooral op binnen aangewezen zijn.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Ik ben een lente- en zomermens, maar toch…als ik op de bank zit met een warme kop thee kan ik hier ook enorm van genieten!

Ik wens jullie allemaal een fijne week!


Lieve groet, Ingrid


P.S. Mocht je op zoek zijn naar mooie kerstkaarten
in een landelijke stijl, klik dan hier!

Home & Lifestyle

vrijdag 11 november 2011

Tafellamp…

Een paar weken terug kocht ik deze nieuwe tafellamp…dat wil zeggen, de voet want de kap was al in mijn bezit.

Home & Lifestyle
Bij gerenommeerde woonwinkels vind ik een soortgelijke voet vaak behoorlijk aan de prijs, maar bij L.B. vond ik het prijskaartje bijzonder aangenaam.

Home & Lifestyle
Dit stapeltje boeken ligt er al een hele tijd…ze zijn geselecteerd op de buitenkant, ik heb er nog steeds geen genoeg van.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Ik twijfel nog over een andere kap…zo tegen de muur vind ik de kleur mooi uitkomen, maar de kast aan de linkerzijde is wit terwijl de kap crèmekleurig is. Maar wie weet laat ik het ook wel zo...

Een fijn weekend allemaal!

Lieve groet, Ingrid

dinsdag 8 november 2011

Chocolate…

Chocolademelk associeer ik vooral met deze tijd van het jaar.  In het najaar en in de winter, als het buiten koud is, als het regent of als het sneeuwt, vind ik het heerlijk om dit drankje warm te drinken

Home & Lifestyle
Omdat ik er snel hoofdpijn van krijg en ik de calorietjes (ook met de light-versie) wil beperken, neem ik het alleen niet zo vaak.

Home & Lifestyle
Mijn oudste dochter is er een beetje verslaafd aan. Elke dag gaan er wel een paar light-bekers in de magnetron...om daarna lekker van die overheerlijke chocoladesmaak te genieten.

Home & Lifestyle
Als je het goed wil doen, is een toefje slagroom natuurlijk de kers op de taart….en met een lekker koekje erbij is het dan helemaal af.

Home & Lifestyle
Ik zou bijna zeggen…laat de winter maar komen…maar dat gaat mij nou nét iets te ver Knipogende emoticon!


Ik wens je een hele fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

P.S. Super leuk trouwens dat ik al een aantal bestellingen voor de kerstkaarten heb gehad!! Wil je de kerstkaarten (nog eens) bekijken en/of bestellen, klik dan hier!

vrijdag 4 november 2011

De kasteeltuinen van Arcen… (slot)


Al eerder liet ik jullie foto’s zien van het kasteel en de tuinen van Arcen. Maar aangezien ik nog meer foto’s had gemaakt – ook van dieren – wilde ik  jullie deze plaatjes niet onthouden.

b IMG_1836

b IMG_1849

b IMG_1850

Waar apen zijn is altijd veel bekijks, misschien omdat we onszelf er ook regelmatig in herkennenKnipogende emoticon!

b IMG_1860

b IMG_1866

b IMG_1873

b IMG_1868

b IMG_1882

Op de één of andere manier fotografeer ik vaak insecten terwijl ik het niet eens zo in de gaten heb. Op de foto hierboven zie je ook een heel klein insect

b IMG_1875

b IMG_1907

b IMG_1904

b IMG_1885

Mocht je ooit de Kasteeltuinen in Arcen bezoeken, vergeet dan niet even naar het plaatsje zelf te lopen dat een paar honderd meter verderop ligt. Daar vind je een ijssalon met overheerlijk ijs in alle smaken...zóóó lekker!! Tegenover de ijssalon zat trouwens een leuk ogende woonwinkel, maar deze was helaas tijdens ons bezoek gesloten.

Een fijn weekend allemaal!!

Lieve groet, Ingrid 

P.S. Zoals uit één van de reacties is gebleken kun je de Kasteeltuinen van Arcen nu niet meer bezoeken. In april 2012 worden de tuinen weer geopend voor publiek. Ook de ijssalon heeft zijn deuren inmiddels gesloten.