maandag 18 oktober 2010

De eettafel…

Onze eettafel is een leestafel, een tafel om een kop koffie aan te drinken, huiswerk aan te maken, om de laptop neer te zetten en natuurlijk ook om aan te eten. ‘s Morgens ontbijt ik hier met mijn twee meiden - manlief ontbijt nooit - en ‘s avonds wordt hier gezamenlijk de maaltijd genuttigd (voor zover dat gaat, want er wordt rond etenstijd vaak gesport).
  Home & Lifestyle 
Deze stoel hier vooraan is tijdens het eten mijn 'vaste' stoel. Tijdens het ontbijt zit mijn jongste dochter naast mij en ‘s avonds de oudste…een traditie die voortgekomen is uit de tijd dat mijn dochters allebei nog graag naast ‘mama‘ wilden zitten en de vorige eethoek met vier stoelen hier nog stond. Die wens is bij de dames nu niet meer zo nadrukkelijk aanwezig, maar inmiddels zit het zo vastgeroest in ons systeem dat het er niet meer uit gaat .

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle   

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 
Deze eettafel hebben we nu ruim twee jaar en bevalt goed. Als vrienden komen eten, gaat de tafel van de wand waardoor we er met zijn achten aan kunnen zitten.

De wand zou ik het liefst een ander kleurtje willen geven…een mooie grijstint lijkt mij er prachtig staan.

Home & Lifestyle

Maar zulke wensen moeten hier altijd met beleid worden gebracht…de grootste hobby van manlief is NIET klussen, dus tja…dan is geduld een schone zaak.

Maar wie weet...want met de andere witte wand in de woonkamer gaan we binnenkort aan de slag...dat krijgt een kleurtje !!

Lieve groet, Ingrid

57 opmerkingen:

Corine(THUIS) zei

Doen hoor dat kleurtje op de wand...het is zoveel warmer!
Hier een man die wel van klussen houdt maar nogal conservatief/voorzichtig is, maar langzamerhand komt ook in hem het avontuurlijke boven :)
Groeten, Corine(THUIS)

Weißer Vintagezauber zei

DEAR INGRID,
your eating board are over very nicely. I also have the dust cover from rattan.
A good weekly start wishes you,
Elke.

atelier nanda zei

Ziet er gezellig uit! Wat grappig die plaatsen van je dochters. Leuk om te horen hoe bepaalde gewoontes blijven ook al zijn ze ouder. Probleem van klussen komt bekend voor daarom neem ik zelf maar de verfkwast in handen hoef ik niet wachten.
groetjes,
Nanda

faire un songe zei

Rustig in de week zetten, op een dag komt het er vast van..
Leuk zulke vaste patronen aan tafel....
Fijne dag...
( p.s ik moet even wat te doen hebben dus ga gewoon even blogs lezen....afleiding..)

Carla zei

Oh...maar dat wandje had ik allang zelf gedaan hoor!!
Zo moeilijk is dat niet toch!!
Een middagje lekker bezig zijn, en dan vol trots tegen manlief zeggen als hij thuis komt...kijk eens wat mooi!!!

Maar ja...ik ben hier in huis dan ook de klusser...dat is zo geboren in de loop van de jaren....mijn man is helemaal geen klusser dus dan had ik nooit iets nieuws gehad !!

Maar je tafel is prachtig hoor...alleen dat witte wandje erachter...proest!!!!

fijne dag liefs Carla.

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Als ik jullie tafel eens goed bekijk lijkt hij heel veel op die van ons. Wat ideaal zijn die grote houte tafels toch! Wij hebben onze tafel ongeveer net zo lang als jullie. Ook ik ben er heel blij mee. Vooral nu de meisjes groter worden en vriendjes meenemen is het fijn dat je iedereen een plaatsje kunt geven! Wat ziet het er bij jullie trouwens gezellig uit!!

Een fijne dag! Ik heb vandaag een dagje vrij
:-)!

Lieve groet, Madelief

Claudia Leertouwer zei

Ik zou zo bij je aanschuiven...

Fijne week!

Rozmeen zei

Klinkt leuk, DOEN zeg ik.
Dat dafel van de wand schuiven zo herkenbaar. Bij ons staat hij ook aan de wand en als vrienden komen gaat hij een stukje van de muur. haha je moet creatief blijven met de ruimtes die je hebt.

Ik wens je een fijne week.
Liefs,
Rozmeen

Bizzy @ home zei

Mooie eethoek, zo sfeervol. Als je dan toch bezig gaat met de andere muur...dan hebben jullie vast de slag te pakken straks!
Fijne dag,
Lieve groet, Renny

Bij Guusje Thuis zei

Heerlijk zo'n gezellige eethoek die voor "multi-gebruik" is; in mijn kamertje neemt hij ook wel de belangrijkste plek in ... en omdat we er zoveel zitten, hebben we met de verhuis nieuwe stoelen gekocht (soort fauteuiltjes op wielen), zelfs kids blijven hierdoor na het eten vaak lang hangen en bijkletsen, zo fijn.

Groetjes,
Colinda

Hannekie(Sisterly) zei

mooi zeg..ik snap nooit dat andere mensen het altijd zo netjes kunnen hebben aan tafel. mijn jongens hebben de nare gewoonte op alles op de eettafel te dumpen. sleutels. mobieltjes,mp3 spelers, post en noem maar op. zucht..
mooie lampen heb je ook hoor. en een kleurtje daar krijg je vast geen spijt van hoor
gr hannie

Susan zei

Hoi Ingrid,

Prachtige foto's. Ook ik heb een man die "de tijd" neemt om beslissingen te nemen...maar na 2 jaar hangt er sinds deze week een prachtige plank boven mijn dressoir (we hadden er al 1 boven de bank). Nu hij er eenmaal hangt is hij er zelf ook heel blij mee...dus wat ik wil zeggen, geduld wordt beloond! Ik zal er binnenkort een postje over plaatsen op mijn blog.

Gr. Susan.

Tilly zei

Ook hier heeft ieder zijn eigen vaste plek aan tafel. Het voelt zelfs vreemd om op een andere plek te zitten.
Lijkt me erg mooi die muur in een grijs tintje, zou het zeker doen.
Hele fijne dag.
Lieve groetjes Tilly.

marga zei

Heerlijk hé.....zo'n eettafel waar je alles aan kunt doen of het nou gewoon eten is, een kopje koffie drinken, huiswerk maken, aan je laptop bezig zijn of gewoon zitten dromen.....het kan allemaal. Wat betreft het klussen zitten onze mannen op een lijn.....liever niet hahahaha
Fijne week

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, gezellig zo'n grote eettafel waar alles in het gezin aan gebeurd.
Maar voor de tafel schilderen heb je toch je man niet nodig, dat heb je zo zelf gedaan :-)

G-STYLE zei

Weer een mooi hoekje van je kamer krijgen we te zien,zou inderdaad mooi zijn om die wand een kleur te geven maar je noemde het al wel eens , jouw man pakt niet zo gemakkelijk de verfkwast he.........

Het komt vast wel , gewoon zo vaak mogelijk plaatjes laten zien van grijze muren, of is ie daar niet gevoelig voor ?

Ik vind het in elk geval nu ook al heel sfeervol hoor, leuk om even te weten waar jullie zitten en die vastgeroeste gewoontes herken ik wel , ik zit ook altijd op dezelfde plek.
fijne dag , lieve groet Gea

Irma zei

heej Ingrid hier ook het zelfde ritueel aan tafel en ik moet zeggen ik koester de momenten want voor je het weet zitten we met zijn tweeën,liefs irma

flowersandhome zei

Oef!!! Dacht al dat ik met de enige niet-klussende man was getrouwd! Gisteren nog vertelde ik hem hoe al die mannen van die dames van de blogs toch zo graag klusten en van alles en nog wat wisten in elkaar te steken. Hij blijft er kalm onder hoor! Deelt gewoon mee dat hij niet zo'n man is. Dat weet ik dan ook weer! Na al die jaren geef ik dan de strijd maar op en uiteindelijk zal een schilder/behanger moeten gevonden worden die hier eindelijk wat aan de muren doet, na 11 jaar echt wel nodig!!!
Je tafel dan, die hebben we hier ook, niet zo'n mooie, het is hier verre van zo mooi als bij jullie allemaal, pareltjes zijn het, jullie interieurs, maar wel zo'n tafel van huiswerk, eten, computeren, kop koffie, ... en dan niet alles samen uiteraard!!! ;-)
Veel plezier nog aan en rond de tafel en met de nieuwe wand!
Groetjes,
Marian

Room Seventeen zei

Ach, mannen die niet van klussen houden kunnen altijd nog de ramen zemen, de was ophangen, boodschappen halen en eten koken, kun jij ondertussen lekker klussen (-;
Een vriendin van mij heeft ooit eens een boormachine op Moederdag gevraagd omdat manlief niet van klussen hield en zij wel (-:
Nou, best stoer toch?
Ben heel benieuwd hoe het wandje wordt, grijs zal vast mooi staan.
Groetjes Hennie

butiksofie zei

Liebe Ingrid, das sieht toll aus bei Dir! So richtig Holländisch!!!GGLG Anja

katja-Mariska zei

Ik doe niks liever dan aan mijn eettafel zitten. En als ik visite krijg zitten we ook altijd aan de eettafel.
Het ziet er bij jou mooi en gezellig uit en mooie foto's.
Groetjes Katja

Emmy zei

Lijkt me heel warm staan een kleurtje op de wand.
Mijn man houd er ook niet van daarom doe ik het zelf, hoef ik ook niet te overleggen dat scheelt weer. Wij hebben ook zo onze eigen plek aan tafel hoor dat gaat gewoon zo. Als mijn man thuis is zit mijn dochter naast mijn man want die zijn allebei links. En ik zit tegenover mijn dochter met onze zoon ernaast. En als we met z´n 3en zijn zit ik op kop met rechts mijn dochter en links mijn zoon. Zo zal het de komende jaren wel blijven denk ik tot ze de deur uitgaan. Fijne week, groet Emmy

It's me zei

Wat een heerlijke knusse plek Ingrid...zo heerlijk zo'n tafel waar aan geleefd word !!!...dat is hier ook het geval hoor....alles gebeurd op om en rond de tafel.........heb helemaal geen huiskamer nodig.....hahahhaah!!..heerlijke gezellige week lieverd......geniet van alles maar vooral van elkaar................liefs Ria....

Ingrid zei

prachtige eethoek Ingrid met weer mooie dingen om van te genieten!!hier ook iedereen een vast plaatsje aan de tafel....en hier geldt ook "geduld is een mooie deugd"

fijne week
Ingrid

Willy zei

Goedemorgen Ingrid Ik schuif even bij je aan tafel aan met mijn kop koffie. Dat kleurtje op de muur zou ik ook graag doen, maar vind het zo moeilijk om te kiezen en stel het steeds uit.
Ik ben benieuwd wat het bij jullie wordt.
Fijne week, groetjes

Tanja zei

Ziet er mooi uit bij je Ingrid, mooie sfeerfoto's heb je neergezet. Best leuk hoor die traditie die gegroeit is in de jaren.
Groetjes
Tanja

Joan Ottevanger zei

Mijn man klust wel maar niet altijd van harte.
Gelukkig nu met de nieuwe keuken moet hij wel door want kan op dit moment bijna nergens meer bij.
Maar veranderingen daar moet ik hem ook altijd rustig op voorberijden.Laten denken dat het zijn idee was hihi.Groetjes Joan.

Inspiration i vitt zei

Hello my dear friend, what a nice seat to hang out at. it's always nice to eat and discuss their lives around a table together with loved ones and close. Many warm autumn hugs to you / Ingela.

lia zei

Tja, dan bof ik toch even met mijn klusser.
Maar een kleurtje zou wel leuk staan.

En hier is de eettafel ook altijd voor allerlei doeleinden te gebruiken. Er ligt standaard een grote stapel boeken op.

fijne dag
lieve groet Lia

Yn'e Steeg zei

Prachtige foto's.
de etagere herken ik, ook mijn favoriete etagere.
Je kunt er zoveel in kwijt/decoreren.
Heb je er een lijst met krijtbord o.i.d achterstaan?
laat manlief je foto's zien, zo kan hij mooi wat de lijst doet als kleur.

Groetjes, Jantsje

Design Elements zei

beautiful!

Alle mooie dingen zei

ik heb alles wit.. maar soms denk ik... een kleurtje (nou ja tint grijs) maar op dit moment durf ik het nog niet
ben benieuwd hoe het met jou vergaat hou ons op de hoogte!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Bonjade zei

Wat heerlijk zo'n leeftafel en leefhoek.
Tja een kleurtje doet wonderen.......zeg hem dat maar;0)
Fijne week
Liefs

Jeanette zei

Ik zou de kleur grijs zeker doen, gewoon een keer doen. Hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt om te vragen. Mijn man gaat gelukkig mee in mijn "afwijking" veel met het interieur bezig te zijn. Gezamenlijk hebben we van het weekend de vloer weer in de olie gezet, het was nog gezellig ook. (En goed gelukt).

Groet,
Jeanette

Margot zei

Zo gezellig hè, eten en kletsen met vrienden aan een grote tafel, en dan vooral lang natafelen...
Kleurtje op de muur?????
Ben benieuwd.
Groetjes, Margot

Greet Lefèvre zei

Goede middag Ingrid,
Ja het is een tijdje geleden dat ik u heb bezocht, nietwaar! Maar het is dan ook zo'n drukke tijd voor mij!
Wat leuk om te ontdekken waar jullie allemaal samen zitten! Het ziet er zo gezellig uit! En...ja ik denk dat een grijs kleurtje op de muur wel mooi zou staan!Of misschien een taupe kleurtje! Altijd leuk eens veranderen nietwaar!
Ik wens jou en je gezinnetje een heel fijne week toe!
Liefs,
Greet

Yvonne - Frl. Klein zei

Dear Ingrid, I love your style and the lampshades are soooo great!
Have a wonderful new week,
Yvonne

kienkele zei

Ach Ingrid, dat nieuwe kleurtje op de wand komt er nog wel eens joh! Die schat van mij staat na een drukke werkweek ook niet te springen om in het weekend te gaan klussen hoor! (en die wensenlijst wordt maar langer en langer!). Je eettafel is prachtig en mooie stoelen ook. Grappig he, zoals in gezinnen van die vast rituelen ontstaan in de kindertijd, en sommige blijven nog heel lang, ook als je al lang het huis uit bent (bij ons wel tenminste!). Hele fijne avond, lieve groet, Tineke

THE BLACK BARN zei

Ik ben net als de rest benieuwd naar je nieuwe kleur.
Thuis bij mij ben ik degene die schilderd.
Gelukkig hoef ik dan niet op mijn man te wachten.
Hij vind schilderen ook niet leuk.

Lieve groet,
Miranda

Stina zei

Wat ziet het er bij jou altijd netjes uit zeg!!
wij zijn ook altijd in de keuken, heerlijk alles bij de hand.
Ben benieuwd wat voor kleurtje het wordt. Mijn man die klust wel heel graag, vroeg net aan hem van ehhhh...wil je soms voor mij een klein bankje maken voor de vensterbank. En wat hoor ik even later, staat de machine al aan. Laat tzt wel zien, oké.
liefs Stina

OF SPRING AND SUMMER zei

Hi Ingrid,
What a lovely dining area.
It is funny how habits of your children stay with them as they grow up.
Best wishes,
Ingrid x

flowing moments zei

Ja ook hier iedereen een vaste plek aan tafel ook al wonen de kids niet meer thuis, als ze langs komen zit iedereen weer op zijn eigen vertrouwde plekje :) Een kleurtje op de wand zal zeker gezellig staan, Groetjes Joke.

alma zei

Volgens mij is het in de meeste gezinnen toch wel zo dat je een vaste plaats aan de eettafel hebt. In ieder geval is dat bij ons ook zo!!
Wat een heerlijke ruime eethoek heb je. Succes met het "in de week leggen' van een nieuw klusplan!

Groetjes
Alma

Pauline zei

Hallo Ingrid,
Gezellig hè, zo'n fijne grote eettafel waar zoveel gebruik van gemaakt wordt. Ook onze tafel is vaak het middelpunt. Ik geloof dat ons bezoek vaker aan de eettafel zit dan op de bank en ik hoor niemand klagen hoor.
Nieuwe kleuren voor de muren uitzoeken is altijd leuk. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.
Wens je een fijne avond.
Liefs, Pauline

Caatje zei

Ja Ingrid als eettafels eens konden praten van knoeiende peuters en plak- en tekenwerkjes, naar gezellige maaltijden en vlugge naar binnenwerkers, Mam ik moet trainen, voetballen en wat al niet meer, hier trouwens ook vaste plaatsen daterend uit de periode van ik wil naast Mama of Papa. Houdt manlief van verandering/verrassing dan zou ik zeggen probeer een keer jouw kleurtje anders toch maar even in de "week" !!
Groetjes van Carina

Berna zei

Ach, als hij de kwast dan toch in de hand heeft....... Heerlijk he zo'n lekkere grote tafel waar het leven zich omheen afspeelt. Wij hebben het geluk dat we een woonkeuken hebben met tafel voor het raam; heerlijk!! We zitten nooit in de "mooie kamer" zoals ze dat vroeger zeiden. Alleen om het journaal te kijken en als we visite hebben.
Groetjes
Berna

Nieneke zei

Wat grappig, met die vaste plekjes...en het geeft ook een heel "warm"gevoel, vind ik, van die "vastgeroeste"gewoontes! Ik hoop er over een aantal jaar een boel te hebben, samen met de kinderen!

La Maison zei

Ingrid wat ben je toch altijd snel met je lieve reacties, ik ben daar heel blij mee.
Een grote tafel is echt gezellig en wat leuk dat de plekjes verwisseld worden bij jou.
En klussen, tja, ik heb een lijstje hangen, met een magneet op de koelkast,en daar staan mijn (klus) WENSEN op. Het werkt goed want er wordt regelmatig iets gedaan.
Het leuke is dat Jacques denkt dat hij het zelf bedacht heeft.

Liefs
Hermine

butiksofie zei

Liebste Ingid, du hattest gefragt! Wir fahrenn immer auf die Halbinsel Shouwen Duiveland! GGLG und einen schönen Tag, ANja

love lives in the kitchen zei

dear ingrid,
yoyr pictures are always eye candies for me! very cute! i'm back after a kind of break. hope to have more time now for blogging and to visit home & lifestyle more often :)
have a sweet day,
justyna

Mayflower zei

Wat een heerlijk plekje Ingrid. Ik hou wel van die grote eettafels waar van alles aan gedaan wordt. Je lampen vind ik trouwens ook mooi.
Ben benieuwd wat voor kleur de wand gaat worden en als manlief geen tijd of zin heeft dan pak jezelf toch de kwast, ik vind dat altijd heerlijke klussen met een snel resultaat.
Ik heb ook een waslijst aan klussen, zoals de meesten hier wel hebben hihi. Maar eerst zijn we nog wel even bezig bij zoonlief. Pffff.....wat een werk, ik heb vanmorgen de tweede trap afgeschilderd. De keuken is nu bijna geplaatst en morgen komt de stucadoor een begin maken. Heel veel werk, maar het wordt wel heel erg mooi. Ik laat je wel wat foto's zien als alles klaar is.
Lieve groet, Mea

Passione Helena zei

Lieve Ingrid, wat een gezellige sfeer!
Herkenbaar ook het verhaal met vaste plekken. In het weekend zitten onze jongens ook net andersom met het ontbijt..dat gaat vanzelf. Volgens mij denken ze er zelf ook niet eens over na. Grappig eigenlijk.

Enne dat kleurtje, zou ik gewoon gaan halen en alvast beginnen. Manlief springt dan wel bij hihi.

Bedankt voor je lieve woorden, hij heeft nog even tijd nodig om te herstellen. Maar uiteindelijk komt het goed.

Fijne avond, liefs Helena

Daniëlle zei

Wat een heerlijk hoekje zo Ingrid! Leuk dat die traditie er helemaal ingebakken zit, om en om naast je zitten :-)
Ik zie daar een leuk sauskommetje staan die toevallig mijn moeder ook heeft gevonden voor mij en die ik vandaag in ontvangst kon nemen, leuk zo met die lepeltjes erin!
Groetjes
Dani

Michaja zei

Hier inderdaad nog ruzies als Gert er niet is want dan kunnen ze allebei naast me zitten. Als hij er is zit ik naast Yara. En als hij er niets is 's morgens naast en één en dan 's avonds naast de ander. Ilan zit aan de kop van de tafel dus die zit altijd naast me :)
Inderdaad doen dat grijs op de muur. Dat kan je toch ook zelf? Hier gaan we waarschijnlijk de schuifdeuren van de kast een sesam kleur geven. Ook zoiets van gewoon doen. Maar ja geen tijd!
Fijne avond
Liefs Michaja

Anoniem zei

Hello Ingrid~
Your blog is absolutely exquisite, I can't get enough of these lovely pictures. You certainly have your colors down to a fine art!
Smiles...
~Rosemary...

Anoniem zei

Ziet er toppie uit,ik hou ook van een woontafel,zo noem ik dat haha,die van ons is te klein,maar ooit heb ik ook zo`n heerlijk plekje enne ik kijk krijg naar je oudere posten hoor,ik ben zo druk met mams en klussen dat ik helaas veel mis overal,maar komt wel weer een keer goed,lieve groet Joke.

Antonia zei

Wel heel slim om een klus zovast op je blog aan te kondigen! Gezellige eethoek heb je Ingrid, alleen een beetje wit :-)
Fijne week verder, groetjes Anja