woensdag 6 oktober 2010

Wasbord…en uitslag give away!

Een aantal maanden geleden bezocht ik een rommelmarkt. Mijn vriendin Helga en een collega van haar hadden er een kraam gehuurd om zo van overtollig huisraad af te komen en natuurlijk ging ik even buurten. Ik was er vrij vroeg, om te voorkomen dat al het leuke spul al verkocht zou zijn.

Home & Lifestyle
En behalve dat het gezellig was en (ik bij) beide dames goede zaken heb(ben) gedaan, kwam ik ook dit wasbord tegen bij een andere kraam. Aangezien dit al een tijdje op mijn wensenlijstje stond, was ik snel verkocht.

Home & Lifestyle

Er zitten gebruikssporen op, maar dat maakt het er alleen maar mooier op.

Vroeger werd het gebruikt voor het met de hand schoonschrobben van de was… ik ben blij dat we tegenwoordig een wasmachine hebben!!

Het idee al dat ik elke week alles met een harde wasborstel en groene zeep zou moeten  schoonboenen ... dan kan ik wel stoppen met bloggen hi hi.


Home & Lifestyle


Een heerlijk stuk zeep van La Maison du Savon staat er nu voor de sier

Home & Lifestyle
 
Home & Lifestyle


...net als dit kommetje met houten wasknijpers.

En nu we het toch over een stuk zeep hebben...bij deze de uitslag van de give away! Er kwamen in totaal 109 reacties binnen, een overweldigend aantal (ook van stille lezeressen, die heel lief aan mijn oproep gehoor hebben gegeven) waar ik natuurlijk heel erg blij mee ben! Uit 106 deelnemers heeft de random number generator een nummer getrokken en deze viel op nummer 45!

Petra van de blog Petranell 

Petra, van harte gefeliciteerd!! Je kunt je gegevens mailen naar mijn e-mail adres (te vinden aan de zijkant van mijn blog), dan stuur ik de zeep, de lavendel, het kaartje en het vraagteken deze week naar je toe! Het vraagteken blijft ook nu nog even een verrassing!

Voor iedereen die heeft meegedaan...heel veel dank voor jullie enthousiaste reacties en op naar mijn volgende give away...misschien wel bij 300 volgers!

Een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

55 opmerkingen:

Mitt hvite hus zei

God morgen Ingrid..

Så moro at du fant et gammlet vaskebrett.. syns de er eveldig sjarmerende.. har selv 2 stk.. og de er fine å pynte med i interiøret..
Det gir mange tanker om den gangen de sto ved elven å vasket klærne sine..
I all slag svær.. det var hardt å være husmor før i tiden. I dag har vi alle slags hjlepmidler..

På lørdag resier jeg på høst ferie til Sverige.., gleder meg , skla kikke innom loppemarkeder ..og kanksje blir det med en skatt eller to..
Ønsker deg en fin høst uke '*klem Kerstin

Yn'e Steeg zei

Petra van harte gefeliciteerd!

Prachtig dit wasbord van jou.
Ik heb er dit voorjaar eentje op de kop kunnen tikken.
Deze staat nu bij ons in de keuken.
En die gebruikersspoortjes... dat hoort toch zo.
Al die uurtjes dat onze oma's hebben staan zwoegen op een wasbord.
En wij drukken op een knopje, en gaan zitten koffie drinken!

Fijne dag toegewenst, Jantsje

Nanda Palinckx zei

Ben ook blij met mijn wasmachine. Kan je toch niet voorstellen dat alles met de hand moet. Hoe is het toch mogelijk dat we nu nog tijd te kort komen. Vroeger hadden ze nog geen blogs om te volgen. :-)
Kijk uit naar je volgende give-away en hopelijk heb je dan 300 followers.
groetjes,
Nanda

Colinda zei

Heerlijke was-blog (en tis niet eens maandag-wasdag haha) en Petra gefeliciteerd!!

Groetjes,
Colinda

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Vandaag net niet de eerste die reageert op je blog :-)! Wat een leuke vondst dat wasbord. Ik zie mijn moeder nog zo staan in de keuken, met grote ketels wasgoed op het fornuis en maar schrobben. Zonder de wasmachine zou ons leven er inderdaad heel anders uit zien. Ik heb nu soms al amper tijd om het wasgoed weg te werken. Ik moet er niet aan denken dat.....

De felicitaties voor Petra! Zij boft!

Een fijne dag vandaag!

Lieve groet, Madelief

Sofies Haus zei

Dear Ingrid, your washboard is very beautiful. I have a very similar one at my bathroom!
Hope you are fine, Hughs Anja

It's me zei

Woensdag wasdag bij Ingrid......leuk hoor.....mooie foto's meis......en Petra gefeliciteerd !! toppie !!! fijne dag liefs van mij.....

Lynda zei

Gefeliciteerd voor Petra!!!
Wat heb je er mooie plaatjes van gemaakt Ingrid, van je wasbord. Stel je toch eens voor....wassen op een wasbord, drogen in de mangel en in de zon.....IEUW....ik geloof dat ik wat DAT betref niet zo nostalgisch ben ;)!

Fijne dag!

Liefs,
Lynda

Alle mooie dingen zei

gefeliciteerd petra...
En inderdaad.. je zou er toch niet meer aan moeten denken om het met een wasbord te moeten werken.. ik denk dat we dan ook niet zoveel buiten het huis werkende moeders zouden hebben denk je ook niet
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Anoniem zei

Hier staat ook zo een wasbord, heel leuk vind ik hem......voor de sier want mijn kromme handen zouden er ook niet blij mee zijn moest hij weer in gebruik genomen worden.
Wat zal Petra blij zijn met haar mooie give-away. Leuk hè, dat je zoveel reakties hebt gehad, fijne dag nog van Sonja

Hannekie zei

ja gaaf he zo een wasbord
ik heb er ook een. stond in de tuin maar door jou berichtje is hij nu naar de badkamer verhuisd. staat toch wel gezellig of niet dan. petra van harte met je mooie give away
gr hannie

lia zei

Ja leuk dat wasbord en ben toch wel blij dat ik hem niet hoef te gebruiken hoor....

lieve groet Lia

Claudia zei

Proficiat voor Petra!

Nog maar 20 volgers verwijderd van die 300 jeetjemina zeg, niet alleen ik ben gek van je blog!

Liefs Claudia

Bonjade zei

Ha je hebt alles al klaarstaan voor een ouderwets handwasje......;)
Hmmmm idd toch maar in de machine.
Mooie aankopen.
Fijne dag
Liefs

La Maison en Wonderboom zei

Ha Ingrid, ik ben er weer en lees dat Petra jouw giveaway heeft gewonnen. Gefeliciteerd Petra.
Leuk dat wasbord Ingrid,ik heb er een met een glazen bord, maar die staat vanwege plaatsgebrek in de kelder. Misschien laat ik hem nog wel eens zien in een logje.
Lieve groet
Hermine

kralenqueen zei

Hoi Ingrid, Wat kun je blij zijn met spulletjes van vroeger zoals je wasbord. Maar als je dan bedenkt hoe ze vroeger er de was mee schoon kregen ja dan ben ik dus ook de hele dag aan het wassen. En wat ben ik dan blij met de uitvinding van het wasmachientje.

En Petra gefeliciteerd met je give-away !
Geef je stukje lavendel zeep maar een fijn plekje in je huis dan gaat het daar heerlijk ruiken.

Groetje Rianne

bijzonder-oud zei

Wat leuk voor Petra, gefeliciteerd!

En wat een leuk wasbord heb je gevonden zeg, leuk met dat vakje ook voor de zeep!

Ik ben ook blij dat we die wasborden nu gewoon ter decoratie kunnen gebruiken, moet je toch niet meer aan denken dat je moet gaan staan schrobben op al je was goed, lang leve de wasmachien! :-).

groetjes en een fijne dag,
Yolanda

La Belle Vie zei

Lang leven de wasmachine. Maar zo worden de wasborden toch nog in ere gehouden. Gezellig zo.
En Petra gefeliciteerd met je give-away.
Groetjes, Nicole

All Seasons zei

Mooi je wasbord, maar ik ben toch blijer met m'n wasmachine, die draait hier nu alweer...
Maar dat stukje nostalgie van het wasgebeuren vind ik toch wel erg leuk om te zien. Zie het echt voor me bij mijn oma, ze hadden 13 kinderen en daar werd nog echt op deze manier gewassen, tja...tijden veranderen en maar goed ook :-)

Oja gefeliciteerd Petra, met de Give-away
Fijne dag
Lieve groet,
Patricia

Alle mooie dingen zei

het muziekje is de nederlandse variant van Hallelujah gezongen door Angela Groothuizen samen met het Metropole orkest...heel bijzonder..
bedankt voor je reactie.
Ik kom eigenlijk nooit in Utrecht om te shoppen maar het schijnt inderdaad een hele prettige stad te zijn.
We hebben wel heel veel reacties gehad tijdens het fotograferen mensen die spontaan met ons kwamen praten.. mijn schoonzus had zelfs een beetje sjans... was heel leuk.
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Bizzy @ home zei

Leuk hè, zo'n wasbord. Vroeger deed men drie a vier dagen over de was. Zondagavond zette men het in de week, maandags schrobben en boenen, dinsdags bleken en witten. Soms nog stijven en dan drogen. En dan kon men donderdags aan de strijk. Pfff...nee, dan maar liever bloggen...alhoewel....er ligt ook nog een mand te wachten op de strijk :o)
Gefeliciteerd Petra met de give away, bofferd!
Lieve groet, Renny

Emmy zei

Leuk je wasbordje met het stuk zeep en de knijpers, mooi geheel zo alles bij elkaar.
En Petra van harte hoor met je gewonnen spulletjes. Groet Emmy

Joan Ottevanger zei

Heel leuk dat wasbord, ook ik ben super blij dat er wasmachines bestaan zie mijn moeder nog in de weer met zo'n langzaam wasser en dan alles door de wringer halen.Groetjes Joan.

Ger zei

Tja....vroeger,het was een andere tijd....maar niet minder gezellig....

Ook ik maakten in mijn jonge meisjes jaren die tijd mee van het wasbord,de wasketel die op zondagavond in de keuken op een groot gascomford stond te koken,de zeepklopper,poppetje blauw,bleekmiddel,stijfsel,lange waslijnen,schrale en opengesprongen handen van de kou, enz.enz.
De eerste luxe bij het wassen die bij ons in huis kwam was de wringer die moeder aan een houten keukenstoel hing en wij als kinderen mochten draaien.

En toch hoorden ik nooit mijn moeder,oma of buurvrouw klagen tijdens die wekelijkse wasdag op maandag...
Zie wel het beeld nog voor ogen van vrouwen die probeerden hun pijnlijke rug te strekken, hun schort nog eens goed om hun dikke buik knoopten, met de pols van hand met zeepsop langs het bezwete voorhoofd veegden....

Als alles weer helder schoon was en in de wasmanden klaarstond om aan de waslijn gehangen te worden.....werd er ook eerst nog de plaats geschrobt met het sop en opgevangen spoelwater.En na die maandag kwamen de dagen van strijken,verstellen en sokken stoppen.

En zo was moeder en huisvrouw de hele week in touw van de vroege morgen tot de late avond binnenshuis.....tijd en geld voor allerlei clubjes waren er meestal niet in de arbeiders gezinnen, wij hadden de gezellige sfeer gewoon thuis aan de tafel onder de grote lamp.....en hoefden er niet de deur voor uit.

Wat een wasbord toch allemaal los kan maken bij de mens;-)

En toch lees ik in andere blogs ook bij moderne vrouwen van deze tijd dat zweempje genieten van wasgoed buiten drogen en de frisse geur daarvan....

En Petra van HARTE met het winnen van de leuke give away!!!

.....uuuuh......ik geloof dat ik me als moderne oudere eens in het huishouden ga begeven inplaats van aan pc;-)
de strijk wacht!!

Fijne dag en lieve groet.
Ger

gewoon gezellig zei

Hoihoi!
Wat leuk dat je de verassing nog even geheim laat, en Petra..als je dit leest, gefeliciteerd!!
We hebben hier ook een wasbord staan, gewoon in de woonkamer...kwam m'n buurvrouwtje een bakkie doen, 't arme mens kreeg bijna last van braakneigingen...moest er vroeger de was op boenen...hihi, ze snapte er niks van!
Groetjes Hilde

Petra zei

Oh wat Geweldig!!!!! Ik had het helemaal niet gezien maar kreeg een berichtje van Colinda, bedankt Colinda. Hier wordt ik echt weer een beetje blij van en ook van de lieve reacties van de andere blogsters. Ik zat namelijk net naar de klok van 12.00 uur te kijken, precies een week geleden is mijn lieve schoonvader overleden, hij is wel 87 geworden en daar mogen we blij om zijn.
Maar we hadden een hele goede band en ik ga hem echt missen.

Nou zit ik hier toch met een glimlach op m'n gezicht. Is dat niet mooi?

Vorig jaar nog naar het openluchtmuseum geweest en daar gezien hoe ze vroeger de was deden. Heel goed dan waardeer je je heerlijke wasmachine (en droger) weer heeeel erg.

Nogmaals hartelijk bedankt (ik kan het bijna nog niet geloven) en ik stuur je nog een mailtje.

Fijne dag allemaal!

Carina zei

Hi Ingrid, sluit me aan bij bovenstaande, wasbord heel decoratief maar ik prop toch het liefst de wasmachine vol.
Bedenk me net dat ik nog steeds een wringer (uit ouderlijk huis) in de schuur heb staan, moet naar de tuin maar kan geen ton er voor vinden.
Petra gefeliciteerd bofferd, ben wel nieuwsgierig naar het vraagteken.

Groetjes, Carina

with love zei

Nou zo te lezen in de reactie van Petra, komt je give away precies op de juiste plaats!
Gefeliciteerd Petra en sterkte, wat fijn dat dit juist even een glimlach teweeg brengt, het is je van harte gegund!
Ingrid bedankt dat we mee mochten doen.
Wat een mooie plaatjes van dat wasbord..maar..ook ik moet er niet aan denken, dan denk ik dat de stapels was wel wat kleiner zouden zijn dan nu met de luxe van een wasmachine!
Fijne week, lieve groet Erna

Dani zei

Zo'n was bord is inderdaad erg leuk! Ik vind ze meestal te prijzig op rommelmarkten.

Gefeliciteerd Petra met het winnen van deze give away!
Groetjes
Dani

Antonia zei

Je wasbord maakt nogal wat reacties los Ingrid!
Mooi hoor, zo gecombineerd met de zeep, doek en knijpers. En ondertussen draai je even een wasje terwijl je zit te bloggen :-) Van harte gefeliciteerd met je succesvolle give away. Fijn dat Petra er zo blij mee is. Ik heb ook nog een vraagje aan je. Ben bezig een post voor te bereiden over onze kerk, dat is een kopie van de St. Pieter in Rome. Ik heb jouw foto's als uitgangspunt genomen. Je zult versteld staan! Mag ik in mijn post verwijzen naar jouw bericht/blog? Fijne week nog gewenst, groetjes Anja

Jootje zei

wat leuk dat wasbord met dat stuk zeep! krijg zomaar een spontane wasaanval.... ga maar eens gauw naar mijn hypermoderne vriend! jammer dat ik niet gewonnen heb, maar ik kom er wel overheen.... groetjes van jootje.

Berna zei

Gefeliciteerd Petra!
Leuk zo al die wasspulletjes bij elkaar. Blijf maar lekker bloggen hoor ipv de was met de hand te gaan doen.

Stina zei

Wat mooi dat wasbord, blij dat we nu alles in de wasmachine kunnen stoppen.
Wat veel reacties heb jij gehad op je giveaway zeg.
Morgen hoop ik weer een post te plaatsen, want we zijn bijna een week er tussen uit geweest alles lag plat, en morgen komt er even iemand naar de computer kijken hopelijk kunnen we dan weer voor uit.
Lieve groetjes stina

Room Seventeen zei

Leuke post. Mooi wasbord en die houten knijpers vind ik ook super.
Groetjes Hennie

willy zei

Hoi Ingrid, ja mooi wasbord voor de sier. Gelukkig leven we in deze tijd. Al blijven we het met wasmachine en andere machines voor het gemak, toch nog druk hebben.
Leuk voor Petra dat ze gewonnen heeft, ze kan een opkikker gebruiken zie ik.
Fijne avond, lieve groet

Carla zei

Leuk hè...die wasborden...ik heb er ook nog één..staat in de tuin bij mijn zinken teil.
Tja...ik weet nog dat mijn moeder een snelwasser kreeg...een bakbeest...met zo'n wringer er bovenop.
Nog steeds veel werk..een avond ervoor ging alles in de week....maar alles beter dan het wasbord.
Nu lijk je pas echt oud als je dit schrijft...hahaha.
Weet ook nog dat ze haar eerste fornuis kreeg....met hout gestookt.
Dan dacht ze dat de aardappels wel zouden koken en dan was haar hout op.
TJa...dan hebben wij het allemaal stukken makkelijker hoor!!

En voor Petra....van harte met je gewonnen Give Away...bofkont!!

fijne avond...liefs Carla.

almay`s home zei

Hoi Ingrid,

Mooi dat wasbord! Fraai die gebruikerssporen en wat hebben we het dan makkelijk met onze wasmachine!

Groetjes
Alma

*Ingrid* zei

Hey Ingrid mooi je foto's met het oude wasbord,alles past bijzonder bij elkaar...dikke proficiat ook aan Petra..

fijne avond
Ingrid

Anoniem zei

Gaaf hoor zo`n wasbord,ik heb er ook 1,een oudje en echt zink haha want mijn magneet viel er van af en Petra gefeliciteerd met het winnen van de prachtige give-away,lieve groetjes Joke.

Corine zei

O zo'n wasbord..je moet er toch niet aan denken!! Wat een zware klus was de was toen! En wat zal het goed er van gesleten zijn!
Nee, ook ik ben heel blij dat ik in deze moderne tijd geboren ben :))
Groeten, Corine(THUIS)

Susis gelbes Haus zei

Wonderful pictures...
lovely greetings Susi from Germany

Nieneke zei

Prachtig zo'n wasbord, maar ik ben ZO blij dat ik die niet meer hoef te gebruiken..Zelfs met de "eenvoudige" manier van wassen van tegenwoordig loop ik regelmatig te mopperen:' als die was toch eens af was"

Michaja zei

Mooi zeg dat wasbord! En je zeepje stat er mooi bij!
Inderdaad wat zijn we blij met one wasmachine. Want stel je eens voor!!!
Liefs Michaja

Marge zei

Thank you for your visit on my blog and your kind words!:)
Your blog is beautiful!! I`ll visit again:)
Beautiful days for you,
Marge

Tilly zei

Blij dat we niet meer met zo'n wasbord de was zouden moeten doen, maar als decoratie...wat een pracht.
Een hele fijne dag.
Lieve groetjes Tilly

English style zei

Petra, van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs !!

Ingrid, wat een gezellige spullen heb je gekocht !!
leuk zijn die oude wasborden he, heb er ook een paar in de tuin
groetjes Yvonne

Passione Helena zei

Gefeliciteerd Petra!

Wat een mooi wasbord Ingrid! Ik moet een beetje gniffelen bij het zien van de foto's. Ik dacht ook een slag geslagen te hebben op het MP haha. Manlief zou even langs om het te halen, hij kwam er immers toch aan langs. Ik had niet om de afmetingen gevraagd en schijn bedroog op de foto!! Hij kwam met een A4 formaatje thuis;-) hihi.
Hij had ook nog een euro korting gekregen zoals hij vertelde hihi. Bij thuiskomst, kreeg ik een waarschuwing, dat hij niets meer voor mij zou halen...want hij was ook nog in de meest mooie buurt terrecht gekomen;-) Maarja, die hebben nou vaak spullen voor een prikkie, die wij als waardevol zien!

Je hebt er prachtige foto's van gemaakt!! Je verlanglijstje is weer een regel ingekort;-)
Geniet er van!

Nog bedankt voor je berichtje.
Fijne dag, liefs Helena

flowing moments zei

Wat leuk het wasbord, het stuk zeep is ook mooi. De Roze kleur vind ik prachtig bij het verweerde grijs van het bord.

Groetjes Joke

Ingrid zei

Hoi Ingrid,
kom via via op jou blog terecht en wat is het hier gezellig. Ik geniet van je mooie foto's en de teksten zijn ook erg leuk om te lezen. Ik ga je volgen en kom hier graag nog vaker bij je op bezoek. Vind het wasbord trouwens ook geweldig.
Fijne avond,groetjes Ingrid.

Jeanette zei

Wat leuk dat wasbord. En Petra gefeliciteerd met je gewonnen give-away.

Groet,
Jeanette

Fräulein Klein zei

Dear Ingrid,
I have a similar washboard! Your photos are always so wonderful with a touch of romantic!
I love this!!!!!!
Have a great evening
Yvonne

Fräulein Klein zei

I just had to laugh when I read your comment!
I already have anxiety when my daughters get older, what is waiting there for me!
And I thank you for your lovely comments, I´m happy every time!!!!!!!
Warm regards,
Yvonne

Inspiration i vitt zei

Dear Ingrid, you are a very talented photographer and your photos are amazing. What luck to find such a nice old washboard and jaaa how lucky that we have washing machines, you'd probably have had to go naked otherwise and me to hi hi.
Warm autumn hug for you / Ingela.

faire un songe zei

Hoi Ingrid.. Als je graag wil,..dan kan ik je naam door geven aan de fotograaf.. ze is nog op zoek..
Verdere acties laat ik dan aan jullie over..

Mama Monique zei

Wat een heerlijke aanwinsten! En het past allemaal zo mooi bij elkaar... Je hebt het mooi vast weten te leggen!

En natuurlijk Petra: van harte met het winnen van de give-away. Geniet van je cadeau!!