zondag 7 maart 2010

Van schuren naar stylen…

Met betrekking tot het onlangs door mij geschilderde kastje zijn een paar vragen binnengekomen over vloeibaar schuren. Je moet weten dat ik schilderen leuk vind, maar schuren de voorpret al flink vind bederven. Toen ik een tijd geleden in een bouwmarkt was, viel mijn blik op de woorden "vloeibaar schuren" en je snapt...dat lieten mijn ogen de eerste tien minuten niet meer los!

Het komt er op neer dat je niet meer hoeft te schuren...! Het enige wat je moet doen is zorgen dat er geen losse stukjes hout of afgebladderd verf aan het te verven object zitten en dat het object stofvrij is, daarna kun je het te schilderen voorwerp ruim insmeren met het vloeibare schuurmiddel. Het middel zorgt er in feite voor dat het voorwerp ontvet wordt en dat het van een hechtingslaag wordt voorzien. Ik gebruik vloeibaar schuurmiddel van Flexa, dit middel zit in een blikken busje met draaidop.

O ja....alles wel op eigen risico hè ha ha!! Want kijkend naar mijn kastje kom ik tot de conclusie dat je dit denk ik het beste toe kunt passen op voorwerpen, die je verder niet veel gebruikt. Bij mij zijn rond de laden al wel hier en daar wat stukjes verf weg, wat ik zelf overigens niet erg vind.

En nu...van schuren naar stylen...!

Het geschilderde kastje heb ik voor de radiator geplaatst. Mijn wens is de radiator te verwijderen en de muur te verven in de kleur klei, dan zou het kastje ook veel mooier uitkomen. Ik heb manlief inmiddels mijn wens al verteld in de hoop dat hij naar het idee toe groeit.

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle 
Op het kastje staan twee foodcovers van Rivièra Maison, aangevuld met een prachtige kaart  en een vel opgerold muziekpapier, gebonden met een klein stukje kant.

Home & Lifestyle  
Ik vind dit mooi, maar wacht ...ik ga toch nog even iets anders proberen!

Op de foto’s hieronder zie je dat het muziekpapier gebonden is met een stoer stuk touw…! Er staat nu een grote foodcover op een mooie schaal met de tekst Assiete de la Campagne.

Ik drink nooit wijn, maar ik vind wijnflessen decoratief. Bovendien is het handig dat we altijd wat in huis hebben als er onverwacht iemand langskomt.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle
       

Voorlopig laat ik dit even staan...!

Ik wens je een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

33 opmerkingen:

Karin zei

Klinkt handig Ingrid. Ik heb nog een kastje staan wat ik geschilderd wil hebben, maar daar zit was op. Heb geen idee hoe ik dat nu het beste aan moet pakken want ik verheug me ook nooit op het voorwerk. Je hoekje ziet er gezellig uit, en mijn voorkeur gaat ook uit naar het eindresultaat. Net effe stoerder :o)
Fijne zondag, Karin

Meertje zei

Prachtig Foto´s!
Ja, mijn man moet je ook niet overdonderen met kant en klare ideeén. ;-))
Groetjes Miriam

Claudia Leertouwer zei

Hallo Ingrid, Leuk zo 2 verschillende stillevens op 1 kastje. Van Riviera Maison hebebn ze nu ook een heel mooie fles water, voor de "niet" drinkers onder ons. Groet, Claudia

It's me zei

Hai Ingrid

Ik kies nr 2............vooral voor de wijn !! hihihihi!! als jij nou een flesje ontkurkt......kom ik straks even gezellig langs,................nu nog niet hoor veel te vroeg !!

Maar zonder gekheid het is echt een plaatje zo !! je kan er je eigen ansichtkaart van maken !

Fijne zondag ! lieve groetjes van mij

Mayflower zei

Ohhh...wat een heerlijke post en wat heb jij het stylen in de vingers Ingrid. Je heb er een sfeervol hoekje van gemaakt. Mooi met de foodcovers van RM en de flessen wij en mooie glazen, wat ik trouwens ook leuk vind is de water bij de wijn fles. Ik heb laatst een fles water van RM gekocht, ook zo'n leuke fles.
Ik wens jou ook een hele fijne dag.
Lieve groet, Mea

Antonia zei

Wat een slimme aanpak Ingrid. Ik probeer ook altijd iets zo aan te pakken dat mijn man denkt dat het zijn eigen idee is. Gewoon door een bepaald artikel of foto rond te laten slingeren en subtiel opmerkingen te maken. Die radiator zal vast verdwijnen of in het slechtste geval gaat hij de radiator Klei verven :-) Wat een heerlijke foto's weer. Ik vind de stoerdere uitvoering het mooist. Hele fijne zondag gewenst, lieve groet Anja

Anoniem zei

Wat ben je heerlijk bezig,dat is ook wel wat voor mij,vloeibaar schuren en als het dan niet helemaal perfect is,vind ik ook niet erg,wat heb je geweldig gaaf gestyld en prachtig gefotograveerd,is de foto met hortensia op tafel ook in je huis,want ik zie eigenlijk niet staan dat het niet zo is of haha ik lees erover heen,want ik vind de stoeltjes bij de tafel zo prachtig en wijn drink ik ook niet,heb het wel gewild omdat ik zo`n mooi rekje had voor 2 wijnflessen en 4 glazen aan op te hangen en die waren zo mooi,maar ik krijg het echt niet weg,maar lust eigenlijk helemaal geen alcohol,wens je nog een fijne dag,het zonnetje schijnt hier heerlijk en geniet van je spulletjes,lieve groet Joke.

Rianne zei

hier nog iemand met een hekel aan schuren en een voorstander van het gebruik van middeltjes. Dan krijgt alles vanzelf een nieuw kleurtje, nou ja vanzelf, maar zonder schuren gaat het wel een stuk sneller!
Geniet van je nieuwe hoekjes!
Fijne zondag nog!

marga zei

Leuk gestyld enne schuren.....wasda hahahaha!!

lia zei

Leuk, en een flesje wijn is nooit weg.

groetjes Lia

Jolanda zei

Ziet er weer mooi uit, je hebt je best gedaan, Lia!
Leuk he om dan het eea uit te proberen met stylen, heel herkenbaar. Even zus, of toch maar zo...dit erbij en dat weer weg...net zo lang tot de juiste combinatie er staat...om dan na een paar dagen of week weer wat toe te voegen of weg te halen!
En je man voorzichtig voorbereiden is denk ik iets dat heel veel vrouwen doen, ook zeer herkenbaar. Al wordt het wel steeds lastiger heb ik het idee, of ligt dat aan die van mij:)
Groetjes Jolanda

Haikey love of living zei

Heerlijk om te stylen en het gaat je prima af.
Ik zie dat je ook Riviera Maison in huis hebt. Ook fan?

groetjes,

Haikey

Corine(THUIS) zei

Schuren.. ik ken niemand die dat deel van de klus leuk vindt! Je kastje is wel een heel dankbaar styling object hè?! Leuk die twee sferen.. de sfeer op de kaart is trouwens ook helemaal goed!
groeten, Corine(THUIS)

kienkele zei

Hoi Ingrid, bedankt over de info over het vloeibare schuren. Ook ik vind dat een crime, dus meestal doet lief dat voor me, maar als je het op deze manier zelf kunt....
Je kastje ziet er mooi uit, en de decoraties zijn super!
Fijne avond nog, lieve groet, Tineke

Marion zei

Lieve Ingrid,

Van dat vloeibaar schuurmiddel had ik nog niet eerder gehoord, handig zeg. Ik denk dat de meeste een hekel aan het schuren hebben.
Je decoraties zijn erg mooi, de 2e is inderdaad stoerder.
Je hebt een gezellig huis!
liefs Marion

faire un songe zei

Hoi Ingrid, ja het was heerlijk en we zijn inderdaad ook nog even bij Bergerac binnen geweest... ik vond het erg duur en de mensen erg arrogant,... We kunnen er weer even tegen.. nu een hele drukke week op mijn werk voor de boeg,.morgen een groot Congres door mij georganiseerd altijd weer spannend of ik niets ben vergeten..!! pff.. nu op tijd mijn mandje in.. geen tijd om blogs te lezen helaas.. hoop dat ik er deze week aan toekom.
Voor jou ook een fijne week'.
Lieve groetjes Hetty

G-STYLE zei

Hallo Ingrid,
leuk kastje is dat en zoals altijd bij jou weer zo sfeervol gestyled .
Geweldig ook om te lezen dat jij je man naar bepaalde ideeen laat "toegroeien " dat doe ik namelijk ook en volgens mij nog veel meer vrouwen met ons......hihihihi

heb een fijne week !
lieve groet Gea

Bizzy @ home zei

Die tip ga ik even onthouden. Lijkt me ook net iets voor mij:)
Mooie foto''s en kastje. HEel sfeervol allemaal.
Groetjes Renny

love lives in the kitchen zei

all this furniture is simply amazing! as well as the accessories, i love especisally the baskets! it's alwyas lovely to stop by your blog to see all these wonderful things!
have a sweet monday,
justyna

vintage-rose Cottage zei

hi,,ohhh your picture are so beautiful..i love your style,,lovely greetings Belinda

Anja zei

Meid, wat een heerlijke plaatjes. Leuke blog heb je. Ik heb je maar meteen bij de favorieten gezet, dan kom ik hier vaker digitaal op de thee, goed :D ?

Groetjes, Anja

by kuzz zei

Hoi
Wat is het een leuk hoekje geworden zeg! Heerlijk he iets nieuws "in te richten"
Enne dat van die mannen... ook hier werkt het zo haha, wel leuk om te lezen dat veel vrouwen zo te werk gaan..
Even over je berichtje op mijn blog, het zijn geen "echte" stempels die ik gebruik, ik heb ze digitaal gemaakt.
Vandaar dat deze (nog) nergens te koop zijn!
Nog een fijne avond, liefs Erna

Nieneke zei

oo, ik las net dat je bij de Potstal stond met je cadeaubonnen..jammer. Ik kreeg meteen zo'n beeld...Het lijkt me inderdaad een prachtige winkel!
Dat vloeibaar schuren gaat bij ons zeker niet gebeuren; mijn mannetje is nog van de "ouderwetse stempel", dus er wordt hier flink geschuurd...Het ergste van d verfkus vind ik altijd die kwasten weer schoonmaken....
Enne; die witte wijn moet wel koud, hè..

LOPPISLIV zei

Hi Ingrid! Lovely things and pics here at your blog. The baskets together with the brown grey colours I just love this with the white funiture, lovely mix :-) And the post about Casa Mendec was just wonderful. Have a very nice day. Greetings / Paula

Les Cotrions zei

I've never heard about this abrasive product...It sounds very interesting! Nice photos you show Ingrid....lovely willow cloche and dishes! You don't drink wine, but...a glass of good one is a big pleasure!
Hugs!
Vale

Splashes of Pink and Mint zei

Wat grappig, ik moet mijn man ook altijd op deze manier voorbereiden! Eerst even langzaam aan het idee laten wennen, hahaha!!! Het is dat je niet zonder kunt, maar van mij zouden al die radiatoren zo m'n huis uit mogen! Je hoekje ziet er heel erg mooi uit, lekker hè, dat rommelen met je spulletjes!
Groetjes Elly

Gaia zei

You have a verynice blog. Very similar to what I like the most!

I hope you'll come to visit me!
Don't miss mi GIVEAWAY! see you there!

Anita zei

Hoi Ingrid,leuke hoekjes hoor heb je gemaakt,je foodcovers en muziekpapier,ook helemaal mijn ding!Het vloeibaar schuren klonk wel heel interesant en had ik nog nooit van gehoord maar ga ik zeker onthouden!
Lachen dat je, je man naar een idee toe laat groeien want volgens mij doe ik dat ook altijd!!Het door mij verzonnen idee heeft altijd'intrek' tijd nodig!
Je vroeg over een kaart op stof overnemen.Het onderwerp scan je in ,je plaatst het in spiegelbeeld en print het uit op transferpapier(hema) strijkt het op stof,en klaar is kees!
Groetjes en tot gauw maar weer,anita.

butiksofie zei

Wunderschöne Bilder! Das eine Bild ist aus einem Buch, stimmts! Das habe ich auch!! Einen schönen Abend.GLG Anja

vosgesparis zei

Dat iklinkt een beetje als HG verfhechter..... de hit van t P.forum haha... iig reuze handig zo te lezen.. Kun je niet je muur en radiator gewoon in dezelfde kleur verven trouwens , dan hoef je m helemaal niet weg te halen of te verplaatsen. Ik zie trouwens op een ander foto dat je vitrinekast ook voor een grijs vlak staat, grappig ik heb het precies zo hier in de huiskamer (dat vlak dan he)

Yvonne - Frl. Klein zei

So wunderschöne Bilder die Du uns zeigst!!!!
Viele liebe Grüße, Yvonne

Rumour has it zei

Prachtige plaatjes hier! Die stoelen op die foto met witte kast zijn zo mooi. We hebben soortgelijke stoelen in huis, maar die zijn gevernist; deze sobere versie bevalt me eigenlijk veel beter en ik denk dat ik onze stoelen toch maar ga afbeitsen in de toekomst. Waar jouw foto´s al niet toe leiden... :D

Auntie Cake zei

So beautiful Ingrid!
Kate