maandag 29 maart 2010

Emaille op maandag...

Zoals ik in mijn vorige “Emaille op maandag” post al aangaf, heb ik niet veel emaille. Gelukkig bedacht ik mij dat ik deze melkkoker nog heb. De melkkoker is van mijn ouders geweest en na het overlijden van mijn moeder, mocht ik dit bij de verdeling van haar spulletjes mee naar huis nemen.


Home & Lifestyle
Als ik het mij goed herinner, maakte mijn moeder hier het mengsel voor griesmeelpudding in, voordat het in een puddingvorm werd gegoten. Ik hield er niet van, maar bij een aantal anderen van het gezin was griesmeelpudding met bessensap favoriet.
  Home & Lifestyle
Home & Lifestyle

Toen ik deze emaille melkkoker uit de kast pakte, ben ik ook gaan zoeken naar bestek van mijn moeder. Ik hoopte daar nog iets van emaille aan te treffen, maar dat lag er niet tussen. Wel vond ik deze stampotstamper, die ook bij mijn ouders vandaan komt.


Home & Lifestyle


Wil je ook meedoen aan dit leuke initiatief van Irma van de blog “Allemaal kleurtjes”, kijk dan even op haar blog!

Ook kun je nog steeds meedoen aan mijn give away! Klik hier voor meer informatie!

27 opmerkingen:

Logement it Foarhus zei

Maandag, wasdag, in blogland: Maandag, emailledag. En ja hoor het eerste berichtje over emaille verschijnt al van jou. Blijft mooi het gewolkte grijze emaille. De herinnering die ik er aan heb is dat mijn moeder de melkkoker (ze had een zachtgele uit de jaren 50/60) meeging naar de melkkar. De melkboer kwam nog aan huis. Je kon dan een lav maatje (halve liter) of een heel maatje melk halen.
Leuk die herinneringen aan ouders en hun gebruiken.

De foto,s zijn trouwens ook heel mooi, ja eenvoud he, en grijs, je weet wel ook mijn favoriet.

groetjes Pauline

Mayflower zei

Hoi Irma, nee....geen wasdag hier op maandag hoor, hier is het Emailledag, ik ben ook weer van de partij. Wat een mooie melkkoker Ingrid met dat wolkje, bij ons thuis hadden we er ook zo een en het leuke van je post is dat er ook weer allemaal herinneringen boven komen. Zo komen we door deze leuke dag van Irma erachter dat we meer hebben dan we dachten hihi. Je heb er weer mooie foto's van gemaakt met de aardappelstamper erbij. Mmmmm en griesmeel, ik maakte het ook weleens, maar nu maakt Mona het voor me haha.
Fijne dag en een lieve groet, Mea

Passione Helena zei

Hallo Ingrid,

Leuke post..extra waardevol omdat het van je moeder is geweest. Mijn oma had éénzelfde grijsgewolkte melkkoker. Ze had er ook een hele grote pan van. Waar op maandag 'wasdag' wel eens kookwasjes in werd gedaan. Zelf heb ik eens een roomkleurige melkkoker kunnen bemachtigen en staat mooi te zijn op het fornuis. De stamper ken ik nog van thuis.
Leuk deze herinneringen!

Je foto's zien er erg mooi uit!

Een hele fijne dag!

Lieve groetjes, Helena

Ineke zei

Het heeft toch wel wat dat emaille! Zelf heb ik geen emaille. Maar het zijn wel spullen met herinneringen! En ik ben ook gek op griesmeel! Kook regelmatig griesmeelpap.
Groetjes en een fijne week!
Ineke

willy zei

Mooi dat gewolkte grijs. Ik kan mijn zo'n kan ook nog wel herinneren.Leuk dat je deze kan van je ouders nog hebt.

Rummet för välbefinnande zei

I just want to send you a big monday-hug and wish you a nice week. Easter is here and spring is about to come - it´s really nice!
Hugs from Mia

seasons of my house zei

Ben bezig met m'n rondje emaille, en deze hier is helemaal mijn kleur hoor Ingrid. Mmmmm lekker griesmeelpudding, maar ik ben de enige hier thuis die dat vind....dus staat het nooit op het menu.
Fijne week,
Karin

brocaatje zei

Prachtige foto's!!
Leuk idee van jullie maandag emaille dag :-)

La Maison en Wonderboom zei

Leuk hoor die herinneringen en grappig dat bij iedereen wel iets naar boven komt als je zoiets verteld. Ik dacht meteen aan mijn moeders emaille lepelrek, ze heeft het echt aan mij gegeven, en ik ben er blij mee.

Fijne dag
Hermine

lia zei

Mooie kan, zelf vind ik dat gewolkte emaille ook het mooist. Waarom weet ik niet, misschien omdat ik dat het beste ken van vroeger. Leuk dat je dat nog hebt van je moeder.

Lieve groet Lia

jootje zei

griesmeelpudding, vroeger ook niet mijn favoriet. maar sinds kort hier in huis heel populair, behalve bij mijn jongste dan.
zie je ingrid, je hebt toch meer emaille dan je dacht. fijne dag nog,
groetjes van jootje.

Musje zei

Wow je bent de 1e blog waar ik kom,waar ik alle foto`s kan bekijken,er is storing denk ik bij blogger,je kan is een pracht en ook nogeens een dierbaar bezit en de stamper er zo bij,geweldig,fijne avond,lieve groet Joke.

Renny zei

Ja, die had mijn moeder ook...wat een nostalgie. Mooie foto's heb je ervan gemaakt. De post zie ik wel gewoon maar in de sidebar veel rode kruisjes....
Hopelijk doet blogger het gauw weer normaal, het is nu zo kaal overal....
Groetjes Renny

Emmy zei

Leuke melkkan heb je staan en dan vooral de herinnering aan vroeger maakt 'm voor jouw nog specialer. En de stampert gebruik ik hier nog hoor voor de stamppotten,lekker makkelijk. groeten berky

kienkele zei

Prachtig, dat grijsgewolkt emaille. Zelf heb ik alleen maar wit (nu buiten) en roomwit (in de keuken). Ga hier toch ook maar eens naar zoeken!
En je foto´s zijn as always prachtig!
Fijne avond, lieve groet, Tineke

Veronique zei

Oh zo leuk zo'n mooie grijs-gewolkte melkkoker, echt het toppunt van nostalgie in de keuken....welke oma had die niet!
Leuk dat jij zo'n mooie hebt, ik vind 'm prachtig!

Veel groetjes, Veronique

Marga zei

Hallo Ingrid.
Geniet van je leuke blog. En wat die emaille betreft. Mijn moeder had zo'n grijs steelpannetje waar melk in werd gekookt. Zelf heb ik ooit enkele spulletjes van emaille gekocht dat ik als decoratie heb neergezet.
Groetjes Marga

Bonjade zei

Tja dat is ook niet de bedoeling koude koffie....dus ik kom virtueel even een bakkie halen........
Enne als je eens hierin van die heerlijk griesmeelpudding maakt bel me dan.......
Ja hoor, 1 schepje suiker is genoeg.....
Enne heb je er wat lekkers bij....?
Fijne avond

Pierelantijntjes zei

Wat toevallig, ik wilde gisteren een berichtje bij jou achterlaten maar er waren wat problemen en mijn berichtje is toen ook niet gelukt. Dus nu, bij deze:
Ik heb ook niet veel emalle maar heb wel precies dezelfde melkkoker als jij hebt. Ik heb ook nog zo'n petroliumstelletje van dat gewolkte emaille. Ik heb wel wat foto's gemaakt van mijn emaille want ik vind het toch wel leuk om ook eens een maandag post te doen.
Lieve groet van Ester

Elly zei

Pure nostalgie dit mooie gewolkte emaille! En die pudding...brrr... ik heb er nooit zo van gehouden (nou maakte mijn moeder het ook niet zo vaak hoor, gelukkig!). Maar die koker is natuurlijk wel helemaal geweldig!

Villa König zei

Hi Ingrid,
thanks for your nice comment. No I didn't visit sweden. Unfortunately not! I would love to do it. With the word sweden we mean Ikea :-) but it was also very nice to go there. Above you show wonderful pictures!!! I really like your blog and will come back soon! :-)
Have a nice evening. Hugs Yvonne

Les Cotrions zei

Hello Ingrid! I know something wrong with my blog! I hope nothing serious...may be I made a mess...or I don't know...
Your milk jug is lovely in grey and what a sweet memory of your mum and childhood!
Have a sweet Wednesday!
Vale

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Je hebt vaak toch meer emaille dan je denkt
;-)! Daar kwam ik ook achter nadat ik tegen Irma had gezegd dat ik niet veel had....!! Mooi die gewolkte melkkomer uit grootmoeders tijd!

Fijne avond!

Lieve groet, Madelief

Petra zei

Wel een mooie, lijkt me wel vast gaan zitten die griesmeel. Ook lekker, vooral het vel, heerlijk geef maar aan mij.

Groetjes Petra

In den Uylenbal zei

Emaille blijft een mooi en nostalgisch item in menig interieur. Het roomwitte met zwarte rand van Jeanne d'Arc is ook erg mooi. Hoe krijg jij trouwens dat "wazige" in jouw foto's ? Greetz, Lejo ( In den Uylenbal )

Auntie Cake zei

Such sweet treasures from family!
Kate

Richtsje zei

Wat leuk, deze blog! De jongens hebben nu op school een opa/oma-project, waarbij we allerlei oude gebruiksvoorwerpen mee gaven naar school. Zo'n stamper had ik vorig jaar in mijn kerstpakket, ook leuk, maar in combi met jouw grijsgewolkte email is het wel zo mooi te zien!