maandag 10 augustus 2015

Sfeervol Cannes…

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat we terugkeerden van een heerlijke vakantie in het sfeervolle Cannes. 

Cannes is vooral bekend vanwege het filmfestival, de dure hotels en de zeer kostbare jachten in de haven, maar wij verbleven in het oude deel van Cannes en dat vond ik veel leuker. 

Home & Lifestyle

We huurden een appartement in een van de leukste straten van Cannes. Mooie, hoge huizen met sfeervolle luiken - een smalle autovrije straat en winkeltjes waar je onder andere terecht kon voor Franse delicatessen…een betere plek hadden we niet kunnen hebben. De haven en het strand lagen op hooguit tien minuten lopen bij ons vandaan en de restaurants zaten om de hoek. Aangezien we geen auto tot onze beschikking hadden, was dit ideaal. We hebben de auto dan ook geen enkel moment gemist. Uitstapjes maakten we indien nodig met de trein, per scooter of per boot. 

Home & Lifestyle

Notre Dame de l’Esperance

Het oude deel van Cannes heet Le Suquet. Hier woonden vroeger de vissers. Veel huizen en de smalle straten van Le Suquet zijn honderden jaren oud. Lopend door deze straatjes klommen we de heuvel op richting het fort Château de la Castre en de kerk Notre Dame de l' Esperance. Vanaf de heuvel hadden we een prachtig uitzicht op het Palais des Festivals en de haven.  

Home & Lifestyle

Fort Château de la Castre


Home & Lifestyle

Fort Château de la Castre


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Uitzicht vanaf het fort


Home & Lifestyle

Uitzicht vanaf het fort

Een paar dagen later namen we tegen de middag vanuit de haven van Cannes de boot naar het eiland Île Sainte-Marguerite. Vanaf de boot hadden we mooi zicht op Cannes en het Palais des Festivals. 

Het Palais des Festivals et des Congrès is een modern gebouw. Het bekendste evenement dat daar wordt gehouden is het Filmfestival van Cannes, waar jaarlijks de Gouden Palm wordt uitgereikt. 


Home & Lifestyle

Palais des Festivals et des Congrès


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Zicht op Cannes vanaf het eiland


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Zicht op Cannes vanaf het eiland


Home & Lifestyle

Het eiland zelf staat bekend om Fort Royal, een fort dat enkele eeuwen terug dienst deed als gevangenis en waar nu onder andere een museum is ondergebracht. Toen wij het fort bezochten, was het buiten erg warm en genoten wij van de airco binnen maar voor gevangenen zal het een ontbering zijn geweest om daar te moeten verblijven. 

Het eiland is heel geschikt voor het maken van een lange wandeling, maar vanwege de hitte besloten wij na ons bezoek aan het museum de boot terug te nemen naar het vasteland. 


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Wordt vervolgd!

Liefs, Ingrid

37 opmerkingen:

My name is Riet zei

Wat heb je prachtige foto,s gemaakt Ingrid . De omgeving is daar zo mooi, wij zijn er ook een paar keer geweest. Helaas was fotograferen toen nog niet mijn hobby ;)))))))) Maar ik kom nou bij jou genieten.
Wij hebben weer een cruise gemaakt maar ik heb er nog niks van op mijn blog gezet. Ik had even geen inspiratie. Komt wel weer (hoop ik).
Ik wens je een fijne week.
Liefs van Riet

Unknown zei

Wat ziet het er prachtig uit.Mooie foto's heb je gemaakt.
Ik ben benieuwd naar je vervolg!!!

Groetjes, Inge

lorenza marengo zei

Bellissimo! !!!!!
Un abbraccio

Ús hûs ús thús zei

Zo te zien hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Je foto's zijn weer prachtig! Zo leuk die tegenstellingen tussen het oude gedeelte waar jullie zaten en het luxe deel bij de haven. Ik ben benieuwd naar het vervolg!
Fijne week. Groetjes van Aleta

Villa Zeezicht zei

Wow, wat prachtig!! Vervlogen tijden herleven, toen ik als meisje van 12 er ooit een weekje doorgebracht heb :) Wat een mooie sfeerbeelden laat je ons zien, om helemaal blij van te worden! Met deze foto's zul je vast heel erg nagenieten :)!!

Ger zei

Hoi Ingrid,

Heerlijke foto's van een zonovergoten vakantie stek waar het goed toeven moet zijn geweest aan en op het water,restaurantjes en delicatesse zaakjes om de hoek,dat alles zal bijgedragen hebben aan een exclusiviteit aan eten en drinken op het bord en in het glas,daar tel ik de lange zwoele zomeravonden bij op en het kan niet anders dan een zeer geslaagde vakantie zijn geweest.

Fijne dag en lieve groet,
Ger

lia zei

Jullie hebben dus weer een hele mooie vakantie vol ervaringen erop zitten.
De foto's laten een prachtig beeld zien, wat me wel aanspreekt.
Ben je weer met een camper van plaats naar plaats gegaan, of nu alleen in een hotel.
Benieuwd naar de rest van je reis.

Liefs lia

Unknown zei

Prachtige foto's. Mooie omgeving!
Ik vond Nice zo indrukwekkend met het mooie plein en de prachtige boulevard met mooie gebouwen zo aan de azuurblauwe zee.
Laat de volgende serie foto's maar komen hoor....ben benieuwd!

Fijne week!
Groetjes Anita

Jolanda zei

Wat zien je foto's er prachtig uit. Lang geleden zijn we tijdens een vakantie eens naar Cannes gereden voor een middagje. De kinderen waren nog erg klein maar ik herinner me dat het een mooie oude stad was. Ik ben erg benieuwd naar de rest! Leuk om in een stad te zijn tijdens je vakantie. Wij hebben het dit keer ook gedaan op de heen en terugreis en het is ons ook erg goed bevallen. Lieve groetjes
Jolanda

Anoniem zei

Wat een prachtige omgeving, Ingrid!
Je kent het inderdaad als een plaats voor de high-society, maar de kant die jij laat zien is prachtig. Het oude deel geeft veel sfeer.
Zie uit naar meer!
Fijn dat jullie het naar je zin hebt gehad.

Liefs, Gerry

Bij Sandra Thuis zei

Ik zou zeggen:welkom terug in Nederland! Kun je nog even lekker van dit zonnetje genieten, de temperatuur is hier denk ik iets aangenamer ...
Prachtige sfeerfoto's weer,Ingrid. Ziet er erg mooi uit. Ik wist niet dat je in Cannes ook als "gewone " toerist terecht kon, alleen als je voldoende centjes meenam!
Maar dit bewijst maar eens het tegendeel!
Fijn dat jullie genoten hebben,
Liefs,Sandra

Anoniem zei

Ik geniet!! Wij waren hier de vorige vakantie, twee jaar geleden. Sommige plekken herken ik meteen, maar er zijn ook verrassende mooie plekjes die we dus nog niet ontdekt hebben. Reden om weer eens terug te gaan! Hihi, al is het alleen al voor de heerlijke warmte die we dit jaar in de Bretagne wel wat gemist hebben...
Liefs, Peetje

Henriette zei

Ik ben al een paar jaar niet op vakantie geweest in Zuid Frankrijk. Ik krijg hier zo'n heimwee van. Zucht... Schitterende foto's. Liefs, Henriette

Marijke zei

Wow wat een heerlijke vakantie foto's!
groetjes van Marijke

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Als ik jouw foto's zo zie zou ik direct willen afreizen. Dat heldere water met de strak blauwe lucht en de kleurrijke bougainville. Zo mooi allemaal! Fijn om te horen dat jullie hebben genoten. Wat gaat het snel voorbij he? Lukt het jullie nog een beetje om het vakantiegevoel vast te houden? Doordat het weer meezit lukt het mij aardig. Buiten het werk om heb ik veel leuke uitstapjes staan waar ik van geniet.

Ik wens je een hele fijne week toe!

Liefs, Madelief xxx

Janny zei

Wat heb je toch een goed gevoel voor mooie foto's. Je bent echt super in het maken van sfeervolle plaatjes.
Cannes klinkt heerlijk zoals jij het beschrijft.
Wij waren een jaar of tien geleden twee achter elkaar in Cannes en vonden er niet veel aan. Was ook wel in een heel drukke tijd.
Daar moet ik nu niet meer aan denken. Het liefst vermijd ik grote steden helemaal in mijn vakantie en beperk ik me tot mooi sfeervolle dorpjes.
Maar fijn dat jullie een leuke vakantie hier hadden. En dat wij er zó even van konden meegenieten.
Liefs,
Janny

It's me zei

Wat een prachtige post....ik kijk weer uit naar de volgende liefs Ria x

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Nou, jullie hebben duidelijk ook weer een heerlijke vakantiebestemming gevonden. Wat mooi dat er zo'n echte oude stad nog is. Ik ken Cannes ook alleen maar van de snelle dure boten en de super de luxe hotels (van tv hoor, ben er nog nooit geweest) en dat vind ik allemaal echt niet mooi. Maar wat jij ons laat zien vind ik wel weer heel mooi.
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.
Liefs,
Mirjam

flowersandhome zei

Prachtig reisverslag Ingrid en heel interessant om Cannes zo eens te zien en niet van alleen het filmfestival. Ik was er nog nooit. Ben nooit 'dieper' Frankrijk in geraakt dan Bretagne tot dusver ;) maar o wat zou ik graag de rest van Frankrijk ook ontdekken. Manlief heeft het al zowat helemaal doorkruist per fiets, net als Nederland en Duitsland, en België natuurlijk, maar dan eens iets bezoeken, ho maar, neen, het gaat hem alleen maar om het fietsen. Vorige lente fietste hij oa eens bij Kinderdijk. Dat zijn gewoon molens hoor, is wat hij erover te vertellen had. Ik viel haast van mijn stoel!
Lieve groet,
Marian

het moonhuis zei

Nou prachtig hoor, ik wil dit ook wel een keer zien allemaal.
Ik ben in Bretagne geweest en mijn foto's zijn hartstikke grauw, wij hadden namelijk niet zo'n blauwe lucht. De temeperatuur was daarentegen prima, voor ons ideaal in ieder geval. Ik heb genoten van je mooie foto's!

Liefs Monica

Room Seventeen zei

Mooie foto's Ingrid. Ben net terug uit Frankrijk maar als ik dit zie heb ik meteen zin om mijn koffers weer te pakken!

Willy zei

hej Ingrid, wat een heerlijke plek om vakantie te vieren. Prachtige foto's laat je zien. Lieve groet,

Hillary'sHome zei

Wat weet je toch steeds weer prachtige foto's te maken.
Ik heb er van genoten.

Fijne week gewenst.

Lieve groet, Hilgonda

lien zei

Wat een mooie foto's Ingrid, maar ik had ook niet anders verwacht bij jou:) door het plaatsen van blogjes erover, waan je je weer lekker even terug he! Ik ben benieuwd naar deel twee!

Unknown zei

Ik ben nog nooit in het zuiden van Frankrijk geweest. Dit geeft me een mooie indruk want Cannes ken ik alleen maar van het filmfestival .
Ik wist zelfs niet dat het een oude stad had , haha. Het oude gedeelte spreekt mij ook het meeste aan .
En dan overal die prachtige bloemen .
Je hebt dit prachtig in beeld gebracht , Inge
Groetjes
Christel , Garcya's place

Unknown zei

je overtreft jezelf telkens weer met die mooie foto's!
Fijn dat jullie zo genoten hebben :-)

Fijn weekend!

Marian zei

Oohhh wat heb je mooie foto's gemaakt...doen me toch wel denken aan onze vakntie van vorig jaar, wij zaten toen in Nice...
Je hebt het heel sfeervol vastgelegd...en mij lijkt het ook erg leuk om in zo' n oud gedeelte te zitten....fijn dat jullie het naar je zin gehad hebben....

Marjan zei

Wat leuk dat jullie alles met zeg maar openbaar vervoer hebben gedaan. (ik zie de boot ook maar even zo). Zo zie je volgens mij nog meer van de mooie omgeving en ik kijk graag met je mee.....

liefs, Marjan

Muggensteekjes zei

Wat is het daar mooi Ingrid, zo te zien en te lezen hebben jullie het daar heerlijk gehad. Mijn zoon en zijn vriendin gaan naar Fréjus, vlakbij Cannes volgens mij. Ze hebben er heel veel zin in, lekker nog twee weken genieten voordat school weer begint.
Fijne avond, liefs Ingrid.

Pauline zei

Ingrid, de foto's zijn echt prachtig! Na het lezen van jouw e-mail eerst even kijken hier. Maar dat je mooie foto's maakt wist ik ook al langer. Foto's van een prachtig zomers Cannes. En wat is die bougainville schitterend! Fijn dat jullie zo genoten hebben.
Je krijgt antwoord op je mail hoor.
Liefs, Pauline

Thuis bij Tjits zei

Wat een prachtige foto's Ingrid, heerlijk sfeertje en met deze natte dagen is dit extra genieten!!

Liefs en een fijne week, Tjits

Claudia Leertouwer zei

Was weer even niet geweest, wat een prachtige foto's! Het voelt gewoon of ik ook een beetje op vakantie ben!

June zei

Hello dear Ingrid! Every beautiful photo brought a sigh from me! What a lovely time this must have been for you. Cannes through your lens was exactly what I needed today.
sending hugs...

Indruk zei

Ik blijf het iedere keer weer zeggen Ingrid: je maakt echt zulke mooie foto's, echt knap. Prachtig ook die detailfoto's, het kan zo in een boek. Wat fijn dat jullie een appartement hadden en vanuit daar alles goed konden bereiken. Ben benieuwd naar het vervolg van deze mooie trip. Liefs Pascale

Rozen van papier zei

Gewoon een paradijsje aan de Côte d'Azur. Zo mooi, en mooie foto's gemaakt. Jullie hebben ene goede keuze gemaakt, heerlijk.

Groeten Janny

Marjon zei

Wat prachtig allemaal en wat heb je weer mooie foto's gemaakt, het is echt een waar paradijs daar...ben een tikkeltje jaloers....echt super mooi daar en ik weet zeker dat jullie weer genoten hebben....groet Marjon

Maia zei

Vakantie weer bijna voorbij, na deze week beginnen hier de scholen ook weer en ik ga vanaf morgen al weer voorbereiden.
Wat een speciale vakantie hebben jullie gehad in Cannes!
Prachtige rondleiding met je foto's een mooie impressie zoals gewoonlijk hier op je blog!
Wat zullen jullie genoten hebben en het was schitterend weer dat is ook fantastisch!
Ik lees nog even verder dus tot zo
Lieve groet Maia