maandag 31 augustus 2015

Annabellen…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Hoewel ik met de meubels in de woonkamer niet zo makkelijk kan schuiven, verander ik wel graag de gestylde plekjes op de diverse tafels. Zo ook op de eettafel. Hoe leuk is het dan om de vaas die ik eerder met muurvuller bewerkte met oogst uit eigen tuin te vullen! 

Home & Lifestyle

Ik zag dat ik haast moest maken, want een aantal annabellen waren al door de zon onder handen genomen en van bruine bloemetjes voorzien. Gelukkig dacht ik er deze keer op tijd aan om ook echt een aantal bloemen af te knippen, want bij mij lopen constateren en denken niet altijd even synchroon met daadwerkelijk doen ;-). 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Ik combineerde de vaas met een tinnen schoteltje van de kringloop, een schaaltje van Hoffz (Seizoen & Stijl) en een dadeltak. Ik ga een poging wagen de bloemen mooi in te laten drogen, zodat we er ook de komende maanden nog plezier van kunnen hebben. 

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

40 opmerkingen:

What's in a day zei

Heerlijk om met vondsten uit eigen tuin aan de slag te gaan, ik heb er net ook een post over geplaatst:)
Het staat heel mooi en in die stoere pot is het contrast zo mooi!
Hopelijk komt er nog wat mooi nazomerweer terug Ingrid, deze buien zijn maar niets!

Liefs, Eefie

Unknown zei

Ik heb toevallig de zondag ook hetzelfde gedacht en heb er een paar afgeknipt om in de hal te laten drogen .
Éénmaal ingedroogd zet ik ze in een kruikje op de slaapkamer .
Staat ook mooi in het stenen kruikje .
Fijne avond ,
Christel , Garcya's place

Marian zei

Prachtig stilleven is dit...een klein laagje water onderin de pot doet wonderen...kan net genoeg zijn voor de annabellen om mooi in te drogen..
Tenminste...dit trucje werkt goed bij de gewone bolhortensia...

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Je Annabellen staan er prachtig bij! Loopt het bij jou ook allemaal op het einde in de tuin? Wat is het seizoen snel gegaan he?! Gezellig dat wij elkaar in november gaan ontmoeten! De datum staat in mijn agenda.

Fijne week en liefs,

Madelief x

Unknown zei

Annabellen met een groen waasje vindt ik het mooist...mooi zo in je vaas.
Ik heb ook weer genoten van je reisverslag, begin komende week ook weer met bloggen...gezellig weer!
Fijne Week.

Groetjes,
Inge, my choice

Unknown zei

Prachtige combinatie vind ik dat groen met de stoere grijze pot. Krijg heel veel zin in het najaar bij het lezen van deze mooie post :)
Dankjewel voor je leuke reactie op mijn blog,
Liefs, Sonja

Huize Kip Kakel zei

Het blijft mooi om zo dubbel van je tuinbloemen te kunnen genieten.
Ook ik knipte dit weekend van de annabellen en hortensia, ik verwerkte ze in een krans en zette ze in een pot.
Hopelijk drogen ze mooi in!
Zo heb je weer een mooi seizoenshoekje gestyld!

Dinah zei

Mooi zijn ze he die annabel. Ik heb ze ook maar door de regenbuien zijn ze niet zo mooi als voorgaande jaren.. Het ziet er bij jou zo weer mooi uit.

Lieve groet,dinah

Roelie Steinmann Photography zei

Prachtig zeg de annabellen. Bij mij zijn ze nu bijna allemaal echt helemaal plat geregend.

Groetjes Roelie

My name is Riet zei

Wat zijn je annabellen mooi INgrid. En ze drogen lijkt me een erg goed idee.
Ik kan niet bloggen op het ogenblik want ik kan er geen enkele foto opzetten. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet. Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe laptop en daar staat sinds kort ook Windows 10 op en ik denk dat het daar aan ligt. Ik ben al dagen aan het proberen maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik moet een van mijn zonen maar eens vragen om te komen kijken want ik zie het niet meer zitten.
Een fijne week!
Liefs van Riet.

Unknown zei

Je Annabellen zijn inderdaad nog prachtig. Volgens mij zijn die van mij al te ver heen, ach ze staan buiten mooi voor het raam, zodat we in de winter genieten van de ingedroogde Annabellen.

Groetjes, Inge

Bizzy @ home zei

Daar kun je de hele winter plezier van hebben. Ze staan prachtig zo! Ik zal ook nog een paar afknippen, een mooie herinnering aan mijn tuintje. Het enige wat ik graag had meegenomen...maar ach, er komt iets moois voor terug gelukkig. Fijne avond nog Ingrid.
Lieve groet, Renny

het moonhuis zei

Zo mooi altijd die annabellen.
Gewone hortensia's drogen mooi in, maar volgens mij is het met annabellen altijd een stuk lastiger toch?
Mooi plaatje zo met het tinnen bordje en Hoffz schaaltje.

Liefs Monica

It's me zei

Wat een mooie .,!!...prachtige foto's hoor liefs Ria x

Anoniem zei

Dat staat prachtig, Ingrid, en helemaal al je het ook nog uit de eigen tuin kunt halen.
Het beste resultaat haal ik altijd als ik ze, als ze droogwaardig zijn, op de kop in een donkere ruimte hang. Je zou het ook uit kunnen proberen, door deze in de vaas te laten drogen en een aparte tak op haar kop in het donker te laten drogen.
Het zijn mooie exemplaren om nog wat langer plezier van te hebben.
Geniet ze!

Liefs, Gerry

Unknown zei

Mooi sfeer plaatje ingrid! Hopen dat het indrogen mooi lukt! Liefs Daniëlle

Onder de rieten kap zei

Net je vorige blogposts terug gelezen, door de vakantie liep ik achter, je vakantiefoto's zijn zo mooi, heerlijk genieten daar, en je kruik in je vorige post is supergaaf, daar was ik ook voor gevallen!
die annabellen vind ik ook zo prachtig, ik heb ze nog niet in mijn tuin maar daar gaat volgend jaar verandering in komen! En ik hoop dat ik dan ook op tijd ben met afknippen haha!
Liefs, Yvonne

Indruk zei

Fijn dat je zo'n plezier hebt van die vaas! was ook een prachtige metamorfose. Mooi die Annabellen, zo lekker fris die kleur groen. Ik hoop dat ze mooi indrogen. Liefs Pascale

Ger zei

Hoe het met Annabellen zit en drogen daar heb ik geen ervaring mee, weet wel dat mijn dochter ze vorig jaar in huis had en die prachtig ingedroogd zijn en hun zacht groene kleur goed behouden hebben.
Wanneer boeren/bol hortensia's knisperen wanneer je ze aanraakt zijn ze geschikt om te knippen van struik en lukt drogen goed.

Of het met jou bloemen nou wel of niet gaat lukken(hoop voor jou van wel natuurlijk)ze staan er nu in elk geval mooi in de pot op tafel.

Lieve groet,Ger

Anneke zei

Ja de annabellen staan hier ook in de tuin. Ze beginnen een beetje groen te worden vind ik persoonlijk ook mooi. Het zijn weer mooie plaatjes en ik hoop dat ze mooi indrogen. Liefs anneke

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Prachtig, Ingrid!

Lieve-Groetjes,
Verie

Unknown zei

Prachtig zijn de Annabellen in de vaas. Ik kan zoiets helaas niet op tafel zetten want dan heeft onze kat er allang zijn hoofd ingestoken en liggen de bloemetjes door de hele kamer :((
Ik hoop dat ze mooi indrogen.....ben benieuwd.

Groetjes Anita

Marjonel M zei

Ja ze blijven mooi of ze nu binnen of buiten staan.

Liefs,Marjonel

Thuis bij Tjits zei

Ze zijn zo decoratief zowel binnen als buiten, heerlijk om er de komende maanden binnen ook nog van te kunnen genieten!

Liefs, Tjits

Hillary'sHome zei

Annabellen vind ik prachtig in de tuin. En zo kun je er in het najaar ook nog lekker van genieten. De kunst is inderdaad dat je ze op tijd afknipt. Mooi gestyled.

Hopelijk hebben we nog een lekkere nazomer.

Lieve groet, Hilgonda

June zei

Your Annabelle look so lovely in that vase Ingrid. It's tricky, isn't it to know just when the time is right to cut them to dry? I cut some last week thinking it might be time, but they shriveled, so now I will try again. Mine used to turn white after the green, but I find that now, very few blooms ever turn white. Maybe they are in too much shade now? I love the green though, so that is good. You will be enjoying your all winter, I'm sure.
Summer is coming to it's close and now the weather will be easier to get outside and stay out longer. It has been so hot here this year and I don't take the heat as well as I used to, so I am glad for the relief.
I hope you have a beautiful week my dear and enjoy your fading summer days.
sending love...

lien zei

Mooi he die Annabellen! Ik heb er ook heel veel in de tuin staan. Wat heb je toch altijd mooie styling-hoekjes!

Anoniem zei

Heerlijk stilleven om naar te kijken en het is juist leuk dat ze uit je tuin komen. Ik heb laatst ook een paar afgeknipt, ze hingen al bijna op de grond door de hevige regenval. Eentje heb ik gewoon in een vaasje gezet met ruim water en de ander gewoon met een bodempje water. Die laatste is heel mooi gedroogd, nog mooi in die lichtgroene tint, terwijl die andere toch meer verkleurd is. Dus ik weet al hoe ik de volgenden ga drogen...
Liefs, Peetje

Marjon zei

Prachtig gestyled Ingrid. De groene bollen staan super mooi bij de stoere, grijze vaas. Ik vind het heel mooi af en toe een klein bruin blaadje erbij....fijne week en lieve groet Marjon

Inge R. zei

zo geniet je er extra lang van!
groetjes, Inge R

Fuchsiaantje zei

Hallo Ingrid, hoewel het niet mijn stijl is vind ik het wel mooi dat stoere en zo`n kruik past helemaal bij jouw smaak En wat zijn de Annabelle nog mooi ik heb ze zelf niet maar ze staan wel op mijn lijstje ik vind ze zo mooi. Nog een fineweek en groetjes van mij Riet.

Petra zei

Wauw, wat een mooie grote annebellen! Slim om ze maar gelijk af te knippen :-))

Corine(THUIS) zei

Zo dankbaar die Annabellen! Zo rond deze tijd maak ik altijd veel mensen blij met een bos, waar ze dan de hele winter plezier van hebben :-)

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik heb vandaag de andere hortensia's afgeknipt om een krans te maken, de annabellen laat ik dit jaar maar zitten denk ik. Maar het ziet er wel gaaf uit hè.....misschien doe ik het toch nog wel nu ik jouw mooie foto's zie!

groet Trijnie

Alie zei

Altijd genieten van je mooie plaatjes, mooi sober. Hier is het net als bij jou, ik schuif met assecoires

Unknown zei

Mooi! ze zien er prachtig uit.. hoop dat ze mooi indrogen..
Vooral in die mooie pot geeft het een stoer effect.
Groet, Leonie

Marjan zei

Wat zijn ze altijd leuk om neer te zetten die Annabellen!
Je hebt er een heerlijk plekje van gemaakt.... Dan is het nog even nagenieten van de zomer.

liefs, Marjan

SOBERenSTIJL zei

Mooi plaatje... Hopelijk heb je er lang plezier van!

Grtz Dorine

Marie-José zei

Zo Ingrid ik ben weer heerlijk bijgelezen bij je!
Met een enorme inhaalslag bezig natuurlijk, haha...
Vooral van je 'Cannes' post heb ik genoten en ik hou van dit soort wetenswaardigheden over het oude gedeelte van een stad.
Inderdaad altijd veel mooier.
Ik ben benieuwd naar het vervolg...
Ook je annebellen zijn prachtig!
Ik heb deze zelf niet in de tuin maar moet er toch maar eens aan geloven, ze passen zo mooi bij de nazomer.
Gezellig dat iedereen weer een beetje begonnen is in blogland.
Kom maar op met al die gezellige verhalen en mooie foto's.

Fijn weekend en lieve groet, MJ

Home is where the heart is zei

Wat een mooie combi, die kleuren van je vaas met de bellen. Mooie grote bellen. Ik heb ook een annabel maar dan met belletjes. Ieniemini bellen.