woensdag 26 februari 2014

Voorjaarskriebels…

Het afgelopen weekend werd ik bevangen door voorjaarskriebels en ik was duidelijk niet de enige. Bij het tuincentrum was het druk. Er werden veel voorjaarsbloeiers gekocht, karren vol.

Dat laatste viel bij mij nog wel mee, maar ik wilde wel graag wat kleur in de tuin. De helleborus is momenteel de enige plant in bloei en bovendien staat deze plant in een hoekje van de tuin, waar we vanuit huis geen zicht op hebben.

Home & Lifestyle
Mijn oog viel op deze mooie violen in dito pot. Aan het touw zat een hartje, maar dat heb ik er afgehaald.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Afgelopen zondag heb ik heerlijk in de tuin gewerkt. De pompoenen zijn uit de tuin verdwenen en het overbodige blad op de terrassen is weggeveegd. Ook heb ik hier en daar al het een en ander gesnoeid.

Wanneer in de komende weken het terras met de hogedrukreiniger wordt schoongespoten en de tuintafel van de groene aanslag is ontdaan, kan het grote genieten in de tuin beginnen.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
De witte druifjes en grotere violen vonden even een plaatsje onder de kleine overkapping naast het huis, maar moeten nog in potten worden geplaatst. Ik wil er vandaag of morgen mee aan de slag, want één pot met violen maakt tenslotte nog geen zomer. Maar het begin is er en een goed begin is het halve werk… ;-)!

Ik wens je een fijne dag!

Liefs, Ingrid

56 opmerkingen:

Els zei

Wat een klein beetje kleur kan doen! Het ziet er nu al geweldig uit!! De pot vind ik ook erg mooi, past goed bij de rest!

Fijne dag
X Els

crochetcookingandmore zei

Mooi Ingrid!

Dineke@esatto zei

Heerlijk Ingrid! Ik heb er ook zin in met dit mooie weer!
Liefs Dineke

eigen thuis zei

Wat heerlijk,hè Ingrid! Die lente die er aan komt. Dan wil je toch het liefst alles tegelijk aanpakken, maar dat gaat niet. Het ziet er in ieder geval al lekker lente achtig bij je uit. Gezellig!

Liefs Gonda

Unknown zei

Heerlijk he dit weer,krijg je er gewoon zin in :-)

Unknown zei

Het ziet er al lente-achtig uit op je tuintafel. En de overige aankopen zullen ook wel een mooi plekje krijgen maar misschien zien we dat nog op je blog.
Zelf wilde ik ook al aan de slag gaan maar ik wacht een week tot na de vakantie, want stel dat het hier niet gaat regenen (wat ik natuurlijk voor jullie hoop) redden de planten het misschien niet.
Ook nu weer een zonnige dag om in de tuin bezig te zijn.
Groetjes, Ingrid.

lien zei

Oh ja, ik proef de lente bij jou, leuk! Ik ben zelf ook al een beetje in de tuin begonnen, vooral aan het harken. Misschien moet ik mezelf ook maar eens trakteren op zo'n leuke tuinbloeiers? Liefs Carolien

Ger zei

Heerlijk hé Ingrid, die zonnige dagen,en jij nam meteen de koe bij de horens en ging van het tuincentrum de tuin in.
Zag manlief de afgelopen dagen ook al wat snoeien en vegen en ruimen.
Het viooltje is en blijft een van mijn lievelings bloemetjes in de tuin,ook bij jou fleuren ze meteen alles op.
Normaal zet ik in het najaar winterviooltjes in bakken onder het serre raam,maar die bakken staan nu nog vol met bloeiende lobelia en jasmijn met nieuwe uitlopers tot op de grond.
Heb wel al mijn bakjes en mand van vorige lente met witte/blauwe druifjes onder het afdakje vandaan gehaald,zag dat de bolletjes al voor het vierde jaar uitkomen en de bloemknopjes zullen net als wij genieten van de voorjaarsachtige temperatuur met zon.

Genietse en lieve groet,
Ger

ria zei

Prachtig, en vandaag weer zon geweldig mooie dag!!!
Liefs Ria

Huiz&zo zei

Wat een leuke pot, en lekker al voorjaar!! Ik kijk er altijd zo naar uit. Aankomend weekend wil ik ook de tuin weer een beetje opfleuren!

Fijne dag!

Homemade Home zei

Bij mij beginnen de voorjaars kriebels ook te komen.
Maar het is voor heel veel planten nog veel te vroeg.
Maar ik heb net als jij een aantal viooltjes gekocht.
Het is in ieder geval op jou tafel al heel gezellig.
Geniet van het zonnetje.
Lieve groet Nelly

Thuis bij Tjits zei

Ha Ingrid, wat heerlijk hè om de lente al te voelen, ik geniet hier ook zo van en heb net als jij gisteren ook alvast een mandje viooltje meegenomen, het geeft mij echt een voorjaarsgevoel, helemaal nu het zonnetje ook zo lekker schijnt:)

Fijne middag,
liefs Tjits

Things and Thoughts zei

Wonderful pot and violins on your garden's table Ingrid! Gardening time is starting bit by bit and I'm sure you are fully enjoying it!
Thank you for all these awesome pictures you always show us!
Have a good day!
Olympia

Sanny zei

Heerlijk hè, weer in de tuin bezig zijn.
Je foto's zijn prachtig en dat kleine potje met violen vind ik echt heel erg mooi.
Hopelijk komen er snel meer van die dagen.!

Groetjes, Sanny

Bizzy @ home zei

Heerlijk dat je alweer viooltjes hebt gehaald, hier ook al lentekriebels, al wacht ik nog even met snoeien...al zal het vast wel kunnen nu.
Lieve groet, Renny

SOBERenSTIJL zei

Je foto`s werken wel aanstekelijk moet ik zeggen hoor! krijg ook zin om de boel op te fleuren :-)
Mooi allemaal.

Lieve groet, Dorine

Unknown zei

Och..wat gezellig allemaal weer...zou nou zo naar het tuincentrum kunnen rennen.
Buiten lijkt het wel voorjaar, de zon schijnt uitbundig.
Mooie plantjes heb je gekocht Ingrid.
Geniet ervan.

Groetjes,
Inge, my choice

Anoniem zei

Prachtige violen en in mooie pot!
Grappig, dat had ik ook gedaan, het hart er afgehaald. Het moet puur zijn.
Mooie kleur violen!
Je moet er niet aan denken dat het in maart of april ineens nog erg gaat nachtvriezen. De violen kunnen wel tegen een stootje, maar in principe is het nog heel vroeg om al lentebloemen te planten.
Maar het plezier hebben we er nu wel van!!

Ik weet niet wat blogger heeft, maar mijn berichtenlijst in het dashboard is helemaal in elkaar gefrummeld aan de linkerkant en degenen die een pop-up venster hebben voor reacties, zoals jij ook hebben maar een piepklein schermpje om in te schrijven.

Liefs, Gerry

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Hoe heerlijk is het om alweer in de tuin aan het werk te zijn. En het is nog niet eens maart... Dat is dan wel het grote voordeel van een nepwinter natuurlijk!
Hier beginnen de pioenroos, de stokroos, de peer en de appel al weer uit te lopen. Er bloeit in de achtertuin alleen een kievietsbloem, maar die heb ik er afgelopen zaterdag pas in gezet.
Maar de lente zit duidelijk in de lucht en wat mij betreft is het goed hoor, laat maar komen. Nu hoef ik geen winter meer... Binnenkort ook de tafel even van de groene aanslag ontdoen en de straat zeker...!
Ik wens je een heerlijke middag,
Lieve groet,
Mirjam

Huize Kip Kakel zei

Zo..nog even en jij kan de tuin weer in!
Ik heb onder de overkapping al van een eerste 'bakkie' buiten genoten:)
Heerlijk om de eerste voorjaarsplantjes weer te voorschijn zien komen..♥

All Seasons zei

Leuk te horen dat de pompoenen er nog lagen. Tja we hebben tenslotte dan ook geen vorst gehad, want dan zijn ze zo weg. Is het niet een idee om je Helleborus te verplaatsen? Ik heb deze namelijk in onze voortuin zo staan dat we er vanuit huis van kunnen genieten. En ik heb er één in pot, ook deze kan ik vanuit huis zien.
Het is nu echt de tijd om wat kleur aan de tuin te brengen, ook vandaag was het echt genieten. Prachtig je viooltjes in de pot, hier krijg je toch echt voorjaars kriebels van...
Geniet ervan

Liefs,
Patricia

La Blomst-Living zei

Ik vind de combinatie grijze pot/paarse viooltjes echt super mooi. Staat zo gezellig, ik moet ook maar eens gauw het tuincentrum in!
Liefs, Linda

Sjonke's Kronkels zei

Stoer potje!! Heerlijk om zommer 'het voorjaar' bezig te zijn!! Lekker genieten Ingrid!!
Groetjes,
Marion

Athomebymy zei

Wat een mooie pot !!! En ook wel een héél mooi terras , lijkt op ons terras ...
paarse viooltjes zijn mijn lievelingskleur en ik zou ze ook wel graag op mijn tuintafel zetten , maar mijn tuinstoelen staan nog steeds binnen omdat ik nog aan het wachten ben op de bestelde stoelen ... en zo op de tafel zonder de stoelen er rond is zo triestig dat ik toch nog maar even wacht tot het geheel terug in orde is ...

Liefs Petra

Athomebymy zei

Wat een mooie pot !!! En ook wel een héél mooi terras , lijkt op ons terras ...
paarse viooltjes zijn mijn lievelingskleur en ik zou ze ook wel graag op mijn tuintafel zetten , maar mijn tuinstoelen staan nog steeds binnen omdat ik nog aan het wachten ben op de bestelde stoelen ... en zo op de tafel zonder de stoelen er rond is zo triestig dat ik toch nog maar even wacht tot het geheel terug in orde is ...

Liefs Petra

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

leuk die pot met viooltjes heerlijk weer he krijg er kriebels van al die bloemetjes heerlijk al die voorjaarszonnetje ....laat die lente maar komen hoor ... lekker rommelen in de tuin we zijn er weer aan toe ...fijne week geniet lekker van het buiten zijn ..lieve groet rosita

Marjon zei


Wat een leuke pot en de viooltjes geven je direct een voorjaarsgevoel en het liefst begon ik nu ook in de tuin....de foto's zijn prachtig gemaakt...lieve groet Marjon

What's in a day zei

Wat zul je genieten met de zon in je tuin, lekker naar buiten en al heerlijk de lente proeven.
Viooltjes geven altijd kleur, hier staan ze ook, ik kan er enorm van genieten.
Fijne week Ingrid.

Liefs, Eefie

Indruk zei

Wat ziet het er weer mooi en kleurig uit zo Ingrid! Geen tierelantijnen voor jou dus ik begrijp dat je zo'n hart eraf haalt. Mijn handen jeuken ook om de tuinset weer uit de schuur te halen en het groen weg te spuiten van de tegels. Liefs Pascale

Corine(THUIS) zei

Kom maar op met die lente! Fijn dat jij alvast die sfeer vastlegt!

Judith zei

Ja, wie had dat gedacht: 24/25/26 februari en de zon schijnt volop! Onze middelste heeft gisteren buiten gespeeld, enkel gekleed in een lange broek en een KORTE MOUWEN shirt...

Prachtig staan jouw bloemen! Ik kocht vandaag witte ranonkels en witte druifjes. Helaas zijn de druifjes net iets te klein voor de pot, waar ik ze voor had bedacht. Dus zit er niets anders op dan nog meer bloemen te halen (-:
Geniet van je mooie tuin!
Zonnige groetjes,
Judith

lia zei

Vandaag heb ik buiten ook even de stoep geveegd. Wat een troep...., maar verder nog niets in de tuin. De witte druifjes staan bij mij binnen.
Nog even en dan is het voorjaar, maar nog even geduld
Liefs lia

Shabby soul zei

Beautiful beautiful photos, my darling! They make me think of spring, and they make me smile =)
Thank you!
Silvia

It's me zei

Tja heerlijk ...bijna lente !!!...liefs van mij...x !

Jolanda zei

Heerlijk he! Vandaag zelfs even in het zonnetje gezeten, in februari! Geniet ervan en lieve groet

Clarieke zei

Heerlijk die frisse kleurtjes in de tuin :)
Groetjes, Clarieke

van alles wat in huis en tuin. zei

Ja wat kan je dan zin krijgen in de lente hè, terwijl het best nog een keer kan vriezen dus.....wel oppassen! Vandaag ook de hele dag in de tuin gewerkt en nu dus spierpijn! Haha, ik moet dus nog even wennen aan werken.

groet Trijnie

Petra zei

Wat n voorjaartje bij jou al. Mooi hoor, ben ook zo gek op viooltjes. Mijn tuintafel heb ik pas al gedaan met schoonmaakazijn. Eigenlijk helemaal niet veel werk en vreselijk opgeknapt. Gewoon doen!

Groetjes Petra

het moonhuis zei

De tuincentra zijn hartstikke blij met dit weer, mensen gaan dan toch eerder in de tuin aan de slag en die violen staan altijd zo mooi he?
Ik ben druk aan t schilderen, dus even geen tijd om een post op mijn blog te plaatsen en de tuin mag hier ook wel wat aan gedaan worden, maar eerst de verfklussen binnen afmaken!!

Liefs Monica

My name is Riet zei

Wat staat dat toch gezellig, die kleurtjes van het voorjaar op je tafel en in de tuin. Dat is echt genieten.IK wens je een fijne dag.Lieve groet van Riet.

Anoniem zei

Wat een heerlijke tijd gaan we weer tegenmoet: lente! Telkens als ik in de tuin loop, zie ik weer wat anders ontspruiten of zit al dik in de knop.
Je foto's werken aanstekelijk! Ik heb ook 'zin' om de tuintafel af te schrobben. En dan zo'n mooie pot erop zetten met heerlijke voorjaarsbloeiers! Mooi!
Liefs, Peetje

Michelle zei

Wat een mooie foto's, heerlijk zo al die frisse kleuren bij die aardtinten :)

Tussen Wal en Schip zei

Lekker hoor om zo je tuin klaar te maken voor het voorjaar. Je pot is erg leuk!

Lieve groet,
Alberta

Marie-José zei

Mooie foto's Ingrid, en dat grijs met paars blijft toch een prachtige combi hè. Ik doe het ook altijd met de lavendel zomers...
Het ziet er allemaal weer gezelliger uit zo hè, met een zonnetje erbij, en de lente in zicht.
Het was voor jou denk ik een meevallertje deze winter ;)
Van mij hoeft het nu ook niet meer te gaan sneeuwen ofzo, bah...laat het maar zo blijven en een stijgende temperatuur...èn tot november...graag, haha...

Lieve groet, MJ

Inge R. zei

lekker he ? zo in de tuin bezig!
heb ik gisteren ook gedaan:)
je groen aanslag verwijnt ook heel snel met Dasty(gele spul in flessen..)van de wibra!=goedkoop.. ook je onkruid, distels enzv...verdwijnen ermee:)
zal niet best zijn voor het milieu:(
maar ik kan echt niet tegen groen aanslag en onkruid.....dus ik spuit zelfs s winters..........erg he?

wie weet heb je wat aan de tip

groetjes, Inge

Janny zei

Ja, hier moet ook wel het een en ander gebeuren in de tuin. Enfin, dat heb je kunnen zien:-)
Maar bij jou ziet het er al heel gezellig uit. Leuk toch altijd die viooltjes, he? Ben ik dol op.
Geniet er maar alvast van!
Janny

Unknown zei

Het is inderdaad echt genieten zo in de tuin bezig zijn. Mooi hoor de viooltjes met het grijze potje.
En de foto's zijn weer super! Vele grtjes Mien

Bij Guusje Thuis zei

In mijn mini-tuintje is genoeg te doen, maar ik kan er niet bij! Alles ligt vol met bouwspullen. Hoop dat volgende week toch echt alles af is en dan ga ik het tuintje gelijk maar even in voorjaarsstemming brengen. En al helemaal als ik jouw foto's zo zie!

Alie zei

Echt, de mooiste tijd van het jaar en met dit weertje kunnen we al gaan genieten.

Rozmeen zei

Prachtige fotos van de lente bloemen... ik krijg zijn zooo een zin in de lente cant wait!!

Fijn weekend.
Liefs, Rozmeen

Le Style zei

Heerlijke lente foto's! Herken die Lentekriebels zo.

Geniet van je weekend!

Liefs,
Yet

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Volgens mij ben ik steeds een van de laatsten die reageert, maar het is niet minder gemeend hoor :-)! Je voorjaarsbloemen staan er prachtig bij. Ik heb deze week precies hetzelfde gedaan. Ik heb mij alleen nog niet de tijd gegunt om ze, net als jij, in een mooie pot te zetten.

Ik wens je een fijn weekend toe. Hopelijk krijgen we morgen een zonnetje!

Liefs,

Madelief x

Daniëlle zei

Je ligt al een hele slag voor zeg! De boel is al wel geveegd, nog niet al het blad weggehaald, ben altijd zo bang dat het toch nog opeens superkoud wordt voor die nieuwe blaadjes. Er loopt al zoveel uit, heerlijk!! Liefs, Daniëlle

Bauke zei

Hihi, wat grappig, ik herken me wel in meerdere dingen van deze post. Je bloempot vind ik echt mooi, en dat je het hartje er dan afhaalt herken ik wel. Trouwens, ik herken wel meer. Zoals bijvoorbeeld de tuinstoelen, die staan hier ook. Ben er erg blij mee, ideaal materiaal. Zo blijft de tuintafel ook in de winter "mooi compleet". Fijne week.

Groetjes Patricia

Maia zei

Jaren geleden kochten wij ook wel een hele kar bloeiers maar daar komt nu niet veel meer van.
Je ziet met 1 pot prachtige bloemetjes kun je al een mooie sfeer maken!
Mooi stoer potje ook en weer prachtige foto's!
Fijne week
Lieve groet Maia

Bloemerig Bloemen Blog / Marieke Nolsen zei

Dag Ingrid,

Heerlijke post.

Fijn weekend.

Groet,

Marieke.