maandag 4 november 2013

Tijd…

In het najaar en ook tegen oud en nieuw word ik soms een beetje weemoedig (heel even maar hoor ;-)), omdat de zomer en ook het jaar weer zo snel zijn omgevlogen. De herfst is misschien daarom ook niet mijn favoriete seizoen, het loslaten van het blad staat ook een beetje voor het loslaten van de afgelopen maanden, van een heerlijke zomer waarvan we zo genoten hebben.

Home & Lifestyle
Tijd en loslaten ervaren we hier momenteel ook in een ander opzicht. Onze jongste dochter werd afgelopen vrijdag alweer 16 jaar en ook dat lijkt zo kort terug, dat we haar voor het eerst als heel lief en klein mensje in de armen mochten sluiten. De tijd vliegt voorbij en zodra je kind geboren wordt, begint eigenlijk ook het loslaten al…en hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen weg gaan vinden en zo hoort het ook.

Home & Lifestyle
Haar - niet gedragen - klompjes (maat 15) ;-)

Een tijdje terug vertelde ik al dat onze oudste dochter graag op kamers wilde in de stad waar ze studeert. Inmiddels is ze er in geslaagd een kamer te vinden, in een mooi herenhuis dat nu dienst doet als studentenhuis. Op een mooie lokatie en centraal gelegen tussen de universiteit (leren), het centrum (uiteraard stappen en shoppen) en het station (reizen) hoopt ze een heerlijk plekje te vinden waar ze het studentenleven écht kan ervaren. Ook dat is loslaten, maar ook hier zeg ik dat het goed is zo. Ik hoop van harte dat ze hier een geweldige tijd gaat beleven en dat ze zich snel thuis zal voelen in haar kamer en haar nieuwe woonomgeving.

Home & Lifestyle

Gisteren kreeg ze de sleutel van haar kamer en de eerste klusplannen zijn inmiddels uitgevoerd. En volgens mij wordt het super leuk, ze heeft duidelijk beelden bij wat ze wil en al is de ruimte beperkt, er is absoluut een sfeervolle studentenkamer van te maken

Er is werk aan de winkel, dus misschien moet ik de komende weken ook het bloggen een beetje loslaten, want ik heb waarschijnlijk minder tijd. Maar degenen die mij al langer volgen, weten dat dát loslaten mij altijd moeilijk is vergaan, dus we zien het wel…mocht ik weinig komen buurten, dan weten jullie er in ieder geval de oorzaak van.

Ik wens jullie een heerlijke week en geniet van de tijd. Juist ook omdat het zo hard gaat zijn het kostbare momenten

Liefs, Ingrid

65 opmerkingen:

fleur zei

Ha Ingrid;
Ja; de kinderen groeien op en worden groot; ze gaan hun eigen weg. Niet altijd makkelijk, voor ons moeders, maar wel goed. Ze hebben van huis vanalles geleerd en meegekregen en gaan dit nu zelf in de praktijk brengen.
Mijn oudste is nu ook al 2 jaar t huis uit ( SAmen met JIP van Anita)
Weetje; t is ook heel leuk om straks op de thee bij je dochter te gaan!
Succes bij t klussen; groetjes Fleur

inge van der sanden zei

Proficiat met de verjaardag van je jongste dochter.
Wat leuk dat je oudste dochter een kamer gevonden heeft...dat is best wel snel.
Leuk he...mee helpen klussen in een studentenhuis...wij hebben onze dochter ook geholpen...
loslaten is moeilijk Ingrid...toen onze dochter het huis uit ging..heeft ze gelukkig mijn tranen niet gezien...maar het was moeillijk, en nu...als ze naar huis komt en ze gaat weer naar haar eigen kamertje...heb ik er nog moeite mee, terwijl ze toch al 4 jaar weg is.
Je dochter zal nu het echte studenten leven gaag ervaren...en volgens mijn dochter is dat HEEL leuk.
Succes met het klussen, we zien je weer wel verschijnen.

Fijne week,
Inge, my choice

Berna zei

Loslaten, en zeker kinderen, is het moeilijkste dat er is. Die van mij zijn rond de dertig en nog......... Het blijven tenslotte je kinderen.
Haar kamer zal een paleisje worden en een ruimte die je nooit meer vergeet. Je eerste "eigen" optrekje. Succes met klussen.

Anoniem zei

Ik begrijp wat je bedoeld. Onze oudste gaat volgende week kijken waar hij wil gaan studeren als hij klaar is met zijn vwo. Hij zit pas in de 5e en is 16, maar ze moeten nu al gaan oriënteren...slik. Moeders is er nog niet aan toe...gelukkig heeft hij (en ik) nog anderhalf jaar...Kunnen we (lees:ik) wennen...
Maar aan de ene kant ben je natuurlijk ontzettend trots dat ze toe zijn aan het volwassen zijn...dat ze klaar zijn voor deze wereld als zelfstandig persoon, toch een prestatie...
Sterkte met het loslaten én klussen en dat je binnenkort lekker bij je dochter kunt theedrinken en genieten van haar zelfstandigheid. Komt goed!
Liefs, Peetje

Ingrid B zei

Gefeliciteerd nog met je jongste dochter. Een cliché; de tijd gaat hard en moeders en vaders kunnen niets anders doen dan meegroeien voor zichzelf en het begeleiden van je kinderen. En jullie dochter gaat dat vast op een goede manier in praktijk brengen.
Toch ook wel fijn dat ze in een mooi pand terecht komt en niet helemaal aan de andere kant van het land. Dus ze zal de weg naar huis heus wel regelmatig afleggen.
Voor jou leuk hoe ze het gaat inrichten en dat je er bij mag helpen. En dan op visite en leer je misschien ook wat medebewoners kennen. Wij hebben in het huis van onze zoon rond de kerst een kerstdiner gemaakt door de studenten en samen met de andere ouders. Al twee keer oer-gezellig geweest.
Succes met klussen en 'het wennen aan de verhuizing'.
Groetjes, Ingrid.

Bizzy @ home zei

Gelukkig heb je je jongste telg nog bij je, maar o, wat lijkt me dat lastig. Je groeit er vast wel naar toe met zijn allen, maar het lijkt mij wel heftig. Succes met klussen, ik ben benieuwd of we even mee mogen gluren als het af is. Sterkte met loslaten wat je zo dierbaar is. Loslaten is liefhebben, zegt men dan en ja, zo is het natuurlijk ook.
Lieve groet, Renny

Pure by me zei

Oh Ingrid wat moeilijk is het...helaas is opvoeden ook loslaten..
Ik heb een 10 jarige dochter en moet haar nu al een beetje loslaten,alleen naar school en sport fietsen,het hoort er allemaal bij..
Ze gaat het vast wel redden daar en anders ben je vlakbij toch...no bridge to far voor je kinderen..
Dikke knuf,Chris

STIJL bij Willeke zei

Ha Ingrid! Kleintjes worden inderdaad groot! Heel veel plezier met het klussen bij je dochter!

Groetjes Willeke

Anoniem zei

Oef, het lijkt mij inderdaad niet makkelijk, maar wel erg leuk voor haar! Neemt ze de stijl van mama over? ;-)

Liefs Saskia

Janny zei

Och ja, Ingrid, dat is zoals het gaat. En zoals het ook hoort.
Bij het volwassen worden is het noodzakelijk om zelfstandig te zijn. Daar groeien ze van en maakt de band uiteindelijk alleen maar sterker.
Soms zal dat niet zo lijken in de studententijd, als er zoveel leuke dingen te doen zijn:-) Maar jullie thuis is altijd hun huis en daar zullen ze nog maar graag naar toe komen, hoor. Veel succes en sterkte met alle werkzaamheden.
Janny

Pascale zei

Mooi geschreven en heel herkenbaar. Heb gisteren heerlijk de hele middag spelletjes zitten spelen met mijn 16-jarige dochter en stiekem hoop ik dat ze voorlopig nog lekker even thuis blijft. 18-jarige zoon begint ook uit te kijken naar een kamer dus dat zal er binnenkort ook wel van gaan komen. Tsja, loslaten. Noodzakelijk maar soms best lastig. Fijne week. Pascale

Lida zei

Ja kleine meisjes worden groot en als ze uitvliegen dan is dat echt een gewaarwording waar een moeder aan moet wennen! Sterkte,
Lida

It Is The way of life zei

Tja Ingrid ook dat hoort er bij ,loslaten van wat je lief is maar vertrouw er maar op dat ze het kunnen !
Succes met klussen bij je dochter !
Liefs Ida

lia zei

Loslaten, tja soms moet je gewoon..
Hier is de jongste ook aan het zoeken voor een woning. En dan is het nest leeg.. Je wilt er even niet aan denken, maar het hoort zo wel te gaan en we gunnen het onze kinderen toch ook zo.
Mooie foto's heb je erbij geplaatst.
En ben benieuwd of je nog tijd over hebt deze week.

Liefs lia

Corine(THUIS) zei

Loslaten, ik had er nooit echt heel veel moeite mee, dácht ik.. toch wel is nu gebleken. Ik denk dat we allemaal onszelf wel eens tegenkomen op dat gebied ;-(
Veel plezier voor je dochter bij het echte studentenleven! En van harte voor haar al weer 16-jarige zus(je)!

It's me zei

Tja..het hoort er allemaal bij.....zo moeilijk lijkt me dat....succes met het klussen.....fijne gezellige week liefs Ria..x !

Pure & White zei

Oh Ingrid, wat kan ik me dit zo goed voorstellen!
Mijn oudste wordt bijna 17, en zit gelukkig nog twee jaar op de middelbare school...maar daarna...brrrr
Gelukkig wonen we dicht bij een universiteitsstad, misschien houdt dat hem nog even thuis..;-))
Loslaten is voor veel mensen lastig hoor, en de herfst is wat dat aangaat ook altijd een lastig seizoen..
Hou je haaks, je vindt je draai vast wel weer!

Lieve groet,

Dineke

A place for my home zei

Ik had het er net nog over met een collega dat de tijd zo snel gaat.. Maar dat is misschien maar goed, want als iedere dag maar lang zou duren, dan heb je geen leuk leven denk ik.

Als er werk aan de winkel is, dan is het misschien wel goed om even een stapje terug te doen. Maar dat is maar net waar jij je prettig bij voelt. Veel succes met klussen in ieder geval!

Liefs, Cynthia

Kom Achterom zei

Ha Ingrid,
Nu ook bij jou een uitvlieger! bij mij is er al weer 1 ingevlogen hahahaha na 6 weken studentenhuis onbewoonbaar verklaard toch weer hier maar in januari weer uitvliegen naar een nieuw plekje is de bedoeling! We zullen zien!
fijne weken en maak er een paleisje van!
Yolanda

La Blomst-Living zei

Time flies! Ook weer een bijzondere tijd, je dochter op kamers. Succes met het klussen, we zien het wel weer wanneer je tijd hebt voor het bloggen.
Lieve groet, Linda

Anoniem zei

Ja Ingrid, loslaten is altijd moeilijk. En het zal anders worden in je huis nu een van de kinderen met al haar hebben en houden door de week ontbreekt.
Aan de andere kant lijkt het mij ook heel leuk om de groei van je kind te volgen en mee te maken. En straks ga je gezellig bij haar op bezoek.
En natuurlijk ook hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je jongste dochter. Voor haar zal het ook een verandering zijn als je altijd met je tweeen bent geweest.
Ik wens je een mooie tijd om je dochter op orde te brengen.

Lieve groet,
Gerry

Anneke zei

Ja loslaten doet altijd pijn. Toen mijn dochter het huis uit ging was dat een dubbel gevoel. Trots omdat ze nu op "eigen" benen staat maar weemoedig omdat je een andere fase van je leven gaat beginnen. En nu, nu geniet ik van het oma schap. Sterkte met alles hoor.
Liefs Anneke

Miranda zei

De tijd vliegt en vaak merk je dat het beste aan je kinderen... nog van harte gefeliciteerd met je 16-jarige dochter en je oudste dochter wens ik veel succes met dit nieuwe avontuur, want niet alleen voor jou is het loslaten, maar ook voor haar...

Lieve groet,
Miranda

Shabby soul zei

So true, time flies. It seems to me yesterday I was at the University and now my daughter is going to the upper schools... They grow so quickly and we feel them like our little birds even when they are adults... Darling Ingrid, i love your photos, beautiful as always!
Hugs
Silvia

Marie-José zei

Het ís ook zo Ingrid, dat soms de vergankelijkheid en het snelle leven je kan aanvliegen...ik druk het altijd snel weer weg maar snap heel goed wat je bedoelt als je dan zoiets meemaakt als een speciale verjaardag of je dochter die uit huis gaat...
of inderdaad oud en nieuw...heb ik al niet zoveel mee...
Maar ik las een reactie van iemand die zei dat het ook weer leuk was om bij je dochter op de koffie te gaan, en dat is natuurlijk ook zo.
Zij laat jou dan weer leuke nieuwe winkeltjes zien :)
Ik wens je een fijne week toe en hoop dat het melancholieke gevoel niet té lang bij je blijft hangen ;)

Lieve groeten, MJ

Alie zei

Ja, blijft altijd moeilijk om je kinderen los te laten, vooral als je een moederkloek bent (zoals ik). Heb het liefst het huis vol. De oudste dochter van m'n zus studeert in A'dam en we hebben deze zomer ook heel wat afgeklust in haar bovenwoning in Hilversum, dus sterkte ermee (wel gezellig hoor!).

Indruk zei

Wat fijn dat ze een goede ruimte heeft gevonden en wat boft ze met zo'n creatieve moeder. Haar kamer zal vast sfeervol worden met jouw hulp. Veel klusplezier, Liefs Pascale X

Els zei

Leuk dat ze eindelijk een mooie kamer gevonden heeft!
Loslaten kan idd heel moeilijk zijn...Ik kan het zelf ook niet zo goed :-)
Succes met klussen!

Fijne week
X Els

Marjon zei

Van harte gefeliciteerd nog met je dochter en ik wens jullie allemaal ook heel veel succes met klussen en ik hoop dat ze de tijd van haar leven gaat krijgen....en uiteindelijk een super diploma...mama je hebt goed werk afgeleverd....geniet nu maar van een beetje "rust"....liefs Marjon

What's in a day zei

Je beschrijft het mooi, maar wat is loslaten een groot proces.
Gefeliciteerd nog met je jongste, onze jongste werd vorige week 21, als ik af en toe in Groningen op haar studentenkamers kom dan geniet ik heerlijk mee hoor, ook al vond ik het heel moeilijk toen ze vertrok.
Oudste is nu even thuis, maar vliegt dan ook weer weg, de momenten dat ze thuis zijn koester ik nu en dan is het ook weer goed als ze vertrekken.
Ga lekker meeklussen, als ze op jou lijkt dan wordt het vast een heel gezellig honk:)

Lieve groetjes,
Eefie

Pierelantijntjes zei

Lieve Ingrid,
Nog van harte gefeliciteerd met je jongste dochter. Ja de tijd gaan supersnel. Onze oudste wordt zondat alweer 17 jaar....zucht.
Tja, toch heel spannend hoor, dat op kamers gaan. Ik moet er nu nog niet aan denken, maar voor je het weet is het gewoon zover. Wel heerlijk dat ze een kamer gevonden heeft. Dat valt tegenwoordig niet mee.
Succes met het opknappen van haar woning en natuurlijk ook met het loslaten;-)

Nely zei

Dear Ingrid,
Children grow up so fast,I am glad that the older daughter so well experinced in the new environment.
Hugs
Nely

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Zoals het vandaag is, is de herfst ook mijn seizoen niet hoor. Ik baal al heel snel als het een dag regent, en we hebben nu al een paar mindere dagen gehad.. bah...
Tja, loslaten, ik heb het een paar jaar geleden al moeten doen. Mijn oudste, Sanne, woont al bijna 12 jaar samen met haar vriendje en de jongste, Laura, bleef bij haar vader wonen na de scheiding. Inmiddels woont ze alweer ruim 3 jaar in haar eigen huisje. Dus inmiddels weet ik niet beter. Maar het maakt niet uit als het om zorgen gaat hoor, je blijft je zorgen maken, of ze nu al 12 jaar bij je weg zijn, of 3, of straks al 25 jaar of zo... het blijven je meiden en je blijft je zorgen maken... Gelukkig gaat het met die van mij heel goed, en ze wonen lekker in de buurt.
Fijn voor je dochter dat ze nu een geschikte woonruimte heeft gevonden. Nu even een beetje klussen en dan hoop ik voor haar, en ook voor jullie, dat ze een heerlijke tijd tegemoet zal gaan...
Met jullie steun zal dat vast wel lukken...
Ik wens jullie een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Le Style zei

Van harte gefeliciteerd nog!! Wat beschrijf je een moeilijk proces erg mooi. Grappig mijn jongste heeft de klompen in blauw en ook niet gedragen. Zijn wel een leuk item op zijn slaapkamer waar meer blauw te vinden is, zijn lievelingskleur ;-)
Wat fijn dat ze een 'eigen plekje' voor nu naar wens heeft gevonden. Succes met het klussen en met er een mooi eigen plekje van maken.

Liefs,
Yet

Hann¥ zei

Loslaten is houden van...maar diep in mij vind ik het wel moeilijk hoor....
Fijn dat ze erin geslaagd is een kamer te vinden....en dat jij nu minder zal bloggen is logisch...ze zal je hulp hard kunnen gebruiken....
Nog van harte met je jongste dochter....ook een schorpioen ;-)
Ik was gisteren jarig...maar vier het aankomende zaterdag...mijn tweelingzus vierde het gisteren...
Fijne avond Ingrid..
Lieve groetjes, Hanny

Room Seventeen zei

Een jarige dochter en een dochter die uitvliegt, dat zijn eigenlijk twee felicitaties waard Ingrid! Wat fijn dat je oudste een mooie kamer in een herenhuis heeft gevonden! Veel succes met klussen en inrichten! We krijgen er vast nog wel iets van te zien op je blog ;-)

Tanja zei

Ja Ingrid, loslaten is moeilijk en kost tijd, het is een troost dat ze uit vrije wil gesteund door jullie deze keuze heeft gemaakt. Veel succes met klussen en probeer daar ook van te genieten. Koester de mooie momenten samen met haar. Weet je het is ook goed dat ze op eigen benen gaat staan met een beetje steun van jou.

Liefs
Tanja

Colin zei

Gefeliciteerd met je jongste die dus zelfde bouwjaar en maand en zelfs week als de jongste hier :)

En wat geweldig dat je oudste nu al een kamer gevonden heeft. Succes met klussen ... en natuurlijk toch ook met dat loslaten hè, dat lijkt me toch lastig.

het Moonhuis Monica zei

Gelukkig komt er voor iedere periode die je afsluit, weer een nieuwe periode voor in de plaats en die kan ook heel leuk zijn.
Kan ik makkelijk zeggen he, met 3 kinderen die nog lang niet uitvliegen (11, 9 en 7 jaar) Het lijkt mij ook moeilijk hoor, maar het hoort erbij.
Voor je dochter is het super!
gefeliciteerd met je andere dochter en succes met het klussen.

Liefs Monica

Hanna zei

så fina bilder.
ha en toppen dag!
kram
Hanna

Ger zei

Ja,ja....Ingrid....het gaat allemaal ''vanzelf''....de tijd vliegt,kleine kinderen worden groot,gaan hun eigen weg de wijde wereld in.
Ach het loslaten is/was/zal even moeilijk zijn....maar meestal krijg je er als ouders zoveel andere leuke dingen voor in de plaats terug.Onze kinderen zijn al lang de deur uit maar als ze met z'n alle thuis komen is en blijft het gezellig.
Hier op de hoek van de straat staat ook een studenten Herenhuis....nou ik kan je verzekeren dat het daar een gezellige boel is,leuke jonge mensen die zowat de hele zomer dag en nacht buiten leven in hun grote voortuin tussen BBQ en rinkelende bierflessen....,wanneer manlief 's avonds terug komt van zijn dagelijkse wandeling wordt er vaak een praatje gemaakt en het biertje wat hij aangeboden krijgt slaat hij maar even vriendelijk af...,hij is van de generatie dat je geen bier drinkt op straat en zeker niet uit het flessie;-) enne..oh...ja...studeren daar hebben ze ook nog tijd voor;-)

Maar weet je wat ik persoonlijk het aller,aller mooiste en fijnste vind:dat ons de tijd gegund wordt om deze fases door het leven heen samen met onze kinderen en kleinkinderen mee te mogen maken.
Er zijn helaas genoeg gezinnen waar dit helemaal niet zó vanzelfsprekend is...

Succes met alles!!
Liefs,Ger

Willy zei

Hej Ingrid, van harte gefeliciteerd met je jarige dochter. De tijd vliegt idd voorbij. Ik zit zelf de laatste dagen ook een beetje over vroeger te mijmeren, zou het dan toch met de herfst te maken hebben?;)
Fijn dat je dochter een kamer heeft gevonden. Maak er samen een fijne plek voor haar van. Succes!
Lieve groet,

Petra zei

Ik was je blog (en jou) kwijt, ik kreeg geen melding meer. Maar gelukkig heb ik je weer gevonden! Als eerst gefeliciteerd met je dochter. Dat weemoedige, dat ken ik. Het loslaten in de vorm van op kamers gaan niet ;-) Maar ik zal genieten van de tijd dat onze dochter nog thuis woont (ze is 10) Het is elke keer een beetje loslaten het proces van groter worden.
Succes met klussen straks!

Huize Vizzini zei

Gefeliciteerd met jullie dochter. Onze zoon is vorige week alweer 17 geworden, ik weet er dus alles van...dat loslaten. Veel plezier met het opknappen van de kamer van jullie dochter. Zal vast en zeker gezellig worden. Liefs Patricia.

Mayflower zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je jongste dochter. Wat gaat de tijd toch snel, ze zijn groot voor je het weet en op ieder moment in hun leven moet je een stukje loslaten.
Wat leuk dat je dochter een kamer heeft gevonden in de stad waar zij studeert, een nieuwe fase in haar leven.
Succes met alle klussen, het zal vast en zeker een sfeervol appartement worden.
Liefs, Mea

Annet Huistuinentollerblog zei

GEfeliciteerd met je jongste dochter. Het zijn ook de woorden bij ons thuis 'loslaten begint bij de geboorte'. Onze oudste is 16, dus het uit huis gaan is nog niet aan de orde. Veel succes met klussen, wordt vast heel gezellig en helpt bij het loslaten.

Ús hûs ús thús zei

Tja loslaten. Zoals je al zegt het leven bestaat uit vele momenten waar je iets/iemand los moet laten. Vooral ook kinderen. En zoals jij een beetje weemoedig wordt van de herfst zo kan ik soms een beetje weemoedig worden dat onze meid ook al zo snel opgroeit en zich beetje bij beetje van ons losmaakt. Als ik dan jouw verhaal lees: je ene dochter alweer 16 (gefeliciteerd!!) en je andere dochter op kamers... Wat gaat de tijd dan snel. Ook al is mijn dochter nu "pas" 13 .. voordat je het weet is het zover. Maar dan houd ik mezelf voor dat er dan ook weer een fijne nieuwe fase aanbreekt, zoals nu bij jullie het opknappen van haar 1e eigen kamer! Geniet ervan en neem je tijd. Alle begrip dat je even wat minder in blogland te vinden bent!
Groetjes van Aleta

flowersandhome zei

Die weemoedigheid heb ik ook altijd in de maand november Ingrid. Intussen weet ik dat het erbij hoort, en dat het ook wel weer voorbij gaat, ertegen vechten heeft geen zin.

Dat loslaten, ja, dat ervaar ik dit jaar ook voor het eerst nogal extreem, ook al is het al een tijd beetje bij beetje aan de gang natuurlijk, maar eens ze dan op kamers(op kot) gaan, is dat toch nog wat anders. En volgend jaar gaat de tweede hier ook al op kamers. Wat gaat het plots vlug. Maar als je ziet dat ze hun weg vinden, dan is dat goed, zoals je zegt. Daar moet ik mezelf toch wel eens aan herinneren soms ;)

Lieve groet,
Marian

Pauline Kick - beeldend kunstenaar zei

Hallo Ingrid, bedankt voor de lieve berichtjes die je op mijn blog achterlaat. (www.brievenbus-post.blogspot.nl). Ja zo gat dat, tijd vliegt en als je achterom kijkt dan weet je niet meer waar die is gebleven. Wel heel leuk om ook weer een nieuwe fase in te gaan, en soms even slikken. Ben heel erg benieuwd, want het is zo herkenbaar, zo'n dubbel gevoel. Alsnog gefeliciteerd met je dochter en we blijven je gewoon bezoeken hoor.

groeten Pauline

G-STYLE zei

Ik herken het, dat weemoedige in deze tijd van het jaar. Moet er om denken dat ik tot rust kom van de zomer en het vele buiten zijn.

Ik wil me in deze tijd weer wat meer naar binnen richten en op mezelf zijn maar ja als je werkt dan
moet je dat dus thuis zoeken. En daar was de laatste tijd ook weinig rust door het helpen bij schoonouders.

Maar gelukkig allemaal maar tijdelijk en dankbaar werk.
ga zo lekker lopen om de drukte even van me af te schudden.

En wat een stap dat je oudste dochter op kamers gaat. Hier is onze oudste nog lekker thuis al zou ze het best willen hoor. Maar qua financiën weet ze dat ze beter uit is zo ;-)

En met school op 10 km afstand ook niet echt nodig dus ik denk dat ze de rest van de opleiding nog wel hier woont.

Ik wens jullie veel succes met het inrichten van haar kamer, het wordt vast heel gezellig.

Fijne week verder !
xx Gea

Housebythewaterhole Kathy zei

hoi, ondertussen gevonden om me aan te melden om je te volgen hoor…. :-) ja soms staat het vlak voor je neus en kijk je er toch naast …haha
Ja kleine kinderen worden groot….ze willen hun eigen weg gaan maar het is soms moeilijk….ik heb ze nog
alle 3 thuis , mijn oudste is 22…maar toch al een leventje op hun eigen hé….
Nog een fijne dag
Lieve groeten kathy

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

tja loslaten hoort bij het leven he nog gefeliciteerd met je dochter en heerlijk dat de andere een geschikte kamer heeft gevonden , een plekje waar ze zich in de komende tijd gaat nestelen en gaat genieten van haar studietijd ... en daar alles wat jullie haar geleerd hebben daar gaat uitproberen hahahaha op eigen benen staan er is niets mooier om je kinderen daar voor los te laten en hun daar de kans voor te geven .... fijne week lieve groet rosita

Blomkje en Wenje zei

Je oudste heeft snel een kamer gevonden! Ook nog gefeliciteerd met je jongste haar 'sweet sixteen'! Wat gaat het allemaal snel zeg!

Ik wens je een fijne dag!

Lilablu Brocante / Tina zei

Lieve Ingrid,
Hier een reactie van een ervaringsdeskundige......deze moederkloek kan niet loslaten maar zit middenin dat proces! En het lukt hoor (met vallen en opstaan....), maar er komt echt iets heel moois voor terug. Je kind die de vleugels nog verder uitslaat en jullie mogen ervaren, dat jullie taak er voor een groot gedeelte opzit, maar dat jullie het zo ontzettend goed gedaan hebben!!! Hou je haaks! Liefs, Tina

Huize Kip Kakel zei

Hé Ingrid..
Weer een spannende tijd en een drukke tijd!
Wel weer heerlijk als je dan je dochters weer rond de kersttafel hebt.. bijvoorbeeld:)
Doe rustig aan en we zien je graag weer terug :)
Lieve groet,
Hannie

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Van Harte Gefeliciteerd met je jongste dochter! Ik hoop dat jullie een gezellige dag hebben gehad.

Wat een spannende ontwikkelingen in huize "Home and Lifestyle". Jee, jullie eerste kind ook uit huis. De tijd vliegt inderdaad! Gezellig dat je haar mee gaat helpen alles mooi te maken. Ik wens jullie heel veel klusplezier toe!

Liefs van Madelief x

Janny zei

De herfst stemt mij ook altijd een beetje weemoedig, net als het loslaten van je kinderen, maar ook nu geldt geniet ook van deze periode van hun leven, dan hou je het beter vol vind ik, het is niet echt loslaten, je bent samen één familie immers.

Lieve groetjes Janny

Thuis bij Tjits zei

Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je jongste dochter!
Tja dat loslaten.. zo moeilijk.. ik herinner me ook nog zo goed dat mijn dochter op kamers ging.. 150 km hier vandaan.. maar wat heeft ze genoten van het studentenleven en als je ziet en ervaart dat je kind geniet en goed in zijn of haar vel zit, geeft je dat zo'n fijn geluksgevoel.
Geniet van het samen klussen, zo leuk!

lieve groet, Tjits

Passione Helena zei

TIJD..het werd ook hoognodig tijd dat ik weer eens een bezoekje op je blog kom brengen;-)

Lieve Ingrid, wat gaat het allemaal snel hé met de kinderen. Alsnog van harte met je dochter..sweet sixteen. Loslaten hoort ook zeker bij de leeftijd die ze krijgen..al denk ik dat het je niet zo makkelijk af zal gaan, als je oudste dochter op kamers gaat wonen, zoals je hier beschrijft haha. Maar als je ziet dat ze het goed doet en het naar haar zin heeft, zal een groot deel van de bezorgdheid wegvallen en het loslaten je steeds makkelijker af gaan.Spannend zeg! Leuk om met haar kamer aan de slag te gaan. Daar zien we vast nog wel mooie foto's van verschijnen...ik weet dat je het niet kan laten haha

Heb genoten van je foto's en wil je bedanken voor je bezoekje op mijn blog, altijd fijn! Wou dat ik zo trouw kon zijn, het lukt mij helaas niet.

Fijne dag en alvast een heel gezellig weekend!

Lieve groetjes, Helena Xx

Janny zei

Hoi Ingrid,
ik wou nog even laten weten dat ik het leuk vond je te ontmoeten bij de Potstal. Nu weet ik ook welk gezicht hoort bij jouw mooie blog. Had nog even gedag willen zeggen maar zag jullie niet meer.
Groetjes,
Janny

Nancy B. zei

Wat een mooie post Ingrid.,het lijkt me best moeilijk om de kids los te laten, het hoort er natuurlijk bij, maar het zou me reuze spannend lijken als ze op kamers zouden gaan.
Heel veel succes en plezier met klussen. Groetjes, Nancy

Roelie Steinmann zei

Ja het is lastig om je kinderen los te laten als ze opgroeien. Maar het is ook wel leuk om te zien hoe ze erdoor veranderen en toch weer groeien.

Een fijn weekend, Roelie

Janny zei

Had net een reactie geschreven maar het ging mis. Ja, ik heb een krans van steeneik gekocht. Daarna zijn we nog naar een antiekzaak in een ander dorp gegaan. Daar heb ik een groot tinnen bord gekocht en een mooie hoorn. Dus je ziet: ons gesprekje vanmiddag heeft nog geen resultaat opgeleverd. Ha, ha.
Ook een fijn weekend gewenst.
Janny

Anna Marie zei

Wat een mooie, ontroerende post over je dochters. Ik hoop dat je dochter een fantastische tijd gaat beleven en dat ze nog vaak bij je langskomt om te praten en samen van al het nieuws te genieten!

Anna Marie

Our photos zei

Ook dit zijn weer mooie foto's Ingrid!
Groetjes, RW & SK